Ahojda, máte doma někdo Fjorda nebo chodíte někam do stáje kde je mají? j8 teda osobně jsem teť skončila po 3 letech v jedný stááji kde máme jen samí Fjordlingy.. 30.. největší stádo takhle v čr,, :-) tady dám pár foteček:-) postupně dám i další:-) pls písněte někdo
Zdravim Kači (PS: šťastný a veselí svátky)
Na fotce kobylka kterou absolute miluju Silvera
sibelik
napsal(a):
Ahojda, máte doma někdo Fjorda nebo chodíte někam do stáje kde je mají? j8 teda osobně jsem teť skončila po 3 letech v jedný stááji kde máme jen samí Fjordlingy.. 30.. největší stádo takhle v čr,, :-) tady dám pár foteček:-) postupně dám i další:-) pls písněte někdo
Anýs :-) docela povedená fotka si myslím
sibelik
napsal(a):
Anýs :-) docela povedená fotka si myslím
Napáskovaný kobylky :D:D
sibelik
napsal(a):
Napáskovaný kobylky :D:D
Jůů tolika prdelek fjordíků sem jaktěživ neviděla
Taky semka přidám jednoho fjordíčka, doufám že se majitelé nebudou zlobit
simishek
napsal(a):
Jůů tolika prdelek fjordíků sem jaktěživ neviděla
Taky semka přidám jednoho fjordíčka, doufám že se majitelé nebudou zlobit
A tohle je jich myslim jenom 16 bo tak ja teť nevim ale jsou ještě vevnitř rozdělený v boxšech a dole ve výběhách hřebci:-) takže kdybych je měla vyfotit najendou endla by im objektiv :D ajinak pjeknej fjordík
sibelik
napsal(a):
A tohle je jich myslim jenom 16 bo tak ja teť nevim ale jsou ještě vevnitř rozdělený v boxšech a dole ve výběhách hřebci:-) takže kdybych je měla vyfotit najendou endla by im objektiv :D ajinak pjeknej fjordík
děkuju, ten tvůj první fjordík je přímo úžasnej, má krásnej a roztomilej kukuč...fakt??týjo...fjordíci jsou děsně pohodlný na ježdění:) alespoň co se mně týče..moje berů je kříženka fjordíka, přidám fotku
simishek
napsal(a):
děkuju, ten tvůj první fjordík je přímo úžasnej, má krásnej a roztomilej kukuč...fakt??týjo...fjordíci jsou děsně pohodlný na ježdění:) alespoň co se mně týče..moje berů je kříženka fjordíka, přidám fotku
Mám doma jednoho kříženýho fjord x hucul x arab .... tak snad nevadí když přihodím jeden snímeček
red and white
napsal(a):
Mám doma jednoho kříženýho fjord x hucul x arab .... tak snad nevadí když přihodím jeden snímeček
týjo. vypadá to fakt krásně!! ... my máme fjord x kladrubskej vraník
simishek
napsal(a):
týjo. vypadá to fakt krásně!! ... my máme fjord x kladrubskej vraník
Krásný fjordítka:-) u nás těch 30 fjordů je taky docela zápřah:-) jukněte na www.perlicka.rajce.net a tam amm fotky fjordů:-) pls a pak sem psněte jaký se vám líbjej nebo pošlete odkaz a kdyžtak vám o nich něco řeknu :D jinak tyhle kobylky jsou dovežený z holandska do svaravy a tam pak se odkupovali:-) a až tady se obsedali. předtim neznali dotek člověka:-) prostě perfedct:-) takže maj holandský jména a tady jsme jim dali až český, jkakoby přezdívky rpotože ty holand. nepoužíváme moc:-) zatím čauko.
PS> Na fotce hlava hřebce Rinara
sibelik
napsal(a):
Krásný fjordítka:-) u nás těch 30 fjordů je taky docela zápřah:-) jukněte na www.perlicka.rajce.net a tam amm fotky fjordů:-) pls a pak sem psněte jaký se vám líbjej nebo pošlete odkaz a kdyžtak vám o nich něco řeknu :D jinak tyhle kobylky jsou dovežený z holandska do svaravy a tam pak se odkupovali:-) a až tady se obsedali. předtim neznali dotek člověka:-) prostě perfedct:-) takže maj holandský jména a tady jsme jim dali až český, jkakoby přezdívky rpotože ty holand. nepoužíváme moc:-) zatím čauko.
PS> Na fotce hlava hřebce Rinara
Děkujem za pochvalu
red and white
napsal(a):
Děkujem za pochvalu
Tak tady jedna, prodala jsem jí kámošce, je úžasná, otec byl čistej fjord, matka nějakej šiklej hucul, možná s arabem, nebo poníkem
sibelik
napsal(a):
Teda fakt pěkný ! Jen jsem se pro informaci chtěla zeptat, vy jste ti nadšenci, co také inzerují na bazoš.cz ten kalendář? Já jen, že jsem tam taky nějaký fjordnadšence našla. Jo, odkud jste?
sibelik
napsal(a):
Nevím, ten kalendář jsem si nevšimla.. jinak ze Staré Paky
Cilka ,,,,,není moje ale holčiny kterou znám (Anička)
sibelik
napsal(a):
mrtěě:-) hlavou vypadá jako náš Anýs:-)
Co myslíte, jak by Omárkovy slušel ježek ?
jessyn

XXX.XXX.146.227
sibelik
napsal(a):
slušel:-) každýmu fjordovi skoro sluší:-)
Elínek v zimě
red and white
napsal(a):
Saddlery : to je zajímavá kombiace, a vypadá to, že dost povedený koník nemáte fotku celého koníka ?
Je to Selinka,občas prostě Ota,věčně nenažraný turista a samostatná jednotka.
red and white
napsal(a):
to si umím představit Ale dobrá kombinace
Je to koník s neoblomným vlastním názorem na opouštění ohrad za žrádlem.
red and white
napsal(a):
Ano kůň s vlastním neoblomným názorem.... to mi něco řiká
Když se dovezla byla poloviční a neuměla sama chodit,stát,nic,ale rychle se z toho dostala a ted je z ní malá koule na čtyřech nožičkách,která ani nepotřebuje říji na to,aby vytáhla koně z ohrady a kluci jdem se projíd do města,oni nás policajti zas najdou a páníčkům zavolají.
olga visnakova

XXX.XXX.79.90
saddlery
napsal(a):
Je to koník s neoblomným vlastním názorem na opouštění ohrad za žrádlem.
Kdyby někdo z Vás věděl o fkjordíkovi na prodej, klidně lehce marodnýho, dejte vědět. Hlavně do šestnácti let, hodnýho-děti, společnost koní, i křížence, dejte vědět. Ahoj Kačí, co Ti Vaši? 4ipsa dnes byla s Hančí venku.............mazec-šílená kobylka
sibelik
napsal(a):
Pane Císař, když už Vás tu takhle mám, myslíte že bych vás mohla k něčemu využít?? na svého prcka jsem dala sedlo - které bylo kupované na plnokrevnou kobylku, sériová výroba, jak se pozná, jestli není moc úzké na něj? Osobně mi přijde že mu celkem sedí, ale jelikož má přecijen trochu jinak tvarovaný hřbet než A1/1, tak se raději zeptám
Děkuji předem ještě přihodím fotku sedla
red and white
napsal(a):
Pane Císař, když už Vás tu takhle mám, myslíte že bych vás mohla k něčemu využít?? na svého prcka jsem dala sedlo - které bylo kupované na plnokrevnou kobylku, sériová výroba, jak se pozná, jestli není moc úzké na něj? Osobně mi přijde že mu celkem sedí, ale jelikož má přecijen trochu jinak tvarovaný hřbet než A1/1, tak se raději zeptám
Neviděl jsem to na koni bez deky,ale vsadil bych se,že jo,podbřišák mu to sjede za přední nohy,není to pozicí řemenu od kostry moc vepředu,ale zaůhlením a přetočením ližin kostry bars a šířkou v přední komoře gullet ,plnas má jiná záda a kříženci až po qh mají záda širší a jinak posazené lopatky,pokud dáte sedlo na koně bez deky,posadíte ho až za akční prostor lopatky,aby celý kloub se mohkl hýbat při pohybu koně a sedlo ho nesvíralo a dotáhnete gurt,tak uvidíte,zda se sedlo nestaví na předek,což by bylo ůzké,a spodními hranami kostry právě tlačí a najíždí do krajiny lopatek koně.
red and white
napsal(a):
Na té fotce má sedlo moc ve předu
saddlery
napsal(a):
Na té fotce má sedlo moc ve předu
Jo takže když ho posadím na koně bez deky a upnu, nesmí odstávat vzadu pokud dobře chápu?
red and white
napsal(a):
Jo takže když ho posadím na koně bez deky a upnu, nesmí odstávat vzadu pokud dobře chápu?
red and white
napsal(a):
PS: mám na něj správně toto sedlo, myslíte ( vím, z fotky se to špatně pozná ) tedy, že je asi lepší toto široké ( zkoušela jsem na něj druhé sedlo jelikož v tomto se mě špatně sedí, je na mě velké
) Předem díky za ochotu
olga visnakova
napsal(a):
Kdyby někdo z Vás věděl o fkjordíkovi na prodej, klidně lehce marodnýho, dejte vědět. Hlavně do šestnácti let, hodnýho-děti, společnost koní, i křížence, dejte vědět. Ahoj Kačí, co Ti Vaši? 4ipsa dnes byla s Hančí venku.............mazec-šílená kobylka
Olčí > ti naši, mno byla jsem na besídce a zase sem si po dlouhý době sedla an Silveru, tu kobylu rpostě miluju :-) jens e naghoře podivej an ejjí fotku, no neni úžasná? a co Gipsa? stejská se mi:'(
red and white
napsal(a):
PS: mám na něj správně toto sedlo, myslíte ( vím, z fotky se to špatně pozná ) tedy, že je asi lepší toto široké ( zkoušela jsem na něj druhé sedlo jelikož v tomto se mě špatně sedí, je na mě velké
) Předem díky za ochotu
Sedlo pěkný. my na fjordy máe australský honácký jedno jinak norme anglii
tady fotečka
red and white
napsal(a):
) Předem díky za ochotu
Myslet znamená houby vědět,jak říkám- položte to za lopatku koni bez deky a uvidíte,nesmí na koni stát a doléhat celou plochou ližin kostry a nikde nsmí tlčit do koně,tady takový příklad širokého wade na haflošce.
saddlery
napsal(a):
to chápete dobře,musí sedět na koni celou plochou ližin kostry kopírovat plochu svalů podél páteře,posedlím zespod nesednout na páteř.
Děkuji.. to je věda ty sedla jezdila jsem dlouho anglii, western jezdím teprve druhým rokem, tak v tom ještě nejsem až tak zběhlá... bohužel momentálně nemám přibližně 30 000,- na kvalitní sedlo takže jsme to řešili levnějšíma variantama. Je pravda že když sednu do kvalitnějších značek, je to jiné svezeníčko, ale co se dá dělat. Peníze teť šli na vybudování stájí doma, takže kompromis
red and white
napsal(a):
Děkuji.. to je věda ty sedla jezdila jsem dlouho anglii, western jezdím teprve druhým rokem, tak v tom ještě nejsem až tak zběhlá... bohužel momentálně nemám přibližně 30 000,- na kvalitní sedlo takže jsme to řešili levnějšíma variantama. Je pravda že když sednu do kvalitnějších značek, je to jiné svezeníčko, ale co se dá dělat. Peníze teť šli na vybudování stájí doma, takže kompromis
Tak,že držíme palce a kopýtka.
sibelik
napsal(a):
taky držim palečky:-) oni se nechaj sehnat dobrý sedla ;) a levně. jen an ně narazit no:-)
díky já vím, jenže nám nic na něj nic nesedělo ( jelikož ho nejezdím jen já ale i můj otec mohutnější postavy ) potřebovali jsme dostatečně vělké posedlí a zároveň kratší sedla, u všech měl konec sedla až na zadku
tohle je asi taková dobrá volba, ( to světlejší ) jen pro mě je nepohodlé protože je moc velké, proto jsem zkoušela na něj sedlo mé kobylky ale jak čtu radu od pana sedláře ,asi špatný nápad
red and white
napsal(a):
díky já vím, jenže nám nic na něj nic nesedělo ( jelikož ho nejezdím jen já ale i můj otec mohutnější postavy ) potřebovali jsme dostatečně vělké posedlí a zároveň kratší sedla, u všech měl konec sedla až na zadku
tohle je asi taková dobrá volba, ( to světlejší ) jen pro mě je nepohodlé protože je moc velké, proto jsem zkoušela na něj sedlo mé kobylky ale jak čtu radu od pana sedláře ,asi špatný nápad
PS: ráda bych se ještě zeptala, nevíte jak se jmenuje ten způsob upínání sedla, mívají to enduranční sedla jakoby do trojúhelníku, ze sedla do podbřišáku, pak zpět k sedlu ale jako do otvoru dál a zase k podbříšníku ( snad pochopíte co myslím ) měli jsme to na jednom westernovém sedle a super to drželo
díyk
red and white
napsal(a):
PS: ráda bych se ještě zeptala, nevíte jak se jmenuje ten způsob upínání sedla, mívají to enduranční sedla jakoby do trojúhelníku, ze sedla do podbřišáku, pak zpět k sedlu ale jako do otvoru dál a zase k podbříšníku ( snad pochopíte co myslím ) měli jsme to na jednom westernovém sedle a super to drželo
díyk
Jde jen o to,že je to o mírách koně a jezdce,ale pokud má koník krátká záda a člověk větší zadek,tak skoro bohužel,protože mezi pánví a lopatkou koně máte omezený prostor pro délku sedla,pomůže vám sedlo s centrovým sedem- center seat,třeba u wade sedel,sedíte tak ve sředu posedlí a ne zadkem vzadu v míse posedlí a rozkládáte tak váhu jezdce po celé délce sedlové kostry,prokoně lepší než sedlo kde tlačíte zadkem do mísy cantlu,to vázání je normální dlouhá kravata,ale mnohdy je to vídáno jako super vázání co má krýt nedostatky v opasování kostry sedla a celoplošném konaktu,nespoléhat na to,a navíc zadní část řemenu může jít hranou do těla a srsti koně.
red and white
napsal(a):
díyk
ták to rpomiň ale to envím:-) zkus se podívat někam na net - úpínání podbřišníků ono ti to ěnco anjde :D
sibelik
napsal(a):
ták to rpomiň ale to envím:-) zkus se podívat někam na net - úpínání podbřišníků ono ti to ěnco anjde :D
No právě! To byl kámen úrazu pokud bylo sedlo koni, tak zase jezdce tlačilo, pokud byl jezdec spokojen, tak to měl koník dlouhé... bohužel, ten kraťoučký hřbet je na toto neštěstí no.. zkoušeli jsme i bezkostrové sedlo barefoot ale musedli jsme ho vrátit, na koni se přetáčelo sklouzla jsem s ním koni pod břicho ve cvalu při projíždění trošku prudšího obratu.. takže jsem to zavrhla. No časem chci pořídit sedlo šité na míru, až budou zase našetřeny nějaké penízky, pak už chci vyloženě kvalitu
do té doby to musím vydržet ve větším sedle.
red and white
napsal(a):
No právě! To byl kámen úrazu pokud bylo sedlo koni, tak zase jezdce tlačilo, pokud byl jezdec spokojen, tak to měl koník dlouhé... bohužel, ten kraťoučký hřbet je na toto neštěstí no.. zkoušeli jsme i bezkostrové sedlo barefoot ale musedli jsme ho vrátit, na koni se přetáčelo sklouzla jsem s ním koni pod břicho ve cvalu při projíždění trošku prudšího obratu.. takže jsem to zavrhla. No časem chci pořídit sedlo šité na míru, až budou zase našetřeny nějaké penízky, pak už chci vyloženě kvalitu
Jinak moc díky za ochotu a za radu Pěkný zbytek večera
red and white
napsal(a):
Mám kostru wade s centrovým sedem i s hratším posedlím ve verzi posedlí 15" a opěrou cantle jen 11" širokou,tak jezdec neví o hranách mísy za stehnama a sedí v těžišti ve středu a má tio kratší bars pro kratší koně,viz to na té haflingerce,tady je kostra 16".
saddlery
napsal(a):
Mám kostru wade s centrovým sedem i s hratším posedlím ve verzi posedlí 15" a opěrou cantle jen 11" širokou,tak jezdec neví o hranách mísy za stehnama a sedí v těžišti ve středu a má tio kratší bars pro kratší koně,viz to na té haflingerce,tady je kostra 16".
Tak jsem dle rady zkusila ...
sibelik
napsal(a):
red and white
napsal(a):
...ten konec co odstává kus ohlé kůže, to mi dělalo i na té kobylce
red and white
napsal(a):
...ten konec co odstává kus ohlé kůže, to mi dělalo i na té kobylce
h
red and white
napsal(a):
vv
A takhle sedí to druhé sedlo
PS: chci se moc omluvit zadavatelce tématu Fjordi a všem příznivcům že sem tahám něco jiného, doufám že to pochopíte díky
red and white
napsal(a):
A takhle sedí to druhé sedlo
PS: chci se moc omluvit zadavatelce tématu Fjordi a všem příznivcům že sem tahám něco jiného, doufám že to pochopíte díky
dgh
red and white
napsal(a):
dgh
Tak a stačilo ... .
Přihodím alespoň fotku mého miláčKa kříženýho ať se vrátíme k původnímu tématu Dík za pochopení
red and white
napsal(a):
Tak a stačilo ... .
Přihodím alespoň fotku mého miláčKa kříženýho ať se vrátíme k původnímu tématu Dík za pochopení
Jásný ;) taky sem hodim Fjordítko
Sem je blejskla:-)
sibelik
napsal(a):
Rozkaz !
red and white
napsal(a):
Rozkaz !
Ona mi ožužlává mikinu! to se řekne xD
sibelik
napsal(a):
Vojtíšek, z 1/4 fjord
sibelik
napsal(a):
Ahoj, tady je můj John, maminka je poloviční fjord, takže po ní spíš máme barvičku a pupík
sibelik
napsal(a):
Ahoj Katko, moc tě prosím o zaslání nejakých fotek Renjara - Rinara. Je to otec mojí Bellony. Moc ti děkuji a přidávám fotku Bellony.
moje stránky kde si můžete přečíst hlavně o fjordech jsou www.dalmatika.estranky.cz
dalmatika
napsal(a):
Ahoj Katko, moc tě prosím o zaslání nejakých fotek Renjara - Rinara. Je to otec mojí Bellony. Moc ti děkuji a přidávám fotku Bellony.
moje stránky kde si můžete přečíst hlavně o fjordech jsou www.dalmatika.estranky.cz
Ahoj, prosím o Mejlík :-) pošlu fotky Rinara :-)
Tady jedna jen hlavy
sibelik
napsal(a):
Ahoj, prosím o Mejlík :-) pošlu fotky Rinara :-)
Tady jedna jen hlavy
Můj mail je petra.kuta@pila-javorice.cz moc díky za ty fotky. Chtěla bych ho vidět naživo, ale je to od nás dálka. Bydlím u Prostějova. Napíšeš mi prosím jaký Renjar je a co umí? Bellona je moc pracovitá a klidná. Baví ji tahat - tahaly jsme kládu a sáňky a teď bych si ráda postavila gig. Je docela samostatná, chodí sama ven. Je to osobnost a nenechá si od koní nic líbit. Sama ale nevyhledává spory.
soustu fotek najdeš na www.dalmatika.rajce.net jsou tam fjordi od hodně lidí z republiky. Chtěla jsem se zeptat, jestli je u vás ještě ta Kry.
Přidávám fotky Bellony nové i loňské
Moc díky za email.
dalmatika
napsal(a):
Můj mail je petra.kuta@pila-javorice.cz moc díky za ty fotky. Chtěla bych ho vidět naživo, ale je to od nás dálka. Bydlím u Prostějova. Napíšeš mi prosím jaký Renjar je a co umí? Bellona je moc pracovitá a klidná. Baví ji tahat - tahaly jsme kládu a sáňky a teď bych si ráda postavila gig. Je docela samostatná, chodí sama ven. Je to osobnost a nenechá si od koní nic líbit. Sama ale nevyhledává spory.
soustu fotek najdeš na www.dalmatika.rajce.net jsou tam fjordi od hodně lidí z republiky. Chtěla jsem se zeptat, jestli je u vás ještě ta Kry.
Přidávám fotky Bellony nové i loňské
Moc díky za email.
Tady jedna fotka z léta
dalmatika
napsal(a):
Tady jedna fotka z léta
A ještě z letošní zimy docela vydařená že?
jollion
napsal(a):
Ahoj, tady je můj John, maminka je poloviční fjord, takže po ní spíš máme barvičku a pupík
Moje klisna Fjord Ozi.
sibelik
napsal(a):
Anetka -zacráněna z jatek,stáj Liberec,věk 23 let
sheril
napsal(a):
Anetka -zacráněna z jatek,stáj Liberec,věk 23 let
hucul-fjord-welš
sibelik
napsal(a):
Není to tak dlouho, co byly vytvořeny nové stránky a svaz chfjk. tady je odkaz http://schfjkcr.cz/
xkola200
napsal(a):
Není to tak dlouho, co byly vytvořeny nové stránky a svaz chfjk. tady je odkaz http://schfjkcr.cz/
Taky přidávám fotečku fjordíka. Pracuji v ZOO ve Vyškově a chováme tam fjordy. Máme jednoho nádherného hřebce Joe (často jeho fotografie můžete vidět v časopisu Koně a hříbata - v aktuálním čísle je i jeho plakát). A máme už jen 3 klisny. Kobylu Manju, Sherry a Siku. Letos máme 2 hříbátka. Klisničku i hřebečka. Přikládám fotografii z dob, kdy jsem měla ještě čas jezdit na Manje. Teď jsem přešla na shirské koně, ale ráda bych se k Manje zase vrátila a koupila jsem si na ni westernov sedýlko. Zatím ho ale využívá Joe. I na něm, se občas ráda projedu.
sibelik
napsal(a):
Přihazuji foto naší fjordky jsme od Hradce Králové..
shettysheila

XXX.XXX.31.1
awonlady
napsal(a):
Přihazuji foto naší fjordky jsme od Hradce Králové..
Hlavička naší fjordské dámy Ozinky.