miladka

XXX.XXX.80.193
Bohužel, můj šéf se rozhodl, že prodá jednu z kobylek, kterou zachránil před cca 3 lety z jatek. Já bych byla velmi ráda, kdyby se dostala k hodným lidem, protože toho špatného už si prožila bohužel dost.
Je to klisna Kinská, plavka, otec 109 Dux, matka po 2613 Przedswit III-2, 21 let, zapsaná v PK KK, zdravá, příjemně temperamentní, hodná. Vhodná jako společnice k dalšímu koni, chov, nebo na rekreační ježdění přiměřené jejímu věku. Pouze do dobrých rukou! Chce za ní 15 000, (cena mírně vyšší, než jateční, právě z důvodu, aby jí někdo nekoupil za tímto účelem).
Další info můžu poskytnout na tel: 604 119 431, nebo na e-mailu miladka.modra@seznam.cz. Více fotek naleznete na www.morgana.estranky.cz, v sekci "zachránění koníci".
miladka

XXX.XXX.80.193
miladka
napsal(a):
Bohužel, můj šéf se rozhodl, že prodá jednu z kobylek, kterou zachránil před cca 3 lety z jatek. Já bych byla velmi ráda, kdyby se dostala k hodným lidem, protože toho špatného už si prožila bohužel dost.
Je to klisna Kinská, plavka, otec 109 Dux, matka po 2613 Przedswit III-2, 21 let, zapsaná v PK KK, zdravá, příjemně temperamentní, hodná. Vhodná jako společnice k dalšímu koni, chov, nebo na rekreační ježdění přiměřené jejímu věku. Pouze do dobrých rukou! Chce za ní 15 000, (cena mírně vyšší, než jateční, právě z důvodu, aby jí někdo nekoupil za tímto účelem).
Další info můžu poskytnout na tel: 604 119 431, nebo na e-mailu miladka.modra@seznam.cz. Více fotek naleznete na www.morgana.estranky.cz, v sekci "zachránění koníci".
miladka

XXX.XXX.80.193
miladka

XXX.XXX.80.193
miladka
napsal(a):
ještě jsem zapomněla napsat, že je zvyklá ve stádě, v režimu 24/7, pravidelně očkovaná, odčervovaná, prováděny pravidelné korektury kopyt.
miladka

XXX.XXX.80.193
ambra
napsal(a):
Možná by to ještě chtělo doplnit jak je kobylka stará a třeba případně kraj. Jinak s tou cenou na jatkách potažmo u poláků, by jste obstály určitě.
věk jsem psala - 21 let. Kobylka stojí v Lužci nad Cidlinou, což je Královehradecký kraj, kousek od Chlumce nad Cidlinoul. No, s tou cenou to je těžké... bohužel..... Když dáš cenu nízkou, koupí jí s velkou pravděpodobností handlák, když vysokou, těžko prodáš.
miladka

XXX.XXX.80.193
miladka
napsal(a):
věk jsem psala - 21 let. Kobylka stojí v Lužci nad Cidlinou, což je Královehradecký kraj, kousek od Chlumce nad Cidlinoul. No, s tou cenou to je těžké... bohužel..... Když dáš cenu nízkou, koupí jí s velkou pravděpodobností handlák, když vysokou, těžko prodáš.
a omlouvat se nemusíš ....
miladka

XXX.XXX.80.193
ambra
napsal(a):
Ale jo jsem ho nějak úplně přijela. No jo já vím, ale to i za těch 15tis ju koupí handlák a pokud je v kondici což vypadá tak ju obratem prodá polákům ti platěj mezi 15-20tis. Ale i ti si dneska už vybíraj.
Snad to dopadne jinak než píšeš, a kobylka se dočká prima "aktivního" důchodu u nějakých fajn lidí. Byla bych za to moc vděčná.
miladka
napsal(a):
Snad to dopadne jinak než píšeš, a kobylka se dočká prima "aktivního" důchodu u nějakých fajn lidí. Byla bych za to moc vděčná.
No uvidíš nám maj dneska z polska dovést kobylku tak jsem zvědavá. Viděli jsme ju jenom na fotce. A halvně doufám, že nebude vystreslá z tý cesty, prej sem maj ještě vést hřebce
miladka

XXX.XXX.80.193
jaruska
napsal(a):
Je moc smutné,že majitel nenechá kobču dožít tam,kde byla doteď,na starý kolena si za to,co pro lidi všechno udělala,bude muset vybojovat zase místo ve stádě a nezřídka se tohle obejde bez kopanců a zranění....
Ale díky Vám,paní Miládko,
aspoň nepůjde na jatka,snad tedy,taky doufám,že si jí ještě někdo vezme
,já to zkoušela u kámošky,ale nepochodila jsem.
jaruska
napsal(a):
Ale díky Vám,paní Miládko,
aspoň nepůjde na jatka,snad tedy,taky doufám,že si jí ještě někdo vezme
,já to zkoušela u kámošky,ale nepochodila jsem.
kobylka je nádherná, pokud by to bylo jen trochu možné, koupila bych si ji, ale nejde to tak doufám, že jí prodáte do dobrých ruk:)
miladka

XXX.XXX.80.193
marketka
napsal(a):
Odkud jste?
Královehradecký kraj - kousíček od Chlumce nad Cidlinou.
miladka

XXX.XXX.80.193
jaruska
napsal(a):
Je moc smutné,že majitel nenechá kobču dožít tam,kde byla doteď,na starý kolena si za to,co pro lidi všechno udělala,bude muset vybojovat zase místo ve stádě a nezřídka se tohle obejde bez kopanců a zranění....
jj, taky mi to je líto, že tu nezůstane. Ale tady byla jen proto, že jí majitel - můj šéf - zachránil před smrtí (je majitel jatek). Spíš mě zarazil přístup minulých majitelů - kobča jim dala mnoho krásných hříbat, a když už jim nebyla dost dobrá, tak jí nechali vychrtnout na kost, a poslali na jatky. Proto bych ráda ohlídala, aby teď šla někam, kde se bude mít opravdu dobře.
miladka
napsal(a):
jj, taky mi to je líto, že tu nezůstane. Ale tady byla jen proto, že jí majitel - můj šéf - zachránil před smrtí (je majitel jatek). Spíš mě zarazil přístup minulých majitelů - kobča jim dala mnoho krásných hříbat, a když už jim nebyla dost dobrá, tak jí nechali vychrtnout na kost, a poslali na jatky. Proto bych ráda ohlídala, aby teď šla někam, kde se bude mít opravdu dobře.
Tak to je opravdu hodně smutný od těch lidí..
miladka

XXX.XXX.80.193
ladys
napsal(a):
Nejlepší bude pojistit si ve smlouvě, že u lidí zůstane nebo tak něco... Určitě by to chtělo i návštěvy, dnes se nedá věřit nikomu...
No, to víš že bych chtěla, abych se za ní mohla alespoň jezdit dívat. A samozřejmě být i v kontaktu s (budoucími) majiteli.
miladka
napsal(a):
No, to víš že bych chtěla, abych se za ní mohla alespoň jezdit dívat. A samozřejmě být i v kontaktu s (budoucími) majiteli.
tak to je mi moc líto
koby bych si vzala, ve stáji máme místo a určo by se měla fajn, jsou tu výběhy a momentálně 4 koně, jezdila by jen rekre s mladýma holčinama
jen ten původní kapitál by byl asi problém škoda
miladka

XXX.XXX.80.193
jahudka
napsal(a):
tak to je mi moc líto
koby bych si vzala, ve stáji máme místo a určo by se měla fajn, jsou tu výběhy a momentálně 4 koně, jezdila by jen rekre s mladýma holčinama
jen ten původní kapitál by byl asi problém škoda
jj, bohužel, o tom ale nerozhoduji já... kdyby dal majitel slevu, hned bych to sem napsala.
miladka
napsal(a):
jj, bohužel, o tom ale nerozhoduji já... kdyby dal majitel slevu, hned bych to sem napsala.
Je to nádherná klisna, škoda, že ji nabízíte až teď. Před týdnem jsem koupila 20 letou kinskou kobylku, v horším stavu i za vyšší peníz. Měla by se zde výborně. No nic, škoda, už nemám místo a do jara to nepočká.... Přeji dobrého nového majitele. Připojuji foto mé klisny po Almhirt Týnský, foceno v den příjezdu
evush2010
napsal(a):
Je to nádherná klisna, škoda, že ji nabízíte až teď. Před týdnem jsem koupila 20 letou kinskou kobylku, v horším stavu i za vyšší peníz. Měla by se zde výborně. No nic, škoda, už nemám místo a do jara to nepočká.... Přeji dobrého nového majitele. Připojuji foto mé klisny po Almhirt Týnský, foceno v den příjezdu
Jééžíš,Evuš,to je taky strašný,taky předpokládám,že dávala hříbata každej rok a nakonec dopadla takhle...
evush2010
napsal(a):
Víte co mě na takovejch lidech udivuje? Jak toho koníka můžou nechat dojít do takovýho stavu, tak když vidím, že se o něj nestíhám postarat tak jak by mělo, tak ho zavčas někomu odprodám. A oni si taky neuvědomují, že když budu prodávat koníka "v pořádku"(myslím nakrmenýho ne úplnou kostřičku), že za něho můžou chtít i jiné peníze než za takovouhle kostřičku. Bože, kde to žijem. A pak mě taky dostávaj lidi, kteří maj koníka, kterej má nohy jak kýble, po ohradě se ledva pajdá je prastarej a nemocnej a oni ho rvou nějakejma lékama, jenom hlavně aby se aspoň vlekl v ohradě. To mi teda pro koníka jako důstojný stáři nepřijde. To snad už i důstojná smrt v podobě uspání nebo odvezení na jatka přijde lepší.
Fakt takový lidi nechápu a asi nikdy nepochopím. Je krásný, když se koník dožije vysokého věku, ale ne za každou cenu, když už je nemocnej.
miladka

XXX.XXX.80.193
evush2010
napsal(a):
No, ta je chuděra taky v "prima" stavu . Přeji vám brzské vykrmení a hodně spokojenosti s novou kobylkou. O tom, jak se jiní (hlavně větší chovy) chovají ke kobylám, co jim daly tolika hříbat a už nejsou nejmladší, vím své. Bohužel, je to boj s větrnými mlýny... A dokud půjde "jen" o peníze, jiné to nebude, o tom si nebudu dělat iluze.
miladka
napsal(a):
No, ta je chuděra taky v "prima" stavu . Přeji vám brzské vykrmení a hodně spokojenosti s novou kobylkou. O tom, jak se jiní (hlavně větší chovy) chovají ke kobylám, co jim daly tolika hříbat a už nejsou nejmladší, vím své. Bohužel, je to boj s větrnými mlýny... A dokud půjde "jen" o peníze, jiné to nebude, o tom si nebudu dělat iluze.
No já s kobylka v takovým špatným stavu setkala u soukromníků. Ale když se tak zamyslím, tak jsem snad ve velkochovu ani nikdy starou kobylu, když pominu ty prastarý pomalu v lihu naložený hřebce, neviděla. A nikdy mi to ani nepřišlo divný, ale taky jsem nad tím nikdy nepřemýšlela.
miladka
napsal(a):
Ty Kinský koně maj stejně smůlu
,když jsem viděla,jak nějákou dobu vypadal Burbon
,tak jsem se normálně rozbrečela,
a vzpomeňte,jak dopadl Červánek.....
jaruska
napsal(a):
Ty Kinský koně maj stejně smůlu
,když jsem viděla,jak nějákou dobu vypadal Burbon
,tak jsem se normálně rozbrečela,
a vzpomeňte,jak dopadl Červánek.....
Někde jsem četla inzerát, kde paní od Jičína sháněla koníka jako společníka, ale zdarma.Možná i tu cenu by mohla dát. Snad to někde vyhrabu....
marketka
napsal(a):
Někde jsem četla inzerát, kde paní od Jičína sháněla koníka jako společníka, ale zdarma.Možná i tu cenu by mohla dát. Snad to někde vyhrabu....
Jenom takovej typ, na equichannelu se objevila diskuze na téma, kam s vysloužilým koníkem. Někdy mám pocit, že polovina lidstva myslíš stejně, tak se najednou objeví spousta námětů, diskuzý inzerátů a mají v podstatě jedno stejný téma, divný.
http://www.equichannel.cz/diskuze/ ?o=dsk&c=sho&id=1278085&style=detail (1 mezera)
miladka

XXX.XXX.80.193
ambra
napsal(a):
Jenom takovej typ, na equichannelu se objevila diskuze na téma, kam s vysloužilým koníkem. Někdy mám pocit, že polovina lidstva myslíš stejně, tak se najednou objeví spousta námětů, diskuzý inzerátů a mají v podstatě jedno stejný téma, divný.
http://www.equichannel.cz/diskuze/ ?o=dsk&c=sho&id=1278085&style=detail (1 mezera)
jj, taky jsem tam koukala
miladka
napsal(a):
15 tis. není moc. Pokud je kobyla zdravá, vrátí to v hmotných statcích jedním hříbětem a pohlazení na duši při vyjížďkách do přírody jsou zase ty statky nehmotné.
hanatichakova
napsal(a):
15 tis. není moc. Pokud je kobyla zdravá, vrátí to v hmotných statcích jedním hříbětem a pohlazení na duši při vyjížďkách do přírody jsou zase ty statky nehmotné.
Moc hezky napsané. Souhlasím. A pohlazením po duši je i procházka přírodou vedle koně .
miladka

XXX.XXX.80.193
majka
napsal(a):
Moc hezky napsané. Souhlasím. A pohlazením po duši je i procházka přírodou vedle koně .
to máš pravdu.
posouvám...
miladka
napsal(a):
to máš pravdu.
posouvám...
Kobča je fakt krásná na to, že má už svůj věk. Kdyby se k nám vešla, hned bych si jí koupila. Přeju moc štěstí, ať má nového majitele, který s ní bude mít cit, chut, lásku, čas...a zkrátka vše co takový koník potřebuje.
Jj, Kinský koníci, to je moje citová záležitost
miladka

XXX.XXX.80.193
ann
napsal(a):
Kobča je fakt krásná na to, že má už svůj věk. Kdyby se k nám vešla, hned bych si jí koupila. Přeju moc štěstí, ať má nového majitele, který s ní bude mít cit, chut, lásku, čas...a zkrátka vše co takový koník potřebuje.
Jj, Kinský koníci, to je moje citová záležitost
jj, taky doufám, že se bude mít u někoho dobře, snad se najde někdo, u koho by našla své místo.
Uživatel s deaktivovaným účtem

miladka
napsal(a):
nie je to tak davno, co sme predali podobneho kona za takmer rovnaku cenu(v SKK). Kobyla 21r, po dostihovej kariere, 10r. vyuzivana v chove,inac nic. Po zmene majitela objektu odsudena na odchod na jatka, ujali sme sa jej, so zriebatom pod sebou a zrebnou. To bolo pred takmer 5 rokmi. Pripustli sme ju este raz(dobry povod aj uspesne potomstvo), ale uz nam nedala zrieba. No a tento rok doslo k situacii, kedy sme ju uz viac nemohli zivit a radsej ako ju poslat do konzervy sme jej nasli noveho majitela. Ti su z nej uplne nadseny, uci sa na nej mlada holcina jazdit, boli spolu na nejakom huberte, chodi vypasat travnik okolo skoly, ked nie tam,,tak v jablonovom sade a vsetci ju maju radi tak snad sa vam podari najst dobry domov tej vasej.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
nie je to tak davno, co sme predali podobneho kona za takmer rovnaku cenu(v SKK). Kobyla 21r, po dostihovej kariere, 10r. vyuzivana v chove,inac nic. Po zmene majitela objektu odsudena na odchod na jatka, ujali sme sa jej, so zriebatom pod sebou a zrebnou. To bolo pred takmer 5 rokmi. Pripustli sme ju este raz(dobry povod aj uspesne potomstvo), ale uz nam nedala zrieba. No a tento rok doslo k situacii, kedy sme ju uz viac nemohli zivit a radsej ako ju poslat do konzervy sme jej nasli noveho majitela. Ti su z nej uplne nadseny, uci sa na nej mlada holcina jazdit, boli spolu na nejakom huberte, chodi vypasat travnik okolo skoly, ked nie tam,,tak v jablonovom sade a vsetci ju maju radi tak snad sa vam podari najst dobry domov tej vasej.
Takové příspěvky bych vydržela číst dloooouho a furt bych neměla dost .
majka
napsal(a):
Takové příspěvky bych vydržela číst dloooouho a furt bych neměla dost .
Zdarvím, také jsem před třemi roky zachránila kobylku, ale bohužel už to nebylo takové, jaké mělo být. Byla v opravdu hrozným stavu. Ale po půl roce na tom začala být mnohem líp, dokonce měla i chut do života-odjeli jsme jeden veřejňák. Bohužel, ale dva roky na to začala být čímdál horší a ted v lednu-tohoto roku zemřela. Vovala jsem každý týden veta, že se mi ta kobyla nelíbí a nikdo nevěděl, co se děje. Ale prodloužila jsem jí o nějaký ten rok život.
Tak hlavně, at se tato kobyla dostane do DOBRÝCH rukou.
Jinak posílám moje miminko, co mě celou tu dobu drželo. A pozor pro milovníky koně Kinských , je ryzák, ale plemeno Kinský
miladka

XXX.XXX.80.193
marketka
napsal(a):
Už se někdo na kobču ozval?
ahoj, jj, několik lidí se už ozvalo. Většinou napsali, že se jim moc líbí, jestli se nemůžou přiet podívat, a když jsem jim kobylku držela, a ostatní odmítala, tak se už neozvali, nebo napsali, že nemají momentálně peníze, nebo místo. Kolikrát ani nezavolali, že jim jí nemám držet, a pak neodpověděli ani na e-mail, ani nezvedli telefon. Opravdu skvělé jednání. Takže teoreticky mohla mít kobylka už nový domov, bohužel, kvůli takovýmto lidem je stále tady, a na nový domov čeká.
veronika20
napsal(a):
Zdarvím, také jsem před třemi roky zachránila kobylku, ale bohužel už to nebylo takové, jaké mělo být. Byla v opravdu hrozným stavu. Ale po půl roce na tom začala být mnohem líp, dokonce měla i chut do života-odjeli jsme jeden veřejňák. Bohužel, ale dva roky na to začala být čímdál horší a ted v lednu-tohoto roku zemřela. Vovala jsem každý týden veta, že se mi ta kobyla nelíbí a nikdo nevěděl, co se děje. Ale prodloužila jsem jí o nějaký ten rok život.
Tak hlavně, at se tato kobyla dostane do DOBRÝCH rukou.
Jinak posílám moje miminko, co mě celou tu dobu drželo. A pozor pro milovníky koně Kinských , je ryzák, ale plemeno Kinský
tak kobylka je prodaná, za 14 dní se stěhuje ke své nové majitelce do jižních čech.