xanty
napsal(a):
no joo Sandri tak teda muzes bejt zakladatelka taky :D ja zakladala prvni ty druhy a kdo bude treti??? :) noo my zatim ted o vikendu razime pouze na licence, kamoska bude delat....a pak asi jen domluvime nejakou spolecnou vyjizdku a bude po vsem :)
Teda, tiše závidím, já se chystám na licenci na jaře. A jediný momentálně dostupný kůň je ten můj mlaďoch, tak uvidíme, jestli nevyměknu a nepůjdu hledat nějakého starého ostříleného matadora, který mě přes to přenese.
xanty
napsal(a):
a odkud jsi? a kde mas konika?
Brno. Koňouch mi stojí v Ochozu u Brna.
xanty
napsal(a):
jeee ty mas konika v Ochozu u Davida?? jsem chtela taky..ale nakonec jsem v Milesovicich ... licence zvladnes..a kdyztak se muzem domluvit a muzu ti pujcit svyho :) kolik je mladochovi?
No jo...boxy 3x3 metry nejsou zrovna velké. Ale zvládají to v nich všichni koně. Dokonce si tam teď holčina přivezla kobylu s hříbětem na měsíc. Za měsíc jde hříbě na hříbárnu.
Mýmu prckovi to ale nevadí, ten má 150 cm, tak je mu box akorát :-)
Jinak můžu říct, že u Davida jsem na 99% spokojená a zatím jsem nenašla lepší stáj :-)
Máš spolehlivého koně? :-)
Mýmu jsou 4,5. Chodí od prosince pod sedlem. Doma je v klídku v pohodě, ale je to temperamentní hřebec a když jsem s ním byla na vytrvalostních závodech, tak uměl dělat pěkný bordel. Tak se bojím, že se mi na licenci sekne a nic z nej nevykřešu. Nebo se mnou vyskočí z obdelníku, bude celou dobu řvát a podobně
xanty
napsal(a):
no u nas v Mileskach by se vam libilo ted jsme tam odstavovali prcka...:) jsou v sobotkach vybehy???
Sobotky asi nebyly na mně, co? :))
Jinak nenašla jsem jinou stáj, kde bych měla možnost mít hřebce od rána do večera venku. Všude je buď vůbec do stáje neberou nebo je hodí ven na 2 hodiny a střídají se s jinýma koňma. U Davida ho mám sice v malém výběhu, ale je celý den venku, čučí na koně, hlídá si svoje kobylky a je spokojený.
lesterka
napsal(a):
Sobotky asi nebyly na mně, co? :))
Jinak nenašla jsem jinou stáj, kde bych měla možnost mít hřebce od rána do večera venku. Všude je buď vůbec do stáje neberou nebo je hodí ven na 2 hodiny a střídají se s jinýma koňma. U Davida ho mám sice v malém výběhu, ale je celý den venku, čučí na koně, hlídá si svoje kobylky a je spokojený.
nn nebyli ty jsou na Sandru....) jojo David je v phoode..kdysi jsem jezdila na Oblukovi v Hostenicich. :) jo muj kun je te uz celkem spolehlivej ale musis umet pobizet....lenoch
xanty
napsal(a):
nn nebyli ty jsou na Sandru....) jojo David je v phoode..kdysi jsem jezdila na Oblukovi v Hostenicich. :) jo muj kun je te uz celkem spolehlivej ale musis umet pobizet....lenoch
A co máš vlastně za koníka? Uka foto.
Pro Davida nic není problém :-)) A Oblok je super dědeček :-) Pořád se těší dobrému zdraví :-))
xanty
napsal(a):
jo my s sobotkach vybehy mame. sice ne moc velky a bez travy, ale je tam pristresek a voda a seno :) mura se santou jsou tam kazdy den cely den a vypadaji velice spokojene :)
sandimura
napsal(a):
muzu se jen zeptat proc jsi ho nechala hrebcem?? jen zvedavost :)
No jak koukám, tak máte výběhy pořád větší, jak my :)))
Hřebcem zůstal proto, že je docela hodný a právě mu vyřizuju papíry pro příští rok na uchovnění. Má výborný původ, exteriér, suprovou povahu. Tak uvidíme, jak mu půjde sport. A mám pro něj výbornou výhružku...že když mě naštve, tak půjde vykastrovat
lesterka
napsal(a):
No jak koukám, tak máte výběhy pořád větší, jak my :)))
Hřebcem zůstal proto, že je docela hodný a právě mu vyřizuju papíry pro příští rok na uchovnění. Má výborný původ, exteriér, suprovou povahu. Tak uvidíme, jak mu půjde sport. A mám pro něj výbornou výhružku...že když mě naštve, tak půjde vykastrovat
tsss... tak to ja slibuju rovnou ze z ni bude vysocina :)
sandimura
napsal(a):
tsss... tak to ja slibuju rovnou ze z ni bude vysocina :)
:-)) me zatim staci ufiknout koule...ikdyz obcas pritvrdim a rikam mu, ze pujde kazda koule zvlast, aby si to dyl pamatoval
Ale jinak je to zlato. chodi do vybehu a pres ulicku kouka na kobyly, na jizdarne zvlada chodit s kobylama, i do terenu. tak si nemuzu stezovat.
sandimura
napsal(a):
jo my s sobotkach vybehy mame. sice ne moc velky a bez travy, ale je tam pristresek a voda a seno :) mura se santou jsou tam kazdy den cely den a vypadaji velice spokojene :)
tak to joo...Lesterka ja mam CT 13 let valach...po przedswitovi a matka A1/1 suprovej konícek akorat trosku tlacivej...působil 10 let na moravanu jako provozak ale ted je to zlato no my mame v mileskach vybehy s travou i bez, ale ted chodi prevazne do tech bez...Lagis je tam taky celej den a je straaasne moc spokojenej az na to pucovani potom .
xanty
napsal(a):
tak to joo...Lesterka ja mam CT 13 let valach...po przedswitovi a matka A1/1 suprovej konícek akorat trosku tlacivej...působil 10 let na moravanu jako provozak ale ted je to zlato no my mame v mileskach vybehy s travou i bez, ale ted chodi prevazne do tech bez...Lagis je tam taky celej den a je straaasne moc spokojenej az na to pucovani potom .
Moc pěkný koníček A s tím pucováním mi povídej...já nedekuju (jako jedna z hodně mála v naší maštali :) Tak přemýšlím, že z koní, kteří makají jsem vlastně jediná, která nedekuje. No asi jsem divná
. A to pucování stojí za to. Můj koník nějak zapomíná na to, že by to měl být vznešený arabský kůň a je to jedna velká blátivá koule. Ale hlavně, že jsou spokojení, ne?
lesterka
napsal(a):
Moc pěkný koníček A s tím pucováním mi povídej...já nedekuju (jako jedna z hodně mála v naší maštali :) Tak přemýšlím, že z koní, kteří makají jsem vlastně jediná, která nedekuje. No asi jsem divná
. A to pucování stojí za to. Můj koník nějak zapomíná na to, že by to měl být vznešený arabský kůň a je to jedna velká blátivá koule. Ale hlavně, že jsou spokojení, ne?
dekujeme :) no ja uz radise dekuju úrptpze kolikrat nestiham ani dojet za konem a hodinovy pucovani to uz bych pak nestihala nic... takze mi to ujednodussi praci :) divna nejses ja zase dekuju jako jedina od nas z mastale :D to zapominaji vsichni kone ze jsou kone a maji pocit ze jsou prasatka :D
sandimura
napsal(a):
jajajaaaaaa chcci byt prvni!!!!
Připojuju se s mojí Panamou ČT (o:A1/1,m:ČT)
carodejka
napsal(a):
Připojuju se s mojí Panamou ČT (o:A1/1,m:ČT)
a s kamaradkou, při přiježďování
lesterka
napsal(a):
Holky, a co s konma delate?
No tak já s Panamou od března trénuju pod I. Kružíkovou drezurku.
Ve 2009 bych chtěla zajed nějakou základní drezurku a zkusit parkur.
S tím mi pomůže R.Valášková dřív Veselá u ní jsme teď ve stájích.
No a budu si dělat na jaře licenci,ale asi s jiným koněm,profíkem co to zná.
Jinak klisnu mám jako hobby,takže pokud nám to nepůjde vůbec nevadí
carodejka
napsal(a):
No tak já s Panamou od března trénuju pod I. Kružíkovou drezurku.
Ve 2009 bych chtěla zajed nějakou základní drezurku a zkusit parkur.
S tím mi pomůže R.Valášková dřív Veselá u ní jsme teď ve stájích.
No a budu si dělat na jaře licenci,ale asi s jiným koněm,profíkem co to zná.
Jinak klisnu mám jako hobby,takže pokud nám to nepůjde vůbec nevadí
Teda, tak to máte podobné plány jako my :-) Já příští rok taky plánuju licenci. A potom bych chtěla s mladým zajet nějakou lehkou drezuru. Popř. i parkur...ale to bysme pomalu měli začít skákat :))
lesterka
napsal(a):
Teda, tak to máte podobné plány jako my :-) Já příští rok taky plánuju licenci. A potom bych chtěla s mladým zajet nějakou lehkou drezuru. Popř. i parkur...ale to bysme pomalu měli začít skákat :))
jeee ahoj Heli... prijdes se podviat na licence??? mam tam i Lagrenka....kamoska na nem zejtra jede :) jinak vcera me sejmul zmetek :D ale v phoode sice se citim jak lezouci lemra a boli me hlava..ale ziju
xanty
napsal(a):
jeee ahoj Heli... prijdes se podviat na licence??? mam tam i Lagrenka....kamoska na nem zejtra jede :) jinak vcera me sejmul zmetek :D ale v phoode sice se citim jak lezouci lemra a boli me hlava..ale ziju
Lucik...ktery to byl? Ja tam byla dneska kouknout, tak treba si ho pamatuju :-))
Jinak holky, nevíte o někom, kdo by prodával KT Jupiter nebo Apollon, posedli 17,5, komora 3 nebo 4 tak do 10 tis? Nebo nějakého jiného skokového univerzála...
lesterka
napsal(a):
Lucik...ktery to byl? Ja tam byla dneska kouknout, tak treba si ho pamatuju :-))
Jinak holky, nevíte o někom, kdo by prodával KT Jupiter nebo Apollon, posedli 17,5, komora 3 nebo 4 tak do 10 tis? Nebo nějakého jiného skokového univerzála...
Ahoj byl to ten s tema hnedyma cajkama...na drezure sel predposledni na parkuru ho holcina neudrzela na 6 a stycl ji to 2x takovej loudajici se ja mam KT jupiter ale komoru 2 a nedam :D
xanty
napsal(a):
Ahoj byl to ten s tema hnedyma cajkama...na drezure sel predposledni na parkuru ho holcina neudrzela na 6 a stycl ji to 2x takovej loudajici se ja mam KT jupiter ale komoru 2 a nedam :D
Joo....ta co jezdila tak strasne dlouhe najezdy a napomenuli ji za to? :-) Tak to vííím...drezuru jsem sice viděla, ale tu si nepamatuju...z parkuru si ho pamatuju .-))
lesterka
napsal(a):
Joo....ta co jezdila tak strasne dlouhe najezdy a napomenuli ji za to? :-) Tak to vííím...drezuru jsem sice viděla, ale tu si nepamatuju...z parkuru si ho pamatuju .-))
Teď přemýšlím, jestli to na drezuře nebyl ten koník, co ho holčina pobízela, co mohla a jemu se stejně moc nechtělo. Je to tak, nebo si ho s někým pletu?
lesterka
napsal(a):
Teď přemýšlím, jestli to na drezuře nebyl ten koník, co ho holčina pobízela, co mohla a jemu se stejně moc nechtělo. Je to tak, nebo si ho s někým pletu?
no tak na parkuru si ho pamatujes ale drezuru asi pletes....cekali jsme ze s ni nepujde tak hezky ale sel vyborne...byl jsem velmi mile prekvapena jak se najednou ten muj kun rozhodl ze se teda bude snazit..:) byla jsem vic nez nadsena..jak budu mit fotky tak sem neco hodim :)
xanty
napsal(a):
no tak na parkuru si ho pamatujes ale drezuru asi pletes....cekali jsme ze s ni nepujde tak hezky ale sel vyborne...byl jsem velmi mile prekvapena jak se najednou ten muj kun rozhodl ze se teda bude snazit..:) byla jsem vic nez nadsena..jak budu mit fotky tak sem neco hodim :)
jj...tak je mozne, ze si to pletu...:-) Tak uka foto .-)))
Tak po shlednuti licenci jsem usoudila, ze drezuru by se mnou muj mlady odesel asi bez problemu...skakat se do jara musim naucit...on by to preskakal...ja ne :-)))))
lesterka
napsal(a):
a jak se vam libil ten nas? obrovskej hnedak se zapletenou hrivou a na hrbete 2 minislecny, jedna v sedym a druha ve tmavomodrym saku :)
sandimura
napsal(a):
a jak se vam libil ten nas? obrovskej hnedak se zapletenou hrivou a na hrbete 2 minislecny, jedna v sedym a druha ve tmavomodrym saku :)
jojo...licence nejsou tezky..:) fotky jeste nemam musi mi je poslat slecna jedna...
Sandri Marten je sikovnej a mladej :D ale holky byly sikovny.. taky to tak usoudili i rozhodci :) mas nejaky foto?
xanty
napsal(a):
jojo...licence nejsou tezky..:) fotky jeste nemam musi mi je poslat slecna jedna...
Sandri Marten je sikovnej a mladej :D ale holky byly sikovny.. taky to tak usoudili i rozhodci :) mas nejaky foto?
nefotila jsem svym fotakem ale mame toho dost :) ale asi hlavne martana :)
lesterka
napsal(a):
Holky, ukažte fotky...koní tam bylo moc :-)) 15 jezdců je na mně moc...z fotek si vzpomenu spíš, než takhle z popisu.
chces fotky??, tady mas zatim jednu :D Lagrenek s Klarkou pri drezure
xanty
napsal(a):
chces fotky??, tady mas zatim jednu :D Lagrenek s Klarkou pri drezure
Sluší jim to spolu :-)
Jinak jsem ráda, že jsem se tam šla podívat...se mi teď zdá, že můj mlaďoch by tam neměl mít problém to se mnou odchodit... Tak uvidíme kolikrát do jara ještě změním názor :-))
lesterka
napsal(a):
Sluší jim to spolu :-)
Jinak jsem ráda, že jsem se tam šla podívat...se mi teď zdá, že můj mlaďoch by tam neměl mít problém to se mnou odchodit... Tak uvidíme kolikrát do jara ještě změním názor :-))
jo no neni to az tak tezke ty licence...to byste mohli zvladnout :) si myslim :) posli nejakou fotecku s mladochem :)
xanty
napsal(a):
jo no neni to az tak tezke ty licence...to byste mohli zvladnout :) si myslim :) posli nejakou fotecku s mladochem :)
No jedině trošku hodně zmatená mi přišla příprava před parkurem...já bych tam v tolika koních na tak malém prostoru nic nenacvičila a jenom se s nim prala :-)) Fotky s ním moc nemám...:-( Ale hodláme to napravit a udělat nějaké fotos pod sedlem, až bude pěkně. Jinak na fotky, co máme můžeš kouknout tady:
http://nadzih.wz.cz/index1.php ?adresa=fotogalerie.php
lesterka
napsal(a):
No jedině trošku hodně zmatená mi přišla příprava před parkurem...já bych tam v tolika koních na tak malém prostoru nic nenacvičila a jenom se s nim prala :-)) Fotky s ním moc nemám...:-( Ale hodláme to napravit a udělat nějaké fotos pod sedlem, až bude pěkně. Jinak na fotky, co máme můžeš kouknout tady:
http://nadzih.wz.cz/index1.php ?adresa=fotogalerie.php
Lucik...tak mě napadá...byla bych moc drzá, kdybych někdy poprosila o půjčení toho tvého Jupitera? Jenom na vyzkoušení, jestli by koni i mně vůbec tenhle typ sedla seděl a jestli nemám hledat jiné? Prosím, prosím, smutně koukám...
lesterka
napsal(a):
Lucik...tak mě napadá...byla bych moc drzá, kdybych někdy poprosila o půjčení toho tvého Jupitera? Jenom na vyzkoušení, jestli by koni i mně vůbec tenhle typ sedla seděl a jestli nemám hledat jiné? Prosím, prosím, smutně koukám...
ja myslim ze kdyz se domluvime tak to nebude problem ale mam komoru 2...
xanty
napsal(a):
ja myslim ze kdyz se domluvime tak to nebude problem ale mam komoru 2...
to vubec nevadi, na vyzkouseni a na to, abych si do toho na chvilku sedla. Toho kone to nezabije...drezurku, co mam jsem taky zkousela s dvojkovou komorou a pak si ji nechala udelat s trojkou. Ony se trojky moc nevyskytuji...asi maji vsichni standardni kone, ne, jak ja
Muzu ti za to na oplatku pujcit moje sedlo :))) ale o to asi nebudes mit zajem
lesterka
napsal(a):
to vubec nevadi, na vyzkouseni a na to, abych si do toho na chvilku sedla. Toho kone to nezabije...drezurku, co mam jsem taky zkousela s dvojkovou komorou a pak si ji nechala udelat s trojkou. Ony se trojky moc nevyskytuji...asi maji vsichni standardni kone, ne, jak ja
Muzu ti za to na oplatku pujcit moje sedlo :))) ale o to asi nebudes mit zajem
co mas za sedlo? :D
lesterka
napsal(a):
JJ drezurka...jsem s ní spokojená...nedávám ji pryč. ale chci i skočku...začínám s prckem trošku skákat a v drezurce to jde, ale špatně...tak si chci ulehčit práci a koupit si k ní ještě nějakou skočku
jupiter je univerzalka skokova...ja jsem s ni spokojena skocila jsem v ni bezproblemu 120
xanty
napsal(a):
sehnat se da ja toho veho kupovala za 9000 minimalne jezdeneho v cerne a pak ho menila za hnedy
No jo...sehnat se da...s dvojkovou komorou :-)) s trojkou je to nadlidsky vykon. ale nespecham na to...zatim zvladam skoky i v drezurce, takze si pockam...a kdyz nic nesezenu, tak se holt budu muset placnout pres kapsu, no....
Chtela bych nejlip Jupitera nebo Apollona, jo, mam jednu nabidku...na Ikarose :-)) tak zkusim i toho...treba mi sedne a nevypadnu z toho :-))
lesterka
napsal(a):
No jo...sehnat se da...s dvojkovou komorou :-)) s trojkou je to nadlidsky vykon. ale nespecham na to...zatim zvladam skoky i v drezurce, takze si pockam...a kdyz nic nesezenu, tak se holt budu muset placnout pres kapsu, no....
Chtela bych nejlip Jupitera nebo Apollona, jo, mam jednu nabidku...na Ikarose :-)) tak zkusim i toho...treba mi sedne a nevypadnu z toho :-))
Ahoj, promiň že ti tady do diskuze s luckou lezu, ale jak jsem pochopila chtěla by sis koupit univerzální sedlo. Ale předtím bys ho chtěla vyzkoušet. A taky jsem pochopila že potřebuješ trojkovou komoru. Já mám Apollona s trojkovou komorou. Tak kdyby jsi měla zájem o vyzkoušení stačí napsat a domluvit se.
lesterka
napsal(a):
uvidis no...me jupiter vyhovuje..je super i do terenu...uvidis...kazdymu sedne neco jinyho :)
xanty
napsal(a):
uvidis no...me jupiter vyhovuje..je super i do terenu...uvidis...kazdymu sedne neco jinyho :)
Snoopy máš maila :-))
No uvidíme...všechno vyzkoušíme, všechno zkusíme :-) čas mě netlačí a proto můžu zkoušet a vybírat, co a jak. Mně se do terénu jezdí dobře i v té drezurce. Mám v tom odjeté dvě vytrvalosti do 30 km a taky jsem to přežila jak já, tak kůň :-)) a vyhovuje mi, že sedím hluboko v koni, tak mě nesetřese, když se rozhodne, že se zrovna lekne klád na zemi, kolem kterých jel asi jenom 100x. Nebo když na cestě v lese potkáme pána a můj malý se rozhodne ze sebe udělat militaristu a hupsne se mnou do kopce do lesa :-))))
lesterka
napsal(a):
Snoopy máš maila :-))
No uvidíme...všechno vyzkoušíme, všechno zkusíme :-) čas mě netlačí a proto můžu zkoušet a vybírat, co a jak. Mně se do terénu jezdí dobře i v té drezurce. Mám v tom odjeté dvě vytrvalosti do 30 km a taky jsem to přežila jak já, tak kůň :-)) a vyhovuje mi, že sedím hluboko v koni, tak mě nesetřese, když se rozhodne, že se zrovna lekne klád na zemi, kolem kterých jel asi jenom 100x. Nebo když na cestě v lese potkáme pána a můj malý se rozhodne ze sebe udělat militaristu a hupsne se mnou do kopce do lesa :-))))
Jinak klidně se přidej do diskuze, o tom, jaké máš zkušenosti s tvým sedlem. Zkušenosti jsou potřeba
xanty
napsal(a):
Tak přečetla jsem si to až dneska. Takže škoda, jinak bych šla jistě mrknout.
No já to mám v plánu složit v dubnu na Moravanu,tak doufám, že mi to vyjde.
Jinak k sedlům. Kamoška má universální Kentaur Seneca a super, má skvělý ty opěrky, je to trošku hlubší a dobře se v tom prý skáče.
Já pokud bych šla znova do skočky, tak Charona. Ten má ty opěrky naprosto super co jsem viděla a je taky hlubší.
Já si koupila letos v dubnu CTD St.Martin a jsem taky spokojená,ale ty opěrky nejsou až tak jak bych si je představovala, zdáli se mi větší,ale sedlo je příjemné hluboké (nechtěla jsem kontaktní) a pohodlné od prvního dne.
http://hehei.rajce.idnes.cz/sedlo/
No a budu kupovat na drezurky KT Elektru, která je super, tu mám vyzkoušenou, je hluboká a krásně drží sed.
carodejka
napsal(a):
Tak přečetla jsem si to až dneska. Takže škoda, jinak bych šla jistě mrknout.
No já to mám v plánu složit v dubnu na Moravanu,tak doufám, že mi to vyjde.
Jinak k sedlům. Kamoška má universální Kentaur Seneca a super, má skvělý ty opěrky, je to trošku hlubší a dobře se v tom prý skáče.
Já pokud bych šla znova do skočky, tak Charona. Ten má ty opěrky naprosto super co jsem viděla a je taky hlubší.
Já si koupila letos v dubnu CTD St.Martin a jsem taky spokojená,ale ty opěrky nejsou až tak jak bych si je představovala, zdáli se mi větší,ale sedlo je příjemné hluboké (nechtěla jsem kontaktní) a pohodlné od prvního dne.
http://hehei.rajce.idnes.cz/sedlo/
No a budu kupovat na drezurky KT Elektru, která je super, tu mám vyzkoušenou, je hluboká a krásně drží sed.
No uvidím, kdy se na zkoušky dostanu já :)) Vymyslela jsem si, že před nimi asi přejdu nějaký ten veřejný trénink, abysme se oba okoukali. Třeba už pak nebudu tak strašně moc nervozní :-)) Ikdyž nevím, to mi asinepomůže.
Uvidíme, co nakonec koupím já...mám nabídku s trojkovou komorou na hanulaye III. Nic víc...abych nakonec nemusela kupovat nové...
lesterka
napsal(a):
No uvidím, kdy se na zkoušky dostanu já :)) Vymyslela jsem si, že před nimi asi přejdu nějaký ten veřejný trénink, abysme se oba okoukali. Třeba už pak nebudu tak strašně moc nervozní :-)) Ikdyž nevím, to mi asinepomůže.
Uvidíme, co nakonec koupím já...mám nabídku s trojkovou komorou na hanulaye III. Nic víc...abych nakonec nemusela kupovat nové...
Mrkni na
http://www.janhauzr.cz/?c_id=279
lesterka
napsal(a):
dobrý ráno holky vidím že se zase živě diskutuje...sedla jsou jeden velký a složitý problém ja třeba ted seděla ve KT Fénix a zamilovala jsem se...užasný sedlo...ale zatím nejsou penízky... a jak jste se vyspinkali do pracovního procesu??? humus že už je zas pondělí...
xanty
napsal(a):
dobrý ráno holky vidím že se zase živě diskutuje...sedla jsou jeden velký a složitý problém ja třeba ted seděla ve KT Fénix a zamilovala jsem se...užasný sedlo...ale zatím nejsou penízky... a jak jste se vyspinkali do pracovního procesu??? humus že už je zas pondělí...
Ahoj, ale jo v pohodě. Mě to až tak nevadí. Prostě zase hurá do práce.
Odpoledne mám trénink, tak budu až do večera trošku v akci
xanty
napsal(a):
Hauzra nechci. Zkoušeli jsme snad všechny typy, co mají a koni sedl jenom excellent. Nebyla jsem schopná ho na něm vyzkoušet jinak než v kroku...prcek byl ve fázi obsedání. Dokud jsem s ním chodila jenom v kroku, tak to bylo fajn, když jsem chtěla něco jiného, kta jsem byla v háji...to není sedlo pro mně :-))
Po dlouhém hledání jsem vybrala Penelopu a s tou jsem docela spokojená...ale není to skočka, no
lesterka
napsal(a):
Hauzra nechci. Zkoušeli jsme snad všechny typy, co mají a koni sedl jenom excellent. Nebyla jsem schopná ho na něm vyzkoušet jinak než v kroku...prcek byl ve fázi obsedání. Dokud jsem s ním chodila jenom v kroku, tak to bylo fajn, když jsem chtěla něco jiného, kta jsem byla v háji...to není sedlo pro mně :-))
Po dlouhém hledání jsem vybrala Penelopu a s tou jsem docela spokojená...ale není to skočka, no
Tam nejsou jen Hauzry, je to prostě bazárek :-)
carodejka
napsal(a):
Ahoj, ale jo v pohodě. Mě to až tak nevadí. Prostě zase hurá do práce.
Odpoledne mám trénink, tak budu až do večera trošku v akci
dobre rano... jsem mela hnusnej budicek.. zvonila na me sousedka, ze je blokovy ciseni a ze uz jezdni odtahovka. tak jsem hned po ranu litala venku v pyzamu a preparkovavala 3 auta. jeste ze to posledni je v servisu :)
lesterka
napsal(a):
a co priamos? mam ho a je super! nebo hanulay III :)
sandimura
napsal(a):
a co priamos? mam ho a je super! nebo hanulay III :)
nevím...beru cokoliv, co mi sedne na koně (což bude asi největší problém). A pak musí sednout i mně...hlavně, abych z něj nevypadla :-)) potřebuju něco, na čem se můžu učit skákat.
Jinak super...hauzr-bazárek je fajn...sem prošla prvních pár sedel a byly tam samé hauzry, tak jsem dál nekoukala..je tam i jeden kentaur :-) bohužel...zase dvojka komora
lesterka
napsal(a):
nevím...beru cokoliv, co mi sedne na koně (což bude asi největší problém). A pak musí sednout i mně...hlavně, abych z něj nevypadla :-)) potřebuju něco, na čem se můžu učit skákat.
Jinak super...hauzr-bazárek je fajn...sem prošla prvních pár sedel a byly tam samé hauzry, tak jsem dál nekoukala..je tam i jeden kentaur :-) bohužel...zase dvojka komora
priamos I
lesterka
napsal(a):
3 sehnat bude asi makačka. Abys finálně nekupovala nové.
Ale můžu říct, že já měla Nortona Springa, skákalo se v něm OK a je levný.
sandimura
napsal(a):
hanulay III
Asi mi nezbude, než zkoušet a zkoušet...
Právě u té drezurky mi vyhovuje, že má hodně vysoké zadní polštáře. pokud jsem zkoušela sedlo s nižšími, tak mu během chvilky vyjelo dopředu a přední rozsocha šla nahoru, zadní dolu...
lesterka
napsal(a):
Právě u té drezurky mi vyhovuje, že má hodně vysoké zadní polštáře. pokud jsem zkoušela sedlo s nižšími, tak mu během chvilky vyjelo dopředu a přední rozsocha šla nahoru, zadní dolu...
Tak to moje CTD je super hluboký, má vysoké zadní polštáře, moc dobře se v tom sedí.
lesterka
napsal(a):
Charon vypadá, že má polštáře hodně nízké, tak to asi nebude to pravé...zkusím lepší pohled...třeba výřez řekne víc...
lesterka
napsal(a):
Charon vypadá, že má polštáře hodně nízké, tak to asi nebude to pravé...zkusím lepší pohled...třeba výřez řekne víc...
no ten charon uz byl dost sedlej... ted je cerstve precpanej a je to uplne o necem jinym
sandimura
napsal(a):
no ten charon uz byl dost sedlej... ted je cerstve precpanej a je to uplne o necem jinym
to je taky dycky ze kdyz neco chces tak to nemuzes sehnat a je to jen bud vetsi nebo mensi..ja kdyz shanela jupitera tak to bylo stejne..ale zkus dat i inzerat ze shanis myslim ze se ti ozve dost lidi :) Heli obdivuju tvuj elan do prace ja mam skolu az na odpoledne a uz ted se mi nechce
jupiter
sandimura
napsal(a):
Tak to jo, tady už vypadá líp...to by už mohlo jít
Asi se dneska vydám po Brněnských obchodech, jestli tam něco jetého neobjevím...nový se mi kupovat nechce...nevím, jestli toho tolik naskáču...
Hel nemáš fotku toho CTDcka?
lesterka
napsal(a):
Asi se dneska vydám po Brněnských obchodech, jestli tam něco jetého neobjevím...nový se mi kupovat nechce...nevím, jestli toho tolik naskáču...
http://hehei.rajce.idnes.cz/ sedlo/#St_Martin_6.jpg
mezera před sedlo
lesterka
napsal(a):
Inzerát jsem si hodila na equi...a zatím se ozvala jedna dívčina s tím hanulayem...teda ozvala se v sobotu...od té doby nějak neodpověděla...tak třeba jenom není u netu.
xanty
napsal(a):
to je taky dycky ze kdyz neco chces tak to nemuzes sehnat a je to jen bud vetsi nebo mensi..ja kdyz shanela jupitera tak to bylo stejne..ale zkus dat i inzerat ze shanis myslim ze se ti ozve dost lidi :) Heli obdivuju tvuj elan do prace ja mam skolu az na odpoledne a uz ted se mi nechce
jupiter
No tak elán, víš jak co mi zbývá. Ale já jsem od mala takový aktivista, vstávala jsem už jako malá v půl 5 a byla jsem aktivní celý den, nechodila jsem od roku a půl ani spát. Jsem dost aktivní človík. Holky vždycky nechápou, kde beru tolik energie.
carodejka
napsal(a):
No tak elán, víš jak co mi zbývá. Ale já jsem od mala takový aktivista, vstávala jsem už jako malá v půl 5 a byla jsem aktivní celý den, nechodila jsem od roku a půl ani spát. Jsem dost aktivní človík. Holky vždycky nechápou, kde beru tolik energie.
no to ja taky nechapu...to bude ten redbull :D si das jeden za mesic a vydrzi ti to co??
sandimura
napsal(a):
Ahoj, koukam, ze jste tu vetsinou asi anglicti jezdci. Presto se chci zeptat, nema nekdo tip na staj, ktera bude tak do max 20km zapadne, nebo jihozapadne od Brna? Velke vybehy, konici co nejvic venku, dobra pece. A kdyby nevadilo, ze jem westernak. Diky za tipy
hanzy
napsal(a):
Ahoj, koukam, ze jste tu vetsinou asi anglicti jezdci. Presto se chci zeptat, nema nekdo tip na staj, ktera bude tak do max 20km zapadne, nebo jihozapadne od Brna? Velke vybehy, konici co nejvic venku, dobra pece. A kdyby nevadilo, ze jem westernak. Diky za tipy
V Ořechově je to prý moc fajn, ale říkala mi to jedna holčina co jezdí western už dost dávno, tak nevím jak teď.
hanzy
napsal(a):
No jakou mají kde péči, to nevím...velké výběhy má p. Miška v Ochozu...tam bych ale já osobně koně nedala. Pokud vím, tak jsou i na ranči u cesty...u nás jsou výběhy maličké...koně tam mohou být od rána do večera...péče výborná.
lesterka
napsal(a):
No jakou mají kde péči, to nevím...velké výběhy má p. Miška v Ochozu...tam bych ale já osobně koně nedala. Pokud vím, tak jsou i na ranči u cesty...u nás jsou výběhy maličké...koně tam mohou být od rána do večera...péče výborná.
asi uplne urcite ho mas v krvi :D neprestava pusobit :D podle me ten Oresin furt plati co tak vim..jinak pak Ranch u cesty pod lesem...crazy ranch v komine..zalezi taky na cene ustajeni... Bosovice tam taky se da...
lesterka
napsal(a):
Ochoz nebrat, teď tam byla kamoška absolutně zděšená.
Ranč v Bystrci moc fajn.
lesterka
napsal(a):
v Ochozu se mu musí nechat, že má obrovské výběhy...ale jak jsem psala, to je tak všechno. Všechno ostatní, tam je na nic.
jojo ja myslim ze o ochozu tu slysely uz tak vsichni...Heli nevim jakej ranc v Bystrci myslis? myslis ten Vas u Renci? nebo u Jitky Harastove za psim utulkem..jestli myslis tento tak to uz spada pod komín :D
hanzy
napsal(a):
Jo jo , Crazy uz mam na musce. Diky moc. A v tom Orechove je holky co? Maji web nebo jake to tam je? Nebo neco kolem ostrovacic, rosic a tak. Neni?
na crazy je to fajn..mela jsem tam konika ctvrt roku ale pak odesla prryc... je tam sice blby ze ne dojdes do lesa jde cca 2km po asfaltce ale da se to a jsou tam pak krasny tereny... a jinak nevim jestli maji nejaky stranky zkusim se kouknout :)
xanty
napsal(a):
na crazy je to fajn..mela jsem tam konika ctvrt roku ale pak odesla prryc... je tam sice blby ze ne dojdes do lesa jde cca 2km po asfaltce ale da se to a jsou tam pak krasny tereny... a jinak nevim jestli maji nejaky stranky zkusim se kouknout :)
Stránky mají , ale nebudou mít volno. Kamoška tam má kobylku a říkala, že jak se uvolní místo, hned se zaplní.
carodejka
napsal(a):
Stránky mají , ale nebudou mít volno. Kamoška tam má kobylku a říkala, že jak se uvolní místo, hned se zaplní.
http://www.ranch-ch.cz/ co vik nedavno odchazeli 2 kobyle..tak to zkus
carodejka
napsal(a):
Proto jsem si ho mimo jiné i vybrala, za tu cenu nesrovnatelný s Kentaurem.
http://www.equi-shop.cz/equi/
Mají je v Třebíči.
xanty
napsal(a):
http://www.ranch-ch.cz/ co vik nedavno odchazeli 2 kobyle..tak to zkus
crazy ma stranky www.crazyranch.cz ten znam. Oresin neni zrovna moc na jih nebo zapad od brna ;-(
Ale jinak diky za tipy...
sandimura
napsal(a):
Jinak holky nevíte o nějakém koníkovi, tak do 170 KVH, min. 7 let, na hobby sport? Kamoška hledá něco takového chtěla by si zaskákat max. ZL moc sportovní ambice nemá. Jen tak koníka pro radost a občas nějaký ten hopík. Do 60.000,-. Zkušeností má dost a vlastní koně už měla. Šel by do naší stáje (k Renatě).
carodejka
napsal(a):
Jinak holky nevíte o nějakém koníkovi, tak do 170 KVH, min. 7 let, na hobby sport? Kamoška hledá něco takového chtěla by si zaskákat max. ZL moc sportovní ambice nemá. Jen tak koníka pro radost a občas nějaký ten hopík. Do 60.000,-. Zkušeností má dost a vlastní koně už měla. Šel by do naší stáje (k Renatě).
k renate znamena nahore na zebetinem?? jaky to tam je? ma nejaky stranky?
sandimura
napsal(a):
k renate znamena nahore na zebetinem?? jaky to tam je? ma nejaky stranky?
Nene stránky nemá. Ona na to moc není.
Fotky tady:
http://hehei.rajce.idnes.cz/ Staj_kde_je_moje_kobuska/
mezera před staj
pořád se buduje, chvilku to trvá
sandimura
napsal(a):
jinak devcatka, mam nejake veci na prodej... kdyby mel nekdo zajem. hlavne uzdecky, ohlavky a decky i nejakou deku. vsechno je uplne nove, jeste zabalene. navic je to dovezene z usa takze budete mit original :)
nahazej sem nejaky fotky a ceny :) treba ti hodime nejakej peniz :D
carodejka
napsal(a):
Nemyslela jsem Ořešín, ale Ořechov, tam jsou nějaké stáje, alespoň bývali. Ale teď jsem o nich nic nenašla, takže možná už nejsou.
Ja vim, ale xanty psala ranch-ch a to je oresin. Ten orechov by me zajimal! Zkus mi prosim zjistit, jestli to tam jeste funguje a jak to tam vypada s vybehama a podminkama a tak prosiiim:-)
hanzy
napsal(a):
A jak jsi tam spokojena?
Tak devčata...koho bych teda mohla znásilnit o půjčení sedla? Dneska jsem oběhla všechny čtyři obchody v Brně a nenašla jsem ani jedno jediné sedýlko s trojkou komorou. :-( Takže budu fakt muset zkoušet a zkoušet na slepo...popř. si koupit nové :-(
lesterka
napsal(a):
Tak devčata...koho bych teda mohla znásilnit o půjčení sedla? Dneska jsem oběhla všechny čtyři obchody v Brně a nenašla jsem ani jedno jediné sedýlko s trojkou komorou. :-( Takže budu fakt muset zkoušet a zkoušet na slepo...popř. si koupit nové :-(
Tak koukám na ty CTDcka...ale mají komory jenom 1 a 2...leda, že by na přání zákazníka dělali i trojku, jinak je to pro mně pasé
xanty
napsal(a):
prej jenom :D kolik mas dek proboha???
tak jsem nasla fotku te deky :) a zitra snad budu mit cas nafotit ty uzdecky a ostatni.
taaakze decka obecna, uchylne modra jen za 600,-!!!! :)
lesterka
napsal(a):
:-)) A nějakou dečku pod drezurní sedlo? V přijatelnější barvičce?
no prijatelnejsi... ja rada originalni veci :) mam barvy ice lilac a mint... ta uplne nahore a druha odspoda. a muzes zalozit noveeee teeema :)
sandimura
napsal(a):
no prijatelnejsi... ja rada originalni veci :) mam barvy ice lilac a mint... ta uplne nahore a druha odspoda. a muzes zalozit noveeee teeema :)
Nemám vhodné foto na nové téma :-))) A musím vyvencit psa, at stihnu dojet na poradu :-))
jinak mne by se libily ty dve uprostred...ty asi nemas, co?
lesterka
napsal(a):
Tak koukám na ty CTDcka...ale mají komory jenom 1 a 2...leda, že by na přání zákazníka dělali i trojku, jinak je to pro mně pasé
Já Ti taky klidně půjčím to svoje na vyzkoušení. Není problém, jinak oni podle mě mají jinak rozměrový komory, protože Renata má na svoje 2 koníky taky CTD-čka a to jsou mamlasy a je jim to dobře.
Klidně se domluvíme, sbalím sedlo a dojedu za Tebou.