Vaše zkušenosti s vysavačem na koně.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.10.2008 11:06
sdracice

XXX.XXX.59.224

Ahojík, jelikož mám koníky jako prasata a pak nestíhám ani všechny odjezdit, tak mi sdělte Vaše zkušenosti s vysavačem na koně + jaký druh používáte. Díky

2.10.2008 11:08

sdracice napsal(a):
Ahojík, jelikož mám koníky jako prasata a pak nestíhám ani všechny odjezdit, tak mi sdělte Vaše zkušenosti s vysavačem na koně + jaký druh používáte. Díky

Achoj, hehe my používáme nějakej stoletej, co má majitel statku doma A funguje to super a jelikož máme inteligentní koně tak jim to nevadí.. Ale tenhle luxus mají svátečně, asi tak 2x do roka např před hubertkou

2.10.2008 11:45
sdracice

XXX.XXX.59.224

chypi napsal(a):
Achoj, hehe my používáme nějakej stoletej, co má majitel statku doma A funguje to super a jelikož máme inteligentní koně tak jim to nevadí.. Ale tenhle luxus mají svátečně, asi tak 2x do roka např před hubertkou

Takže myslíš, že to neni na každodenní používání?

2.10.2008 11:48
zezule

XXX.XXX.45.125

sdracice napsal(a):
Takže myslíš, že to neni na každodenní používání?

Určitě je. Vysavač je parádní věc, v bývalé stáji jsme jej měli. Jen někteří koně si na vysávání hůř zvykali ale to se časem poddalo. Pokud je málo času a hodně koní, je vysavač neocenitelný.

2.10.2008 11:51
janele

XXX.XXX.9.3

sdracice napsal(a):

Lucka je z něj nadšená
http://www.usamawatani.estranky.cz /stranka/usama-watani-sestileta

2.10.2008 11:51
sdracice

XXX.XXX.59.224

zezule napsal(a):
Určitě je. Vysavač je parádní věc, v bývalé stáji jsme jej měli. Jen někteří koně si na vysávání hůř zvykali ale to se časem poddalo. Pokud je málo času a hodně koní, je vysavač neocenitelný.

A jaký model máte? Stačí ten nejlevnější přes rameno?

2.10.2008 12:03
zezule

XXX.XXX.45.125

sdracice napsal(a):
A jaký model máte? Stačí ten nejlevnější přes rameno?

jej,tak to už nepamatuju, je to už pár let, co jsem tam chodila. Ale vypadal, jako klasický vysavač, na 4 kolečkách, jen na hadici byl nástavec-hřbílko a mohli jsme tam dát i kartáč.

2.10.2008 12:19
rocky

XXX.XXX.0.1

janele napsal(a):
Lucka je z něj nadšená

Já jsem používala vysavač každý den ve stáji, kde jsem pracovala a byl k nezaplacení. Hlavně v zimě když zarostli, tak se z nich skvěle prach vysál..Byl to ten starej podlouhlej, šéf na něj přidělal ucha a měla jsem ho na zádech. Všichni koně na to byli zvyklí

2.10.2008 12:22
lucky

XXX.XXX.230.77

janele napsal(a):
Lucka je z něj nadšená

JJ, ale já nemám vysavač, nýbrž fukar! Ale vřele doporučuji, zrovna jdu tu svoji profouknout. Je super čistá. Já teda viděla i vysavače a vadilo dost koním, že je to vcucne pokud je silný tlak, na slabý to tu srst nevyčistí moc dobře. Usu vcucnout vysavač, tak ji trefí šlak.

Tohle je fukar, který silným tlakem vzduchu rozčísně kožich a vyfoukne pryč nečistoty. Lidi se mě ptají, jestli to moc nepráší...práší se z koně a někdy hodně, pokud je kůň jako prase (což Usa je maximálně od hoblin a prachu), ale rozprskne se to do prostoru, jde to ode mě, takže já prach rozhodně nedýchám a ni kůň a zase tak hrozné to není. Výhodou je, že srst se ještě staticky nabíjí, takže po určitou dobu ještě prach odpuzuje a kožich je odolný vůči vodě a počasí, není slepený a zatížený nečistotami. Když Usu vyfoukám, tak opravdu má jen bílé chlupy a černou čistou kůži. Je jako plyšák. Má to dva stupně, takže se dá zvykat kůň na jemnější proud vzduchu, Usa už dnes stojí i na silný a ani se nehne. Dělá to dokonce slušnou masáž. Někdy ji fouknu dvakrát týdně, jindy i každý den místo čištění ji prostě vyfouknu během minuty je super čistá a nemusím se dál starat

Půlhodinové dření koně ze zimního kožichu je pro mě minulostí

A to mám jednoho koně a dva psy. Představa mít několik prasátek ve stáji, tak neváhám ani minutu.

2.10.2008 12:26

sdracice napsal(a):

Taky myslím že se to může používat denně, i když známě říkadlo "čistota půl zdraví....." Pamatuju si když jsem byla kdysi dávno v borčicích tak tam byl jeden kovboj a ten vždycky luxoval v těch kovbojskej hadrech a s klouboukem svojí Božku, vypadalo to děsně komicky - moderní technika dorazila na divokej západ

2.10.2008 12:53
lucky

XXX.XXX.230.77

chypi napsal(a):
Taky myslím že se to může používat denně, i když známě říkadlo "čistota půl zdraví....." Pamatuju si když jsem byla kdysi dávno v borčicích tak tam byl jeden kovboj a ten vždycky luxoval v těch kovbojskej hadrech a s klouboukem svojí Božku, vypadalo to děsně komicky - moderní technika dorazila na divokej západ

JJ, ale je to rychlejší a méně namáhavé a hlavně účinnější, než drbat koně hřbílky a kartáči..v poslední době si připadám, že mám polovinu čištění na nic...sem tam ji přejedu vyprašovákem s dlouhým vlasem, nebo rozčísnu hřívu a ocas, že...

2.10.2008 12:58
jennifer

XXX.XXX.33.1

lucky napsal(a):
JJ, ale je to rychlejší a méně namáhavé a hlavně účinnější, než drbat koně hřbílky a kartáči..v poslední době si připadám, že mám polovinu čištění na nic...sem tam ji přejedu vyprašovákem s dlouhým vlasem, nebo rozčísnu hřívu a ocas, že...

A kde se dá takováhle věc (ten fukar) sehnat? A za kolik? Asi by se mi to na ty moje chlupatce hodilo. V zimě je totiž nemožný je vyčistit.

2.10.2008 14:15
lucky

XXX.XXX.230.77

jennifer napsal(a):
A kde se dá takováhle věc (ten fukar) sehnat? A za kolik? Asi by se mi to na ty moje chlupatce hodilo. V zimě je totiž nemožný je vyčistit.

JJ, právě že v zimě je koně nemožné vyčistit. Takhle i to bláto jak se kůň vyválí tak se z něj dá na hrubo seškrábat a ten prach ze srsti dostane tohle.

Jinak informace jsou tady

http://www.nfk.cz/cs/inzerce/47.html?Itemid=76

My to kupovali na psy, ale normálně v zahraničí se to používá na čištění kde čeho, včetně právě koní. Není to zrovna nejlevnější záležitost, ale rozhodně se to vypatí (pomůže i možnost odečtení DPH-dá se to zařadit jako na čištění něčeho atd.). Jsou i levnější varianty, které jsem viděla, ale v menším výkonem (tenhle má dva motory), co jsem viděla, tak čistící schopnost například u našich psů se s tímhle nedá srovnat (našeho Darése jen tak něco neprofoukne do čista) a na koně nevím. Možná by nějaký slabší na čistotného stačil, ale věčně blátivé koule nevím...

Každopádně tenhle je vynikající, zrovna jsem si ji profoukla a jedeme ven..i podsedlová deka se méně zaprasí od potu a prachu. Jo, ještě jedna moc dobrá věc!

Když odjezdíte s koněm a je zpocený, tak při čištění z něj jde bílý prach a sůl od potu, že? Vždycky jsem se vztekala, že ať v zimě čistím jak chci, tak se pořád z ní práší ten bílý prach z potu po ježdění když oschne. Tak už to neřeším. Slepené chlupy přejedu plastovým hřbílkem, aby se rozlepily, koně vyvedu za stáj, vezmu fukar, z koně to pufne pryč a je čistý..nic ji nesvědí, sůl a prach je v čudu a kůň super čistý...fakt jsem s tou koupí souhlasila hlavně kvůli toho koně, protože to není zrovna levná záležitost, ale takhle čistého koně jsem nidky neměla.

I pro alergiky to může být přínos..jak je krásné obejmout svého oře a dát mu hlavu na načechranou čistou srst jako na polštář a nemít pořád všude jen prach z pilin, bláta a kde čeho...

2.10.2008 14:23
klawdie

XXX.XXX.94.254

lucky napsal(a):
JJ, právě že v zimě je koně nemožné vyčistit. Takhle i to bláto jak se kůň vyválí tak se z něj dá na hrubo seškrábat a ten prach ze srsti dostane tohle.

Jinak informace jsou tady

http://www.nfk.cz/cs/inzerce/47.html?Itemid=76

My to kupovali na psy, ale normálně v zahraničí se to používá na čištění kde čeho, včetně právě koní. Není to zrovna nejlevnější záležitost, ale rozhodně se to vypatí (pomůže i možnost odečtení DPH-dá se to zařadit jako na čištění něčeho atd.). Jsou i levnější varianty, které jsem viděla, ale v menším výkonem (tenhle má dva motory), co jsem viděla, tak čistící schopnost například u našich psů se s tímhle nedá srovnat (našeho Darése jen tak něco neprofoukne do čista) a na koně nevím. Možná by nějaký slabší na čistotného stačil, ale věčně blátivé koule nevím...

Každopádně tenhle je vynikající, zrovna jsem si ji profoukla a jedeme ven..i podsedlová deka se méně zaprasí od potu a prachu. Jo, ještě jedna moc dobrá věc!

Když odjezdíte s koněm a je zpocený, tak při čištění z něj jde bílý prach a sůl od potu, že? Vždycky jsem se vztekala, že ať v zimě čistím jak chci, tak se pořád z ní práší ten bílý prach z potu po ježdění když oschne. Tak už to neřeším. Slepené chlupy přejedu plastovým hřbílkem, aby se rozlepily, koně vyvedu za stáj, vezmu fukar, z koně to pufne pryč a je čistý..nic ji nesvědí, sůl a prach je v čudu a kůň super čistý...fakt jsem s tou koupí souhlasila hlavně kvůli toho koně, protože to není zrovna levná záležitost, ale takhle čistého koně jsem nidky neměla.

I pro alergiky to může být přínos..jak je krásné obejmout svého oře a dát mu hlavu na načechranou čistou srst jako na polštář a nemít pořád všude jen prach z pilin, bláta a kde čeho...

Předpokládám že to máš kupované ale hlavně kvůli čoklům, vid...máme to v psím salóně, pudla to narovná i bez česání....ale nevím co by na to řekl kun je to dost velkej tlak...

2.10.2008 19:44
lucky

XXX.XXX.230.77

klawdie napsal(a):
Předpokládám že to máš kupované ale hlavně kvůli čoklům, vid...máme to v psím salóně, pudla to narovná i bez česání....ale nevím co by na to řekl kun je to dost velkej tlak...

NO, táta to chtěl na psy, já řvala, že je to drahé, ale pak jsem souhlasila s tím, že teda dám půlku, ale budu s tím foukat koně. Jo, Usa když to viděla poprvé, tak si sedla na prdel, pomalu jsem z dálky foukala na první stupeň, postupně jsem mohla blíže. Když jsem ji poprvé foukla pod břicho, tak to byla piafa, že by každý drezurák mohl závidět a když jsem ji ve snaze vyfouknout lupy z kořene ocasu foukla do zadku, tak seděla na prdeli. Ale zvykla si, zjistila, že ji to nesní. Celé léto jsem ji nefoukala, když je nahá, tak to nemá cenu. Teď začíná vypadat zase jako "tuleň s makeupem", takže ji foukám zase a už stojí jako profík na místě a na ten druhý silný proud se nechá celá vyfoukat, dokonce i krk až po hlavu, což je úspěch. I to břicho fouknu a je jako z čističky

2.10.2008 20:45
ampinka

XXX.XXX.208.70

sdracice napsal(a):

Taky mám dotaz ohledně vysavače a čištění Kde ty nástavce koupim???? V žádnym obchodě s jezd. potřebami jsem je nenašla

Přidejte reakci

Přidat smajlík