jaruska
napsal(a):
Cváláme.
ahojky westernaci nevadilo by, kdybych taky trochu přispěla do mlýna ? sice své dva oře ( čt a hucul ) nemůžu nazvat westernovými plemeny, ale o něco v tom smyslu se pokoušíme
red and white
napsal(a):
ahojky westernaci nevadilo by, kdybych taky trochu přispěla do mlýna ? sice své dva oře ( čt a hucul ) nemůžu nazvat westernovými plemeny, ale o něco v tom smyslu se pokoušíme
Ahooj,jasně,klíďo přispěj,
jak se jmenuješ?
jaruska
napsal(a):
jak se jmenuješ?
Tady jedna Le Patronka,je na prodej údajně.
jaruska
napsal(a):
jak se jmenuješ?
ahoj..ja mam taky křižovatky a ne čiste QH myslim že o tom to není
dakotka
napsal(a):
ahoj..ja mam taky křižovatky a ne čiste QH myslim že o tom to není
Přesně tááák,Janííí!!!!!!!!!!!
jaruska
napsal(a):
Přesně tááák,Janííí!!!!!!!!!!!
To je krásná fotka,jak tam krááásně stojí a něco sleduje!!!
jaruska
napsal(a):
jak se jmenuješ?
jsem Petra, a tohle jsou moje dvě lásky... hucul Omar, ČT Popelka .. taak jsem se pěkně předstaila a teť mě seznam ty, copak to je na fotkách za krasavce
jaruska
napsal(a):
To je krásná fotka,jak tam krááásně stojí a něco sleduje!!!
Kačenka,když se otřepává,je naaaprosto úúžasná!
red and white
napsal(a):
jsem Petra, a tohle jsou moje dvě lásky... hucul Omar, ČT Popelka .. taak jsem se pěkně předstaila a teť mě seznam ty, copak to je na fotkách za krasavce
Jé,Omar vypadá jako moje Morušééé!!!!
Tady naše Sněhule počítá myši zeshora.
jaruska
napsal(a):
Jé,Omar vypadá jako moje Morušééé!!!!
Tady naše Sněhule počítá myši zeshora.
jarka : no je to údajná mixka hucula, fjorda a araba ale nic neni ověřený.... to je jen co mi řikal exmajitel..znáte to jedna paní povídala
ale toho fjorda bych mu věřila
odkud jsi?
jana: pravda pravdoucí, však bych neměnila
red and white
napsal(a):
jarka : no je to údajná mixka hucula, fjorda a araba ale nic neni ověřený.... to je jen co mi řikal exmajitel..znáte to jedna paní povídala
ale toho fjorda bych mu věřila
odkud jsi?
jana: pravda pravdoucí, však bych neměnila
Ale je krááásnej
,opravdu,
to mě taky nikdo neřekne,co je vlastně Moruše zač
,je to takové to huculoněco
,jak říká Jurka,
ale to je fuk,stejně je to jedno.
jaruska
napsal(a):
Ale je krááásnej
,opravdu,
to mě taky nikdo neřekne,co je vlastně Moruše zač
,je to takové to huculoněco
,jak říká Jurka,
ale to je fuk,stejně je to jedno.
díky za pochvalu nojo ono se to kříží všechno se vším, a člověk pak ani neví co má vlastně doma
jako mám ve starém zdravoťáku napsanýho otce Oušora což vím, že byl plemeník hucula ale v novém modrém průkazu už jen křížky... takže otec bez původu.. a teť babo raď jak to je
člověka by to zajímalo, ale důležitý to neni,
hoď sem fotečku tvojí Moruše ať můžu srovnat
jaruska
napsal(a):
Cváláme.
Tak to je mladík v plné síle.
A jak jezdíš,ve westernovým sedle nebo anglie?
Moruše.
jaruska
napsal(a):
Tak to je mladík v plné síle.
A jak jezdíš,ve westernovým sedle nebo anglie?
Moruše.
Ještě jedna.
jaruska
napsal(a):
Ještě jedna.
AhojááMoruše je teda pořízek a s pěknou šňupkou.to by byla pára s tím ořem od Red and White
dnes jsem tu měla veta - očkoval hřebečka a psy,nejvíc v klidu hřebeček,a hysterky dne -oba psi.vyzkoušela jsem poprvé ostruhy - zajímavé west.ostruhy s anglickým sedlem
.ale něžně.moc to s tou neochotou nehnulo,jako bych je neměla,haha.fotečka z června
westgirl
napsal(a):
AhojááMoruše je teda pořízek a s pěknou šňupkou.to by byla pára s tím ořem od Red and White
dnes jsem tu měla veta - očkoval hřebečka a psy,nejvíc v klidu hřebeček,a hysterky dne -oba psi.vyzkoušela jsem poprvé ostruhy - zajímavé west.ostruhy s anglickým sedlem
.ale něžně.moc to s tou neochotou nehnulo,jako bych je neměla,haha.fotečka z června
Ahoj Haní,no jo,je to kus kobyly,
ale ona měří jen 130,to Omar je asi větší.
Jéé,tak hříbeček byl hodnej a psi vyáděli,jako kdybys je řezala,joo?
No jo,to si dovedu živě představit!!
westgirl
napsal(a):
na ranči Kostelany
jaruska
napsal(a):
Ahoj Haní,no jo,je to kus kobyly,
ale ona měří jen 130,to Omar je asi větší.
Jéé,tak hříbeček byl hodnej a psi vyáděli,jako kdybys je řezala,joo?
No jo,to si dovedu živě představit!!
no nějak mám nedostatek fotografů takže moc jich nemám ... něco se najde ale dělala jsem čístku takže mám v počítači málo fotek, vše mám natahané na CD .. a docela ráda bych věděla kam mi je dali ale pokusím se spunktovat někoho aby mi zítra blejskli nějaký snímečky
... to pouze s kobylkou mám fotek v sedle z tréninků až až ..
westgirl
napsal(a):
...maj tam nějakou novou výzdobutoto je poslední
tak já mizím mrknout na Zorra mějte se pa
westgirl
napsal(a):
...maj tam nějakou novou výzdobutoto je poslední
od Vizovic, Zlína.Doma taky doufám že nezůstanu,je to tu pěkná krajina ale míň akcí a málo přátel koňařů.přátelé někteří totiž nebyli vytrvalí a když zjistili co koně obnáší,nechali toho.A Ty jsi odkud Nerčí?nejezdíš náhodou u Zajace?
westgirl
napsal(a):
od Vizovic, Zlína.Doma taky doufám že nezůstanu,je to tu pěkná krajina ale míň akcí a málo přátel koňařů.přátelé někteří totiž nebyli vytrvalí a když zjistili co koně obnáší,nechali toho.A Ty jsi odkud Nerčí?nejezdíš náhodou u Zajace?
Taky mi běží Zorro za zády ale brzo mi tu zasedne brácha,na PC,hihi
jaruska
napsal(a):
Ivčí,supééér,Evce to s Míšou moc sluší,je to moc kráásnej koník.
Tady nedaleko od nás nějáká paní prodává nějákého 16 letého klusáka,ale jméno nevím.
Ivčí,kolik bylo koní na Hubertu?
dobré ráno
--- pomocník----
jaruska
napsal(a):
Ahoj Petro,co to dělá Omárek?
Vyhrabává poklad?
no tak nějak.. měli jsme ve výběhu ještě lár tyčí ze starého plotu tak jsme museli vykopat betonový základ, a on přišel, čuchnul k tomu, a jako by nám chtěl pomoct začal hrabat taky ale moc dlouho mu to nevydrželo, asi neni tak pracovitej..
Jinak on se nezdá! Tomu by jste nevěřili ale dokáži se bez problémů otevřít dveře za kliku, dokonce otevřít záklapku, a bývalý majitel řikal, že se si dokázal i odemknout když byl v zámku klíč ( no, tomu se mi moc věřit nechtělo, ale jak ho tak pozoruji už pomalu začínám věřit všemu )
red and white
napsal(a):
no tak nějak.. měli jsme ve výběhu ještě lár tyčí ze starého plotu tak jsme museli vykopat betonový základ, a on přišel, čuchnul k tomu, a jako by nám chtěl pomoct začal hrabat taky ale moc dlouho mu to nevydrželo, asi neni tak pracovitej..
Jinak on se nezdá! Tomu by jste nevěřili ale dokáži se bez problémů otevřít dveře za kliku, dokonce otevřít záklapku, a bývalý majitel řikal, že se si dokázal i odemknout když byl v zámku klíč ( no, tomu se mi moc věřit nechtělo, ale jak ho tak pozoruji už pomalu začínám věřit všemu )
Jojo,někteří koně se fakt mušej hlídat,otevřou téměř vše,naše koně sice né
,ale jednou jsem prodávala sedlo lidem a jela jsem tam s tím sedlem ho zkusit a kobyla byla tak zalígrovaná,že jim trvalo poměrně dlouho,než to všechno z toho boxu dostali,a právě proto,že si kobča sama otevřela všechno.
Nám se ale zase docela schopně rozvazuje Pierot,když není zavázaný uzlama,který nerozváže,tak na to brzy přijde a to ho vždycky pozorujeme a smějeme se,jak za to tahá.No ale než mě vždycky napadne to natočit,tak už pak netahá.
jaruska
napsal(a):
Jojo,někteří koně se fakt mušej hlídat,otevřou téměř vše,naše koně sice né
,ale jednou jsem prodávala sedlo lidem a jela jsem tam s tím sedlem ho zkusit a kobyla byla tak zalígrovaná,že jim trvalo poměrně dlouho,než to všechno z toho boxu dostali,a právě proto,že si kobča sama otevřela všechno.
Nám se ale zase docela schopně rozvazuje Pierot,když není zavázaný uzlama,který nerozváže,tak na to brzy přijde a to ho vždycky pozorujeme a smějeme se,jak za to tahá.No ale než mě vždycky napadne to natočit,tak už pak netahá.
jojo já mám docela vysoké boxy a zavírání nízko takže na to naštěstí nedosáhne
ale jako nechat 3 minuty sedlo nebo uždění bez dozoru, dopadlo to tak že sedlo u uzdečku rozhryzal - a to sem si šla jen odskočit na WC, vše co de kousat, s čím si jde hrát, a cu šistí má rád .. strašně si libuje v kousání plachty, ale kobylku tim nervuje ona se šustění bojí
red and white
napsal(a):
jojo já mám docela vysoké boxy a zavírání nízko takže na to naštěstí nedosáhne
ale jako nechat 3 minuty sedlo nebo uždění bez dozoru, dopadlo to tak že sedlo u uzdečku rozhryzal - a to sem si šla jen odskočit na WC, vše co de kousat, s čím si jde hrát, a cu šistí má rád .. strašně si libuje v kousání plachty, ale kobylku tim nervuje ona se šustění bojí
Tak jí zvykni,není to nic složitého.
jaruska
napsal(a):
Tak jí zvykni,není to nic složitého.
Je, ona nemá dobrou minulost byla v rukou alkoholičky a dala její psychice nafrak !! Sice už je to lepší ale je strašně bázlivá.. zkoušeli jsme zvykat na plachtu, měla na ní mrkev, aby se přiblížila a nic, jen 2x se mi povedlo že jí přešla a okamžitě vypálila jak jí to pod kopýtkama šustilo... jediné co už jí až tak nevadí je igelitová tažka protože ví, že z ní vypadne vždy něco dobrého, ale stejně si drží odstup...
red and white
napsal(a):
Je, ona nemá dobrou minulost byla v rukou alkoholičky a dala její psychice nafrak !! Sice už je to lepší ale je strašně bázlivá.. zkoušeli jsme zvykat na plachtu, měla na ní mrkev, aby se přiblížila a nic, jen 2x se mi povedlo že jí přešla a okamžitě vypálila jak jí to pod kopýtkama šustilo... jediné co už jí až tak nevadí je igelitová tažka protože ví, že z ní vypadne vždy něco dobrého, ale stejně si drží odstup...
red and white
napsal(a):
To bys ale neměla po ní hned chtít,aby vlezla na plachtu,
to je na ní moc,pokud má nějáký špatný vzpomínky,mušíš pomaloučku šudlat jí maličkým kousíčkem igelitu napoprvé na těch místech,jde zjistíš,že jí to vadí nejméně,
že neprotestuje.
Odměnit to,že zůstala v klídku stát tím,že okamžitě přestaneš a moooc chválit.
jaruska
napsal(a):
To bys ale neměla po ní hned chtít,aby vlezla na plachtu,
to je na ní moc,pokud má nějáký špatný vzpomínky,mušíš pomaloučku šudlat jí maličkým kousíčkem igelitu napoprvé na těch místech,jde zjistíš,že jí to vadí nejméně,
že neprotestuje.
Odměnit to,že zůstala v klídku stát tím,že okamžitě přestaneš a moooc chválit.
Jarka: neboj.. vím co dělám, zkoušeli jsme spoustu věcí, pytlík od brambůrek, hladit jí sáčkem... ale ona si to nechá líbit, ale stažená, nervní, jen vystřelit.... po pravdě řečeno mi stačí, že teť už zběsile neutíká když zafouká vítr na plachtu, je toho hodně co jsme se spolu naučili - kupovala jsem jí jako nejezditelného blázna, a je z ní celkem poslušný koník, když hodně pracovala tak jsem jezdila i na ohlávce ale teť už má odpočinej jezdíme méně takže má taky pěkně energie
nejdřív se bála biče - strach jakž takž zažehnán
lopata, vidle - zažehnáno úplně
jinak s tou plachtou to bylo tak že se pustila na koral kde byla plachta a na ní mrkev, a nechala jsem jí tam samotnou a nic, pak jsem si jí vzala na vodítko a chodila blíž a blíž... pak nakonec se dostala až k plachtě, zvala si mrkev a dala na plachtu sama nohu - lekla se a uskočila, a pak pomalu se povedlo že plachtu 2x přešla ale fakt to přeběhla šíleně rychle. A mě to stačilo, pochválila jsem jí a nechala být - na jeden den stačilo. A pak už jsme to nějak extra nedělali, jen s tím pytlíkem ale plachtu ne
red and white
napsal(a):
Jarka: neboj.. vím co dělám, zkoušeli jsme spoustu věcí, pytlík od brambůrek, hladit jí sáčkem... ale ona si to nechá líbit, ale stažená, nervní, jen vystřelit.... po pravdě řečeno mi stačí, že teť už zběsile neutíká když zafouká vítr na plachtu, je toho hodně co jsme se spolu naučili - kupovala jsem jí jako nejezditelného blázna, a je z ní celkem poslušný koník, když hodně pracovala tak jsem jezdila i na ohlávce ale teť už má odpočinej jezdíme méně takže má taky pěkně energie
nejdřív se bála biče - strach jakž takž zažehnán
lopata, vidle - zažehnáno úplně
jinak s tou plachtou to bylo tak že se pustila na koral kde byla plachta a na ní mrkev, a nechala jsem jí tam samotnou a nic, pak jsem si jí vzala na vodítko a chodila blíž a blíž... pak nakonec se dostala až k plachtě, zvala si mrkev a dala na plachtu sama nohu - lekla se a uskočila, a pak pomalu se povedlo že plachtu 2x přešla ale fakt to přeběhla šíleně rychle. A mě to stačilo, pochválila jsem jí a nechala být - na jeden den stačilo. A pak už jsme to nějak extra nedělali, jen s tím pytlíkem ale plachtu ne
Tak hlavně že víš,co děláš,to je důležitý,
tu bývalou majitelku bych nakopla kamsi do zadní části,
ten chlast dokáže tolik věcí zkazit,
že je to opravdu děsný.
jaruska
napsal(a):
Tak hlavně že víš,co děláš,to je důležitý,
tu bývalou majitelku bych nakopla kamsi do zadní části,
ten chlast dokáže tolik věcí zkazit,
že je to opravdu děsný.
nojo, kdyby jen to .. na popče dělali pokus - vzali jí z pastviny, znala jen ohlávku a hodili na ní sedlo, za 45minut na ní skočil jezdec a bylo po obsedání... pak se dostala do rukou tý ženský co pila, ta si na ní zdřejmně dost léčila své depky a pak popy cestovala ze stáje do stáje, až skončila u mě, a doufám že už navždy
jaruska
napsal(a):
No,tak to si kobča prožila,teda,
to střídání majitelů je nejhorší,
Moruše toho asi taky vystřídala dost,
a ten majitel,co jí měl předemnou,jí zpátky nechtěl ani za nic
,pročpak asi,že jo?
Jj, dneska je asi nejlepší pořídit si hříbko a sama si ho vychovat. člověk má jistotu, že to není zkažený koník...
red and white
napsal(a):
Jj, dneska je asi nejlepší pořídit si hříbko a sama si ho vychovat. člověk má jistotu, že to není zkažený koník...
Noo,právě,je to sice delší cesta,ale zase toho koníka dokonale poznáš a víš,co v něm je a máš jistotu,že na něm nikdo v roce a půl nerajtuje po pastvině.
Ty scháníš nějákého koníka?
jaruska
napsal(a):
Noo,právě,je to sice delší cesta,ale zase toho koníka dokonale poznáš a víš,co v něm je a máš jistotu,že na něm nikdo v roce a půl nerajtuje po pastvině.
Ty scháníš nějákého koníka?
asi budu schánět koníka až prodáme domek ( jsme přestěhovaný a starý domeček je stále k mání ) ... musíme ještě přikoupit kus pozemku pro zvětšení výběhu, a pak se uvidí, .. chtěli jsme připouštět kobylku, ale nevím... asi si spíš pořídím mlaďáska, tak max. do dvou let, abych si ho vypilovala zařekla jsem se totiž, že až si budu kupovat dalšího koně, chci nezkažené mladé stvořeníčko ...
ale kdo ví, ještě to moc neřeším ...
red and white
napsal(a):
asi budu schánět koníka až prodáme domek ( jsme přestěhovaný a starý domeček je stále k mání ) ... musíme ještě přikoupit kus pozemku pro zvětšení výběhu, a pak se uvidí, .. chtěli jsme připouštět kobylku, ale nevím... asi si spíš pořídím mlaďáska, tak max. do dvou let, abych si ho vypilovala zařekla jsem se totiž, že až si budu kupovat dalšího koně, chci nezkažené mladé stvořeníčko ...
ale kdo ví, ještě to moc neřeším ...
Tak to jsi dobrá,jestli to všechno stihneš odjezdit,
máš někoho na spolujízdu?
jaruska
napsal(a):
Tak to jsi dobrá,jestli to všechno stihneš odjezdit,
máš někoho na spolujízdu?
No jednou za uherskej rok vyjedem společně ale jinak jezdím sama. Kobča už moc nechodí, Omarka ale pravidelně honím Pokud klapne práce kterou si maluji do budoucna až vystuduji, tak bych stejně mladou krev potřebovala ... ale toť vše ve hvězdách
red and white
napsal(a):
No jednou za uherskej rok vyjedem společně ale jinak jezdím sama. Kobča už moc nechodí, Omarka ale pravidelně honím Pokud klapne práce kterou si maluji do budoucna až vystuduji, tak bych stejně mladou krev potřebovala ... ale toť vše ve hvězdách
Kolik je kobče?
jaruska
napsal(a):
Měla jsem napsáno 15,ale pak jsem to smazala.
Ahojík .... ..Tak se jdu taky přidat k tomuto tématu ..
Na fotce koník Orion :-)
dvou a půl letý :-D
KWPNx arab xD
jaruska
napsal(a):
Ahooj,jéé,Orionek je kráásnej,
ale velikejže jooo?
Ahojík ...mnéé moc velikej právěže není ...a jsme ráda ..ale asik jeste vyroste xD
red and white
napsal(a):
wendy - taky mám radši menší koně
No,schválně ho změř,mě fakt přijde dost velkej.
Bobik na plachtě.
jaruska
napsal(a):
No,schválně ho změř,mě fakt přijde dost velkej.
Bobik na plachtě.
Morušéé,pojď sem takýýý.
jaruska
napsal(a):
Občas lonžujeme,ale jen na ohlávce.
Co ta dokáže s tím ksichtíkem....
jaruska
napsal(a):
: jaruska (Jarka) : si mi nasadila brouka do hlavy ...ale vono je fakt ze ja jsem taky takova mensi xD
wendinkah
napsal(a):
: jaruska (Jarka) : si mi nasadila brouka do hlavy ...ale vono je fakt ze ja jsem taky takova mensi xD
Noo,právě ses mi zdála na tý fotce docela vysoká,
určitě máš min.165cm,
ale neboj,koník Ti určitě ještě doroste dost,ten náš moula Buff je 3,5 letej a pořád je ještě přestavěnej,tzn.že ještě pořád roste.
jaruska
napsal(a):
Noo,právě ses mi zdála na tý fotce docela vysoká,
určitě máš min.165cm,
ale neboj,koník Ti určitě ještě doroste dost,ten náš moula Buff je 3,5 letej a pořád je ještě přestavěnej,tzn.že ještě pořád roste.
Kačenka už bohužel,nevyroste,ta má svých 120
.
jaruska
napsal(a):
Kačenka už bohužel,nevyroste,ta má svých 120
.
mno 165cm mam 100% xD ...mam myslim 166cm jsme myslim o 1cm vetsi nez mamina ...
wendinkah
napsal(a):
mno 165cm mam 100% xD ...mam myslim 166cm jsme myslim o 1cm vetsi nez mamina ...
tak slíbené fotky v sedle
red and white
napsal(a):
trochu pohybu
už je pěkně ošklivej .. v zimě se mi nelíbí jak je chlupatej, vypadá jak morče
red and white
napsal(a):
už je pěkně ošklivej .. v zimě se mi nelíbí jak je chlupatej, vypadá jak morče
miminko
red and white
napsal(a):
tohle by mu šlo...ládovat se
z dálky se řítící parní stroj
red and white
napsal(a):
poooslední
takhle jsem popíka zvikala na bič.... ještě éra ježdění anglie
jaruska
napsal(a):
Cváláme.
Ale není vošklivej,Petro,to se Ti jen zdá,
jsou na zimu tyhle koně perfektně vybavený
,to je náhodou dobře,nemusíš se bát,že by ti nastydl.
My dneska dali zase chviličku hraního v kruhajdě,zase jsme krásně mákli na udržování rychlosti,Buff nejdřív chodí takhle...
jaruska
napsal(a):
Ale není vošklivej,Petro,to se Ti jen zdá,
jsou na zimu tyhle koně perfektně vybavený
,to je náhodou dobře,nemusíš se bát,že by ti nastydl.
My dneska dali zase chviličku hraního v kruhajdě,zase jsme krásně mákli na udržování rychlosti,Buff nejdřív chodí takhle...
Ale během chviličky chodí takhle.
red and white
napsal(a):
jarka - je, vypadá jak morče já vím že pro něj je to dobře ... ale aý bude na jaře línat..proboha to je vždycky pohroma
to je taky tvůj oř ta těch fotkách ?
Já vím,to jsou tyhle huculoidní koně všichni huňatí jako medvědi
,a nebooj,já to mám doma taky,a dokonce 3 x!!!!
Jojo,Buff je taky náš.
jaruska
napsal(a):
Já vím,to jsou tyhle huculoidní koně všichni huňatí jako medvědi
,a nebooj,já to mám doma taky,a dokonce 3 x!!!!
Jojo,Buff je taky náš.
Ve zpívání už jsme taky sehraní.
jaruska
napsal(a):
Ve zpívání už jsme taky sehraní.
Však jo,já to taky neřeším,
aspoň vím,že jim není zima!
Bobiku,pojď už dolu.Néépuuuduu!!!
jaruska
napsal(a):
Cváláme.
Sáákryš,slez už z toho špalku!!!
Nééééééééé ééé!!!
jaruska
napsal(a):
Sáákryš,slez už z toho špalku!!!
Nééééééééé ééé!!!
Má ty záda fakt široký,je pohodlnej i na stání.
jaruska
napsal(a):
A dneska měla Kačenka premiéru,poprvé vlezla na špalek!!!
jaruska
napsal(a):
A dneska měla Kačenka premiéru,poprvé vlezla na špalek!!!
Je mooc šikovná.
jaruska
napsal(a):
Posílám fotičky.
díky!! je pěknej a měl asi pěkně sedřenej hřbet ale zdá se opečovávanej
Dobrý den,jestli jsou to Zlonice s tímto krásným kostelem,tak jste od nás kousek,
do Zlonic normálně jezdíváme i na koních.
Dříve,ještě tak před dvěma lety,co já si pamatuju,tam mívali koňáci taky koně,ale nevím,jak jsou na tom teď,jedni se odtěhovali s koňmi do Plchova a ten druhý zjistím,jestli tam ještě koně má,pokud byste měl zájem.
Hezký den.