Ahoj, potřebuji poradit s výběrem sedla pro starší kobylku s propadlym břichem po hříběti a s velmi výrazným, špatně osvaleným kohoutkem, mam zájem o sedlo značky Kentaur a nevim, které by bylo nejvhodnější a jakou velikost komory zvolit. Už jsem zkoušela nějaká sedla a vždycky jsem ji podřela:( Prosím poraďte.
vlastapasta
napsal(a):
Ahoj, potřebuji poradit s výběrem sedla pro starší kobylku s propadlym břichem po hříběti a s velmi výrazným, špatně osvaleným kohoutkem, mam zájem o sedlo značky Kentaur a nevim, které by bylo nejvhodnější a jakou velikost komory zvolit. Už jsem zkoušela nějaká sedla a vždycky jsem ji podřela:( Prosím poraďte.
na vysoké kohoutky dobře sedí jupiter, ale nevím jak moc vylezlý kohoutek je v tomto případě, každopádně pokud sedlo doléhá na kohoutek, vubec bych nedoporučovala na něm jezdit...dobře pásnou i nortni...a v nejhorším vojenské sedlo, kamarádka má ted podobný problém, koník po delší odstávce se vrací pod sedlo, ale má opadlý hřbet a hodně vylezlý kohoutek, nakonec jsme vymysleli variantu sedla wintec s vý,ěnými komorami, protože nyní ho odhaduji na jedničku, ale až nasvalí tipuji ho na dvojkaře, tak aby nebyla další měnění sedla zvolili jsme sedlo s výměnou komorou...kdyžtak je tu ještě možnost nadzvednutí sedla, bud vykrojenou gelovkou nebo vykrojeným beránkem
vlastapasta
napsal(a):
Ahoj. Tak já mám dobrou zkušenost se Senecou, komora otevřená a velikost jednička, Měla jsem ho na starší plňasce v podobném stavu. Hodně kohoutkatá a vystouplá páteř. A navíc je to všestranné sedlo Ale i tak jsem raději dávala ještě beránka, byla to citlivka, hned odřená. Tak přeju hodně štěstí, s těmahle koňma je to problém...
vlastapasta
napsal(a):
tak já určitě doporučuju cokoliv s co nejvíce otevřenou přední rozsochou a na vyšších polštářích - což jsou právě u Kentaurů - Jupiter, Appolon, Seneca...
nebo právě vojenské boky jsou ideální svou univerzálností...
zkusila byhc na zádech zamakat i vedle koně - procházkama ve složitěším terénu..
jinak taky výměnné komory a teď volit zřejmě jedničkové....
kukinatost
napsal(a):
tak já určitě doporučuju cokoliv s co nejvíce otevřenou přední rozsochou a na vyšších polštářích - což jsou právě u Kentaurů - Jupiter, Appolon, Seneca...
zkusila byhc na zádech zamakat i vedle koně - procházkama ve složitěším terénu..
Ahoj, když si to tu čtu napadla mi taková otázka - jak bezkostrové sedlo v takovém případě, může se použít? Také jsem setkala s koníkem na kterém se prakticky nedalo kůli kohoutku jezdit.. Pořád po bezkostráku koukám, tak by mi to zajímalo, zda by šlo použít i na koně s extra vysokým kohoutkem..
kukinatost
napsal(a):
Můj 20-letý plňásek má od začátku Kentaura Jupitec, vel. komory 2.
Věkem mu vystupuje kohoutek a sedlo začalo koníka odírat. Nicméně jsem na radu koupila korekčního beránka a je po problému. Doporučuji.
vlastapasta
napsal(a):
Stáni, já si mylsím, že bezkostráč není problém - mluvím teď o barefootu od arizony, který jsem osobně měla, ale je třeba si uvědomit, že to rozkládá váhu poměrně horším způsobem než klasická sedla s kostrou. Proto je velmi důležité volit opravdu kvalitní (jakože fest nelevnou) podložku pod sedlo...Já jsem měla na Kerku tu s paměťovou pěnou uvnitř a stále přes 3000 Kč...aby to tu váhu rozkládalo co nejlíp a rozumně se přizpůsobilo zádům koně...
Korekční beránky - ty s výkrojem, částečně zvedají přední rozsochu, proto sedlo neodírá...
kukinatost
napsal(a):
Stáni, já si mylsím, že bezkostráč není problém - mluvím teď o barefootu od arizony, který jsem osobně měla, ale je třeba si uvědomit, že to rozkládá váhu poměrně horším způsobem než klasická sedla s kostrou. Proto je velmi důležité volit opravdu kvalitní (jakože fest nelevnou) podložku pod sedlo...Já jsem měla na Kerku tu s paměťovou pěnou uvnitř a stále přes 3000 Kč...aby to tu váhu rozkládalo co nejlíp a rozumně se přizpůsobilo zádům koně...
Korekční beránky - ty s výkrojem, částečně zvedají přední rozsochu, proto sedlo neodírá...
no to je další věc, to rozkládání váhy, nevím třeba jak na obsedání a tak..
Já bych si ho děsně chtěla vyzkoušet, to musí bejt super věc
chypi
napsal(a):
no to je další věc, to rozkládání váhy, nevím třeba jak na obsedání a tak..
Já bych si ho děsně chtěla vyzkoušet, to musí bejt super věc
no a nechceš si nechat napasovat sedlo na míru? kentaury sou dost srahé a to sedlo na míru taky,takže bych chápala že kasu na to asi máš,.
stalonek
napsal(a):
no a nechceš si nechat napasovat sedlo na míru? kentaury sou dost srahé a to sedlo na míru taky,takže bych chápala že kasu na to asi máš,.
ahoj...kone jsem nevidela ale urcite vol komoru 2, protoze jestli ma vystouplou pater tak ji ty polstare u male komory budou jedet na te pateri a toho kone uplne znicis....tak tohle si hlidej...polstare musi byt kolem patere ne na pateri...uz jsem to u jedne zenske tak videla a kun po tyednu uz moc nechodil
happyhorse
napsal(a):
ahoj...kone jsem nevidela ale urcite vol komoru 2, protoze jestli ma vystouplou pater tak ji ty polstare u male komory budou jedet na te pateri a toho kone uplne znicis....tak tohle si hlidej...polstare musi byt kolem patere ne na pateri...uz jsem to u jedne zenske tak videla a kun po tyednu uz moc nechodil
No, tak tady si dovoluju polemizovat, myslím, že šířka polštářů vzadu není až tak ovlivněna komorou, pokud je kůň užší v lopatce a "předku" neznamená to přece, že má páteř jak žížalku, a proto jedničková komora bude mít úzký prostor vzadu mezi polštáři.....
sedlo musí každopádně sednout celkově...ale u vystouplé páteře je prostě důležitý vyšší polštář a otevřená přední rozsocha..
Tak slečno opatrně, nikdo tady chromé koně nemá....nemám ráda toto zcela neopodstatněné vyjíždění a házení všech do jednoho pytle...a hesla vy všichni jste chytří (dementi) a jenom já jsem ta hvězda se zkušenostma už absolutně nemám ráda...
znám koně, kterým sedí jednička a v životě bys to do nich neřekla...
a jak už jsem říkala, je třeba, aby sedlo sedlo...a ne jenom na některém místě, ale všude...a to s emusí halvně vyzkoušet a ne po netu odhadovat!
koně si neviděla a už bys volila dvojku...
haisovad
napsal(a):
Víš co Sašo...jdi do .......
Vychladni a laskavě nenadávej, jo? Nikdo na tvé sprosté výlevy není zvědavej
Tak slečno happyhorse
na nadávky a urážky tady nejsme zvyklí a ani si zvykat nehodláme, pokud se budeš nadále takto vyjadřovat a urážet lidi okolo, bude tvůj nick okamžitě blokován!
nemluvě o tom že tvůj názor....
(a ikdyz si koupi poradne sedlo a ne za 5000 tak bude pasovat kazde....protoze jsou univerzalni.....a to nadherne...)
...fakt stojí za to...
Děkujem ti za názor ale pokud nejsi schopná jednat slušně již mezi námi nepřispívej. Děkuji.Klawdie-správce.
haisovad
napsal(a):
Víš co Sašo...jdi do .......
Vychladni a laskavě nenadávej, jo? Nikdo na tvé sprosté výlevy není zvědavej
Myslím, že Sašulec neprávem vyjela. Klííííííííííííííííííííííd, každý má právo na názor, ale ostatní mu ho nemusíme vyvracet, že jo Částečně máš pravdu i ty i Janča, tož kde je problém? Baby jedny
lanika
napsal(a):
Myslím, že Sašulec neprávem vyjela. Klííííííííííííííííííííííd, každý má právo na názor, ale ostatní mu ho nemusíme vyvracet, že jo Částečně máš pravdu i ty i Janča, tož kde je problém? Baby jedny
jj leni, ale jim to nevysvetlis a ja se tomu jen zasmeju.........vsak at si s temi koniky delaji co chteji...my se mame dobre.a nikdo tady nanadava.....pa
happyhorse
napsal(a):
jsme se pry navzajem nepochopily......a tvrdime v celku to same......az na ty polstare...
Sorry holka, ale ty si fakt nevidíš do pusy....jestli máš jiný názor, fajn, ale dá se to vyjádřit daleko slušnější formou a ne nadávkami na úrovni dětiček třetí třídy...Takhle si o tobě můžeme udělat obrázek, co jsi asi zač....