Westernové sedlo na obsednutí pro A1/1 - poradíte?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.1.2009 06:48

Ahoj, pro valáška A 1/1 (3 roky) mého známého hledám westernové sedlo na obsednutí. Přijde nám nesmyslné pro koně, který se teprve bude obsedat a tudíž přesvalovat, nechat šít sedlo na míru. Proto hledáme sedlo, které by se dalo použít pro začátek, ale celkem nás děsí váha, cca 14 - 16 kg plus později jezdec nám přijde na mlaďocha moc. Zkoušeli jsme westernové Wintec, ale to mu bylo moc široké. Víte o něčem?

13.1.2009 07:04
saddlery

XXX.XXX.178.248

lafina napsal(a):
Ahoj, pro valáška A 1/1 (3 roky) mého známého hledám westernové sedlo na obsednutí. Přijde nám nesmyslné pro koně, který se teprve bude obsedat a tudíž přesvalovat, nechat šít sedlo na míru. Proto hledáme sedlo, které by se dalo použít pro začátek, ale celkem nás děsí váha, cca 14 - 16 kg plus později jezdec nám přijde na mlaďocha moc. Zkoušeli jsme westernové Wintec, ale to mu bylo moc široké. Víte o něčem?

Zkuste sedla Mcclean,ono pořídit si na western čisté a1/1 je už samo o sobě průšvih,nejde o horkou hlavu koně atd,atd,ale spíš o hřbety těchto koní,které jsou dost nevhodné pro westernové sedlo.

13.1.2009 07:13
westgirl

XXX.XXX.227.219

saddlery napsal(a):
Zkuste sedla Mcclean,ono pořídit si na western čisté a1/1 je už samo o sobě průšvih,nejde o horkou hlavu koně atd,atd,ale spíš o hřbety těchto koní,které jsou dost nevhodné pro westernové sedlo.

ahoj, měla jsem sedlo od p.Hudečka od Zlína s trail kostrou pouze 12 kg a kobyla byla spokojená, bohužel už ji nemám a pan Hudeček taky nežije, ale sedlo nechci prodávat.zkus sehnat staršího Hudečka sedlo trail po inzerátech, jedni známí ho před pár lety prodali hodně levně, ojeté....

13.1.2009 08:15

saddlery napsal(a):

S Mccleany nemám zkušenost, jak se v tom jezdí? A jak působí na koně. Vím, že plňas není kůň na western, kámoš bude mít na rekre, má problémy s koleny (kámoš, né kůň) a tak se mu do anglie nechce.No a plňasové s western sedlem jsou v poslední době běžní, ne?

13.1.2009 08:16

westgirl napsal(a):
ahoj, měla jsem sedlo od p.Hudečka od Zlína s trail kostrou pouze 12 kg a kobyla byla spokojená, bohužel už ji nemám a pan Hudeček taky nežije, ale sedlo nechci prodávat.zkus sehnat staršího Hudečka sedlo trail po inzerátech, jedni známí ho před pár lety prodali hodně levně, ojeté....

Díky za tip, projdu inzeráty. Kdyby někdo měl nějaké na prodej, tak se prosím ozvěte

13.1.2009 16:36
westgirl

XXX.XXX.227.219

lafina napsal(a):
S Mccleany nemám zkušenost, jak se v tom jezdí? A jak působí na koně. Vím, že plňas není kůň na western, kámoš bude mít na rekre, má problémy s koleny (kámoš, né kůň) a tak se mu do anglie nechce.No a plňasové s western sedlem jsou v poslední době běžní, ne?

Není zač, jo znám hodně plňasů pod westernem, tu u nás jich chodí hodně rekreační ježdění.a na rychlostky na west. závodech se výborně hodí, tam jich mooc závodí, aspoň najdou využití když nejsou vhodní na dostihy.já jsem jezdila takhle s plňasem skoro 10 let

13.1.2009 19:26
saddlery

XXX.XXX.178.248

lafina napsal(a):

Je to tak,že co se westernových sedel na a1/1 týče,tak většina typových westernových sedel má kostru cca od 6" šířky komory pro qh,a plnasové mají jiná záda,mnohdy pod dobré westernové sedlo nedosvalená a s razantním kohoutkem,a už je tady problém se sedlem,běžné kostry nepasují atak je zde mnohdy výroba kostry na míru a nebo ůzké californie se zadním sedem v míse cantlu a jako poslední štace natowa.

13.1.2009 19:30
tadik

XXX.XXX.70.52

lafina napsal(a):

já mám na prodej kvalitní sedlo - původně šité na A1/2 a má, typuju, kolem 11 kg. je hrozně pohodlný a krásně šitý, vypadá jako nový. ale cena je 17 000. neprodaávala bych, ale mému koni je úzké.

13.1.2009 19:35
saddlery

XXX.XXX.178.248

tadik napsal(a):
já mám na prodej kvalitní sedlo - původně šité na A1/2 a má, typuju, kolem 11 kg. je hrozně pohodlný a krásně šitý, vypadá jako nový. ale cena je 17 000. neprodaávala bych, ale mému koni je úzké.

to ba nemuselo být pro toho koně špatný,je to 15" kostra a už jsem na tom šil dost sedel,je užší v gullet než sedla pro qh a má kratší bars,pro drobného jezdce,celkem drobné posedlí

13.1.2009 20:54
westgirl

XXX.XXX.227.219

saddlery napsal(a):
to ba nemuselo být pro toho koně špatný,je to 15" kostra a už jsem na tom šil dost sedel,je užší v gullet než sedla pro qh a má kratší bars,pro drobného jezdce,celkem drobné posedlí

ano, moje sedlo bylo na míru, plňaska měla vyšší kohoutek tak to vypodložil, byla to taková ta "rohatá" kostra,nechala jsem si ty rohy trochu zbrousit

14.1.2009 06:36

tadik napsal(a):

Jéé, to by mu mohlo sedět, ale bohužel asi bude problém s posedlím - má ho obsedat (teda už s ním začal pracovat) jeden chlápek, známej si na obsednutí netroufá a dohodli jsme se, že bude lepší ponechat to někomu zkušenýmu..takže by to chtělo posedlí 16"

14.1.2009 06:43

saddlery napsal(a):
Je to tak,že co se westernových sedel na a1/1 týče,tak většina typových westernových sedel má kostru cca od 6" šířky komory pro qh,a plnasové mají jiná záda,mnohdy pod dobré westernové sedlo nedosvalená a s razantním kohoutkem,a už je tady problém se sedlem,běžné kostry nepasují atak je zde mnohdy výroba kostry na míru a nebo ůzké californie se zadním sedem v míse cantlu a jako poslední štace natowa.

Je mi jasný, že westernový sedla nejsou myšlený pro plňase, ušití na míru plánujeme později, až se valach nasvalí a doroste. Natowa? To co jsem o nich četla v diskuzích, mi nepřijde jako kvalitní sedlo a že je spíš pro koně s nižším kohoutkem? Teda pro obsednutí nechcem sedlo za desítky tisíc, ale zas nechcem koníkovi ublížit...všimla jsem si na inzerci na equichannelu, že tu jedna paní prodává odlehčenou (syntetickou) natowu, co je tohle za sedlo?

14.1.2009 07:48
saddlery

XXX.XXX.178.248

lafina napsal(a):
Jéé, to by mu mohlo sedět, ale bohužel asi bude problém s posedlím - má ho obsedat (teda už s ním začal pracovat) jeden chlápek, známej si na obsednutí netroufá a dohodli jsme se, že bude lepší ponechat to někomu zkušenýmu..takže by to chtělo posedlí 16"

zkuste sedlo 15" s centrovým sedem,16" je na plnase moc dlouhé a pokud najdete sedlo s 15" center sedem což je pro koně lepší a pro jezdce pohodlnější,a sedíte v korektním kontaktním sedu a koni nezavalíte záda dlouhými bars a jezdec se do toho dobře vejde,pač má nohy pod sebou a zadek nenalepený v míse posedlí.

14.1.2009 08:16

saddlery napsal(a):
zkuste sedlo 15" s centrovým sedem,16" je na plnase moc dlouhé a pokud najdete sedlo s 15" center sedem což je pro koně lepší a pro jezdce pohodlnější,a sedíte v korektním kontaktním sedu a koni nezavalíte záda dlouhými bars a jezdec se do toho dobře vejde,pač má nohy pod sebou a zadek nenalepený v míse posedlí.

Jejej, tak daleko moje vědomosti o westernu nesahají. 16" je teda už moc dlouhé? Které sedlo na trhu je to s center sedem, abych měla představu? A jak je to teda s tou natowou, jak jste psal výše? Všude jsem se dočetla, že to není dobré sedlo...

14.1.2009 08:53
kukinatost

XXX.XXX.43.146

lafina napsal(a):

no,jak už tu bylo mnohokrát zmiňováno něoc o Califech, tak já mám jednoho právě šitého nadrobnější ČT, tudíž mi sedí dobře na plňasovi...akorát, jak už psal Kája má cantle seat, ne center...což je snad jediná nevýhoda...ale mylsím, že i v tomto se dá poměrně slušně posadit a necpát nohy dopředu..

14.1.2009 14:15
saddlery

XXX.XXX.178.248

lafina napsal(a):
Jejej, tak daleko moje vědomosti o westernu nesahají. 16" je teda už moc dlouhé? Které sedlo na trhu je to s center sedem, abych měla představu? A jak je to teda s tou natowou, jak jste psal výše? Všude jsem se dočetla, že to není dobré sedlo...

podívej se do diskuze sedla natowa,kvalita koster a tvary jsou otřesné,sice cena levná,ale ty následky,pryč od toho.

14.1.2009 19:32
tadik

XXX.XXX.70.52

lafina napsal(a):

škoda, škoda - sedýlko to je fakt luxusní, když jsem zjistila, že nám nesedí, málem jsem to obrečela

14.1.2009 20:22
saddlery

XXX.XXX.178.248

tadik napsal(a):
škoda, škoda - sedýlko to je fakt luxusní, když jsem zjistila, že nám nesedí, málem jsem to obrečela

které sedýlko ?

14.1.2009 21:05
tadik

XXX.XXX.70.52

saddlery napsal(a):
které sedýlko ?

zařadilo se to moc nízko - to sedlo, co prodávám - že je škoda, že nevyhovuje

14.1.2009 21:08
saddlery

XXX.XXX.178.248

tadik napsal(a):
zařadilo se to moc nízko - to sedlo, co prodávám - že je škoda, že nevyhovuje

to zamrzí,v čem budete jezdit ?

14.1.2009 21:39
tadik

XXX.XXX.70.52

saddlery napsal(a):
to zamrzí,v čem budete jezdit ?

mám ještě bezkostráče, tak jezdím zatim v něm - taky super, ale kvalitní western je kvalitní western...na jaře plánuju zase něco pořídit

Přidejte reakci

Přidat smajlík