Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.10.2008 08:26
janulka

XXX.XXX.72.143

Potřebovala bych poradit. Přemýšlím o koupi drezurního sedla a nemám s tím moc zkušenosti. Chtěla bych asi KT, mám delší nohy a prostě nevím, který typ sedla. Někde jsem četla, že Medea je spíš pro lidi s kratšíma nohama....
Nebo a co Wintec? 500 dressage? Máte s ním někdo zkušenosti?

25.10.2008 09:22
bordeauxx

XXX.XXX.4.187

janulka napsal(a):
Potřebovala bych poradit. Přemýšlím o koupi drezurního sedla a nemám s tím moc zkušenosti. Chtěla bych asi KT, mám delší nohy a prostě nevím, který typ sedla. Někde jsem četla, že Medea je spíš pro lidi s kratšíma nohama....

Ahoj,pokud pomýšlíš na KT,určitě bych jsem se nesnižovala k W. 500. Jedině W Isabell. Protože 500 je na kostře z univerzálu a je to znát. Vemu to popořadě: Medea-Měla jsem ji na jednoho koně,vyhovovala mi,je pro jezdce s DLOUHÝMA nohama,pohodlná,ale na mě malé opěrky. Nevedla mi v sedu tak dobře jak jsem potřebovala. Elektra-Seděla mi nejvíc,bohužel mám tak mohutného koně,že mu nepasovala ani v nejširší komoře. Pro jezdce maximální komfort,pevné a striktní vedení v sedu,což já preferuji. Penelopa-u té jsem zkončila,jelikož kobyle seděla¨,ale v komoře č. 4 , jelikož jí ale teprve obsedám,nemůžu říct nic moc. Sedlo je to velmi pohodlné,pokud koni sedí dobře posadí do nejhlubšího místa,perfektně vede v sedu,jsem dlouhonožec(I72cm,dlouhé nohy) a sedí mi opěrka na stehno i koleno perfektně,jsem spokojená a myslím,že kobyla taky.... Pak ještě Isabella: Velmi pohodlné sedlo,ale není tak striktní,nevedla mi tak dobře v sedu,ale pohodlná. Nevyhovoval mi materiál,všechno se na to lepilo .... Tak a teď posílám postupně foto. Pa Janíík

25.10.2008 09:23
bordeauxx

XXX.XXX.4.187

bordeauxx napsal(a):
Ahoj,pokud pomýšlíš na KT,určitě bych jsem se nesnižovala k W. 500. Jedině W Isabell. Protože 500 je na kostře z univerzálu a je to znát. Vemu to popořadě: Medea-Měla jsem ji na jednoho koně,vyhovovala mi,je pro jezdce s DLOUHÝMA nohama,pohodlná,ale na mě malé opěrky. Nevedla mi v sedu tak dobře jak jsem potřebovala. Elektra-Seděla mi nejvíc,bohužel mám tak mohutného koně,že mu nepasovala ani v nejširší komoře. Pro jezdce maximální komfort,pevné a striktní vedení v sedu,což já preferuji. Penelopa-u té jsem zkončila,jelikož kobyle seděla¨,ale v komoře č. 4 , jelikož jí ale teprve obsedám,nemůžu říct nic moc. Sedlo je to velmi pohodlné,pokud koni sedí dobře posadí do nejhlubšího místa,perfektně vede v sedu,jsem dlouhonožec(I72cm,dlouhé nohy) a sedí mi opěrka na stehno i koleno perfektně,jsem spokojená a myslím,že kobyla taky.... Pak ještě Isabella: Velmi pohodlné sedlo,ale není tak striktní,nevedla mi tak dobře v sedu,ale pohodlná. Nevyhovoval mi materiál,všechno se na to lepilo .... Tak a teď posílám postupně foto. Pa Janíík

Medea

bordeauxx

XXX.XXX.4.187

bordeauxx napsal(a):
Medea

Medea opěrka

bordeauxx

XXX.XXX.4.187

bordeauxx napsal(a):
Medea opěrka

Elektra

25.10.2008 09:25
bordeauxx

XXX.XXX.4.187

bordeauxx napsal(a):
Elektra

Penelopa(na nás nekoukejte,seděla jsem na kobyle po 5té)

25.10.2008 09:26
bordeauxx

XXX.XXX.4.187

bordeauxx napsal(a):
Penelopa(na nás nekoukejte,seděla jsem na kobyle po 5té)

Ještě jednou

25.10.2008 09:28
bordeauxx

XXX.XXX.4.187

bordeauxx napsal(a):
Ještě jednou

A isabella

25.10.2008 09:29
bordeauxx

XXX.XXX.4.187

bordeauxx napsal(a):
A isabella

a poslední,snad jsem pomohla...

25.10.2008 09:35
michaela z

XXX.XXX.21.230

bordeauxx napsal(a):
a poslední,snad jsem pomohla...

měla jsem drezurního Winteca Pro 2000 a i Isabellu a byla jsem velmi spokojena.To, že Vás použitý materiál jakoby přilepí je pravda, ale pro mě výhoda. Seděla jsem v několika kožených a Wintec stejně vyhrál. Isabella to je křeslo, má menší i větší opěrky. Materiál je dobře udržovatelný. Známá má Isabellu už několik let a sedlo vypadá stále dobře a ježdění v něm si taky chválí. Jezdí drezury st. ST Ale jak bylo psáno, tak Wintec 500 není moc vydařené, je sice z celé řady drezurních Winteců nejlevnější, ale na ježdění nic moc.

25.10.2008 10:16
zzana

XXX.XXX.163.104

janulka napsal(a):

tak já mám Penelopu, nikdy jsem nejezdila vyšší drezury - pouze Z, ale mě vyhovuje, dokonce v tommém seděla Ida Jančářová (znalci drezury určitě vědí) a dost ho chválila a říkala, že si ho možná taky koupí, jinak já jsem malá - 156 cm ale prostě v pohodě, seděla jsem i v Medei ale ta mi neseděla - asi kvůli výšce - nebyla jsem schopná se tam posadit, v Penelopě jsem jak v křesle

25.10.2008 14:03
matyhany

XXX.XXX.21.2

janulka napsal(a):

čau,myslím že to nebudeš mít zapotřebí,ale kdyby náhodou tak stačí zavolat do kentauru a když se domluvíte tak ti prodlouží bočnice nebo ti udělají vyšší opěrky

25.10.2008 14:07
matyhany

XXX.XXX.21.2

bordeauxx napsal(a):

čau,tak se zase potkáváme..je zajimavy že jedno sedlo od kentauru ti na koně sedí a druhy ne... u všech jsou použivany stejny komory,takže at je to od kentauru jakykoliv sedlo ale má komoru např 4,tak kterykoliv jiny sedlo od nich se stejnou komorou tudíž s 4 musí sedět stejně...jediny v čem by byl trochu renonc tak jedině v nacpání polštáře,ale to je detail,bud se trochu docpe nebo odecpe,ale aby to dělalo takovej rozdíl že bys jedno sedlo na něj dala a druhy ne je hloupost...leda mě ted tak napadlo,seš si jistá že si to sedlo dávala na stejnyho koně? :)) měj se

25.10.2008 14:17
janulka

XXX.XXX.72.143

matyhany napsal(a):
čau,myslím že to nebudeš mít zapotřebí,ale kdyby náhodou tak stačí zavolat do kentauru a když se domluvíte tak ti prodlouží bočnice nebo ti udělají vyšší opěrky

Děkuji všem za rady. Nechystám se na nějakou vysokou drezuru, hodlám i nadále raději skákat, spíš potřebuji sedlo na drezuru při soutěžích všestrannosti a občas na přiježďovačku na jízdárně. Takže právě z toho důvodu budu asi kupovat nějaké z druhé ruky. Proto se ptám na zkušenosti, kam složit své dlouhé nohy
Syntetika by mi nevadila, měla jsem dlouho na jednoho koníka syntetického nortona... KT je mi ale sympatický tím, že mému koni dvojková komora od KT sedí, takže nemusím dlouho sedlo pasovat.
Na skoky mám sice Hauzra, ale pořád nějak nevím, co si mám myslet o tom, jestli koníkovi sedí nebo ne. Pasoval mu ho Hauzr na míru... Kůň se netváří, že by ho sedlo štvalo (je to na něm poznat, když mu sedlo nesedí) ale na stranách pod kohoutkem má po ježdění suché skvrny... takže nevím, co si o tom myslet...

sadzi saj

26.10.2008 22:05
sadzi saj

XXX.XXX.132.135

janulka napsal(a):
Děkuji všem za rady. Nechystám se na nějakou vysokou drezuru, hodlám i nadále raději skákat, spíš potřebuji sedlo na drezuru při soutěžích všestrannosti a občas na přiježďovačku na jízdárně. Takže právě z toho důvodu budu asi kupovat nějaké z druhé ruky. Proto se ptám na zkušenosti, kam složit své dlouhé nohy
Syntetika by mi nevadila, měla jsem dlouho na jednoho koníka syntetického nortona... KT je mi ale sympatický tím, že mému koni dvojková komora od KT sedí, takže nemusím dlouho sedlo pasovat.
Na skoky mám sice Hauzra, ale pořád nějak nevím, co si mám myslet o tom, jestli koníkovi sedí nebo ne. Pasoval mu ho Hauzr na míru... Kůň se netváří, že by ho sedlo štvalo (je to na něm poznat, když mu sedlo nesedí) ale na stranách pod kohoutkem má po ježdění suché skvrny... takže nevím, co si o tom myslet...

Jj, bohužel to, že sedlo nesedne Měla jsem to samé, Hakr přecpal a stejně to zůstalo, až to dopadlo tak, že se nám udělal bílý flek a musela jsem zaplatit sedláře, aby osobně dojel a kobylu viděl a změřil a sedlo odvezl a přecpal

27.10.2008 07:02
bordeauxx

XXX.XXX.4.187

matyhany napsal(a):
čau,tak se zase potkáváme..je zajimavy že jedno sedlo od kentauru ti na koně sedí a druhy ne... u všech jsou použivany stejny komory,takže at je to od kentauru jakykoliv sedlo ale má komoru např 4,tak kterykoliv jiny sedlo od nich se stejnou komorou tudíž s 4 musí sedět stejně...jediny v čem by byl trochu renonc tak jedině v nacpání polštáře,ale to je detail,bud se trochu docpe nebo odecpe,ale aby to dělalo takovej rozdíl že bys jedno sedlo na něj dala a druhy ne je hloupost...leda mě ted tak napadlo,seš si jistá že si to sedlo dávala na stejnyho koně? :)) měj se

Ano,tak se zase potkáváme . Opět jsem se asi špatně vyjádřila. Sedlo sedělo prostě jinak. Na drehého koně jsem zkoušela také několik drezurních Kentaurů v trojce komoře a každé světe div se sedělo trochu jinak. Tak asi tak

27.10.2008 07:11
lesterka

XXX.XXX.106.108

sadzi saj napsal(a):
Jj, bohužel to, že sedlo nesedne Měla jsem to samé, Hakr přecpal a stejně to zůstalo, až to dopadlo tak, že se nám udělal bílý flek a musela jsem zaplatit sedláře, aby osobně dojel a kobylu viděl a změřil a sedlo odvezl a přecpal

ahoj, já mám KT Penelopu. vybrala jsem si ji, protože semi zdála pro mně nejpohodlnější. Ze začátku jsem si myslela, jak to sedlo je nic moc, ale velice rychle jsem zjistila, že sedlo je výborné, že to můj sed je nic moc :)
Takže já ji můžu taky jenom doporučit...a to měřím 168 cm a nohy mám bych řekla, tak normální...:))

27.10.2008 10:22
cheyenne

XXX.XXX.159.233

janulka napsal(a):

Přidám svou skromnou zkušenost, mám 180cm, takže jako vcelku dlouhonožec. Seděla jsem párkrát v Medee, mám z ní neutrální pocity, bylo mi to vcelku pohodlné, ale byly to první jízdy v drezurním sedle, takže nemůžu říct o moc víc....
Vcelku jsem dost najezdila v tom Wintecu 500 a teda nic moc, už mám zhejčkanější zadek , vešla jsem se do něj dobře, ale nesedělo nějak extra kobyle, z dřívějška jsem byla zvyklá na syntetická sedla, ale pro mě prostě kůže je kůže. Isabelu jsem chtěla vyzkoušet, ale tady v okolí jí nikdo nemá, ale byla mi vcelku doporučená, jako slušná kvalita....
Zaujal mě Euroriding diamant, krátkonohá kamarádka se v něm usazovala dlouho, ale já jsem byla spokojená skoro hned... ze začátku mě bolelo skoro všechno, protože dost vede sed, takže jsem v něm začala používat zase některé "nové" svaly .
Ideální je samozřejmě jich co nejvíc vyzkoušet, pokud je v okolí někdo, kdo se zabývá nakupováním a prodáváním sedel, tak by mohl dát k dispozici víc sedel na vyzkoušení.... a taky někoho, kdo poradí typ, jestli chceš, aby víc vedlo sed, nebo aby mělo míň opěrek, jak měkký apod.

Přidejte reakci

Přidat smajlík