Chladasci 45 stale Vianocni

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.12.2008 11:08
bonita

XXX.XXX.12.174

Sally, videla som byky v stade a boli taki spokojni, ci ako by som to povedala, kamarat Anglican hovorieva, ze dajte bykovi "cake" a mate s nim pokoj(najlepsie celu cukraren)

16.12.2008 11:10
bonita

XXX.XXX.12.174

bonita napsal(a):
Sally, videla som byky v stade a boli taki spokojni, ci ako by som to povedala, kamarat Anglican hovorieva, ze dajte bykovi "cake" a mate s nim pokoj(najlepsie celu cukraren)

tu ten plemenik aberdeen angus

16.12.2008 11:11
bonita

XXX.XXX.12.174

bonita napsal(a):

este aj hlavinka zo predu

16.12.2008 11:26
ambra

XXX.XXX.254.1

bonita napsal(a):

No konečně zakládá i někdo jinej. Hele a nemáte pocit, že všichni ostatní nějak mlčej? Že by je zkolil před vánoční šrumec?

16.12.2008 11:45
bonita

XXX.XXX.12.174

bonita napsal(a):

oni mlcej od vtedy, co tu bola ta afera, takze si mozme mysliet cokolvek...

16.12.2008 11:59
ambra

XXX.XXX.254.1

bonita napsal(a):
oni mlcej od vtedy, co tu bola ta afera, takze si mozme mysliet cokolvek...

bonita třeba se bojej, že koušeme

16.12.2008 12:35
bonita

XXX.XXX.87.135

bonita napsal(a):

to vis, vichrica depresia a pod mne sa tu paci, clovek sa moze vykecat(poslednu dobu tusim iba sam so sebou, ale co, to nevaja i chapem, ak sa niekto zlakol, lebo nie vsetci maju chladaskov iba na paradu ako "my"

16.12.2008 20:40
ambra

XXX.XXX.12.143

bonita napsal(a):
to vis, vichrica depresia a pod mne sa tu paci, clovek sa moze vykecat(poslednu dobu tusim iba sam so sebou, ale co, to nevaja i chapem, ak sa niekto zlakol, lebo nie vsetci maju chladaskov iba na paradu ako "my"

bonita a tys tu za poslední měsíc viděla někde chladokrevníka v tom zvěřincu koček, psů a krav?

17.12.2008 20:33
bonita

XXX.XXX.113.4

bonita napsal(a):

OK, tak tu su nejaki

17.12.2008 21:41
janiska

XXX.XXX.68.82

bonita napsal(a):

koukám,nový parkúrák? Nebo s ním taháte v lese?No,já raději zůstanu u koní....

17.12.2008 21:48
bonita

XXX.XXX.113.4

bonita napsal(a):

janiska: nie nie, netahame, iba on nas tahal za nos, ked zbural ohradu a bol hlaseny v radiu na upozornnie vodicov

17.12.2008 23:48
sally

XXX.XXX.136.64

bonita napsal(a):

Bonita, předpokládám, že s hřebci to bude velmi obdobné jako s býky.
Jak je to s chlapy, to radši neřeším

17.12.2008 23:50
sally

XXX.XXX.136.64

bonita napsal(a):

Pěkný čertík. I jazyk vyplázne.

18.12.2008 00:02
sally

XXX.XXX.136.64

bonita napsal(a):

No jo, a pak když se vykecáváš, vyfasuješ výhružky ve smyslu "jak si můžeš vůbec dovolit mít vlastní názor, nedejbože s něčím nesouhlasit či kritizovat nebo nefandit všem závislákům na slávě."
Jako by to nebylo jedno, co si myslím já nebo kdokoliv tady. Nechápu, jak někoho může takto rozhodit cizí jiný názor. Kdybych si dělala hlavu ze všech, co se mnou v lecčem nesouhlasí, to bych si dávno musela hodit mašli .

18.12.2008 00:04
sally

XXX.XXX.136.64

bonita napsal(a):

A ještě přidám do zvěřince Finouška.
Velký slinta s duší dítěte .

18.12.2008 00:06
sally

XXX.XXX.136.64

sally napsal(a):
A ještě přidám do zvěřince Finouška.
Velký slinta s duší dítěte .

Milovník všeho živého

18.12.2008 00:07
sally

XXX.XXX.136.64

sally napsal(a):
Milovník všeho živého

" když ho miluješ, není co řešit"

18.12.2008 00:09
sally

XXX.XXX.136.64

sally napsal(a):
" když ho miluješ, není co řešit"

Mobilová "kvalita", lepší už to nebude.

18.12.2008 07:18
ambra

XXX.XXX.23.1

sally napsal(a):

Mobilová "kvalita", lepší už to nebude.

Ježiši to velký psisko, ještě že mám ty malý hyperaktivní štěně, co má místo tlapek perka. Ale tenhle by ho asi zvládl levou zadní.

18.12.2008 07:21
ambra

XXX.XXX.23.1

sally napsal(a):
No jo, a pak když se vykecáváš, vyfasuješ výhružky ve smyslu "jak si můžeš vůbec dovolit mít vlastní názor, nedejbože s něčím nesouhlasit či kritizovat nebo nefandit všem závislákům na slávě."
Jako by to nebylo jedno, co si myslím já nebo kdokoliv tady. Nechápu, jak někoho může takto rozhodit cizí jiný názor. Kdybych si dělala hlavu ze všech, co se mnou v lecčem nesouhlasí, to bych si dávno musela hodit mašli .

No jasně taky se divím, proč se tu někteří obtěžují vůbec číst, přece oni jsou ta lepší sorta ne? No holt oni dělaj chlaďaky na kšeft ,my pro radost... druhá varianta je určitě lepší.
A máme přece demokracii, tak si(aspoň podle denního tisku) může každej říkat co chce, když se vyjadřuje slušně.

18.12.2008 11:53
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
No jasně taky se divím, proč se tu někteří obtěžují vůbec číst, přece oni jsou ta lepší sorta ne? No holt oni dělaj chlaďaky na kšeft ,my pro radost... druhá varianta je určitě lepší.
A máme přece demokracii, tak si(aspoň podle denního tisku) může každej říkat co chce, když se vyjadřuje slušně.

Noo, věděla bych i o lepších kšeftech než je "dělat chlaďáky", ale na to musí člověku kus svědomí chybět.
O demokracii se v některých zapadlých koutech vlasti možná ještě někteří nedoslechli. Třeba tam mají totáč pořád - nějakou soukromou uctívanou vrchnost, která se poslouchá a proti které se neprotestuje. Je jim to přáno.. a rozhodně není záviděno.

18.12.2008 11:56
ambra

XXX.XXX.254.1

sally napsal(a):
Noo, věděla bych i o lepších kšeftech než je "dělat chlaďáky", ale na to musí člověku kus svědomí chybět.
O demokracii se v některých zapadlých koutech vlasti možná ještě někteří nedoslechli. Třeba tam mají totáč pořád - nějakou soukromou uctívanou vrchnost, která se poslouchá a proti které se neprotestuje. Je jim to přáno.. a rozhodně není záviděno.

Nojo každej ať si dělá jak se mu líbí, máme přece jenom tu demokracii aneb co není zakázáno je povoleno.
A co ten hnědák po Nachovi na foto výše už je prodanej?

18.12.2008 11:58
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
Ježiši to velký psisko, ještě že mám ty malý hyperaktivní štěně, co má místo tlapek perka. Ale tenhle by ho asi zvládl levou zadní.

On kámoší se všemi zvířaty. Jen si občas neuvědomuje svou váhu a velikost.

18.12.2008 12:02
ambra

XXX.XXX.254.1

sally napsal(a):
On kámoší se všemi zvířaty. Jen si občas neuvědomuje svou váhu a velikost.

Tak to doufám, že na tom není jak Dudla a netahá kobyle za ocas nebo jim nejde olizovat čumák.

18.12.2008 12:05
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
Nojo každej ať si dělá jak se mu líbí, máme přece jenom tu demokracii aneb co není zakázáno je povoleno.
A co ten hnědák po Nachovi na foto výše už je prodanej?

Co není zakázáno je povoleno - jen do té míry, jakou neomezuji ostatní : bylo by přesnější.
Prodaný... Zadaný = složená záloha. Přijedou si pro něj přes svátky.
Bude šťastný - Roneček mu dává kapky. Furt si myslí že je chlap a žárlivě si hlídá kobyliska . Nasan se mu jeví být konkurencí. Aspoň se hoši proběhnou a i trochu rozpohybujou kobyly lenochodky, co by jinak jen žraly a spaly.

18.12.2008 12:11
ambra

XXX.XXX.254.1

sally napsal(a):
Co není zakázáno je povoleno - jen do té míry, jakou neomezuji ostatní : bylo by přesnější.
Prodaný... Zadaný = složená záloha. Přijedou si pro něj přes svátky.
Bude šťastný - Roneček mu dává kapky. Furt si myslí že je chlap a žárlivě si hlídá kobyliska . Nasan se mu jeví být konkurencí. Aspoň se hoši proběhnou a i trochu rozpohybujou kobyly lenochodky, co by jinak jen žraly a spaly.

No nezáviď jim to žrádlo jo? A bu´d ráda že jim chutná.
Taky je tam u vás tak hnusně upršeně, fujtajbl.

18.12.2008 12:13
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
Tak to doufám, že na tom není jak Dudla a netahá kobyle za ocas nebo jim nejde olizovat čumák.

Za koňma dobrovolně nejde, jen se mnou.
Má jednu hnusnou zkušenost, kdy jako 2 měsíční štěně si to zamířil za děckama, co byly ve výběhu u tehdy ročních Rainera a Regenta. Hřebčoni se na něj vrhli a udělali si z něj živý kopačák. Naštěstí to odnesl jen zhmožděninama.
Co dostaly za kapky ty děcka a pak i hřebci odpovídalo strachu o život štěněte, za které jsme dva týdny před tím vysolili 10 tisíc ( a čekali 4 měsíce, než vůbec bude).
Od té doby má Fin z koní silný respekt. A já nemám ve výběhu cizí nezvané děcka.

18.12.2008 12:16
sally

XXX.XXX.136.64

sally napsal(a):
Za koňma dobrovolně nejde, jen se mnou.
Má jednu hnusnou zkušenost, kdy jako 2 měsíční štěně si to zamířil za děckama, co byly ve výběhu u tehdy ročních Rainera a Regenta. Hřebčoni se na něj vrhli a udělali si z něj živý kopačák. Naštěstí to odnesl jen zhmožděninama.
Co dostaly za kapky ty děcka a pak i hřebci odpovídalo strachu o život štěněte, za které jsme dva týdny před tím vysolili 10 tisíc ( a čekali 4 měsíce, než vůbec bude).
Od té doby má Fin z koní silný respekt. A já nemám ve výběhu cizí nezvané děcka.

Přesněji opačně - napřed dostali hřebci. Později by nepochopili, vo co go.
Děcka to pochopily i později - výhoda druhu Homo sapiens.

18.12.2008 12:20
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
No nezáviď jim to žrádlo jo? A bu´d ráda že jim chutná.
Taky je tam u vás tak hnusně upršeně, fujtajbl.

Jó chutná. Kdyby bylo na nich, už neprojdou dveřma a ty 27 chomouty se jim dostanou tak leda za uši. A hledíc na sebe, taky by neškodilo, kdyby mi někdo to žrádlo odměřoval.
Je tu též hnusně a prší - konečně. Někteří v okolí tu mají už dlouho skoro prázdné studny.

19.12.2008 07:24
ambra

XXX.XXX.23.1

sally napsal(a):
Jó chutná. Kdyby bylo na nich, už neprojdou dveřma a ty 27 chomouty se jim dostanou tak leda za uši. A hledíc na sebe, taky by neškodilo, kdyby mi někdo to žrádlo odměřoval.
Je tu též hnusně a prší - konečně. Někteří v okolí tu mají už dlouho skoro prázdné studny.

Ale no tak nepřeháněj. No znáš to jakej pán takovej krám
Tak už třetí den tu prší to je hnus.

20.12.2008 20:36
bonita

XXX.XXX.113.4

bonita napsal(a):

jj ano,so zrebcami to je presne tak

20.12.2008 20:45
bonita

XXX.XXX.113.4

bonita napsal(a):

zrebec s manzelkami a detickami (ta spinava hlava v popredi)

20.12.2008 23:50
ambra

XXX.XXX.12.143

bonita napsal(a):
zrebec s manzelkami a detickami (ta spinava hlava v popredi)

Tak co už máte napečíno, uklizíno a samozřejmě nakoupené dárečky už se nám to blíží. Tak a přidávám něco vánočního.. no nad to půjde vidět

22.12.2008 19:00
bonita

XXX.XXX.113.4

bonita napsal(a):

ach jaj, tusim sme ohrzenym druhom, pomoooc vymierame

24.12.2008 12:21
woldemortik

XXX.XXX.199.200

bonita napsal(a):
ach jaj, tusim sme ohrzenym druhom, pomoooc vymierame

ahoj bando tak jsem po delší době tady.nešel mi 3týdny net to byvás šlehlo.Bogárek je už unévých majitelů 14dní.má se skvěle.cesta probíhala v pořádku.má krásnou stáj kde s kachnyma a by nebil sám,ale na jaře u budou stavět vemkovni box.jsem ráda že se dostal do krásných podmínek a ještě k zmaním.lavina to bere už v pohodě 14dní se semou nabvila,ale už začíná komunikovat.

24.12.2008 21:06
woldemortik

XXX.XXX.199.200

woldemortik napsal(a):
ahoj bando tak jsem po delší době tady.nešel mi 3týdny net to byvás šlehlo.Bogárek je už unévých majitelů 14dní.má se skvěle.cesta probíhala v pořádku.má krásnou stáj kde s kachnyma a by nebil sám,ale na jaře u budou stavět vemkovni box.jsem ráda že se dostal do krásných podmínek a ještě k zmaním.lavina to bere už v pohodě 14dní se semou nabvila,ale už začíná komunikovat.

..

24.12.2008 21:13
ambra

XXX.XXX.12.143

woldemortik napsal(a):
..

Marti ahoj a šťastný a veselý a doufám, že jsi byla hodná a ježišek byl bohatej

24.12.2008 21:38
woldemortik

XXX.XXX.199.200

ambra napsal(a):
Marti ahoj a šťastný a veselý a doufám, že jsi byla hodná a ježišek byl bohatej

ahoj hodná jsem byla,ale i zlá to se přiznávám.Moc vánoce nemusím nějak na ne nemám dobre vzpomínky.tak je nejak přecházim bez jakekoliv vetší emoce..

24.12.2008 21:45
ambra

XXX.XXX.12.143

woldemortik napsal(a):
ahoj hodná jsem byla,ale i zlá to se přiznávám.Moc vánoce nemusím nějak na ne nemám dobre vzpomínky.tak je nejak přecházim bez jakekoliv vetší emoce..

To je možná škoda, člověk by si z toho měl vzít jenom to dobré a hlavně si je užít v klidu a v pohodě Tak aspoň ať ten zbytek svátků je klidnej a pohodovej

25.12.2008 19:32
bonita

XXX.XXX.113.4

bonita napsal(a):

ahojte, stastne a vesele prajeme i my, polka z vychodu a polka zo zapaduBonita a draha polovicka zo Slovenska a dvaja shirecci z UK

25.12.2008 19:37
bonita

XXX.XXX.113.4

bonita napsal(a):

Martiii ahoooj zijes? Potom, ked budes mat fotos Bogara v novom, podel sa,OK? Ako je na tom lavina, tiez je z nej medvedica?

25.12.2008 19:44
sally

XXX.XXX.136.64

bonita napsal(a):
ahojte, stastne a vesele prajeme i my, polka z vychodu a polka zo zapaduBonita a draha polovicka zo Slovenska a dvaja shirecci z UK

I my z Valašska všem pohodovým dobrým lidičkám přejeme vše dobré pro zbytek Vánoc i do roku 2009, ať už chováte cokoliv od komára po slona .

25.12.2008 20:01
woldemortik

XXX.XXX.199.200

bonita napsal(a):
Martiii ahoooj zijes? Potom, ked budes mat fotos Bogara v novom, podel sa,OK? Ako je na tom lavina, tiez je z nej medvedica?

ahoj jj žiju jen mi nešel delší bodu net.až bude foto tak ho sem hnedka dám.Lavina má snad delší chlupy než loni dneska jsem ji chtěla vyfotit,ale dosla mi baterie ve fotáku tak jindy.

sally to je krásná ohlávka kde jsi ji sehnala.tady je to nadlidský výkon něco sehnat ve velikosti xxxxxl

25.12.2008 20:18
bonita

XXX.XXX.113.4

bonita napsal(a):

no vidis, aj ja mozem nechat oci na tej ohlavke

25.12.2008 22:01
ambra

XXX.XXX.12.143

sally napsal(a):
I my z Valašska všem pohodovým dobrým lidičkám přejeme vše dobré pro zbytek Vánoc i do roku 2009, ať už chováte cokoliv od komára po slona .

sally ještě furt prodáváte? Ohlávka mě netankuje, takový se kupujou na hošťálkový nebo nechaj šít na míru, my si vystačíme i s normálníma

26.12.2008 11:12
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
sally ještě furt prodáváte? Ohlávka mě netankuje, takový se kupujou na hošťálkový nebo nechaj šít na míru, my si vystačíme i s normálníma

Co je s ohlávkou - nerozumím? Obyč ušitá stájovka, ten modrý popruh jsme si dodali na zužitkování (odpad zadara z výrobny lan), zbytek dodal sedlář, co to šil.
Jinak ohlávka na koni už odjela do Čech

26.12.2008 11:26
sally

XXX.XXX.136.64

woldemortik napsal(a):
ahoj jj žiju jen mi nešel delší bodu net.až bude foto tak ho sem hnedka dám.Lavina má snad delší chlupy než loni dneska jsem ji chtěla vyfotit,ale dosla mi baterie ve fotáku tak jindy.

sally to je krásná ohlávka kde jsi ji sehnala.tady je to nadlidský výkon něco sehnat ve velikosti xxxxxl

Marti, ta byla ušitá, ještě mám jednu. Chlapi nám donesli z výrobny lan nestandartní vyřazené popruhy a lana, tak jsme to dali sedláři, ať to spotřebuje na ohlávky.
Na téhle mi vadil na lícnici ten kovový čtverec, co vše spojuje - je moc velký, takže nelze použít k připnutí udidla ( vypadává tím okem ven). Hodí se fakt jen jako stájovka.
Co se mi na tom líbí, je neobvyklá kombinace modré. Na chlaďasy všude frčí červená, zelená, bílá - různě zkombinovaná, mě se moc líbí zelenobílé a modrobílé, jak je vidět za hranicemi.
Třeba toto ( hřebec Normativ, hřebčinec Schweiganger):

26.12.2008 15:47
ambra

XXX.XXX.12.143

sally napsal(a):
Co je s ohlávkou - nerozumím? Obyč ušitá stájovka, ten modrý popruh jsme si dodali na zužitkování (odpad zadara z výrobny lan), zbytek dodal sedlář, co to šil.
Jinak ohlávka na koni už odjela do Čech

Tak to jo mě jenom nebylo divné, proč se ještě před svátkama inzeroval?

26.12.2008 17:37
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
Tak to jo mě jenom nebylo divné, proč se ještě před svátkama inzeroval?

Bylo nebo nebylo divné?
Odjel dneska dopoledne.

26.12.2008 17:52
sally

XXX.XXX.136.64

sally napsal(a):
Bylo nebo nebylo divné?
Odjel dneska dopoledne.

Jinak inzeruju do té doby, dokud za koně není složena záloha anebo ho někdo přímo nezaplatí a neodveze. ( Kupci jsou velmi různí a občas i dost podivní lidé a někdy umí řádně tahat za nos.) V případě tohoto koně dorazila někdy před cca týdnem a od té doby už inzerován nebyl.

26.12.2008 19:10
ambra

XXX.XXX.12.143

sally napsal(a):
Bylo nebo nebylo divné?
Odjel dneska dopoledne.

ježiši bylo, ale koukám, že on se inzeruju ještě jeden podobnej, ale to vidím tady na ifauně nějak nově nebo jsem si dřív nevšimla.

26.12.2008 20:39
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
ježiši bylo, ale koukám, že on se inzeruju ještě jeden podobnej, ale to vidím tady na ifauně nějak nově nebo jsem si dřív nevšimla.

Jo, na toho jsem měla odkaz na stránkách u Nasana, kdyby někdo sháněl páru stejných valachů. Tak asi nesháněl.

26.12.2008 20:43
ambra

XXX.XXX.12.143

sally napsal(a):
Jo, na toho jsem měla odkaz na stránkách u Nasana, kdyby někdo sháněl páru stejných valachů. Tak asi nesháněl.

No kdo by chtěl koně po Igoře?

26.12.2008 22:05
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):

Nevím.
Všichni se nějak prodali, ne? Dva plemeníci, někteří nevyšli jako plemeníci... Nenašlas tu její fotku?

27.12.2008 11:05
m i s i c k a

XXX.XXX.221.39

ambra napsal(a):

Ahojte holky :-) Přeju do nového roku všechno nejlepší, at' se Vám daří

pro Ambru a Sally : Já si teda nemyslím, že by Igora byla špatná. Měla jsem možnost se o ní rok a něco starat a byla to podle mě bezproblémová kobyla jak v boxe tak venku

27.12.2008 14:51
ambra

XXX.XXX.12.143

m i s i c k a napsal(a):
Ahojte holky :-) Přeju do nového roku všechno nejlepší, at' se Vám daří

pro Ambru a Sally : Já si teda nemyslím, že by Igora byla špatná. Měla jsem možnost se o ní rok a něco starat a byla to podle mě bezproblémová kobyla jak v boxe tak venku

sally foto jsem ještě nehledala ještě jsem se k tomu nedopracovala, ale díky za připomenutí.
Míšo já neví, ale asi tak Gone a tvoje Keli vypadaj docela slušně jinak ostatní co jsem viděla Igora přes kopírák.

27.12.2008 18:13
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
sally foto jsem ještě nehledala ještě jsem se k tomu nedopracovala, ale díky za připomenutí.
Míšo já neví, ale asi tak Gone a tvoje Keli vypadaj docela slušně jinak ostatní co jsem viděla Igora přes kopírák.

Já jsem ji neviděla. I Gambi vypadal dobře. Ale tři koně z ní, které jsem viděla mimo Goneho a Gambiho, měli hlavu - kýbl. Bez čehož se osobně minu; ale chápu, že někomu to nevadí. Charakter nezpochybňuji ( každý povídá něco úplně jiného), protože neznám.

27.12.2008 18:39
ambra

XXX.XXX.12.143

sally napsal(a):
Já jsem ji neviděla. I Gambi vypadal dobře. Ale tři koně z ní, které jsem viděla mimo Goneho a Gambiho, měli hlavu - kýbl. Bez čehož se osobně minu; ale chápu, že někomu to nevadí. Charakter nezpochybňuji ( každý povídá něco úplně jiného), protože neznám.

No tak to je snad to jedno a samo jako Igora přes kopírák, taky tu hlavičku nemá nejmenší. A já se bez toho taky docela obejdu.

27.12.2008 19:21
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
No tak to je snad to jedno a samo jako Igora přes kopírák, taky tu hlavičku nemá nejmenší. A já se bez toho taky docela obejdu.

Jo, no on je prodej koně dnes trochu i o líbivosti. Když už na to má člověk denně doma čumět

27.12.2008 19:25
woldemortik

XXX.XXX.199.200

bonita napsal(a):
no vidis, aj ja mozem nechat oci na tej ohlavke

zdarec bando dneska jsem byla podivat na Bogara,má se skvěle.akorat chytil svrab myslime že to bylo s přepravniku majitel v nem vozi kdejaky zvire od osla až po slepice

27.12.2008 20:04
ambra

XXX.XXX.12.143

woldemortik napsal(a):
zdarec bando dneska jsem byla podivat na Bogara,má se skvěle.akorat chytil svrab myslime že to bylo s přepravniku majitel v nem vozi kdejaky zvire od osla až po slepice

Marti no tak to teda nebude kvalitní majitel a už vůbec ne zodpovědnej přepravce. Nám co vozej tři lidičky koně tak je pokaždý dezinfikujou sice to pak smrdí ale aspoň žádný zvíře nic nechytne. Ale jako doporučuju to rychle začít lečit je to hnus! Mě vloni kočky chytly svrab do jedný toulavý a u dvou mi to dolezlo až tak daleko, že jsem je musela nechat utratit
sally když budu chtít mít doma oslíka tak si ho koupím na to nepotřebuju chlaďasa. A jak jsem ti psala že jsem si koupila knížku Umění jízdy se spřežení tak na tu knížku by měly přes obal velkým písmem napsat NEPATŘÍ DO RUKOU AMATÉRŮM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

27.12.2008 20:18
woldemortik

XXX.XXX.199.200

ambra napsal(a):
Marti no tak to teda nebude kvalitní majitel a už vůbec ne zodpovědnej přepravce. Nám co vozej tři lidičky koně tak je pokaždý dezinfikujou sice to pak smrdí ale aspoň žádný zvíře nic nechytne. Ale jako doporučuju to rychle začít lečit je to hnus! Mě vloni kočky chytly svrab do jedný toulavý a u dvou mi to dolezlo až tak daleko, že jsem je musela nechat utratit
sally když budu chtít mít doma oslíka tak si ho koupím na to nepotřebuju chlaďasa. A jak jsem ti psala že jsem si koupila knížku Umění jízdy se spřežení tak na tu knížku by měly přes obal velkým písmem napsat NEPATŘÍ DO RUKOU AMATÉRŮM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

se ptala jestly to nemaj moji konici jsem ji rekla ze ty jsou v poho.tak jedine konibus.taky mu to pekene spestrim az ho uvidim.nastesti to chytly hned na zacatku už to ma lepsi.mazou ho mastičkama a v nejhorsim dostane inekce,ale jinak se má svěle.jsem ráda že se dostal do dobrých rukou.

27.12.2008 20:25
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):

Moje tupá hlava nerozumí.
Kdo co a proč nepatří do rukou amatérům? Oslík, chlaďas nebo ta kniha?

27.12.2008 20:47
ambra

XXX.XXX.12.143

sally napsal(a):
Moje tupá hlava nerozumí.
Kdo co a proč nepatří do rukou amatérům? Oslík, chlaďas nebo ta kniha?

sally no tak kombinace všeho dohromady rozhodně vůbec ne navíc je ta knížka sice noviky ale informativně první poloviny 20.stol. Takže vzpřimovací otěže rozhodně na mlaďoška ne, jo?

27.12.2008 20:47
ambra

XXX.XXX.12.143

woldemortik napsal(a):
se ptala jestly to nemaj moji konici jsem ji rekla ze ty jsou v poho.tak jedine konibus.taky mu to pekene spestrim az ho uvidim.nastesti to chytly hned na zacatku už to ma lepsi.mazou ho mastičkama a v nejhorsim dostane inekce,ale jinak se má svěle.jsem ráda že se dostal do dobrých rukou.

Marti tak to je fajn hlavně aby se to nerozlezlo!

27.12.2008 21:17
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
sally no tak kombinace všeho dohromady rozhodně vůbec ne navíc je ta knížka sice noviky ale informativně první poloviny 20.stol. Takže vzpřimovací otěže rozhodně na mlaďoška ne, jo?

Ale to je běžný problém všech knih a textů vůbec. Na první místo vždy patří vlastní zkušenost, až pak vyčtená moudra.
Smůla pro laiky s žádnými zkušenostmi, chyb se na začátku nevyvaruje nikdo, protože mu nezbyde než doslova věřit tomu vyčtenému - no, a pak seká i ty chyby.
Takže asi jsi myslela, že ta kniha není pro úplné laiky - ne amatéry.
Amatér je ten, kdo může mnoho znát a umět - jen se na rozdíl od profíka danou činností neživí. Což nevylučuje, že může být i lepší či úspěšnější než někteří profíci.

27.12.2008 21:29
ambra

XXX.XXX.12.143

sally napsal(a):
Ale to je běžný problém všech knih a textů vůbec. Na první místo vždy patří vlastní zkušenost, až pak vyčtená moudra.
Smůla pro laiky s žádnými zkušenostmi, chyb se na začátku nevyvaruje nikdo, protože mu nezbyde než doslova věřit tomu vyčtenému - no, a pak seká i ty chyby.
Takže asi jsi myslela, že ta kniha není pro úplné laiky - ne amatéry.
Amatér je ten, kdo může mnoho znát a umět - jen se na rozdíl od profíka danou činností neživí. Což nevylučuje, že může být i lepší či úspěšnější než někteří profíci.

No ani amater ani laik protože jak tak koukám tak oboje u chlaďasů je a oboje ví stejný kulový!

27.12.2008 21:32
sibelik

XXX.XXX.90.194

ambra napsal(a):
No ani amater ani laik protože jak tak koukám tak oboje u chlaďasů je a oboje ví stejný kulový!

Tady přidávám fotečku Tarpana z Vyškovské Zoo

27.12.2008 21:54
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):

Noo, ale u chlaďasů taky ani neexistuje žádný profík od spřežení.
Bo by pouze za výnosy ze závodů do půlky první soutěžní sezóny chcípnul hlady i s koňma.

27.12.2008 21:55
sally

XXX.XXX.136.64

sibelik napsal(a):
Tady přidávám fotečku Tarpana z Vyškovské Zoo

Paráda.
Vyškov má také shiry? Jsem myslela, že jen Chomutov...

27.12.2008 21:58
sibelik

XXX.XXX.90.194

sally napsal(a):
Bo by pouze za výnosy ze závodů do půlky první soutěžní sezóny chcípnul hlady i s koňma.

spřežení nevm, to asi fakt ne
jinak přidám falší dvě fotečky shirů.. jj maj ve Vyškově:-)

27.12.2008 21:58
sibelik

XXX.XXX.90.194

sibelik napsal(a):
spřežení nevm, to asi fakt ne
jinak přidám falší dvě fotečky shirů.. jj maj ve Vyškově:-)

trošku blbá fotka tutok

27.12.2008 22:00
sibelik

XXX.XXX.90.194

sibelik napsal(a):
trošku blbá fotka tutok

poslední

27.12.2008 23:03
sally

XXX.XXX.136.64

sibelik napsal(a):
poslední

Pěkní koníci.
Jen kobylu s hříbětem mají, nebo je jich víc?

28.12.2008 12:35
ambra

XXX.XXX.12.143

sally napsal(a):

sally NO právě že by chcípnul, ale tahle knížka si myslím, že pro nezasvědcence může napáchat víc škody než užitku hlavně kvůli těm postarším postupům a názorům.
No Vyškov má shiry to jsou novinky co? Myslím, že tam měli páru nebo se pletu už je to pár let co jsem o nich slyšela.
JInak opravdu hezcí koníci

28.12.2008 13:05
janiska

XXX.XXX.64.220

ambra napsal(a):
sally NO právě že by chcípnul, ale tahle knížka si myslím, že pro nezasvědcence může napáchat víc škody než užitku hlavně kvůli těm postarším postupům a názorům.
No Vyškov má shiry to jsou novinky co? Myslím, že tam měli páru nebo se pletu už je to pár let co jsem o nich slyšela.
JInak opravdu hezcí koníci

Ambro,ale to je o většině konských knih.Ted jsem si nedávn něco prohlížela ,tuším,že mně dojala práce ze země,byly tam velice obecné věci,pár fotek za cenu přes 600,..Za to radši koniskům něco málo koupím,ale ten yškov jako zoo začíná být dost zajimavé,asi se tam na jaře vypravím a navíc tam mám slíbené nějaké kozeny,toužím po waliserce a vzala bych si možná i kašmírku,ještě jednu.Tarpana tu měl před lety taky jeden ,ale je to spíš soumar,není to do zápřahu a už vůbec ne pod sedlo...Ale shirové jsou nádherní,ale já dám přednost svým beganím haflošům.

28.12.2008 13:29
ambra

XXX.XXX.12.143

janiska napsal(a):
Ambro,ale to je o většině konských knih.Ted jsem si nedávn něco prohlížela ,tuším,že mně dojala práce ze země,byly tam velice obecné věci,pár fotek za cenu přes 600,..Za to radši koniskům něco málo koupím,ale ten yškov jako zoo začíná být dost zajimavé,asi se tam na jaře vypravím a navíc tam mám slíbené nějaké kozeny,toužím po waliserce a vzala bych si možná i kašmírku,ještě jednu.Tarpana tu měl před lety taky jeden ,ale je to spíš soumar,není to do zápřahu a už vůbec ne pod sedlo...Ale shirové jsou nádherní,ale já dám přednost svým beganím haflošům.

janisko no jako tahle nebyla až tak drahá jako spíš my chybí něco pro laiky těch je dneska bohužel většina a informace nemají kde brát. A pak jedeš po koních a nevěřícně zíráš co za troubové je mají, to je velká škoda. Tak mizí už z tak malého počtu dobrých koní konici dříve dobře a použitelní. Což pro dnešní chov není přínos. Jinak tahle hniha (Umění jízdy se spřežením od Maxe Papeho) je hezká a obsáhlá, ale některé ty informace jsou dnes již přežitky jiné jsou stále aktuální a použitelné. A možná by některé části snesly bližšší vyklad.
Koukám rozšiřuješ stádečko, co? Já viděla teďka na opavsku že jsou na prodej haflošky.

28.12.2008 15:40
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
janisko no jako tahle nebyla až tak drahá jako spíš my chybí něco pro laiky těch je dneska bohužel většina a informace nemají kde brát. A pak jedeš po koních a nevěřícně zíráš co za troubové je mají, to je velká škoda. Tak mizí už z tak malého počtu dobrých koní konici dříve dobře a použitelní. Což pro dnešní chov není přínos. Jinak tahle hniha (Umění jízdy se spřežením od Maxe Papeho) je hezká a obsáhlá, ale některé ty informace jsou dnes již přežitky jiné jsou stále aktuální a použitelné. A možná by některé části snesly bližšší vyklad.
Koukám rozšiřuješ stádečko, co? Já viděla teďka na opavsku že jsou na prodej haflošky.

Ambro, tedy já osobně se dnes docela bavím i nad učebnicemi ze zemědělky, a to mám ještě do důchodu daleko, zas tak starý absolvent nejsem. Doba jde dopředu mílovými kroky a spousta věcí dávno není pravda.
Koně si může fakt pořídit každý trouba a nespasí to sebelepší knihy. Čte jen kdo chce a co chce. A ne každý kdo čte, nad tím i přemýšlí a umí si to přebrat.

28.12.2008 15:45
sibelik

XXX.XXX.90.194

sally napsal(a):
Pěkní koníci.
Jen kobylu s hříbětem mají, nebo je jich víc?

nevím, fotil tatínek ;)

28.12.2008 18:51
ambra

XXX.XXX.12.143

sally napsal(a):
Ambro, tedy já osobně se dnes docela bavím i nad učebnicemi ze zemědělky, a to mám ještě do důchodu daleko, zas tak starý absolvent nejsem. Doba jde dopředu mílovými kroky a spousta věcí dávno není pravda.
Koně si může fakt pořídit každý trouba a nespasí to sebelepší knihy. Čte jen kdo chce a co chce. A ne každý kdo čte, nad tím i přemýšlí a umí si to přebrat.

No sally tak snad když něco někde čte měl by si nad tím trošku zapřemýšlet a ne jenom pasivně čekat, co mu někde někdo natelí. Protože pak tedy nemají smysl ani nějaký kurzy a ani nic jiného, o co se někteří pokoušejí. Protože pokud si nad tím ti lidi, co se toho zůčastnijou a co čtou nepřemýšlí nemá to smysl!
Jistě, že doba jde v před, ale pro některé až moc rychle v před.

28.12.2008 20:33
janiska

XXX.XXX.64.220

ambra napsal(a):

Nio,mám na jednu zálusk,ta je z Čech.MNě těch 6,ti mi zatím stačí,holky budem na jaře připouštět .Chci ale pořádná zvířata,ne všechno se mi líbí.A Azuri tedˇfunguje skvěle,chodí dobře pod sedlem a jaře začne i v zápřahu.Ale cokoliv o zápřahu jsem zatím našla jen na netu,ale knížku žádnou....

m i s i c k a

29.12.2008 08:16
m i s i c k a

XXX.XXX.221.39

sally napsal(a):
Jo, no on je prodej koně dnes trochu i o líbivosti. Když už na to má člověk denně doma čumět

fotka Igory a jejího hříběte. Sice je to nic moc, ale aspoň něco. A hezká moc fakt nebyla. Hlavu měla fakt velkou

m i s i c k a

29.12.2008 08:21
m i s i c k a

XXX.XXX.221.39

m i s i c k a napsal(a):
fotka Igory a jejího hříběte. Sice je to nic moc, ale aspoň něco. A hezká moc fakt nebyla. Hlavu měla fakt velkou

Ona měla velké břicho po hříbatech, a po tom posledním hnědákovi s dekou, co se narodil v zubří měla to břicho fakt obrovské, zádové svaly žádné, a hlavu jak kýbl. Ale hodná byla.
Tady Keli 1.den doma

29.12.2008 08:30
ambra

XXX.XXX.254.1

janiska napsal(a):
Nio,mám na jednu zálusk,ta je z Čech.MNě těch 6,ti mi zatím stačí,holky budem na jaře připouštět .Chci ale pořádná zvířata,ne všechno se mi líbí.A Azuri tedˇfunguje skvěle,chodí dobře pod sedlem a jaře začne i v zápřahu.Ale cokoliv o zápřahu jsem zatím našla jen na netu,ale knížku žádnou....

No jako na netu je něco o zapřahání víc než málo, ale tak já a pár dalších lidiček... velikej dík jim a hlavně tady Míši, se pokoušíme to trošku rozšířit. Takže pokud by někdo měl zájem přibyl další článeček http://www.chladnokrevnici.info /readarticle.php?article_id=87 (mezera), Petra už funguje. což je super.
A jinak knížek je opravdu velice velice málo, spíš se dá dohledat v některých nespecializovaných sem tam nějaké to naťuknutí.

29.12.2008 11:50
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
No sally tak snad když něco někde čte měl by si nad tím trošku zapřemýšlet a ne jenom pasivně čekat, co mu někde někdo natelí. Protože pak tedy nemají smysl ani nějaký kurzy a ani nic jiného, o co se někteří pokoušejí. Protože pokud si nad tím ti lidi, co se toho zůčastnijou a co čtou nepřemýšlí nemá to smysl!
Jistě, že doba jde v před, ale pro některé až moc rychle v před.

Ambro, to je přece všechno jasné; ale těm, kterým nebylo naděleno shůry, rozum do hlavy trychtýřem nenaleješ.
Zvlášť když nechtějí/nepotřebují/vystačí si s tím, s čím si vystačili jejich dědci. Každého věc a někomu radit, pokud se na radu neptal je ztráta času. A často se to ve zlém proti člověku obrátí.

29.12.2008 12:04
ambra

XXX.XXX.254.1

sally napsal(a):
Ambro, to je přece všechno jasné; ale těm, kterým nebylo naděleno shůry, rozum do hlavy trychtýřem nenaleješ.
Zvlášť když nechtějí/nepotřebují/vystačí si s tím, s čím si vystačili jejich dědci. Každého věc a někomu radit, pokud se na radu neptal je ztráta času. A často se to ve zlém proti člověku obrátí.

NO jo, ale pak je tu sally řada těch, kteří hledají informace a nenalezají a nebo najdou něco o čem nemají tucha, že je zastaralé.

29.12.2008 12:25
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
NO jo, ale pak je tu sally řada těch, kteří hledají informace a nenalezají a nebo najdou něco o čem nemají tucha, že je zastaralé.

Tak potom se musí buď lépe hledat anebo najít človíčka, co umí a naučí za rozumnou cenu. I to má úskalí, protože laik si těžko přebere zrno od plev. Obvykle sežvýká všechno a dál se pak učí řešením následků. To je běžné a nevyhne se tomu nikdo.
Hledat, koukat kolem sebe a pověsit se na paty tomu, co umí a způsob jeho komunikace s koněm se líbí.

29.12.2008 12:45
ambra

XXX.XXX.254.1

sally napsal(a):
Tak potom se musí buď lépe hledat anebo najít človíčka, co umí a naučí za rozumnou cenu. I to má úskalí, protože laik si těžko přebere zrno od plev. Obvykle sežvýká všechno a dál se pak učí řešením následků. To je běžné a nevyhne se tomu nikdo.
Hledat, koukat kolem sebe a pověsit se na paty tomu, co umí a způsob jeho komunikace s koněm se líbí.

Jo sally ale i těch jak tak koukám ubejvá, bohužel. Stačí se kouknout kolem sebe kolik jezdívalo chlapů do lesa před deseti lety a kolik jezdí dneska. No holt asi krize dopadla na všechny, co jsem slyšela u p. Bližňáka jsou nějaké kobyle na prodej.

29.12.2008 14:53
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
Jo sally ale i těch jak tak koukám ubejvá, bohužel. Stačí se kouknout kolem sebe kolik jezdívalo chlapů do lesa před deseti lety a kolik jezdí dneska. No holt asi krize dopadla na všechny, co jsem slyšela u p. Bližňáka jsou nějaké kobyle na prodej.

Jo tím jsi myslela naučit se tahat s koněm v lese?
Po mně nedávno jeden loudil valacha, co ho napřed nekoupil (ikdyž se líbil) v domnění, že za tu cenu u nás bude stát ještě půl roku. No nestál, ani nestálo nic v širém okolí, co by se mu líbilo. Ozval se, až byl valach 3 měsíce prodaný a litoval, že ho prošvihl. Tenhle pán si liboval, kolik má nasmlouváno kubíků už na příští rok. Ale cestuje po republice.
Jiní říkají, že práce dost, ale darebáci neplatí .
Všechno jedna banda. Nám dluží jatka za dobytek dodaný 1. září. Nechápu - to maso je dávno snězeno a spotřebitel za něj v obchodě hotově vysolil nemalý peníz. Ale k nám už to nějak nedošlo. Doba špatná všude, kam se podíváš.
Darebáci probendili ohromné prachy a natahují teď ruce ke státu, ať jim hodí záchranné lano. Aby jejich nenažranost zase zaplatil daňový poplatník.

29.12.2008 15:20
bonita

XXX.XXX.72.73

bonita napsal(a):

ahojte vsetci, ako travite posledne dni 2008? ja doma, bola som fotit po dlhej dobe kone, tie na mna zirali, ze preco ich chcem dat do pohybu, ked pri sene je tak dobre, tak som to vzdala.

29.12.2008 15:22
bonita

XXX.XXX.72.73

bonita napsal(a):

ta shirka z Vyskova je dcera kobylky z Chomutova a este maju aj jej polosestru, cize vo Vyskovskej ZOO su dve shirky, vranka a hnedka, po jednej matke

29.12.2008 15:42
bonita

XXX.XXX.72.73

bonita napsal(a):

29.12.2008 15:45
ambra

XXX.XXX.254.1

sally napsal(a):
Jo tím jsi myslela naučit se tahat s koněm v lese?
Po mně nedávno jeden loudil valacha, co ho napřed nekoupil (ikdyž se líbil) v domnění, že za tu cenu u nás bude stát ještě půl roku. No nestál, ani nestálo nic v širém okolí, co by se mu líbilo. Ozval se, až byl valach 3 měsíce prodaný a litoval, že ho prošvihl. Tenhle pán si liboval, kolik má nasmlouváno kubíků už na příští rok. Ale cestuje po republice.
Jiní říkají, že práce dost, ale darebáci neplatí .
Všechno jedna banda. Nám dluží jatka za dobytek dodaný 1. září. Nechápu - to maso je dávno snězeno a spotřebitel za něj v obchodě hotově vysolil nemalý peníz. Ale k nám už to nějak nedošlo. Doba špatná všude, kam se podíváš.
Darebáci probendili ohromné prachy a natahují teď ruce ke státu, ať jim hodí záchranné lano. Aby jejich nenažranost zase zaplatil daňový poplatník.

NO já myslela to všechno naučit od někoho, i lidí kteří s koňma makaj na polu nebo prostě je mají do tahu ubejvá. A u toho kolik jich dělá v lese je to vidět snad nejvíce. No a řekni mi kolik chlapů je ochotnejch za prací jezdit po republice, a kdo bude dělat zadarmo ty koně chcou žrát a nezajímá je, že není za co. A ten kdo dělá s końma v lese dobře ví, že pokud chce aby mu koník co nejdýl vydržel a ještě si s ním vydělal musí dobře krmit.
No o dobytku ani nemluv, když už ti milostivě vykoupijou hovězí, tak ti ho zase zaplatěj bůh ví kdy....... no sebranka je to A kdo je na tom zase bitej prvovýrobce.

29.12.2008 15:46
ambra

XXX.XXX.254.1

bonita napsal(a):

botina koukám, že moje informace zase až nebyly tak staré a špatné
Jinak já dneska trávím den v práci a zítra a na Silvestra doma v klidu doufám.

29.12.2008 15:51
bonita

XXX.XXX.72.73

bonita napsal(a):

fesak

29.12.2008 15:52
sally

XXX.XXX.136.64

m i s i c k a napsal(a):
Ona měla velké břicho po hříbatech, a po tom posledním hnědákovi s dekou, co se narodil v zubří měla to břicho fakt obrovské, zádové svaly žádné, a hlavu jak kýbl. Ale hodná byla.
Tady Keli 1.den doma

Míšo, díky.
Igoru více z boku na fotce nemáš? Kdyžtak prosím na mail, jestli můžeš - ptala ji po mě kámoška, co mají z ní Nifara - matku neviděli..

29.12.2008 15:56
bonita

XXX.XXX.72.73

bonita napsal(a):

kuk, kobucha nieco zbystrila

happyhvezda

29.12.2008 15:58
happyhvezda

XXX.XXX.210.18

sally napsal(a):
Míšo, díky.
Igoru více z boku na fotce nemáš? Kdyžtak prosím na mail, jestli můžeš - ptala ji po mě kámoška, co mají z ní Nifara - matku neviděli..

Ahojte , snad nevadí že sem píšu , ale chci se zeptat zda je tu někdo od Třinecka s chlaďásky ... Tadyk posílam foto chlaďáska od kámošky ...

29.12.2008 15:59
bonita

XXX.XXX.72.73

bonita napsal(a):

je ahoj, a co to je za chladaska?

29.12.2008 16:05
bonita

XXX.XXX.72.73

bonita napsal(a):

happyhvezda

29.12.2008 16:07
happyhvezda

XXX.XXX.210.18

happyhvezda napsal(a):
Ahojte , snad nevadí že sem píšu , ale chci se zeptat zda je tu někdo od Třinecka s chlaďásky ... Tadyk posílam foto chlaďáska od kámošky ...

Je to Norik , chodí snim do lesa v Nýdku myslím

29.12.2008 16:08
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
NO já myslela to všechno naučit od někoho, i lidí kteří s koňma makaj na polu nebo prostě je mají do tahu ubejvá. A u toho kolik jich dělá v lese je to vidět snad nejvíce. No a řekni mi kolik chlapů je ochotnejch za prací jezdit po republice, a kdo bude dělat zadarmo ty koně chcou žrát a nezajímá je, že není za co. A ten kdo dělá s końma v lese dobře ví, že pokud chce aby mu koník co nejdýl vydržel a ještě si s ním vydělal musí dobře krmit.
No o dobytku ani nemluv, když už ti milostivě vykoupijou hovězí, tak ti ho zase zaplatěj bůh ví kdy....... no sebranka je to A kdo je na tom zase bitej prvovýrobce.

Hm, tak práci asi bude mít vždycky hlavně ten, kdo je pro ni ochoten udělat maximum- tedy i cestovat. Musí se ale orientovat v tom, kdo a jak platí a kdo ne.
Zadarmo nebude dělat nikdo nic. Ani zemědělství dlouhodobě ne. Ať si lidi užijí doby levných potravin, za rok už budou mít vytřeštěné oči.
Hlavně ti, co si neumí uchovat a vypěstovat nic sami, a těch je většina.
Jinak pokud existuje díra na trhu ve smyslu zapřahání a naučení se práci s koněm a jsou-li si lidi ochotni za to zaplatit, pak snad není problém je to učit místo dřiny v lese s nejistým výdělkem, ne?
Ikdyž hobíčkáři, chtějící se zapřahání učit jsou obvykle citliví na zacházení s koněm, o jeho držení mají také své představy odpovídající dnešní době - takže neopečovaný kůň znající pouze nepříliš udržovaný štont s přerostlými kopyty, nesedícími podkovami a s neurvalým zacházením obsluhy je asi rychle vyprovokuje k otočení se k odchodu domů... všecko chce svoje, má-li to fungovat.

29.12.2008 16:09
bonita

XXX.XXX.72.73

bonita napsal(a):

a to tam mate uz tolko snehu? Tu sme sice mali -10, ale sneh este namame,i ked na horach sa uz lyzuje ostosestpekny noricek

29.12.2008 16:10
ambra

XXX.XXX.254.1

bonita napsal(a):

bonita tak tvoje kobylka se na tý poslední fotce tváří jako poník a velice roztomile. Takovej plyšáček

29.12.2008 16:10
sally

XXX.XXX.136.64

happyhvezda napsal(a):
Je to Norik , chodí snim do lesa v Nýdku myslím

Koník pěkný, ale my jsme bohužel Zlín

29.12.2008 16:13
sally

XXX.XXX.136.64

bonita napsal(a):
a to tam mate uz tolko snehu? Tu sme sice mali -10, ale sneh este namame,i ked na horach sa uz lyzuje ostosestpekny noricek

ad Vyškov : Bonita ví všecko . A má u mně 1*

29.12.2008 16:14
bonita

XXX.XXX.72.73

bonita napsal(a):

hihi, ona je teraz doslova plysacek, vsetci, ze jeee chudinky, vy ich nezatvarate, oni vam pomrznu a pod , a ked ich zavolam,nech oprobuju ich kozuch, tak sa kazdy normalne zlakne, ze akych medvedov to mameroky sa hlboko zaboria a ako hreju

happyhvezda

29.12.2008 16:15
happyhvezda

XXX.XXX.210.18

sally napsal(a):
Koník pěkný, ale my jsme bohužel Zlín

No to jsem ještě nepochopila jak se někomu může líbit ... tadyk je pěknějši druhý norik Alojz

29.12.2008 16:15
bonita

XXX.XXX.72.73

bonita napsal(a):

jj ruky som myslela, nie roky

29.12.2008 16:16
ambra

XXX.XXX.254.1

sally napsal(a):
Hm, tak práci asi bude mít vždycky hlavně ten, kdo je pro ni ochoten udělat maximum- tedy i cestovat. Musí se ale orientovat v tom, kdo a jak platí a kdo ne.
Zadarmo nebude dělat nikdo nic. Ani zemědělství dlouhodobě ne. Ať si lidi užijí doby levných potravin, za rok už budou mít vytřeštěné oči.
Hlavně ti, co si neumí uchovat a vypěstovat nic sami, a těch je většina.
Jinak pokud existuje díra na trhu ve smyslu zapřahání a naučení se práci s koněm a jsou-li si lidi ochotni za to zaplatit, pak snad není problém je to učit místo dřiny v lese s nejistým výdělkem, ne?
Ikdyž hobíčkáři, chtějící se zapřahání učit jsou obvykle citliví na zacházení s koněm, o jeho držení mají také své představy odpovídající dnešní době - takže neopečovaný kůň znající pouze nepříliš udržovaný štont s přerostlými kopyty, nesedícími podkovami a s neurvalým zacházením obsluhy je asi rychle vyprovokuje k otočení se k odchodu domů... všecko chce svoje, má-li to fungovat.

sally no jako díra na trhu určitě bude, ale tohle chce mít zázemí, kvalitní a spolehlivé koně, kteří laika nesežerou hnedka při pokusu ho nastrojit a taky to chce čas. Hlavně nejsem přesvědčena o tom, že to jde kvalitně naučit 20 lidí najednou apoň ne při počtu dva nebo tři koně + dva nebo tři lidi jako vedoucí.
No, ale taky dneska je doba vratká, kdo dneska platí tak zítra platit nemusí. Tohle začíná bejt čím dál obtížnější odvětví a to cestování taky bohužel něco stojí, když musíš buď dojíždět nebo platit někde ubytko sobě a koním.
No halvně aby ti levný potraviny nebyly drahý jenom pro ty spotřebitele, ale taky pro prvovýrobce, aby se pokryly i vzrůstající náklady na jejich produkci, jako je voda, elektřina, sklizení krmení apod.

29.12.2008 16:17
bonita

XXX.XXX.72.73

bonita napsal(a):

myslis, ze je ten norik chudy? To by sa dalo spravit...

29.12.2008 16:18
sally

XXX.XXX.136.64

bonita napsal(a):
hihi, ona je teraz doslova plysacek, vsetci, ze jeee chudinky, vy ich nezatvarate, oni vam pomrznu a pod , a ked ich zavolam,nech oprobuju ich kozuch, tak sa kazdy normalne zlakne, ze akych medvedov to mameroky sa hlboko zaboria a ako hreju

I my máme dva plyšáky - hřebci, co mají jen přístřešky, ne stáj. Ale pracuju, fotit nestíhám zatím. Kobyly, hříbata, valach - co mají stáj, kde je tepleji, tam je hustota tělního porostu poloviční.

29.12.2008 16:18
bonita

XXX.XXX.72.73

sally napsal(a):
ad Vyškov : Bonita ví všecko . A má u mně 1*

aaale, prosim ta, shirov tu je ako safranu a ja sa snazim mat o nich aky taky prehlad, za to v inych by som pekne pohorela

29.12.2008 16:20
sally

XXX.XXX.136.64

bonita napsal(a):
aaale, prosim ta, shirov tu je ako safranu a ja sa snazim mat o nich aky taky prehlad, za to v inych by som pekne pohorela

Člověk s přehledem je k nezaplacení

ambra

XXX.XXX.254.1

bonita napsal(a):

bonita a sníh nemáme jenom mrzne, což by nemuselo. JO věřím, že je jak plyšák. Já včera pročesávala pesanom chlupiska, malej byl celej jakejsi zmazanej- nevím z čeho všude všechno zmrzlé, ale mám podezření, že zkoušel co vydrží led na kalužích. Ale teda malej není vůbec chlupatej a to je asi tak desetkrát víc venku než starej, kterej je chlupatej jak medvěd a kvůli střílení petard apod. je skoro furt zalezlej v kuchyni, kde je teplo.

happyhvezda

happyhvezda

XXX.XXX.210.18

happyhvezda napsal(a):
No to jsem ještě nepochopila jak se někomu může líbit ... tadyk je pěknějši druhý norik Alojz

Sněhu moc není , ale tak aspoň něco A Shiračci sou krásní

29.12.2008 16:21
sally

XXX.XXX.136.64

happyhvezda napsal(a):

Hm, pokud má člověk soudit jen podle fotek, je to obtížné. Třeba z téhle zrovna se moc vyčíst nedá.

29.12.2008 16:22
ambra

XXX.XXX.254.1

happyhvezda napsal(a):

Tak já jsem tu za kritika, takže první fotka docela hezkej koník, druhá přestavěná potvora a třetí co to proboha je? ten kůň je slepej nebo jenom blbá kvalita fotky?

29.12.2008 16:23
bonita

XXX.XXX.72.73

bonita napsal(a):

jj fujtajbl, mne sa sneh paci,iba ked vecer zacne padat vo velkych chumacoch, a potom rano svieti krasne slnko na zasnezenu krajinu, inak fuuuj, to radsej ten mraz a sucho, inak dik, su to nasi bobanci na nic nerobenie

29.12.2008 16:25
ambra

XXX.XXX.254.1

bonita napsal(a):
jj fujtajbl, mne sa sneh paci,iba ked vecer zacne padat vo velkych chumacoch, a potom rano svieti krasne slnko na zasnezenu krajinu, inak fuuuj, to radsej ten mraz a sucho, inak dik, su to nasi bobanci na nic nerobenie

No tady byla na štědrej den a 25.12 taková krásna chumelenice odpoledne vždycky, ale ten sníh do rána pokaždé roztál. Ale přijde mi, že když je sníh a mrzne, tak ani není taková zima, ale asi je to jenom můj pocit.

happyhvezda

29.12.2008 16:27
happyhvezda

XXX.XXX.210.18

ambra napsal(a):
Tak já jsem tu za kritika, takže první fotka docela hezkej koník, druhá přestavěná potvora a třetí co to proboha je? ten kůň je slepej nebo jenom blbá kvalita fotky?

Kritika nevadí ... no tak první noriček je trošku blběji krmitelný a náchylnější na koliky postavově ma hodně chyb ale hlavní je že tahá ... Ryzatý noriček není slepý , pouze špatna kvalita fotek a špatný fotograf

29.12.2008 16:29
ambra

XXX.XXX.254.1

happyhvezda napsal(a):
Kritika nevadí ... no tak první noriček je trošku blběji krmitelný a náchylnější na koliky postavově ma hodně chyb ale hlavní je že tahá ... Ryzatý noriček není slepý , pouze špatna kvalita fotek a špatný fotograf

Nebyl ten ryzák tak před rokem možná před půl rokem v inzerátech? No a ten první mi na první fotce extrémně chudej nepřijde přežranej teda není ale ani vyhublej viděla jsem horší.

happyhvezda

29.12.2008 16:34
happyhvezda

XXX.XXX.210.18

ambra napsal(a):
Nebyl ten ryzák tak před rokem možná před půl rokem v inzerátech? No a ten první mi na první fotce extrémně chudej nepřijde přežranej teda není ale ani vyhublej viděla jsem horší.

Určitě nebyl dany v inzerci ... no on osobě neni jako tak moc hubený , ale břicho mu roste spíše dolu a jdou někdy vidět žebra ikdyž břicho má

29.12.2008 16:39
ambra

XXX.XXX.254.1

happyhvezda napsal(a):
Určitě nebyl dany v inzerci ... no on osobě neni jako tak moc hubený , ale břicho mu roste spíše dolu a jdou někdy vidět žebra ikdyž břicho má

Mi přijde, že jsem podobného koníka na podobné fotce viděla v inzerátech. No nevím, ale fakt jsem viděla i horší, ale podle fotek je to těžko soudit, ale na těch to tu máš se nezdá moc hubenej.

29.12.2008 16:40
bonita

XXX.XXX.72.73

bonita napsal(a):

tak s rastucimi bruchami smerom dole mame problemy i mysice zeru iba seno, ale potom to tak vyzera, senne brucha, a robota ziadna, jedine tak panicku celu umuchlovat(hlavne zrebec)

29.12.2008 16:41
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):
sally no jako díra na trhu určitě bude, ale tohle chce mít zázemí, kvalitní a spolehlivé koně, kteří laika nesežerou hnedka při pokusu ho nastrojit a taky to chce čas. Hlavně nejsem přesvědčena o tom, že to jde kvalitně naučit 20 lidí najednou apoň ne při počtu dva nebo tři koně + dva nebo tři lidi jako vedoucí.
No, ale taky dneska je doba vratká, kdo dneska platí tak zítra platit nemusí. Tohle začíná bejt čím dál obtížnější odvětví a to cestování taky bohužel něco stojí, když musíš buď dojíždět nebo platit někde ubytko sobě a koním.
No halvně aby ti levný potraviny nebyly drahý jenom pro ty spotřebitele, ale taky pro prvovýrobce, aby se pokryly i vzrůstající náklady na jejich produkci, jako je voda, elektřina, sklizení krmení apod.

Proč 20 lidí najednou?
Viděla jsem 2 west. kurzy E. Weber - kam jsme kámošce vezli kobylu. Kolem cca 10 lidí - s vlastním koněm v kurzu; na každého se našel čas, lektorka radila každému, co potřeboval a na co se ptal. Pro úplné laiky bez vlastního koně jsou zase kurzy jiné.
K čemu ti je učit se s cizím vše naučeným koněm, když třeba základ znáš, ale potřebuješ ho vypilovat ke spokojenosti - s koněm vlastním? O tom je většina kurzů. Že ti poradí jak dál na to, odstraní nedostatky, vysvětlí kde děláš chybu a proč kůň na to reaguje tak, jak reaguje.
Navěšet na koně cajky se naučí člověk průměrné inteligence i podle knihy nebo když se 2x na někoho kouká, povodit koně - až je klidný s brdem, pak s malým klackem zvládne klidně samouk... jo ale zapřáhnout vůz a vyjet je už věc jiná, navíc pokud není klidný kůň učitel k mání.
Stejně tak průměrný hobík nemá problém naučit koně povely, ustupování,couvání ze země - takže na kurz nepřijde s úplným "jelitem" - jde obvykle o to, JAK bojovat s dvojicí kůň + vůz. Aspoň podle ohlasů, které mám já.
Pokud by se konalo v létě - stačí ti na to posečená rozlehlá louka a vůz k zapůjčení. Koně a postroj na něj se předpokládá, že zájemce má.

29.12.2008 16:41
bonita

XXX.XXX.72.73

bonita napsal(a):

aj vedia pod sedlom, alebo iba tahaju?

29.12.2008 16:43
bonita

XXX.XXX.72.73

bonita napsal(a):

sally a videla si niekde take kurzy pre povoznikov?ja teda nikde tu u nas...

happyhvezda

29.12.2008 16:45
happyhvezda

XXX.XXX.210.18

ambra napsal(a):
Mi přijde, že jsem podobného koníka na podobné fotce viděla v inzerátech. No nevím, ale fakt jsem viděla i horší, ale podle fotek je to těžko soudit, ale na těch to tu máš se nezdá moc hubenej.

On je jeden měsíc takový a ten další zase makový ... no osobně ho vidět je zážitek nohy šure , kopytka teš špatně rostou no ale tak ho už koupili A tet pošlu foto jednoho rok a půl starého Hřebčáka Belgik x Norik ... mě se líbi frajer ...

happyhvezda

29.12.2008 16:45
happyhvezda

XXX.XXX.210.18

happyhvezda napsal(a):
On je jeden měsíc takový a ten další zase makový ... no osobně ho vidět je zážitek nohy šure , kopytka teš špatně rostou no ale tak ho už koupili A tet pošlu foto jednoho rok a půl starého Hřebčáka Belgik x Norik ... mě se líbi frajer ...

29.12.2008 16:46
sally

XXX.XXX.136.64

ambra napsal(a):

Hm, a já měla za to,že na prvních dvou fotkách je jeden a ten samý - jen v zimní a letní srsti. Nezdá se přestavěný, jen focený zboku a zezadu. Fotky často klamou.

29.12.2008 16:49
sally

XXX.XXX.136.64

happyhvezda napsal(a):

Tak ten z nich vypadá rozhodně nejlíp. A moje oblíbená barva - grošatý ryzák šedohřívák.

happyhvezda

29.12.2008 16:49
happyhvezda

XXX.XXX.210.18

happyhvezda napsal(a):

Tak rezavý už spíše lajdačí a když ma roupy tak de pod sedlo nebo vyvest vůz s hnojem , Don ( hnědák ) chodí jen do lesa ale jednou jsme riskli ho vzít pod sedlo a na to že byl poprvé pod sedlem tak pohoda

happyhvezda

29.12.2008 16:52
happyhvezda

XXX.XXX.210.18

happyhvezda napsal(a):
Tak rezavý už spíše lajdačí a když ma roupy tak de pod sedlo nebo vyvest vůz s hnojem , Don ( hnědák ) chodí jen do lesa ale jednou jsme riskli ho vzít pod sedlo a na to že byl poprvé pod sedlem tak pohoda

Vždyt jo je to ten jak sis myslela akorat na jedné je v zimní a na druhe fotce v letním kožichu

29.12.2008 16:54
sally

XXX.XXX.136.64

bonita napsal(a):
sally a videla si niekde take kurzy pre povoznikov?ja teda nikde tu u nas...

Ne. Teda aby to nebylo pro úplné laiky s půjčením naučeného koně.
Myslím, že to chybí. Lidi se na to ptají - a nakonec to řeší zaučením koně u profíka, kdy mu za to zaplatí. Pak už se zaučeným nějak bojují sami.
S tím vozem je problém, když nemáš flegmatického učitele - hlavně jde o silnici.
Pod sedlo si každý naučí sám, tam druhého koně netřeba...

29.12.2008 16:56
sally

XXX.XXX.136.64

happyhvezda napsal(a):
Vždyt jo je to ten jak sis myslela akorat na jedné je v zimní a na druhe fotce v letním kožichu

No já jen, že Ambra to brala jako tři koně

29.12.2008 20:48
ambra

XXX.XXX.12.143

sally napsal(a):
No já jen, že Ambra to brala jako tři koně

sally já jsem to brala jako tři fotky

Přidejte reakci

Přidat smajlík