Myslím, že spousta u nás tady čte knihy s koňskou tématikou, ať už odborné, tak beletrii...
Zkust mi, prosím, sestavit, jak by vypadala vaše knihparáda...
Kterou knihu(y) milujete, které vás naopak neoslovily a proč...
díky za názor, beru to jako inspiraci, co ještě koupit či sehnat...:)
kukinatost
napsal(a):
Myslím, že spousta u nás tady čte knihy s koňskou tématikou, ať už odborné, tak beletrii...
Dobré téma
Jinak u mě vedou knihy Monty Robertse.(nejsem si jístá tím přijímením tak se předem omlouvám)
A co se týká románů,beru jako nej spisovatelku Věru Řeháčkovou,většina románů co jsem četla se pohybuje v prostředí koní,ale nejvíce jsou u mě na špici série Jana a Dana
kukinatost
napsal(a):
tak já zkusím ještě vyrobit sou - z odborných beru jako ěnco, o co se třeba ve výcviku opírám - Lonžování od Dominiky Švehlové, Palmann a jeho Skokové ježdění, pak ještě další knihy související s prací ze země - Bea Borelle, Lesley Bayley, a rčo nějakého toho Robertse (ale to ještě v době, kdy jsem byla mladá:), vlastně i Vaška Bořánka.....a dobře se četl i Karol Hollý
je toho spousta..:)
a kdysi jsem naprosto brutálně milovala sérii Bibi a Bubi a pak ještě s Větrem o závod - 6 dílů o holce a dostihácích..:)
lucaf
napsal(a):
Dobré téma
Jinak u mě vedou knihy Monty Robertse.(nejsem si jístá tím přijímením tak se předem omlouvám)
A co se týká románů,beru jako nej spisovatelku Věru Řeháčkovou,většina románů co jsem četla se pohybuje v prostředí koní,ale nejvíce jsou u mě na špici série Jana a Dana
Já co sem početla tak to bylo do malého věku, kdy sem si psala do knížky jak do zápisníčku zážitky z jízd...atd..super to kížka pro děti - MŮJ KAMARÁD KŮŇ
potom to bylo dost naučnejch...encyklopedií, atd...dál KONĚ NELŽOU
Ale největší radost...mi udělala kniha SLAVNÍ KONĚ....fakt paráda, od Bucefalose...po Koroka, přes Phar Lapa...krásné příběhy slavných koní...perfektně illustrované...krásná kniha...
Věci, co potřebuju vědět jinak a jinde načítám na internetě...ale přemýšlím o koupi knížky o lonžování...
sabina
napsal(a):
Já co sem početla tak to bylo do malého věku, kdy sem si psala do knížky jak do zápisníčku zážitky z jízd...atd..super to kížka pro děti - MŮJ KAMARÁD KŮŇ
Ale největší radost...mi udělala kniha SLAVNÍ KONĚ....fakt paráda, od Bucefalose...po Koroka, přes Phar Lapa...krásné příběhy slavných koní...perfektně illustrované...krásná kniha...
Věci, co potřebuju vědět jinak a jinde načítám na internetě...ale přemýšlím o koupi knížky o lonžování...
Pro Sabinu- Kde jsi sehnala tu knížku Slavní koně?
Jinak tu knihu Můj kamarád kůň můžu nabídnout k prodeji. Máme dvě.
sabina
napsal(a):
Páni..tak o knize SLAVNÍ KONĚ jsem ani nevěděla...
Prosím tě kde jsi to sehnala?A kolik stojí?Tato kniha by mě vážně hodně zajímala
kukinatost
napsal(a):
tak já zkusím ještě vyrobit sou - z odborných beru jako ěnco, o co se třeba ve výcviku opírám - Lonžování od Dominiky Švehlové, Palmann a jeho Skokové ježdění, pak ještě další knihy související s prací ze země - Bea Borelle, Lesley Bayley, a rčo nějakého toho Robertse (ale to ještě v době, kdy jsem byla mladá:), vlastně i Vaška Bořánka.....a dobře se četl i Karol Hollý
je toho spousta..:)
a kdysi jsem naprosto brutálně milovala sérii Bibi a Bubi a pak ještě s Větrem o závod - 6 dílů o holce a dostihácích..:)
Moc hezké téma, koně jsem pořádně potkala až v patnácti letech takže do té doby jsem přečetla cokoliv co slibovalo alespoň malinko koňské tématiky.
Nejradši mám a četla jsem ji snad stokrát knihu Černý krasavec od Anny Sewellové, ale pozor to staré vydání, mám dvě jiné a jsou samý obrázek a příběh je zkrácený. Kdyby někdo měl to staré koupím!
Jinak mám moc ráda knihu Chlapec a kůň i když je smutná a taky třeba Madlenka a kůň zlatohřívák nebo Taxis na nultém kilometru či knihu Baba, nebo Léto jako když vyšije....měla jsem štěstí, že se před lety rušila městská knihovna kam jsem dobře deset let chodila takže jsem si spoustu těchhle starých knížek odnesla domů, no hotový poklad.
A z naučných asi nejvíce čerpám z Duška Chov koní, Jezdectví do kapsy, Pallmana a nově mám Bey Borelle (snad jsem je moc nezkomolila).
Jinak jsem ročník 1980 takže ty Bibi a Bubi a nové dívčí romány mě už nezastihly, ale když se mi to dostane do ruky ráda to zhltám i teď.
ziki
napsal(a):
Moc hezké téma, koně jsem pořádně potkala až v patnácti letech takže do té doby jsem přečetla cokoliv co slibovalo alespoň malinko koňské tématiky.
Nejradši mám a četla jsem ji snad stokrát knihu Černý krasavec od Anny Sewellové, ale pozor to staré vydání, mám dvě jiné a jsou samý obrázek a příběh je zkrácený. Kdyby někdo měl to staré koupím!
Jinak mám moc ráda knihu Chlapec a kůň i když je smutná a taky třeba Madlenka a kůň zlatohřívák nebo Taxis na nultém kilometru či knihu Baba, nebo Léto jako když vyšije....měla jsem štěstí, že se před lety rušila městská knihovna kam jsem dobře deset let chodila takže jsem si spoustu těchhle starých knížek odnesla domů, no hotový poklad.
A z naučných asi nejvíce čerpám z Duška Chov koní, Jezdectví do kapsy, Pallmana a nově mám Bey Borelle (snad jsem je moc nezkomolila).
Jinak jsem ročník 1980 takže ty Bibi a Bubi a nové dívčí romány mě už nezastihly, ale když se mi to dostane do ruky ráda to zhltám i teď.
no, tak já jsem rok výroby 83:) a Bibi a Bubi jsou absolutní klasika..:))
lucaf
napsal(a):
Páni..tak o knize SLAVNÍ KONĚ jsem ani nevěděla...
Prosím tě kde jsi to sehnala?A kolik stojí?Tato kniha by mě vážně hodně zajímala
Teda zrovna jsem se chtěla podívat na svou knihu Slavní koně a mám ji ještě u rodičů.... ale chtěla jsem vám napsat že je starší tak deset let určitě.
Uživatel s deaktivovaným účtem

kukinatost
napsal(a):
Tak Bibi a Bubi u mě taky vede! Mám ji moc ráda a i dnes si je přečtu, i když je umím zpaměti . Dál asi Zaříkávač koní - kniha je jiné než film, taky Slavní koně, M. Roberts, Já kůň - velká kniha péče o koně, pak Koně formule 1 a tak. Ty novější knihy ani nemám, spíše starší. Ju a ještě bych zapomněla, taková mega tlustá knížka, nějak Chov koní a učilo se z toho na veterině. Nemám ji u sebe abych koukla, ale ta má pro mě velkou hodnotu.
kukinatost
napsal(a):
Koně Formule A 1/1 taky není k zahození. Je tam vyprávění o Korokovi, Masisovi, prostě paráda. Kniha je staršího vydání. No a ještě Sláva pro dva /Anilin/ taky pěkné.
Autobiografie D.Francise a třeba i kniha od V. Vydry.

napsal(a):
Tak Bibi a Bubi u mě taky vede! Mám ji moc ráda a i dnes si je přečtu, i když je umím zpaměti . Dál asi Zaříkávač koní - kniha je jiné než film, taky Slavní koně, M. Roberts, Já kůň - velká kniha péče o koně, pak Koně formule 1 a tak. Ty novější knihy ani nemám, spíše starší. Ju a ještě bych zapomněla, taková mega tlustá knížka, nějak Chov koní a učilo se z toho na veterině. Nemám ji u sebe abych koukla, ale ta má pro mě velkou hodnotu.
Tak koukám a Slavní koně - Zdenfěk Mahler a rok 1992.
kukinatost
napsal(a):
No jo já jsem četla z toho asi tak tři díly ale myslím to má víc ne? Ono rodiče mi tyhle knížky nekupovali( teda naučné jo )a tak asi jak to bylo nové tak to bylo v knihovně furt rozpůjčené já jsem spíš objevovala ty starší, si pamatuju že paní knihovnice kvůli mě udělaly i výstavku knížek o koních protože jsem je furt otravovala s dotazama jestli o nějaké knížce neví, no a já si je všecky z té výstavky půčila
, teď jsem vzpoměla třebas na Ryzáčka od Steibecka a nebo Útěk s Luciferem a nebo Jasava či Spor o poníka...bylo by jich mraky

napsal(a):
A jé, no Černý krasavec!!!!!!!!!! Ten je úžasný a jeho Ryzka
napsal(a):
Jo jsem si říkala že už ji mám dlouho, naschvál jaký příběh máte ze Slavných koní nejradši? Já Báječná Halla vždycky to obrečím ani se tomu nechce věřit....ale hezké jsou všechny a taky ty obrázky....jsem svého času z ní měla i referát o Napoleonových bělouších učitelka dějepisu čuměla
tak jsem si vylepšila průměr jedničkou...

ziki
napsal(a):
Jo jsem si říkala že už ji mám dlouho, naschvál jaký příběh máte ze Slavných koní nejradši? Já Báječná Halla vždycky to obrečím ani se tomu nechce věřit....ale hezké jsou všechny a taky ty obrázky....jsem svého času z ní měla i referát o Napoleonových bělouších učitelka dějepisu čuměla
tak jsem si vylepšila průměr jedničkou...
JJ Halla a Korok! Jak ho přivezli a vyměnili za slámu... taky to ořvu
napsal(a):
No jo Korok, o tom je skvělá knížka Taxis na nultém kilometru a taky je moc hezká Dostihová čítanka, vůbec o dostihácích je toho asi nejvíc, jo Slávu pro dva o Anilinovi taky sháním tu mi v knihovně někdo vyfoukl...
napsal(a):
Koně formule 1 mám taky doma
Jé holky...tu knihu jsem dostala darem...tudíž netuším, kdeji moje nejmilovanější kamarádka sehnala.... ale je fakt parádní...nádherně malovan..fakt super
I přítel si každý večer nechal přečíst jeden příběh...u čehož v polovině usnul...ale Phar Lapa i viděl...
napsal(a):
tyjo, Slavné koně mám doma od svého raného dětství a nikdy jsem ji nepřečetla, protože se mi nelíbili obrázky :oD ted už jsem na ni zapomněla, musím ji vyštrachat a přečíst si ji ;)
jinak u mě taky vede nádherně zpracovaná knížka montyho robertse- můj život s koňmi, ale co mi asi navždy zůstane v paměti je naprosto dokonalá knížka S VĚTREM O ZÁVOD, má i pokračování, vypráví skutečný příběh o hříběti dostiháka s křivýma nohama které majitel odepsal, ale mladá holka, sama postižená kratší nohou se ho ujme, cvičí s ním, chodí s ním plavat a nohy se mu narovnají a on pak vyhraje slavné dostihové závody. je to podle pravdy a dostalo to několik cen, opravdu doporučuju!

ziki
napsal(a):
No jo Korok, o tom je skvělá knížka Taxis na nultém kilometru a taky je moc hezká Dostihová čítanka, vůbec o dostihácích je toho asi nejvíc, jo Slávu pro dva o Anilinovi taky sháním tu mi v knihovně někdo vyfoukl...
Jj Sláva pro dva, ta je taky super! A ještě nějak se to jmenovalo Kůň pro Borise. Taky moc hezký.... Já si teď z konihovny donesla Můj prolhaný kůň a pak Koně, s ilustracemi od Reiner Zieger, užasné kreslené obrázky.

nikootin
napsal(a):
tyjo, Slavné koně mám doma od svého raného dětství a nikdy jsem ji nepřečetla, protože se mi nelíbili obrázky :oD ted už jsem na ni zapomněla, musím ji vyštrachat a přečíst si ji ;)
jinak u mě taky vede nádherně zpracovaná knížka montyho robertse- můj život s koňmi, ale co mi asi navždy zůstane v paměti je naprosto dokonalá knížka S VĚTREM O ZÁVOD, má i pokračování, vypráví skutečný příběh o hříběti dostiháka s křivýma nohama které majitel odepsal, ale mladá holka, sama postižená kratší nohou se ho ujme, cvičí s ním, chodí s ním plavat a nohy se mu narovnají a on pak vyhraje slavné dostihové závody. je to podle pravdy a dostalo to několik cen, opravdu doporučuju!
Slavné koně si určitě přečti . A začni odzadu
sabina
napsal(a):
Koně formule 1 mám taky doma
Jé holky...tu knihu jsem dostala darem...tudíž netuším, kdeji moje nejmilovanější kamarádka sehnala.... ale je fakt parádní...nádherně malovan..fakt super
I přítel si každý večer nechal přečíst jeden příběh...u čehož v polovině usnul...ale Phar Lapa i viděl...
Ta moje je 100% nového vydání..zkusím nafotit a dodat...taky zjistit od kud je

napsal(a):
Slavné koně si určitě přečti . A začni odzadu
A z fotkových knížek je užasná Kouzlo koně od Tomáše Míčka. A nesmím zapomenout na Divoký koník Ryn od Bohumila Říhy.
A Vydrův Rok s koňmi jsem přečetla taky jedním dechem....
Uf, už dost ne?
kukinatost
napsal(a):
Jojo,Bibi a Bubo mám asi 6dílů-u toho jsem si vždycky snila že bych chtěla žít jako ona a prožívat ty dobrodužství
Pak mám přečtené všechny Herioty a Durely-sice to nejsou jen koně,ale mám je moc ráda..
Taky Dostihová čítanka byla fajn-to povídání trenérů a jezdců.
A takové ty romány s koníky pro holky bylivšechny super.
napsal(a):
Jj Sláva pro dva, ta je taky super! A ještě nějak se to jmenovalo Kůň pro Borise. Taky moc hezký.... Já si teď z konihovny donesla Můj prolhaný kůň a pak Koně, s ilustracemi od Reiner Zieger, užasné kreslené obrázky.
Jo Koně s těmi ilustracemi Reiner Zieger to byla moje vůbec první knížka takže je totálně zdevastovaná, ohmataná a podle ní jsem se pokoušela kreslit ale ty krásné obrázky zřejmě nikdy nezvládnu....
Taky jsem strašně toužila po knize Bílí koně starokladrubští v knihovně měla vytrhané listy, mě se totiž tak strašně líbila že jsem ji chtěla jako nevrátit aže před pár lety mi ji brácha koupil v antikvariátu a dostala jsem ji konečně po těch letech na vánoce.
kukinatost
napsal(a):
Přijde mi že dřív tak do roku 95 těch knížek byla tak málo,že člověk je znal nazpaměť a nějak si jich více vážil a četl to pořád dokola..a všechny měl doma..
Teď jich je tolik,že mě všechno přijde na jedno kopyto a už to tak neprožívám..
nikootin
napsal(a):
Niki poslala jsem ti email..kouni na něj ju

proxima
napsal(a):
Přijde mi že dřív tak do roku 95 těch knížek byla tak málo,že člověk je znal nazpaměť a nějak si jich více vážil a četl to pořád dokola..a všechny měl doma..
Teď jich je tolik,že mě všechno přijde na jedno kopyto a už to tak neprožívám..
Přesně tak Eví. Teď už je ani nekupuju, je to pořád dokola. A když čtu že kůň musí být co 6 týdnů nakován!!! Tak to mě bere teda

ziki
napsal(a):
Jo Koně s těmi ilustracemi Reiner Zieger to byla moje vůbec první knížka takže je totálně zdevastovaná, ohmataná a podle ní jsem se pokoušela kreslit ale ty krásné obrázky zřejmě nikdy nezvládnu....
Taky jsem strašně toužila po knize Bílí koně starokladrubští v knihovně měla vytrhané listy, mě se totiž tak strašně líbila že jsem ji chtěla jako nevrátit aže před pár lety mi ji brácha koupil v antikvariátu a dostala jsem ji konečně po těch letech na vánoce.
Tak já ji mám ještě v super stavu! Ale taky jsem z ní obkreslovala, hihi!

proxima
napsal(a):
Nebo že kůň má mít box s mříží nejlépe a deku na noc..
Nedodržujeme předepsané standardy
napsal(a):
Nedodržujeme předepsané standardy
Děcka, tak já mám tu stejnou s rokem vydání tak starým...ani sem si nevšimla...
Aby někdo věděl...tak takhle vypadá obal
Vřele doporučuju
sabina
napsal(a):
Vřele doporučuju
Doporučuješ....fajn.
Ale já teď koukala na internet a na vydavatelství,to je v likvidaci a prošla jsem cca 15 stránek a knížka nikde
Tak neprodává jí někdo?Případně nepůjčí?

sabina
napsal(a):
čumím na net celou dobu..knihu jsem našla...s obsahem..ale aby tam byla cena...nic..kurnik
Jj to je přesně ona! A normálně je u Koroka Chaloupka poznat. Krásný obrázek.
sabina
napsal(a):
Psala sem už i kamarádce, kde ji schrastila..ale neodepisuje...ale někde v Brně určitě...
Jinak zkusit třeba zaovlat na Equi...třeba by sehnaly...myslím že nebude dražší jak 300,-
No tak na equi... jem jí našla taky...ale je tam jen psané vydavatelství,a to jak jsem zjistila je v likvidaci

sabina
napsal(a):
tak koukám jak puk...ale asi není v prodeji....
Myslím že ta už bude leda v antikvariátech nebo v knihovnách
lucaf
napsal(a):
Dobré téma
JJ Jana a Dana mám doma pouze 1 díl tohoto příběhu a je to hodně dobrý no nejvíce se mi líbí také knihy-romány od Věry Řeháčkové a potom je to odborná kniha od Palmana(nevím zda to mám dobře napsané ale je to kniha o skokovém ježdění..velmi dobrá-podle mě
mimochodem nemáte někdo na prodej knihy od Věry Řeháčkové jana a Dana ten navazující díl??

sabina
napsal(a):
jj to spíš...možná bych mohla zkusit ji přeskenovat a dat na web..jestli to bude čitelný...ale myslím že s těma ilustracema těžko...
Tak zkusit třeba jednu stranu, jak to bude vypadat. Já skener nemám... ale ta knížka za to fakt stojí!
horseslower
napsal(a):
mě se líbí knížka práce ze země od lesley bayleyové
Taky mi přijde, že současné knížky o koních jsou na jedno brdo. Nedávno jsem vyrazila do knihkupectví s tím, že si nějakou knihu pořídím, ale byla jsem zklamaná. Jsou to většinou knihy o péči koně, ale spíš hledám nějaké příběhy, povídání o slavných koních atd.
Jinak tu knihu Slavní koně,nemáte někdo na prodej?
marketka
napsal(a):
Taky mi přijde, že současné knížky o koních jsou na jedno brdo. Nedávno jsem vyrazila do knihkupectví s tím, že si nějakou knihu pořídím, ale byla jsem zklamaná. Jsou to většinou knihy o péči koně, ale spíš hledám nějaké příběhy, povídání o slavných koních atd.
na prodej, momentálně jsem zjistila, že ji mají asi tři lidi a k dostání nejní...
myslím, že se asi neprodá
sabina
napsal(a):
Vřele doporučuju
Tuto knihu mám taky koupila jsem ji v antikvariátu.Nemohu jí vynachválit.Pravdivé příběhy těch nejslavnějších koní,je tio šíleně dojemné.
lucaf
napsal(a):
Dobré téma
Doporučuji Nezkrotní vládci pastvin a
08# Kůň pro krakonoše,něco jiného než ty dnešní knížky,mám jich spoustu,ale ve všech je to samé
,z těch novějších mohu pochválit
Jezdectví,ta i laika zasvětí do jezdeckého sportu,stručně vypovídá o každé úloze.Ale ti dvě první jmenované jsou nádherné a navíc Kůň pro krakonoše´,vypráví o výpravě na huculech zkz Krkonošemi,dá se říci že je veden formou deníčku,výprava se opravdu uskutečnila.
sheril
napsal(a):
Doporučuji Nezkrotní vládci pastvin a
08# Kůň pro krakonoše,něco jiného než ty dnešní knížky,mám jich spoustu,ale ve všech je to samé
,z těch novějších mohu pochválit
Jezdectví,ta i laika zasvětí do jezdeckého sportu,stručně vypovídá o každé úloze.Ale ti dvě první jmenované jsou nádherné a navíc Kůň pro krakonoše´,vypráví o výpravě na huculech zkz Krkonošemi,dá se říci že je veden formou deníčku,výprava se opravdu uskutečnila.
Ještě super je knížka - KONĚ NELŽOU
Vydal nadační fond Hucul r. 2003
Jarmila Jelínková, Vladimír Vopratil...
Je to srandovní vyprávění malého huculské hříbátka jeho životem mezi lidmi...
Příjemný... děsně ze života...
kukinatost
napsal(a):
Baby, a když ne prodat tu knihu - Slavní koně, nebyl by ochoten jí někdo třeba za nějakou zálohu půjčit? Ráda bych si to přečetla,ale jak sleduju, je vcelku nesehnatelná....
jo jinak, já taky ještě určo komplet Herriota, pak Granta Kendalla - Zvěrolékař v Kentucky - věnuje se právě léčbě jenom koni - tokový Herriot přes koně:)
Jo a ty moje knihy s Větrem o závod - bylo jich 6 - První díl byl Hříbě jménem hvězda, pak Ashleyina Hvězda, Hvězda vítězí a spol....
kukinatost
napsal(a):
Tak jako ostatní- Slavní koně, je prostě fantastická a třeba "Po zatmění meteor" jsem obrečela. Je fakt, že já ji dostala před víc jak deseti lety, takže fakt jen antikvariáty a knihovny.
Miluju knihu fotografií Krása koně od Karola Benického, texty Zdeňka Mahlera- jsou tam fantastické fotky, ale taky minimálně už deset let staré.
Co se týče nekoňských knížek- všechno od Geralda Durella, pak klasiku jako je Remarque- od toho mám přečteno skoro vše až na jednu nebo dvě knihy, předloni jsem narazila na knížku Nefertiti od Jacquelin Dauxoisové- přečteno během 14dnů cca 310stránek.
marketka
napsal(a):
Bohužel, mám ji, ale neprodám. Mám ji už víc jak deset let.
iridales
napsal(a):
Bohužel, mám ji, ale neprodám. Mám ji už víc jak deset let.
Jani, když by byl někdo ochoten se zaručit, že knížka přijde zpět celá...jsem ochotna ji půjčit....ale ráda bych touhle svojí inicativou měla knihu celou a v pořádku pak doma...takže pokud bude někdo schopen se zaručit...klidně ji půjčím...
Odpoledne si ji vyzvednu a zkusím to naskenovat..pak se ozvu..
sabina
napsal(a):
Jani, když by byl někdo ochoten se zaručit, že knížka přijde zpět celá...jsem ochotna ji půjčit....ale ráda bych touhle svojí inicativou měla knihu celou a v pořádku pak doma...takže pokud bude někdo schopen se zaručit...klidně ji půjčím...
Odpoledne si ji vyzvednu a zkusím to naskenovat..pak se ozvu..
spíš schopen se zaručit tím, že se mi vrátí...nerada bych narazila na někoho, kdo si ji za nějakou posranou zálohu nechá..jelikož je vcelku k nesehnání
Nebo nakopíruju listy a spichnu to podle toho jak jdou příběhy.....klidně bych papíry a toner objetovala, kdyby to bylo k přečtení
sabina
napsal(a):
spíš schopen se zaručit tím, že se mi vrátí...nerada bych narazila na někoho, kdo si ji za nějakou posranou zálohu nechá..jelikož je vcelku k nesehnání
Nebo nakopíruju listy a spichnu to podle toho jak jdou příběhy.....klidně bych papíry a toner objetovala, kdyby to bylo k přečtení
no, vy jste mě tu právě tím čtením docela vyhecovaly...mám spousty knih, některé fakt milovné...a myslím, že si jich dokážu vážit..kdybys byla ochotna to nafotit, ráda zaplatím..:)
navíc ostudu bys mi mohla pekelnou udělat i tady:))
kukinatost
napsal(a):
no, vy jste mě tu právě tím čtením docela vyhecovaly...mám spousty knih, některé fakt milovné...a myslím, že si jich dokážu vážit..kdybys byla ochotna to nafotit, ráda zaplatím..:)
navíc ostudu bys mi mohla pekelnou udělat i tady:))
Ostudu tady. to asi ne...nejsem ten typ člověka, co by se posmíval přes net...
Ok, slíbila jsem, že to zkusím naskenovat pro zbytek...a uvidíme co z toho vyleze...zítra to zkusím v práci nakopírovat..kdyby to nešlo...ale když slíbíš že to dojde ok...tak ti ji pošlu.
iridales
napsal(a):
Tak jako ostatní- Slavní koně, je prostě fantastická a třeba "Po zatmění meteor" jsem obrečela. Je fakt, že já ji dostala před víc jak deseti lety, takže fakt jen antikvariáty a knihovny.
Miluju knihu fotografií Krása koně od Karola Benického, texty Zdeňka Mahlera- jsou tam fantastické fotky, ale taky minimálně už deset let staré.
Co se týče nekoňských knížek- všechno od Geralda Durella, pak klasiku jako je Remarque- od toho mám přečteno skoro vše až na jednu nebo dvě knihy, předloni jsem narazila na knížku Nefertiti od Jacquelin Dauxoisové- přečteno během 14dnů cca 310stránek.
Musím souhlasit, že starý dobrý Černý Krasavec, Baba, Dívka v sedle, Chlapec a kůň, z novějších určitě Jezdci J. Cooperové a detektivky. Z odborných se vracím k Chovu koní od Duška, pak Jezdectví a dostihový sport, Chov a športové využitie koní, Skokové ježdění, Krmení koní.
Kdyby měl někdo na prodej - třeba i oskenované a vytisklé knihy Jasava a Kůň v lesích, tak mám zájem.
kukinatost
napsal(a):
Já kromě Paalmana a Bey Borelle přihodím možná ještě nezmíněné knížky Drezura od stupně Z do stupně T a Hovory o drezuře od p. Záliše, poučné čtení, inspirují mě při práci s mlaďochem.
A díky za připomenutí Bibi a Bubo, úplně jsem zapoměla, že jsem dvě četla
kukinatost
napsal(a):
Asi začnu od těch nejstarších a pro mně nejcennějších...
Chov koní a domácího zvířectva - Basil Macalík, Antonín Stach (1911)
Nový způsob léčení zvířat (vydáno kolem 1910)
Hipologie, Vojenský ústav - Josef Kračmar (1923)
Fyziologie domácích zvířat - William O. Reece (1998)
Nejvýznamější plemeníci - Vlastimil Sixta (2006?)
Hříbata - Stanislav Hošák (2008)
Chov koní - Dušek a koletiv (1998)
Hovory o drezúře - Záliš (1998?)
Drezúra od stupně Z do stupně T
a posuta dalších, méně významných knih :-)
famona
napsal(a):
Musím souhlasit, že starý dobrý Černý Krasavec, Baba, Dívka v sedle, Chlapec a kůň, z novějších určitě Jezdci J. Cooperové a detektivky. Z odborných se vracím k Chovu koní od Duška, pak Jezdectví a dostihový sport, Chov a športové využitie koní, Skokové ježdění, Krmení koní.
Kdyby měl někdo na prodej - třeba i oskenované a vytisklé knihy Jasava a Kůň v lesích, tak mám zájem.
O čem je Kůň v lesích? Úplně vidím jak vypadá ta kniha a vím že jsem ji četla ale vůbec nevím o čem to bylo....
Ještě vzpomenu: Jan Cimbura, není celá o koních, ale moc hezká i film a v podobném duchu Stezkou života.
A poslední knížka co jsem si koupila novou minulý rok je Kůň který si mě vybral, taky moc hezká.
A úplně jsem zapoměli na Dobeše Jízda na koni tam se taky chodím radit :-)
kukinatost
napsal(a):
Pro mě je z odborné literatury určitě dobré Lonžování od Švehlové a jinak knížky od Dicka Francise. Takové ty Enciklopedie, Péče o koně, jezdění na koni a podobné mi přijde všechno na jedno brdo a navíc v plno věcech se mi jejich názory nebo metody či obrázky jak zprávně jezdit teda vůbec nelíbí
pilgrisek
napsal(a):
Pro mě je z odborné literatury určitě dobré Lonžování od Švehlové a jinak knížky od Dicka Francise. Takové ty Enciklopedie, Péče o koně, jezdění na koni a podobné mi přijde všechno na jedno brdo a navíc v plno věcech se mi jejich názory nebo metody či obrázky jak zprávně jezdit teda vůbec nelíbí
No já ze svých mladých let mám asi 25 dílů Dívek v sedlech, prvních pár bylo fajn, ale pak už kvalita klesala. Jana a Dana byla super, mám 3 díly ( víc myslím ani není ). Ze začátku jsem jezdila asi 1 x za 2 měsíce ( doma se vždycky udělal velký "výlet", matka s bratrem šli do restaurace nebo nakupovat, mě zaplatili hodinu vyjížďky a to mi muselo stačit ), proto jsem hltala snad každou koňskou encyklopedii. V něčem mi pomohly, ale často jsem narazila na fakt, že v knihách bylo něco jiného a na druhé straně "prosimtě vždyť se to dělá takhle, co meleš za hlouposti". Jediná kniha, co je opravdu fajn je obrovská kniha s názvem Kůň, je tam spoustu koňských plemen, vyprávění o slavných koních - Bukefalos, Marengo... No a nakonec si nechávám Montyho Robertse - Můj život s koňmi, ta mi dala opravdu hodně, chtěla bych si od něj přečíst i Plachého chlapce, ale to až bude mít den 48 hodin ...
kobylkalucni
napsal(a):
No já ze svých mladých let mám asi 25 dílů Dívek v sedlech, prvních pár bylo fajn, ale pak už kvalita klesala. Jana a Dana byla super, mám 3 díly ( víc myslím ani není ). Ze začátku jsem jezdila asi 1 x za 2 měsíce ( doma se vždycky udělal velký "výlet", matka s bratrem šli do restaurace nebo nakupovat, mě zaplatili hodinu vyjížďky a to mi muselo stačit ), proto jsem hltala snad každou koňskou encyklopedii. V něčem mi pomohly, ale často jsem narazila na fakt, že v knihách bylo něco jiného a na druhé straně "prosimtě vždyť se to dělá takhle, co meleš za hlouposti". Jediná kniha, co je opravdu fajn je obrovská kniha s názvem Kůň, je tam spoustu koňských plemen, vyprávění o slavných koních - Bukefalos, Marengo... No a nakonec si nechávám Montyho Robertse - Můj život s koňmi, ta mi dala opravdu hodně, chtěla bych si od něj přečíst i Plachého chlapce, ale to až bude mít den 48 hodin ...
Ahoj všem..tak jsem naskenovala první část báječné Hally jen tak...zkuste to...dávám odkaz..stačí na obrázek kliknout a zvětší se rozlišení...zkusila bych to ještě trochen upravit...
tak se mrknite...myslim že by to šlo..
http://www.gabikovci.estranky.cz/fotoalbum/ amir/bajecna-halla/187 (mezere před Amir)
sabina
napsal(a):
Ahoj všem..tak jsem naskenovala první část báječné Hally jen tak...zkuste to...dávám odkaz..stačí na obrázek kliknout a zvětší se rozlišení...zkusila bych to ještě trochen upravit...
tak se mrknite...myslim že by to šlo..
http://www.gabikovci.estranky.cz/fotoalbum/ amir/bajecna-halla/187 (mezere před Amir)
Páni Sabi...jde toTak skenuj skenuj popelko
Já bych prosila ty Slavné koně
lucaf
napsal(a):
Na večerníčky jsem už stará
Tak první oficiální příběh z knihy je na webu
www.gabikovci.estranky.cz v sekci fotoalbum - Amir - černý kůň středověku
Hodně zdaru..já prchám chrnět...dobrou
ziki
napsal(a):
O čem je Kůň v lesích? Úplně vidím jak vypadá ta kniha a vím že jsem ji četla ale vůbec nevím o čem to bylo....
Ještě vzpomenu: Jan Cimbura, není celá o koních, ale moc hezká i film a v podobném duchu Stezkou života.
A poslední knížka co jsem si koupila novou minulý rok je Kůň který si mě vybral, taky moc hezká.
A úplně jsem zapoměli na Dobeše Jízda na koni tam se taky chodím radit :-)
Už si na Koně v lesích taky moc nepamatuji - jen mlhavě, že se snad chlapci v lese ztratí kůň (nebo ho někdo ukradne) a on se ho sám vydá hledat do lesů.
karwen
napsal(a):
Docela pěkné, ale je to spíš o Alexandrovi, ne o koni...
tak to já ráda odbornější koňskou literaturu než-li beletrii,takže u mě je to:
Skokové jezdectví-A. Pallman,
Jízda na koni- J. Dobeš,
Lonžování- D. Švehlová,
Drezúra od Z to T - Knopfhart,
a v poslední době nejčtenější
Přírodní léčba koně a Než přijde veterinář.