Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.12.2008 22:15
sonatka

XXX.XXX.194.58

ahojky,pochlubte se svími koníky po tomto hřebci..my máme doma kobylku poněm..

30.12.2008 12:36
karwen

XXX.XXX.132.238

sonatka napsal(a):

A copak je to za hřebce?

30.12.2008 22:19
sonatka

XXX.XXX.194.58

karwen napsal(a):
A copak je to za hřebce?

tak ještě jednou jeho celé jméno je MENAI COUNTRYMAN ke to plemeník welsh coba sekce D-je licentovaný u nás v čr a ve velké británii..přikládám jeho fotku..

31.12.2008 10:07
androvamilada

XXX.XXX.6.15

sonatka napsal(a):
tak ještě jednou jeho celé jméno je MENAI COUNTRYMAN ke to plemeník welsh coba sekce D-je licentovaný u nás v čr a ve velké británii..přikládám jeho fotku..

Nemáš ještě nějakou? Přikládám foto jeho tří dcer.

31.12.2008 13:12
sonatka

XXX.XXX.194.58

androvamilada napsal(a):
Nemáš ještě nějakou? Přikládám foto jeho tří dcer.

ahojky,mám jich spoustu z léta zimní ještě nemám

31.12.2008 13:14
sonatka

XXX.XXX.194.58

sonatka napsal(a):
ahojky,mám jich spoustu z léta zimní ještě nemám

lucinka nám trošku povyrostla -vzhledem je po něm ale vejškou vúbec...pardon za kvalitu je to foceno mobilem

2.1.2009 09:02
androvamilada

XXX.XXX.6.15

sonatka napsal(a):
lucinka nám trošku povyrostla -vzhledem je po něm ale vejškou vúbec...pardon za kvalitu je to foceno mobilem

Ještě musíš udělat pořádek v tom, co je Vaše kobča a co hřebec Mě hrozně mrzí, že jsme to nestihli a neviděli jsme ho. Myslíš, že bych tě mohla poprosit ještě o nějaké fotky?
Přikládám naší 3letou.

2.1.2009 11:15
sonatka

XXX.XXX.194.58

androvamilada napsal(a):
Ještě musíš udělat pořádek v tom, co je Vaše kobča a co hřebec Mě hrozně mrzí, že jsme to nestihli a neviděli jsme ho. Myslíš, že bych tě mohla poprosit ještě o nějaké fotky?
Přikládám naší 3letou.

naše kobča je tahle...ale je mu příšerně podobná ...dnes jdu fotit do výběhu-tak nějaké fotky dodám..jinak je jí 6,5roku a je to přetrhdílo..

2.1.2009 15:56
sonatka

XXX.XXX.194.58

sonatka napsal(a):
naše kobča je tahle...ale je mu příšerně podobná ...dnes jdu fotit do výběhu-tak nějaké fotky dodám..jinak je jí 6,5roku a je to přetrhdílo..

naše vyválená zablácená kráska...

2.1.2009 19:03
medunka

XXX.XXX.56.81

androvamilada napsal(a):
Přikládám naší 3letou.

Dobrý den, Milado, není ta kobylka, co máte, Limetree New Age? Vypadá totiž tak, já jsem jí také chtěla, ale byla již zamluvená. Máme od pan Rašky také koníka, Limetree Progressive Density, ale ten je po jiném hřebci. Je moc hodný.

3.1.2009 19:10
sonatka

XXX.XXX.194.58

medunka napsal(a):
Dobrý den, Milado, není ta kobylka, co máte, Limetree New Age? Vypadá totiž tak, já jsem jí také chtěla, ale byla již zamluvená. Máme od pan Rašky také koníka, Limetree Progressive Density, ale ten je po jiném hřebci. Je moc hodný.

a zase

4.1.2009 17:35
androvamilada

XXX.XXX.6.15

sonatka napsal(a):
a zase

Je to New Age. Na té první fotce je Age a Limetree Sofisticated a Limetree Latest. Všechny po Conutrymanovi.
Valášek je fešák! Co je za plemeno? Cob nebo wpb? Přivezli jsme si ho také "neopracovaného"? Zajímali by mě zkušenosti z ochočování... My zatím postupujeme, všechny tři holky jsou úplně divoké, největší obtíž je s Age, jak už je velká, ale bude to v pohodě

4.1.2009 17:52
luciusl

XXX.XXX.217.210

androvamilada napsal(a):
Je to New Age. Na té první fotce je Age a Limetree Sofisticated a Limetree Latest. Všechny po Conutrymanovi.
Valášek je fešák! Co je za plemeno? Cob nebo wpb? Přivezli jsme si ho také "neopracovaného"? Zajímali by mě zkušenosti z ochočování... My zatím postupujeme, všechny tři holky jsou úplně divoké, největší obtíž je s Age, jak už je velká, ale bude to v pohodě

Denýska jsem přivezla od pana Rašky na konci srpna - bylo mu 2,5 roku a byl ještě hřebec. Maminka je Kaydaray - A1/1.
Byl také totál divoký, ale od začátku velice zvídavý. Začali jsme kolem něj chodit, dotýkat se ho, pak jsem ho učila chodit na ohlávce, ustupovat, couvat, dostal dečku, sedlo .... občas po nás vykopl, občas lítal a kozloval, ale na podruhé už se vždy choval jako profík. Stačilo mu jednou ukázat a pak už to šlo jako po másle :-)
Člověk se k němu i dnes musí chovat trochu jinak než ke klasicky odchovanému koni. Je hodně citlivý na postoj těla, intonaci, ale já se ho stále nemůžu nabažit. Dokonalost v komunikaci !!!
největší problém nám dělaly a dělají nožičky. Předky už jsou v pohodě - už i strouháme, ale ty zadky .
No a dnes už jsem na Denýskovi byla na kratičké vyjížďce. Je dokonalý - ničeho se nebojí, reaguje jen na sed a hlas, neprchá, neleká se ...no a začal mi bourat ohradu :-( chjo, tak je chtivý práce, že ho to tam nebaví a jde prostě ven :-(.
V podstatě jsem spokojená s jeho pokroky. za 4 měsíce hraní si ho dnes můžou vzít na procházku děti a on jde a nic neřeší. Nespěchám na něj, nechci po něm žádné výkony a on je takřka dokonalý.
Více fotek i nějaké to videjko na našich stránkách http://www.smart-web.cz/stajulucky/

4.1.2009 18:23
medunka

XXX.XXX.56.81

sonatka napsal(a):

No, také jsme ho přivezli úplně divokého a to v srpnu letošního roku.Je to welsh cob x plnokrevník. Ale dneska ho normálně vodíme, uvazujeme, čistíme, už je i obsedlý a občas se na něm povodíme nebo kousek jdeme krokem. toto zvládají i děti. Chce to trpělivost. Naštěstí byl docela zvědavý, cože je ten člověk zač, takže nás pronásledoval ve výběhu a když viděl, že "to" děláme s ostatními koňmi, tak to za chvíli zkoušel taky - ohlávku a čištění a tak. Jediné, co jsme zatím nedělali, jsou zadní nožičky, na předních už má korektury. Byl dvouapůlletý a není jediný. Před týdnem v pondělí jsem přivezla dvě divoká hříbata - hřebečka welsh cob odstávče a klisnu welsh pony of cob type na jaře dvouletou. Oba nyní už vodím na vodítku, hřebečka již celého vyčistím, zatím neděláme nožky. Kobylka je o dost opatrnější, ale již čistíme hlavu, krk, plece a záda, zatím se bojí nožky a břicho, ale já si počkám.... Chce to naučit je na nějaké granule, aby zjistili, že to je dobrota a pak u toho žraní, kdy se o to tak trochu perou je pohladit a podrbat a oni si toho tolik nevšimnou a vadí jim to míň, než když tam člověk přijde jen tak. Když jsme je privezla, tak v úterý prchali od lidí do dáli minimálně 30 metrů, nikdo se k nim nemohl přiblížit. Dneska už koukají z výběhu a přicházejí samy, co jim kdo dá a "otravujou", hřebeček se již pokouší štípat, tak už je odvážný .Přikládám jejich fotku. Každý, kdo je trochu trpělivý, to zvládne, já vím, že New Age je trochu "vzteklina" , ale to se poddá. Zdravím, Káťa

4.1.2009 22:53
androvamilada

XXX.XXX.6.15

medunka napsal(a):
No, také jsme ho přivezli úplně divokého a to v srpnu letošního roku.Je to welsh cob x plnokrevník. Ale dneska ho normálně vodíme, uvazujeme, čistíme, už je i obsedlý a občas se na něm povodíme nebo kousek jdeme krokem. toto zvládají i děti. Chce to trpělivost. Naštěstí byl docela zvědavý, cože je ten člověk zač, takže nás pronásledoval ve výběhu a když viděl, že "to" děláme s ostatními koňmi, tak to za chvíli zkoušel taky - ohlávku a čištění a tak. Jediné, co jsme zatím nedělali, jsou zadní nožičky, na předních už má korektury. Byl dvouapůlletý a není jediný. Před týdnem v pondělí jsem přivezla dvě divoká hříbata - hřebečka welsh cob odstávče a klisnu welsh pony of cob type na jaře dvouletou. Oba nyní už vodím na vodítku, hřebečka již celého vyčistím, zatím neděláme nožky. Kobylka je o dost opatrnější, ale již čistíme hlavu, krk, plece a záda, zatím se bojí nožky a břicho, ale já si počkám.... Chce to naučit je na nějaké granule, aby zjistili, že to je dobrota a pak u toho žraní, kdy se o to tak trochu perou je pohladit a podrbat a oni si toho tolik nevšimnou a vadí jim to míň, než když tam člověk přijde jen tak. Když jsme je privezla, tak v úterý prchali od lidí do dáli minimálně 30 metrů, nikdo se k nim nemohl přiblížit. Dneska už koukají z výběhu a přicházejí samy, co jim kdo dá a "otravujou", hřebeček se již pokouší štípat, tak už je odvážný .Přikládám jejich fotku. Každý, kdo je trochu trpělivý, to zvládne, já vím, že New Age je trochu "vzteklina" , ale to se poddá. Zdravím, Káťa

Díky moc za příspěvky!! Jen mi teď popište, jak šlo nandávání ohlávky...
U Age to zatím neřešíme, ale dvojčátka, ty letošní kobylky, máme už měsíc. Když se nezaměřuji jen na ně, třeba u jídla, nechají se hladit skoro všude včetně nohou a břicha. Když si je zavřu a věnuji se jenom jim, chvíli trvá, než se zklidní, na hlavu si ještě skoro nikdy sáhnout nenechají. Přijde mi, že už nedělají tak rychlé pokroky jako na začátku. Nespecháme na ně, ale říkám si, že kdyby měli ohlávku, je to všechno jednodušší a šlo by to pak už mnohem rychleji... Takhle je několik minut musím nechat kroužit po boxu, než se zklidní a teprve potom na sebe nechají sáhnout. Když se začnou bát, zase chvíli trvá, než se zklidní a člověk je zase uloví a zastaví. Přitom když třeba krmím, div je nestrkám vidlemi před sebou, jak už si ze mě nic nedělají, herečky jedny Říkám si, kdyby měli ohlávku, člověk by si je přidržel a šlo by to jednodušeji... Ale násilím to dělat nehodlám a po dobrém je asi moc brzo. Je pro mě záhada, jak se to mohlo podařit po týdnu!!

5.1.2009 17:07
luciusl

XXX.XXX.217.210

androvamilada napsal(a):
Díky moc za příspěvky!! Jen mi teď popište, jak šlo nandávání ohlávky...
U Age to zatím neřešíme, ale dvojčátka, ty letošní kobylky, máme už měsíc. Když se nezaměřuji jen na ně, třeba u jídla, nechají se hladit skoro všude včetně nohou a břicha. Když si je zavřu a věnuji se jenom jim, chvíli trvá, než se zklidní, na hlavu si ještě skoro nikdy sáhnout nenechají. Přijde mi, že už nedělají tak rychlé pokroky jako na začátku. Nespecháme na ně, ale říkám si, že kdyby měli ohlávku, je to všechno jednodušší a šlo by to pak už mnohem rychleji... Takhle je několik minut musím nechat kroužit po boxu, než se zklidní a teprve potom na sebe nechají sáhnout. Když se začnou bát, zase chvíli trvá, než se zklidní a člověk je zase uloví a zastaví. Přitom když třeba krmím, div je nestrkám vidlemi před sebou, jak už si ze mě nic nedělají, herečky jedny Říkám si, kdyby měli ohlávku, člověk by si je přidržel a šlo by to jednodušeji... Ale násilím to dělat nehodlám a po dobrém je asi moc brzo. Je pro mě záhada, jak se to mohlo podařit po týdnu!!

No, Denýsek si za nechal šáhnout JEN na hlavu - postupně na nos, pak výš, pak mezi uši a tak dál. Kdekoli po těle dost kolem sebe kopal a vzhledem k tomu, že ho byla dost velká hora masa jsem ani nějaké zavírání do boxu a honění nebo přodržování nepraktikovala
Prostě jsem ho zaměstnala nějakým chlebíkem a pak šahala a šahala a když se bál vrátila se o krok zpět na ta místa, kde to bylo v pohodě a pak zas šahala a šahala. Ohlávka byla úúplně v poho -.... na jedné ruce chlebík, ruka v nánosáku - vzal si chlebík, nánosák na nose, vzal si další - ruku jsem snížila, abych na něj dosáhla a šup - ohlávka přetažena přas uši - zapnutí už si ani nevšiml
No a ti dva žluťásci už ohlávku na hlavě měli - ale mmůžu říct, že přidržení asi není to pravé ořechové ......

5.1.2009 22:13
janulka401

XXX.XXX.4.106

luciusl napsal(a):
No, Denýsek si za nechal šáhnout JEN na hlavu - postupně na nos, pak výš, pak mezi uši a tak dál. Kdekoli po těle dost kolem sebe kopal a vzhledem k tomu, že ho byla dost velká hora masa jsem ani nějaké zavírání do boxu a honění nebo přodržování nepraktikovala
Prostě jsem ho zaměstnala nějakým chlebíkem a pak šahala a šahala a když se bál vrátila se o krok zpět na ta místa, kde to bylo v pohodě a pak zas šahala a šahala. Ohlávka byla úúplně v poho -.... na jedné ruce chlebík, ruka v nánosáku - vzal si chlebík, nánosák na nose, vzal si další - ruku jsem snížila, abych na něj dosáhla a šup - ohlávka přetažena přas uši - zapnutí už si ani nevšiml
No a ti dva žluťásci už ohlávku na hlavě měli - ale mmůžu říct, že přidržení asi není to pravé ořechové ......

Zdravím.taky Vám sem přidám jednu kobylku po countrymanovi.jmenuje se Limetree Chary.Má rok a půl.Přivezla sem si ji ze začátku prosince.Ohlávku sme nasadili ješte před nástupem do přepravníku kde už jela přivázaná a musím uznat že tak hodného koně při přepravě jsem ješte nezažila.a to jsme jeli nejakých 450km.Za dva dny si okusovala mrkev když byla dost dlouhá a další den už si brala kousky jablek přímo z dlaňe.nebyl problém hladit na hřbete krku zadku a trochu i předních nohách.včera jsem poprve zkusila připnout na vodítko.po krátkem vyvztekání se uklidnila ai když byla trochu vystrašená rychle se zklidnila.chtela sem jen po ni aby v klidu stála a venovala mi pozornost.nechala se hladit i mezi ušima i když ne dlouho jinak si nechala sahnout pod ohlavkua drbat se na místech pod ohlavkou.takže ted už bude snad jen líp.

6.1.2009 09:50
medunka

XXX.XXX.56.81

sonatka napsal(a):

No, to je pravda, ohlávky ty malí měli už při transportu, ale že by se dali vodit hned, tak to teda ne. Já je právě zavírám do malého boxu a dám jim tam krmení a při tom je všelijak drbu a po něm připnu vodítko a snažím se jim vysvětlit do strany, vydržím chvíli tah a oni většinou povolí, jdou za tím tahem, tak povolím taky, jen jeden krok, to stačí. Docela pochopili, co po nich chci, ale taky vykoušeli repertoár na zadní, mlácení sebou, to sebou i flákli na zem, odtáhnutí do prčic a útěk (to se povedlo teda díky tomu, že dívčinka má asi 30 kg i s postelí ), mě teda neodtáhli. Ale zkoušejí leccos. Nelepší reakce je prostě když tohle přijde jen držet a v klidu čekat, až se uklidní. Oni totiž když zjistí, že se z toho nevyvlíknou a nezdrhnou, tak po chvíli to přestane a je čas na pochvalu. Teď už chodí na vodítku normálně, ale začátek byl fakt docela "scary". Tu ohlávku bych jim nasadila jak říkala Lucka normálně pamlsky nebo žrádlo aby museli tu hubu prostrčit nánosníkem a pak to rychle přetáhnout přes uši. A nechala bych jim jí trvale, než si na všecko zvyknou a potom teprve, když budou úúúúplně bezproblémů s hlavou, tak pak teprve sundat. Ty moji jí mají pořád a nehodlám to jen tak rychle sundavat.... Přikládám foto z druhého dne. Tak se pobavte.

6.1.2009 09:51
medunka

XXX.XXX.56.81

sonatka napsal(a):

No a tady asi po třech dnech, už je to docela dobrý..

28.1.2009 15:35
julihabo

XXX.XXX.154.86

sonatka napsal(a):

Ahoj, máme po Countrym také dvouletka. Je to cob a je zatím stále v Horsway na odchov. Domů dorazí na podzim příštího roku, tak uvidíme jak to bude probíhat. Bude ho už taky docela kus, tak jsem zvědavá.

28.1.2009 15:36
julihabo

XXX.XXX.154.86

sonatka napsal(a):

ještě fotka countrymana

28.1.2009 15:43
julihabo

XXX.XXX.154.86

sonatka napsal(a):

Comp nechce spolupracovat a vložit fotku toho našeho kluka tak posílám odkaz kde je vidět na webu http://www.ukevina.estranky.cz je to v sekco příběhy, Grumpy.

11.5.2012 21:55
kryssss

XXX.XXX.78.6

Dobrý den, máme doma koníka jménem Limetree Grumpy, nevíme o něm nic....jen to že je docela nezvladatelný a dost nedůvěřivý....nevíte o něm někdo něco??? Moc děkuju

9.12.2017 22:03
jance1

XXX.XXX.47.246

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli Menai Countryman měl potomka, které přišlo jako hříbě o oko? Děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík