Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.2.2009 12:28
majda

XXX.XXX.174.110

Ahoj, tak se pochlubte, já to chci zkusit zejtra:-D hodím na koně chomout, nebo wes. sedlo a lonž přivážu za hrušku, nebo jak to udělat u anglie?

17.2.2009 12:39
ziki

XXX.XXX.133.26

majda napsal(a):
Ahoj, tak se pochlubte, já to chci zkusit zejtra:-D hodím na koně chomout, nebo wes. sedlo a lonž přivážu za hrušku, nebo jak to udělat u anglie?

Nemusíš chomout, stačí poprsák, ale za hrušku u westernového sedla rozhodně ne, pokud nemáš nějaké speciální sedlo tak většinou ty hrušky jsou jen na ozdobu.
Já jsem šila jednoduchý postroj který se dá použít na jakékoliv sedlo, foto kdyžtak až z domu.

17.2.2009 13:06
jeannej

XXX.XXX.136.161

majda napsal(a):

My jsme zatím zkoušely jen jednou a narychlo připly ke kroužkům na poprsák. Časem chci ale určitě zpřevodovat přes poprsák:)

17.2.2009 16:46
amazonka78

XXX.XXX.6.84

majda napsal(a):

Taky jsem dříve šila a vymýšlela všelijaké postrojje, ale není potřeba to komplikovat. Postačí obyč. lonž. Protáhnout okolo krku koně (jako poprsák), pak pod vel.bočnicema sedla - pod jednou ze zápinek sedla - tak, aby lonž nesjela dolu, a pak dozadu. Většinou jsem kousek za koněm udělala uzel a do rukou lyžaře vedl už jen jeden pás. Čím delší, tím lepší - kvuli odletujícímu sněhu z kopyt koně a aby se za koněm dalo kličkovat vlevo a vpravo. Na konec lonže jsem obvykle udělala velikánský uzel, aby se za to dalo dobře držet a neproklouzlo to rukou, nebo jsem tam navázala kus tyče (dřevěná, kovová) - lonž uvázaná v polovině té tyče a lyžař se drží zleva a zprava. Smyčka na konci lonže (lana) se nám neosvědčila - lyžaři to svírá ruku a bolí.

P.

17.2.2009 19:26
saddlery

XXX.XXX.2.142

majda napsal(a):

zdravím,u koní máme popruhy co se navléknou z boku do sedla aby nešly jezdci přes nohy a funguje to ,u westernáku za hrušku a pod sedlo a nebo pod fendry do sedlového závěsu a taky to jde,hruška i u reiningového sedla musí být pevná a nejen na ozdobu,to snad u indií.

happyhvezda

17.2.2009 19:30
happyhvezda

XXX.XXX.210.18

saddlery napsal(a):
zdravím,u koní máme popruhy co se navléknou z boku do sedla aby nešly jezdci přes nohy a funguje to ,u westernáku za hrušku a pod sedlo a nebo pod fendry do sedlového závěsu a taky to jde,hruška i u reiningového sedla musí být pevná a nejen na ozdobu,to snad u indií.

Tak já vam tu hodím fotky ze Skioningu Lonž sme měli upevněnou u podbřišníku a takhle se nam jelo bezvadně .

happyhvezda

17.2.2009 19:31
happyhvezda

XXX.XXX.210.18

happyhvezda napsal(a):
Tak já vam tu hodím fotky ze Skioningu Lonž sme měli upevněnou u podbřišníku a takhle se nam jelo bezvadně .

happyhvezda

17.2.2009 19:31
happyhvezda

XXX.XXX.210.18

happyhvezda

17.2.2009 19:33
happyhvezda

XXX.XXX.210.18

happyhvezda napsal(a):

a na skokánku ... kamoš jezdil i na snowboardu a super

happyhvezda

17.2.2009 19:34
happyhvezda

XXX.XXX.210.18

happyhvezda napsal(a):
a na skokánku ... kamoš jezdil i na snowboardu a super

17.2.2009 20:40
ziki

XXX.XXX.210.165

happyhvezda napsal(a):

No první jízda byla pouze s lonží a protože to koni padalo na nohy a lyžař to musel stále udržovat napnuté vymysleli jsme postroj, je jednoduchy, já bych se bála to kamkoliv přivázat k sedlu podbřišníku či hrušce, ale každého věc....myslím že to má docela tah.
Tady foto kde snad bude vidět postroj, jako držadlo mám kus hadice navlíknuté na popruhu a je to odpínací na karabiny protože dolů sjíždí lyžař většinou s popruhem v náručí u nás jsou samé kopce takže vyjedeme nahorů a dolů jede každý zvlášť

17.2.2009 20:45
ziki

XXX.XXX.210.165

ziki napsal(a):
No první jízda byla pouze s lonží a protože to koni padalo na nohy a lyžař to musel stále udržovat napnuté vymysleli jsme postroj, je jednoduchy, já bych se bála to kamkoliv přivázat k sedlu podbřišníku či hrušce, ale každého věc....myslím že to má docela tah.
Tady foto kde snad bude vidět postroj, jako držadlo mám kus hadice navlíknuté na popruhu a je to odpínací na karabiny protože dolů sjíždí lyžař většinou s popruhem v náručí u nás jsou samé kopce takže vyjedeme nahorů a dolů jede každý zvlášť

Jinak máte krásné fotky, my budem mít doufám taky takové snad teneto víkend. Zatím tedy jen tuhle

18.2.2009 06:51
kukinatost

XXX.XXX.43.146

majda napsal(a):

tak včera to u nás konečně poprvé proběhlo..já vášnivý lyžař a skijöring jsem provozovala letos poprvé..
ale něco fantastického, akorát chudák kobyla - v kroku mě to nebaví a navíc je to docela i záhul na nohy, tož se včera slušně proběhla - ale evidentně si nestěžovala..:))
lépe než po poli se nám oběma jezdilo po cestách, které se povedlo párkrát uhrnout, ale je tam pár cm uježděného sněhu, na poli ho je přes 30 cm, takže tam sjem byla celá zafujaná a zasypaná nad kolena...
po těch cestách ale bomba..
foto dodám hned, jak mi to pošle kámoška..a v pátek jdeme do toho znova, snad i s více fotkama..:)

18.2.2009 09:45
janamalik

XXX.XXX.14.206

kukinatost napsal(a):
tak včera to u nás konečně poprvé proběhlo..já vášnivý lyžař a skijöring jsem provozovala letos poprvé..
ale něco fantastického, akorát chudák kobyla - v kroku mě to nebaví a navíc je to docela i záhul na nohy, tož se včera slušně proběhla - ale evidentně si nestěžovala..:))
lépe než po poli se nám oběma jezdilo po cestách, které se povedlo párkrát uhrnout, ale je tam pár cm uježděného sněhu, na poli ho je přes 30 cm, takže tam sjem byla celá zafujaná a zasypaná nad kolena...
po těch cestách ale bomba..
foto dodám hned, jak mi to pošle kámoška..a v pátek jdeme do toho znova, snad i s více fotkama..:)

přidám také troškou do mlýna
My jsme to také zkusily a super, mohu jen doporučit akorát k tomu musí být také vhodný kůň kterému nebude vadit nic za zadkem

18.2.2009 09:45
janamalik

XXX.XXX.14.206

janamalik napsal(a):
přidám také troškou do mlýna
My jsme to také zkusily a super, mohu jen doporučit akorát k tomu musí být také vhodný kůň kterému nebude vadit nic za zadkem

19.2.2009 17:01
daty

XXX.XXX.94.82

janamalik napsal(a):

Takhle to děláme my....

19.2.2009 17:02
daty

XXX.XXX.94.82

daty napsal(a):
Takhle to děláme my....

za čtyřkolkou...

21.2.2009 12:36
enriko

XXX.XXX.9.30

daty napsal(a):
za čtyřkolkou...

tak já se taky přidávám, momentky z Jeseníků :)

21.2.2009 16:23
karwen

XXX.XXX.132.238

ziki napsal(a):
Nemusíš chomout, stačí poprsák, ale za hrušku u westernového sedla rozhodně ne, pokud nemáš nějaké speciální sedlo tak většinou ty hrušky jsou jen na ozdobu.
Já jsem šila jednoduchý postroj který se dá použít na jakékoliv sedlo, foto kdyžtak až z domu.

Neřekla bych speciální, ale jen kvalitní Stačí ti kvalitní sedlo (kostra) a podle mého názoru hruška plní svůj účel... pokud ale máš levné obyčejné sedlo (např. Natowa) tak je jasné že u takového sedla tam není hruška na nic jiného než na ozdobu

Přidejte reakci

Přidat smajlík