Sedlové kostry - dotazy,problémy,řešení atd

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.1.2009 19:27
saddlery

XXX.XXX.178.248

Založím nové téma,kde vám nabízím v případě zájmu se obracet on-line s problémem sedlových koster,at anglických či westernových sedel,materiály,konstrukce atd,opravy- problémy s nesednutím atd, takový seriál o částech sedel,kostrama to začne. Tak kdo má chut na seriozni pokec o tématu,tak here.

7.1.2009 11:33
tadik

XXX.XXX.70.52

saddlery napsal(a):
Založím nové téma,kde vám nabízím v případě zájmu se obracet on-line s problémem sedlových koster,at anglických či westernových sedel,materiály,konstrukce atd,opravy- problémy s nesednutím atd, takový seriál o částech sedel,kostrama to začne. Tak kdo má chut na seriozni pokec o tématu,tak here.

já mám dotaz - teda, problémy jsems tím neměla a doufím ani nebudu, ale všimla jsem si, že hodně lidem se west. sedlo hooodně nadzvedává vzadu - čím to je? jiné zakřivení zad než ližin? široké sedlo ve předu spadne tam, kam nemá a zadek vyjede nahoru? nebo čím?

7.1.2009 13:22
redbla

XXX.XXX.169.27

saddlery napsal(a):

West sedla se moc nedotahují, proč se sedlo někdy při nasedání přetáčí, kostra nebo závěs ?

7.1.2009 15:30
saddlery

XXX.XXX.178.248

tadik napsal(a):
já mám dotaz - teda, problémy jsems tím neměla a doufím ani nebudu, ale všimla jsem si, že hodně lidem se west. sedlo hooodně nadzvedává vzadu - čím to je? jiné zakřivení zad než ližin? široké sedlo ve předu spadne tam, kam nemá a zadek vyjede nahoru? nebo čím?

je to tím,že sedlo začíná nepasovat vepředu a je to dané kostrou sedla,postaví se na hrany bars a nedosedne jejich plochou a po dotažení vzadu odstává.Mnohdy se to děje u sedel které celou plochou sedí dobře,ale mají sedlový závěs moc vepředu před forkem a nebo prohnuté sedlo na koni s rovným hřbetem,je to případ od případu rozdílné.

7.1.2009 15:34
saddlery

XXX.XXX.178.248

redbla napsal(a):
West sedla se moc nedotahují, proč se sedlo někdy při nasedání přetáčí, kostra nebo závěs ?

pokud sedlo nesedí a je ůzké,tak jede do stran po spodních hranách bars a z koně sjíždí,na kulatých koních,kde se sedlo nemá mnohdy o co opřít se využívá hojně různých poprsáků atd a závěsů hodně spuštěných pod sukni,ale vždy za předpokladu,že sedlo dobře sedí,a jen tomu řemením ještě pomoct,pokud by sedlo nesedělo a pomáhalo by se jen řemením,tak sedlo stále nesedí a tlačí a řemení nám nepomůže,a nedotahovat sedlo ? no každý dělá jak umí,ale já si sedlo radši dotáhnu.

7.1.2009 15:50
arnishei

XXX.XXX.80.39

saddlery napsal(a):
je to tím,že sedlo začíná nepasovat vepředu a je to dané kostrou sedla,postaví se na hrany bars a nedosedne jejich plochou a po dotažení vzadu odstává.Mnohdy se to děje u sedel které celou plochou sedí dobře,ale mají sedlový závěs moc vepředu před forkem a nebo prohnuté sedlo na koni s rovným hřbetem,je to případ od případu rozdílné.

Já bych měla podobný dotaz Zkoušela jsem kobči sedlo bez deky, dotáhla jsem podbřišák a právě jsem zkoumala, jestli sedlo bude vzadu odstávat. Nadzvedlé mi nepřišlo, ale zkusila jsem pod to strčit ruku a dlaň se mi tam vešla. Tak právě uvažuju, jestli není náhodou úzké, ještě když si vezmu, že tam strkám tu tlustou deku, která to sedlo vlastně ještě zúží. Jinak kobča nebyla nikdy otlačená, ani neměla po ježdění pod sedlem zježené chlupy nebo tak něco. Ale radši se chci ujistit, zda ji opravdu sedí, velmi nerada bych ji tím ničila záda.
Ikdyž ono se asi takhle po netu špatně radí, když to člověk nevidí, co?

7.1.2009 16:10
redbla

XXX.XXX.169.27

saddlery napsal(a):
pokud sedlo nesedí a je ůzké,tak jede do stran po spodních hranách bars a z koně sjíždí,na kulatých koních,kde se sedlo nemá mnohdy o co opřít se využívá hojně různých poprsáků atd a závěsů hodně spuštěných pod sukni,ale vždy za předpokladu,že sedlo dobře sedí,a jen tomu řemením ještě pomoct,pokud by sedlo nesedělo a pomáhalo by se jen řemením,tak sedlo stále nesedí a tlačí a řemení nám nepomůže,a nedotahovat sedlo ? no každý dělá jak umí,ale já si sedlo radši dotáhnu.

nedotáhnout neznamená nechat volné, jen prostě myslím neuškrtit koně - viz třeba u anglie jde docela snadno hlavně díky gumám

7.1.2009 16:11
redbla

XXX.XXX.169.27

redbla napsal(a):
nedotáhnout neznamená nechat volné, jen prostě myslím neuškrtit koně - viz třeba u anglie jde docela snadno hlavně díky gumám

Ale jinak jsem měla spíš na mysli záda pěkného cvalíka (haflinga)

7.1.2009 18:29
saddlery

XXX.XXX.178.248

arnishei napsal(a):
Já bych měla podobný dotaz Zkoušela jsem kobči sedlo bez deky, dotáhla jsem podbřišák a právě jsem zkoumala, jestli sedlo bude vzadu odstávat. Nadzvedlé mi nepřišlo, ale zkusila jsem pod to strčit ruku a dlaň se mi tam vešla. Tak právě uvažuju, jestli není náhodou úzké, ještě když si vezmu, že tam strkám tu tlustou deku, která to sedlo vlastně ještě zúží. Jinak kobča nebyla nikdy otlačená, ani neměla po ježdění pod sedlem zježené chlupy nebo tak něco. Ale radši se chci ujistit, zda ji opravdu sedí, velmi nerada bych ji tím ničila záda.
Ikdyž ono se asi takhle po netu špatně radí, když to člověk nevidí, co?

to trochu jo,ale jde o to kam jste tu packu dávala,jestli pod patky bars nebo mezi bars pod posedlí.

7.1.2009 18:31
saddlery

XXX.XXX.178.248

redbla napsal(a):

dotáhnout neznamená zbytečně škrtit,jen třeba dámské sedlo se dotahuje co nejvíc a nepružným koženým podbřišníkem kvůli stabilitě a málokterý koník to snáší uplně bez protestů. A ty gumy nejsou u anglických gurtů kvůli dotažení,ale kvůli tomu aby koně mohli lépe v dotažení a pod sedlem dýchat atd,proto bývají gumy na jedné straně gurtu.

7.1.2009 18:36
saddlery

XXX.XXX.178.248

redbla napsal(a):
Ale jinak jsem měla spíš na mysli záda pěkného cvalíka (haflinga)

tak u těch haflingů jde o to,že bars třeba co mají wade kostry pro rámec koní quarter horse s dost širokou plochou protaženou nahoru k forku na nichž je fork nasazený tak už ten sklon není pro plemeno hafling,pač hafling je jinaks tavěný než quarter a tak potřebuje bars více ne rozevřené,ale jako by položené,hlavně u haflingů kteří jsou totálně kulatí,takže nejde jen o to,jestli je šíře v gullet 6,5" nebo 7" atd,jde o to zaůhlení bars u forku což je o dost podstatnější než šíře v gullet,pač plochou bars to sedí koni na zádech a o forku při správném kontaktu bars koně ani neví,že ho na zádech mají.

7.1.2009 20:09
ferrarif50

XXX.XXX.80.221

saddlery napsal(a):

Moc se mi líbí, že jste tak chotný všem radit, což obdivuji a velice Vám fandím.
Napadlo mě, co třeba udělat "fotoseriál" o tom, jak vypadá dobře padnoucí sedlo a na co si dávat pozor, co hlídat a kam se dívat. Myslím, že by to mohlo být velice poučné a zajímavé, a to jak u westernu, tak u anglie. Bohužel se při své práci setkávám se špatně padnoucími sedly, kdy koníkovi nesedí a majitel si to ani neuvědomuje.. Musím se přiznat, že i po x letech u koní si také sem tam nejsem zcela jistá, zda je vše v pořádku, a raději se radím s odborníkem. Přeci jen má kůň zdraví jen jedno

A.J.

7.1.2009 20:12
pilgrisek

XXX.XXX.105.90

saddlery napsal(a):

Ahoj taky se přidám jestli můžu mám west. sedlo a když ho dám na konoucha tak mi jakoby zadek odstává ale jenom směrem od posedlí. Nevím jak to vysvětlit prostě posedlí je ještě normálně ale ten zadek odstává jak nahoru tak do boku. Koni jinak vepředu sedí(teda zřejmě)Neodírá ho ani si "nestěžuje" na bolest Proč to tak je? Je mu velké nebo malé. Nebo je spíš divně ušité???Snad na fotce bude něco videt kdyžtak skusím zítra lépe nafotit

7.1.2009 20:13
saddlery

XXX.XXX.178.248

ferrarif50 napsal(a):
Moc se mi líbí, že jste tak chotný všem radit, což obdivuji a velice Vám fandím.
Napadlo mě, co třeba udělat "fotoseriál" o tom, jak vypadá dobře padnoucí sedlo a na co si dávat pozor, co hlídat a kam se dívat. Myslím, že by to mohlo být velice poučné a zajímavé, a to jak u westernu, tak u anglie. Bohužel se při své práci setkávám se špatně padnoucími sedly, kdy koníkovi nesedí a majitel si to ani neuvědomuje.. Musím se přiznat, že i po x letech u koní si také sem tam nejsem zcela jistá, zda je vše v pořádku, a raději se radím s odborníkem. Přeci jen má kůň zdraví jen jedno

A.J.

Teda děkuji za poklonu,sem si ani nezasloužil,ale čím víc lidí bude mít poýnost se ptát a nebát se toho,pač je nikdo neukousne,tak třeba nevědomostí bude mít méně koní bolavá záda a méně lidí s evytluče díky nepadnoucímu sedlu,ale touhle osvětou ty fabriky v indii asi nepoložíme.

7.1.2009 20:14
pilgrisek

XXX.XXX.105.90

pilgrisek napsal(a):
Ahoj taky se přidám jestli můžu mám west. sedlo a když ho dám na konoucha tak mi jakoby zadek odstává ale jenom směrem od posedlí. Nevím jak to vysvětlit prostě posedlí je ještě normálně ale ten zadek odstává jak nahoru tak do boku. Koni jinak vepředu sedí(teda zřejmě)Neodírá ho ani si "nestěžuje" na bolest Proč to tak je? Je mu velké nebo malé. Nebo je spíš divně ušité???Snad na fotce bude něco videt kdyžtak skusím zítra lépe nafotit

a zboku

7.1.2009 20:16
saddlery

XXX.XXX.178.248

pilgrisek napsal(a):

Ahoj importérko,no jde o to,že sedlo může mít bars od posedlí moc rozevřené od koně,vídám to u sedel colorado springs.nebp je koni sedlo široké už v gullet u kohoutku,jaké to je bez deky ?

7.1.2009 20:18
saddlery

XXX.XXX.178.248

pilgrisek napsal(a):
a zboku

máš foto bez deky ?

7.1.2009 20:20
pilgrisek

XXX.XXX.105.90

saddlery napsal(a):
Ahoj importérko,no jde o to,že sedlo může mít bars od posedlí moc rozevřené od koně,vídám to u sedel colorado springs.nebp je koni sedlo široké už v gullet u kohoutku,jaké to je bez deky ?

Juj to si ted nepamatuju ale zítra to nafotím přesně a kouknu se na to... no vepředu to široké určitě nebude tam to je tak přesně.. spíš jen vzadu to bude rozšířené...

7.1.2009 20:21
saddlery

XXX.XXX.178.248

pilgrisek napsal(a):
Juj to si ted nepamatuju ale zítra to nafotím přesně a kouknu se na to... no vepředu to široké určitě nebude tam to je tak přesně.. spíš jen vzadu to bude rozšířené...

ale sakra dost,to sedíš koni na páteři.

7.1.2009 20:25
arnishei

XXX.XXX.80.39

saddlery napsal(a):
to trochu jo,ale jde o to kam jste tu packu dávala,jestli pod patky bars nebo mezi bars pod posedlí.

No právě že pod ty patky bars nebo jak se tomu říká zkrátka pod tu kostru. Je to blbé?
Já to radši vyzkouším ještě jednou a třeba to vyfotím, možná z toho budete moudřejší.
Díky moc, byl to dobrý nápad založit tuhle poradnu

7.1.2009 20:25
pilgrisek

XXX.XXX.105.90

saddlery napsal(a):
ale sakra dost,to sedíš koni na páteři.

No nesedím já ted jezdím v anglickém

7.1.2009 20:28
saddlery

XXX.XXX.178.248

arnishei napsal(a):
No právě že pod ty patky bars nebo jak se tomu říká zkrátka pod tu kostru. Je to blbé?
Já to radši vyzkouším ještě jednou a třeba to vyfotím, možná z toho budete moudřejší.
Díky moc, byl to dobrý nápad založit tuhle poradnu

jojo,až snad jednou budou mít lidi sedlové kostry na koně dobře vybrané,dá se přejíd na díl č.2 a pokračovat v seriálu o sedelcha výstroji,ale to jen tak brzo nebude. pokud vrazíte ruku pod sedlové bars,tak to může být volné a jiné zaůhlení,koukneme a uvidíme.

7.1.2009 20:29
saddlery

XXX.XXX.178.248

pilgrisek napsal(a):
No nesedím já ted jezdím v anglickém

ještě,že tak

7.1.2009 20:32
pilgrisek

XXX.XXX.105.90

saddlery napsal(a):
ještě,že tak

Takže říkáš hrůza jo, ani to namá cenu fotit bez deky??? Sedlo je fakt krásné a super se v něm sedí jen škoda toho zadku.. Holt člověk si asi musí opravdu našetřit na sedlo na míru... Tak za chvilku mi přijde z pojištovny pojištění za to že jsem si rozbila hlavu tak snad na pořádné sedlo budou prašule

7.1.2009 20:34
saddlery

XXX.XXX.178.248

pilgrisek napsal(a):
Takže říkáš hrůza jo, ani to namá cenu fotit bez deky??? Sedlo je fakt krásné a super se v něm sedí jen škoda toho zadku.. Holt člověk si asi musí opravdu našetřit na sedlo na míru... Tak za chvilku mi přijde z pojištovny pojištění za to že jsem si rozbila hlavu tak snad na pořádné sedlo budou prašule

hlavně si zas nic nekupuj přes ebay,mám denně meily ve schránce jak poznám že mi sedlo sedne ,to není jak housky nebo nafukovací andula co se koupí na ksicht,lidi si koupí jedno,druhé třetí a pořád srajdy v levných relacích,a 3krát peníze v pytli místo jednoho třeba v ekonomy relaci,ale s pevnou dobrou kostrou atd.

7.1.2009 20:51
saddlery

XXX.XXX.178.248

ferrarif50 napsal(a):

A.J.

asi jo,je to tak,že na takovém to foru je dobré mít sedláře,veterináře,podkováře atd.A hlavně lidi kteří svou práci dělají srdcem a ne jako rutinu jen pro prachy.

7.1.2009 20:52
ferrarif50

XXX.XXX.80.221

ferrarif50 napsal(a):

A.J.

Ještě by mě zajímalo, jak je to s podsedlovými dekami. Jaké jsou lepší? Obyč beránek, nebo třeba neopren? Mám podsedlovku z Lami-Cellu a jsem spokojená, ale zaujala mě i tato. Jak poznám, která je nejvhodnější?

A.J.

7.1.2009 20:53
ferrarif50

XXX.XXX.80.221

ferrarif50 napsal(a):
Ještě by mě zajímalo, jak je to s podsedlovými dekami. Jaké jsou lepší? Obyč beránek, nebo třeba neopren? Mám podsedlovku z Lami-Cellu a jsem spokojená, ale zaujala mě i tato. Jak poznám, která je nejvhodnější?

A.J.

A Lami-Cell

7.1.2009 20:55
saddlery

XXX.XXX.178.248

ferrarif50 napsal(a):
A Lami-Cell

tahle má zdvojené tlumení pod bars kostry a tak je to lepšé,hodně tyto deky vídávám v letním období,deka se osprchuje a oschne,daleko praktičtější na léto než syntetické rouno v klasických navajo dekách slepené od potu.

7.1.2009 21:03
ferrarif50

XXX.XXX.80.221

saddlery napsal(a):
tahle má zdvojené tlumení pod bars kostry a tak je to lepšé,hodně tyto deky vídávám v letním období,deka se osprchuje a oschne,daleko praktičtější na léto než syntetické rouno v klasických navajo dekách slepené od potu.

To zdvojení je právě to, co mi vrtá hlavou. Pokud sedlo sedí dobře, není spíše na obtíž? Sice žádné problémy nemám, ťuk ťuk, ale zajímá mě to.

7.1.2009 21:10
fnuk

XXX.XXX.176.109

saddlery napsal(a):

Chtěla bych se zeptat trochu z jiného soudku, jak správně se starat o westernové sedlo, jak často mazat a čím atd. Děkuji

7.1.2009 21:13
saddlery

XXX.XXX.178.248

fnuk napsal(a):
Chtěla bych se zeptat trochu z jiného soudku, jak správně se starat o westernové sedlo, jak často mazat a čím atd. Děkuji

Jde o to,z jaké je ušité kůže,jestli má rytinové zdobení,jestli má rubové díly atd.

7.1.2009 21:14
saddlery

XXX.XXX.178.248

ferrarif50 napsal(a):
To zdvojení je právě to, co mi vrtá hlavou. Pokud sedlo sedí dobře, není spíše na obtíž? Sice žádné problémy nemám, ťuk ťuk, ale zajímá mě to.

je to pro to,že ani při sebelepším konatktu sedla nemá westernové seldo tlumící polštáře a pokud sedlo sedí celou plochou bars,tak to ničemu nevadí,dost dobré jsou ty deky s odvětráváním.

7.1.2009 21:27
pilgrisek

XXX.XXX.105.90

saddlery napsal(a):
hlavně si zas nic nekupuj přes ebay,mám denně meily ve schránce jak poznám že mi sedlo sedne ,to není jak housky nebo nafukovací andula co se koupí na ksicht,lidi si koupí jedno,druhé třetí a pořád srajdy v levných relacích,a 3krát peníze v pytli místo jednoho třeba v ekonomy relaci,ale s pevnou dobrou kostrou atd.

Tak zatím jsem všechny sedla prodala co jsem měla koupené takže v pohodě neprodělávám na tom. Vyšlo mě to o hodně levněji když sem si jich koupila více sice koni seděli ale zas né mě... a tohle sedí mě ale koni ne. Ted uz bych měla mít dost penez abych si mohla dovolit nechat ušít sedlo na míru.Když prodám tohle aspoň tak za 15 000,- tak by to bylo fajn a konečně by nám možná nějaké sedlo. Ale asi bych potřebovala si vyskoušet nejdřív u někoho v jakém typu se mu bude sedět nejlépe než si ho nechám udělat a to pochybuju že by někde šlo.

8.1.2009 06:48
saddlery

XXX.XXX.178.248

pilgrisek napsal(a):
Tak zatím jsem všechny sedla prodala co jsem měla koupené takže v pohodě neprodělávám na tom. Vyšlo mě to o hodně levněji když sem si jich koupila více sice koni seděli ale zas né mě... a tohle sedí mě ale koni ne. Ted uz bych měla mít dost penez abych si mohla dovolit nechat ušít sedlo na míru.Když prodám tohle aspoň tak za 15 000,- tak by to bylo fajn a konečně by nám možná nějaké sedlo. Ale asi bych potřebovala si vyskoušet nejdřív u někoho v jakém typu se mu bude sedět nejlépe než si ho nechám udělat a to pochybuju že by někde šlo.

to někde půjde,odkud jsi ? přemýšlím,kde by byly u tebe nejblíž třeba sedla z mé dílny k odzkoušení.

8.1.2009 07:58
pilgrisek

XXX.XXX.105.90

saddlery napsal(a):
to někde půjde,odkud jsi ? přemýšlím,kde by byly u tebe nejblíž třeba sedla z mé dílny k odzkoušení.

Tak pokud ho prodám, tak bych si nechala asi u tebe udělat sedlo. Ale to nevím za jak dlouho to bude... Já jsem z Ostravy.

8.1.2009 08:11
strelish

XXX.XXX.142.166

pilgrisek napsal(a):
Tak pokud ho prodám, tak bych si nechala asi u tebe udělat sedlo. Ale to nevím za jak dlouho to bude... Já jsem z Ostravy.

Baruš, sedni do nějakého reinigu od Zajace, těch je tady v okolí poměrně dost.

8.1.2009 08:56

saddlery napsal(a):

Tak já si taky dovolím pár otázeček Ale teda jestli nevadí že půjde o anglický typ sedel.. Mám sedlo syntetické, koupila jsem ho z druhé ruky, je to značka ThumorowGood - Maxam, ale víc informací se mi o něm nepodařilo zjistit. Sedlo se mi zdá kvalitnější a tvarově lepší než například norton rexine, sedí se v něm moc hezky a koníkovi pasuje.. Kupovala jsem ho v jeho 4 letech. Dávala jsem pod něj gelovku. Ale koník postpně trochu zesílil (obzvláště ted na zimu) tudíž jsem gelovku zavrhla, abych sedlo nezužovala. Po kontrole bez dečky, se mi zdá že pasuje.. A ted tedy k otázce - k čemu jsou dobré gelovky nebo jiné tlumící dečky? Sedlo má dle mého názoru polštáře měkké a pasuje, takže mi přijde zbytečné pod něj něco dávat. Dečku mám silnější, aby se nehrnula, ale zase ne takovou nafoukanou jak se dnes vyrábí.. Ještě jsem se chtěla zeptat na Váš názor na plastová sedla - nejde mi o vydrž, klasika je klasika! Spíše mi jde o vliv kvality na koně. Výhodou se mi zdá lehká hmotnost.. A ještě by mne zajímalo co si myslíte o bezkosrtových sedlech.. Moc děkuji za odpověď, využívám této diskuse, protože nemám jende moc možnost "pokecat" si se sedlářem

8.1.2009 09:11
klawdie

XXX.XXX.94.254

chypi napsal(a):
Tak já si taky dovolím pár otázeček Ale teda jestli nevadí že půjde o anglický typ sedel.. Mám sedlo syntetické, koupila jsem ho z druhé ruky, je to značka ThumorowGood - Maxam, ale víc informací se mi o něm nepodařilo zjistit. Sedlo se mi zdá kvalitnější a tvarově lepší než například norton rexine, sedí se v něm moc hezky a koníkovi pasuje.. Kupovala jsem ho v jeho 4 letech. Dávala jsem pod něj gelovku. Ale koník postpně trochu zesílil (obzvláště ted na zimu) tudíž jsem gelovku zavrhla, abych sedlo nezužovala. Po kontrole bez dečky, se mi zdá že pasuje.. A ted tedy k otázce - k čemu jsou dobré gelovky nebo jiné tlumící dečky? Sedlo má dle mého názoru polštáře měkké a pasuje, takže mi přijde zbytečné pod něj něco dávat. Dečku mám silnější, aby se nehrnula, ale zase ne takovou nafoukanou jak se dnes vyrábí.. Ještě jsem se chtěla zeptat na Váš názor na plastová sedla - nejde mi o vydrž, klasika je klasika! Spíše mi jde o vliv kvality na koně. Výhodou se mi zdá lehká hmotnost.. A ještě by mne zajímalo co si myslíte o bezkosrtových sedlech.. Moc děkuji za odpověď, využívám této diskuse, protože nemám jende moc možnost "pokecat" si se sedlářem

nejsem sedlář ale o sedla anglická se vcelku zajímám a učím se..takže jen můj názor a zkušenost...:
Maxman je sedlo na urovni Sigmy či notrna...takže syntetika co nevydrží na věky, doba rozpadu 4-7 let, ale se syntetickými sedly mám dobrou zkkušenost co se týče sednutí na koně...gelovka tlumí nárazy a rozkládá váhu, co se týče beránku nemám je moc ráda, ucpávají komoru a nějakou extra fuknci nemají, snad víc estetickou než nějakou korekci, jiná řeč je o korekčních beráncích, s výkrojem vepředu na extra vysoké kohoutky, pálka a jiné...
Jinak co co se týče kvality asi bych do budoucna zvážila kvalitnější sedlo, ona i cena napoví, že kvality sedlo moc nepobralo, ale jistě je to super sedlo do začátku kdy si mladý kůň navyká na váhu...já v tomhle fandím spíš wintecu, ráda bych si jej časem pořídila na šedivýho....zatím bude systetika z levnější řady...

8.1.2009 10:34
saddlery

XXX.XXX.251.70

strelish napsal(a):
Baruš, sedni do nějakého reinigu od Zajace, těch je tady v okolí poměrně dost.

myslíš,že reining je zrovna to nejlepší sedlo pro rekreační ježdění ?

8.1.2009 10:35
saddlery

XXX.XXX.251.70

chypi napsal(a):

Jak už Klárka řekla za mě,pod anglické sedlo patří slabá deka aby správně padnoucí sedlo nemohlo po koni jezdit,berme že syntetika je lehká,ale i v ní by měla být souměrná a vyvážená a pevná kostra,co se ůdržby týče,je to mnohdy horší.

8.1.2009 10:38
pilgrisek

XXX.XXX.105.90

saddlery napsal(a):
myslíš,že reining je zrovna to nejlepší sedlo pro rekreační ježdění ?

Jo to ja pravě nevím co by bylo nejlepší. Chci sedlo na dlouhe vyjizdky ale aby se v tom dalo i neco popracovat když má kůň roupy.

8.1.2009 10:46
kukinatost

XXX.XXX.43.146

saddlery napsal(a):

Co se toho rekre westernu týče, tak osobně taky mi přijde reinig ne jako úplně to nejlepší...je to docela takové "ploché" sedlo, teda aspoň to, v čem jsme seděla já...spíše bych volila právě wade, z kterého jsem max. unešená..třeba cliffa...no, sama mám Califa od Rejmona a konečně spokojenost hlavně u koně, on funguje jako maximálně schopný detektor jakéhokoliv nepohodlí...kobylu bych mohla nasedlat čímkoliv, ale sehnat sedlo pro černou věc to byla radost..že já kráva si ho nenechala ušít..
nicméně takhle Californiie mi přijde, že sedí - i když je cantle a ne center:)
akorát mě teď vyplašila Pilgrisek s tím sedlem, nám totiž ten zadek taky light odstává, sice ne tak moc, ale něco málo ano..ne do boku, ale spíše jakoby nahoru..
Karle mrkni, co ty na to? Je to fiasko a mám si nechta konečně ušít toho wadea, nebo je to ještě v normě?:))Pro mě je halvně nejzákladnější ukazatel pohodlí koně..
je fakt těžké sehant kvalitního westerna šitého na užší ČT - což podobná je má černá věc..

8.1.2009 10:51
kukinatost

XXX.XXX.43.146

kukinatost napsal(a):
Co se toho rekre westernu týče, tak osobně taky mi přijde reinig ne jako úplně to nejlepší...je to docela takové "ploché" sedlo, teda aspoň to, v čem jsme seděla já...spíše bych volila právě wade, z kterého jsem max. unešená..třeba cliffa...no, sama mám Califa od Rejmona a konečně spokojenost hlavně u koně, on funguje jako maximálně schopný detektor jakéhokoliv nepohodlí...kobylu bych mohla nasedlat čímkoliv, ale sehnat sedlo pro černou věc to byla radost..že já kráva si ho nenechala ušít..
akorát mě teď vyplašila Pilgrisek s tím sedlem, nám totiž ten zadek taky light odstává, sice ne tak moc, ale něco málo ano..ne do boku, ale spíše jakoby nahoru..
Karle mrkni, co ty na to? Je to fiasko a mám si nechta konečně ušít toho wadea, nebo je to ještě v normě?:))Pro mě je halvně nejzákladnější ukazatel pohodlí koně..
je fakt těžké sehant kvalitního westerna šitého na užší ČT - což podobná je má černá věc..

no, a´t žije fauna, vidět je velký prd..a v compu to mám jenom zmenšené, že už to ani neořežu...

8.1.2009 11:04
tadik

XXX.XXX.70.52

kukinatost napsal(a):

kvalitního westerna na užšího koně mám na prodej

8.1.2009 11:06
kukinatost

XXX.XXX.43.146

tadik napsal(a):
kvalitního westerna na užšího koně mám na prodej

no, já rozhodně zatím nehodlám shánět, jsme maximálně spokojená a kůň se tváří, že taky...a že na jeho názor se můžu spolehnout...jsem vyzkoušela asi 7 anglií a 4 westerny:)))

8.1.2009 11:35
tadik

XXX.XXX.70.52

kukinatost napsal(a):
no, já rozhodně zatím nehodlám shánět, jsme maximálně spokojená a kůň se tváří, že taky...a že na jeho názor se můžu spolehnout...jsem vyzkoušela asi 7 anglií a 4 westerny:)))

já jen, kdybys náhodou shánělaty brďo! to je pěkný číslo - to by mi už asi hráblo! ten western co prodávám, je moje zatim druhý sedlo - super pohodlný a moc pěkně udělaný, akorát, že se mi ten malej potvorák nasvalil, když jsme se přestěhovali do kopečků a teď mu nesedí. první je bezkostráč - je fakt super, ale pořádnej western je holt pořádnej western.

8.1.2009 12:20
jessyn

XXX.XXX.0.7

tadik napsal(a):
já jen, kdybys náhodou shánělaty brďo! to je pěkný číslo - to by mi už asi hráblo! ten western co prodávám, je moje zatim druhý sedlo - super pohodlný a moc pěkně udělaný, akorát, že se mi ten malej potvorák nasvalil, když jsme se přestěhovali do kopečků a teď mu nesedí. první je bezkostráč - je fakt super, ale pořádnej western je holt pořádnej western.

čau Kájo, tak svářečník je hotov, dej mi tady prosím ten odkaz do té OSR, asi tam pojedeme příští týden, ať už to je v cajku

8.1.2009 18:00
saddlery

XXX.XXX.178.248

kukinatost napsal(a):

tak to už je slušná selekce,u californií v čr je hodně občas blbé,že jsou sice předkem na ůzké koně,ale zadní část se rozjíždí a tak odstává,u ůzkých koní za lopatkou,těžko lze očekávat plné dosvalení zad jako u qh,a problém je na světě. Sedlo jsem na koni neviděl bez deky a takhle moc neposoudím,když na sedlo sáhneš zespod když je položené na koni,tak lze mnohdy nahmatat plochu bars přes spodní sukni sedla a tak poznáš zda koni doléhá celou plochou a neodstává a netlačí.

8.1.2009 18:01
saddlery

XXX.XXX.178.248

pilgrisek napsal(a):
Jo to ja pravě nevím co by bylo nejlepší. Chci sedlo na dlouhe vyjizdky ale aby se v tom dalo i neco popracovat když má kůň roupy.

wade ,má utopený fork pro příjemné vedení koně u kohoutku a center seat a dá se ušít hodně kontaktní.

8.1.2009 18:26
saddlery

XXX.XXX.178.248

jessyn napsal(a):
čau Kájo, tak svářečník je hotov, dej mi tady prosím ten odkaz do té OSR, asi tam pojedeme příští týden, ať už to je v cajku

koukni na www.tokalasha.com a René vám tu hrušku spraví,už jsem mu o vás řekl.Tak se mu ozvěte.

9.1.2009 07:48
kukinatost

XXX.XXX.43.146

saddlery napsal(a):
tak to už je slušná selekce,u californií v čr je hodně občas blbé,že jsou sice předkem na ůzké koně,ale zadní část se rozjíždí a tak odstává,u ůzkých koní za lopatkou,těžko lze očekávat plné dosvalení zad jako u qh,a problém je na světě. Sedlo jsem na koni neviděl bez deky a takhle moc neposoudím,když na sedlo sáhneš zespod když je položené na koni,tak lze mnohdy nahmatat plochu bars přes spodní sukni sedla a tak poznáš zda koni doléhá celou plochou a neodstává a netlačí.

Ok, o weekdnu bych se k tomu měla dostat, tak to osahám..:)
a všimla sjem si, že se nahoře řešily podsedlovky...ty s odvětráváním beru, ale třeba ty neoprénové mi na léto nepřijdou moc vhodné kvůli zapaření.,..super údržba, to určitě - měla jsme neoprénku os otvory po celé délce páteře, ale byla sjem nervní jet v tom na celý den na vandr kvli zapaření..
jaké s tím máte zkušenosti při dlouhodobém sedlání v létě? Na beránku mě děsí právě ty slepené chuchvalce chlupů....
ještě jsme měla takovu hodně dobrou - bavlněný obal a uvnitř paměťová pěna, ta byla teda spešl koupená kvůli bezkostráči od barefootu..ale i ten šel z domu...

9.1.2009 07:58
saddlery

XXX.XXX.178.248

kukinatost napsal(a):
Ok, o weekdnu bych se k tomu měla dostat, tak to osahám..:)
a všimla sjem si, že se nahoře řešily podsedlovky...ty s odvětráváním beru, ale třeba ty neoprénové mi na léto nepřijdou moc vhodné kvůli zapaření.,..super údržba, to určitě - měla jsme neoprénku os otvory po celé délce páteře, ale byla sjem nervní jet v tom na celý den na vandr kvli zapaření..
jaké s tím máte zkušenosti při dlouhodobém sedlání v létě? Na beránku mě děsí právě ty slepené chuchvalce chlupů....
ještě jsme měla takovu hodně dobrou - bavlněný obal a uvnitř paměťová pěna, ta byla teda spešl koupená kvůli bezkostráči od barefootu..ale i ten šel z domu...

Je to tak,že na každém typu deky a materiálu je něco pro a něco proti,každá deka je jinak tuháa každý kůn jinak cítí sedlovou kostru a nepomůže vám ani tisíc gelovek,ty neoprénové asi nejsou na dlouhé vandry,to spíš klasické navajo,a navajo dek mít víc a střídat

9.1.2009 08:02
kukinatost

XXX.XXX.43.146

saddlery napsal(a):
Je to tak,že na každém typu deky a materiálu je něco pro a něco proti,každá deka je jinak tuháa každý kůn jinak cítí sedlovou kostru a nepomůže vám ani tisíc gelovek,ty neoprénové asi nejsou na dlouhé vandry,to spíš klasické navajo,a navajo dek mít víc a střídat

jasně neoprenka mi přijde super třeba v létě stím odvětráváním an ěnjakou dvou hodinovou vyjížďku, popřípadě jízdárenskou práci....právě pro luxusní údržbu, kdy to stačí ostříkat hadicí a je jak nová..
u té s paměťovou pěnou bylo fajn, že šla vyndt a bavlěnný obal narvat do pračky..akorát stála cca 3000 kč..dneska lituju, že jsem jí prodala..přizpůsobila se přesně zádům koně..

9.1.2009 10:47
jessyn

XXX.XXX.0.7

saddlery napsal(a):
koukni na www.tokalasha.com a René vám tu hrušku spraví,už jsem mu o vás řekl.Tak se mu ozvěte.

Díky moc si zlato má moc pěkné sedla, hlavně to mahagonové, úplně slintám

9.1.2009 11:25
verka

XXX.XXX.0.234

Přidám se i ja se svou troškou do mlýna .. dlouho jsem řešila vhodné sedlo na mladou kříženku A1/1 a QH. Teď už jsem rekreační jezdec, odkojený v anglii, proto jsem se pro anglické sedlo nakonec i rozhodla. Vybrala jsem si wintec wide (pro extra široké koně).
Wintec je výborný díky možnosti výměny komor sedla, což považuju za užitečný a pro jeho lehkou hmotnost. Přikládám fotku, tak můžete posoudit ...

9.1.2009 15:25
pilgrisek

XXX.XXX.105.90

saddlery napsal(a):

Karle a nemohl by jsi tady dát třeba více fotek tvojich sedel?? Aby se dalo s čeho vybírat

9.1.2009 15:31
saddlery

XXX.XXX.178.248

pokud ten neoprén je tuhý a nervou se spoje tak v pohodě a v tom zasílení je taky neoprén nebo gel ?

9.1.2009 15:32
saddlery

XXX.XXX.178.248

pilgrisek napsal(a):
Karle a nemohl by jsi tady dát třeba více fotek tvojich sedel?? Aby se dalo s čeho vybírat

Mám přece webovky,tam se koukni,tohle by byla reklama,nechme to tu na radách,dotazech a ilustračních fotkách,koukni na web a pokud chceš sedlo na zakázku tak mám email.

9.1.2009 15:47
pilgrisek

XXX.XXX.105.90

saddlery napsal(a):
Mám přece webovky,tam se koukni,tohle by byla reklama,nechme to tu na radách,dotazech a ilustračních fotkách,koukni na web a pokud chceš sedlo na zakázku tak mám email.

Jo vlástně ja totiž zapoměla uplně. To se potom omlouvám

9.1.2009 18:50
saddlery

XXX.XXX.178.248

pilgrisek napsal(a):
Jo vlástně ja totiž zapoměla uplně. To se potom omlouvám

a je to tak,že žádnou věc nedělám stejně dvakrát,pač by pak lidé byli naštvaní,že to má i někdo další,ale kostry jo-to je k mání do každého sedla jakákoliv pokud vyhovuje koni a jezdci,a u tebe to má být co ? rekreace ? závody ?

9.1.2009 20:29
saddlery

XXX.XXX.178.248

neměl by se promáčknout skrz po stlačení rukou

9.1.2009 20:49
saddlery

XXX.XXX.178.248

dejte to na něj bez deky,sedlo usadit za lopatku aby akční prostor lopatky byl volný k pohybu a pokud je mu široká,tak padne komorou na kohoutek

9.1.2009 20:59
saddlery

XXX.XXX.178.248

mám speciální měrku na stavbu westernových koster,takže se spasuje podle koně a na základě toho se tvoří základ kostry a je to jako vodítko co nám ukáže jaký tvar bras,zaůhlení atd,protože takové atypické kostry nejsou běžné.

11.1.2009 13:49
iveth

XXX.XXX.161.66

saddlery napsal(a):

Jestli nevadí, můžu se taky zeptat??? na koníka jsem si pořídila už je to asi rok reining od Frinty. Tedka nedávno jsem začla kobylku obsedat a začínám s ní pracovat po sedlem. Si nejsem jista jestli ji to sedlo sedí. Měla předtím hodně tlustou deku s beránkem a to se na ní sedlo přetáčelo když jsem chtěla nasednou, dala jsem tenčí a už se nepřetáčí, ale přeci radši se zeptám. nevím jestli ji není uzké u kohoutku, jestli nemam dat radši ještě slabší deku. přikládám foto.

11.1.2009 19:15
saddlery

XXX.XXX.178.248

iveth napsal(a):
Jestli nevadí, můžu se taky zeptat??? na koníka jsem si pořídila už je to asi rok reining od Frinty. Tedka nedávno jsem začla kobylku obsedat a začínám s ní pracovat po sedlem. Si nejsem jista jestli ji to sedlo sedí. Měla předtím hodně tlustou deku s beránkem a to se na ní sedlo přetáčelo když jsem chtěla nasednou, dala jsem tenčí a už se nepřetáčí, ale přeci radši se zeptám. nevím jestli ji není uzké u kohoutku, jestli nemam dat radši ještě slabší deku. přikládám foto.

nejde tam ani tak o šířku v přední komoře v gullet ale o otevření patek bars pro osvalení za lopatkou koně a sklon posazení lopatek,tahle kostra co vidím na vašem sele na fotce má bars dopředu a ne do stran od lopatek jako je pro qh,jde o to,že pokud to tak není a koně to tak musí mít,tak bars drží sedlové sukně ostře dopředu a tlačí hranou sukně zezadu do lopatky a sedlo se staví na předek a jezdí po koni.

13.1.2009 14:15
luvit

XXX.XXX.141.124

saddlery napsal(a):

Zdravím, mám taky tři dotazy:
1. co si myslíte o pružných kostrách pro westernová sedla (např Ralide Flex),
2. je podle Vás pro koně lepší provázkový nebo neoprenový podbřišník
3. jaký je rozdíl z hlediska hmotnosti a pevnosti u sklolaminátové/dřevěné/PE (?) kostře?
Díky Lucie

13.1.2009 15:45
saddlery

XXX.XXX.178.248

luvit napsal(a):
3. jaký je rozdíl z hlediska hmotnosti a pevnosti u sklolaminátové/dřevěné/PE (?) kostře?
Díky Lucie

1- je to technologie která je uplně mimo tradiční výrobu sedlových koster jako je dřevo v surové kůži,staví se na tom ve světě hodně sedel,a je tam hodně důležitý správné zaůhlení a plocha bars vůči koni a také záleží na tom jak těžký jezdec na tom jezdí a záleží i na tom zda pruží bars a posedlí nebo i fork,nebojím se na těchto kostrách stavět sedlo. Určitě bych na tom nestavěl těžké pracovní sedla,ale sedla ve stylu equitation,barelová a reinery- proč ne.

2-opět jde o to,na co se budou používat,neoprenový na sport do halya na závody a na vandr provázkový s rozšířením,který větrá a odvádí pot skrz a dá se dobře prát.Jsou široké a neškrtí při dotažení a sednou a nekloužou,lety ověřený způsob výroby podbřišáku,máme je na koních a dobrý. Ovšem jednomu koni vadí to či ono,dost záleží i na pozici sedlového závěsu kam jde koni podbřišák,hodně udělá i to,jaké má koník břicho,pač břichatým koním padá podbřišák logicky za přední nohy uplně. Je to asi tak,pokud vandr tak provázkový a dobré navajo a na sport třeba neoprén a neoprénové navajo s show pad. i rozdílná ůdržba,neoprén rychle oschne,ale tradiční materiály zase sají pot.

3-pokud máte dřevěné kostry,tak jsou lehčí než polyethylén- PE,jde o to,zda má kostra která je dřevěná kalsický ground seat-základ posedlí stavěný plechem a kůží tradičně nebo vložený plast.,a záleží i na typu a velikosti kostry,co centimetr to váha navíc a co se pevnosti u dřevěných koster týče,tak pokud jsou díly k sobě ptrecizně spojené a kostra dobře zalaminovaná nebo zašitá do rawhidu tak to udrží krávu za hrušku,sice nejde o tah,ale mnohdy o první cuknutí lasem,ale jde o spoj forku k bars atd,na Martin Saddlery mají super video jak testují pevnost kostry.

13.1.2009 19:22
saddlery

XXX.XXX.178.248

luvit napsal(a):
Díky Lucie

Ale masáž koně může být podbřišník z konských žíní. To by mě samotného zajímalo,je to nádhera,ale zřejmě zlatý mohair.

14.1.2009 08:04
luvit

XXX.XXX.141.124

saddlery napsal(a):
Ale masáž koně může být podbřišník z konských žíní. To by mě samotného zajímalo,je to nádhera,ale zřejmě zlatý mohair.

Díky, tak to jste myslím jeden z mála, co se nebojí na flexky šít...

14.1.2009 11:33
thesis

XXX.XXX.151.2

saddlery napsal(a):

Karle chlupatý balík je na cestě

14.1.2009 14:10
saddlery

XXX.XXX.178.248

luvit napsal(a):

nevím proč by na tom mělo být něco špatného,dorazily mi originály z usa,např. Cutting na flexibilním základu od Steel Saddle Trees

14.1.2009 14:11
saddlery

XXX.XXX.178.248

thesis napsal(a):
Karle chlupatý balík je na cestě

Jojo,díky,máš malé významné plus.

15.1.2009 06:12
saddlery

XXX.XXX.178.248

luvit napsal(a):

A on se na tom někdo bojí šít sedlo ?

15.1.2009 07:46
luvit

XXX.XXX.141.124

saddlery napsal(a):
A on se na tom někdo bojí šít sedlo ?

Jo, po Vaší odpovědi jsem se dívala na Vaše stránky a viděla tam kostry od Steelů...
Cca před 2 lety jsem se ptala na flexky pár sedlářů a vesměs se kroutili - ani se nedivím - je to jiný matroš, nejsou na to zvyklí, dávají přednost klasice.
Můžu se zeptat, které tvary bars (z těch, myslím, 8 mustrů) jste dovezl? - tak za rok počítám se sedlem pro další zvíře a uvažuju o Steelu. (mail: luvit@seznam.cz)

15.1.2009 16:55
saddlery

XXX.XXX.178.248

luvit napsal(a):
Jo, po Vaší odpovědi jsem se dívala na Vaše stránky a viděla tam kostry od Steelů...
Cca před 2 lety jsem se ptala na flexky pár sedlářů a vesměs se kroutili - ani se nedivím - je to jiný matroš, nejsou na to zvyklí, dávají přednost klasice.
Můžu se zeptat, které tvary bars (z těch, myslím, 8 mustrů) jste dovezl? - tak za rok počítám se sedlem pro další zvíře a uvažuju o Steelu. (mail: luvit@seznam.cz)

A kteří že se kroutili ? Pokud se podíváte,tak tato várka koster které budu formovat je v plastovém provedení bars i s seat ,když jsme objednávali kostry od Steelu,tak oni neřeší míry v gullet atd,mají to podle nich v lajně qh,a při formování musíme bars ve formě udělat ven kvůli lopatkám amerických koní aby kostra která v originálu má hranu bars dopředu tak by držela sukni přímo do lopatek a to je špatně,ale co se kvality týče,tak je to fajn a za dobré peníze na dovozové kostry. Ale typy moc neřeší,jedna věc je co tvrdí a něco jiného když tam voláte,délku vám v podstatě určí už délka posedlí a to na co sedlo má být používané. Jasně,že na araby budou bars jemnější ,jinak zaůhlené a jinak dlouhé,a jiné potřebuje roper pro 100kg jezdce,všechno chce svý,ale to wade od Steelu už si našlo své oblíbence a myslím,že i roper,barelka a cutting si také najdou svá místa pod zadkem jezdců a jde ale o to,aby si lidé toužící po kvalitním a dobrém sedle nekupovaly plnase ve velkém,každý sice nemá na quartera,ale koně drobné výšky,širší kohoutek,rovná pevná záda,atd,jinak mi kostry budou ležet v regálu.

18.1.2009 21:47
nikki111

XXX.XXX.3.4

saddlery napsal(a):

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat, jestli je někde možné nechat si opravit staré vojenské sedlo.Má utrhané řemeny k podbřišníku a chtělo by i renovaci zevnějšku.Obracím se na Vás jako na odborníka, který by mi mohl poradit, na koho se mám obrátit s tímto problémem.Nerada bych se sedla vzdávala, ale zase nevím jestli se taková oprava finančně vyplatí (jsem z Plzeňského kraje).Můžete mě kontaktovat na i mail.Děkuji

19.1.2009 07:01
saddlery

XXX.XXX.178.248

nikki111 napsal(a):
Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat, jestli je někde možné nechat si opravit staré vojenské sedlo.Má utrhané řemeny k podbřišníku a chtělo by i renovaci zevnějšku.Obracím se na Vás jako na odborníka, který by mi mohl poradit, na koho se mám obrátit s tímto problémem.Nerada bych se sedla vzdávala, ale zase nevím jestli se taková oprava finančně vyplatí (jsem z Plzeňského kraje).Můžete mě kontaktovat na i mail.Děkuji

Zkuste se stavit ve firmě Esex Milan Vanourek Zruč-Senec u pomníku 58 ,že je kluky pozdravuju.

19.1.2009 12:02
nikki111

XXX.XXX.3.4

saddlery napsal(a):
Zkuste se stavit ve firmě Esex Milan Vanourek Zruč-Senec u pomníku 58 ,že je kluky pozdravuju.

Díky za tip .Určitě se zmíním, kdo mi je doporučil .

19.1.2009 12:53
saddlery

XXX.XXX.178.248

nikki111 napsal(a):
Díky za tip .Určitě se zmíním, kdo mi je doporučil .

A nenechte se tam opít slivovicí

5.3.2009 20:10
ferrarif50

XXX.XXX.80.221

saddlery napsal(a):

Ahoj, chtěla bych znát tvůj názor ohledně různých westernových koster. Chystám se nechat si ušít sedlo a zajímalo by mě, jaká kostra by byla nejlepší pro reiningovou Appu. Předem děkuji :)

5.3.2009 20:14
ferrarif50

XXX.XXX.80.221

ferrarif50 napsal(a):
Ahoj, chtěla bych znát tvůj názor ohledně různých westernových koster. Chystám se nechat si ušít sedlo a zajímalo by mě, jaká kostra by byla nejlepší pro reiningovou Appu. Předem děkuji :)

Ještě doplněk, existují také elastické westernové kostry? Popřípadě výhody a nevýhody. Díky :)

5.3.2009 20:40
saddlery

XXX.XXX.2.142

ferrarif50 napsal(a):

záleží i na tom,jak velký jsi jezdec,jak máš dlouhé nohy,široká stehna atd a jaká má appa záda a jestli jsi zvyklá jezdit v sedle s centr nebo cantl sedem

5.3.2009 20:45
saddlery

XXX.XXX.2.142

ferrarif50 napsal(a):
Ještě doplněk, existují také elastické westernové kostry? Popřípadě výhody a nevýhody. Díky :)

Elastické westernové kostry vozím od Steel saddle Trees a mají bud pružný základ ližin bars a seat posedlí a nebo i pružný fork což je lepší pro sportovní sedla,na těžké pracáky bych takové kostry dával s opatrností,ale tady bych se toho nebál,záleží i na síle či tlouštce ližin kostry jak moc dovolí ono poddávání se pohybu koně a jezdce ale nelze čekat,že kostra roste s koněm v případě přesvalení za lopatkou koně. Ostatně pokud máš vybraného sedláře a on staví na flexkách,tak ti zajisté umožní flex kostry prohlédnout,odzkoušet a doveze z usa,nebo od jiného výrobce. hlavně pozor na dostatečné spoje základu kostry s forkem a cantlem a na stejnoměrnost kostry

5.3.2009 21:03
ferrarif50

XXX.XXX.80.221

saddlery napsal(a):
záleží i na tom,jak velký jsi jezdec,jak máš dlouhé nohy,široká stehna atd a jaká má appa záda a jestli jsi zvyklá jezdit v sedle s centr nebo cantl sedem

Nikdy jsem v flexce nejezdila, ale chci to nejlepší pro koně. Nepočítám s tím, že by sedlo rostlo s koněm, ale přeci jen je reining hodně akční disciplína, kde sebou koník opravdu hodně šije. Proto pro něj chci opravdu kvalitní sedlo, aby mu nepřekáželo a hlavně neubližovalo. Záda má jen jedny a neplánuji koníka dát pryč ani na stará kolena, takže si ho musim šetřit :)
Jinak já mám 65kg, ikdyž teď přes zimu tak 70kg, 172cm a robustní sportovní postavu (závodní plavání) :) nohy nemám ani dlouhý, ani krátký, úměrné k tělu.
Centr nebo cantl sed, bohužel nevím, jak to myslíš a o co se jedná

5.3.2009 22:56
ferrarif50

XXX.XXX.80.221

ferrarif50 napsal(a):
Nikdy jsem v flexce nejezdila, ale chci to nejlepší pro koně. Nepočítám s tím, že by sedlo rostlo s koněm, ale přeci jen je reining hodně akční disciplína, kde sebou koník opravdu hodně šije. Proto pro něj chci opravdu kvalitní sedlo, aby mu nepřekáželo a hlavně neubližovalo. Záda má jen jedny a neplánuji koníka dát pryč ani na stará kolena, takže si ho musim šetřit :)
Jinak já mám 65kg, ikdyž teď přes zimu tak 70kg, 172cm a robustní sportovní postavu (závodní plavání) :) nohy nemám ani dlouhý, ani krátký, úměrné k tělu.

Tak jsem si to našla a určitě center flat seat :)

6.3.2009 06:25
saddlery

XXX.XXX.2.142

ferrarif50 napsal(a):

Center seat- sedlo má sed jezdce s nohama v korektním sedu volně pod sebou,a jezdec sedí ve středu sedla v těžišti a správně rozkládá váhu jezdce,kostra má spád ze zadní rozsochy do středu posedlí,prostě si tě nasype do nejhlubšího místa v sedle sedíš nízko nad koněm,třeba u wade sedel atd,tohle je barelová kostra z USA co mám doma a má pružný základ Flex a na ní vidíš co je center sed, cantle sed je sed zadkem jezdce v míse cantlu,mají to třeba Californie,zadkem zatěžuješ zád koně,blbě rozkládáš váhu jezdce po celé délce sedlové kostry a nohy ti vylezou někam dopředu Vlastně na této bázi flexu mi může dojíd i reiningovka od Flexu

6.3.2009 06:26
saddlery

XXX.XXX.2.142

ferrarif50 napsal(a):
Tak jsem si to našla a určitě center flat seat :)

To mají i Cuttingová sedla,tady je cuttingová kostra na bázi flexového základu,to znamená středové a relativně dost ploché a prostorné posedlí

6.3.2009 13:52
apolo

XXX.XXX.0.14

saddlery napsal(a):

Dobrý den, měla bych taky dotaz, mám sedlo Natowa, zatím jsem s tímhle sedlem neměla problémy, až do teď. Po změně koníka, nyní mám ČTxarab, je koník za sedlem odřený. Už jsem o tom četla diskuzi, jenže on byl odřený i v létě, to jsem si myslela, že je to od much, jak ho to svědí a odírá se. Našla jsem článek, kde se psalo, že se má sedlo vzadu povolit. Tak bych chtěla vědět, zda to opravdu pomůže? Jinak sedlo nikde neodstává, neodírá koníka, neklouže, po zahřátí je koník pod sedlem propocený celý, nejsou nikde žádná suchá místa, to jsem četla, že sedlo dobře přiléhá, přemýšlím, jestli je to tím, že je koník kratší, ale zároveň mohutný, a má citlivou srst, jenže kamarádka má araba, sedlo taky neznačkové, a nic. Já vím, že by bylo lepší si nechat sedlo ušít na míru, jenže se přiznám je to pro mě finančně nedostupné. I tohle sedlo nebylo nejlevnější, stálo 10tis., myslím, že kvalita odpovídá ceně, a zatím jsem s ním byla maximálně spokojená a koně taky žádný problém, používala jsem ho na hucula, chlaďase, A 1/1 a vždy dobře padlo. Nerada bych se ho zbavovala, protože vím, že bych ho musela prodat hodně pod cenou, a kde vzít peníze na nové..
Tak třeba jste se s tím už setkal a budete ochoten mi poradit.

6.3.2009 17:25
saddlery

XXX.XXX.2.142

apolo napsal(a):
Dobrý den, měla bych taky dotaz, mám sedlo Natowa, zatím jsem s tímhle sedlem neměla problémy, až do teď. Po změně koníka, nyní mám ČTxarab, je koník za sedlem odřený. Už jsem o tom četla diskuzi, jenže on byl odřený i v létě, to jsem si myslela, že je to od much, jak ho to svědí a odírá se. Našla jsem článek, kde se psalo, že se má sedlo vzadu povolit. Tak bych chtěla vědět, zda to opravdu pomůže? Jinak sedlo nikde neodstává, neodírá koníka, neklouže, po zahřátí je koník pod sedlem propocený celý, nejsou nikde žádná suchá místa, to jsem četla, že sedlo dobře přiléhá, přemýšlím, jestli je to tím, že je koník kratší, ale zároveň mohutný, a má citlivou srst, jenže kamarádka má araba, sedlo taky neznačkové, a nic. Já vím, že by bylo lepší si nechat sedlo ušít na míru, jenže se přiznám je to pro mě finančně nedostupné. I tohle sedlo nebylo nejlevnější, stálo 10tis., myslím, že kvalita odpovídá ceně, a zatím jsem s ním byla maximálně spokojená a koně taky žádný problém, používala jsem ho na hucula, chlaďase, A 1/1 a vždy dobře padlo. Nerada bych se ho zbavovala, protože vím, že bych ho musela prodat hodně pod cenou, a kde vzít peníze na nové..
Tak třeba jste se s tím už setkal a budete ochoten mi poradit.

Aktuálně mi vyčítá jedna sedlářská dílna,že tady lidem radím a lidi mi píšou mejly o radu atd,že jde o okecávání atd,alle kde jinde se má člověk dovědět co potřebuje než od lidí kteří se v tom ři onom řemesle pohybují denně. No sedla natowa mají ližiny bars kostry tzv.bombírované,jakoby nafouklé a tudíž doléhají středem ližin při dosedu jezdce do sedla a nedoléhají celou plochou,rozešití sukní a jejich spoje za kostrou vám nepomůže,se sedlovou kostrou to nehne,pošlete mi fotky detailu sedla na koni bez deky a pohled na ono místo

9.3.2009 07:41
apolo

XXX.XXX.0.14

saddlery napsal(a):

Děkuji za ochotu, mám vám fotky zaslat přímo na váš mail? Tady na ifauně jsou hodně zmenšené, nevím, zda by jste z nich něco poznal.

9.3.2009 12:18
saddlery

XXX.XXX.2.142

apolo napsal(a):
Děkuji za ochotu, mám vám fotky zaslat přímo na váš mail? Tady na ifauně jsou hodně zmenšené, nevím, zda by jste z nich něco poznal.

jojo,mejlíkem

29.3.2009 09:34
hora

XXX.XXX.234.132

saddlery napsal(a):
jojo,mejlíkem

Co by Jste radil pane Císař v tomto případě?Děkuji za odpověď Radunka.

29.3.2009 09:36
hora

XXX.XXX.234.132

hora napsal(a):

A nebo v tomto??????????????????????????

29.3.2009 12:33
saddlery

XXX.XXX.2.142

hora napsal(a):

Určitě sedlo dovézd k výrobci,pokud je ještě v záruční době a utržený rantl se vyrobí nový.atd. srozumitelné řešení,sedlo již nemá jeho objednatelka,ale jde o sedlo tenkrát šité mnou a tak to rozhodně mohu řešit s majitelem nynějším,ale i když sedlo je koupené z druhé ruky,tak věc lze opravit zdarma.

29.3.2009 12:45
saddlery

XXX.XXX.2.142

hora napsal(a):

je to sedlo z mé dřívější výroby a dnes bych si tyto chyby nedovolil,určitě sedlo může nynější majitel dovézd zdarma k opravě,nic jiného vám nabídnout nemohu.

29.3.2009 12:58
saddlery

XXX.XXX.2.142

hora napsal(a):

Věru by mě zajímalo kdo si dal práci odervat lem posedlí,zadní kůže se silnou z posedlí byla slepená klasicky k sobě a přetažená tou černou lícovkou a prošitá,nepochopím,jak normálním ježděním by to někdo takto dorasoval,ale budiž,pokud má nynější majitel sedla přání vše opravit zdarma,tak mohu,to nabídnout mohu,i když nejde o objednatele sedla na zakázku,a je tzv. z druhé ruky,ale pokud ne a jde jen o vaše rýpání oproti mému názoru na vaše bezkostrové sedlo co jste z jistých důvodů sundali z vašeho webu,tak si o tom myslím své,ostatně proč máte sedlo od Pinta když kážete o westernových sedlech a máte sedlářství. Je mi to jedno ,pokud nynější majitel má zájem sedlo opravit,at mi zavolá. Potom opravu vyřeším.

29.3.2009 13:22
saddlery

XXX.XXX.2.142

saddlery napsal(a):
Věru by mě zajímalo kdo si dal práci odervat lem posedlí,zadní kůže se silnou z posedlí byla slepená klasicky k sobě a přetažená tou černou lícovkou a prošitá,nepochopím,jak normálním ježděním by to někdo takto dorasoval,ale budiž,pokud má nynější majitel sedla přání vše opravit zdarma,tak mohu,to nabídnout mohu,i když nejde o objednatele sedla na zakázku,a je tzv. z druhé ruky,ale pokud ne a jde jen o vaše rýpání oproti mému názoru na vaše bezkostrové sedlo co jste z jistých důvodů sundali z vašeho webu,tak si o tom myslím své,ostatně proč máte sedlo od Pinta když kážete o westernových sedlech a máte sedlářství. Je mi to jedno ,pokud nynější majitel má zájem sedlo opravit,at mi zavolá. Potom opravu vyřeším.

Ještě bych rád dodal,že žádný učený z nebe nespadl a každý dělal chyby a nelze usnout na vavřínech a říct si je to dobré,pořád se člověk musí učit,třeba dnes bych si toto nedovolil a posedlí když je celokožené mám tažené z jednoho kusu kůže,ale tyto opravy by měl v případě zájmu se mnou řešit majitel sedla,jinak vy osobně máte na webu jen snad sedlo na kolo a bezkostrové sedlo jste smazali galerie,proč ? a proč máte sedlo od Maxe Hakena když jste tak dobří sedláři,není to tak dávno co jsem měl u sebe uzdečky co jste dělali pro Epona Jezdecké potřeby z 2mm kůže,to bych si v životě nedovolil. Trocha sebekritiky by slušela i vám. absolutně neberete v potaz kolik lidí je s mou prací spokojených a hledáte jen vady protože jsem si dovolil mít názor také na vaší práci,např. uzdečky z vaší dílny také nic moc,ještě že je nikomu neprodali a nikdo se na tom nezabil. radši je z webu ztáhněte,moc dobrou reklamu vám nedělají. Nechci aby to byla válka dílen,ale rozumné je tyto vady řešit vždy s výrobcem a nedělat si z toho střed zájmu.

29.3.2009 13:38
saddlery

XXX.XXX.2.142

saddlery napsal(a):
Ještě bych rád dodal,že žádný učený z nebe nespadl a každý dělal chyby a nelze usnout na vavřínech a říct si je to dobré,pořád se člověk musí učit,třeba dnes bych si toto nedovolil a posedlí když je celokožené mám tažené z jednoho kusu kůže,ale tyto opravy by měl v případě zájmu se mnou řešit majitel sedla,jinak vy osobně máte na webu jen snad sedlo na kolo a bezkostrové sedlo jste smazali galerie,proč ? a proč máte sedlo od Maxe Hakena když jste tak dobří sedláři,není to tak dávno co jsem měl u sebe uzdečky co jste dělali pro Epona Jezdecké potřeby z 2mm kůže,to bych si v životě nedovolil. Trocha sebekritiky by slušela i vám. absolutně neberete v potaz kolik lidí je s mou prací spokojených a hledáte jen vady protože jsem si dovolil mít názor také na vaší práci,např. uzdečky z vaší dílny také nic moc,ještě že je nikomu neprodali a nikdo se na tom nezabil. radši je z webu ztáhněte,moc dobrou reklamu vám nedělají. Nechci aby to byla válka dílen,ale rozumné je tyto vady řešit vždy s výrobcem a nedělat si z toho střed zájmu.

Tady pro vás příklad,že dnes dělám posedlí jinak a z jednoho kusu kůže,každý se pořád učí. tyto chyby bych si dnes nedovolil pustit do světa.

29.3.2009 14:39
honzycek

XXX.XXX.234.132

saddlery napsal(a):
Tady pro vás příklad,že dnes dělám posedlí jinak a z jednoho kusu kůže,každý se pořád učí. tyto chyby bych si dnes nedovolil pustit do světa.

Všiml sis, že neodpovídáš na dané téma?

29.3.2009 14:42
saddlery

XXX.XXX.2.142

honzycek napsal(a):
Všiml sis, že neodpovídáš na dané téma?

Tak tedy odpověd,rantl opravit- výměna zy nové zpracování a nit odstranit a kůži vespo naklížit ke kostře a z vrchu možno dát malé vruty,to dává i třeba zacac,ale tenkrát jsem tam dával ten steh jen proto aby se růžky neodehnuly.pač v tom místě se jinak nechávají volně být při dobrém natažení posedlí .Tobě se na mé otázky taky moc odpovídat nechce co ?

29.3.2009 14:42
honzycek

XXX.XXX.234.132

saddlery napsal(a):

Nikdo si nedal práci s oderváním lícovky. Ta tam nikdy nebyla přišitá.
Proč mám sedlo od Pinta? Proč tě to zajímá?
Co ti připomíná v mým příspěvku, že kážu o westernových sedlech?

29.3.2009 14:44
saddlery

XXX.XXX.2.142

honzycek napsal(a):
Nikdo si nedal práci s oderváním lícovky. Ta tam nikdy nebyla přišitá.
Proč mám sedlo od Pinta? Proč tě to zajímá?
Co ti připomíná v mým příspěvku, že kážu o westernových sedlech?

Tak pokud si vzpomeneš na lide.cz tak to tak bylo a sedlář co kritzuje cizí sedla a sám si sedlo koupí,to snad nemá komentář víš. Víc k tomu říct snad nelze. nebyla přišitá ? nebudu se v tom dál hrabat,názor jsem vám řekl a případné opravy at se mnou řeší majitel,snad číst umíte.

29.3.2009 14:53
honzycek

XXX.XXX.234.132

saddlery napsal(a):

Nechceš válku dílen? Tak si přečti cos napsal za odpověď.
Kdybys neustále neplival špínu, na všechny okolo sebe, tak bych si tě ani nevšiml.

29.3.2009 15:04
honzycek

XXX.XXX.234.132

saddlery napsal(a):
Tak pokud si vzpomeneš na lide.cz tak to tak bylo a sedlář co kritzuje cizí sedla a sám si sedlo koupí,to snad nemá komentář víš. Víc k tomu říct snad nelze. nebyla přišitá ? nebudu se v tom dál hrabat,názor jsem vám řekl a případné opravy at se mnou řeší majitel,snad číst umíte.

Pomlouváš moji uzdečku,( která mimo jiné je 3,5 mm kůže, což si myslím, že je dostatečný, asi ne pro tebe, ty potřebuješ na koně asi lano z jeřábu)
Při tom sedlo, z tvý dílny se po roce používání, rozpadá pod třiceti kylovou holčinou. Dobře víš co mám ještě za fotky, posílal jsem ti je na mejl, tak se k tomu postav jako chlap, uznej chybu a můžem to skončit. Jinak je sem dám všechny i s popisem

29.3.2009 16:01
saddlery

XXX.XXX.2.142

honzycek napsal(a):
Nechceš válku dílen? Tak si přečti cos napsal za odpověď.
Kdybys neustále neplival špínu, na všechny okolo sebe, tak bych si tě ani nevšiml.

moc dobře vím co píšu a neplivu na nikoho špínu,píšu to jak to je.

29.3.2009 16:04
saddlery

XXX.XXX.2.142

honzycek napsal(a):
Pomlouváš moji uzdečku,( která mimo jiné je 3,5 mm kůže, což si myslím, že je dostatečný, asi ne pro tebe, ty potřebuješ na koně asi lano z jeřábu)
Při tom sedlo, z tvý dílny se po roce používání, rozpadá pod třiceti kylovou holčinou. Dobře víš co mám ještě za fotky, posílal jsem ti je na mejl, tak se k tomu postav jako chlap, uznej chybu a můžem to skončit. Jinak je sem dám všechny i s popisem

Já jsem tehdejší chybu uznal a nápravu nabídl,tot vše. Ty uzdečky 3,5mm neviděli ani omylem,měl jsem je jak víš doma.!!!! Jasně jsem napsal,že je v mém zájmu to řešit ,ale s majitelem sedla . nebudu to s tebou dál rozebírat.

29.3.2009 16:08
saddlery

XXX.XXX.2.142

honzycek napsal(a):

Já dělám uzdečky z 5mm sedlové kůže,a vloni jsem to sedlo nevyráběl,schválně si projdu zakázkové listy a přesně budu vědět kdy jsem to sedlo pro Janu šil.

29.3.2009 16:16
saddlery

XXX.XXX.2.142

honzycek napsal(a):

sedlo jsem dělal komplet na tuto klisničku a fotky tohoto sedla jsem dával na můj web 16.6.2007 a to jsem je měl skoro rok ve fotoalbu,to znamená že sedlo není výrobně rozhodně rok staré,ale svou chybu jsem uznal,hlavní bylo,že fungovalo objednatelce sedla a sedělo její klisně,důvod prodeje bylo,že klisnu vyměnila za starého poníka Ferdu a tak sedlo prodávala,šité bylo na její přání. Ale i dnes umím vady sedla odstranit ke spokojenosti nového majitele. Nemíním tohle dál řešit a hrabat se v tom,dal jsem vám odpověd ,že to mohu opravit,snad je to snadno čitelné.

29.3.2009 17:51
honzycek

XXX.XXX.234.132

saddlery napsal(a):
sedlo jsem dělal komplet na tuto klisničku a fotky tohoto sedla jsem dával na můj web 16.6.2007 a to jsem je měl skoro rok ve fotoalbu,to znamená že sedlo není výrobně rozhodně rok staré,ale svou chybu jsem uznal,hlavní bylo,že fungovalo objednatelce sedla a sedělo její klisně,důvod prodeje bylo,že klisnu vyměnila za starého poníka Ferdu a tak sedlo prodávala,šité bylo na její přání. Ale i dnes umím vady sedla odstranit ke spokojenosti nového majitele. Nemíním tohle dál řešit a hrabat se v tom,dal jsem vám odpověd ,že to mohu opravit,snad je to snadno čitelné.

Je to snadno čitelné. Ale těžko popchopitelné.
Moje žena se tě zeptala, jak bys řešil, nesešité a splácané sedlo, a ty na to odpovíš, že já dělám dvou milimetrový uzdečky a mám sedlo od Pinty. To si myslíš, že když nahážeš špínu na mě, tak se za to, ty tvoje šmejdy schovají???
To že je sedlo z tvoji dílny starší dvou let, mi taky nějak nedochází. To znamená, že sedlo za pětatřicet tisíc, má jen dva roky záruku a pak se může rozpadnout ???? To bych si radši koupil indii, ta určitě vydrží dýl.
Myslím si, že i kdybych já dělal z milimetrový kůže uzdečky, nebo jezdil na koni vzhůru nohama. Tak se nezmění nic na tom, že ty jseš schopnej ze svý dílny vypustit to, co je na začátku této diskuze, na fotce a ještě tomu říkat sedlo.
Je to snadno čitelné?

29.3.2009 17:59
saddlery

XXX.XXX.2.142

honzycek napsal(a):
Je to snadno čitelné. Ale těžko popchopitelné.
Moje žena se tě zeptala, jak bys řešil, nesešité a splácané sedlo, a ty na to odpovíš, že já dělám dvou milimetrový uzdečky a mám sedlo od Pinty. To si myslíš, že když nahážeš špínu na mě, tak se za to, ty tvoje šmejdy schovají???
To že je sedlo z tvoji dílny starší dvou let, mi taky nějak nedochází. To znamená, že sedlo za pětatřicet tisíc, má jen dva roky záruku a pak se může rozpadnout ???? To bych si radši koupil indii, ta určitě vydrží dýl.
Myslím si, že i kdybych já dělal z milimetrový kůže uzdečky, nebo jezdil na koni vzhůru nohama. Tak se nezmění nic na tom, že ty jseš schopnej ze svý dílny vypustit to, co je na začátku této diskuze, na fotce a ještě tomu říkat sedlo.
Je to snadno čitelné?

je mi tvé rytí jedno,já jsem odpověděl,že to mohu řešit,dál se v tom hrabat nebudu,asi čteš jen mezi řádky,zákonná záruka v čr jsou dva roky,ale opravy dělám kdykoliv i po záruce. Ale pořád mi dáváš sežrat to samé,ty ses nebál někomu prodat ty uzdečky ?

Já jsem na to odpověděl,že to opravit mohu,ale po slušném jednání s majitelem sedla a ne po psaní stylu když,a když ne- tak víš co atd atd. Prostě své jednání obhájím kdykoliv a když jsem něco udělal špatně,tak to řeším,když oni chtěli ty uzdečky řešit a beznadějně mi poslali uzdečky abych se na ně podíval zda bys tím nešlo něco dělat,tak jsi jim to měl za zlé a sám jsi to neřešil, hmmm. Já jsem ti své řekl,pokud má nynější majitel zájem sedlo opravit at mi zavolá,dál to s tebou řešit nebudu.

7.4.2009 13:59
honzycek

XXX.XXX.234.132

saddlery napsal(a):

Jaké JISTÉ DŮVODY tě vedly k tomu ,abys vymazal svoji návštěvní knihu? Že by se provalila další tvoje reklamní lež?

7.4.2009 14:13
ferrarif50

XXX.XXX.80.221

honzycek napsal(a):
Jaké JISTÉ DŮVODY tě vedly k tomu ,abys vymazal svoji návštěvní knihu? Že by se provalila další tvoje reklamní lež?

Laskavě si své osobní problémy řešte někde jinde, nejlépe v soukromí, zde na to není nikdo zvědavý.
Pan Císař je velmi šikovný sedlář, zatím co na Vašich webových stránkách není krom zmíněných uzdeček pro koně nic, už vůbec ne žádné sedlo. Ani jsem nikdy o Vašich sedlech a Vaší práci neslyšela, pouze upozornění na nekvalitní uzdečky.
Nechápu, jak si můžete dovolit urážet něčí práci, kterou ani sám nezvládáte.

Adéla Jakešová

7.4.2009 15:29
saddlery

XXX.XXX.2.142

honzycek napsal(a):

To ne,ale je to můj web a nikde není psáno,že tam musí být,pokud jsi si v ní četl,tak tam vesměs nejsou příspěvky o tzv.reklamní lži. A rýpance od jiných dílen,většinou diskuze o práci,chtěl jsem aby to bylo trochu na ůrovni,ale vždy se najde kdokoliv kdo to skope do hnoje a tak tam být nemusí,mejl a tel stačí. Je to věc mezi mnou a zákazníky a ostatním je do toho prd,bud se jim má práce líbí a na to tam mám kontakty a když ne,tak je jiných webů dost. každý má na výběr,ale pro krácení tvého času ji tam dávat nebudu.

7.4.2009 15:30
saddlery

XXX.XXX.2.142

ferrarif50 napsal(a):
Laskavě si své osobní problémy řešte někde jinde, nejlépe v soukromí, zde na to není nikdo zvědavý.
Pan Císař je velmi šikovný sedlář, zatím co na Vašich webových stránkách není krom zmíněných uzdeček pro koně nic, už vůbec ne žádné sedlo. Ani jsem nikdy o Vašich sedlech a Vaší práci neslyšela, pouze upozornění na nekvalitní uzdečky.

Adéla Jakešová

Adél klid. Nebojuj někde kde je to marný.

7.4.2009 16:18
honzycek

XXX.XXX.234.132

ferrarif50 napsal(a):

Adéla Jakešová

Jestli, že se pod mojí třiceti kylovou kamarádkou rozpadá sedlo, které místo aby bylo sešité, je poslepované a posvazované špagátkama, tak ho budu urážet. Na to nepotřebuju sedlářskou školu, abych poznal šmejd. To že Vám Kája nakecal, že je uzdečka špatná, za to já nemůžu. Jestli chcete hledat upozornění na nekvalitní práci, zadejte si do vyhledávače na seznamu Kájovo jméno. Vy když si koupíte špatný rohlíky, tak je nesmíte urážet, jen proto, že nejste pekařka, a neumíte je upéct?

7.4.2009 19:11
saddlery

XXX.XXX.2.142

honzycek napsal(a):
Jestli, že se pod mojí třiceti kylovou kamarádkou rozpadá sedlo, které místo aby bylo sešité, je poslepované a posvazované špagátkama, tak ho budu urážet. Na to nepotřebuju sedlářskou školu, abych poznal šmejd. To že Vám Kája nakecal, že je uzdečka špatná, za to já nemůžu. Jestli chcete hledat upozornění na nekvalitní práci, zadejte si do vyhledávače na seznamu Kájovo jméno. Vy když si koupíte špatný rohlíky, tak je nesmíte urážet, jen proto, že nejste pekařka, a neumíte je upéct?

Nic jsem jí nenakecal,ty uzdečky vidělo mnoho lidí a já je měl v dílně,a ona je viděla na fotce,ale každý pozná o jaký šlo šmejd,to nemá komentáře,to sedlo mělo chyby a mám ho v dílně na bezplatnou přestavbu. tak to jen tak k věci. Ty se moc rád prostě vrtáš v jedné věci a to,že ty tvoje uzdečky stály za prd to nepřiznáš. Hlavně že Císař je nejhorší,kupuje kostry z ameriky a nechává je formovat a ostatní sedláři je kupují,takže hlavně že stojí za prd,ale matku dělat mnohým ostatním-to se hodí leckomu. Bud taky trochu sebekritický,já chybu přiznal a napravuji jí. U každého řemeslníka by měl být časem kvalitativní posun a touha po vylepšování a odbornosti,ale to u tebe vidět není,nikdy jsem cizí práci nemusel vydávat za svou,a svou práci nemazal z webu.

7.4.2009 19:14
saddlery

XXX.XXX.2.142

honzycek napsal(a):

nikdo nikomu nenakecal,že uzdečky byly špatné,to pozná každý. 2mm kůže na uzdečky a westernové otěže je snad žert.

7.4.2009 19:40
makca

XXX.XXX.144.219

saddlery napsal(a):
To ne,ale je to můj web a nikde není psáno,že tam musí být,pokud jsi si v ní četl,tak tam vesměs nejsou příspěvky o tzv.reklamní lži. A rýpance od jiných dílen,většinou diskuze o práci,chtěl jsem aby to bylo trochu na ůrovni,ale vždy se najde kdokoliv kdo to skope do hnoje a tak tam být nemusí,mejl a tel stačí. Je to věc mezi mnou a zákazníky a ostatním je do toho prd,bud se jim má práce líbí a na to tam mám kontakty a když ne,tak je jiných webů dost. každý má na výběr,ale pro krácení tvého času ji tam dávat nebudu.

dvě miminka si hrají na písečku. páni chlapi, myslim si že tohle neni forum hadek,ale aby tady například laikove přes sedla se něco dozvěděli,poradili se ...atd. urážky si nechte sami pro sebe a nebo si počkejte na sebe za rohen,ale sem to přeci jen nepatří. neznám z vás dvou ani jednoho-tudíž nemohu soudit a nemohu o někom říkat že ten je lepší než ten a ten dělá šmejdy. takže klídeček,pohodička...sedlo se prý dá opravit zdarma a uzdečka je dělaná z více jak 3 mm. myslím si že když to nebude vadit zákazníkum,tak vam dvou to může být jedno. anebo pokud si jeden z vas od toho druheho neco koupil a pokazilo se mu to, tak se to da vyresit mnohem slušneji.

7.4.2009 19:44
ferrarif50

XXX.XXX.80.221

honzycek napsal(a):

Informace o uzdečkách nemám od pana Císaře, ačkoliv bych lhala, kdybych řekla, že mě na ně také neupozornil.
Co se týče rozpadajícího sedla, myslím, že každá tesař se někdy utne. Pokud pak sedlář nabízí bezplatnou úpravu a opravu sedla, je to velice férové jednání, se kterým se člověk v dnešní době téměř nesetká.

Pro Vás oba:
Ale o to tu nejde, každý na to má jiný názor a jak už to tu bylo napsáno, příjde mi to jako válka dílen, nic víc. Řešte si své spory třeba na emailu. Jediné, co zde ukazujete, je absolutní neprofesionalita.

7.4.2009 19:48
saddlery

XXX.XXX.2.142

makca napsal(a):
dvě miminka si hrají na písečku. páni chlapi, myslim si že tohle neni forum hadek,ale aby tady například laikove přes sedla se něco dozvěděli,poradili se ...atd. urážky si nechte sami pro sebe a nebo si počkejte na sebe za rohen,ale sem to přeci jen nepatří. neznám z vás dvou ani jednoho-tudíž nemohu soudit a nemohu o někom říkat že ten je lepší než ten a ten dělá šmejdy. takže klídeček,pohodička...sedlo se prý dá opravit zdarma a uzdečka je dělaná z více jak 3 mm. myslím si že když to nebude vadit zákazníkum,tak vam dvou to může být jedno. anebo pokud si jeden z vas od toho druheho neco koupil a pokazilo se mu to, tak se to da vyresit mnohem slušneji.

Já budu hodnej,pokud se nebudu muset bránit,slibuju no,taky bych rád,aby to tu sloužilo k nějaké dobré věci a ne jako dva kohouti na písečku.

7.4.2009 20:01
sabina

XXX.XXX.64.178

saddlery napsal(a):
Já budu hodnej,pokud se nebudu muset bránit,slibuju no,taky bych rád,aby to tu sloužilo k nějaké dobré věci a ne jako dva kohouti na písečku.

Měla bych takovej dotaz...mohla bych já jako laik nějak změřit koně....abych věděla po jaké komoře se mám dívat...nebo prostě hold musím svážet sedla...a zkoušet a zkoušet?

Mám z toho docela depresi (podotýkám, jedná se o anglická sedla)

Díky

7.4.2009 20:10
saddlery

XXX.XXX.2.142

sabina napsal(a):
Měla bych takovej dotaz...mohla bych já jako laik nějak změřit koně....abych věděla po jaké komoře se mám dívat...nebo prostě hold musím svážet sedla...a zkoušet a zkoušet?

Mám z toho docela depresi (podotýkám, jedná se o anglická sedla)

Díky

udělat si drátový oměr za akčním prostorem lopatek koně,cca 60cm drát přes kohoutek a omačkat do stran,po pěti centimetrech po délce dozadu k pánvi koně to samé,pak zakřivení či prohnutí páteře a porovnat zespod k sedlum,nebo odzkoušet,existují i různé měrky pro anglická sedla,tvarovací deska,nebo kostra se štelovací komorou na zkoušení typů a šířek komor

7.4.2009 20:11
honzycek

XXX.XXX.234.132

saddlery napsal(a):

Představte si, že by se toto sedlo rozpadlo při trysku, a dvanácti letá majitelka se zranila nebo něco horšího, na co by se potom vymluvil pan sedlář, ža za to můžu já, protože dělám špatný uzdečky. Mimo jiné já tvrdím, že ta uzdečka má 3,5 mm. Slibuji, že se za panem Císařem stavím a nechám ji přeměřit. Jestli bude v jakém koliv místě měřit 2 mm, veřejně se omluvím. Jestli že ne, tak mu předvedu dva kohouty na písečku.

7.4.2009 20:13
sabina

XXX.XXX.64.178

honzycek napsal(a):
Představte si, že by se toto sedlo rozpadlo při trysku, a dvanácti letá majitelka se zranila nebo něco horšího, na co by se potom vymluvil pan sedlář, ža za to můžu já, protože dělám špatný uzdečky. Mimo jiné já tvrdím, že ta uzdečka má 3,5 mm. Slibuji, že se za panem Císařem stavím a nechám ji přeměřit. Jestli bude v jakém koliv místě měřit 2 mm, veřejně se omluvím. Jestli že ne, tak mu předvedu dva kohouty na písečku.

Díky moc..to mě nenapadlo

7.4.2009 20:15
saddlery

XXX.XXX.2.142

honzycek napsal(a):

Jojo,šlo uzdečky do ždáru,o těch píši,nezajímají mě nějaké uzdečky z 3,5mm kůže co vyrobíš,nemám čas se tady s tebou dohadovat o blbostech

7.4.2009 20:16
saddlery

XXX.XXX.2.142

honzycek napsal(a):

Nestavuj se,nejsi vítán.

7.4.2009 20:17
saddlery

XXX.XXX.2.142

sabina napsal(a):
Díky moc..to mě nenapadlo

Nejlépe je to odzkoušet se sedlářem co šije anglická sedla.

7.4.2009 20:32
sabina

XXX.XXX.64.178

saddlery napsal(a):
Nejlépe je to odzkoušet se sedlářem co šije anglická sedla.

no to je právě to..netuším komu tady u nás na Jihu moravy říct

A vozit z obchodu sedlo za sedlem se mi vážně moc nechce...ale s tím drátkem to zkusim..to je dobrej nápad...mám jedno sedlo, co se mi zdálo, že sedí...ale nemám ho na fotce bez deky

je sice fakt..že jste přes western...ale třeba mi něco řeknete

7.4.2009 20:40
saddlery

XXX.XXX.2.142

sabina napsal(a):
no to je právě to..netuším komu tady u nás na Jihu moravy říct

A vozit z obchodu sedlo za sedlem se mi vážně moc nechce...ale s tím drátkem to zkusim..to je dobrej nápad...mám jedno sedlo, co se mi zdálo, že sedí...ale nemám ho na fotce bez deky

je sice fakt..že jste přes western...ale třeba mi něco řeknete

vlastně celá plocha sedlových polštářů,jejich spodní část musí dolehat na svalové panely podél páteře koně a nad páteří musí být vůle minimálně na prostrčení biče po dosednutí jezdce,vůle na cca 3prsty nad kohoutkem do přední komory a patky kostry které jsou zasunuté vepředu do sedlových polštářů nesmí tlačit konci do svalů za lopatkou,ale kopírovat koně

7.4.2009 20:48
sabina

XXX.XXX.64.178

saddlery napsal(a):
vlastně celá plocha sedlových polštářů,jejich spodní část musí dolehat na svalové panely podél páteře koně a nad páteří musí být vůle minimálně na prostrčení biče po dosednutí jezdce,vůle na cca 3prsty nad kohoutkem do přední komory a patky kostry které jsou zasunuté vepředu do sedlových polštářů nesmí tlačit konci do svalů za lopatkou,ale kopírovat koně

Díky moc..ono všude sedí slušně...neměřila jsem to teda s tím, když ybch si na něj sedla...ale sedlo samotné mělo vůli nad páteří cca 5 cm....tudíž si myslím že po dosednutí by měly být ok..přes kohoutek se dala strčit ruka..a bylo perfektně vidět dozadu...polštáře sedí všude....a místo za lopatkou.když sem sedlo nesedlala moc dopředu..tak měl lopatku volnou...a vypadalo, že to sedí akorád...

Mám jen prostě strach..abych si mladého koně nezničila díky za rady

7.4.2009 20:51
saddlery

XXX.XXX.2.142

sabina napsal(a):
Díky moc..ono všude sedí slušně...neměřila jsem to teda s tím, když ybch si na něj sedla...ale sedlo samotné mělo vůli nad páteří cca 5 cm....tudíž si myslím že po dosednutí by měly být ok..přes kohoutek se dala strčit ruka..a bylo perfektně vidět dozadu...polštáře sedí všude....a místo za lopatkou.když sem sedlo nesedlala moc dopředu..tak měl lopatku volnou...a vypadalo, že to sedí akorád...

Mám jen prostě strach..abych si mladého koně nezničila díky za rady

není zač,at je to sedlo s polštáři cpanými vlnou,ty moderní co mají pěnové polštáře se docpávat nedají,vždy jen na maximální kapacitu polštáře,ale i anglické sedlo je věda.určitě jen slabou deku at sedlo nesjíždí,pokud je sedlo špatné,tak gelovka,beránek atd nepomůžou. Hodně štěstí

7.4.2009 20:55
sabina

XXX.XXX.64.178

saddlery napsal(a):
není zač,at je to sedlo s polštáři cpanými vlnou,ty moderní co mají pěnové polštáře se docpávat nedají,vždy jen na maximální kapacitu polštáře,ale i anglické sedlo je věda.určitě jen slabou deku at sedlo nesjíždí,pokud je sedlo špatné,tak gelovka,beránek atd nepomůžou. Hodně štěstí

díky

7.4.2009 20:59
saddlery

XXX.XXX.2.142

sabina napsal(a):
díky

http://www.youtube.com/watch?v=x1MrEMABtYg Berney Bros Saddlery Ireland ,nutno vidět Ten starý pán je ůžasný ,v jeho letech a šije jak za mlada,tomu se říká ůcta k řemeslu.

Harimatka

1.7.2010 17:44
Harimatka

XXX.XXX.1.45

Zdravím, jsem vděčná za otevření této diskuze. Chtěla jsem se zeptat. Nikdo tady zatím nepopsal problém který mám já. Mám 8 letou kobylu čt. Kobylka má vysoký kohoutek opravdu vysoký! a ještě k tomu dost propadlé záda. Což sedlo pro ni je opravdu problém! Pokud bude potřeba vyfotím detail zad. Mám na ní sedlo anglii norton skokový speciál - dřívě totiž skákala. Pod sedlem mám vykrojeného beránka. Sedlo jí prostě nesedí. Po dotáhnutí je zadní rozsocha mírně nadzvedlá. Musím se hodně snažit aby měla volný kohoutek a sedlo se jí nedotýkalo, aby se neotlačila. Teď je při tomto používání bez otlaků, bez hřejivých zad ale vypadá to děsivě! Bočnic jsou na víc jak dlaň od koně:(. Chci pořídit nové sedlo. Nebráním se ani westernovému pokud bude pro ni lepší než anglie. Vzhledem k propadlím zádům a tomu kohoutku. Prosím vás o radu co dělat. Předem moc díky za odpověď

2.7.2010 17:02
saddlery

XXX.XXX.165.46

Zdravím,jde o to že pokud má kobylka vysoký razantní kohoutek a ještě ke všetkému určitě prosedlá záda jak šumava a nedosvalená podél páteře,je to dost mazec,aby sedlo sedlo,tak nejlepší kombinace je když má koník kohoutek tak akorát,dosvalená a rovná záda,což je málokterý z těch co mají potíže se sedlem,extrémy jsou bestiálně kulatí koně jak fošna na kterých nic nesedne,pač se sedlo nemá o co opřít při sebelepším kontaktu kostry,spodku sedla či polštářů atd. :-) Ale abych se dostal k věci co se týče vaší kobylky,první co je třeba vzít k ůvaze je to ustoupit v případě volby sedla zkutečně kohoutku,jak výškou komory,její hloubkou dozadu k sedací části,protože takový kohoutek bývá i delší a to je problém když sedlo padne komorou na kohoutek,tak zadní část za komorou jde do kohoutku zezadu a to i bez dosednutí jezdce- s ním se to násobí.Následně zaůhlení sedla pro boky koně podél páteře,kanál pod sedlem mezi obratle a spodním krytím sedla a ůroven nasvalení to vše jde ruku v ruce při volbě sedla co se koně týče.Další věc je že pokud je koník s takovýmto hřbetem,tak ten kůn za to nemůže,mnohdy se na tom podepsal člověk,ale pokud je kůn prohnutý a má spád zezadu ke kohoutku,tak si na takovém koni budeš připadat jakože z kopce a všechen tlak pojede zezadu do partií kohoutku sedem,tomu se moc nezabrání,pokud není moc nasvalený,tak nemá moc na čem podél páteře sedlo nést at už jde o jakékoliv sedlo,prohnutí konských zad není paušální a že najdeš sedlo takového typu,neznamená že je pro všechny koně,pač každý má jistou odchylku v zádech od toho druhého.Tady hrají záda hodně roli a určitě by to chtělo koně vidět a pak soudit či poradit co konkrétního,navíc když je kůn prosedlý,tak sedíš v těžišti a dál talčíš sedem do prosedlého místa,pač sedlo ti musí kopírovat záda prohlá,pokud dáš sedlo rovné,tak se opře vepředu a vzadu kecne na ledviny a mezitím nic atd,nedávno jsem viděl drezůrní sedlo barokního typu na jedné frísce od renomované firmy,a ona je prohlá a zadek výš než lopatky,a tudíž sedlo mělo cca 8MM mezi kohoutkem a komorou,a zadní patky měla kobylka vražené do zadní části a nekopírovaly zdvihnutí zádě a plynule neodcházely výš aby nedřely po dosednutí jezdce. Ale určitě by nějaký speciál šel,ale koně stopro vidět. Napiš mi na saddlery@seznam.cz a pokecáme o tom:-)smajlík

23.1.2013 10:41
vap

XXX.XXX.248.38

Ráda bych oživila toto starší téma, myslím, že je škoda aby zaniklo...najde se někdo fundovaný, kdo se chopí odpovědí? smajlík

23.1.2013 12:29
saddlery

XXX.XXX.28.171

oč jde konkrétně ?smajlík

23.1.2013 13:16
vap

XXX.XXX.248.38

Konkrétně řeším, jestli je tohle úzké nebo ne...?

23.1.2013 13:21
alfi pav

XXX.XXX.230.254

Nejsem sice zrovna ta, co se diskuzi puvodne ozivovala, ale taky bych potrebovala radu skrz anglicke sedlo.

Arabske kobyle s rovnym kratkym hrbetem jsem poridila angl.sedlo znacky Eldonian (viz foto, na koni jsem ho zatim nefotila). Sedlo se vybiralo mezi 20ks, co prodejce privezl s sebou a bylo jedine, co kobyle sedlo v te chvili, kdy se to vybiralo.
Pri jezdeni jsem si vsak vsimla, ze na jedne strane kolem kohoutku se pod nim lamou chlupy a v zadni casti sedlo kobce sjizdi chlupy po obou stranach patere na plose asi lidske dlane, na zimni srsti to jde docela videt. Konika zada neboli, nema je nijak citlive, coz predtim se starym sedlem mel, ani se nijak neomezuje v chodech, je uplne v pohode. Lide, co se mi na to divali (zkuseni jezdci, ale ne sedlari) mi rikali, ze jde jen o kosmeticky problem, ze si toho nemam vsimat, ale me to neda.

Jake muzou byt duvody, ze koni sedlo tohleto dela? Zmeni se situace, pokud bych nechala sedlo precpat u sedlare? Jezdim ted kobylu na klas.anglicke decce s berankem, ale pridani beranka nemelo zadny efekt co do sjizdeni a krceni chlupu. Mohl byste mi prosim rict svuj odborny nazor? Pokud by podle vas bylo vhodne sedlo docpat, jak se v tomto smeru pohybuji ceny (nemam o tom totiz ani nejmensi predstavu) ? Diky

23.1.2013 13:44
saddlery

XXX.XXX.28.171

jsou dva typy šířek sedla,bud široká komora a s ní páteřový kanál a nebo větší ůhel rozevření ližin bars.když dáš sedlo na koně bez deky do správného místa za lopatku a dotáhneš podbřišák zvedá se sedlo vzadu ???smajlík

23.1.2013 13:47
saddlery

XXX.XXX.28.171

Anglické sedlo může mít nacpané polštáře jen na maxmum obsahu na jaký je polštář ušitý,jinak by se deformoval .sedlo nikam koni necestuje ? vepředu koně nesvírá ? nezvedá se vzadu ??? sedí plochou poštářů nebo jen na spodní části poštáře na švech tzv ??:

23.1.2013 13:52
alfi pav

XXX.XXX.230.254

saddlery napsal(a):
Anglické sedlo může mít nacpané polštáře jen na maxmum obsahu na jaký je polštář ušitý,jinak by se deformoval .sedlo nikam koni necestuje ? vepředu koně nesvírá ? nezvedá se vzadu ??? sedí plochou poštářů nebo jen na spodní části poštáře na švech tzv ??:

Nevsimla jsem si, ze by kobcu sedlo sviralo, nikam necestuje, po celou dobu jezdeni zustava na miste a ani vzadu se nezveda resp mi to tak neprislo. Na ty polstare se podivam, to si nejsem jista, ale prislo mi, ze sedelo spis na spodni casti polstare.

23.1.2013 13:56
blondy1

XXX.XXX.204.143

Přidám něco do dikuse. Mám chladnokrevníka a scháním westrnové sedlo . Jedno už jsem na něm měla , to mi ukradli , bylo od Pinta , kvalita . Chci si koupit další , ale mám dilema , jestli jít a koupit nějakou tu indii za méně pěněz a nebo si koupit opět značku a to už jeté. Jsem jenom rekreační jezdec , ale jde mi o pohodlý a bezpečnost koně i mně .

23.1.2013 16:31
vap

XXX.XXX.248.38

saddlery napsal(a):
jsou dva typy šířek sedla,bud široká komora a s ní páteřový kanál a nebo větší ůhel rozevření ližin bars.když dáš sedlo na koně bez deky do správného místa za lopatku a dotáhneš podbřišák zvedá se sedlo vzadu ???smajlík

Řekla bych, že nezvedá nebo ne nijak výrazně...chlupy taky nejsou nějak "pomačkané", opocená je zdá se rovnoměrně, suché místo má jen kolem páteře...ale nevím no, když se dívám na obrázky jiných nasedlaných koní, zdá se mi, že ta moje má to sedlo jakoby výš...jak to vypadá z těch fotek, že je jí to spíš úzké nebo se to zdá "v normě"??

23.1.2013 19:07
blondy1

XXX.XXX.204.143

Bylo by tedy možné nechat si od Vás nechat ušít sedlo na míru . Děkuji za odpověď

24.1.2013 08:13
saddlery

XXX.XXX.28.171

napiš mi na saddlery@seznam.cz tady nebudem bourat diskuzi řešením sedla na zakázku.ještě by nás mázli smajlík)smajlík

3.5.2020 22:54
lenka29

XXX.XXX.26.43

Dobrý den,zakoupila jsem starší Westernové sedlo,je to ještě poctivá práce sedláře P.Majera.Zjistila jsem,že sedlo má křivou kostru,muj dotaz je jestli se dá kostra vyměnit a kolik by to asi tak stálo,nemám moc na výběr,prodejce dělá mrtvého brouka a v něčem potřebujeme jezdit a v tomto stavu je sedlo neprodejné.Děkuji za váš čas a odpověď.

Přidejte reakci

Přidat smajlík