m i s i c k a

XXX.XXX.221.39
m i s i c k a

XXX.XXX.221.39
m i s i c k a
napsal(a):
Taky přidám fotky - u nás taky něco málo napadlo
m i s i c k a

XXX.XXX.221.39
m i s i c k a

XXX.XXX.221.39
m i s i c k a

XXX.XXX.221.39
m i s i c k a

XXX.XXX.221.39
bonita
napsal(a):
jejda Miso, ta tvoja kobula je uz ako tank
Krásná pára
m i s i c k a
napsal(a):
bubo krasne fotos, ja vam sem pre zmenu nieco hodim, je to sice zla kvalita, ale je mi to strasne smiesne
http://www.youtube.com/ watch?v=z9e88zJyZwk&feature=related
bonita
napsal(a):
bubo krasne fotos, ja vam sem pre zmenu nieco hodim, je to sice zla kvalita, ale je mi to strasne smiesne
Jo to je dobrý
bonita
napsal(a):
bonita
napsal(a):
fakt krasa vidim, ze tu mame podobnu dvojku
ako je vlastne stary ten vas selticek?
No nikdo neví úplně přesně tak nějak kolem 38
bonita
napsal(a):
tak tu na tejto fotke mi pripomina tie zvery z filmu Hviezdna brana
My jí říkáme bizone
sally
napsal(a):
Tu srst má úžasnou. Jako skotský náhorní skot, jen rohy jí chybí.
A ten věk, klobouk dolů.
Tak něco z dneška
m i s i c k a
napsal(a):
Snížek, to je věda.
Já z něho s bídou tahám nohy, a oni v něm pořádají sprinty
m i s i c k a
napsal(a):
pridavam nieco nove
m i s i c k a
napsal(a):
tak dalsie
m i s i c k a
napsal(a):
svagor a kamarat na vychadzke
m i s i c k a
napsal(a):
dalsie foto
bonita
napsal(a):
svagor a kamarat na vychadzke
Pěkné .
Aspoň nemáte sněhu po kolena a výše. Já jen než hošanům nanosím vodu, mám nohy mokré, neb nemám gumáky rybářky až skoro do pasu.
A zase padá...
bonita
napsal(a):
jj aj tu zacal zasa padat a uz je asi centak noveho, mna asi poraziono ti veru nezavidim, my mame asi takych do 30 cm max, kde su zaveje aj viac, ale pluzit v tom mi ide na nervy a to teda statocne
joo, prosím prosím, ať je jaro... nebo aspoň sluníčko
bonita
napsal(a):
jo a zebou mne nozickyi ked ma v holinkach 3 pary ponoziek
aj ja chcem jaro, dajme tomu taky koniec 04, alebo zrovna 05, oooooh
Připojuju se jsem taky pro jaro, potřebuju vykopat někde ven ovce.
m i s i c k a
napsal(a):
hihi mas dobre trio tu este jedna upravena
bonita
napsal(a):
jej ambricko, ty mas ale nuninky
No jasně, ale letos jenom (možná naštěstí ) zatím dva. Ale ještě čekáme, tak jsem zvědavá mamina prvnička (ta ze světlou hlavičkou).
ambra
napsal(a):
No jasně, ale letos jenom (možná naštěstí ) zatím dva. Ale ještě čekáme, tak jsem zvědavá mamina prvnička (ta ze světlou hlavičkou).
Taky přidávám fotečku mojí kobči,je jí 20 let.
ambra
napsal(a):
bonita jsi poklad a prosím autorský podpisok ano
Jinak Petře konečně vyšel čas a fungovalo i připojení na net a další článek je na chladnokrevnicích.
Ahojte. Zase něco přidám z dneška.
m i s i c k a
napsal(a):
Ahojte. Zase něco přidám z dneška.
sněhový nánosník
m i s i c k a
napsal(a):
A poslední. Zase u nás trochu připadlo sněhu. Doufám, že už sněžit nebude a začne jaro. Sice je to hezké, jak je všude bílo, a dobrého stasčí málo
m i s i c k a
napsal(a):
A poslední. Zase u nás trochu připadlo sněhu. Doufám, že už sněžit nebude a začne jaro. Sice je to hezké, jak je všude bílo, a dobrého stasčí málo
ho tohle holky zapadly jmse az na 3stranku to už tady dlouho nebilo-dneska jsem chtala lavinu.kravajzna si visla na výlet.no ja se ji ani nedivim je tady tolik sněhu že ji stačí jen udělam rochu výšší krok a je venku ohradu mám normálně 1.50,ale tedka už jen 60 cm a u vchdu jen 30 tak se ji to snadno leze ven,.tak jsem vzala krumpáč a šla si hrát na horníka.
woldemortik
napsal(a):
ho tohle holky zapadly jmse az na 3stranku to už tady dlouho nebilo-dneska jsem chtala lavinu.kravajzna si visla na výlet.no ja se ji ani nedivim je tady tolik sněhu že ji stačí jen udělam rochu výšší krok a je venku ohradu mám normálně 1.50,ale tedka už jen 60 cm a u vchdu jen 30 tak se ji to snadno leze ven,.tak jsem vzala krumpáč a šla si hrát na horníka.
Tak nejdřív moje nové přírůstky ze včerejška
ambra
napsal(a):
Tak nejdřív moje nové přírůstky ze včerejška
.. teďka pejsci....taky moji...
ambra
napsal(a):
.. teďka pejsci....taky moji...
... kočka, ale naštěstí ne moje.....
ambra
napsal(a):
...jdu za Váma a sním Vás....
....uloví mě panička, neuloví?
ambra
napsal(a):
....uloví mě panička, neuloví?
Taky něco přidám. A kdybyste někdo měl zájem, tak Keli bude po odstavu hříběte naprodej.
m i s i c k a
napsal(a):
Taky něco přidám. A kdybyste někdo měl zájem, tak Keli bude po odstavu hříběte naprodej.
jmisak
napsal(a):
Zdravíčko, nepochází kůň od Tatarky z Roštína?
Jo to je on
jmisak
napsal(a):
To jsou macci Kde skončil ten druhý?
prej na slovensku.....ten můj mně ani nevze s chomoutem do avie...
jmisak
napsal(a):
Jo jo. jsou to macci ale potřeba je trošku přikrmit aby byly ve spravné kondici. Neshání někdo u vás hríbě? Mám k prodeji noričku nar. 1.5.2008. Černá hnědka.
Jakube jeden chtěl koupit ale to už na podzim ,skusím se zeptat,dej sem fotku ja mu to zítra řeknu........no stěma konma od Tatarky ,tak ten můj potřebuje nakrmit pořádně on potřebuje nasebe 80...100 kilo a potom to bude dobé,jak začne práca tak to tak honem nepůjde konika zrychtuješ za měsíc ale potom ho půl roku dáváš dohromady.
andrys
napsal(a):
Jakube jeden chtěl koupit ale to už na podzim ,skusím se zeptat,dej sem fotku ja mu to zítra řeknu........no stěma konma od Tatarky ,tak ten můj potřebuje nakrmit pořádně on potřebuje nasebe 80...100 kilo a potom to bude dobé,jak začne práca tak to tak honem nepůjde konika zrychtuješ za měsíc ale potom ho půl roku dáváš dohromady.
Tady je foto.
jmisak
napsal(a):
ještě jedna
Jakube tak sem sním dneska mluvil a ptal se na cenu a jestli má průkaz.
m i s i c k a

XXX.XXX.221.39
jmisak
napsal(a):
Napsal jsem na mail.
Tak něco přidám, at' nezapadnem U nás zase chumelí
m i s i c k a
napsal(a):
Taky sem něco přidám
m i s i c k a

XXX.XXX.221.39
ambra
napsal(a):
Taky sem něco přidám
Něco z dneška. Konečně je super počasí..
m i s i c k a

XXX.XXX.221.39
m i s i c k a

XXX.XXX.221.39
m i s i c k a
napsal(a):
zdarec bado tak jasem zase po delsi dobe tady
pro sally ahoj mám menší dotaz,dneska jsem se byla kouknout za Bogarem moc pěkný koník s něho vyrostl to se musí nechat už nevypada jako male hribatko,ale mam vetší problém.začlo na něj líz jaro.začíná kousat a utočit na lidi.myslime si že je to tim bud že mám mnoho energie,nudí se nebo že poznal naco má koule.příští týden ho chtějí kastrovat.chtějí radu jak na něj.mají podezření že jejich soused ho praštil lopatou a je na něj zlej.nevim jak dal tedka chudák prošel plíšni tak ho svědí celé tělo jetly to taky neni tim jak je nervni ze se nemuze pořádně podrbat.poradíš máš uř náká ta hříba i pubertální koníky zasebou
woldemortik
napsal(a):
pro sally ahoj mám menší dotaz,dneska jsem se byla kouknout za Bogarem moc pěkný koník s něho vyrostl to se musí nechat už nevypada jako male hribatko,ale mam vetší problém.začlo na něj líz jaro.začíná kousat a utočit na lidi.myslime si že je to tim bud že mám mnoho energie,nudí se nebo že poznal naco má koule.příští týden ho chtějí kastrovat.chtějí radu jak na něj.mají podezření že jejich soused ho praštil lopatou a je na něj zlej.nevim jak dal tedka chudák prošel plíšni tak ho svědí celé tělo jetly to taky neni tim jak je nervni ze se nemuze pořádně podrbat.poradíš máš uř náká ta hříba i pubertální koníky zasebou
akdyž už jsem tady tak přídám pár fotek
woldemortik
napsal(a):
a tady borárek a jeho nová panička
a poslední jak to u nás vypadalo když byl velký snich
woldemortik
napsal(a):
Ahoj Marti, moje zkušenost hovoří, že je nanic, když je hřebec sám. Mají noví majitelé i další koně - aby po kastraci mohl mezi ně? Sám hřebec puberťák to prostě na lidi bude zkoušet, nemůže si pomoct, když nemá kolegu a nemůže se vyřádit s ním. Po kastraci by se měly pomalu projevy typu kousání, vzpínání zmírnit, ale úplně ustat nemusí. Kůň musí vědět, že to, co ke koním si prostě k lidem dovolit nemůže.
Ideální po vyhojení rány po kastraci je dát ho dohromady aspoň s jedním koněm; pokud jde o manipulaci typu čištění - uvázat nakrátko - aby nemohl kousat a nebylo ho nutné okřikovat - prostě neprovokovat nežádoucí chování, dělat s ním jen to, co je nutné, on z toho vyroste. Jednat s ním klidně, ale nenechat si líbit nic, co člověk nechce aby dělal. Když už se stane, musí následovat trest okamžitě (pokud to nestihnou okamžitě, nechat to být - pak už nerozumí,o čem byla řeč). Nebát se koně a nebýt naštvaný - po trestu se ihned uklidnit a být zase v pohodě. S mlaďochama, to je práce nejvíc na sobě; aby neztratili důvěru a přitom nepozbyli respekt.
U hřebečků, co jdou po člověku pro svůj vlastní pocit bezpečí je nejlepší chodit pro ně do výběhu s holí - nemusí ji nikdy použít ( když nenastane důvod), mohou ji mít jako turistickou hůl v druhé ruce - ale pro jistotu. Ze zkušenosti není nic protivnějšího, když ti hřebec mává předníma nad hlavou, po zadních jde proti tobě a ty pod ním bezbranná jako malé děcko. Když máš něco v ruce a okamžitě to použiješ, pochopí, že tohle ne; když nemáš nic, zbude ti jen ústup a jemu je jasné, jak se tě příště zbavit.
Jinak hned po kastraci, kdy je bolavý a nemá v hlavě tyhle blbiny, je nejlepší doba, kdy se s ním skamarádit - vodění, procházky, práce ze země ( ustupování, couvání, pohyby na povely), může se navykat na postroj... zvykne si líp na lidi v době, kdy na útočení, kousání nebude mít myšlenky.
Z mého pohledu u hřebců je doba kolem 2 let ta nejprotivnější ( jak se říká "puberťák na zabití"), ale vyrostou z toho, jen je nezkazit. S dominanty je horší práce než s podřízenými, míra sebevědomí dělá také svoje.
sally
napsal(a):
Ahoj Marti, moje zkušenost hovoří, že je nanic, když je hřebec sám. Mají noví majitelé i další koně - aby po kastraci mohl mezi ně? Sám hřebec puberťák to prostě na lidi bude zkoušet, nemůže si pomoct, když nemá kolegu a nemůže se vyřádit s ním. Po kastraci by se měly pomalu projevy typu kousání, vzpínání zmírnit, ale úplně ustat nemusí. Kůň musí vědět, že to, co ke koním si prostě k lidem dovolit nemůže.
Ideální po vyhojení rány po kastraci je dát ho dohromady aspoň s jedním koněm; pokud jde o manipulaci typu čištění - uvázat nakrátko - aby nemohl kousat a nebylo ho nutné okřikovat - prostě neprovokovat nežádoucí chování, dělat s ním jen to, co je nutné, on z toho vyroste. Jednat s ním klidně, ale nenechat si líbit nic, co člověk nechce aby dělal. Když už se stane, musí následovat trest okamžitě (pokud to nestihnou okamžitě, nechat to být - pak už nerozumí,o čem byla řeč). Nebát se koně a nebýt naštvaný - po trestu se ihned uklidnit a být zase v pohodě. S mlaďochama, to je práce nejvíc na sobě; aby neztratili důvěru a přitom nepozbyli respekt.
U hřebečků, co jdou po člověku pro svůj vlastní pocit bezpečí je nejlepší chodit pro ně do výběhu s holí - nemusí ji nikdy použít ( když nenastane důvod), mohou ji mít jako turistickou hůl v druhé ruce - ale pro jistotu. Ze zkušenosti není nic protivnějšího, když ti hřebec mává předníma nad hlavou, po zadních jde proti tobě a ty pod ním bezbranná jako malé děcko. Když máš něco v ruce a okamžitě to použiješ, pochopí, že tohle ne; když nemáš nic, zbude ti jen ústup a jemu je jasné, jak se tě příště zbavit.
Jinak hned po kastraci, kdy je bolavý a nemá v hlavě tyhle blbiny, je nejlepší doba, kdy se s ním skamarádit - vodění, procházky, práce ze země ( ustupování, couvání, pohyby na povely), může se navykat na postroj... zvykne si líp na lidi v době, kdy na útočení, kousání nebude mít myšlenky.
Z mého pohledu u hřebců je doba kolem 2 let ta nejprotivnější ( jak se říká "puberťák na zabití"), ale vyrostou z toho, jen je nezkazit. S dominanty je horší práce než s podřízenými, míra sebevědomí dělá také svoje.
Ještě: s plísní zkušenost nemám, souviset to může a taky nemusí. Svědění určitě může způsobovat nervozitu; není ale důvodem ke kousání a útočení, tak jako to není důvod pro koně s letní vyrážkou.
sally
napsal(a):
sally moc dekuji za tak rychlou odpoved.ja jsem si to myslela že to bude pubertou.jsem ji rikala,že to bude tim ze je sam a nema si s kim hrat tak to skousi na lidi.vedle kousicek odnich bude mit pristi mesic jedna holka asi tri kobyli tak ho radeji nechaji vykastrovat aby nebil pruser.at mu daji praci taky jsem radila dekuji mas to ume.hned ji zavolam prectu co jsi napsala dekuji
woldemortik
napsal(a):
sally moc dekuji za tak rychlou odpoved.ja jsem si to myslela že to bude pubertou.jsem ji rikala,že to bude tim ze je sam a nema si s kim hrat tak to skousi na lidi.vedle kousicek odnich bude mit pristi mesic jedna holka asi tri kobyli tak ho radeji nechaji vykastrovat aby nebil pruser.at mu daji praci taky jsem radila dekuji mas to ume.hned ji zavolam prectu co jsi napsala dekuji
Tak Bogárek je už valach ted před půl hodnou ho vykastrovali tedka mi volaly.Jen doufám,že se sklidni
sally dala jsem jim rady které jsi mi napsala a byli rádi za rady vet jim říkal poboné o práci.
woldemortik
napsal(a):
Tak Bogárek je už valach ted před půl hodnou ho vykastrovali tedka mi volaly.Jen doufám,že se sklidni
sally dala jsem jim rady které jsi mi napsala a byli rádi za rady vet jim říkal poboné o práci.
Nemáš zač . O kus se po kastraci zklidní určitě a kdyby byli schopni se domluvit s těma lidma, co mají kobyly, jestli by aspoň občas nemohl být s nimi, bylo by to fajn.
S puberťákama je sranda. Dneska máš zlatíčko bezvadného ročka a zítra nestačíš koukat, kde se ti vzal v ohradě ten darebák ve známém kožichu. Hormony dělají divy nejen s koňma, ikdyž jako u lidí - ty projevy mohou mít rozdílnou intenzitu.
m i s i c k a
napsal(a):
ahojte, tak vam sem dam malu ochutnavku, z ktorej iste spoznate, preco som tak dlho mlcala
m i s i c k a
napsal(a):
ambra
napsal(a):
Hm tak a to je chyba ani nevím na kterej mail jsem ti psala vím,ž e jsi mi ty fotky posílala z jiného mailu.
No to se někdo má, že si tak vejletuje.
Tak dneska v 01:10 se Keli narodila kobylka
bonita
napsal(a):
no jeeeej, to je ale tutu a nunu, jeeeej cmuky cmukynech sa im len dobre vodi
Hojky!!Tak moooc moooc gratuluju k malé zrzce!!! Nás to čeká za pár dní taky!
Tak snad to proběhne taky v pohodě,bude to kobuchy první hříbátko.A co tvoje kobča kolik už takovejch krásnej mrňouchů měla?
skvrnilmiky
napsal(a):
Hojky!!Tak moooc moooc gratuluju k malé zrzce!!! Nás to čeká za pár dní taky!
Tak snad to proběhne taky v pohodě,bude to kobuchy první hříbátko.A co tvoje kobča kolik už takovejch krásnej mrňouchů měla?
Bonita má pravdu Bylto její 1.hříbě a porod uplně v pohodě. zvládla by ho i sama.
m i s i c k a
napsal(a):
Bonita má pravdu Bylto její 1.hříbě a porod uplně v pohodě. zvládla by ho i sama.
Něco z dneška
m i s i c k a
napsal(a):
pridavam svagra a kamaratku na nasich milacikoch
m i s i c k a
napsal(a):
Hříbata strašně rychla rostou Dnes je u nás hezky, tak snad něco nafotím venku
Míšo gratuluji k hříbátku je moc krásné.přeji hodně zdravý a jak hříbu tak zasloužilé mamince a posílám fota z dneška foceno asi tak před 15minutamy .
boni ty se máš tdy je sněhu ještě dost a u vás nic
woldemortik
napsal(a):
Míšo gratuluji k hříbátku je moc krásné.přeji hodně zdravý a jak hříbu tak zasloužilé mamince a posílám fota z dneška foceno asi tak před 15minutamy .
boni ty se máš tdy je sněhu ještě dost a u vás nic
další svítilo sluníčko tak jsem hnedka využila
woldemortik
napsal(a):
další svítilo sluníčko tak jsem hnedka využila
..
woldemortik
napsal(a):
tak to vypadá v ohradě
jde to špatně videt,ale přítel málem zapadl s traktorem asi to nemám vyfocený,ale skouknu to no jen pro předctavu kola petadváci byly do půlky pryč
woldemortik
napsal(a):
jde to špatně videt,ale přítel málem zapadl s traktorem asi to nemám vyfocený,ale skouknu to no jen pro předctavu kola petadváci byly do půlky pryč
Tak něco z dneška - sestra fotila
bonita
napsal(a):
aaa vidim, ze mimisek sa zoznamuje s okolnym svetom
Bonita jj tedka pres týden jeste tak 15cm napadlo tady se to nejak dži,ale o 11km dal kam jezdim do prace neni po snehu ani pamatky.docela dobrý paradox.
woldemortik
napsal(a):
Bonita jj tedka pres týden jeste tak 15cm napadlo tady se to nejak dži,ale o 11km dal kam jezdim do prace neni po snehu ani pamatky.docela dobrý paradox.
Marti to není možná já zahajíla pastevní sezonu už včera, kdy jsem je všecjny úspěšně vykopala do zahrady
bonita čekám čekám a furt mi nic nedorazilo do mailové schránky
ambra
napsal(a):
Marti to není možná já zahajíla pastevní sezonu už včera, kdy jsem je všecjny úspěšně vykopala do zahrady
bonita čekám čekám a furt mi nic nedorazilo do mailové schránky
tak něco z dneška