Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.10.2008 10:47
gabrielle

XXX.XXX.73.237

Prosím o nějaké fotečky bez sedla, nejlépe na čem jezdíte (deky atd) když nepoužijete sedlo. Díky

28.10.2008 10:57
lastovicka

XXX.XXX.100.91

gabrielle napsal(a):
Prosím o nějaké fotečky bez sedla, nejlépe na čem jezdíte (deky atd) když nepoužijete sedlo. Díky

nepoužívač nič

28.10.2008 10:59
lastovicka

XXX.XXX.100.91

lastovicka napsal(a):
nepoužívač nič

28.10.2008 11:54
kovbojka

XXX.XXX.212.142

gabrielle napsal(a):

no já už jezdím skoro pořád bez sedla..nechce se mi totiž sedlat a je to pohodlnější hlavně teď v zimě je kůň dobrá zahřívačka
nepoužívám žádné deky jediný co na koně dávám je parelka a moje těžké tělo

28.10.2008 11:58
kovbojka

XXX.XXX.212.142

kovbojka napsal(a):
no já už jezdím skoro pořád bez sedla..nechce se mi totiž sedlat a je to pohodlnější hlavně teď v zimě je kůň dobrá zahřívačka
nepoužívám žádné deky jediný co na koně dávám je parelka a moje těžké tělo

a někdy už ani tu parelku ne

28.10.2008 13:57
strelish

XXX.XXX.161.254

gabrielle napsal(a):

Taky pod zadek nic nepoužívám. Ale jezdím v kožených kalhotách, ty tolik nekloužou. Což člověk ocení hlavně když zvířátko trošku táhne do ruk :)))

28.10.2008 15:34
stalonek

XXX.XXX.163.66

strelish napsal(a):
Taky pod zadek nic nepoužívám. Ale jezdím v kožených kalhotách, ty tolik nekloužou. Což člověk ocení hlavně když zvířátko trošku táhne do ruk :)))

já jezdím na ničem, občas is vezmu deččku a gumový ( natahovací) obřišník. a supr.. hlavně když mi pronikají bez ničeho chlupy do rajtek..

28.10.2008 15:35
stalonek

XXX.XXX.163.66

stalonek napsal(a):
já jezdím na ničem, občas is vezmu deččku a gumový ( natahovací) obřišník. a supr.. hlavně když mi pronikají bez ničeho chlupy do rajtek..

foto nemám bohužel.

28.10.2008 16:40
kerry

XXX.XXX.224.4

stalonek napsal(a):
foto nemám bohužel.

Asi to nebude vidět ale taky bez sedla a deky

28.10.2008 19:22
usajka

XXX.XXX.3.189

kerry napsal(a):
Asi to nebude vidět ale taky bez sedla a deky

bez deky

28.10.2008 19:23
usajka

XXX.XXX.3.189

usajka napsal(a):
bez deky

bez deky :-)

28.10.2008 19:26
kukinatost

XXX.XXX.219.111

gabrielle napsal(a):

jezdím tak často, valachovi to hodně vyhpvuje, ale jezdím zásadně v dlouhých chapsech, ty hryzací chlupy, to je děs...anebo teda v riflích...v rajtkách v sedle..

28.10.2008 19:26
usajka

XXX.XXX.3.189

usajka napsal(a):

.....

28.10.2008 19:27
usajka

XXX.XXX.3.189

usajka napsal(a):

.................

28.10.2008 19:33
kukinatost

XXX.XXX.219.111

kukinatost napsal(a):
jezdím tak často, valachovi to hodně vyhpvuje, ale jezdím zásadně v dlouhých chapsech, ty hryzací chlupy, to je děs...anebo teda v riflích...v rajtkách v sedle..

akorát je teda třeba brát ohled taky na stav koňských zad...jestli jsou dostatečně nasvaleny, určo to pro koně dlouhodobě není až tak vhodné....přeci jenom sedlo není pouze pro pohodlí jezdce, ale i koně...takhle se ta váha moc nerozloží..

28.10.2008 19:50
janulka

XXX.XXX.72.143

kukinatost napsal(a):
akorát je teda třeba brát ohled taky na stav koňských zad...jestli jsou dostatečně nasvaleny, určo to pro koně dlouhodobě není až tak vhodné....přeci jenom sedlo není pouze pro pohodlí jezdce, ale i koně...takhle se ta váha moc nerozloží..

Jeee, nechápu jak kdo děláte, ti z vás, kdo jezdí v riflích. Já musím bez sedla buď v rajkách nebo si dát pod zadek deku, protože jinak koníka po pár vyjížďkách odřu švem, co je na riflích mezi nohama....
A to je dost kulatej, žádná páteř mu neleze, ale prostě od riflí má vydřený místečko tam, kde sedím...

28.10.2008 19:51
kovbojka

XXX.XXX.212.142

janulka napsal(a):
Jeee, nechápu jak kdo děláte, ti z vás, kdo jezdí v riflích. Já musím bez sedla buď v rajkách nebo si dát pod zadek deku, protože jinak koníka po pár vyjížďkách odřu švem, co je na riflích mezi nohama....
A to je dost kulatej, žádná páteř mu neleze, ale prostě od riflí má vydřený místečko tam, kde sedím...

já jezdím jen v fyflích a ještě jsem ho nikde nesedřela naštěstí

28.10.2008 19:53
sabina

XXX.XXX.64.178

kovbojka napsal(a):
já jezdím jen v fyflích a ještě jsem ho nikde nesedřela naštěstí

Janulka - Asi se na koni moc pohupuješ on ten kohoutek - oooo
Ne, taky jsem jezdila v ryflích a nikdy nic.

28.10.2008 21:46
janulka

XXX.XXX.72.143

sabina napsal(a):
Janulka - Asi se na koni moc pohupuješ on ten kohoutek - oooo
Ne, taky jsem jezdila v ryflích a nikdy nic.

A na jak dlouho jezdíte? Jen rovinka nebo i kopečky?
My máme dost drsnej terén - když jdu na hodinu ven, musím minimálně 3x slézt a zase vylézt dost drsné dlouhé kopce (řekněme vždycky tak kilák opravdu hooodně do kopce nebo hooodně z kopce. Nevím, jak se tam chcete pak udržet naprosto bez sebemenšího pohybu vpřed (z kopce) nebo vzad (do kopce)....

28.10.2008 21:54
sabina

XXX.XXX.64.178

janulka napsal(a):
A na jak dlouho jezdíte? Jen rovinka nebo i kopečky?
My máme dost drsnej terén - když jdu na hodinu ven, musím minimálně 3x slézt a zase vylézt dost drsné dlouhé kopce (řekněme vždycky tak kilák opravdu hooodně do kopce nebo hooodně z kopce. Nevím, jak se tam chcete pak udržet naprosto bez sebemenšího pohybu vpřed (z kopce) nebo vzad (do kopce)....

na takovýhle terén bych nesedla koni na záda bez sedla. asi tak

28.10.2008 22:03
zirawka

XXX.XXX.225.174

gabrielle napsal(a):

Taky bez :-)

29.10.2008 11:44
janulka

XXX.XXX.72.143

sabina napsal(a):
na takovýhle terén bych nesedla koni na záda bez sedla. asi tak

Ok, takže jsem tyran a vrah, jezdit neumím a na koně lezu, abych si dělala dobře o kohoutek.Takže ti děkuji za tvůj naprosto podnětný a dokonalý názor
To přece ví každý, že na koni se jezdí jen po rovině, ne?

29.10.2008 12:11
spiritka

XXX.XXX.16.88

zirawka napsal(a):
Taky bez :-)

čas od času taky nechám sedlo doma =)

sabora

29.10.2008 12:17
sabora

XXX.XXX.78.99

gabrielle napsal(a):

tak mě napadá, jak na ty koně vylezete? hloupá otázka? já to teda řešim, že si když už jedu bez, prostě na něco povilezu a pak hupnu na hřbet, ale když zrovna nic vhodnýho neni, je to aspoň pro mě problém, bojim se že koně kopnu a tak se neodrazim na 100% a to tam zas nedohopnu a to nemam žádnou žirafu, 155kvh já 170cm

sabora

29.10.2008 12:19
sabora

XXX.XXX.78.99

sabora napsal(a):
tak mě napadá, jak na ty koně vylezete? hloupá otázka? já to teda řešim, že si když už jedu bez, prostě na něco povilezu a pak hupnu na hřbet, ale když zrovna nic vhodnýho neni, je to aspoň pro mě problém, bojim se že koně kopnu a tak se neodrazim na 100% a to tam zas nedohopnu a to nemam žádnou žirafu, 155kvh já 170cm

ty, jo povYlezu

29.10.2008 12:46
glissy

XXX.XXX.135.19

sabora napsal(a):

Tak my taky občas bez sedla. A s vyskočením mám taky trochu problém, kdysi, jsem dělala, jako malý harant voltiž a vyskočila jsem na koně proti mě thdy veliké i z klusu. Teď mám 183 cm a nevylezu tam ani kdybych se rozkrájela. Tak mě napadlo, že budu vyskakovat přes zadek jako v americkém filmu. Příprava jak blázen dvaa měsíce a když jsem se odhodlala, že tam zkusím vyskočit úplně, tak sem tam nedoskočila a u toho jsem aji zůstala. Takže buď mě nějaký ochotník vysadí, nebo pomůže stará dobrá židlička

29.10.2008 12:55
haisovad

XXX.XXX.213.5

glissy napsal(a):
Tak my taky občas bez sedla. A s vyskočením mám taky trochu problém, kdysi, jsem dělala, jako malý harant voltiž a vyskočila jsem na koně proti mě thdy veliké i z klusu. Teď mám 183 cm a nevylezu tam ani kdybych se rozkrájela. Tak mě napadlo, že budu vyskakovat přes zadek jako v americkém filmu. Příprava jak blázen dvaa měsíce a když jsem se odhodlala, že tam zkusím vyskočit úplně, tak sem tam nedoskočila a u toho jsem aji zůstala. Takže buď mě nějaký ochotník vysadí, nebo pomůže stará dobrá židlička

Já jsem jednou jela na vyjížďku na kobyle která se už nesedlala kvůli vysoké březosti...jenže...
já potřebovala tááák na záchod že jsem v půlce vyjížďky musela domů...heh, ale jak nahoru, na koblu 175 vysokou, kulatou jako žok...no vyskakovat se nedalo, to mě chápete. Stejně bych nedoskočila a po boku bych jí sjela vesele dolů...
mno tak jsem šla cca dva kilásky pěšmo, já promokavé boty, na zemi jarní dubnová rosa...mno pak jsem našla posed a z posedu jsem nasedala ale tragédie...
nechápu ty gumičky, který vyskočej na koně jako by se nic, prostě pohoda...před nima smekám...
Naposledy jsem jela na Sestře...od Klawdie...

29.10.2008 13:07
stalonek

XXX.XXX.163.66

haisovad napsal(a):
Já jsem jednou jela na vyjížďku na kobyle která se už nesedlala kvůli vysoké březosti...jenže...
já potřebovala tááák na záchod že jsem v půlce vyjížďky musela domů...heh, ale jak nahoru, na koblu 175 vysokou, kulatou jako žok...no vyskakovat se nedalo, to mě chápete. Stejně bych nedoskočila a po boku bych jí sjela vesele dolů...
mno tak jsem šla cca dva kilásky pěšmo, já promokavé boty, na zemi jarní dubnová rosa...mno pak jsem našla posed a z posedu jsem nasedala ale tragédie...
nechápu ty gumičky, který vyskočej na koně jako by se nic, prostě pohoda...před nima smekám...

já vám dám gumičky! vždy na velké koně nenatrefíte... 145 cm kvh a já mám 162 cm . přiznám se že na něj vyskočím až od letoška, loni sjem nasedala z obrubníku nebo něčeho vyššího než cesta.

29.10.2008 13:23
janele

XXX.XXX.9.3

haisovad napsal(a):

ty jo, tak já teď viděla film, sestřih z amerických rodeí, to teda bylo se sedlem ale stejně jsem čuměla. Takový klučina, chytil se za hrušku, švihl nohou, a už byl nahoře. A tam nějakým způsobem zpomalil pohyb (nebylo to zpomalený filmově :)) ) a normálně dosedl do sedla úplně zlehoučka. Čuměla jak puk :)

29.10.2008 13:34
klawdie

XXX.XXX.94.254

janele napsal(a):
ty jo, tak já teď viděla film, sestřih z amerických rodeí, to teda bylo se sedlem ale stejně jsem čuměla. Takový klučina, chytil se za hrušku, švihl nohou, a už byl nahoře. A tam nějakým způsobem zpomalil pohyb (nebylo to zpomalený filmově :)) ) a normálně dosedl do sedla úplně zlehoučka. Čuměla jak puk :)

chce to švih a sílu v rukou, vyskočit se dá i na mamuta a stejně tak i něžně dosednout, trenovali nás takhle v jezdečáku, takže nikdy jsem neměla problém...

29.10.2008 13:35
klawdie

XXX.XXX.94.254

klawdie napsal(a):
chce to švih a sílu v rukou, vyskočit se dá i na mamuta a stejně tak i něžně dosednout, trenovali nás takhle v jezdečáku, takže nikdy jsem neměla problém...

na malýho se leze dobře..

29.10.2008 13:36
klawdie

XXX.XXX.94.254

klawdie napsal(a):
na malýho se leze dobře..

a se Sabuláčkem...něco k 170 má..

29.10.2008 20:20
fairyhorse

XXX.XXX.111.119

janulka napsal(a):

Já mám asi odolnýho koně, protože mě se dřív prošoupou rifle, než bych odřela koně Však víš

29.10.2008 20:31
kessidis

XXX.XXX.44.120

klawdie napsal(a):
a se Sabuláčkem...něco k 170 má..

no nevypadá jak Qh ?

30.10.2008 07:45
janulka

XXX.XXX.72.143

fairyhorse napsal(a):
Já mám asi odolnýho koně, protože mě se dřív prošoupou rifle, než bych odřela koně Však víš

To je pravda - není nad hucflinga

30.10.2008 14:42
happylinda

XXX.XXX.48.159

kessidis napsal(a):
no nevypadá jak Qh ?

my docela často jezdíme bez sëdla

30.10.2008 14:43
happylinda

XXX.XXX.48.159

happylinda napsal(a):
my docela často jezdíme bez sëdla