saddlery
napsal(a):
Co si o tom myslíte ? ted jsem viděl snad nejhorší video na youtube ,se divím,že to evropská unie nepostaví mimo zákon,je to otřes,to samý jako transporty koní evropou. Nic se s tím neděje a vybírají na to vstupný.
je to jejich kultura, oni se taky mohou podivovat nad něčím co děláme my
no a jinak sem proti násilí a agresi, jsou horší věci jak korida, co třeba gladiátoři?
jessyn
napsal(a):
je to jejich kultura, oni se taky mohou podivovat nad něčím co děláme my
no a jinak sem proti násilí a agresi, jsou horší věci jak korida, co třeba gladiátoři?
heh, proto třeba gladiátoři už nejsou? :)) (ta obnova tradice má být jen "divadlo" ;)
Jinak já taky viděla jedno video z koridy a strašně moc se mi líbil ten kůň, bylo to úžasný. No, píchání do býka, nevím, já bych to nedělala :) Ale být býkem, tak teda raděj smrt v koridě (i když delší), než na jatkách... No, tak uvidím, třeba příští život...
janele
napsal(a):
heh, proto třeba gladiátoři už nejsou? :)) (ta obnova tradice má být jen "divadlo" ;)
Jinak já taky viděla jedno video z koridy a strašně moc se mi líbil ten kůň, bylo to úžasný. No, píchání do býka, nevím, já bych to nedělala :) Ale být býkem, tak teda raděj smrt v koridě (i když delší), než na jatkách... No, tak uvidím, třeba příští život...
je to hnus jak býk zapíchne rohy do koně a toreador na koni sedía býk hází i s koněm atd. otřes a lidi na to chodí koukat jak na kino.
lucky
napsal(a):
Můžeme vidět to video?
Vy to vidíte takhle,ale do koridy jdou koně,kteří by šli jinak na jatka...Normální kůň by to psychycky nezvládl,proto vybírají pouze koně,kteří k sobě nechtějí pustit člověka nebo jsou agresivní apod. Jsou vykupováni z celého světa a obsedají se přímo pro koridu...
petas
napsal(a):
Vy to vidíte takhle,ale do koridy jdou koně,kteří by šli jinak na jatka...Normální kůň by to psychycky nezvládl,proto vybírají pouze koně,kteří k sobě nechtějí pustit člověka nebo jsou agresivní apod. Jsou vykupováni z celého světa a obsedají se přímo pro koridu...
Petas to si pleteš s Rodeem - Korida je o něčem jiném - tam na schopnostech koně a jeho spoluprací s člověkem kolikrát visí život, jak ten koňský tak ten lidský. A že o něj možná kolikrát příjdou....
Sakra já měla ve starým kompu uložený fascinující video z Koridy - sama nejsem příznivec, ale to co ten kůň předváděl to klobouk dolů - pochybuju že by psychicky narušený kůň něco takového zvládl
Dle mého jde spíš o nadmíru chápavé a inteligentní koně a je škoda že jejich schopností je takto nebezpečně zneužíváno
petas
napsal(a):
tak já to vidím právě naopak, ale znalec koridy teda nejsem, to vůbec... Ale tohle je podle mne ze strany koně spíše umění, než jatka...
http://www.youtube.com/watch?v=AMLUEZhNP-k
janda
napsal(a):
Petas to si pleteš s Rodeem - Korida je o něčem jiném - tam na schopnostech koně a jeho spoluprací s člověkem kolikrát visí život, jak ten koňský tak ten lidský. A že o něj možná kolikrát příjdou....
Sakra já měla ve starým kompu uložený fascinující video z Koridy - sama nejsem příznivec, ale to co ten kůň předváděl to klobouk dolů - pochybuju že by psychicky narušený kůň něco takového zvládl
Dle mého jde spíš o nadmíru chápavé a inteligentní koně a je škoda že jejich schopností je takto nebezpečně zneužíváno
PŘESNĚ TAK, MUSTANGOVÉ V USA-NAPŘ., ALE V KORIDĚ MUSÍ JEZDEC NĚCO UMĚT A KŮŇ TAKY, NEHLEDĚ NA TO, ŽE MUSÍ NĚJAK VYPADAT A JEN TAK NĚJAKÉHO "ŽEBRÁKA" NEVEMOU
janele
napsal(a):
tak já to vidím právě naopak, ale znalec koridy teda nejsem, to vůbec... Ale tohle je podle mne ze strany koně spíše umění, než jatka...
VIDEO JE PŘEKRÁSNÉ, KDEJAKEJ "KVOTER" BY SE NEDOHRABAL
JDE V DNEŠNÍ DOBĚ SPÍŠE O SHOW, ALE JAK ŘÍKÁM, NÁSILÍ RÁDA NEMÁM-A NĚKDE TAM OPRAVDU ANI NENÍ
jessyn
napsal(a):
JDE V DNEŠNÍ DOBĚ SPÍŠE O SHOW, ALE JAK ŘÍKÁM, NÁSILÍ RÁDA NEMÁM-A NĚKDE TAM OPRAVDU ANI NENÍ
Janelle, asi by sis to hooodně rychle rozmyslela, kde chceš padnout... Myslím, že zlatý jatka, ale býci z arény stejně na jatkách skončí, jenže před tím projdou utrpením a stresem...
Jinak koně na koridu jsou ti nejdažší a nejcennější ve Španělsku, dost si jech hledí a fakt se tam nedostane jen tak nějaký kůň. Otázka je, jestli bohudík, nebo žel...
A jejich přiježďování není až tak idilické, jako na louce na videu, ale kdo by se tím chlubil, že?
jessyn
napsal(a):
http://www.youtube.com/ watch?v=AAvoSA9Ln5w&feature=related Tak to je vážně hnus!!!
janele
napsal(a):
tak ten kůň je vážně dokonalý, i když zdá se mi to trošku brutální pro toho koně už jen z toho, že má uzdu.
terina
napsal(a):
tak ten kůň je vážně dokonalý, i když zdá se mi to trošku brutální pro toho koně už jen z toho, že má uzdu.
Teda pardon že se přidam..ale schrnu to jednoduše - hnus! za prvé už jen to jak ten kůň musí chodit (i když odmyslim bejka a na tej louce nevidim nic idilického) a za druhé to píchání do bejka! Týrání zvířat pro pobavení lidí = hnus! Toť muj názor a myslete si co chcete..