lapata
napsal(a):
no myslela jsem, že jsem napsala do poníkovské sekcea ejhle zobrazilo se mi to jako samostatný příspěvek. takže chtěla bych zdůraznit, že jsem se ptala na šetíky a poníky vůbec
Česká Lípa forever
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.83
lapata
napsal(a):
zdravím! jen tak pro zajímavost, je tu někdo ze severu? českolipsko, liberecko?
Já jsem od Liberce, ale můj kůň má bohužel do poníka hooodně daleko.....Stejně bych přesto ráda někoho tady od nás poznala...
red and white
napsal(a):
coudas: tak to jsme na tom podobně.. Moc seveřanů tu není
Ahoj my jsme z Liberce
michel
napsal(a):
Ahoj my jsme z Liberce
me koreny ze Severu Cech pochazeji, ale ted by jste me tam tezko hledali
kobyla u Prahy a ja opravdu na Severu, ale Evropy
napoveda: obrazek
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.83
klarusa
napsal(a):
me koreny ze Severu Cech pochazeji, ale ted by jste me tam tezko hledali
kobyla u Prahy a ja opravdu na Severu, ale Evropy
napoveda: obrazek
To já mám kořeny taky na severu, ale Moravy. A jinde než na severu Čech se už raději vyskytovat nechci, mám tu vše, co jsem hledala...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To já mám kořeny taky na severu, ale Moravy. A jinde než na severu Čech se už raději vyskytovat nechci, mám tu vše, co jsem hledala...
no tak já mám kořeny přímo v České Lípe, v 7mi letech jsem se odstěhovala do Cvikova a nyní jsem se opět vrátila, 4měsíce bydlím v malé vesničce u České Lípy. Škoda jen, že jsem si to malovala moc růžově, nejraději bych se do Cvikova vrátila ( Resp. do Kunratic u Cvikova ) Uvidíme, kam mě život zavede až dostuduji
red and white
napsal(a):
no tak já mám kořeny přímo v České Lípe, v 7mi letech jsem se odstěhovala do Cvikova a nyní jsem se opět vrátila, 4měsíce bydlím v malé vesničce u České Lípy. Škoda jen, že jsem si to malovala moc růžově, nejraději bych se do Cvikova vrátila ( Resp. do Kunratic u Cvikova ) Uvidíme, kam mě život zavede až dostuduji
Tady Liberec , (více na ,,severní čechy " 1-6) ale přiložím fota našich koníků...
havj
napsal(a):
Tady Liberec , (více na ,,severní čechy " 1-6) ale přiložím fota našich koníků...
Máme pondu Juráše a Jacka...
havj
napsal(a):
Ahoj Nerčí, moc tě zdravím....Upadlo to, to máš pravdu...nějak se těm koňákům ze severu nechce psát...přitom je tu koní a stájí....
To je pravda, v poslední době se tu koně rozmáhají na každém druhém roli, jen v naší malé vesničce jsme momentálně 4lidi co maj koně..a to je vesnička, může mít tak 200, obyvatel.. a v sousedních vesnicích taky spoustu koníků
red and white
napsal(a):
To je pravda, v poslední době se tu koně rozmáhají na každém druhém roli, jen v naší malé vesničce jsme momentálně 4lidi co maj koně..a to je vesnička, může mít tak 200, obyvatel.. a v sousedních vesnicích taky spoustu koníků
U nás toho je taky hodně, ale spíš mám strach, KAM a KDE budeme v budoucnu jezdit...Louky se mění na stavební parcely, ...louky jsou soukromníků a cesty a silnice plné aut... je to u nás čímdáltím víc horší ...a nebezpečno.... závidím těm, co bydlí a mají koně někde u lesa na samotě... Z Liberce se stává betonové město... samej supermarket, průmyslová zóna...v centru dopravní kolaps...
přestává se mi tu líbit...
havj
napsal(a):
U nás toho je taky hodně, ale spíš mám strach, KAM a KDE budeme v budoucnu jezdit...Louky se mění na stavební parcely, ...louky jsou soukromníků a cesty a silnice plné aut... je to u nás čímdáltím víc horší ...a nebezpečno.... závidím těm, co bydlí a mají koně někde u lesa na samotě... Z Liberce se stává betonové město... samej supermarket, průmyslová zóna...v centru dopravní kolaps...
přestává se mi tu líbit...
omlouvám se že se vtírám do rozhovoru,máš pravdu že se z liberce stává betonové město, Naštěstí bydlím ve vesnici kam se to snad nedostane,kdysi jsem nadávala že bydlím v zapadákově ale teď si nemohu stěžovat jsou tu kolem samé louky lesy různé stezky. No nádhera .
michel
napsal(a):
omlouvám se že se vtírám do rozhovoru,máš pravdu že se z liberce stává betonové město, Naštěstí bydlím ve vesnici kam se to snad nedostane,kdysi jsem nadávala že bydlím v zapadákově ale teď si nemohu stěžovat jsou tu kolem samé louky lesy různé stezky. No nádhera .
michel
napsal(a):
Tak to ti závidím...Když chceme do lesa tak to máme pěšky necelou hoďku rychlé chůze.. a to bydlím na kraji Liberce... V lese vydržím i 3-5 hodin.... (se psem)
havj
napsal(a):
Tak to ti závidím...Když chceme do lesa tak to máme pěšky necelou hoďku rychlé chůze.. a to bydlím na kraji Liberce... V lese vydržím i 3-5 hodin.... (se psem)
Když je pěkné počasí ... tak si to užívám.... a fotím...
havj
napsal(a):
Tak to můžeš zajet k nám, to se lesa tak nabažíš že tam rok nevlezeš Odkud přesně jsi?
havj
napsal(a):
A kde Michaelo bydlíš ?
Jéé také ráda fotím na škole jsem měla 2 roky fotku, já jsem z Oldřichova v Hájích je to směr Frýdlant
michel
napsal(a):
Jéé také ráda fotím na škole jsem měla 2 roky fotku, já jsem z Oldřichova v Hájích je to směr Frýdlant
Tak koukejte jak to vypadá u nás docela si zatím nestěžuji ale má se přez louky stavit obchvat .. takže nadšená nejsem
uvidíme uvidíme
lapata
napsal(a):
Podchod jen nevíhoda že na minule jsme málem spadli do odvodňovacího kanálu
vůbec to nemají nijak uznačený, kdyby bylo víc sněhu ani bych si nevšimla že tam něco je a co kdyby jsme tam zapadli
kanál o průměru 1,5 m ...
red and white
napsal(a):
Podchod jen nevíhoda že na minule jsme málem spadli do odvodňovacího kanálu
vůbec to nemají nijak uznačený, kdyby bylo víc sněhu ani bych si nevšimla že tam něco je a co kdyby jsme tam zapadli
kanál o průměru 1,5 m ...
A máme i nově vystavenou cyklostezku moc po ní sice nejezdím, ale občas si to zkrátím
red and white
napsal(a):
A máme i nově vystavenou cyklostezku moc po ní sice nejezdím, ale občas si to zkrátím
Nevím zda to bude vidět, ale ty fleky vzadu, to jsou srnky těch je u nás hafec, stáda i po 20ti kusech .... všude
red and white
napsal(a):
Nevím zda to bude vidět, ale ty fleky vzadu, to jsou srnky těch je u nás hafec, stáda i po 20ti kusech .... všude
Loukááá
red and white
napsal(a):
strašák .. nečekaný nepřítel koně
To by mohlo stačit.. tak ještě poslední..moje zlato doma právě podstoupila odbahˇ
novací kůru
red and white
napsal(a):
Já? Neee
ty srnky jsou paráda máme jich tu také hodně, jednou se mi povedlo projet jejich stádem asi 30 kusů sama tomu do dnes nevěřím fakt paráda. Chodim jim krást řepu
michel
napsal(a):
ty srnky jsou paráda máme jich tu také hodně, jednou se mi povedlo projet jejich stádem asi 30 kusů sama tomu do dnes nevěřím fakt paráda. Chodim jim krást řepu
Ta fotka s tim bleskem je úžasná
No nám dřív chodil k baráku i jelen na jabka než jsme to ohradili pro koně koukám že se srnečkám tady na severu daří, když jsem měla koně v Grunově tam jich bylo taky mraky .. a v Heřmanicích taktéž dost !
michel
napsal(a):
třeba nakonec nic stavět nebudou, u nás také pořád něco vymejšlejí a nic máme dobrého ztarostu
michel
napsal(a):
třeba nakonec nic stavět nebudou, u nás také pořád něco vymejšlejí a nic máme dobrého ztarostu
no to k nám také nějaká sem tam zabloudí, také jsem ted udělala ohradu tak nic, ale chodí na seno vedle tak jim tam nosím jablíčka za tu řepu
michel
napsal(a):
no to k nám také nějaká sem tam zabloudí, také jsem ted udělala ohradu tak nic, ale chodí na seno vedle tak jim tam nosím jablíčka za tu řepu
tak se nastěhuj k nám a budeš mít pokoj, chtěla bych tu koupit tak 3 louky tak doufám že se mi to povede v budoucnu bych chtěla mít více koní,ale teď sotva stíhám 3 tak uvidíme
michel
napsal(a):
tak se nastěhuj k nám a budeš mít pokoj, chtěla bych tu koupit tak 3 louky tak doufám že se mi to povede v budoucnu bych chtěla mít více koní,ale teď sotva stíhám 3 tak uvidíme
Jak proboha stáháš 3 já sotva stíhám 2 neee zas tak hrozný to není, taky bych chtěla ještě jednoho koníka, mladýho vychovat si sama ale stále váhám, buď připustit mojí kobylku, nebo si pořídit hříbátko, a nebo si vystačit s těma mojema dvěma raubířema...
Taky bych chtěla pastviny, ale bohužel u nás to nějak nejde zkloubyt máme "jen" výběh, na jaře sice budeme přikupovat ještě kus pozemku k potoku, ale do mžch vysněných cca 4-5ha luk to má daleko
red and white
napsal(a):
Jak proboha stáháš 3 já sotva stíhám 2 neee zas tak hrozný to není, taky bych chtěla ještě jednoho koníka, mladýho vychovat si sama ale stále váhám, buď připustit mojí kobylku, nebo si pořídit hříbátko, a nebo si vystačit s těma mojema dvěma raubířema...
Taky bych chtěla pastviny, ale bohužel u nás to nějak nejde zkloubyt máme "jen" výběh, na jaře sice budeme přikupovat ještě kus pozemku k potoku, ale do mžch vysněných cca 4-5ha luk to má daleko
no ty dva nejsou moje ale starám se o ně. Ferda je ustájen u souseda který mi ferdu prodal a je tam ještě honza který je jeho toho si nechal do tahu ale nemá pro něj práci tak se o něj starám teď si naněj budu kupovat sedlo aby se chudák dostal ven.Pak tam má kámoška frísáka tak jí občas pomáhám. Zítra pošlu foto ten honza je nádhernej kůň,jen kdyby to nebyl takovej kousavej zmetek tak bych ho vyměnila
michel
napsal(a):
no ty dva nejsou moje ale starám se o ně. Ferda je ustájen u souseda který mi ferdu prodal a je tam ještě honza který je jeho toho si nechal do tahu ale nemá pro něj práci tak se o něj starám teď si naněj budu kupovat sedlo aby se chudák dostal ven.Pak tam má kámoška frísáka tak jí občas pomáhám. Zítra pošlu foto ten honza je nádhernej kůň,jen kdyby to nebyl takovej kousavej zmetek tak bych ho vyměnila
Jo táák to jo Kámoška má frísáka?? Hmmm
Ty se mi moc líběj, ale asi bych do něj nešla
Já jsem spíš na americká plemena a arábky
ale doma mám pravej opak
Ale máš to dobře zřízený
michel
napsal(a):
Jo jinak máš také dobrou ohradu
red and white
napsal(a):
Jo táák to jo Kámoška má frísáka?? Hmmm
Ty se mi moc líběj, ale asi bych do něj nešla
Já jsem spíš na americká plemena a arábky
ale doma mám pravej opak
Ale máš to dobře zřízený
Tak zítra pošlu fota tak tu buď jasné...Já bych do něj také nešla, já jsem zase na chlaďáky v budoucnu bych chtěla shiráka ale nevim nevim no. Ferda je slezký norik a je takovej drobnej.
michel
napsal(a):
máš text výš jsem to blbě dala no
Jasný těšim se na fotečky Shire se mi taky moc líbí, je to dominantní zvíře.... tady naše stájová kobylka ( tedy už není naše, na podzim se prodala ) norička Liduška
povahově nejúžasnější a nejklidnější zvíře které jsem kdy poznala, ani pčtrosů se nebála když je viděla prvně
red and white
napsal(a):
Jasný těšim se na fotečky Shire se mi taky moc líbí, je to dominantní zvíře.... tady naše stájová kobylka ( tedy už není naše, na podzim se prodala ) norička Liduška
povahově nejúžasnější a nejklidnější zvíře které jsem kdy poznala, ani pčtrosů se nebála když je viděla prvně
ježiš překlem..samozdřejmě Pštrosů
red and white
napsal(a):
ježiš překlem..samozdřejmě Pštrosů
jéé ta je nádhérná a ta barva, škoda kdybych věděla.... je to ferda ted je teda klidnější ale předtím jsem měla co dělat abych ho udržela. Když jsme jeli na vyjížďku tak jsem s ním ani nehla je tupej na všecko. Už je to trochu lepší ale stejně je to zmetek kolikrát se michce brečet pač nevím co mám dělat máte doma pštrosy?
lapata
napsal(a):
Liduška se prodávala ale není to kobyla k velkýmu ježdění je jí už 17let a při větší námaze kulhá, asi staré zranění z lesa - hlezno
Je to tak jako společník ke koni občas povozit na půl hodiny děcka ale nic víc. Vzal si jí pán od Mělníka jako společnici ke koni takže jsme spokojený že se má snad dobře, ale pěkná je to je fakt, je i v HPK ( právně se jmenuje Hůrka ) A fakt super povaha
red and white
napsal(a):
Liduška se prodávala ale není to kobyla k velkýmu ježdění je jí už 17let a při větší námaze kulhá, asi staré zranění z lesa - hlezno
Je to tak jako společník ke koni občas povozit na půl hodiny děcka ale nic víc. Vzal si jí pán od Mělníka jako společnici ke koni takže jsme spokojený že se má snad dobře, ale pěkná je to je fakt, je i v HPK ( právně se jmenuje Hůrka ) A fakt super povaha
Doma pštrosy ne, to je na ranči kde přez sezónu pracuji - měla jsem tam i své koně než jsme si postavili stáje doma, ale jak to tak vidím, na sezónu si je vezmu zase s sebou na ranč
red and white
napsal(a):
No já pořád koukám po nějakém koni k ferdovi on je ve výběhu sám a pořád chce jít domů, sice mám bytelnou ohradu ale když se mu chce tak jí přeskočí zítra mu tam zkusím strčit toho honzu ale nevím jak to dopadne nemám zkušenosti. No nevidím to dobře ale za pokus to stojí
michel
napsal(a):
No já pořád koukám po nějakém koni k ferdovi on je ve výběhu sám a pořád chce jít domů, sice mám bytelnou ohradu ale když se mu chce tak jí přeskočí zítra mu tam zkusím strčit toho honzu ale nevím jak to dopadne nemám zkušenosti. No nevidím to dobře ale za pokus to stojí
kde to je ten ranč?
red and white
napsal(a):
Doma pštrosy ne, to je na ranči kde přez sezónu pracuji - měla jsem tam i své koně než jsme si postavili stáje doma, ale jak to tak vidím, na sezónu si je vezmu zase s sebou na ranč
MIchalo, tak já bydlím úplně nadruhé straně.... Bydlím v Doubí , mezi Pilinkovem a dálnicí na Prahu..... Do lesa chodím spíš přes Dlouhý Most k Tajchu , zřídka k Hanychovu, Hluboká,Rašovka atd... Oldřichov je zatím OK. Směr Chrastava , Vítkov,Oldřichov, Frýdlant , Nová Ves, Studánka... tam všude kolem je příroda , lesy a oklolí OK. Zato pod Ještědem Už se jedni známí z Hanychova s koníky odstěhovali... všechno tam prodali a budujou o kus dál....
michel
napsal(a):
ne ale ráda bych ho poznala teda, to není tak daleko
Tak tam až budeš mít čas a bude hezky - tak si tam určitě zajeď. Je to tedy momentálně spíše golfová doména, koně trošičku upadají ale atrakcí na celodenní program je tam dost.
Golf, koně( je zde i krytá jezdecká hala ), squash, tenis, bowling, hospoda ( v létě africká restaurace ) hotel, adrenalin park, a různé jiné související, patrol team, čtyřkolky, v létě tam byl pro akce i zorbing , "zoogická zahrada ( poníci, lamy, pávy, pštrosy, králíci atd atd..")
přihodím pár foteček ať udělám reklamu
jinak www.malevil.cz
red and white
napsal(a):
Tak tam až budeš mít čas a bude hezky - tak si tam určitě zajeď. Je to tedy momentálně spíše golfová doména, koně trošičku upadají ale atrakcí na celodenní program je tam dost.
Golf, koně( je zde i krytá jezdecká hala ), squash, tenis, bowling, hospoda ( v létě africká restaurace ) hotel, adrenalin park, a různé jiné související, patrol team, čtyřkolky, v létě tam byl pro akce i zorbing , "zoogická zahrada ( poníci, lamy, pávy, pštrosy, králíci atd atd..")
jinak www.malevil.cz
Tak to je super určitě se tam vydám vemu sebou tu kámošku a pojedem na čumendu. Já jdu spát zítra mě čeká velký den a moc moc práce a hlavně nafotím ty sičáky tak zdar
red and white
napsal(a):
jinak www.malevil.cz
Fotky ranče jako takového koukám nemám to CD s fotkama mám zas buhvíkde, takže hodím alespoň pár zvířat z ranče
red and white
napsal(a):
Fotky ranče jako takového koukám nemám to CD s fotkama mám zas buhvíkde, takže hodím alespoň pár zvířat z ranče
foto venkovní jízdárna a moje kobča Popelka
red and white
napsal(a):
No tak poslední.. provozní kobylka .. to jen tak pro představu jak to tu máme pěkné, až najdu to CD vložím další, mám krásný fotky...
... ať žije reklama
mizím se umejt tak ( i když už tu stejnak asi nikdo neni
) dobrou noc
red and white
napsal(a):
No tak poslední.. provozní kobylka .. to jen tak pro představu jak to tu máme pěkné, až najdu to CD vložím další, mám krásný fotky...
... ať žije reklama
mizím se umejt tak ( i když už tu stejnak asi nikdo neni
) dobrou noc
přídávám honzíka a haukeho
red and white
napsal(a):
Koníci jsou krásní ale ještě bych ráda viděla toho tvého čtyřnožce
jo tak ten moc krásy nepobral a rozumu jéé to ani nemluvím ale mám ho moc ráda
TO JE FEŠÁÁÁK....
michel
napsal(a):
jo tak ten moc krásy nepobral a rozumu jéé to ani nemluvím ale mám ho moc ráda
TO JE FEŠÁÁÁK....
red and white
napsal(a):
Ale kuš... pro majitele je přece jeho kůň vždycky krásnej I když já mám taky jednu výhradu... můj Omar by moh bejt tak o 5-10cm vyšší ale i tak ho mám ráda... a Popelka? Tý neni co vytknout ot je princezna
ne já si dělala srandu, je to můj miláček. Já měla v plánu jiného ale ferda měl jít do jatek tak jsem ho koupila aby měl krásný důchod a prožil něco hezčího než měl. Chtěla bych koupit ještě honzu jenže když to udělám tak soused koupí zase jiného a bude trpět zase jiný kůň. Tak honzovi dopřávám aspoň to že ho občas pustím do mého výběhu jo ale ty bys mohla také ukázat ty své fešáky koukala jsem že máš frojda
lapata
napsal(a):
No on to je kříženec: fjord x arab x hucul... :-)
A pak Čt kobylka - s tou mám za sebou už opravdu perné chvíle ale zvládli jsme to
michel
napsal(a):
kolik jim je sičákům,máš ještě nějaké foto
No jéjé fotek mám tisíce Omarovi je 11 a Popelce 13
red and white
napsal(a):
No jéjé fotek mám tisíce Omarovi je 11 a Popelce 13
red and white
napsal(a):
nnee to ležel sám od sebe já se přišla jen pomazlit..
to ferda je takoví lenoch že pořád leží a když příjdu tak se tuplem nezvedne,ani s nim nehnu kolikrát mě to děsí včera mu někdo zapomněl zavřít box sežral igelitku rohlíků tašku mrkve a jablek tak jsem zvědavá co bude ještě že se nedostal k ovsu
red and white
napsal(a):
nnee to ležel sám od sebe já se přišla jen pomazlit..
On takhle dadá pořád a strašně rád se mazlí... nechá na sobě dělat všechno možný, pak ti položí hlavu do klína a chrápe
red and white
napsal(a):
Jj snad má tuhý kořínek to bude dobré
jéé tak to je boží ferda je hrozný hlomotluk on se chce mazlit ale je strašně surovej, v ohradě hrajem na honěnou tak běhá jak splašenej a vždy do mě tak strčí že padám nazem nebo se o mě rád drbe ale to fakt neustojim
To když mu čistim kopyta tak to je síla to mi tahá kalhotky sprosťák
michel
napsal(a):
jéé tak to je boží ferda je hrozný hlomotluk on se chce mazlit ale je strašně surovej, v ohradě hrajem na honěnou tak běhá jak splašenej a vždy do mě tak strčí že padám nazem nebo se o mě rád drbe ale to fakt neustojim
To když mu čistim kopyta tak to je síla to mi tahá kalhotky sprosťák
Nojo je to kus koně :-D To omar když mu čistim kopyta si položí hlavu mě na záda a opře si jí vší silou, takže držim kopyto a ještě na zádech koňskou hlavu.. pak mi začně žužlat mikiinu
red and white
napsal(a):
Nojo je to kus koně :-D To omar když mu čistim kopyta si položí hlavu mě na záda a opře si jí vší silou, takže držim kopyto a ještě na zádech koňskou hlavu.. pak mi začně žužlat mikiinu
také dobrý
ferda při kování a když se začne houpat to jsme na něj někdy 4
michel
napsal(a):
také dobrý
ferda při kování a když se začne houpat to jsme na něj někdy 4
hotovo
red and white
napsal(a):
únava po t졞ké práci kdo ti kove?
no nějaký pán no, to je ostuda nevím jak se jmenuje. To musím organizovat přes souseda pač sama bych to nedala kování u ferdy trvá 2 hodiny a chce to nabrat hodně síly a toho musím ješte před kováním projet no hrozný proces. Ten kovář je supr člověk má asi dvě kobyly ale nedávno mu jedna umřela na schvácení lidé kteří jí chodili dávat celé igelitky chleba a sypali jí to do ohrady chleba byl i mokrý no hrůza tak jí zhuntovali že chudinka pošla kovář už s tím nemohl nic dělat a lidé jsou nenapravitelný,ale jméno zjistím je to šikovný pán.
lapata
napsal(a):
On nový botky nerad jo
Omča si zas při kování skoro lehá, položí se celou vahou na nohu která se zrovná děla a byl by schopnej si lehnout... možná kdyby ležel, šlo by to líp
red and white
napsal(a):
On nový botky nerad jo
Omča si zas při kování skoro lehá, položí se celou vahou na nohu která se zrovná děla a byl by schopnej si lehnout... možná kdyby ležel, šlo by to líp
tak to je také dobrý Bych řekla že asi ferda nemá dobré vzpomínky z kování. Jdu do hajan zítra pošlu zase nějaká fota tak dobrou noc a pozdravuj koníky
michel
napsal(a):
tak to je také dobrý Bych řekla že asi ferda nemá dobré vzpomínky z kování. Jdu do hajan zítra pošlu zase nějaká fota tak dobrou noc a pozdravuj koníky
Já jsem taky ze severu,jablonecko. Byla řeč o kováři,myslím,že se jedná o pana Lufinku. Taky ke mně jezdil Já mám klisnu huculského typu
michel
napsal(a):
čau mám dotaz mám rozjetou svojí stáj a mám strašně veliký box a chtěla bych tam dát celí balík aby si kůň užíral když bude mít chuť šlo by to nebo to je blbost, kamarádka to tak má ale nejsem si jistá jestli to je dobré
Jo pravda, ten kovář se jmenuje Lufinka moc šikovný pán
michel
napsal(a):
čau mám dotaz mám rozjetou svojí stáj a mám strašně veliký box a chtěla bych tam dát celí balík aby si kůň užíral když bude mít chuť šlo by to nebo to je blbost, kamarádka to tak má ale nejsem si jistá jestli to je dobré
Každopádně to koni nijak neuškodí ( jen možná není až tak ideální jelikož kůň by měl žrát ze země.. tudíš se skloněnou hlavou což u celého balíku docílíš až po pár dnech když většinu sežere ) A taky musíš počítat se ztrátama co kůň znečistí a zadupe, rozhodně jsou ty ztráy sena větší, než když dávkuješ postupně
red and white
napsal(a):
Každopádně to koni nijak neuškodí ( jen možná není až tak ideální jelikož kůň by měl žrát ze země.. tudíš se skloněnou hlavou což u celého balíku docílíš až po pár dnech když většinu sežere ) A taky musíš počítat se ztrátama co kůň znečistí a zadupe, rozhodně jsou ty ztráy sena větší, než když dávkuješ postupně
no jo to je fakt tak, to my nedošlo jsem to ale čtverák
michel
napsal(a):
no jo to je fakt tak, to my nedošlo jsem to ale čtverák
Jakpak je?
lapata
napsal(a):
Hmm to mám čerstvě za sebou, budovali jsme v červenci a tady je výsledek
michel
napsal(a):
no to je nádhera opravdu pěkný, to sis nechala u někoho udělat? To já to nebudu mít tak pěkné teď to buduji u kámošky a v létě za svým barákem. Přesně takhle bych to chtěla mít
No všechno ruční výroba - kutil tatínek jenom nátěry jsou má práce
vložím víc fotek ale jsou to fotky z lepšího digitalu což můj internet rozdejchává strašně pomalu
takže to bude asi chvilku trvat...
red and white
napsal(a):
vložím víc fotek ale jsou to fotky z lepšího digitalu což můj internet rozdejchává strašně pomalu
Teda ta máš šikovného tatínka nechceš mi ho pujčit Tak fajn šup jsem s nima
red and white
napsal(a):
takhle vypadá moje stáj zvenčí
red and white
napsal(a):
takhle vypadá moje stáj zvenčí
vydlažďičkovaná zeď ... na fotce ještě neumité dlažďičky od spárování
red and white
napsal(a):
A seník.. to by mohlo stačit ne Jinak děkujeme za pochvalu
red and white
napsal(a):
Tak to je luxus, jakou máš podlahu? tyjo závidím ti moc moc pěkný. Doufám že to jednou takhle pěkné budu také mít. Jak dlouho jste to stavěli?
red and white
napsal(a):
A seník.. to by mohlo stačit ne Jinak děkujeme za pochvalu
Já poběžím, tak přeji krásný zbytek večera
michel
napsal(a):
Tak to je luxus, jakou máš podlahu? tyjo závidím ti moc moc pěkný. Doufám že to jednou takhle pěkné budu také mít. Jak dlouho jste to stavěli?
Podlaha je protizkluzová dlažba, raději bych teda beton ale byla tam už když jsme stavěli tak jsme ji nechali. Stavělo se postupně asi 2 měsíce ( s čekáním na materiál ) Díky za pochvalu však jsme na stájku patřišně pyšní Už ale vážně půjdu, tak ahoj
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.83
lapata
napsal(a):
Ahoj. No tak já jsem kousek od Frýdlantu v Čechách, asi 5 km. Na starosti mám koně 4, 3 vlastní (ČT valach, a dvě QHxA1/1 kobylky) a jednu ustájenou kobylku. Jezdit zatím máme kde, a snad i když někde někdo něco bude stavět, tak budem mít, na 300 hektarech vlastních pozemků se snad nějakej kousíček najde. Momentálně se snažím něco udělat s mladejma kobylkama, ale vypadá to že jsem neschopná. Jinak jsem nezaměstnanej člověk, starám se jen o ty koně, a sem tam vypomůžu na farmě. Myslela jsem si, jak strašnej zájem maj puberťáci o koně, ale po tom měsíci, co denně vše kolem dělám sama, si říkám, že se s tím světem něco stalo. Jinak jsem několikrát pokoušela navázat diskuzi, ale asi nejsem ten správnej typ, nebo jsem asi koňáky kolem vůbec nepochopila. Přeji všem hezký nový rok, ať je zase o trochu lepší než ten předchozí.
Káťa M.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.83
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj. No tak já jsem kousek od Frýdlantu v Čechách, asi 5 km. Na starosti mám koně 4, 3 vlastní (ČT valach, a dvě QHxA1/1 kobylky) a jednu ustájenou kobylku. Jezdit zatím máme kde, a snad i když někde někdo něco bude stavět, tak budem mít, na 300 hektarech vlastních pozemků se snad nějakej kousíček najde. Momentálně se snažím něco udělat s mladejma kobylkama, ale vypadá to že jsem neschopná. Jinak jsem nezaměstnanej člověk, starám se jen o ty koně, a sem tam vypomůžu na farmě. Myslela jsem si, jak strašnej zájem maj puberťáci o koně, ale po tom měsíci, co denně vše kolem dělám sama, si říkám, že se s tím světem něco stalo. Jinak jsem několikrát pokoušela navázat diskuzi, ale asi nejsem ten správnej typ, nebo jsem asi koňáky kolem vůbec nepochopila. Přeji všem hezký nový rok, ať je zase o trochu lepší než ten předchozí.
Káťa M.
Jo jinak nějaké fotky z našeho okolí najdete v případě zájmu na www.kayecek.rajce.net, nebo o naší stáji na www.kone-maiksnerovi.wbs.cz
red and white
napsal(a):
Podlaha je protizkluzová dlažba, raději bych teda beton ale byla tam už když jsme stavěli tak jsme ji nechali. Stavělo se postupně asi 2 měsíce ( s čekáním na materiál ) Díky za pochvalu však jsme na stájku patřišně pyšní Už ale vážně půjdu, tak ahoj
No tak toho Tvýho tatínka Ti taky závidím. Můj mužskej už několik let říká "se udělá".Ach jo... Mám dotaz jak silný jsou prkna a jaký jsou, z kterých máš stěny boxu a čím je máš natřený? Moje kobča ráda prkna okusuje.Ty držáky na sůl by asi taky dlouho nebyli, v létě se neustále drbe o vše venku i ve stáji.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo jinak nějaké fotky z našeho okolí najdete v případě zájmu na www.kayecek.rajce.net, nebo o naší stáji na www.kone-maiksnerovi.wbs.cz
nemide: Prkna jsou natřená normálním napouštědlem, tloušťka myslím 4cm .. No on můj zlatý valášek je úplně stejný vše ožužlává, o všechno se drbě
hnědá barva na kovové stojně už je na jednom místě úplně odřená jak se pořád otírá
, nevím proč to dělá, odčerven je, proti breberkám je taky vystříkanej.... asi ho svědí prach
Držák na sůl zatím záhadně nepříšel k újmě, jen kbelík na vodu už to má téměř za sebou
coudas: zdravíčko, A1/1 x Qh - super kombinace na stránky se určitě povídám... jinak u nás mají o koně zájem až moc, ale bohužel jen takový zájem povozit se, ale práce jim smrdí
lapata
napsal(a):
tý to ! to jsem teda nečekala !!! tady je snad nejvíc příspěvků... zuřivá pisatelka "red"... :) sakra proč se článečky nezobrazují pod psaným textem!? teď nevím jak se ta přezdívka správně píše. doufám, že se pisatelka neurazí a ví o kom je řeč :) no u nás ve vsi už jsou podle všeho asi taky tři nebo čtyři noví majitelé koní. nestačím žasnout... jsem od zákup. někdo řešil něco senem . už nevím kde sem to četla, ale dovolím si nabídnout nějakou inspiraci všem ostatním. pokud by někdo ještě něco podobného našel, hoďte to, prosím sem. tyhle věci se neztratí
!!!! www.paardnatuurlijk.nl ; www.swedishhoofschool.com !!!!
lapata
napsal(a):
tý to ! to jsem teda nečekala !!! tady je snad nejvíc příspěvků... zuřivá pisatelka "red"... :) sakra proč se článečky nezobrazují pod psaným textem!? teď nevím jak se ta přezdívka správně píše. doufám, že se pisatelka neurazí a ví o kom je řeč :) no u nás ve vsi už jsou podle všeho asi taky tři nebo čtyři noví majitelé koní. nestačím žasnout... jsem od zákup. někdo řešil něco senem . už nevím kde sem to četla, ale dovolím si nabídnout nějakou inspiraci všem ostatním. pokud by někdo ještě něco podobného našel, hoďte to, prosím sem. tyhle věci se neztratí
!!!! www.paardnatuurlijk.nl ; www.swedishhoofschool.com !!!!
lapata: nojo to víš, já se nezapřu , Jsem všudepřítomna
... a co ty, psala jsi něco o shetlandech pokud vím
red and white
napsal(a):
Hele a jak se jmenuje ta vesnice kde bydlíš'?? U Zákup to docela znám...
4us bambus jsem tu a s novýma fotkama jak je holky?
red and white
napsal(a):
Ahoj Míšo No super šup sem s fotkama....
Já ale tet momentálně musím pádit pryč, takže zatím se měj a dej sem fotečky ať se pak můžem podívat Zatim ahoj
to zase jdeš jo no teda,ale fotky jsem šoupnu
michel
napsal(a):
to zase jdeš jo no teda,ale fotky jsem šoupnu
Zázrak ferda šel i bez uzdečky
michel
napsal(a):
Ahoj coudas já jsem z Oldřichova by jme někdy mohli dát vyjížďku často jezdím na Frýdlan jsou tam dobré louky
Nazdárek! Jsem z Bohatic. Myslím, že takový Nord ranč je asi dost profláklý.... Jo koukala jsem včera na bazos.cz , tuším, že michel tam nabízí jízdy na koňoívi ;)) že...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.83
lapata
napsal(a):
Nazdárek! Jsem z Bohatic. Myslím, že takový Nord ranč je asi dost profláklý.... Jo koukala jsem včera na bazos.cz , tuším, že michel tam nabízí jízdy na koňoívi ;)) že...
Pro Míšu, jo mohly bysme, mám i kamarádku, která je z Frýdlantu, tak bychom mohly časem třeba vyrážet na dýl. Já zatím nevím, jestli můžu na koníkovi jezdit, a kobylu teprve budu obsedat, ale příští tejden už to snad bude vyřešený, tak se úpak někdy dohodnem.
K.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pro Míšu, jo mohly bysme, mám i kamarádku, která je z Frýdlantu, tak bychom mohly časem třeba vyrážet na dýl. Já zatím nevím, jestli můžu na koníkovi jezdit, a kobylu teprve budu obsedat, ale příští tejden už to snad bude vyřešený, tak se úpak někdy dohodnem.
K.
Tak já si dovolím založit pokračování snad to nebude vadit že se toho ujmu já
Lapata - z bohatic znám Nord rannč a ještě znám i P. Romanu Šrajbrovou s Dcerou ( Omlouvám se jestli jsem špatně napsala příjmení nevím jak se píše
)