Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.12.2008 08:07
wendula

XXX.XXX.156.235

Jaký povrch je nejlepší na jízdárnu a do kruhovky?Zatím máme kruhovku vysapanou pilynama ale zdá se mi to divný a koníkům se v tom taky nějak extra dobře nechodí.
Děkuju za odpovědi

11.12.2008 12:05
michaela z

XXX.XXX.21.230

wendula napsal(a):
Jaký povrch je nejlepší na jízdárnu a do kruhovky?Zatím máme kruhovku vysapanou pilynama ale zdá se mi to divný a koníkům se v tom taky nějak extra dobře nechodí.
Děkuju za odpovědi

no, piliny nejsou nejvhodnější, protože naberou hodně vody když prší a pak je z toho pěkná kaše a když to navíc umrzne....my máme v hale směs pilin a písku, ale v hale to je zase o něčem jiném, když je to kryté. Asi bych doporučila nějaký jemnější písek a případně to smíchat zs gumou nebo jinou geotextilií, ale vyjde to dráž. Známý má na jízdárně škváru a prý když mrzne, tak to není jak beton....nebo se používají i odštěpky z kůry. Záleží, jak moc chcete investovat. Koneckonců i ten písek není levná záležitost....

11.12.2008 12:07
sabina

XXX.XXX.64.178

michaela z napsal(a):
no, piliny nejsou nejvhodnější, protože naberou hodně vody když prší a pak je z toho pěkná kaše a když to navíc umrzne....my máme v hale směs pilin a písku, ale v hale to je zase o něčem jiném, když je to kryté. Asi bych doporučila nějaký jemnější písek a případně to smíchat zs gumou nebo jinou geotextilií, ale vyjde to dráž. Známý má na jízdárně škváru a prý když mrzne, tak to není jak beton....nebo se používají i odštěpky z kůry. Záleží, jak moc chcete investovat. Koneckonců i ten písek není levná záležitost....

ty odštěpky z kůry jsou taky na prd...jakmile jsou jen trochu vlhké - příšerně kloužou....a když to nabere vodu..je to jak kdyby jste stouply na led.... my máme písek...zatím dobrý..uvidíme jak to bude přes zimu..sice se to sype směsí proti zmrznutí...ale uvidíme.
Kruhovka bude krytá...a netuším co tam přijde...asi písek....

11.12.2008 17:57
lesterka

XXX.XXX.106.108

sabina napsal(a):
ty odštěpky z kůry jsou taky na prd...jakmile jsou jen trochu vlhké - příšerně kloužou....a když to nabere vodu..je to jak kdyby jste stouply na led.... my máme písek...zatím dobrý..uvidíme jak to bude přes zimu..sice se to sype směsí proti zmrznutí...ale uvidíme.
Kruhovka bude krytá...a netuším co tam přijde...asi písek....

Sabi, musím nesouhlasit :-)) Štěpky jsou výborný povrch, máme ho v kruhovce. Je to jedinné, co v zimě nezamrzne a neklouže to. Člověk se ale o ně musí starat, jednou za rok vybrat a navézt nové...v kruhovce není jediná louže, ani v mrazech nezamrzne, narozdíl od pískové jízdárny, která zmrzne na šutr. V mrazech je jedinná pojízdná kruhovka.

11.12.2008 18:25
redbla

XXX.XXX.169.27

wendula napsal(a):
Děkuju za odpovědi

Štěpky s pískem a pravidelně se o to starat

11.12.2008 18:40
sabina

XXX.XXX.64.178

redbla napsal(a):
Štěpky s pískem a pravidelně se o to starat

Fakt jo??? tak já co jezdila tam u nás na této jízdárně...tak byla totálně nevyhovující...asi se o ni nikdo teda nestaral..netuším
Tak to se tedy omlouvám za mylné řeči..

11.12.2008 20:57
lesterka

XXX.XXX.106.108

sabina napsal(a):
Fakt jo??? tak já co jezdila tam u nás na této jízdárně...tak byla totálně nevyhovující...asi se o ni nikdo teda nestaral..netuším
Tak to se tedy omlouvám za mylné řeči..

No pokud štěpku necháš svému osudu, tak se z ní udělá takové hnusné černé bláto. Je potřeba ji pravidelně obměňovat, potom je opravdu k nezaplacení...písková jízdárna taky není špatné...ale v mrazu zamrzne...zkoušíme teď různé typy, jak na ni, aby nezamrzla, tak když najdeme něco spolehlivého, dám vědět :))

11.12.2008 21:02
sabina

XXX.XXX.64.178

lesterka napsal(a):
No pokud štěpku necháš svému osudu, tak se z ní udělá takové hnusné černé bláto. Je potřeba ji pravidelně obměňovat, potom je opravdu k nezaplacení...písková jízdárna taky není špatné...ale v mrazu zamrzne...zkoušíme teď různé typy, jak na ni, aby nezamrzla, tak když najdeme něco spolehlivého, dám vědět :))

Já myslím, že u nás se to snad solí, nebo tak( je na to nějaká směs)..a jak to povolí prohrne se to bránama....a je to písek jak má být.

Přidejte reakci

Přidat smajlík