Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.12.2008 15:15
saddlery

XXX.XXX.178.248

Co si o tom myslíte ? ted jsem viděl snad nejhorší video na youtube ,se divím,že to evropská unie nepostaví mimo zákon,je to otřes,to samý jako transporty koní evropou. Nic se s tím neděje a vybírají na to vstupný.

30.12.2008 15:36
jessyn

XXX.XXX.0.7

saddlery napsal(a):
Co si o tom myslíte ? ted jsem viděl snad nejhorší video na youtube ,se divím,že to evropská unie nepostaví mimo zákon,je to otřes,to samý jako transporty koní evropou. Nic se s tím neděje a vybírají na to vstupný.

je to jejich kultura, oni se taky mohou podivovat nad něčím co děláme my
no a jinak sem proti násilí a agresi, jsou horší věci jak korida, co třeba gladiátoři?

30.12.2008 15:48
janele

XXX.XXX.9.3

jessyn napsal(a):
no a jinak sem proti násilí a agresi, jsou horší věci jak korida, co třeba gladiátoři?

heh, proto třeba gladiátoři už nejsou? :)) (ta obnova tradice má být jen "divadlo" ;)
Jinak já taky viděla jedno video z koridy a strašně moc se mi líbil ten kůň, bylo to úžasný. No, píchání do býka, nevím, já bych to nedělala :) Ale být býkem, tak teda raděj smrt v koridě (i když delší), než na jatkách... No, tak uvidím, třeba příští život...

30.12.2008 15:49
saddlery

XXX.XXX.178.248

jessyn napsal(a):

jo to jo,to je taky velehnus,ale snad se to neděje dnes v takové míře.

30.12.2008 15:50
saddlery

XXX.XXX.178.248

janele napsal(a):
heh, proto třeba gladiátoři už nejsou? :)) (ta obnova tradice má být jen "divadlo" ;)
Jinak já taky viděla jedno video z koridy a strašně moc se mi líbil ten kůň, bylo to úžasný. No, píchání do býka, nevím, já bych to nedělala :) Ale být býkem, tak teda raděj smrt v koridě (i když delší), než na jatkách... No, tak uvidím, třeba příští život...

je to hnus jak býk zapíchne rohy do koně a toreador na koni sedía býk hází i s koněm atd. otřes a lidi na to chodí koukat jak na kino.

30.12.2008 16:18
lucky

XXX.XXX.230.77

saddlery napsal(a):
jo to jo,to je taky velehnus,ale snad se to neděje dnes v takové míře.

Můžeme vidět to video?

30.12.2008 16:37
petas

XXX.XXX.156.34

lucky napsal(a):
Můžeme vidět to video?

Vy to vidíte takhle,ale do koridy jdou koně,kteří by šli jinak na jatka...Normální kůň by to psychycky nezvládl,proto vybírají pouze koně,kteří k sobě nechtějí pustit člověka nebo jsou agresivní apod. Jsou vykupováni z celého světa a obsedají se přímo pro koridu...

30.12.2008 16:41
janda

XXX.XXX.236.80

petas napsal(a):
Vy to vidíte takhle,ale do koridy jdou koně,kteří by šli jinak na jatka...Normální kůň by to psychycky nezvládl,proto vybírají pouze koně,kteří k sobě nechtějí pustit člověka nebo jsou agresivní apod. Jsou vykupováni z celého světa a obsedají se přímo pro koridu...

Petas to si pleteš s Rodeem - Korida je o něčem jiném - tam na schopnostech koně a jeho spoluprací s člověkem kolikrát visí život, jak ten koňský tak ten lidský. A že o něj možná kolikrát příjdou....
Sakra já měla ve starým kompu uložený fascinující video z Koridy - sama nejsem příznivec, ale to co ten kůň předváděl to klobouk dolů - pochybuju že by psychicky narušený kůň něco takového zvládl
Dle mého jde spíš o nadmíru chápavé a inteligentní koně a je škoda že jejich schopností je takto nebezpečně zneužíváno

30.12.2008 16:43
janele

XXX.XXX.9.3

petas napsal(a):

tak já to vidím právě naopak, ale znalec koridy teda nejsem, to vůbec... Ale tohle je podle mne ze strany koně spíše umění, než jatka...
http://www.youtube.com/watch?v=AMLUEZhNP-k

30.12.2008 16:43
jessyn

XXX.XXX.0.7

janda napsal(a):
Petas to si pleteš s Rodeem - Korida je o něčem jiném - tam na schopnostech koně a jeho spoluprací s člověkem kolikrát visí život, jak ten koňský tak ten lidský. A že o něj možná kolikrát příjdou....
Sakra já měla ve starým kompu uložený fascinující video z Koridy - sama nejsem příznivec, ale to co ten kůň předváděl to klobouk dolů - pochybuju že by psychicky narušený kůň něco takového zvládl
Dle mého jde spíš o nadmíru chápavé a inteligentní koně a je škoda že jejich schopností je takto nebezpečně zneužíváno

PŘESNĚ TAK, MUSTANGOVÉ V USA-NAPŘ., ALE V KORIDĚ MUSÍ JEZDEC NĚCO UMĚT A KŮŇ TAKY, NEHLEDĚ NA TO, ŽE MUSÍ NĚJAK VYPADAT A JEN TAK NĚJAKÉHO "ŽEBRÁKA" NEVEMOU

30.12.2008 16:49
jessyn

XXX.XXX.0.7

janele napsal(a):
tak já to vidím právě naopak, ale znalec koridy teda nejsem, to vůbec... Ale tohle je podle mne ze strany koně spíše umění, než jatka...

VIDEO JE PŘEKRÁSNÉ, KDEJAKEJ "KVOTER" BY SE NEDOHRABAL
JDE V DNEŠNÍ DOBĚ SPÍŠE O SHOW, ALE JAK ŘÍKÁM, NÁSILÍ RÁDA NEMÁM-A NĚKDE TAM OPRAVDU ANI NENÍ

30.12.2008 17:27
skippy

XXX.XXX.88.145

jessyn napsal(a):
JDE V DNEŠNÍ DOBĚ SPÍŠE O SHOW, ALE JAK ŘÍKÁM, NÁSILÍ RÁDA NEMÁM-A NĚKDE TAM OPRAVDU ANI NENÍ

Janelle, asi by sis to hooodně rychle rozmyslela, kde chceš padnout... Myslím, že zlatý jatka, ale býci z arény stejně na jatkách skončí, jenže před tím projdou utrpením a stresem...

Jinak koně na koridu jsou ti nejdažší a nejcennější ve Španělsku, dost si jech hledí a fakt se tam nedostane jen tak nějaký kůň. Otázka je, jestli bohudík, nebo žel...

A jejich přiježďování není až tak idilické, jako na louce na videu, ale kdo by se tím chlubil, že?

30.12.2008 18:13
terina

XXX.XXX.44.120

jessyn napsal(a):

http://www.youtube.com/ watch?v=AAvoSA9Ln5w&feature=related Tak to je vážně hnus!!!

30.12.2008 18:19
terina

XXX.XXX.44.120

janele napsal(a):

tak ten kůň je vážně dokonalý, i když zdá se mi to trošku brutální pro toho koně už jen z toho, že má uzdu.

30.12.2008 18:32
toricon

XXX.XXX.241.143

terina napsal(a):
tak ten kůň je vážně dokonalý, i když zdá se mi to trošku brutální pro toho koně už jen z toho, že má uzdu.

Nemějme iluze: Kdyby se dnes obnovily gladiátorské hry, praskalo by Koloseum ve švech a vstupenky by zmizely během chvíle bez ohledu na cenu.

30.12.2008 18:35
saddlery

XXX.XXX.178.248

lucky napsal(a):
Můžeme vidět to video?

Pokud na to máte žaludek tak stačí si na youtube.com dát vyhledat bull fighting cruelty a obratnost coridových koví cavalo power atd.

30.12.2008 18:45
chypi

XXX.XXX.105.248

terina napsal(a):

Teda pardon že se přidam..ale schrnu to jednoduše - hnus! za prvé už jen to jak ten kůň musí chodit (i když odmyslim bejka a na tej louce nevidim nic idilického) a za druhé to píchání do bejka! Týrání zvířat pro pobavení lidí = hnus! Toť muj názor a myslete si co chcete..

Přidejte reakci

Přidat smajlík