Pes honí koně ve výběhu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.1.2009 06:39

Naše desetiměsíční štěně pitbula mně začíná spolu s kníračkou honit koně ve výběhu, jaké máte zkušenosti s vašimi psy, podařilo se vám toto nějako odnaučit, nebo ne?

6.1.2009 08:35
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.113.187

ilisek napsal(a):
Naše desetiměsíční štěně pitbula mně začíná spolu s kníračkou honit koně ve výběhu, jaké máte zkušenosti s vašimi psy, podařilo se vám toto nějako odnaučit, nebo ne?

odpověděla jsem ti na psech

olga visnakova

6.1.2009 09:15
olga visnakova

XXX.XXX.79.90

Inspektor Pišišvor napsal(a):
odpověděla jsem ti na psech

Je-li to pes, který koně zná a oni jeho, přitvrdit a trošku jej zpacifikovat. U nás dokud nemlasknu, nevšímá si jich ve výběhu, ovšem v kruhajdě když jsou koně, povyku a lítání........ale nevyjíždí po nich. Večer aspon hezky spinká a koně venku nevyděsí kdejaké psisko. Ale samozřejmě, vše má své hranice.

6.1.2009 10:35

olga visnakova napsal(a):
Je-li to pes, který koně zná a oni jeho, přitvrdit a trošku jej zpacifikovat. U nás dokud nemlasknu, nevšímá si jich ve výběhu, ovšem v kruhajdě když jsou koně, povyku a lítání........ale nevyjíždí po nich. Večer aspon hezky spinká a koně venku nevyděsí kdejaké psisko. Ale samozřejmě, vše má své hranice.

Díky Olgo, začnu ho určitě pacifikovat, koně zná, jsou společně na jedné zahradě, nedělá to neustále, občas je ve výběhu s nima, požírá bobky....vzájemně si sebe nevšímají, pak jako když ho chytne amok a začne je zlobit, je mu 10 měsíců. nejhorší věk, snaží se být dominantní.....

6.1.2009 10:38
klawdie

XXX.XXX.94.254

ilisek napsal(a):
Díky Olgo, začnu ho určitě pacifikovat, koně zná, jsou společně na jedné zahradě, nedělá to neustále, občas je ve výběhu s nima, požírá bobky....vzájemně si sebe nevšímají, pak jako když ho chytne amok a začne je zlobit, je mu 10 měsíců. nejhorší věk, snaží se být dominantní.....

Taky radím co nejrychleji spacifikovat, ona jedna dobře mířená rána a je po psovi....to by byla škoda...

6.1.2009 12:31
ambra

XXX.XXX.254.1

ilisek napsal(a):

No my máme skoro 5 měsíční štěně špica. Koně naštěstí nehoní, protože to má od prvního dne u nás zakázano, ale když jdu do maštale, tak neopemene jít semnou až ke kobyly se kterou si chce. Holt si myslí, že kobyla je stejný tele jako naše nejmladší tele a bude s ním vesele dovádět a nechá si od něj olizovat čumák, hlavu atd. stejně jak si to nechá libit nejmladší tele. No kobyla je holt jiného mínění a většinou štěndo nekompromisně vyřďouchá hlavou se sklpemenýma ušima ven z boxu. No štěně ji aspoň na oplátku zkouší tahat za ocas, ale naštěstí na povel reaguje a okamžitě přestane. No kobylka má asi nervy ze železa a já asi nervy, protože jsem štěndo ještě nepřizabila za to sama(opakuje to totiž docela pravidelně).

6.1.2009 15:09
hattatitla

XXX.XXX.160.2

ilisek napsal(a):

já mám labradora a ten uz ma sice 3 roky ale je porad jak stene.kone mi honi v ohrade stejne jako vam..treba moje kobča ho zná od malička tak ta ho má na háku ale ostatni koně lítaji a snazi se ho nabrat na kopyta a ten osel si mysli ze si s nim hrají ..nekdy dela jako ze nic..a dela to co oni, jakoby se "pase":D a pak dostane svůj amok a začne lítat..poslechne jak kdy..a navic nekdy mi to bodne, protoze mi koniky rozhybe kolikrat treba ted v zime tam stoji jak muly ale nekdy se to nehodi no :)))treba kdyz kamoska lonžuje a poplasi ji konika:))))

6.1.2009 15:28
wendula

XXX.XXX.156.235

hattatitla napsal(a):
já mám labradora a ten uz ma sice 3 roky ale je porad jak stene.kone mi honi v ohrade stejne jako vam..treba moje kobča ho zná od malička tak ta ho má na háku ale ostatni koně lítaji a snazi se ho nabrat na kopyta a ten osel si mysli ze si s nim hrají ..nekdy dela jako ze nic..a dela to co oni, jakoby se "pase":D a pak dostane svůj amok a začne lítat..poslechne jak kdy..a navic nekdy mi to bodne, protoze mi koniky rozhybe kolikrat treba ted v zime tam stoji jak muly ale nekdy se to nehodi no :)))treba kdyz kamoska lonžuje a poplasi ji konika:))))

My máme 2 švétký salašnický.Koně nám honí pořád a taky si nevím rady.Ale jen pokud jsou spolu.Když sou sami tak normálně chodíme na vyjížďky ale jak sou spolu tak bych je domlátila.Ale my máme brutální koně,kobyla nám zašlápla kočku.Jinak když k nim kočky příjdou tak je tahaj koně za ocas a já nevím co.

6.1.2009 16:06
michaela z

XXX.XXX.21.230

wendula napsal(a):
My máme 2 švétký salašnický.Koně nám honí pořád a taky si nevím rady.Ale jen pokud jsou spolu.Když sou sami tak normálně chodíme na vyjížďky ale jak sou spolu tak bych je domlátila.Ale my máme brutální koně,kobyla nám zašlápla kočku.Jinak když k nim kočky příjdou tak je tahaj koně za ocas a já nevím co.

Tak my máme ovčačku a je to asi 2-3 roky zpět, kdy se honila s naším koněm po výběhu, ale kůň hru chápal jinak, vykopl, trefil ji a Rita odkňourala ven z výběhu. Nebyl to zásah natvrdo, ale stačil k tomu, že se Rita ke koni nepřibližuje a pokud je se mnou ve výběhu a kůň přijde k nám, tak odejde.

Kamarádka má 2 ovčačky a taky s ní chodí na vyjížďky a je to v pohodě, ale jakmile s ní jdou do haly, kde bude kůň navolno, tak ho taky honí. Ale většinou stačí, když kůň vyhodí a obě feny se stáhnou nebo provokují jen z dálky.....

6.1.2009 16:40
hattatitla

XXX.XXX.160.2

michaela z napsal(a):
Tak my máme ovčačku a je to asi 2-3 roky zpět, kdy se honila s naším koněm po výběhu, ale kůň hru chápal jinak, vykopl, trefil ji a Rita odkňourala ven z výběhu. Nebyl to zásah natvrdo, ale stačil k tomu, že se Rita ke koni nepřibližuje a pokud je se mnou ve výběhu a kůň přijde k nám, tak odejde.

Kamarádka má 2 ovčačky a taky s ní chodí na vyjížďky a je to v pohodě, ale jakmile s ní jdou do haly, kde bude kůň navolno, tak ho taky honí. Ale většinou stačí, když kůň vyhodí a obě feny se stáhnou nebo provokují jen z dálky.....

tak tady je ten muj labradorek s moji kobčou :) tady je nenapadny a pase se jako by s ni:)

6.1.2009 16:44
hattatitla

XXX.XXX.160.2

hattatitla napsal(a):
tak tady je ten muj labradorek s moji kobčou :) tady je nenapadny a pase se jako by s ni:)

a tady jeste jednou jsme obě s kobčou v tom krásném sněhu

6.1.2009 16:51
hattatitla

XXX.XXX.160.2

hattatitla napsal(a):
a tady jeste jednou jsme obě s kobčou v tom krásném sněhu

a tady jeste pesanek ve sve krasne podobe..jinak chvalim toho ovčáka

6.1.2009 18:42
michaela z

XXX.XXX.21.230

hattatitla napsal(a):
a tady jeste pesanek ve sve krasne podobe..jinak chvalim toho ovčáka

oooh, děkujeme Už jí je 15let, ale furt je taková čilá....

6.1.2009 19:00
kukinatost

XXX.XXX.219.111

ilisek napsal(a):

no, ono je fajn toho pesana umět odvolat, když tohle dělá, páč můj smraďoch si s koňma taky hraje, valach to občas i vyprovokuje jako první..protože mi přijde, že třeba můj pes občas v zápalu hry ztrácí pud sebezáchovy a neuvědomuje se, že ten kůň váží o půl tuny víc...
nechávám je hrát, ale jenom když mi nevadí, že koně lítají, nesnáším, když se mi plantá při drezurní práci, nebo když chci koně uklidnit.....a je fakt, že i když dostal už párkrát kopačku, otřepe se a pokračuje:)
je to kříženec RR a staffa..
jinak mi přijde, že on je takový "napomínací"....jakmile na koně huknu já, on jim to jde vysvětlit po svém...napomíná i mého druhého psa, který s koňma funguje v dokonalé symbióze, vzájemně se respektujou, a to je tak všechno - vztah neutrální jak Švýcarsko:))

6.1.2009 19:01
kukinatost

XXX.XXX.219.111

ilisek napsal(a):

jinak my máme téměř absolutní poslušnost, není problém psa kdykoliv odvolat...délka přiběhnutí občas je ovlivněna zápalem do hry:)))

6.1.2009 19:03
kukinatost

XXX.XXX.219.111

ilisek napsal(a):

a letní...
odnaučit to jde, akorát potom už musíš být vždy důsledná, buď si smí hrát, nebo ne...
a pokud ano, dokázat psa vždy odvolat,..

6.1.2009 19:40
hattatitla

XXX.XXX.147.17

kukinatost napsal(a):
a letní...
odnaučit to jde, akorát potom už musíš být vždy důsledná, buď si smí hrát, nebo ne...
a pokud ano, dokázat psa vždy odvolat,..

no pekne pekne to fotečky vskutku jak pejsanka s koničkama tak vlčice které je uz 15let? páničku :)opravdu pekna fenka..je fakt ze pri vyjizdkach se to dá , pesan beha s nama ale pri jizdarenske praci bych ho nekdy nejradsi....vsak vite! porad a porad dokola by behal s nama a nejlepe pod nohama..kobča se potom uplne vzteka, nesoustredi..je to o nicem..jedna fotečka s naší huculku a mnou a mým pesanem:) při vyjizdce

6.1.2009 19:43
hattatitla

XXX.XXX.147.17

hattatitla napsal(a):
no pekne pekne to fotečky vskutku jak pejsanka s koničkama tak vlčice které je uz 15let? páničku :)opravdu pekna fenka..je fakt ze pri vyjizdkach se to dá , pesan beha s nama ale pri jizdarenske praci bych ho nekdy nejradsi....vsak vite! porad a porad dokola by behal s nama a nejlepe pod nohama..kobča se potom uplne vzteka, nesoustredi..je to o nicem..jedna fotečka s naší huculku a mnou a mým pesanem:) při vyjizdce

opet v akci

6.1.2009 19:47
hattatitla

XXX.XXX.147.17

hattatitla napsal(a):
opet v akci

rodinné foto:))

6.1.2009 20:04
microfon

XXX.XXX.182.201

ilisek napsal(a):

moji fenku jsem to dodnes neodnaučila,stejně jako štěkání při lonžování - ikdyž jinak je myslím dost poslušná. A běhá a štěká nedá si pokoj, občas jí nakopnou ,ale většinou si dává pozor, žádný úraz zatím nebyl...

6.1.2009 20:52
sandimura

XXX.XXX.1.82

ilisek napsal(a):

moje psice musi asistovat uplne u vseho :) ale kdyz ji to nedovolim tak do vybehu neleze. pod nohama se konim nemota, kdyz byla stene tak ji kun dost hnusne dupl na tlapku. sice ji nic nebylo, ale alespon si to pamatuje.

6.1.2009 21:11
stalonek

XXX.XXX.163.66

sandimura napsal(a):
moje psice musi asistovat uplne u vseho :) ale kdyz ji to nedovolim tak do vybehu neleze. pod nohama se konim nemota, kdyz byla stene tak ji kun dost hnusne dupl na tlapku. sice ji nic nebylo, ale alespon si to pamatuje.

no to já radím taky spacifikovat.. můj pes když sem přivedla koně domů byl uplně na větvi z toho ztvoření,štěkal,běhal mu pod nohama, a až se na něho kůň zašklebil,nedovolil se, kuň si ho spacifikoval sám. e to taky lovecký typ,jezevčík, ale už ho stelina nakopnul.. takže zakňučel,ale zjistily sme že mu nic není,ale je nepoučitelný,ale kůň se zašklebí a je po problému. teda když mám koně doma,tzak na pár dní v roce,jinak ustájenhé jinde.

7.1.2009 16:49
hanule

XXX.XXX.188.79

ilisek napsal(a):

jejda to se mi stalo jednou,že mi pes utekl a honil koně,ale jeden ho tak nakopal,že už má z koně respekt a nedovolí si jít dokud ho nevybídnu...no měl štěstí,že koník byl nepodkovaný

Přidejte reakci

Přidat smajlík