Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.12.2008 16:24
vargo

XXX.XXX.96.34

Zdravím všechny, ráda bych se s vámi poradila. Mám doma kobylku, která má na jedné zadní noze bílou korunku asi tak do výšky cca 2-3cm a srst má ryzou, ale s přimíšením bílích chlupů, tzn, že je prokvetlá, jestli se tedy nemýlím, no a v papírech má napsáno ryzka, všechny nohy bez odznaku. A já teď nevím, jestli bych s tím měla něco dělat nebo ne?

3.12.2008 16:28
sabina

XXX.XXX.64.178

vargo napsal(a):
Zdravím všechny, ráda bych se s vámi poradila. Mám doma kobylku, která má na jedné zadní noze bílou korunku asi tak do výšky cca 2-3cm a srst má ryzou, ale s přimíšením bílích chlupů, tzn, že je prokvetlá, jestli se tedy nemýlím, no a v papírech má napsáno ryzka, všechny nohy bez odznaku. A já teď nevím, jestli bych s tím měla něco dělat nebo ne?

třeba je to jinej kůň
Né, já myslím že dle barvy se posuzovat nedá...třeba prokvetla časem....a ta korunka se taky objevila až po čase. Jsou koně, co mají v papírech hnědák, 5 let jsou černí a nakonec stejně budou bílouncí
Pozná se to asi jen dle výžehu, čipu, nebo DNA testu.

3.12.2008 16:31
janulka

XXX.XXX.72.143

sabina napsal(a):
třeba je to jinej kůň
Né, já myslím že dle barvy se posuzovat nedá...třeba prokvetla časem....a ta korunka se taky objevila až po čase. Jsou koně, co mají v papírech hnědák, 5 let jsou černí a nakonec stejně budou bílouncí
Pozná se to asi jen dle výžehu, čipu, nebo DNA testu.

Jak se může korunka bílá objevit až po čase - říká se tomu vrozený odznak právě proto, že se s tím kůň už rodí...
Být tebou, tak bych zkontrolovala ještě víry v srsti, jestli odpovídají popisu...

3.12.2008 16:34
vargo

XXX.XXX.96.34

janulka napsal(a):
Jak se může korunka bílá objevit až po čase - říká se tomu vrozený odznak právě proto, že se s tím kůň už rodí...
Být tebou, tak bych zkontrolovala ještě víry v srsti, jestli odpovídají popisu...

výžehy souhlasí a víry to nevím, ale ptám se pravě proto, aby se ttřeba někdy někde s tím neměla problém.

3.12.2008 16:41
sabina

XXX.XXX.64.178

vargo napsal(a):
výžehy souhlasí a víry to nevím, ale ptám se pravě proto, aby se ttřeba někdy někde s tím neměla problém.

Janulka, tojo, ale tak jestil kobyla prokvetla a holka je viděšená...potom nezbývá než zkontrolovat to co má. A pokud je napsaná ryzka bez odznaků, tak buďto, korunka nebyla zapsána, nebo jednoduše nebyla.

U nás koně taky nejsou zapsaní že mají bílej flek u kohoutku a taky ho mají - kvůli sedřenině od sedla.nojo. Řikám - pokud výžeh sedí, víry taky..potom bych barvu moc neřešila.

3.12.2008 16:42
sabina

XXX.XXX.64.178

sabina napsal(a):
Janulka, tojo, ale tak jestil kobyla prokvetla a holka je viděšená...potom nezbývá než zkontrolovat to co má. A pokud je napsaná ryzka bez odznaků, tak buďto, korunka nebyla zapsána, nebo jednoduše nebyla.

U nás koně taky nejsou zapsaní že mají bílej flek u kohoutku a taky ho mají - kvůli sedřenině od sedla.nojo. Řikám - pokud výžeh sedí, víry taky..potom bych barvu moc neřešila.

Taky můžu dát jeden příklad...chlap mi přijel popsat koně....a kůň má šňupku s hvězdou....a v dnech kdy přijel popisovač měl kůň bílou skvrnu v nozdře od odřeniny...
Hádala jsem se tam s ním, že to není žádnej odznak...a že to zmizne. Taky že zmizlo...kdybych si to bývala nechala zakreslit do PP, musela bych po zmizení fleku zákres nechat předělat...ujetý co?

3.12.2008 16:47
vargo

XXX.XXX.96.34

sabina napsal(a):

Bohužel jí neznám od malička, ale od jejích 3 let, teď jí je 5let, takže nevím nejstli bílou korunku a prokvetlost měla od malička nebo ne. Jinak děkuji, ještě se určitě podívám na ty víry.

3.12.2008 16:51
janulka

XXX.XXX.72.143

sabina napsal(a):

Ano, já to chápu - říkám jen, že prokvést kůň může, ale těžko se mu jen tak objeví vrozený odznak na noze. Otlaky od sedla beru, to jsou odznaky získané.....
Proto radím kouknout na víry....

3.12.2008 17:02
sabina

XXX.XXX.64.178

janulka napsal(a):
Ano, já to chápu - říkám jen, že prokvést kůň může, ale těžko se mu jen tak objeví vrozený odznak na noze. Otlaky od sedla beru, to jsou odznaky získané.....
Proto radím kouknout na víry....

jj
Třeba u nás

3.12.2008 17:11
sabina

XXX.XXX.64.178

sabina napsal(a):
jj
Třeba u nás

jsem zvědavá jak to dopadne.

3.12.2008 17:12
vargo

XXX.XXX.96.34

sabina napsal(a):
jj
Třeba u nás

Když už jsme tu těch odřenin, tak se kobyle udělal na kohoutku od sedla píštěl já jsem samozřejmě čekala, že jí to zaroste bílím chlupek, tak jako se děje při zranění a ono jí to zarostlo normálním zrzavým chlupem

3.12.2008 17:13
sabina

XXX.XXX.64.178

vargo napsal(a):
Když už jsme tu těch odřenin, tak se kobyle udělal na kohoutku od sedla píštěl já jsem samozřejmě čekala, že jí to zaroste bílím chlupek, tak jako se děje při zranění a ono jí to zarostlo normálním zrzavým chlupem

je možné že to zaroste..jde asi o to, jak moc to bylo sedřené si myslím.

3.12.2008 17:14
sabina

XXX.XXX.64.178

sabina napsal(a):
je možné že to zaroste..jde asi o to, jak moc to bylo sedřené si myslím.

nechcete vložit fotku? A´t vidíme..o jakou princeznu je tu klání

3.12.2008 17:17
sabina

XXX.XXX.64.178

sabina napsal(a):
nechcete vložit fotku? A´t vidíme..o jakou princeznu je tu klání

Hřebec mi naskakoval na kobylu, když utekl z ohrady...a ta mu jednu natáhla....rozsekla a sedřela mu brutálně přední nohu. Měl tam cca 2-3cm silný strup a taky se to skvěle zahojilo a zarostlo normálně....asi to každý kůň jinak snáší.

Když jsem ho dovezla, byl to kůń z války...všude na tělě měl jizvy, strupy - nejvíc na hlavě a břiše - to sem si říkala, nebudu ho moct vzít ani na výstavu...nebo by si řekli, že koně biju, jak nezralý žito...dneska je bez jizev a nikde po nich ani památky... tak těžko říct.

Ale ta korunka mě zajímá.

3.12.2008 17:24
vargo

XXX.XXX.96.34

sabina napsal(a):
Hřebec mi naskakoval na kobylu, když utekl z ohrady...a ta mu jednu natáhla....rozsekla a sedřela mu brutálně přední nohu. Měl tam cca 2-3cm silný strup a taky se to skvěle zahojilo a zarostlo normálně....asi to každý kůň jinak snáší.

Když jsem ho dovezla, byl to kůń z války...všude na tělě měl jizvy, strupy - nejvíc na hlavě a břiše - to sem si říkala, nebudu ho moct vzít ani na výstavu...nebo by si řekli, že koně biju, jak nezralý žito...dneska je bez jizev a nikde po nich ani památky... tak těžko říct.

Ale ta korunka mě zajímá.

kohutek měla opravdu škaredý, hojilo se jí to dlouho a stejně jí to zarostlo normálně. Při porodu jí zemřela máma, tak jí museli dávat pít ke koze, tak jsem si kolikrát říkala, jestli jí ta koza nedala nějaké zvláštní vlastnosti

3.12.2008 17:28
sandimura

XXX.XXX.16.171

vargo napsal(a):
kohutek měla opravdu škaredý, hojilo se jí to dlouho a stejně jí to zarostlo normálně. Při porodu jí zemřela máma, tak jí museli dávat pít ke koze, tak jsem si kolikrát říkala, jestli jí ta koza nedala nějaké zvláštní vlastnosti

muzu se zeptat jak se kobylka jmenuje a po cem je? a jak je stara?

3.12.2008 17:31
vargo

XXX.XXX.96.34

sandimura napsal(a):
muzu se zeptat jak se kobylka jmenuje a po cem je? a jak je stara?

jmenuje se Montana, ČT, 5 let, m: Minnesota A 1/1, o: Genius- 13

3.12.2008 17:32
sandimura

XXX.XXX.16.171

vargo napsal(a):
jmenuje se Montana, ČT, 5 let, m: Minnesota A 1/1, o: Genius- 13

znala jsem uplne stejnou :) ted by ji bylo 12... z matky Montana po A1/1... to je haluz :))

3.12.2008 17:34
sabina

XXX.XXX.64.178

vargo napsal(a):

Jůůů koukám, ona má nožky bílé všechny...v podstatě. hezká kobylka...

tady moje rezatá věc
Foto Zuzka Buráňová

3.12.2008 17:41
vargo

XXX.XXX.96.34

sabina napsal(a):
Jůůů koukám, ona má nožky bílé všechny...v podstatě. hezká kobylka...

tady moje rezatá věc
Foto Zuzka Buráňová

Tak to je hustý a to byla i stejně barevná, lisina???? Ono se to jenom zdá, že má všechny, je to pořád jenom světle ryzá, až budu doma, tak vám pošlu na ukázání tu nožku, kde má bílou korunku. No jo, krásná rezatá věc A jak se jmenuje??Stejně jsou to úžasná zvířata.

3.12.2008 17:44
sabina

XXX.XXX.64.178

vargo napsal(a):
Tak to je hustý a to byla i stejně barevná, lisina???? Ono se to jenom zdá, že má všechny, je to pořád jenom světle ryzá, až budu doma, tak vám pošlu na ukázání tu nožku, kde má bílou korunku. No jo, krásná rezatá věc A jak se jmenuje??Stejně jsou to úžasná zvířata.

jj jsou to úžasná zvířata..

Jmenuje Se Amir...Díky..

3.12.2008 17:47
vargo

XXX.XXX.96.34

sabina napsal(a):
jj jsou to úžasná zvířata..

Jmenuje Se Amir...Díky..

krásný jméno, vypadá jako shagya arab nebo se pletu???

3.12.2008 17:59
vargo

XXX.XXX.96.34

vargo napsal(a):
krásný jméno, vypadá jako shagya arab nebo se pletu???

A to je ten, jak jste psala, že vypadal jak z války, když jste ho přivezla???

3.12.2008 18:26
thesis

XXX.XXX.151.2

vargo napsal(a):
A to je ten, jak jste psala, že vypadal jak z války, když jste ho přivezla???

Můj poník měl taky docela dost bílých chlupů od špatného sedla v místě sedlových polštářů. No sedlo jsme vyměnili a bílé chlupy zmizly se zimní srstí. A jinak vzhledem k tomu jaké spěnky tvoje kobylka má bych se nedivila kdyby to u popisu prostě přehlídli.

3.12.2008 18:31
vargo

XXX.XXX.96.34

thesis napsal(a):
Můj poník měl taky docela dost bílých chlupů od špatného sedla v místě sedlových polštářů. No sedlo jsme vyměnili a bílé chlupy zmizly se zimní srstí. A jinak vzhledem k tomu jaké spěnky tvoje kobylka má bych se nedivila kdyby to u popisu prostě přehlídli.

Chápu, že i mistr tesař se někdy utne, ale řekla bych, že lidé s takovouhle důležitou funkcí, by se přehlížet neměli.

3.12.2008 19:38
vargo

XXX.XXX.225.240

vargo napsal(a):
Chápu, že i mistr tesař se někdy utne, ale řekla bych, že lidé s takovouhle důležitou funkcí, by se přehlížet neměli.

tak tady je ta nožka s bílou korunkou.doufám, že to bude vidět.

3.12.2008 20:59
sabina

XXX.XXX.64.178

vargo napsal(a):
tak tady je ta nožka s bílou korunkou.doufám, že to bude vidět.

Kateřino - není to shagya - nýbrž plnokrevný arab --- a jo, je to právě ten, co vypadal jak z války
Těžko říct...kopýtko má i barvu, že by bylo od bílé korunky...nojo, asi se někdo utnul...

též fotka od Zuzky

3.12.2008 21:03
vargo

XXX.XXX.225.240

sabina napsal(a):
Kateřino - není to shagya - nýbrž plnokrevný arab --- a jo, je to právě ten, co vypadal jak z války
Těžko říct...kopýtko má i barvu, že by bylo od bílé korunky...nojo, asi se někdo utnul...

též fotka od Zuzky

A myslíte si, že bych tedy měla zajet třeba za tím člověkem, co to u nás popisuje a poptat se, tak nakonec ho mám téměř za barákem, ale pořád nevím, jestli mi to k něčemu bude, jestli to třeba není blbost, když to tak řeknu.

3.12.2008 21:19
sabina

XXX.XXX.64.178

vargo napsal(a):
A myslíte si, že bych tedy měla zajet třeba za tím člověkem, co to u nás popisuje a poptat se, tak nakonec ho mám téměř za barákem, ale pořád nevím, jestli mi to k něčemu bude, jestli to třeba není blbost, když to tak řeknu.

k čemu to vlastně potřebujete? Já bych si zjistila jediné, a to jestli to opravdu je ten kůň, kterého máte podle papírů doma. Jestli sedí víry a zbytek....tak teorie barvy...no. Zjistit, třeba zda je možné, že by se objevila časem, nebo že nebyla zapsána.

3.12.2008 21:29
vargo

XXX.XXX.225.240

sabina napsal(a):
k čemu to vlastně potřebujete? Já bych si zjistila jediné, a to jestli to opravdu je ten kůň, kterého máte podle papírů doma. Jestli sedí víry a zbytek....tak teorie barvy...no. Zjistit, třeba zda je možné, že by se objevila časem, nebo že nebyla zapsána.

tak mě napadlo, jestli by třeba někdy nemohl být kvůli tomu nějaký problém a proto jsem to taky dala sem, jestli by mi někdo poradil, zda by to opravdu mělo být napsané v papírech a jestli je to natolik důležité, abych s tím něco dělala.

3.12.2008 21:33
sabina

XXX.XXX.64.178

vargo napsal(a):
tak mě napadlo, jestli by třeba někdy nemohl být kvůli tomu nějaký problém a proto jsem to taky dala sem, jestli by mi někdo poradil, zda by to opravdu mělo být napsané v papírech a jestli je to natolik důležité, abych s tím něco dělala.

těžko říct...teoreticky by vám měl jako důkaz posloužit ten výžeh a víry, nebo DNA test....já opravdu netuším, zda je možné, aby se to časem objevilo, kopyto vypadá, že to bílá tam někdy byla....zkusit se optat a kdyžtak pro váš klid udělat test...třeba. nestojí to moc

3.12.2008 21:34
sabina

XXX.XXX.64.178

sabina napsal(a):
těžko říct...teoreticky by vám měl jako důkaz posloužit ten výžeh a víry, nebo DNA test....já opravdu netuším, zda je možné, aby se to časem objevilo, kopyto vypadá, že to bílá tam někdy byla....zkusit se optat a kdyžtak pro váš klid udělat test...třeba. nestojí to moc

Nebo kontaktovat plem. knihu a zeptat se co s tím...třeba by vám udělali přepis (jako nové zakreslení)

3.12.2008 21:36
vargo

XXX.XXX.225.240

sabina napsal(a):

Ještě se zkusím poptat, jak to je a uvidíme. Každopádně děkuji všem za rady

3.12.2008 21:39
sabina

XXX.XXX.64.178

vargo napsal(a):
Ještě se zkusím poptat, jak to je a uvidíme. Každopádně děkuji všem za rady

no za rady - spíš takový odhady...zkuste a dejte vědět...docela mě to zajímá...

8.12.2008 18:37
vargo

XXX.XXX.225.240

sabina napsal(a):
no za rady - spíš takový odhady...zkuste a dejte vědět...docela mě to zajímá...

Ahojky, tak jsem se ptala, jak to bylo s tou mojí kobylou když byla hříbě.Prokvetlá byla jen malinko, ale to se během let mění. Stejně nevím, proč to tam nenapsali. To je zatím vše co vím.

8.12.2008 18:38
sabina

XXX.XXX.64.178

vargo napsal(a):
Ahojky, tak jsem se ptala, jak to bylo s tou mojí kobylou když byla hříbě.Prokvetlá byla jen malinko, ale to se během let mění. Stejně nevím, proč to tam nenapsali. To je zatím vše co vím.

Takže spěnka teda byla bílá....no divný to teda je..asi ybch se vážně zkusila zeptat, zda by nešlo koně přepsat..aby jsi měla klid.

8.12.2008 18:48
vargo

XXX.XXX.225.240

sabina napsal(a):
Takže spěnka teda byla bílá....no divný to teda je..asi ybch se vážně zkusila zeptat, zda by nešlo koně přepsat..aby jsi měla klid.

To je právě ono. Samozřejmě by to přepsat šlo, když si to JÁ zaplatim. Takže vlastně budu platit já za to, že někdo udělal při popisování chybu.

8.12.2008 18:50
sabina

XXX.XXX.64.178

vargo napsal(a):
To je právě ono. Samozřejmě by to přepsat šlo, když si to JÁ zaplatim. Takže vlastně budu platit já za to, že někdo udělal při popisování chybu.

To je normální..taky jsem si musela já platit to, že chovatelé nestihly zapsat koně do jeho 1 roku...a tím pádem já abych měla koně s PP musím udělat registraci a zápis v 2,5letech... tudíž to jde.ale s vysokým penále...bohužel....

Nechala bych to přepsat...aby byl klid.

8.12.2008 18:52
vargo

XXX.XXX.225.240

sabina napsal(a):
To je normální..taky jsem si musela já platit to, že chovatelé nestihly zapsat koně do jeho 1 roku...a tím pádem já abych měla koně s PP musím udělat registraci a zápis v 2,5letech... tudíž to jde.ale s vysokým penále...bohužel....

Nechala bych to přepsat...aby byl klid.

Ale slyšela jsem něco, že už se budou koně čipovat, to by přeci také vyřešilo vše, ne????

8.12.2008 19:00
sabina

XXX.XXX.64.178

vargo napsal(a):
Ale slyšela jsem něco, že už se budou koně čipovat, to by přeci také vyřešilo vše, ne????

Do toho čipu je potřeba taky popis...teda mě koně čipovali a popisovali zároveň.

U nás je potřeba čip pro zapsání do knihy. A pod ním je taky kůň evidován...alespoň si to myslím..takže musí u čipu být i popis...netuším jak je to u vašeho koně....
Ale je to dle mě dneska již běžná věc...a myslím i vhodná.

takže by to možná vyřešilo

8.12.2008 19:02
vargo

XXX.XXX.225.240

sabina napsal(a):
Do toho čipu je potřeba taky popis...teda mě koně čipovali a popisovali zároveň.

U nás je potřeba čip pro zapsání do knihy. A pod ním je taky kůň evidován...alespoň si to myslím..takže musí u čipu být i popis...netuším jak je to u vašeho koně....
Ale je to dle mě dneska již běžná věc...a myslím i vhodná.

takže by to možná vyřešilo

a můžu se zeptat kolik ten čip stojí????

8.12.2008 19:06
sabina

XXX.XXX.64.178

vargo napsal(a):
a můžu se zeptat kolik ten čip stojí????

Jéžiši asi bych kecala...ale mám pocit že očipování plus čip mě stálo 600??
Čip samotný stojí 500,- takže 100,- za popis a očipování.

Přidejte reakci

Přidat smajlík