Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.2.2009 15:35
termit

XXX.XXX.183.68

Opět otevřená diskuse mě inspirovala založit trochu filozofické téma o tom, co je vlastně pro koně přirozené, jak z hlediska chovatelského, tak jezdeckého. Třebas takové podsazení nebo skákání, westernové disciplíny........
Zajímal by mě prostě váš názor

3.2.2009 16:06
magisek

XXX.XXX.146.93

termit napsal(a):
Opět otevřená diskuse mě inspirovala založit trochu filozofické téma o tom, co je vlastně pro koně přirozené, jak z hlediska chovatelského, tak jezdeckého. Třebas takové podsazení nebo skákání, westernové disciplíny........

Tak to bude mela
Inu pro koně z biologicko-fyziologicky-etologického (to je ale formulace) hlediska není přirozené nic, co s koněm člověk dělá, tím mám na mysli ježdění, boxové ustájení, ohraničený výběh...atd. Kůň je prostě přizpůsoben řekněme na pleistocení podmínky svého života ve společenství svých druhů.
Proto bych řekla, že slovo přirozené ... je použitelné jen pro divoce žijící koně někde v prérii...
Člověk se tomu může snažit přiblížit ale přirozené přirozenosti nikdy nedosáhne.
Proto koně přizpůsobuje on sobě a podmínkám, které mu určuje..............

Auu doufam, že mě neukamenujete.....

3.2.2009 16:50
termit

XXX.XXX.183.68

magisek napsal(a):
Tak to bude mela
Inu pro koně z biologicko-fyziologicky-etologického (to je ale formulace) hlediska není přirozené nic, co s koněm člověk dělá, tím mám na mysli ježdění, boxové ustájení, ohraničený výběh...atd. Kůň je prostě přizpůsoben řekněme na pleistocení podmínky svého života ve společenství svých druhů.
Proto bych řekla, že slovo přirozené ... je použitelné jen pro divoce žijící koně někde v prérii...
Člověk se tomu může snažit přiblížit ale přirozené přirozenosti nikdy nedosáhne.
Proto koně přizpůsobuje on sobě a podmínkám, které mu určuje..............

Auu doufam, že mě neukamenujete.....

Já určitě ne, odpověď se mi líbí

3.2.2009 17:36
evizna

XXX.XXX.139.4

termit napsal(a):

No samozřejmě že běhání dokola po kruhovce před člověkem s oranžovou hůlkou, jak jinak...
Ne, to byl pokus o nemístný vtip, stoprocentně souhlasim s magiskem

Neregistrovaný uživatel

3.2.2009 18:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.83

evizna napsal(a):
No samozřejmě že běhání dokola po kruhovce před člověkem s oranžovou hůlkou, jak jinak...

Je to divný, ale já plně souhlasím s příspěvkem výše. K tomu snad není co dodat...
Káťa

3.2.2009 18:19
jeannej

XXX.XXX.136.161

evizna napsal(a):

ale no tak, že máš něco proti hůlkám mi nevadí, ale co máš proti oranžové?

3.2.2009 18:48
sabina

XXX.XXX.64.178

jeannej napsal(a):
ale no tak, že máš něco proti hůlkám mi nevadí, ale co máš proti oranžové?

také souhlasím...možná bych považovala ještě přirozené to, že se člověk začlení do stádového žití tím, že se s koňmi dokáže v přírodě setkávat...aniž by d nich cokoliv očekával

Neregistrovaný uživatel

3.2.2009 20:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.83

sabina napsal(a):
také souhlasím...možná bych považovala ještě přirozené to, že se člověk začlení do stádového žití tím, že se s koňmi dokáže v přírodě setkávat...aniž by d nich cokoliv očekával

Koupím 10 000 hektarovou pastvinu, koně tam vypustím, prava, budou omezeni plotem, ale jinak je nechám bejt, ať se staraj - přirozeně. Udají mně za týrání zvířat, protože nemaj přístřešek, nemaj krmivo, nemaj napájení, každodenní kontrolu, péči.... To mně jen tak napadlo v souvislosti s tím. FAntasmagorie.

3.2.2009 21:24
thesis

XXX.XXX.151.2

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Koupím 10 000 hektarovou pastvinu, koně tam vypustím, prava, budou omezeni plotem, ale jinak je nechám bejt, ať se staraj - přirozeně. Udají mně za týrání zvířat, protože nemaj přístřešek, nemaj krmivo, nemaj napájení, každodenní kontrolu, péči.... To mně jen tak napadlo v souvislosti s tím. FAntasmagorie.

To je fakt, však kolik lidí už řvou o týrání když má koně někdo nonstop venku, že prej je trápí zimou. Teď jak bude kupa bahna to zas bude případů týrání, chudáčci koníci jsou tak zanedbaní, že mají na sobě několik vrstev bahna

Přidejte reakci

Přidat smajlík