Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.1.2009 10:11
jessyn

XXX.XXX.0.7

Ahoj Kájo, myslíš že by si byl schopen na mojeho "malého" prcka udělat nějakou pěknou bezudidlovou uzdečku? My už tu naši od A.Frinty prodaly Reni.
A co ten achaltekinský obojek? už máš hotovej? Tak bys to mohl nechat a pak poslat dohromady, co říkáš? Jinak v anglickém sedle už nás to moc nebaví, sedlo by se mělo svařit /svářečník/, takže ho pak asi Renči občas vyfouknu, zkoušely jsme to na Dj dávat, ale docela má vysokej KVH jak porostl, takže by ho to myslím na delších distancích mohlo aj tlačit, ono se fakt hodí spíš na huculka, to sedlo co má, že jo?

4.1.2009 13:19
saddlery

XXX.XXX.178.248

jessyn napsal(a):
Ahoj Kájo, myslíš že by si byl schopen na mojeho "malého" prcka udělat nějakou pěknou bezudidlovou uzdečku? My už tu naši od A.Frinty prodaly Reni.
A co ten achaltekinský obojek? už máš hotovej? Tak bys to mohl nechat a pak poslat dohromady, co říkáš? Jinak v anglickém sedle už nás to moc nebaví, sedlo by se mělo svařit /svářečník/, takže ho pak asi Renči občas vyfouknu, zkoušely jsme to na Dj dávat, ale docela má vysokej KVH jak porostl, takže by ho to myslím na delších distancích mohlo aj tlačit, ono se fakt hodí spíš na huculka, to sedlo co má, že jo?

zdarec,já už vám to říkal jak jsem byl u vás,já pro tebe obojek na malou mám,jak vám pojedu měřit koně na sedla,tak ti to dovezu sebou,tu bezudidlovku myslíš sidepool nebo bitlessbridle ?

4.1.2009 13:45
jessyn

XXX.XXX.0.7

saddlery napsal(a):
zdarec,já už vám to říkal jak jsem byl u vás,já pro tebe obojek na malou mám,jak vám pojedu měřit koně na sedla,tak ti to dovezu sebou,tu bezudidlovku myslíš sidepool nebo bitlessbridle ?

co by si spíše doporučil? ten sidepull je ostřejší, že?

4.1.2009 13:50
saddlery

XXX.XXX.178.248

jessyn napsal(a):
co by si spíše doporučil? ten sidepull je ostřejší, že?

záleží na tom z čeho tam je nánosník,je hodně variant,kulatý z rawhide,z lasa,nebo plochý kožený,ten bitless funguje jinak než sidepool a naopak,side je ostřejší a nepatří též volům do ruky,už jsem z toho viděl hodně rozedřených koní na nosní kosti.

4.1.2009 13:52
jessyn

XXX.XXX.0.7

saddlery napsal(a):
záleží na tom z čeho tam je nánosník,je hodně variant,kulatý z rawhide,z lasa,nebo plochý kožený,ten bitless funguje jinak než sidepool a naopak,side je ostřejší a nepatří též volům do ruky,už jsem z toho viděl hodně rozedřených koní na nosní kosti.

jj, dyť to říkám, pošli mi prosím na mail nějaké fotky co bys byl schopen vytvořit, moc jemné zas ne, pro jistotu, kdyby zlobil
spíš to vidím tak, že dříve přijedeme my k tobě, než ty k nám

4.1.2009 13:56
saddlery

XXX.XXX.178.248

jessyn napsal(a):
jj, dyť to říkám, pošli mi prosím na mail nějaké fotky co bys byl schopen vytvořit, moc jemné zas ne, pro jistotu, kdyby zlobil
spíš to vidím tak, že dříve přijedeme my k tobě, než ty k nám

ale houby,zas bys křičela za volantem bojím bojím,a ted je všude sníh,až budeš ve stádiu rozhodnutí,že je čas si zadat sedla na jesse a i na fjordku a neřešit sedlo ketré vám stejně nevyhovuje,tak dorazím.

4.1.2009 13:58
jessyn

XXX.XXX.0.7

saddlery napsal(a):
ale houby,zas bys křičela za volantem bojím bojím,a ted je všude sníh,až budeš ve stádiu rozhodnutí,že je čas si zadat sedla na jesse a i na fjordku a neřešit sedlo ketré vám stejně nevyhovuje,tak dorazím.

ale prt, já nerada jen jezdím nahoru.... jinak jezdím denně 50KM, miluju auta
víš jak fjordka ještě je březí, Jessy se hodně vytahuje....a mohutní

4.1.2009 14:01
saddlery

XXX.XXX.178.248

jessyn napsal(a):

jo tak to do té doby roztaje sníh

4.1.2009 14:07
saddlery

XXX.XXX.178.248

jessyn napsal(a):

a co si představuješ za uždění ? teda sidepool ? barva ? kování ? typ nánosníku ? s otěžemi ?

4.1.2009 14:30
petapeta

XXX.XXX.8.42

saddlery napsal(a):
a co si představuješ za uždění ? teda sidepool ? barva ? kování ? typ nánosníku ? s otěžemi ?

Dovolím si Vám sem drze vpadnout s dotazem na pana Císaře . Mám doma takového atipického koně, veškeré "normální" vybavení je mu bud malé, nebo prostě nesedí, jak by mělo - ted momentálně řeším poprsák. Takže zatím se chci zeptat jen teoreticky - bylo by možné nechat si u Vás ušít poprsák na míru? Moje představa je tmavší hnédá kůže, zdobení vůbec, nebo jen trošičku, ale z pevné kůže. Žádné speciální požadavky, jen aby seděl ( střední část toho součásného mi přijde vysoko a mám pocit, že koně tlačí, když dá dolu hlavu a to by tak být asi nemělo). Pokud by to možné bylo, zajímalo by mě jak dlouho by Vám to zhruba trvalo a přibližná cena poprsáku... Moc Vám předem děkuju za odpověd

4.1.2009 14:34
saddlery

XXX.XXX.178.248

petapeta napsal(a):
Dovolím si Vám sem drze vpadnout s dotazem na pana Císaře . Mám doma takového atipického koně, veškeré "normální" vybavení je mu bud malé, nebo prostě nesedí, jak by mělo - ted momentálně řeším poprsák. Takže zatím se chci zeptat jen teoreticky - bylo by možné nechat si u Vás ušít poprsák na míru? Moje představa je tmavší hnédá kůže, zdobení vůbec, nebo jen trošičku, ale z pevné kůže. Žádné speciální požadavky, jen aby seděl ( střední část toho součásného mi přijde vysoko a mám pocit, že koně tlačí, když dá dolu hlavu a to by tak být asi nemělo). Pokud by to možné bylo, zajímalo by mě jak dlouho by Vám to zhruba trvalo a přibližná cena poprsáku... Moc Vám předem děkuju za odpověd

pošlete mi fotku mejlem jaký by se vám líbil,změřit koně od hrudní jamky do půlkroužku na podbřišáku a od středu plecí kde bude střed poprsáku k déčku na sedových sukních,předpokládejme,že jde o poprsák westernový.

4.1.2009 14:38
petapeta

XXX.XXX.8.42

saddlery napsal(a):
pošlete mi fotku mejlem jaký by se vám líbil,změřit koně od hrudní jamky do půlkroužku na podbřišáku a od středu plecí kde bude střed poprsáku k déčku na sedových sukních,předpokládejme,že jde o poprsák westernový.

Jasně, určitě westernový! Podívám se po nějakém fotu a koně změřím zítra - dneska kdyby mě viděl znova se sedlem v ruce, tak by asi prchl...Pak Vám písnu maila. Zatím moc díky!!

7.1.2009 20:00
saddlery

XXX.XXX.178.248

jessyn napsal(a):

stahuju nějaký fotky sidepoolu a bitless a tak budeš mít z čeho vybírat.

7.1.2009 20:15
kukinatost

XXX.XXX.219.111

jessyn napsal(a):

Jenom že se vám tu tlačím...
vlastním jeden SP právě z Kájovy výroby..
nicméně pro Jessyn, ostřejší je jednoznačně BB, právě kvůli křížení pod žuchvam, takže při otáčení - zatáhnete a zároveň tlačíte na žuchvu...pro koně snadno pochopitelné, ale mého citlivku by to zabilo...:)
jinak můj ide je taky dle mých představ -- takový kříženec vhodný k westernu i anglii:) a halvně žádné lano na nánosníku ale hezky podloženo jemnou kůží...aby to bylo co nejjemnější...

7.1.2009 20:20
saddlery

XXX.XXX.178.248

kukinatost napsal(a):
Jenom že se vám tu tlačím...
vlastním jeden SP právě z Kájovy výroby..
nicméně pro Jessyn, ostřejší je jednoznačně BB, právě kvůli křížení pod žuchvam, takže při otáčení - zatáhnete a zároveň tlačíte na žuchvu...pro koně snadno pochopitelné, ale mého citlivku by to zabilo...:)
jinak můj ide je taky dle mých představ -- takový kříženec vhodný k westernu i anglii:) a halvně žádné lano na nánosníku ale hezky podloženo jemnou kůží...aby to bylo co nejjemnější...

jojo,nejde ani tak o techniku složení řemenů na hlavě,ale o to,jaký je materiál který dává koni pobídky tlakem a kdo to má v ruce ze sedla.

7.1.2009 20:26
thesis

XXX.XXX.151.2

saddlery napsal(a):
jojo,nejde ani tak o techniku složení řemenů na hlavě,ale o to,jaký je materiál který dává koni pobídky tlakem a kdo to má v ruce ze sedla.

Pokud má SP lano na nánosníku dá se to nechat předělat?

7.1.2009 20:30
saddlery

XXX.XXX.178.248

thesis napsal(a):

proč by nedalo ?

7.1.2009 20:30
thesis

XXX.XXX.151.2

thesis napsal(a):

Jaký máte názor na tento?

7.1.2009 20:32
saddlery

XXX.XXX.178.248

thesis napsal(a):

hodně věc o ostrém ježdění a tzv.korekci,ale viděl jsem věc od reinsmanu a to mělo udidlo a nánosník kovový s twisterem,to nepatří lidem do ruky.

7.1.2009 20:32
thesis

XXX.XXX.151.2

thesis napsal(a):

Mám ho obědnaný, ale vzhledem k nejasné velikosti ještě nevím jaký bude jeho osud až příjde. To lano se mi nelíbí, ale krom nylonového SP nebylo nic jiného na výběr.

7.1.2009 20:35
saddlery

XXX.XXX.178.248

thesis napsal(a):
Mám ho obědnaný, ale vzhledem k nejasné velikosti ještě nevím jaký bude jeho osud až příjde. To lano se mi nelíbí, ale krom nylonového SP nebylo nic jiného na výběr.

ty snad nemáš mé číslo ? mejl atd ?

7.1.2009 20:35
thesis

XXX.XXX.151.2

saddlery napsal(a):
hodně věc o ostrém ježdění a tzv.korekci,ale viděl jsem věc od reinsmanu a to mělo udidlo a nánosník kovový s twisterem,to nepatří lidem do ruky.

Ostrém ježdění? To mi nějak nedochází. Další z nabídky byl nějaký šílený s udidlem, což nechci a ten nylon už vůbec ikdyž jako jediný měl nánosník bez lana, jen zas plochý nylon.

7.1.2009 20:37
saddlery

XXX.XXX.178.248

thesis napsal(a):
Ostrém ježdění? To mi nějak nedochází. Další z nabídky byl nějaký šílený s udidlem, což nechci a ten nylon už vůbec ikdyž jako jediný měl nánosník bez lana, jen zas plochý nylon.

vem si jaký tlak na nosní kost je širším koženým nánosníkem s podložením a jaký je když mu vemeš za hubu lasem.

7.1.2009 20:37
thesis

XXX.XXX.151.2

saddlery napsal(a):
ty snad nemáš mé číslo ? mejl atd ?

Tak já ho prodám a vytvoříš mi lepší a černý

7.1.2009 20:38
saddlery

XXX.XXX.178.248

thesis napsal(a):
Tak já ho prodám a vytvoříš mi lepší a černý

to je jak v tom foru : maminko a to u nás nezůstanete ani na kafe ?

7.1.2009 20:44
thesis

XXX.XXX.151.2

saddlery napsal(a):
vem si jaký tlak na nosní kost je širším koženým nánosníkem s podložením a jaký je když mu vemeš za hubu lasem.

Jo rozdíly vím, proto bylo mým záměrem nechat lano vyměnit až konečně doputuje sem. Momentálně mám hackamore a taky jsem jej musela upravit, především odstranit ten řetěz, je tam teď kožený pásek. O hacka jsem uvažovala už víc než rok a nakonec jsem obědnala obojí, jen jeden je francouz a druhý američan - na kterého ještě čekám. Lupajs je nadšený že smí žrát bez překážek, on ten náš "vidlo" styl s otěží volnou ani ostrost nepotřebuje. Říkám furt že ruce mám na to abych udržela vidle a lopatu

7.1.2009 20:50
thesis

XXX.XXX.151.2

saddlery napsal(a):
to je jak v tom foru : maminko a to u nás nezůstanete ani na kafe ?

No já jsem právě Lupa chtěla nechat na hacka, jsme spokojení. Ale o SP jsem uvažovala pro kobylu do budoucna, proto to lano nee. Ona ještě neměl udidlo v hubě a byla bych ráda aby ani neměla. A a rok by ten SP doma přeci neshnil

7.1.2009 20:52
thesis

XXX.XXX.151.2

thesis napsal(a):
No já jsem právě Lupa chtěla nechat na hacka, jsme spokojení. Ale o SP jsem uvažovala pro kobylu do budoucna, proto to lano nee. Ona ještě neměl udidlo v hubě a byla bych ráda aby ani neměla. A a rok by ten SP doma přeci neshnil

Nedocvakávají se mi písmenka na tom blbém NTB, takže se omlouvám za ty co chybí. Pomalu už do toho musím mlátit aby to reagovalo, zas nějaký amrický šmejd

7.1.2009 20:52
saddlery

XXX.XXX.178.248

thesis napsal(a):

by ses divila jak rychle jsou lidi schopní zničit třeba chapsy za 6000,-

7.1.2009 20:57
radule

XXX.XXX.105.14

saddlery napsal(a):

Taky sem vlezu, hlavně nenápadně Mohl byste mě taky poslat nějaké fota tech bezudidlovek, asi bych taky měla zájem. rsrutova@seznam.cz Díky.

7.1.2009 20:58
thesis

XXX.XXX.151.2

saddlery napsal(a):
by ses divila jak rychle jsou lidi schopní zničit třeba chapsy za 6000,-

Jasně ale tak aspoň používáním, mě by to tu rok jen leželo. Kde vlastně sídlíš? Letos máme nějaké srazy tak kdybych byla poblíž tak bych se stavila podívat a třeba se inspirovat k westernu

7.1.2009 21:12
saddlery

XXX.XXX.178.248

thesis napsal(a):
Jasně ale tak aspoň používáním, mě by to tu rok jen leželo. Kde vlastně sídlíš? Letos máme nějaké srazy tak kdybych byla poblíž tak bych se stavila podívat a třeba se inspirovat k westernu

vysočina- Leština u Světlé okr. Havl Brod.

7.1.2009 21:14
thesis

XXX.XXX.151.2

saddlery napsal(a):
vysočina- Leština u Světlé okr. Havl Brod.

Hele to je na facku, dyť jsi mi psal adresu..nějak mi to nedošlo

7.1.2009 22:17
klawdie

XXX.XXX.159.239

thesis napsal(a):
Hele to je na facku, dyť jsi mi psal adresu..nějak mi to nedošlo

Lidičky prosba, pokud máte dotazy na Káju(promiň to osobní oslovení, ale řekla bych, že jsi tu již též domací či starousedlík) ohledně domlouvání zakázky prosím přes mail..nepatří to sem... děkuji!

8.1.2009 06:46
saddlery

XXX.XXX.178.248

klawdie napsal(a):
Lidičky prosba, pokud máte dotazy na Káju(promiň to osobní oslovení, ale řekla bych, že jsi tu již též domací či starousedlík) ohledně domlouvání zakázky prosím přes mail..nepatří to sem... děkuji!

asi se styděj,ale oni se polepší

Přidejte reakci

Přidat smajlík