Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.2.2009 23:08
vilu

XXX.XXX.202.182

Dnes jsem se setkala s člověkem, který dal do huby svému koni "konstrukci" nad kterou mi zůstává rozum stát (a to nejen mě).
Opravdu to vypadalo jako pelhamové jednou lomené udidlo ale zapnuté do uzdečky obráceně - tak, že ramena páky směřovala "nahoru" vlastně souběžně s lícnicema uzdečky a na konce ramen byly přidělané otěže (nikoliv dvojité - v tomto případě by to snad ani nešlo).
Zajímalo by mě, jestli jste se s něčím podobným někdy setkaly + případné foto. Já jsem tohle viděla poprvé a zrovna profesionálním dojmem to na mě nezapůsobilo a o tom, že koník z toho odvařejnej nebyl ani nemluvě.

13.2.2009 01:06
klawdie

XXX.XXX.159.239

vilu napsal(a):
Dnes jsem se setkala s člověkem, který dal do huby svému koni "konstrukci" nad kterou mi zůstává rozum stát (a to nejen mě).
Opravdu to vypadalo jako pelhamové jednou lomené udidlo ale zapnuté do uzdečky obráceně - tak, že ramena páky směřovala "nahoru" vlastně souběžně s lícnicema uzdečky a na konce ramen byly přidělané otěže (nikoliv dvojité - v tomto případě by to snad ani nešlo).
Zajímalo by mě, jestli jste se s něčím podobným někdy setkaly + případné foto. Já jsem tohle viděla poprvé a zrovna profesionálním dojmem to na mě nezapůsobilo a o tom, že koník z toho odvařejnej nebyl ani nemluvě.

Myslím, že máš na mysli udidlo jmenem baucher, nejedná se o žádné týraní v podobě špatně zapnutého udidla, ale o celkem běžně používané udidlo...pusobí lehce na týl.

13.2.2009 09:46
vilu

XXX.XXX.202.182

klawdie napsal(a):
Myslím, že máš na mysli udidlo jmenem baucher, nejedná se o žádné týraní v podobě špatně zapnutého udidla, ale o celkem běžně používané udidlo...pusobí lehce na týl.

Baucher to určitě nebyl. Jsem si skoro na 100% jistá, že to byl pelham ale zapnutý úplně "naruby" tak, jak jsem již popsala nahoře.

13.2.2009 09:51
vilu

XXX.XXX.202.182

klawdie napsal(a):

Zkus si představit na tvé fotce pelham tak, že ramena směřují nahoru (stejne jako baucher), do největšího kroužku udidla, který je nejblíž u huby koně jsou zapnuté lícnice a do konců páky, která je skoro podélně lícnic jsou zapnuté otěže.

13.2.2009 10:04
horallka

XXX.XXX.7.16

vilu napsal(a):
Zkus si představit na tvé fotce pelham tak, že ramena směřují nahoru (stejne jako baucher), do největšího kroužku udidla, který je nejblíž u huby koně jsou zapnuté lícnice a do konců páky, která je skoro podélně lícnic jsou zapnuté otěže.

Vilu to je těžký když nemáš fotku toho cos viděla.Je to možný že z nějakýho bůh ví jakýho důvodu to měli zapnutý blbě ale je i možný že to bylo nějaký udidlo cos prostě nikdy před tím neviděla a měli ho dobře zaplý.Jestli je ještě někdy uvidíš tak se jich zeptej a budeš mít jasno!

13.2.2009 10:22

horallka napsal(a):
Vilu to je těžký když nemáš fotku toho cos viděla.Je to možný že z nějakýho bůh ví jakýho důvodu to měli zapnutý blbě ale je i možný že to bylo nějaký udidlo cos prostě nikdy před tím neviděla a měli ho dobře zaplý.Jestli je ještě někdy uvidíš tak se jich zeptej a budeš mít jasno!

zkus nám to nakreslit - třeba na tu fotku, mě by to zajímalo co zas lidi vymysleli!

13.2.2009 10:38
vilu

XXX.XXX.202.182

horallka napsal(a):

Fotku nemám ale zkusila jsem sesmolit nákres na koňské hlavě a myslím, že je to z toho už docela pochopitelné ;-) Na otázku jestli to udidlo nemá obráceně, byla odpověď typu "nee, takhle to dámáme koním a je to dobře" ale soudě už jen podle sedu toho člověka a přístupu vůbec to asi žádný odborník nebyl.

13.2.2009 10:49

vilu napsal(a):
Fotku nemám ale zkusila jsem sesmolit nákres na koňské hlavě a myslím, že je to z toho už docela pochopitelné ;-) Na otázku jestli to udidlo nemá obráceně, byla odpověď typu "nee, takhle to dámáme koním a je to dobře" ale soudě už jen podle sedu toho člověka a přístupu vůbec to asi žádný odborník nebyl.

ježiš! a jakto že to takhle drželo, že se to neotočilo? Dyt to snad neni ani fyzicky možný!

13.2.2009 10:51
kikuska

XXX.XXX.112.34

chypi napsal(a):
ježiš! a jakto že to takhle drželo, že se to neotočilo? Dyt to snad neni ani fyzicky možný!

Nějak nechci domýšlet působení takto zaplého udidla na hubu a celkově hlavu koně...

13.2.2009 10:57
vilu

XXX.XXX.202.182

chypi napsal(a):

Tím, že otěže nepovoloval to opravdu fyzicky možné je... :-/

13.2.2009 11:01
stalonek

XXX.XXX.163.66

vilu napsal(a):
Tím, že otěže nepovoloval to opravdu fyzicky možné je... :-/

nebo tam mohl mít třeba nějakou fintu na nánosáku,měl nánosák?

13.2.2009 11:06
vilu

XXX.XXX.202.182

stalonek napsal(a):
nebo tam mohl mít třeba nějakou fintu na nánosáku,měl nánosák?

Kdyby měl nánosník, tak ho tam nakreslim... na fotku jsem přikreslila vše co měl ten kůň na hlavě.

13.2.2009 11:07
stalonek

XXX.XXX.163.66

vilu napsal(a):
Kdyby měl nánosník, tak ho tam nakreslim... na fotku jsem přikreslila vše co měl ten kůň na hlavě.

ok ok

13.2.2009 21:01
bonita

XXX.XXX.93.45

vilu napsal(a):

no panecku, asi by som to tomu cloveku samemu narvala do huby, ten by sa potom urcite tvaril stastne...

16.2.2009 07:15
spirit

XXX.XXX.92.178

bonita napsal(a):
no panecku, asi by som to tomu cloveku samemu narvala do huby, ten by sa potom urcite tvaril stastne...

to je nějaký vtip ne? Chudák kůň....

19.2.2009 11:21
vilu

XXX.XXX.41.33

spirit napsal(a):
to je nějaký vtip ne? Chudák kůň....

Bohužel... vtip vypadá jinak. A majitel nevypadal, že by to dával koníkovi aby se ostatní zasmáli.

22.10.2011 10:28
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Zdravím, koupila jsem nyní na kobylku pelham. A zajímali by mě všechny možnosti zapnutí. Setkala jsem se s klasikou, horní kroužek lícnice, prostřední největší otěže, nebo potom otěže dvoje a nebo jedny zapnuté pomocí spojovacího kroužku. Prvně jsem zjistila, že do horního kroužku neprostrčím lícnice, je možné zatím zapnout lícnice s otěžemi do největšího prostředního kroužku, že by působilo jako roubík? Na co je úplně ten nejmenší kroužek? Díky

Přidejte reakci

Přidat smajlík