Jak změřit velikost komory?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.11.2008 21:27
ampinka

XXX.XXX.208.70

Vybrala jsem si krásný sedýlko na kobylku, bohužel to je z obchodu 300km daleko, takže jedině na dobírku... Bojím se ovšem, že kobyle nesedne, vůbec nevím, jakou komoru... Dají se třebas zádíčka a kohoutek nějak změřit a podle toho určit velikost komory? To sedlo bych opravdu chtěla, ale nechci vyhodit peníze za něco, co nám pak nebude

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.11.2008 22:10
Uživatel s deaktivovaným účtem

ampinka napsal(a):
Vybrala jsem si krásný sedýlko na kobylku, bohužel to je z obchodu 300km daleko, takže jedině na dobírku... Bojím se ovšem, že kobyle nesedne, vůbec nevím, jakou komoru... Dají se třebas zádíčka a kohoutek nějak změřit a podle toho určit velikost komory? To sedlo bych opravdu chtěla, ale nechci vyhodit peníze za něco, co nám pak nebude

Mě velikost komory měřil přímo prodejce - měl na to takovou jakoby kostru sedla s pravou a levou půlkou spojenou šroubem. Položil na koně, povolil jak bylo potřeba a změřil centimetrem, co na tom byl. Nemáš ve svém okolí někoho, kdo by ti mohl takovou mírku půjčit (sedláře, jiné jezdecké potřeby ...)? Prý se to dá nějak změřit i z drátu poohýbaného kolem kohoutku, ale v praxi jsem se s tím nesetkala, tak ti snad poradí někdo chytřejší.

26.11.2008 22:12
jurasek

XXX.XXX.112.250

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mě velikost komory měřil přímo prodejce - měl na to takovou jakoby kostru sedla s pravou a levou půlkou spojenou šroubem. Položil na koně, povolil jak bylo potřeba a změřil centimetrem, co na tom byl. Nemáš ve svém okolí někoho, kdo by ti mohl takovou mírku půjčit (sedláře, jiné jezdecké potřeby ...)? Prý se to dá nějak změřit i z drátu poohýbaného kolem kohoutku, ale v praxi jsem se s tím nesetkala, tak ti snad poradí někdo chytřejší.

no já viděla v jezdeckých potřebách k prodeji měřítko na kohoutek

26.11.2008 22:34
skippka

XXX.XXX.16.185

jurasek napsal(a):
no já viděla v jezdeckých potřebách k prodeji měřítko na kohoutek

Mám takový pocit (možná špatný), že to měřítko je na komory Wintec. Ale teoreticky by tam měli být nějaké údaje o šířce, které by se dali použít i na jiná sedla...

27.11.2008 13:15

skippka napsal(a):
Mám takový pocit (možná špatný), že to měřítko je na komory Wintec. Ale teoreticky by tam měli být nějaké údaje o šířce, které by se dali použít i na jiná sedla...

někde jsem viděla jak to měří drátkem (takovám tím zelenožlutě pogumovaným - vytvarovat podle kohoutku a pak měřit.. Ale v praxi nevim..

27.11.2008 14:41
janulka

XXX.XXX.72.143

skippka napsal(a):

Ty měřítka má víceméně každý výrobce sedel svoje - zrovna dneska mi v prodejně měřili, o kolik potřebuji roztáhnout komoru. Teda měřil to prodejce sedla u nás na koni, ale měřidlem jiného výrobce, takže pak v obchodě porovnával dvě různá měřidla a počítal rozdíl. A měl tam těch měřidel aspoň 5 s nápisy Wintec, Hauzr, Prestige....

Přidejte reakci

Přidat smajlík