Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.10.2008 14:41
kesau

XXX.XXX.123.249

Ahojky..nedávno jsem někde četla, možná to bylo i tady, o krmení rýží. Samozřemě jako část krmení. Víte o tom něco? Nebo s tím máte sami zkušenosti? Jak se s ní krmí, jako jsoo její pro a proti..Díky moc

6.10.2008 15:07
hannah

XXX.XXX.4.69

kesau napsal(a):
Ahojky..nedávno jsem někde četla, možná to bylo i tady, o krmení rýží. Samozřemě jako část krmení. Víte o tom něco? Nebo s tím máte sami zkušenosti? Jak se s ní krmí, jako jsoo její pro a proti..Díky moc

Ahoj, já měla problémy se svým plňáskem je to takový frfňa, který se v seně raději vyválí než by ho žral a nechává i granule, dlouho jsem krmila ječmenem, kamarádka mi poradila právě rýži: uvařit, nechat vychladnout, namíchat do nějakého šrotu nebo ochutit jablíčky ... koník nabral rychle a bez jakýchkoliv "vedlejších účinků", zkrátka rýže jde do svalů, nikoliv do sádla a už vůbec ne "do hlavy". Mooooc doporučuji pr přibrání na váze, fakt super!

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.10.2008 16:29
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já dřív krmila nějákými rýžovýnmi otruby a fakt super.. kobyle chutnaly,protože byly sladké(mě takyk)a nabrala po nich opravdu rychleale značku a výrobce fakticky nevzpomenu

6.10.2008 18:34
janda

XXX.XXX.227.229

kesau napsal(a):

Jojo - o krmení rýží se tu už kdysi vedla debata.
Je to moc dobrá věc - právě proto že to neleze do palice, ale tam kam má. O tomto mě informoval na jedné přednášce MVDr.Černocký - prý takhle dostali rychle do kondice jednoho A1/1 před dostihem a sám si přikrmování rýží nemůže vynachválit.

7.10.2008 14:03
kesau

XXX.XXX.4.50

janda napsal(a):
Jojo - o krmení rýží se tu už kdysi vedla debata.
Je to moc dobrá věc - právě proto že to neleze do palice, ale tam kam má. O tomto mě informoval na jedné přednášce MVDr.Černocký - prý takhle dostali rychle do kondice jednoho A1/1 před dostihem a sám si přikrmování rýží nemůže vynachválit.

a kolik toho dávat?

7.10.2008 14:40
magulka

XXX.XXX.249.43

kesau napsal(a):
a kolik toho dávat?

No to jsem se taky chtěla zeptat kolik toho dávat a jak se to přesně připravuje.

8.10.2008 14:41
kesau

XXX.XXX.123.249

magulka napsal(a):
No to jsem se taky chtěla zeptat kolik toho dávat a jak se to přesně připravuje.

posunuji..fakt me to zajima!Vim, ze uz se tady nekde par vet oryzi objevilo, ale ani za mak se mi je nepovedlo najit....

9.10.2008 12:10
janda

XXX.XXX.227.229

kesau napsal(a):
posunuji..fakt me to zajima!Vim, ze uz se tady nekde par vet oryzi objevilo, ale ani za mak se mi je nepovedlo najit....

Normálně se uvaří rejže (podle návodu) a nechá zchladnout.
Kolik toho krmit - to je jako když se zeptáte kolik krmit jádra - to je individuální, podle toho kolik kůň dělá a jestli s tím chcete jenom přikrmovat nebo tím zcela nahradit jádro....
Černocký říkal mám pocit že u toho koně začali s příkrmem tak půl kila denně a během týdne prostě celou krmnou dávku zaměnili pouze za rýži. No tak kolik toho tak A1/1 před dostihem může zbouchat.... 5-6 Kg denně tipuju (asi jak s jádrem).

Já to koním cpala jen na příkrm na přilepšenou, tak těch půl kila denně max., ale v tomhle množství to fakt není nikterak poznat. Spíš to bylo pro můj dobrý pocit a hajtrám to jelo no....
Asi je nejlepší tím buď skutečně dokrmovat ve větším množství, nebo tím úplně nahradit krmnou dávku. To fakt záleží co s tím koněm provádíte a za jakým účelem to chcete...
Já mám hajtry pro radost a příležitostný sport, takže podle toho co zrovna roběj zbouchají tak 2-4 Kg jádra denně plus nějaký granule na příkrm a tu rejži sem zvolila spíš jen jako takové "zpestření jídelníčku..."

9.10.2008 19:55
pepa

XXX.XXX.222.65

janda napsal(a):
Normálně se uvaří rejže (podle návodu) a nechá zchladnout.
Kolik toho krmit - to je jako když se zeptáte kolik krmit jádra - to je individuální, podle toho kolik kůň dělá a jestli s tím chcete jenom přikrmovat nebo tím zcela nahradit jádro....
Černocký říkal mám pocit že u toho koně začali s příkrmem tak půl kila denně a během týdne prostě celou krmnou dávku zaměnili pouze za rýži. No tak kolik toho tak A1/1 před dostihem může zbouchat.... 5-6 Kg denně tipuju (asi jak s jádrem).

Já to koním cpala jen na příkrm na přilepšenou, tak těch půl kila denně max., ale v tomhle množství to fakt není nikterak poznat. Spíš to bylo pro můj dobrý pocit a hajtrám to jelo no....
Asi je nejlepší tím buď skutečně dokrmovat ve větším množství, nebo tím úplně nahradit krmnou dávku. To fakt záleží co s tím koněm provádíte a za jakým účelem to chcete...
Já mám hajtry pro radost a příležitostný sport, takže podle toho co zrovna roběj zbouchají tak 2-4 Kg jádra denně plus nějaký granule na příkrm a tu rejži sem zvolila spíš jen jako takové "zpestření jídelníčku..."

O krmení rýží jsem nikdy neslyšela, jsem chytřejší. Nám teď kůň dost shodil, i když to pomalu zase (jak se zdá) nabírá zpátky. Takže dokrmování rýží opravdu ani v nejmenším neuškodí, právě naopak? Jedná se tady o přibrání celkové, nebo opravdu \"jen\" na svalech, tedy po nějaké nemoci, kdy kůň zhubne celkově, je víceméně bezvýznamná?

Přidejte reakci

Přidat smajlík