ČZU - chov koní, speciální chovy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.12.2008 14:51
skippka

XXX.XXX.16.185

Ahoj, nestudujete někdo na ČZU tyto obory? Budu se tam hlásit, ale ještě nevím na který obor. Jaké jsou předměty na speciálních chovech? Díky...

5.12.2008 17:46
skippy

XXX.XXX.88.145

skippka napsal(a):
Ahoj, nestudujete někdo na ČZU tyto obory? Budu se tam hlásit, ale ještě nevím na který obor. Jaké jsou předměty na speciálních chovech? Díky...

Jejda, něco pro mě
Jsem ve druháku na chovu

5.12.2008 19:43
ravicek

XXX.XXX.106.254

skippka napsal(a):

Ahojda, studuju druhým rokem Chov koní a jsem maximálně spokojená Super škola, zajímavé předměty, profesoři, se kterými se dá mluvit.. No koukala jsem když jsem přišla z našeho zaostalého gymplu :) Jinak předměty - v prváku jsou v podstatě stejné jako na Speciálních chovech, je to agrochemie, praktická anatomie zvířat, zoologie, praktická fyziologie, agroekologie, mikrobiologie, cizí jazyk, IT..V druháku na Chovu koní se pak předměty více specializují, máme např.výživu a krmení koní, etologii koní, etiku a welfare chovu koní..Nevýhoda je, že na Chovu koní se oproti Speciálním chovům studuje druhák a třeťák na odloučeném pracovišti v Humpolci. Ale tak když se chce a stojí Ti koníci za to..

6.12.2008 19:07
helminka

XXX.XXX.238.194

ravicek napsal(a):
Ahojda, studuju druhým rokem Chov koní a jsem maximálně spokojená Super škola, zajímavé předměty, profesoři, se kterými se dá mluvit.. No koukala jsem když jsem přišla z našeho zaostalého gymplu :) Jinak předměty - v prváku jsou v podstatě stejné jako na Speciálních chovech, je to agrochemie, praktická anatomie zvířat, zoologie, praktická fyziologie, agroekologie, mikrobiologie, cizí jazyk, IT..V druháku na Chovu koní se pak předměty více specializují, máme např.výživu a krmení koní, etologii koní, etiku a welfare chovu koní..Nevýhoda je, že na Chovu koní se oproti Speciálním chovům studuje druhák a třeťák na odloučeném pracovišti v Humpolci. Ale tak když se chce a stojí Ti koníci za to..

a kde studuješ?v jakém městě?

7.12.2008 00:38
ravicek

XXX.XXX.33.111

helminka napsal(a):
a kde studuješ?v jakém městě?

Prvák byl v Praze, kde bydlím, druhák a třeťák máme v Humpolečku. Teď jsem ve druháku a dojíždím každý den do Humpolce, mám to skoro přesně sto kiláčků

7.12.2008 09:22
coriska

XXX.XXX.46.234

skippka napsal(a):

ahoj holky, koukala jsem na web čzu ale nemohla jsem tam najít žádný obor chov koní, speciální chovy. Můžete mi poradit? Díky

7.12.2008 09:59
jenysimons

XXX.XXX.168.77

coriska napsal(a):
ahoj holky, koukala jsem na web čzu ale nemohla jsem tam najít žádný obor chov koní, speciální chovy. Můžete mi poradit? Díky

ani nevíte, jak ráda bych na nákou takovou školu šla..ale vzhledem k tomu, že tu mám skoro dva koníky a PHA je od nás 150km, tak je to lehce nereálný...

7.12.2008 13:36
ladys

XXX.XXX.26.142

jenysimons napsal(a):
ani nevíte, jak ráda bych na nákou takovou školu šla..ale vzhledem k tomu, že tu mám skoro dva koníky a PHA je od nás 150km, tak je to lehce nereálný...

Týnko jsme na tom úplně stejně, hrozně by mě to bavilo, jako mě byvila zemědělka, ale na to jsem přišla až po matuře .
Ale chov koní, to je něco pro mě!!
Ale já mám 2 a půl koně a pha 160 km, takže taky na prd

7.12.2008 13:50
jenysimons

XXX.XXX.168.77

ladys napsal(a):
Týnko jsme na tom úplně stejně, hrozně by mě to bavilo, jako mě byvila zemědělka, ale na to jsem přišla až po matuře .
Ale chov koní, to je něco pro mě!!
Ale já mám 2 a půl koně a pha 160 km, takže taky na prd

jo, taky si říkám..prostě tohle je škola, co by mě fakt bavila, páč bych se učila něco, co bych chtěla vědět atd...jenže prostě nic blíž není a ta dálka..no je to nereálný prostě no.. mrě mě to mrzí...

7.12.2008 14:10
sabina

XXX.XXX.64.178

jenysimons napsal(a):
jo, taky si říkám..prostě tohle je škola, co by mě fakt bavila, páč bych se učila něco, co bych chtěla vědět atd...jenže prostě nic blíž není a ta dálka..no je to nereálný prostě no.. mrě mě to mrzí...

Holky, a co Lanškroun??? Sestřenka studovala a byla spokojena

7.12.2008 14:32
jenysimons

XXX.XXX.168.77

sabina napsal(a):

tam je jen střední, ne?! Je to blíž, ale i tak to není zrovna ideální...

7.12.2008 14:33
sabina

XXX.XXX.64.178

jenysimons napsal(a):
tam je jen střední, ne?! Je to blíž, ale i tak to není zrovna ideální...

Jaj tak to nevím.... Asi jo. Já jen že mě to tak napadlo

7.12.2008 14:35
skippka

XXX.XXX.16.185

sabina napsal(a):

Díky za odpovědi

VŠ, která by se zaměřovala na chov koní je ještě tuším v Brně a ještě někde... Až se dostanu k učitelským novinám, tak to sem napíšu

Já jsem původně chtěla na veterinu, ale poněvadž jsem díky své nemoci minulý rok neměla ucházející známky, tak mám asi smůlu. Najednou nevím co bych chtěla dělat... Koně jsou lepší jako koníček, ne jako práce... Tak bych chtěla alespoň studovat něco co by mě bavilo a pokud má člověk titul, tak se hledá práce o něco lépe...

7.12.2008 15:52
jenysimons

XXX.XXX.237.100

skippka napsal(a):
Díky za odpovědi

VŠ, která by se zaměřovala na chov koní je ještě tuším v Brně a ještě někde... Až se dostanu k učitelským novinám, tak to sem napíšu

Já jsem původně chtěla na veterinu, ale poněvadž jsem díky své nemoci minulý rok neměla ucházející známky, tak mám asi smůlu. Najednou nevím co bych chtěla dělat... Koně jsou lepší jako koníček, ne jako práce... Tak bych chtěla alespoň studovat něco co by mě bavilo a pokud má člověk titul, tak se hledá práce o něco lépe...

no...tak asi takhle se, Jíto, cejtím taky...jen já na veterinu nechtěla, neměla bych na to žaludek...Koně jsou super jako koníček, makat bych s nima asi nechtěla, pokud bych fakt nebyla majitelkou super sportovní stáje, kde na mě vydělávají koně...ale to už by nebylo ono..ne prostě, koně budou můj koníček ne práce...ale i tak, škola by mě bavila a jak říkáš, s titulem se dobře placená práce hledá mnohem líp...

7.12.2008 16:48
ravicek

XXX.XXX.106.254

skippka napsal(a):
Díky za odpovědi

Co se týče vysoké zaměřené na koně tak na ČZU v Praze je obor Chov koní, bakalářský, tudíž na první tři roky vš studia. V Brně na Mendelce se dají také studovat koně, ale jen obor magisterský - Chov koní a agroturistika - tzn je nutné už mít titul Bc., když se tam člověk hlásí. Jiný vš obor zaměřený na koně není. Středních škol je ale velký výběr, z nich ale nemám moc přehled, chodila jsem na střední na gympl a do Chuchle.

7.12.2008 20:46
mojza

XXX.XXX.216.1

ravicek napsal(a):
Co se týče vysoké zaměřené na koně tak na ČZU v Praze je obor Chov koní, bakalářský, tudíž na první tři roky vš studia. V Brně na Mendelce se dají také studovat koně, ale jen obor magisterský - Chov koní a agroturistika - tzn je nutné už mít titul Bc., když se tam člověk hlásí. Jiný vš obor zaměřený na koně není. Středních škol je ale velký výběr, z nich ale nemám moc přehled, chodila jsem na střední na gympl a do Chuchle.

ahoj, já jsem ve třeťáku na gymplu, takže pomalu taky začínám přemýšlet kam dál.. O škole zaměřené na koně jsem taky přemýšlela, ale napadá mě otázka : co s tím?? Když vystuduju např. ekonomku, tak vim, ale s timhle? Nebo je to spíš o tom: jo, mám titul, škola mě bavila a teď najdu práci úplně jinde? Je mi někdo schopný na tohle odpovědět? díky

7.12.2008 20:49
jenysimons

XXX.XXX.237.100

mojza napsal(a):
ahoj, já jsem ve třeťáku na gymplu, takže pomalu taky začínám přemýšlet kam dál.. O škole zaměřené na koně jsem taky přemýšlela, ale napadá mě otázka : co s tím?? Když vystuduju např. ekonomku, tak vim, ale s timhle? Nebo je to spíš o tom: jo, mám titul, škola mě bavila a teď najdu práci úplně jinde? Je mi někdo schopný na tohle odpovědět? díky

hele, když máš titul, tak to dost stačí...neříkám, že se tě nikdo nebude ptát, co máš za vejšku, když máš titul, ale sama osobně si myslím, že to nebude tak drsný...vždyt já ze střední ze stavebky můžu jít dělat taky klidně kamkoli...jen ve stavebních firmách budu mít jednodušší příjem do práce..

8.12.2008 13:53
kamzik

XXX.XXX.161.78

jenysimons napsal(a):
hele, když máš titul, tak to dost stačí...neříkám, že se tě nikdo nebude ptát, co máš za vejšku, když máš titul, ale sama osobně si myslím, že to nebude tak drsný...vždyt já ze střední ze stavebky můžu jít dělat taky klidně kamkoli...jen ve stavebních firmách budu mít jednodušší příjem do práce..

Mě by to taky bavilo, ale stejně tak jsem si říkala, co s takovým vzděláním - titul má dnes stále víc lidí...
Takže dělám obor trochu do zemědělství, trochu do ekonomiky. Něco se dá navolit (třeba ti koně, jezdectví). No a jsem vcelku spokojená. Ale pro lidi, co zemědělství vůbec nebere, by to asi nebyla dobrá volba.
A samozřejmě stejně vždy záleží na člověku - co umí, jak vystupuje, jak vypadá, kde má známé... atd...

9.12.2008 10:22
janamalik

XXX.XXX.14.206

kamzik napsal(a):
Mě by to taky bavilo, ale stejně tak jsem si říkala, co s takovým vzděláním - titul má dnes stále víc lidí...
Takže dělám obor trochu do zemědělství, trochu do ekonomiky. Něco se dá navolit (třeba ti koně, jezdectví). No a jsem vcelku spokojená. Ale pro lidi, co zemědělství vůbec nebere, by to asi nebyla dobrá volba.
A samozřejmě stejně vždy záleží na člověku - co umí, jak vystupuje, jak vypadá, kde má známé... atd...

Ahoj, já mám vystudovanou CZU - Humpolec - Chov koní a zvládla jsem při této škole obstarat svého psa, koně, odchovat hříbě, vdát se a otěhotnět:)Co dodat, vše se dá zvládnout, když se chce. První rok byly předměty všeobecné, následné 2 roky byly předměty už specializované na koně. Z Humpolce se dá krásně jezdit busem do Prahy a odtamtud už spojení kamkoliv. Přesto, že jsem byla na internátě, škola byla většinou pár dní v týdnu.Další uplatnění nemohu posoudit, jelikož jsem na mateřské. pa pa Jana

9.12.2008 13:48
dominicca

XXX.XXX.19.171

skippka napsal(a):

Já se letos na chov koní do Prahy na ČZU dostala, ale nakonec jsem v Brně na všeobecné zootechnice, kvůli koním, abych to k nim měla blíž, Praha je 300 km od nás... Zajímavá může být i kynologie, která se loni tuším otevírala prvním rokem a už tam byl nával.

9.12.2008 13:50
dominicca

XXX.XXX.19.171

skippka napsal(a):
Díky za odpovědi

Veterina byla jediná ze 4 vysokých kam mě nevzali, těžké přetěžké.... Tady v Brně je jen MZLU - obor zootechnika, specializaci na chov koní a agroturistiku si dáváš až máš hotovýho bakalářa, tedy po 3 letech úspěšnýho studia...

9.12.2008 13:52
dominicca

XXX.XXX.19.171

ravicek napsal(a):

Ještě je koňská VOŠka v Bystřici nad Pernštějnem, též na 3 roky... Pak bys byla DiS...

9.12.2008 17:36
red and white

XXX.XXX.125.26

dominicca napsal(a):
Já se letos na chov koní do Prahy na ČZU dostala, ale nakonec jsem v Brně na všeobecné zootechnice, kvůli koním, abych to k nim měla blíž, Praha je 300 km od nás... Zajímavá může být i kynologie, která se loni tuším otevírala prvním rokem a už tam byl nával.

Já jem teda ve druháku na klasické zemědělce, v České lípe ( obor ekomika zemědělství a výživy s orientací na cestovní ruch ) - a už teť máme v živočišné výrobě i koně, od třeťáku máme speciální hodiny chovu koní + praxe u koní .. ale koukala jsem i po speciálkách na koně - kroměříž, ( tam to vypadalo výborně, ale pro mě bohužel moc daleko ) lanškroun ( tam se mi to nelíbilo) ,
... Jinak byla jsem přihlášená na soukromou školu do Prahy, - SŠ Managementu a služen - obor sportovní Management ( ve výběru zaměření koně, cyklistika, atd... ) - tam to bylo vinikající, měla jsem všechny přijímačky za sebou přijatá, zaplacený školný, přihlášenej intr... ale bohužel bych musela dát pryč svoje koníky a to nepřicházelo v úvahu tak jsem nakonec změnila na poslední chvilku školu ....

31.1.2009 17:19
skippka

XXX.XXX.16.185

skippka napsal(a):

Posouvám...

1.2.2009 11:38
jollion

XXX.XXX.2.164

skippka napsal(a):

Ahojky, já studuju prvním rokem speciální chovy. Jsem tam zatím poměrně spokojená, jsem z Prahy, takže jsem naštěstí nemusela řešit problém, co s koníkem...

1.2.2009 11:48
horseslower

XXX.XXX.147.5

jollion napsal(a):
Ahojky, já studuju prvním rokem speciální chovy. Jsem tam zatím poměrně spokojená, jsem z Prahy, takže jsem naštěstí nemusela řešit problém, co s koníkem...

prosímvác vysvětlíte mi někdo zco jue to ČZU?? jako co je to za školu?

1.2.2009 12:46
skippka

XXX.XXX.16.185

horseslower napsal(a):
prosímvác vysvětlíte mi někdo zco jue to ČZU?? jako co je to za školu?

ČZU = Česká zemědělská univerzita Praha je to na Suchdole

1.2.2009 19:25
zelvickahanka

XXX.XXX.232.246

skippka napsal(a):

Ahoj,
já jsem na čzu druhým rokem na Speciálních chovech a za sebe musím říck / maximální spokojenost. Narozdíl od Chovu koní zustavá náš obor v Praze, zaměření se stáčí z hospodářských zvířat na exotická a ruzné specializace. Předměty máme např. výživu zvířat, etologii, základy chovu exot.zvířat, etiku chovu, pícninářství, bioklimatologii, v příštím semestru parazitologii, chov exo.savcu.. z volitelných např. kynologii, chov koní, vozatajství, chov laboratorních zv., teraristiku, porodnictví.. a samoyřejmě neodmyslitelné praxe, které u mě získávají 10 hvězdiček.

24.6.2009 21:34
skippka

XXX.XXX.46.19

zelvickahanka napsal(a):
Ahoj,
já jsem na čzu druhým rokem na Speciálních chovech a za sebe musím říck / maximální spokojenost. Narozdíl od Chovu koní zustavá náš obor v Praze, zaměření se stáčí z hospodářských zvířat na exotická a ruzné specializace. Předměty máme např. výživu zvířat, etologii, základy chovu exot.zvířat, etiku chovu, pícninářství, bioklimatologii, v příštím semestru parazitologii, chov exo.savcu.. z volitelných např. kynologii, chov koní, vozatajství, chov laboratorních zv., teraristiku, porodnictví.. a samoyřejmě neodmyslitelné praxe, které u mě získávají 10 hvězdiček.

Ahoj, tak jsem přijatá na chov koní :) Veterina mi nevyšla, neudělala jsem chemii. Na Suchdol se těším, ale tu veterinu příští rok budu zkoušet ještě jednou... Jde někdoi taky do prváku na chov koní? :)

24.6.2009 21:44
marketka

XXX.XXX.179.23

skippka napsal(a):
Ahoj, tak jsem přijatá na chov koní :) Veterina mi nevyšla, neudělala jsem chemii. Na Suchdol se těším, ale tu veterinu příští rok budu zkoušet ještě jednou... Jde někdoi taky do prváku na chov koní? :)

Co vím, tak známá se tam také hlásila, poptám se jí.

24.6.2009 23:11
ladys

XXX.XXX.45.106

marketka napsal(a):
Co vím, tak známá se tam také hlásila, poptám se jí.

Slyšela jsem, že od příštího roku už bude 2hák i 3ťák v Praze??

25.6.2009 17:05
skippy

XXX.XXX.42.202

ladys napsal(a):
Slyšela jsem, že od příštího roku už bude 2hák i 3ťák v Praze??

To si nemyslím, má se stavět v Humpolci dost nobl jízdárna s možností ustájení koní studentů zdarma(krmení svoje, nájem by se údajně platit neměl)
Jinak, kdo by měl zájem, tak mohu prodat skripta pro první a druhá ročník chovu koní(ČZU-Humpolec)
Jinak co se mě týče, v Humpolci se mi líbí, většinou nám učitelé vyjdou maximálně vstříc.
A tady čtyřnožec, kvůli kterému tam jsem

Přidejte reakci

Přidat smajlík