Potomci po Silvaner Buňovský 3

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.11.2008 06:39
pettankaa

XXX.XXX.19.35

S Ájou při úterním výcviku na jízdárně...........

13.11.2008 06:41
pettankaa

XXX.XXX.19.35

pettankaa napsal(a):

a další........

13.11.2008 06:42
pettankaa

XXX.XXX.19.35

pettankaa napsal(a):
a další........

A poslední...........kavaletky.......

13.11.2008 06:47
pettankaa

XXX.XXX.19.35

pettankaa napsal(a):
A poslední...........kavaletky.......

Ach ty moje holeně vzadu.........
Měsíc jsem nebyla v sedle, člověk nemá ani trenéra, tak to pak tak dopadá
Musím se víc kontrolovati....

sadzi saj

13.11.2008 10:55
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

pettankaa napsal(a):
Ach ty moje holeně vzadu.........
Měsíc jsem nebyla v sedle, člověk nemá ani trenéra, tak to pak tak dopadá
Musím se víc kontrolovati....

Peti, nic proti, ale to jí jezdíš na průvlečkách

13.11.2008 10:57
strelish

XXX.XXX.142.166

sadzi saj napsal(a):

Andrej někdo umí, tak si koně najezdí bez a někdo holt neumí, tak ho láme On přece pak ten koníček tak pěkně chodí...

13.11.2008 10:57
pettankaa

XXX.XXX.19.35

sadzi saj napsal(a):

Nee na chambonu, ona se líp uvolní a líp mi pak pracuje. Ale to jezdí tak jen při drezurním výcniku. Jinak jezdí s poprsákem..........

sadzi saj

13.11.2008 10:59
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

pettankaa napsal(a):
Nee na chambonu, ona se líp uvolní a líp mi pak pracuje. Ale to jezdí tak jen při drezurním výcniku. Jinak jezdí s poprsákem..........

Jo, předpokládám, že myslíš gumičky Kati, máš pravdu, škoda řešit

13.11.2008 11:01
zezule

XXX.XXX.45.125

strelish napsal(a):
Andrej někdo umí, tak si koně najezdí bez a někdo holt neumí, tak ho láme On přece pak ten koníček tak pěkně chodí...

není to ttrochu blbé, hodotit něčí jezdecké umění podle pár fotek???kobyla teda rozhodně není nijak extrémně vyvázaná..a nikde není řečeno, že tak jezdí pořád....

13.11.2008 11:04
pettankaa

XXX.XXX.19.35

sadzi saj napsal(a):
Jo, předpokládám, že myslíš gumičky Kati, máš pravdu, škoda řešit

Neuvolněný kůň má prohnutý krk směrem vzhůru a hlavu nosí vysoko. Čím výše kůň hlavu nosí, tím více namáhá (prohýbá) záda.
Cílem je, aby se kůň pod sedlem naučil chodit ve všech chodech uvolněný, s vyklenutými zády. Prostě na jízdárně nosí chambon, nevím jak jinak ti to vysvětlit nebo co bys ráda ode mne slyšela. Pracuje tak víc jezdců, co znám..........Samozřejmě, že chambon kuň nenosí do konce života, později je zvaklý už chodit sám, pouze ji přiježďuji.............

13.11.2008 11:04
zezule

XXX.XXX.45.125

zezule napsal(a):
není to ttrochu blbé, hodotit něčí jezdecké umění podle pár fotek???kobyla teda rozhodně není nijak extrémně vyvázaná..a nikde není řečeno, že tak jezdí pořád....

nehledě na to, že ježdění na gumovém "chambonu" jsem probírala i se výbornou drezurní jezdkyni, jezdící x let v německu, která na tom neshledala nic tak hrozného, pokud se tohle udělátko používá s mírou, jen jako "vodítko".....

sadzi saj

13.11.2008 11:08
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

pettankaa napsal(a):
Neuvolněný kůň má prohnutý krk směrem vzhůru a hlavu nosí vysoko. Čím výše kůň hlavu nosí, tím více namáhá (prohýbá) záda.
Cílem je, aby se kůň pod sedlem naučil chodit ve všech chodech uvolněný, s vyklenutými zády. Prostě na jízdárně nosí chambon, nevím jak jinak ti to vysvětlit nebo co bys ráda ode mne slyšela. Pracuje tak víc jezdců, co znám..........Samozřejmě, že chambon kuň nenosí do konce života, později je zvaklý už chodit sám, pouze ji přiježďuji.............

Tohle nemá cenu řešit, kdo chce kam................

Dala jsem ti do Třince odkaz k přečtení, jde to i jinak, ale každého volba a ohánět se tím, že to dělají všichni, když všichni půjdou skočit z mostu, půjdeš taky, protože to oni udělali, když chceš mít kobylu s bolavýma zádama a plechovou hubou prosím, tím se už nehodlám vyjadřovat každého věc, můj kůň to není

13.11.2008 11:12
strelish

XXX.XXX.142.166

zezule napsal(a):
nehledě na to, že ježdění na gumovém "chambonu" jsem probírala i se výbornou drezurní jezdkyni, jezdící x let v německu, která na tom neshledala nic tak hrozného, pokud se tohle udělátko používá s mírou, jen jako "vodítko".....

Ale ta kobyla nejde korektně, má sice zalomenou hlavu, ale to je tak všechno. Pere se s tím.

thesis

XXX.XXX.151.2

pettankaa napsal(a):

....čehož lze docílit systematickým výcvikem bez takovýchto pomůcek.....

Přečti si starší témata o tomhle a budeš koukat. ALe což každý ať si se svým koněm dělá co chce.

Katko skus to taky na Andoše (vtip)

pettankaa

XXX.XXX.19.35

sadzi saj napsal(a):

Dala jsem ti do Třince odkaz k přečtení, jde to i jinak, ale každého volba a ohánět se tím, že to dělají všichni, když všichni půjdou skočit z mostu, půjdeš taky, protože to oni udělali, když chceš mít kobylu s bolavýma zádama a plechovou hubou prosím, tím se už nehodlám vyjadřovat každého věc, můj kůň to není

vyjádření na Třinci.........

13.11.2008 11:15
strelish

XXX.XXX.142.166

sadzi saj napsal(a):

Andrej vždyť říkám, kdo umí, najezdí si koně i bez toho a kdo neumí a nechce, tak ho holt bude lámat Ale tak hlavně když má kůň hlavu na kolmici, to automaticky přece znamená, že vyklenul hřbet a pracuje s podsazenou zádí, ty to nevíš nebo co??

13.11.2008 11:29
pettankaa

XXX.XXX.19.35

strelish napsal(a):
Andrej vždyť říkám, kdo umí, najezdí si koně i bez toho a kdo neumí a nechce, tak ho holt bude lámat Ale tak hlavně když má kůň hlavu na kolmici, to automaticky přece znamená, že vyklenul hřbet a pracuje s podsazenou zádí, ty to nevíš nebo co??

Mě je to jedno co tu píšete, mě nepřesvědčíte. Nikdy jsem koni v tomhle zdravotně ani psychicky neublížila neublížila
přečtěti si článek v sekci (články) na ifauně č. 8/2006 str. 15 - Název: western - gumový chambon. tak jak to vlastně s tím chambonem jee? když jedni píšou tak a druzí tak. A mají lepší, ba dokonce o dost větší zkušenosti s koňmi než my?
Prostě věc názoru.........nic tu nevyřešíte, každý si tu bude psát svoje a stvět se k tomu jinak, já taky nekoukám na vaše fotky a neříkám, pane bože jak ten kůń chodí

13.11.2008 11:31
pettankaa

XXX.XXX.19.35

pettankaa napsal(a):
Mě je to jedno co tu píšete, mě nepřesvědčíte. Nikdy jsem koni v tomhle zdravotně ani psychicky neublížila neublížila
přečtěti si článek v sekci (články) na ifauně č. 8/2006 str. 15 - Název: western - gumový chambon. tak jak to vlastně s tím chambonem jee? když jedni píšou tak a druzí tak. A mají lepší, ba dokonce o dost větší zkušenosti s koňmi než my?
Prostě věc názoru.........nic tu nevyřešíte, každý si tu bude psát svoje a stvět se k tomu jinak, já taky nekoukám na vaše fotky a neříkám, pane bože jak ten kůń chodí

Zbytek viz třinec.............

13.11.2008 11:33
zezule

XXX.XXX.45.125

pettankaa napsal(a):

...tak nějak....tady aby člověk měl pomalu strach se objevit, aby se na něj hned nesesypalo několik lidí, aby dotyčnému sdělili, že na koni v podstatě nemá co dělat.....na to tady pár expertů, že?

13.11.2008 11:37
pettankaa

XXX.XXX.19.35

thesis napsal(a):

Přečti si starší témata o tomhle a budeš koukat. ALe což každý ať si se svým koněm dělá co chce.

No a je to vyřešene..........pohoda džes, nestarat se dál

13.11.2008 11:45
strelish

XXX.XXX.142.166

thesis napsal(a):

Jo leda bych si tu standartní velikost v půlce ustřihla nebo by si po té smyčce šlapal

13.11.2008 12:00
strelish

XXX.XXX.142.166

zezule napsal(a):
...tak nějak....tady aby člověk měl pomalu strach se objevit, aby se na něj hned nesesypalo několik lidí, aby dotyčnému sdělili, že na koni v podstatě nemá co dělat.....na to tady pár expertů, že?

A ty seš kdo, spasitelka všech utlačovaných (hlavně z Třince)?

13.11.2008 12:04
zezule

XXX.XXX.45.125

strelish napsal(a):
A ty seš kdo, spasitelka všech utlačovaných (hlavně z Třince)?

třeba....jen mě může vytočit, že když je i minimální šance do někoho si rýpnout, ty (a někteří další) to uděláš....něco si tím kompenzuješ?

13.11.2008 12:04
pettankaa

XXX.XXX.19.35

strelish napsal(a):
Jo leda bych si tu standartní velikost v půlce ustřihla nebo by si po té smyčce šlapal

A vůbec nevím, proč se tu při.......... ostatní. neumíte číst snad název příspěvku? (potomci po silvaner buňovský) - máte tu snad někdo potomka po tomhle hřebci, než Andrejka, Elí? nee? tak si bežtě rýpat na Třinec..........

13.11.2008 12:08
thesis

XXX.XXX.151.2

pettankaa napsal(a):
A vůbec nevím, proč se tu při.......... ostatní. neumíte číst snad název příspěvku? (potomci po silvaner buňovský) - máte tu snad někdo potomka po tomhle hřebci, než Andrejka, Elí? nee? tak si bežtě rýpat na Třinec..........

Máš vlastnická práva na toto téma? Jediné co můžeš tak zažádat o smazání. Nebo tebe snad taky vyhazujou z jiných témat? Já psala o chambonu a svém názoru na něj, né o tobě a názoru na tvé ježdění.

13.11.2008 12:11
strelish

XXX.XXX.142.166

zezule napsal(a):
třeba....jen mě může vytočit, že když je i minimální šance do někoho si rýpnout, ty (a někteří další) to uděláš....něco si tím kompenzuješ?

A ty?

Já jsem pouze konstatovala, že kdo umí (a chce), najezdí koně do podsazení i bez průvleček. Kdo neumí, láme ho násilím. První cesta je delší a náročnější, ale z celkového pohledu na tom ten kůň vydělá. Ta kobyla na fotkách má do uvolnění a vyklenutí daleko. Něco je asi špatně. Promiň, že vůbec píšu, že to jde i jinak.

13.11.2008 12:20
zezule

XXX.XXX.45.125

strelish napsal(a):
A ty?

Já jsem pouze konstatovala, že kdo umí (a chce), najezdí koně do podsazení i bez průvleček. Kdo neumí, láme ho násilím. První cesta je delší a náročnější, ale z celkového pohledu na tom ten kůň vydělá. Ta kobyla na fotkách má do uvolnění a vyklenutí daleko. Něco je asi špatně. Promiň, že vůbec píšu, že to jde i jinak.

nerýpu do nikoho,nemám důvod.....
třeba je možné, že kobyla nejde dokonale....ale tady z nás nikdo nemůže vědět, v jaké fázi tréninku je, jak dlouho má na sobě gumy na fotkách a vůbec jak dlouho je v tu chvíli pod sedlem....
a gumy rozhodně nejsou to nejhorší, co se dá na koni páchat....jako pomůcka-proč ne?Pokud se používají s citem a v pravou chvíli, není to přece lámání koně..... nikdo tady nepsal, že dotyčná jezdí na gumách pořád.....a netvrdím, že cesta k uvolněnému a ochotnému koni je jednoduchá,to snad nikdo.

Fascinuje mě tady způsob, jakým tady lidi jsou schopni někoho odsoudit z pár fotagrafií...

13.11.2008 12:32
pettankaa

XXX.XXX.19.35

zezule napsal(a):
nerýpu do nikoho,nemám důvod.....
třeba je možné, že kobyla nejde dokonale....ale tady z nás nikdo nemůže vědět, v jaké fázi tréninku je, jak dlouho má na sobě gumy na fotkách a vůbec jak dlouho je v tu chvíli pod sedlem....
a gumy rozhodně nejsou to nejhorší, co se dá na koni páchat....jako pomůcka-proč ne?Pokud se používají s citem a v pravou chvíli, není to přece lámání koně..... nikdo tady nepsal, že dotyčná jezdí na gumách pořád.....a netvrdím, že cesta k uvolněnému a ochotnému koni je jednoduchá,to snad nikdo.

Fascinuje mě tady způsob, jakým tady lidi jsou schopni někoho odsoudit z pár fotagrafií...

Z toho si zezule nic nedělej, já si z toho stejně nic nevezmu, co mi tu píšou.............
Kobča byla kdysi výborně přiježděna, pak ji měli 3 roky před tím než jsem ji koupila lidi (manželé), co ji nezvládali (otřes mozku), až se ji chtěli zbavit, nejezdila. V lednu 2008 jsem si ji koupila já, jezdila málo, seznamovali jsme se na lonži (ona potřebuje víc času), pak jsem ji měla mezi kobylama na psatvě, kde byla na nich hodně závislá a naprosto nejezditelná (divoška), lonžovala jsem ji hodně. A víc viz na mých webovkách www.hildina.estranky.cz

sadzi saj

13.11.2008 12:49
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

thesis napsal(a):
Máš vlastnická práva na toto téma? Jediné co můžeš tak zažádat o smazání. Nebo tebe snad taky vyhazujou z jiných témat? Já psala o chambonu a svém názoru na něj, né o tobě a názoru na tvé ježdění.

Thes, to je velmi dobrá poznámka, protože já taky reagovala na ty pomocné otěže a jaký mám na ně názor, ale to je fuk, už bych to dál neřešila, protože to stejně nemá cenu a Péti, bohužel či bohudík nevím, ale prostě tady každý sleduje všechno a ani si to člověk neuvědomuje a to nemluvím o těch, co jenom čtou a nezůčastní se a nikdo o nich vlastně neví

13.11.2008 12:54
pettankaa

XXX.XXX.19.35

sadzi saj napsal(a):
Thes, to je velmi dobrá poznámka, protože já taky reagovala na ty pomocné otěže a jaký mám na ně názor, ale to je fuk, už bych to dál neřešila, protože to stejně nemá cenu a Péti, bohužel či bohudík nevím, ale prostě tady každý sleduje všechno a ani si to člověk neuvědomuje a to nemluvím o těch, co jenom čtou a nezůčastní se a nikdo o nich vlastně neví

Schválně jsem si te´d psala meilem s holčinou co kdysi Áju jezdívali a říkala, že byla přijež´dována na průvlečkách...............

13.11.2008 13:04
zezule

XXX.XXX.45.125

pettankaa napsal(a):
Schválně jsem si te´d psala meilem s holčinou co kdysi Áju jezdívali a říkala, že byla přijež´dována na průvlečkách...............

...tak průvlečky jsou průšvih, pokud se to s nimi neumí...viděla jsem pár koní, které "profi" jezdec jezdil víceméně pořád na průvlečkách a vlastně ani nevěděl, proč.A výsledek? koně s drobivými chody, neschopni se uvolnit, báli se o hubu a schovávali za otěž...stokrát lepší ony zavrhované gumy.

sadzi saj

13.11.2008 13:14
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

pettankaa napsal(a):

Peťo to nemá cenu řešit, jsme každá na jiný lodi a já nejsem z těch, co když ostatní, já taky

13.11.2008 13:22
pettankaa

XXX.XXX.19.35

sadzi saj napsal(a):
Peťo to nemá cenu řešit, jsme každá na jiný lodi a já nejsem z těch, co když ostatní, já taky

Průvlečky jsem měla na Áji jen jednou.................
Přesně tak každý kůň, stejně jako člověk je individuální a potřebuje něco jiného...........každý kdo tu po mě vyjel anebo si nerýpnul vůbec, na moji kobči nikdy neseděli tak neví a já jsem taky neseděla na jejich koních, takže nevím jací jsou.
OK končím debatu na tohle téma...........každý má svou hlavu a názor.................

13.11.2008 15:54
markemic

XXX.XXX.84.176

pettankaa napsal(a):

Děvčata nic proti Vám,ale tady aby se z Vás jeden pos..........

sadzi saj

13.11.2008 16:02
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

markemic napsal(a):
Děvčata nic proti Vám,ale tady aby se z Vás jeden pos..........

No no a proč jako??

13.11.2008 16:14
markemic

XXX.XXX.84.176

sadzi saj napsal(a):
No no a proč jako??

Bez komentáře

sadzi saj

13.11.2008 16:18
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

markemic napsal(a):
Bez komentáře

nechápu, je to snad diskuze ne, to by to tady jinak nemuselo být a myslím, že nikdo nikoho nešpinil, jenom jsem konstatovala, že toto nemusím a jde to i jinak, nic víc, takže nechápu Markét, o co ti jde, nikoho jsem neurážela, snad jsme ještě pořád demokratický stát aspoň zatím

13.11.2008 16:46
markemic

XXX.XXX.84.176

sadzi saj napsal(a):
nechápu, je to snad diskuze ne, to by to tady jinak nemuselo být a myslím, že nikdo nikoho nešpinil, jenom jsem konstatovala, že toto nemusím a jde to i jinak, nic víc, takže nechápu Markét, o co ti jde, nikoho jsem neurážela, snad jsme ještě pořád demokratický stát aspoň zatím

Vtip je v tom ,že mi nejde o nic
Diskuze ne?

13.11.2008 17:00
blanche

XXX.XXX.245.111

markemic napsal(a):
Vtip je v tom ,že mi nejde o nic
Diskuze ne?

Ahojky,

tak co, byla jsi fotit na tom císařáku ?

13.11.2008 17:08
pierrette

XXX.XXX.48.104

thesis napsal(a):

Prý vlastnická práva a diskuze - tak se snažte diskutovat k tématu a jestli chcete diskutovat o chambonu, průvlečkách atd, tak si na to založte nové téma

13.11.2008 17:10
pierrette

XXX.XXX.48.104

pierrette napsal(a):
Prý vlastnická práva a diskuze - tak se snažte diskutovat k tématu a jestli chcete diskutovat o chambonu, průvlečkách atd, tak si na to založte nové téma

Jo Thesis, a hlavně že ty vždycky razíš s názorem, že ať se každý stará o sebe...

13.11.2008 17:19
markemic

XXX.XXX.84.176

blanche napsal(a):

Ahojky,

tak co, byla jsi fotit na tom císařáku ?

Čau Blani
Přišla jsi zachránit situaci?
Jo jo byla,ale měla jsem s sebou jen krátkej objektiv,tak to stálo za prd...Jak zase začínám s Olympusem,tak to celý stálo za nic,páč jsem si zase odvykla.....Musím to zase dostat do krve

13.11.2008 17:54
blanche

XXX.XXX.245.111

markemic napsal(a):
Čau Blani
Přišla jsi zachránit situaci?
Jo jo byla,ale měla jsem s sebou jen krátkej objektiv,tak to stálo za prd...Jak zase začínám s Olympusem,tak to celý stálo za nic,páč jsem si zase odvykla.....Musím to zase dostat do krve

Vždyť je to super fo´ták ,,, se dívím, že s ním nefotíš pořád

13.11.2008 18:56
markemic

XXX.XXX.144.162

blanche napsal(a):
Vždyť je to super fo´ták ,,, se dívím, že s ním nefotíš pořád

Je dokonalej,jen když se to s ním umí

Přidejte reakci

Přidat smajlík