Co před stáj za povrch?Zkušenosti..

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.11.2008 22:48
sheiter

XXX.XXX.6.15

Zdravím, co máte za povrch před stájí? Potřebuji něco šikovného před venkovní stáj. Již mám před ní navážku a nevíme co dál. Uvažujeme o plastových zatravňovacích dlaždicích..Hlavně aby to šlo pohrabat, zamést, nebo nějak udržovat..Poradíte?

29.11.2008 23:29
bospor

XXX.XXX.193.16

sheiter napsal(a):
Zdravím, co máte za povrch před stájí? Potřebuji něco šikovného před venkovní stáj. Již mám před ní navážku a nevíme co dál. Uvažujeme o plastových zatravňovacích dlaždicích..Hlavně aby to šlo pohrabat, zamést, nebo nějak udržovat..Poradíte?

http://www.ecoraster.cz/_index.html nebo http://www.recyklace.cz/

30.11.2008 09:49
marketka

XXX.XXX.179.23

bospor napsal(a):
http://www.ecoraster.cz/_index.html nebo http://www.recyklace.cz/

Zámkovou dlažbu.

30.11.2008 09:55
stalonek

XXX.XXX.163.66

marketka napsal(a):
Zámkovou dlažbu.

beton

30.11.2008 13:22
red and white

XXX.XXX.125.26

stalonek napsal(a):
beton

také se přikláním k betonu neklouže, lehké na údržbu

30.11.2008 14:20
marketka

XXX.XXX.179.23

red and white napsal(a):
také se přikláním k betonu neklouže, lehké na údržbu

No jo, beton. Dobře se udržuje, neklouže...

30.11.2008 16:51
evelin

XXX.XXX.14.198

marketka napsal(a):
No jo, beton. Dobře se udržuje, neklouže...

Známí mají celý dvůr mezi stájovými boxy vyasfaltován. Neklouže zak jako beton. Jsou naprosto spokojení.

30.11.2008 17:25
chema

XXX.XXX.48.147

evelin napsal(a):
Známí mají celý dvůr mezi stájovými boxy vyasfaltován. Neklouže zak jako beton. Jsou naprosto spokojení.

beton, asfalt...hezke ale dost to stoji....my jsme to ZATIM vyresili, bahno zasypat sterkem (malymi kousky) uvalcovat, pak znova...no a dosypavat dle potreby.Musi se casteji vybirat kopyta ale to se dela stejne i tak.Se zametanim je to trochu slozitejsi....

30.11.2008 17:46
lerry

XXX.XXX.102.84

sheiter napsal(a):

Taky to řeším před venkovním boxem, uvažovala jsem nad cihlami. Na dvoře před starou stájí jsou už léta a nijak se jejich stav nemění, ani to nijak moc neklouže.

30.11.2008 20:53
kesau

XXX.XXX.4.48

lerry napsal(a):
Taky to řeším před venkovním boxem, uvažovala jsem nad cihlami. Na dvoře před starou stájí jsou už léta a nijak se jejich stav nemění, ani to nijak moc neklouže.

Ahojky...já mám teda s betonem zatím jen špatný zkušenosti. Před pár lety se mi na něm kobža docela slušně vymázla a takhle to dopadlo....X týdnů stání a ty nervy. Od té doby si na beton dávám bacha, a to ikdyž je hrubej. No každopádně my máme všude kolem stájí vrstvu prosívky, na některých místech (promáčený apod.) ještě podsypané kamením...a jsme naprosto spokojení!

30.11.2008 20:58
marketka

XXX.XXX.179.23

kesau napsal(a):
Ahojky...já mám teda s betonem zatím jen špatný zkušenosti. Před pár lety se mi na něm kobža docela slušně vymázla a takhle to dopadlo....X týdnů stání a ty nervy. Od té doby si na beton dávám bacha, a to ikdyž je hrubej. No každopádně my máme všude kolem stájí vrstvu prosívky, na některých místech (promáčený apod.) ještě podsypané kamením...a jsme naprosto spokojení!

No my máme také něco jako prosívku. Je to teda štěrk smíchaný s měkčím betonem. Vůbec to neklouže, jen je problém, když hrabeme roztahané seno, tak se do hnoje dostanou trochu kamínky. Nebo to spíš sypeme na hromádku ke stáji.
Ale díky tomu tu letos konečně máme sucho. Ve výběhu máme asi 10 cm vrstvu písku a koně jsou jak ze žurnálu. Konečně se už nebrodí v bahně. Jen ten bílý poník, jak se válí, má barvu ryzou. Ale nevadí...

30.11.2008 21:12
chema

XXX.XXX.48.147

marketka napsal(a):
No my máme také něco jako prosívku. Je to teda štěrk smíchaný s měkčím betonem. Vůbec to neklouže, jen je problém, když hrabeme roztahané seno, tak se do hnoje dostanou trochu kamínky. Nebo to spíš sypeme na hromádku ke stáji.
Ale díky tomu tu letos konečně máme sucho. Ve výběhu máme asi 10 cm vrstvu písku a koně jsou jak ze žurnálu. Konečně se už nebrodí v bahně. Jen ten bílý poník, jak se válí, má barvu ryzou. Ale nevadí...

pisek ve vybehu na bahne?a nesmicha se to?to by mohlo byt fajn...zatim jsem na to slysela vsechny jen nadavat ale jestli vam to funguje??...

30.11.2008 21:29
marketka

XXX.XXX.179.23

chema napsal(a):
pisek ve vybehu na bahne?a nesmicha se to?to by mohlo byt fajn...zatim jsem na to slysela vsechny jen nadavat ale jestli vam to funguje??...

Teda jsem trubka. Do výběhu 10x20 m /jen zimní/, jsme nechali navézt něco jako měkký beton smíchaný se štěrkem. Udusalo se to žábou a na to se navezla asi ¨
10 cm vrstva písku. Je to úplně super, až na to, že místo běloušů máte ryzáky, ale nevadí. Hlavně, že koně stojí v suchu, no nemůžu si to vynachválit.

1.12.2008 14:27
kesau

XXX.XXX.123.249

marketka napsal(a):
Teda jsem trubka. Do výběhu 10x20 m /jen zimní/, jsme nechali navézt něco jako měkký beton smíchaný se štěrkem. Udusalo se to žábou a na to se navezla asi ¨
10 cm vrstva písku. Je to úplně super, až na to, že místo běloušů máte ryzáky, ale nevadí. Hlavně, že koně stojí v suchu, no nemůžu si to vynachválit.

no ono to tim piskem jde, ale musí být dobrý nebo upravený podklad...jinak se to isto jistě promíchá (za deště apod.) a musí se dokola přidělávat. To u nás by to třeba ani náhodou neprošlo...máme dost mokro, blbý podklad a ti naši rošťáci neustále lítají. Nedám prostě na prosívku dopustit

1.12.2008 14:30
klawdie

XXX.XXX.94.254

kesau napsal(a):
no ono to tim piskem jde, ale musí být dobrý nebo upravený podklad...jinak se to isto jistě promíchá (za deště apod.) a musí se dokola přidělávat. To u nás by to třeba ani náhodou neprošlo...máme dost mokro, blbý podklad a ti naši rošťáci neustále lítají. Nedám prostě na prosívku dopustit

máme škváru, a v jedný části pražce...

1.12.2008 21:54
ladys

XXX.XXX.26.142

klawdie napsal(a):
máme škváru, a v jedný části pražce...

My máme štěrk a jsme spokojený. Měnit určitě nebudeme, leda, že by bylo nazbyt tak 50 tis, abych tam mohla dát něco, co by koním vyhovovalo a na čem by mohli řádit, aniž by si zlámali paznechthnáty. Protože pitomečci na tom brzděj, když se vracej do stáje, tak holt jedině něco protiskluzovýho

1.12.2008 22:08
majda

XXX.XXX.172.229

ladys napsal(a):
My máme štěrk a jsme spokojený. Měnit určitě nebudeme, leda, že by bylo nazbyt tak 50 tis, abych tam mohla dát něco, co by koním vyhovovalo a na čem by mohli řádit, aniž by si zlámali paznechthnáty. Protože pitomečci na tom brzděj, když se vracej do stáje, tak holt jedině něco protiskluzovýho

To já mám taky beton, no a aby se tam nedržela voda před přístřeškem máme udělanej spád (mírnej) a plastový soudek asi na 100litrů zakopanej v zemi a kanálovou mříž malinko upravenou a voda stýká tam, takže před přístřeškem mám furt sucho a už se nemusím brodit bahnem jako před loni, a když se jímka naplní jednoduše vypustím kalovým čerpadlem a slámu a rozpuštěný kobylince vyberu,(koníci chodí na hajzlík i na mřížku) je to už malinko složitější, ale stojí o za to...., koníci se po tom velice rychle naučily chodit, a nevadí jim, že jímka je v rohu u boudy a je malinko vyýšená asi 8cm, jsem spokojená a koně taky, že mají sucho...

2.12.2008 07:03
makki

XXX.XXX.15.50

sheiter napsal(a):

Ma dáváme před stáj vyřazené zátěžové koberce. Tedy nejlepší byly staré klasické jekory, ty vydržely snad všechno, původní vydržel 5 let, teď jsme ho překryli starým kancelářským zátěžovým kobercem. Podsypáváme to pískem. Pěkně to drží, koně to neprošlapou i když je násyp u vchodu do boxů jenom z hlíny. Je to levné, pěkně se to zametá, propouští to vodu takže se tam nedrží, Neklouže to. A starých koberců je vždycky dost. Samozřejmě klasický bytový koberec se brzy rozpadle a párá se, ten se použít nedá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík