Co takhle Benátky nad Jizerou???

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

buggyna

21.10.2008 12:58
buggyna

XXX.XXX.110.113

zdarec!!!
je tady někho z okolí Benátek? Koníků je tady v okolí dost,ale jezdce žádné neznám :(

21.10.2008 13:17
marketka

XXX.XXX.179.23

buggyna napsal(a):
zdarec!!!
je tady někho z okolí Benátek? Koníků je tady v okolí dost,ale jezdce žádné neznám :(

Nejsem přímo z Benátek, ale z Dobrovice.

sadzi saj

21.10.2008 13:19
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

marketka napsal(a):

Markét, ty to tam budeš znát, máte tam v okolí nějaký haly na zimu možnost??

21.10.2008 13:22
benett8

XXX.XXX.183.39

marketka napsal(a):

My to mame do Benatek 9km - jsme z Bezna. Odkud z Dobrovic jsi Ty? Obcas pres ne jezdime, ale kdo a kde tam ma kone, to nevim ... .

buggyna

21.10.2008 13:23
buggyna

XXX.XXX.110.113

benett8 napsal(a):
My to mame do Benatek 9km - jsme z Bezna. Odkud z Dobrovic jsi Ty? Obcas pres ne jezdime, ale kdo a kde tam ma kone, to nevim ... .

parádička my jsme z Kochánek

21.10.2008 13:33
benett8

XXX.XXX.183.39

buggyna napsal(a):
parádička my jsme z Kochánek

Kochánky jsou tak 12km - to je taky co by kamenem dohodil Mate staje? A kolik koni? Ja \"pouze\" 2, mam je doma.

buggyna

21.10.2008 13:37
buggyna

XXX.XXX.110.113

benett8 napsal(a):
Kochánky jsou tak 12km - to je taky co by kamenem dohodil Mate staje? A kolik koni? Ja \"pouze\" 2, mam je doma.

Ahoj,stáje máme,ale koniny jsou od jara do podzima na pastvině a na zimu jsou u stájí.Do boxů chodí jen omezeně koníků je u nás 5,ale za to máme čínský prasátka,ovečky,kočičky....prostě celý zvěřinec

buggyna

21.10.2008 13:44
buggyna

XXX.XXX.110.113

sadzi saj napsal(a):
Markét, ty to tam budeš znát, máte tam v okolí nějaký haly na zimu možnost??

jojo,to by mě taky zajímalo zda v blízkém okolí by se nějaká malá halička nenašla,na nějakou tu skokovou gymnastiku přes zimu

21.10.2008 13:47
marketka

XXX.XXX.179.23

buggyna napsal(a):
Ahoj,stáje máme,ale koniny jsou od jara do podzima na pastvině a na zimu jsou u stájí.Do boxů chodí jen omezeně koníků je u nás 5,ale za to máme čínský prasátka,ovečky,kočičky....prostě celý zvěřinec

Holky, s halou to je v okolí špatný. Nevím, jestli není hala na Lipníku, ale my občas jezdíme k Půlpánům do Hradištka u Sadské.Hodina s vlastním koněm pod trenérem tam vyjde na 180 Kč,
což není tak špatné. Možná ceny zvedli, kdyžtak mrkněte na jejich stránky.
V Dobrovici máme koně jen my a ještě jeden známý. Ten má doma klusáka.
Jinak v okolí jsou spíš soukromníci a ještě chov haflingů v Jabkenicích . Koní tu moc není oproti jiným krajům.

21.10.2008 13:47
benett8

XXX.XXX.183.39

buggyna napsal(a):

Slusny zverinec - asi jako u nas ... .
My mame normalka takove male hospodarstvi, ovecky se u nas taky najdou, ikdyz uz pouze dve a vedle toho klasika - kralici, slepice, prasatka, perlicky, morcata, kocky, psi ...
Mas krasne fotky, to ja zadne od profika nemam Jo a konousci jsou u nas take venku - po cely rok, maji pristresek a tot vse. A vase staj je jakoze rodinna, nebo jaka?

buggyna

21.10.2008 13:52
buggyna

XXX.XXX.110.113

benett8 napsal(a):
My mame normalka takove male hospodarstvi, ovecky se u nas taky najdou, ikdyz uz pouze dve a vedle toho klasika - kralici, slepice, prasatka, perlicky, morcata, kocky, psi ...
Mas krasne fotky, to ja zadne od profika nemam Jo a konousci jsou u nas take venku - po cely rok, maji pristresek a tot vse. A vase staj je jakoze rodinna, nebo jaka?

Děkujem,pochvala je pro Blanku,bez ní bych taky neměla takhle krásné fotečky
Jj, spíš rodinná.Majitelka má 3 koníky,a aby si měli s kým hrát,vzala do nájmu další 2
máme pískovou kruhuvku a u řeky jízdárnu. Ale děláme to pro radost

buggyna

21.10.2008 13:53
buggyna

XXX.XXX.110.113

marketka napsal(a):
Holky, s halou to je v okolí špatný. Nevím, jestli není hala na Lipníku, ale my občas jezdíme k Půlpánům do Hradištka u Sadské.Hodina s vlastním koněm pod trenérem tam vyjde na 180 Kč,
Jinak v okolí jsou spíš soukromníci a ještě chov haflingů v Jabkenicích . Koní tu moc není oproti jiným krajům.

o Lipníku jsem něco málo slyšela,tam je stáj Bost,ne? Prý dříve bývávala halička i v Měčeříži

21.10.2008 14:05
benett8

XXX.XXX.183.39

buggyna napsal(a):
Děkujem,pochvala je pro Blanku,bez ní bych taky neměla takhle krásné fotečky
Jj, spíš rodinná.Majitelka má 3 koníky,a aby si měli s kým hrát,vzala do nájmu další 2
máme pískovou kruhuvku a u řeky jízdárnu. Ale děláme to pro radost

A mas foto kruhovky? Jak ji mate vyresenou - na jakem miste? Ja ji chci teprve delat, plno sem jich videla, mam toho mraky precteneho atd. tak jen tak pro zajimavost ... . Reku Vam zavidim, u nas vlastne zadna neni ... leda jet az k Jizere, ale to my zase radsi drandime po mistnich lesich

21.10.2008 14:06
marketka

XXX.XXX.179.23

buggyna napsal(a):
o Lipníku jsem něco málo slyšela,tam je stáj Bost,ne? Prý dříve bývávala halička i v Měčeříži

Ano.Je tam stáj Bost, ale víc nevím. Přes Lipník jezdíme do Lysé, nicméně stáj je stranou a nikdy jsem tam nebyla. Sportovní ambice nemám, jezdím pro radost.
Největší luxus pro mě byly hodiny jízdy u Půlpánů, jinak se spíš plácám na našich koních po okolí. Z toho mám radost největší. Stejně na víc nemám čas.

buggyna

21.10.2008 14:08
buggyna

XXX.XXX.110.113

marketka napsal(a):
Ano.Je tam stáj Bost, ale víc nevím. Přes Lipník jezdíme do Lysé, nicméně stáj je stranou a nikdy jsem tam nebyla. Sportovní ambice nemám, jezdím pro radost.
Největší luxus pro mě byly hodiny jízdy u Půlpánů, jinak se spíš plácám na našich koních po okolí. Z toho mám radost největší. Stejně na víc nemám čas.

já to taky dělám pro radost,ale nejen svoji ale i koně.A pokud nebude chodit správně podsazený a odzadu,brzo ho odrovnám a nebu mít z toho radost ani já,ani má peněženka a ani ten kůň né

buggyna

21.10.2008 14:12
buggyna

XXX.XXX.110.113

benett8 napsal(a):
A mas foto kruhovky? Jak ji mate vyresenou - na jakem miste? Ja ji chci teprve delat, plno sem jich videla, mam toho mraky precteneho atd. tak jen tak pro zajimavost ... . Reku Vam zavidim, u nas vlastne zadna neni ... leda jet az k Jizere, ale to my zase radsi drandime po mistnich lesich

jj,ale né celou,jen s kobylou ale budem jí upravovat...bude se tam dávat zámková travnatá dlažba.Průměr může být 15m?

sadzi saj

21.10.2008 14:12
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

buggyna napsal(a):

Jejda, tak to je škoda Myslíš, že do Lipníku se dá dojet po kopýtku??

buggyna

21.10.2008 14:13
buggyna

XXX.XXX.110.113

buggyna napsal(a):
jj,ale né celou,jen s kobylou ale budem jí upravovat...bude se tam dávat zámková travnatá dlažba.Průměr může být 15m?

21.10.2008 14:14
marketka

XXX.XXX.179.23

benett8 napsal(a):

Jestli to je taky na mě, my jsme vyloženě rodinná stáj. Máme 2 malé děti, do práce chodím na 6 hodin. Tak akorát, abych vše stíhala.
Koně máme za městem v letním výběhu, přes zimu jsou doma.
Máme dva velké koně a děti poníka. Můj koník je skoro 21-letý plňas, mám ho 10 let.

buggyna

21.10.2008 14:14
buggyna

XXX.XXX.110.113

sadzi saj napsal(a):
Jejda, tak to je škoda Myslíš, že do Lipníku se dá dojet po kopýtku??

Lipník je 13km,takže určitě.jen se to tam spíš chce zaject kouknout osobně.Po kopytě se tam dá.Gábi vždycky na jak dlouho chci ject ven,že můžem směrem na Lipník

21.10.2008 14:17
benett8

XXX.XXX.183.39

buggyna napsal(a):

Zámková travnata dlazba? A proc ne treba pisek - z jakeho duvodu jdete do zamkovky? Ja bych rada kruhovku vetsi a zrejme i zastresenou-jizdarnu nemame, tak aspon takovy kompromis ... . Ovsem kdy to bude vi Buh, ted mame stavet(barak), tak chci vyuzit toho, ze se budou delat nejake zemni prace a nechat si pripravit teren pro zaklady kruhovky a pak to pujde holt hezky samovyrobou, ostatne jako temer vse.

21.10.2008 14:32
benett8

XXX.XXX.183.39

marketka napsal(a):
Jestli to je taky na mě, my jsme vyloženě rodinná stáj. Máme 2 malé děti, do práce chodím na 6 hodin. Tak akorát, abych vše stíhala.
Máme dva velké koně a děti poníka. Můj koník je skoro 21-letý plňas, mám ho 10 let.

Take bych brala praci na 6hod denne - osobne nic jineho krom koni moc nestiham ... . Jenze u me je problem, ze jezdim pouze ja - pritel umi sice kone vycistit, nakrmit, pracovat s nima ze zeme, ale bohuzel nejezdi ...

sadzi saj

21.10.2008 14:45
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

benett8 napsal(a):
Take bych brala praci na 6hod denne - osobne nic jineho krom koni moc nestiham ... . Jenze u me je problem, ze jezdim pouze ja - pritel umi sice kone vycistit, nakrmit, pracovat s nima ze zeme, ale bohuzel nejezdi ...

Adi, já myslela, že je písková ta kruhovka, jak je možný, že tam máte všude trávu a u nás nic takového není

S tou dlažbou to mě taky zajímá?

21.10.2008 14:47
marketka

XXX.XXX.179.23

marketka napsal(a):

V práci mi vyšli vstříc. Práce je opravdu hodně, i když nic moc placené. Po práci musím do družiny, sem tam pro druhou holčinu 10 km do školky,
ke koníkům, domácnost, zahrada, není to někdy sranda. Manžel na koni jezdí a u koní pomáhá, tak je to fajn. I když o víkendu má zase svoje koníčky, snažíme se to nějak dělit.

21.10.2008 23:46
brodska

XXX.XXX.179.165

marketka napsal(a):
V práci mi vyšli vstříc. Práce je opravdu hodně, i když nic moc placené. Po práci musím do družiny, sem tam pro druhou holčinu 10 km do školky,
ke koníkům, domácnost, zahrada, není to někdy sranda. Manžel na koni jezdí a u koní pomáhá, tak je to fajn. I když o víkendu má zase svoje koníčky, snažíme se to nějak dělit.

zdárec hlásím se i když z Ml. Bolky. K dotázku o hale-dle mého je pro nás nejblíže Ptýrov!!!! Super povrchy na trénování i ta hala...
a od jara do podzima Páterov.

buggyna

22.10.2008 07:06
buggyna

XXX.XXX.110.113

sadzi saj napsal(a):
Adi, já myslela, že je písková ta kruhovka, jak je možný, že tam máte všude trávu a u nás nic takového není

S tou dlažbou to mě taky zajímá?

ono když se podíváš pořádně,je tam všude písek..je to travička na pískovém pokladu.Ale je na houby že jakmile zaprší,tak to klouže a je to za těch pár let vyšlapané,proto ta travnatá zámkovka po té prý může jezdit i bagr sem tam a je ok
prostě celá kruhovka se bude předělávat...tedy alespoň podklad
všichni jsou hrozně unešení z písku,ale ten pokud neni kvalitní a spávně upravenej,tak je víc na škodu.

buggyna

22.10.2008 07:07
buggyna

XXX.XXX.110.113

brodska napsal(a):
zdárec hlásím se i když z Ml. Bolky. K dotázku o hale-dle mého je pro nás nejblíže Ptýrov!!!! Super povrchy na trénování i ta hala...
a od jara do podzima Páterov.

Dík za info kolik chtějí za halu na hod?

sadzi saj

22.10.2008 08:02
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

buggyna napsal(a):
Dík za info kolik chtějí za halu na hod?

Hm, jenže do Ptýrova jedině přepravákem

Adi, ale takže přes zimu ta kruhovka moc použitelná nebude nejspíš Stejně nechápu, že u nás tam ta tráva neroste a ona to má na pískovém podkladě a tráva tam roste Věděla bych totiž ještě o jedné paní, co má teď koníka na Lakách a schání do jara nové ustájko s pastvou, ale psala mi, že potřebuje pískovou jízdárnu, že prý se její koník na kvalitním povrchu neuvolní a že travnatá je přes léto tvrdá a pak zase kluzká

22.10.2008 08:43
megera

XXX.XXX.213.182

buggyna napsal(a):
zdarec!!!

Halička byla v Mečeříži, ale obávám se, že jí Šárka Pospíšilová nepoužívá, ostatně byla hodně malá - 9x26 metrů, další hala byla v HOrkách nad Jizerou - ale ukončením působení pana Vodseďálka se myslím, přestala používat jako jezdcecká a je z ni parkoviště traktorů :-), v LIpníku je hala zcela jistě, podmínky u pana Starnovského neznám, Na Ptýrově je hala, ale to už věru není po kopytě, ono i ten Lipník bude tak hodinu a půl cesty, takže tam a zpět 3 hoďky a ještě skákat ? Další hala v dosahu, ale taky už vozíkem je v Podolánce u Renaty Habáskové - ovšem zase podmínky pronájmu neznám, samozřejmě Hradíštko. Také Mělník má halu a není to daleko - ovšem není to po kopytě. Koní je v okolí Benátek asi milion, Tuřice, Předměřice, Mečeříž, Sudovo Hlavno, Slivno, Sušno, Sudoměř, Boelslav hned několik stájí, Brandýs několik stájí, Lysá několik stájí, koně jsou i přímo v Benátkách, na Horkách, v Lipníku je také více než jedna stáj, Na čihadlech jsou koně, Ještě mě napadla hala u MIchaela Mourdého v KLukách - a zase nevím jak a za kolik.... co se týče naší jízdárny v Kochánkách je to travnatý plac 60x100 na písčitém podkladě a v podstatě až na vyjímky - extrémní výkyvy mokro a pak hned mráz , případně lehké záplavy - celoročně sjízdná, ale nemáme sportovní ambice, pro naše hobby sem tam skok stačí, terény v okolí jsou takové, že na jízdárnu chodíme minimálně. Kruhovka je v tuto chvíli písčitá a trávu tam pravidelně dosívám, protože to snižuje praškost a drží písek lépe pokopě, pokud bude zámkovka cenově dostupná, přemýšlím o tom jako o řešení, zatím sháním reference. Pravda je taková, že jsou věci, které pro koně mají větší význam než kruhovka a podle toho je budeme řešit, zatím jí používáme k občasnému opohybování a k práci ze země. Průměr je 16 metrů. Pokud někdo potřebuje a chce trénovat přes zimu cíleně skokovou přípravu, je vhodné zvolit ustájení, které to umožňuje a které odpovídá přesvědčení toho člověka. Jsou tací, co z haly nevylezou jak je rok dlouhý, já i když jsem byla ve stáji s halou jsem do ní vlezla vyjímečně - nebavilo to mě ani koně, , jsem přesvědčená, že práci v základu nutného jsme schopni tady po okolí udělat při couračkách po lese, na cestách v polích, hala má střechu, ale zas nemá terénní nerovnosti, má světlo, ale není členitá, neteče v ní voda a nevoní stromy.... a neběhají tak srnky a nezpívaj ptáci.... jeden si tam nekousne do trávy a když se pak vysmrká, má v kapesníku jednu dávku podestýlky.... Je to samá zatáčka a vůbec :-)))))

22.10.2008 08:46
janamalik

XXX.XXX.14.206

sadzi saj napsal(a):

Adi, ale takže přes zimu ta kruhovka moc použitelná nebude nejspíš Stejně nechápu, že u nás tam ta tráva neroste a ona to má na pískovém podkladě a tráva tam roste Věděla bych totiž ještě o jedné paní, co má teď koníka na Lakách a schání do jara nové ustájko s pastvou, ale psala mi, že potřebuje pískovou jízdárnu, že prý se její koník na kvalitním povrchu neuvolní a že travnatá je přes léto tvrdá a pak zase kluzká

přidám info - v Lipníku jsem byla, hala tam je, ale malinká a spíše pro jejich soukromé účely. Celý areál je spíše za vesnicí, boxy vnitřní, prostředí je tam pěkné.
Podle mě nejlepší povrch jak již říkala Petra je Ptýrov, ale to je opravdu o přepravě.

sadzi saj

22.10.2008 09:17
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

megera napsal(a):
Halička byla v Mečeříži, ale obávám se, že jí Šárka Pospíšilová nepoužívá, ostatně byla hodně malá - 9x26 metrů, další hala byla v HOrkách nad Jizerou - ale ukončením působení pana Vodseďálka se myslím, přestala používat jako jezdcecká a je z ni parkoviště traktorů :-), v LIpníku je hala zcela jistě, podmínky u pana Starnovského neznám, Na Ptýrově je hala, ale to už věru není po kopytě, ono i ten Lipník bude tak hodinu a půl cesty, takže tam a zpět 3 hoďky a ještě skákat ? Další hala v dosahu, ale taky už vozíkem je v Podolánce u Renaty Habáskové - ovšem zase podmínky pronájmu neznám, samozřejmě Hradíštko. Také Mělník má halu a není to daleko - ovšem není to po kopytě. Koní je v okolí Benátek asi milion, Tuřice, Předměřice, Mečeříž, Sudovo Hlavno, Slivno, Sušno, Sudoměř, Boelslav hned několik stájí, Brandýs několik stájí, Lysá několik stájí, koně jsou i přímo v Benátkách, na Horkách, v Lipníku je také více než jedna stáj, Na čihadlech jsou koně, Ještě mě napadla hala u MIchaela Mourdého v KLukách - a zase nevím jak a za kolik.... co se týče naší jízdárny v Kochánkách je to travnatý plac 60x100 na písčitém podkladě a v podstatě až na vyjímky - extrémní výkyvy mokro a pak hned mráz , případně lehké záplavy - celoročně sjízdná, ale nemáme sportovní ambice, pro naše hobby sem tam skok stačí, terény v okolí jsou takové, že na jízdárnu chodíme minimálně. Kruhovka je v tuto chvíli písčitá a trávu tam pravidelně dosívám, protože to snižuje praškost a drží písek lépe pokopě, pokud bude zámkovka cenově dostupná, přemýšlím o tom jako o řešení, zatím sháním reference. Pravda je taková, že jsou věci, které pro koně mají větší význam než kruhovka a podle toho je budeme řešit, zatím jí používáme k občasnému opohybování a k práci ze země. Průměr je 16 metrů. Pokud někdo potřebuje a chce trénovat přes zimu cíleně skokovou přípravu, je vhodné zvolit ustájení, které to umožňuje a které odpovídá přesvědčení toho člověka. Jsou tací, co z haly nevylezou jak je rok dlouhý, já i když jsem byla ve stáji s halou jsem do ní vlezla vyjímečně - nebavilo to mě ani koně, , jsem přesvědčená, že práci v základu nutného jsme schopni tady po okolí udělat při couračkách po lese, na cestách v polích, hala má střechu, ale zas nemá terénní nerovnosti, má světlo, ale není členitá, neteče v ní voda a nevoní stromy.... a neběhají tak srnky a nezpívaj ptáci.... jeden si tam nekousne do trávy a když se pak vysmrká, má v kapesníku jednu dávku podestýlky.... Je to samá zatáčka a vůbec :-)))))

Meg, děkuji Vám za osvětlenou.

Teď mě jenom napadlo, ohledně té haly, v inzerci jsem koukala, že někdo někde možná v tom Sudově Hlavně nabízí ustájení s halou, nevíte o tom něco o té haličce??

Jinak co se týče toho sportování, rozhodně ani u nás v okolí není areál, který by splňoval mé požadavky, což je travnatý výběh, do kterého koně opravdu chodí, dobře udělaný box, dostatek krmení, kontrola koně a aby u toho byla písková jízdárna, takže chápu, že člověk nemůžu mít všechno. Já jsem pouze hobby jezdec, který se ale rád učí a vzdělává a mám myslím celkem fajnovou drez. trenérku, která mě učí správné základy a jsem s ní moc spokojená a hlavně mi s Elí dost pomohla, takže pracujeme na jejím přiježdění a ráda bych v tom pokračovala a k tomu je potřeba samozřejmě nějaký ten plácek a protože jsem sama skoro rok jezdila na samotné travnaté jízdárně vím, jak je to kluzké a nepoužitelné, když je špatné počasí a nedá se na tom potom skákat a ráda bych se připravila na ZZVJ, jak jsem Vám psala, ale pokud je tuhá zima, tak je stejně vše marné , proto jsem chtěla, pokud bude možné pracovat v terénu zajet třeba aspoň 1-2x do měsíce na halu, po kopýtka teda proto se na to informuji, nejsem žádný sporťák a už vůbec ne příznivec boxovaných a 24 hodin zavřených koních, když jsem měla kobylu vedle u souseda, můj ideál - měla otevřený box a stálý přístup na pastvu, takže když chtěla, zalezla si, když nechtěla, byla venku a myslím, že byla max. spokojená

22.10.2008 09:52
benett8

XXX.XXX.183.39

megera napsal(a):

Dobre rano, tak sem si tak precetla vsechny ty vase postrehy z toho naseho boleslavskeho kraje a muzu pouze vyjadrit hluboky souhlas s clankem od "megery" Co se tyka staje v Klukach, tak tam se kasiruje 100CZK/hod za 1 ctyrnozce ve spolecnosti ostatnich a o stovku vice, bude-li se nekdo chtit v hale realizovat sam. Osobne sem tam nikdy nebyla, pouze co se doslechnu a taky sme jeli s konouchem okolo na cumendu, jenze si netroufam nic ani v dobrem ani ve zlem kritizovat, nebot je to na hony vzdaleno memu presvedceni ... . Otazka kryte haly me privadi k dotazu jinemu - kde kdo z vas trenuje/jezdi v pripade deste/snehu dneska(mysleno prenesene), jestlize nemate krytou halu doma vzadu na dvore?

sadzi saj

22.10.2008 10:04
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

benett8 napsal(a):
Dobre rano, tak sem si tak precetla vsechny ty vase postrehy z toho naseho boleslavskeho kraje a muzu pouze vyjadrit hluboky souhlas s clankem od "megery" Co se tyka staje v Klukach, tak tam se kasiruje 100CZK/hod za 1 ctyrnozce ve spolecnosti ostatnich a o stovku vice, bude-li se nekdo chtit v hale realizovat sam. Osobne sem tam nikdy nebyla, pouze co se doslechnu a taky sme jeli s konouchem okolo na cumendu, jenze si netroufam nic ani v dobrem ani ve zlem kritizovat, nebot je to na hony vzdaleno memu presvedceni ... . Otazka kryte haly me privadi k dotazu jinemu - kde kdo z vas trenuje/jezdi v pripade deste/snehu dneska(mysleno prenesene), jestlize nemate krytou halu doma vzadu na dvore?

Jj, venku Jelikož mám kobylu aktivistku, prostě loni nebylo zbytí a pokud zrovna nelilo, jak z konve či nechumelilo, že nebyli vidět na krok, jela jsem i v tomhle ven

22.10.2008 10:53
benett8

XXX.XXX.183.39

sadzi saj napsal(a):
Jj, venku Jelikož mám kobylu aktivistku, prostě loni nebylo zbytí a pokud zrovna nelilo, jak z konve či nechumelilo, že nebyli vidět na krok, jela jsem i v tomhle ven

To my take .... Ikdyz je pravda, ze si kolikrat rikam, jestli vazne musime, kdyz je hnusne pocasi, ale pak, kdyz uz sme jednou venku, toho nikdy nelituji a spis se podivuji, jak sem nemohla mit chut jit neco delat

buggyna

22.10.2008 10:54
buggyna

XXX.XXX.110.113

sadzi saj napsal(a):

je pořád přeprava koní 2 vyjde levněji než jedním.A kdyby byl ten Lipník,to je hodinka cesty po kopýtku.
Asi podle toho jaká bude zima,ale vzít tam kobylu na 20 minut na gogue nebo chambon,v kroku klusu,v tom problém nevidím.
Neroste,protože je to hlubový...po krajích ti taky dorůstá. Kochánky jsou hned vedle řeky,je to tam celý písčitý. Na jízdárně dříve bylo pole s bramborama a občas nám tam sem tam vyrostě nějaká zelenina (teď nevim přesně co Meg řikala,ale někdo nám to tam byl trhat).
By mě teda zajímalo jak by koně paní uvolňovala před 10-15 lety když o pískové jízdárně nikdo neměl ani tucha najednou všichni potřebujou pískovou
na jak je rozdíl mezi pískovou a pískovou,tak je rozdíl mezi travnatou a travnatou

buggyna

22.10.2008 10:55
buggyna

XXX.XXX.110.113

sadzi saj napsal(a):

btw Petra říkala Páterov,néé Ptýrov

buggyna

22.10.2008 10:56
buggyna

XXX.XXX.110.113

buggyna napsal(a):
btw Petra říkala Páterov,néé Ptýrov

ježkovi voči,sorry!!!!!! Sem slepá jak patronaje to Ptýrov
na Páterově halu nemaj

buggyna

22.10.2008 11:02
buggyna

XXX.XXX.110.113

megera napsal(a):

bože, sem rada že mám koně tam kde mám
bez haly se obejít samozdřejmě dá,dalo se to dříve,dá se i dnes. Ale myslela jsem že tak jednou do měsíce by sme se v ní ukázat mohli.Právě jak sem psala...volnost,skoková gymnastika...

sadzi saj

22.10.2008 11:05
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

buggyna napsal(a):
bože, sem rada že mám koně tam kde mám
bez haly se obejít samozdřejmě dá,dalo se to dříve,dá se i dnes. Ale myslela jsem že tak jednou do měsíce by sme se v ní ukázat mohli.Právě jak sem psala...volnost,skoková gymnastika...

Jj, přesně, tohle jsem myslela 1-2 do měsíce, pač nekrademe, že, nebylo to myšleno, že tam budu každý den stepovat s kobylou, to ostatně nedělám ani u nás na jízdárnu, tu vidíme tak 1-2 x do týdne teď

buggyna

22.10.2008 11:06
buggyna

XXX.XXX.110.113

benett8 napsal(a):

to já se k tomu dešti a sněhu tak nějak taky přidám minulý rok jo,za každého počasí.Prostě sem musela,jinak by mě druhej den kobyla zabila teď jí mám tak kde je a spokojenost jak moje tak její když se mi nechce nebo je hnusně,nemusím ale přeci jen bych v zimě ráda něco málo dělala...přiježďovat můžu venku,v tom problém nevidím,ale to skákání a volnost,mě hlodá

sadzi saj

22.10.2008 11:29
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

buggyna napsal(a):
je pořád přeprava koní 2 vyjde levněji než jedním.A kdyby byl ten Lipník,to je hodinka cesty po kopýtku.
Asi podle toho jaká bude zima,ale vzít tam kobylu na 20 minut na gogue nebo chambon,v kroku klusu,v tom problém nevidím.
Neroste,protože je to hlubový...po krajích ti taky dorůstá. Kochánky jsou hned vedle řeky,je to tam celý písčitý. Na jízdárně dříve bylo pole s bramborama a občas nám tam sem tam vyrostě nějaká zelenina (teď nevim přesně co Meg řikala,ale někdo nám to tam byl trhat).
By mě teda zajímalo jak by koně paní uvolňovala před 10-15 lety když o pískové jízdárně nikdo neměl ani tucha najednou všichni potřebujou pískovou
na jak je rozdíl mezi pískovou a pískovou,tak je rozdíl mezi travnatou a travnatou

Jejda, ale kde vememe přepravák a autí s řidičem

22.10.2008 16:56
marketka

XXX.XXX.179.23

sadzi saj napsal(a):
Jj, přesně, tohle jsem myslela 1-2 do měsíce, pač nekrademe, že, nebylo to myšleno, že tam budu každý den stepovat s kobylou, to ostatně nedělám ani u nás na jízdárnu, tu vidíme tak 1-2 x do týdne teď

Ahoj holky, ptám se všude, tak i tady. Andrea už ví, o co jde.
Kámoška shání koníka na rekreačko. Byl by v rodinné stáji, měl by se moc dobře.
Bohužel může nabídnout jen 25 tisíc /má rezervu na další výdaje/.Shání i koníka staršího, hlavně hodného, KV 155-160 cm, valach či kobča, je to jedno. Kdybyste o něčem věděly, budu ráda.

22.10.2008 16:58
marketka

XXX.XXX.179.23

sadzi saj napsal(a):

My přepravák máme, i řidiče. Jen ten čas moc není.

buggyna

22.10.2008 21:11
buggyna

XXX.XXX.81.124

sadzi saj napsal(a):

časem si chci řidičák dělat já,ale chtěj za to 30 000 takže jedinej kdo mě v blízkosti napad,byla Janina...

23.10.2008 09:38
megera

XXX.XXX.213.182

marketka napsal(a):
Ahoj holky, ptám se všude, tak i tady. Andrea už ví, o co jde.
Kámoška shání koníka na rekreačko. Byl by v rodinné stáji, měl by se moc dobře.
Bohužel může nabídnout jen 25 tisíc /má rezervu na další výdaje/.Shání i koníka staršího, hlavně hodného, KV 155-160 cm, valach či kobča, je to jedno. Kdybyste o něčem věděly, budu ráda.

věděla jsem o valáškovi prcek, hodnej, na hobby, , ne do sportu, je tam drobná vada postavení levé přední, 4 letý, hodný, a kobuška 5 letá, hodná, o fous větší než valach, ale taky v podstatě malej koník, oba hnědáci, oba A1/1 , ale hodní, prodává stáj ve které se narodili, dosud velmi slušné zacházení. Příští týden tam poedu, mohu se poptat, zda je ještě mají. cena by jistě nepřekročila nabízenou částku.

23.10.2008 20:24
helu

XXX.XXX.74.84

marketka napsal(a):

Hlásím se k Benátkům, náš domov je na Lipníku.
Je nás tu hodně konáků. Hala je u pana Starnovského.

23.10.2008 20:44
helu

XXX.XXX.74.84

marketka napsal(a):

Za mnou hala stáje Bost.

sadzi saj

23.10.2008 20:59
sadzi saj

XXX.XXX.132.135

helu napsal(a):
Za mnou hala stáje Bost.

A nevíš, zda je možné tam přijet trénovat a případně za kolik?? Dík

23.10.2008 21:15
helu

XXX.XXX.74.84

sadzi saj napsal(a):
A nevíš, zda je možné tam přijet trénovat a případně za kolik?? Dík

Netuším. Zjistím. Jinak u mě jsou 4koně, huculka u sousedů, klusačka na druhem
konci, Jarolímáci asi 10, Bost - hodně, ještě jeden hřebec Teddy. Terén - nádhera, podklad všude písek.

buggyna

23.10.2008 21:18
buggyna

XXX.XXX.81.124

helu napsal(a):
Hlásím se k Benátkům, náš domov je na Lipníku.
Je nás tu hodně konáků. Hala je u pana Starnovského.

Ahoj...
to tmavé,pěknou hlavinku má to konisko
nevíš tedy prosím jak je to tedy u pana Starnovského s tou halou? Jak je tak přibližně velká? Jak už sem psala...jít si přes zimu 2x - 3x něco zkusit skočit a volnost

23.10.2008 21:22
marketka

XXX.XXX.179.23

megera napsal(a):
věděla jsem o valáškovi prcek, hodnej, na hobby, , ne do sportu, je tam drobná vada postavení levé přední, 4 letý, hodný, a kobuška 5 letá, hodná, o fous větší než valach, ale taky v podstatě malej koník, oba hnědáci, oba A1/1 , ale hodní, prodává stáj ve které se narodili, dosud velmi slušné zacházení. Příští týden tam poedu, mohu se poptat, zda je ještě mají. cena by jistě nepřekročila nabízenou částku.

Jsi hodná, když se mi poptáš.
Máme sice v sobotu něco rozjednaného, tak bych kdyžtak dala vědět, kdybychom sehnali.Ale radši si dělám rezervu, kdybychom nepochodili.

23.10.2008 21:27
helu

XXX.XXX.74.84

buggyna napsal(a):
Ahoj...
to tmavé,pěknou hlavinku má to konisko
nevíš tedy prosím jak je to tedy u pana Starnovského s tou halou? Jak je tak přibližně velká? Jak už sem psala...jít si přes zimu 2x - 3x něco zkusit skočit a volnost

Není velka ale pouzitelna. Kdyztak ti na mail pošlu číslo přimo na Starnovskeho.
Jinak u Jarolímů je krásná kruhovka s dobrym povrchem. Měli jsme tady i Bořanka.

buggyna

23.10.2008 21:50
buggyna

XXX.XXX.81.124

helu napsal(a):
Netuším. Zjistím. Jinak u mě jsou 4koně, huculka u sousedů, klusačka na druhem
konci, Jarolímáci asi 10, Bost - hodně, ještě jeden hřebec Teddy. Terén - nádhera, podklad všude písek.

máš pěkný hafloše
jak by řekla moje máma : jéé to jsou ti malý zlatý,ty mám ráda
Ta (ten) s tou hvězdičkou má božsky tmavě zlatou barvu

23.10.2008 22:06
helu

XXX.XXX.74.84

buggyna napsal(a):
máš pěkný hafloše
jak by řekla moje máma : jéé to jsou ti malý zlatý,ty mám ráda
Ta (ten) s tou hvězdičkou má božsky tmavě zlatou barvu

Díky - Lianca

9.3.2012 09:48
tammi

XXX.XXX.148.179

Ahoj otevírám starší téma, je tu někdo ze Staré Boleslavy a okolí? Nebo nevíte o nějakém rodinném ustájení?

19.3.2012 10:16
sandruse

XXX.XXX.188.31

Já jsem z vlkavy a mám tu 3 koníky,klusáka,Paint kobylku a její hříbo :-) ustájení sem nabízela,teď mám momentálně plno,ale až se prodá hříbo,bude zase jeden box volný :-):-)

19.3.2012 19:48
hyblerovahela

XXX.XXX.26.62

to vy jste u benzinky?
Nespácháme nějakou poznávací návštěvu?

19.3.2012 20:42
sandruse

XXX.XXX.188.31

ano ano my jsme u benzínky :-) nevidím v tom žádný problém udělat nějakou potkávačku :-) budu jedině ráda když tu poznám někoho dalšího z okruhu koňáků :):-)

19.3.2012 20:46
hyblerovahela

XXX.XXX.26.62

super, co máte za klusáka? U nás nahoře na Lipníku je krásně :) v létě jezdíme na Jivák a na zmrzku na Loučeň.

19.3.2012 20:49
sandruse

XXX.XXX.188.31

3 letého hřebečka cca 153 kvh takovej jemnej ňoumík.Je zlatej. Táta Raket Sund Matka Golden Kärn :-) mám ho přes jednu radši nejmenovanou slečnu........ vy jí také znáte :) My sme byli a loučeni na zmrzce zrovna v Neděli když bylo tak hezky.Na jívák jezdíme ted do lesa na couračky ale moji oři mají panickou hrůzu z vody tak ani nemyslím,že by tam v nejbližší době plánovali vlézt. Jinak máte moc pěkný hafloše :)smajlík

19.3.2012 20:56
hyblerovahela

XXX.XXX.26.62

Aha :) smajlíksmajlíksmajlík díky.
Jojo. Tak už vím. Aspon že už není u doktora :(
U Vás se bude mít krásně.

19.3.2012 20:59
sandruse

XXX.XXX.188.31

To doufám,zatím je to taková moje chodící popelnice na co přijde sežere:D nemáte třeba facebook nebo tak ,některé věci se asi nehodí probírat tady :)

19.3.2012 21:11
hyblerovahela

XXX.XXX.26.62

ano mám jako Helena Hyblerová - ta mladší

19.3.2012 21:17
sandruse

XXX.XXX.188.31

Tak sem Vám zaslala žádost snad na správný profil :)

20.3.2012 09:23
tammi

XXX.XXX.216.193

To už je bohužel moc daleko. Nejlépe v okolí Staré Boleslavi, nevíte o něčem?

19.4.2012 23:01
beillys

XXX.XXX.26.62

Ahoj jsem z Lipníku a tady je koní víc než lidí a je tu hala :-))

20.4.2012 07:01
sandruse

XXX.XXX.188.31

Já sem z Vlkavy a sháním někoho kdo by semnu jezdil ven a tak :)

11.6.2012 17:29
gabrielaf

XXX.XXX.152.132

Ahoj, jsem z Luštěnic a velký milovník koní, jezdila jsem jako malá holka a před skoro třemi lety jsem začala znovu a od začátku a musím říct, že cesta je dlouhá.Našla jsem stáj nedaleko nás,kde jsem začínala, ale teď více než rok jezdím na ranč pain horsů do severních čech ke své kamarádce.Hledám lidi z okolí Luštěnic , kteří se rádi courají se svým koníkem po lese a dělají přirozenou komunikaci.Hledám touto cestou kamarády a též do budoucna uvažuji o koupi koníka vlastního a proto by jsem ráda zjistila možnosti pastevního ustájení v okolí, nejraději malá rodinná stáj,dopusud jezdím na pronajtém koníkovi shagya arábkovi, účastnila jsem se kurzu Toma Zajace a dále se chci učit novým věcem.Budu ráda za každou reakci.kucerova.gabriela@seznam.cz

DeNčáák

3.8.2012 19:06
DeNčáák

XXX.XXX.251.68

nejsem přímo z benátek ale z chotětova .. to je cca 5,6 km .. ? .. :D .. a kdo kde má koně ?? .. já sháním někde ježdění za práci .. s koňma mam zkušenosti ,pohybuju okolo nich 3 roky takže základy zvládám .. ;) .. byla bych ráda kdyby jste mi dali nějaký typy kam bych mohla chodit ;) .. takže mi napište kdyžtak na email .. :) .. budu ráda :) ..
dole na obrázku jsem já s mojí kobylkou .. ;) .. bohužel se prodává :( .. tak proto shánim nějakou jízdárnu .. zvládám i bez sedla a uzdečky ..

3.8.2012 22:38
sandruse

XXX.XXX.188.31

mohu se zeptat roč se kobča prodává původ věk a tak? jinak já jsem z Vlkavy a mám tu svého koníka :)

4.8.2012 20:27
denčáák

XXX.XXX.251.68

plemeno Am. Sandardbred ( am. klusák ) rodiče : Matka - Miss barbet , Otec - Sugarcane Hanover .. rok narození 1997 a pochází ze švédska .. díky genetivce měla jako ročka cenu 1 milionu .. prodává se z důvodu nedostatku pastvin takže kvůli zachování zdraví .. :( ..

5.8.2012 11:02
sandruse

XXX.XXX.188.31

Tak to jo :) též mám klusáčka sugarcane hanover je jeho děda :)

31.10.2012 22:36
matopek

XXX.XXX.244.58

Chtěla bych se zeptat jest-li někdo nevíte o volném ustájení poblíž Lipníka ? Děkuji

16.12.2012 17:10
míšinka

XXX.XXX.166.126

koukám tu na diskuzi a právě hledám ustájení pro mého koníka v okolí Benátek.
Nevíte o něčem? Díky

20.1.2013 11:05
sandruse

XXX.XXX.188.31

http://sluzby.bazos.cz/inzerat/21154022/Nabidka-ustajeni.php kdyby měl někdo zájem nabízíme volné jedno místo na ustájko :) v ceně jsou i vitamíny nutrihorse standart a minerální liz

14.2.2016 21:53
elsancho

XXX.XXX.150.133

zdar vsichni, hledam nejakou spriznenou dusi...mam konika v Milovich, ale nemam nikoho, s kym by jsme se kamaradili .

Přidejte reakci

Přidat smajlík