Seriál o sedlech a výstroji- Díl 7. westernové sedlo na atyp.hřbet

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.2.2009 18:34
saddlery

XXX.XXX.2.142

častý problém,u koní klusák,chladnokrevník,fjord,a1/1 atd.Rady a problémy tentokrát k tomuto tématu

22.2.2009 21:14
microfon

XXX.XXX.182.201

saddlery napsal(a):
častý problém,u koní klusák,chladnokrevník,fjord,a1/1 atd.Rady a problémy tentokrát k tomuto tématu

já tedy odpovím tady ikdyž zbytek je v 6..
tady je foto sedel pro srovnání ...

22.2.2009 21:19
saddlery

XXX.XXX.2.142

microfon napsal(a):

on ten váš koník není uplně atyp,ale častá změna nasvalení ve hřbetu,to sedlo vlevo s tím třmenem volně pověšeným díky absenci řemínku okolo řemenu nad třmenem a sedlo od Romana jsou dva rozdílné kousky,ono totiž i na stabilitu sedla má vliv i pozice sedlového závěsu upínání,a špatně padnoucí kostře nepomůže ani véčkové vázání a chyby neskryje.

22.2.2009 21:22
microfon

XXX.XXX.182.201

microfon napsal(a):

a to co tedy bude nosit zepředu

22.2.2009 21:24
saddlery

XXX.XXX.2.142

microfon napsal(a):

V tomhle pohledu to na ní dejte bez deky a nafotte na ní pohled do přední komory ze předu at je vidět jak to sedí za lopatkou.

22.2.2009 21:25
microfon

XXX.XXX.182.201

microfon napsal(a):

To já vím, že to nepomáhá- to nyní bude nosit tato klisna - myslím že tady takový problém nebude

22.2.2009 21:26
microfon

XXX.XXX.182.201

saddlery napsal(a):
V tomhle pohledu to na ní dejte bez deky a nafotte na ní pohled do přední komory ze předu at je vidět jak to sedí za lopatkou.

děkuju moc ->udělám a v úterý se budu hlásit

22.2.2009 21:32
saddlery

XXX.XXX.2.142

microfon napsal(a):
děkuju moc ->udělám a v úterý se budu hlásit

Jojo,pokud mezi sedlovou ližinu a koně vložíte na plocho hřbet dlaně,a nikde to neodstává a naopak netlačí do ruky a celou plochou doléhá,tak jste na dobré cestě

24.2.2009 11:01
redbla

XXX.XXX.169.27

saddlery napsal(a):

Dotaz, jak se přidělává "podprsenka" na wade sedlo ?
Nač si toho na sedlo krom sebe nenavěsit víc dle fotek soudím na šroubek a u hrušky nevím ?

24.2.2009 18:25
saddlery

XXX.XXX.2.142

redbla napsal(a):
Dotaz, jak se přidělává "podprsenka" na wade sedlo ?
Nač si toho na sedlo krom sebe nenavěsit víc dle fotek soudím na šroubek a u hrušky nevím ?

Bucking rolls vedle forku na ten šroubek a nahoře před posedlí jsou spojené řemínkem a nebo každý zahnutý do otvoru za hruškou a chycené do kostry,každý výrobce to má jinak

24.2.2009 19:15
bospor

XXX.XXX.193.16

saddlery napsal(a):
Bucking rolls vedle forku na ten šroubek a nahoře před posedlí jsou spojené řemínkem a nebo každý zahnutý do otvoru za hruškou a chycené do kostry,každý výrobce to má jinak

asi trapnej dotaz ale na co je to??

24.2.2009 19:20
saddlery

XXX.XXX.2.142

bospor napsal(a):
asi trapnej dotaz ale na co je to??

Bucking rolls- přídavné opěrky které nahrazují robustní přední rozsochy u pracovních sedel pro sedla wade které mají přední rozsochu v typu slick fork utopenou do ližin bars. kvůli většímu prostoru pro vedení koně obouruč u kohoutku koně,je to odnímatelná a praktická věc,pomáhá při jízdě z kopce,obraty,lasování.

24.2.2009 19:29
bospor

XXX.XXX.193.16

saddlery napsal(a):
Bucking rolls- přídavné opěrky které nahrazují robustní přední rozsochy u pracovních sedel pro sedla wade které mají přední rozsochu v typu slick fork utopenou do ližin bars. kvůli většímu prostoru pro vedení koně obouruč u kohoutku koně,je to odnímatelná a praktická věc,pomáhá při jízdě z kopce,obraty,lasování.

díky

24.2.2009 19:34
saddlery

XXX.XXX.2.142

bospor napsal(a):
díky

Nebojte,vás tato podprsenka nečeká.

24.2.2009 19:37
bospor

XXX.XXX.193.16

saddlery napsal(a):
Nebojte,vás tato podprsenka nečeká.

jo já si to myslela

24.2.2009 21:40
microfon

XXX.XXX.182.201

saddlery napsal(a):

tak zas já... dnes jsem to mohla konečně nafotit

24.2.2009 21:42
microfon

XXX.XXX.182.201

microfon napsal(a):
tak zas já... dnes jsem to mohla konečně nafotit

trochu nakřivo, tak další

24.2.2009 21:46
microfon

XXX.XXX.182.201

microfon napsal(a):
trochu nakřivo, tak další

rozhodně toto sedlo má víc prohlé lyžiny a chlupy nebrousí, tady na fotu ho mam nějak vzadu

25.2.2009 07:24
saddlery

XXX.XXX.2.142

microfon napsal(a):
rozhodně toto sedlo má víc prohlé lyžiny a chlupy nebrousí, tady na fotu ho mam nějak vzadu

osobně bych byl pro jiný ůhel v přední komoře kde se napojují ližiny,ale lepší než to druhé v nynějším stavu hřbetu koně. Pokud to nedělá neplechu

25.2.2009 12:46
redbla

XXX.XXX.169.27

saddlery napsal(a):

Dík za odpověď

3.3.2009 21:01
microfon

XXX.XXX.182.201

saddlery napsal(a):
osobně bych byl pro jiný ůhel v přední komoře kde se napojují ližiny,ale lepší než to druhé v nynějším stavu hřbetu koně. Pokud to nedělá neplechu

Děkuju,
tak jsme se koukala po té korekční dece. Je pravda že když jí dávám toto sedlo, tak po jízdě mívá jakoby víc vidět páteř než když nosila to hodně široké sedlo to vždy byla po odsedlání vyjma vydření a otočených chlupů stejná.
když tedy budeme mluvit o tomhle tmavém, tomu by mohla gelovka pomoct?http://www.walkerswestern.cz/ protection-pad-p-783.html

3.3.2009 21:06
saddlery

XXX.XXX.2.142

microfon napsal(a):
Děkuju,
tak jsme se koukala po té korekční dece. Je pravda že když jí dávám toto sedlo, tak po jízdě mívá jakoby víc vidět páteř než když nosila to hodně široké sedlo to vždy byla po odsedlání vyjma vydření a otočených chlupů stejná.
když tedy budeme mluvit o tomhle tmavém, tomu by mohla gelovka pomoct?http://www.walkerswestern.cz/ protection-pad-p-783.html

nejhorší je,že různé tzv.korekční deky řeší kapku rozdíl v termínu široké a ůzké sedlo ale neřeší špatný ůhel či přetočení ližin sedlové kostry vůči zádům koně.

3.3.2009 21:10
microfon

XXX.XXX.182.201

saddlery napsal(a):
nejhorší je,že různé tzv.korekční deky řeší kapku rozdíl v termínu široké a ůzké sedlo ale neřeší špatný ůhel či přetočení ližin sedlové kostry vůči zádům koně.

dobře tak ale to od Romana které jí jinak sedělo bezvadně a jen jí tedy je nyní hodně široké by měla pomoci taková to deka, nebo to pořád nechápu:-)?http://www.equistyle.cz/ scripts/podrobnosti.php?IDZ=1460

3.3.2009 21:13
saddlery

XXX.XXX.2.142

microfon napsal(a):
dobře tak ale to od Romana které jí jinak sedělo bezvadně a jen jí tedy je nyní hodně široké by měla pomoci taková to deka, nebo to pořád nechápu:-)?http://www.equistyle.cz/ scripts/podrobnosti.php?IDZ=1460

nevím,znám ty korekčky co mají v Equistyle pač pro ně šiju a znám se s Lojzou Vlasákem roky,ale upřímně řečeno,korekčky nevyřeší vše,pokud je jí hodně volné,tak jde o to,aby po extra korekčce nejezdilo

3.3.2009 21:23
microfon

XXX.XXX.182.201

saddlery napsal(a):
nevím,znám ty korekčky co mají v Equistyle pač pro ně šiju a znám se s Lojzou Vlasákem roky,ale upřímně řečeno,korekčky nevyřeší vše,pokud je jí hodně volné,tak jde o to,aby po extra korekčce nejezdilo

No jo ale co pak???, přece nebude mít 3 sedla když je vyhublá, kdyžje středně akdyž zrovna nemá mimino aje vyžraná z pastvy? To přece není možnéf, co mám druhou poničku tak bez problémů nosí stále to samé sedlo nebo ať byla vyhublá po nemoci nebo vyžraná z léta jak pašík.Nikde nemá nic vydřeného a záda jí nikdy nebolela... asi se objednám k psychiatrovi

3.3.2009 21:27
saddlery

XXX.XXX.2.142

microfon napsal(a):
No jo ale co pak???, přece nebude mít 3 sedla když je vyhublá, kdyžje středně akdyž zrovna nemá mimino aje vyžraná z pastvy? To přece není možnéf, co mám druhou poničku tak bez problémů nosí stále to samé sedlo nebo ať byla vyhublá po nemoci nebo vyžraná z léta jak pašík.Nikde nemá nic vydřeného a záda jí nikdy nebolela... asi se objednám k psychiatrovi

Koukni na web na sedlářství Montana a dáša mi šije k sedlům super navaja a dělá i korekční,spoj se s ní a dohodněte se spolu,tak bych to viděl já.

3.3.2009 21:36
saddlery

XXX.XXX.2.142

microfon napsal(a):

Ještě mě napadlo aby jste sedlo otevřeli a to místo co Roman vybrousil,tak doplnit spátky vložkami z poretenu co deku přimačknou v těch místech kde chybí koni svalovina ,je to dočasná pomoc při tomto stavu a mnohdy to pomůže.

3.3.2009 21:41
microfon

XXX.XXX.182.201

saddlery napsal(a):
Ještě mě napadlo aby jste sedlo otevřeli a to místo co Roman vybrousil,tak doplnit spátky vložkami z poretenu co deku přimačknou v těch místech kde chybí koni svalovina ,je to dočasná pomoc při tomto stavu a mnohdy to pomůže.

No to zní logicky, já věděla, že to nějak musí jít, děkujůůů už jsem fakt sháněla číslo na Mudr. Chocholouška

6.6.2009 20:13
blondy1

XXX.XXX.22.71

microfon napsal(a):
No to zní logicky, já věděla, že to nějak musí jít, děkujůůů už jsem fakt sháněla číslo na Mudr. Chocholouška

ahojky . Potřebuju prosím poradit . mám kobylku noričku , ale stále se mi nevede sehnat west. sedlo . Pár už jsem jich měla půjčených ,všichni mi tvrdí , že ty sedla co mi půjčují jsou na široké koně se skoro žádným kohoutkem . jsem ale nespokojená . není to ono . Připadá mi jakoby to sedlo bylo hodně nad kohoutkem .to znamá nejspíš ůzké Můžete mi poslat nějaký fotky jak má to sedlo zprávně na koně pasovat . ? Nebo poradit ?

6.6.2009 22:00
cibi

XXX.XXX.81.149

blondy1 napsal(a):
ahojky . Potřebuju prosím poradit . mám kobylku noričku , ale stále se mi nevede sehnat west. sedlo . Pár už jsem jich měla půjčených ,všichni mi tvrdí , že ty sedla co mi půjčují jsou na široké koně se skoro žádným kohoutkem . jsem ale nespokojená . není to ono . Připadá mi jakoby to sedlo bylo hodně nad kohoutkem .to znamá nejspíš ůzké Můžete mi poslat nějaký fotky jak má to sedlo zprávně na koně pasovat . ? Nebo poradit ?

tedy ta podprsenka vypada jak nejaka eroticka pomucka- ze bych se na ten western prece jen dala? k cemu tam vlastne ty operky jsou? Prijde mi ze to tam musi spis zavazet- zmensuje to manevrovaci prostor. A ted k veci- Vy se asi specializujete jen na westernovy sedla ze? Ja totiz mam 2- skokovy a drezurni. Co jsem tu mela pana tak tvrdil ze ji obe sedi ale pritom i ja svym laickym okem vidim, ze kazde sedi jinak drezurka je vys skocka niz- nebo to tak ma byt?

6.6.2009 22:39
nikootin

XXX.XXX.36.9

cibi napsal(a):
tedy ta podprsenka vypada jak nejaka eroticka pomucka- ze bych se na ten western prece jen dala? k cemu tam vlastne ty operky jsou? Prijde mi ze to tam musi spis zavazet- zmensuje to manevrovaci prostor. A ted k veci- Vy se asi specializujete jen na westernovy sedla ze? Ja totiz mam 2- skokovy a drezurni. Co jsem tu mela pana tak tvrdil ze ji obe sedi ale pritom i ja svym laickym okem vidim, ze kazde sedi jinak drezurka je vys skocka niz- nebo to tak ma byt?

podprsenka, tak to mě fakt rozesmálo ;) ale je to fakt, taky ji občas málem mívám přesně takto zaháklou na hrušce, ale mojí osobní když se mi ve výskoku do kopce zachytí o hrušku ale nevím neví jestli by tam splnovala stejnou funkci, možná když bude hooodně push-up

7.6.2009 06:50
saddlery

XXX.XXX.2.142

blondy1 napsal(a):

často se řeší problém westernové sedlo a chladnokrevník,pokud ten koník tahal v lese,tak je extrémně rovný za lopatkou a kostra i pro široké qh je mu ůzká a sedí na spodních hranách ližin bars a nedosedne jejich plochou,když stavím sedla na tato záda,tak nejde jinak než kostru uplně na míru,pač někdy jsou to takové stolovité hřbety,že výrobce koster padá k zemi smíchy,jojo a navíc když má třeba kobyla zadek výš než kohoutek a krátký prohnutý prostor pro délku sedla mezi lopatkou a pánevní oblastí-tak je to taky veselý,ale ne nemožný.....

7.6.2009 06:59
saddlery

XXX.XXX.2.142

cibi napsal(a):

Tyto opěrky se jmenují Bucking rolls a nahrazují boky přední rozsochy u typů sedel jako je wade které mají hodně utopenou přední rozsochu kvůli prostoru pro obouruční vedení u kohoutku u maldých koní,pomáhá to jako stehenní opěrky při obratech,lasování,jízdě z kopce atd,a když máte sedlo s dobrým centrovým posedlím,tak vám ty opěrky nevadí ani při 15" délce posedlí. Jinak co se týká těch anglií,tak skočka i drezůrko jsou pro kontaktní ježdění a měly by koni sedět stejně,jen vy v nich musíte mít jiný sed,ve skočce trochu jako opice s nohama kolenama dopředu a v drezůře nízko v koni,sice kvůli sedlovým polštářům se nikdy nedostanete tak kontaktně ke koni jako ve westernu co má nízký center seat,ale sedla by měla obě sedět celou plochou polštářů,nad páteří luft kanál a vepředu patkama kostry netlačit do koně,ty uvidíte vsunuté do kapsy polštářů a jak jdou od komory dolů tak nesmí směřovat koni do těla,ale kopírovat. PS: ted se se známým často hádáme jestli anglie nebo western,neuvěřitelná bitka,nějak to nechápe..... Tady detail na ty opěrky

7.6.2009 07:06
saddlery

XXX.XXX.2.142

nikootin napsal(a):
podprsenka, tak to mě fakt rozesmálo ;) ale je to fakt, taky ji občas málem mívám přesně takto zaháklou na hrušce, ale mojí osobní když se mi ve výskoku do kopce zachytí o hrušku ale nevím neví jestli by tam splnovala stejnou funkci, možná když bude hooodně push-up

Jojo,vůbec poslední dobou zůstávám čumět když slyším české názvy pro části westernového sedla,třeba hruška u wade sedel wood post horn,která má své rozměrové a co se důvodů rozměrů týče své opodstatnění,tak jí lidé říkají i plechovka lunchmeatu,to už neřeším,a pak si na rekreačku pořídí reinera jen z toho důvodu jakou to má značku a že v tom jezdí ten či onen a že to bude supr,jenže mnohdy zapomínají,že ten či onen co na pískáči vytírá posedlí pozadím v reiningu mívá od výrobce sedla se slevou pro reklamy na závodech a toho se rekreační jezdec u stejného výrobce asi nedočká,ale hlavně že jezdím po lesích ve sportovním sedle ale těší mě,že když si pak u mě ti nakažení reiningem sednou třeba do wade když dojdou na kafe,že jim padá čelist. Tak hlavně at podprsenky slouží,ale nejezdi cutting,tam jsou vysoké hrušky,a mimo pohmožděného žaludku si jí můžeš někam vrazit a servat si pushup a kompletně mít push down

7.6.2009 08:57
cibi

XXX.XXX.81.149

saddlery napsal(a):
často se řeší problém westernové sedlo a chladnokrevník,pokud ten koník tahal v lese,tak je extrémně rovný za lopatkou a kostra i pro široké qh je mu ůzká a sedí na spodních hranách ližin bars a nedosedne jejich plochou,když stavím sedla na tato záda,tak nejde jinak než kostru uplně na míru,pač někdy jsou to takové stolovité hřbety,že výrobce koster padá k zemi smíchy,jojo a navíc když má třeba kobyla zadek výš než kohoutek a krátký prohnutý prostor pro délku sedla mezi lopatkou a pánevní oblastí-tak je to taky veselý,ale ne nemožný.....

sedlove polstare snad sedi a luft tam je ale u drezurky vetsi jakoby bylo posedli vic prohnute nez u te skocky. Myslite ze ve westernu je vetsi kontakt? Ja jsem v tom sedela jen parkrat z recese, ale prislo mi ze kontakt nemam vubec zadny- ano sedi se niz u hrbetu ale to sedlo mi prislo jakoby tvrde (nemyslim pro muj zadek) kdyz jsem zmackla stehna nebo napla panevni svaly napr pri nacvalani tak kun se tvaril jako ze jsem nic neudelala zareagoval az na pobidku holeni a to jeste dost silnou protoze tam branil ten jakoby trmenovy remen

7.6.2009 19:30
saddlery

XXX.XXX.2.142

cibi napsal(a):
sedlove polstare snad sedi a luft tam je ale u drezurky vetsi jakoby bylo posedli vic prohnute nez u te skocky. Myslite ze ve westernu je vetsi kontakt? Ja jsem v tom sedela jen parkrat z recese, ale prislo mi ze kontakt nemam vubec zadny- ano sedi se niz u hrbetu ale to sedlo mi prislo jakoby tvrde (nemyslim pro muj zadek) kdyz jsem zmackla stehna nebo napla panevni svaly napr pri nacvalani tak kun se tvaril jako ze jsem nic neudelala zareagoval az na pobidku holeni a to jeste dost silnou protoze tam branil ten jakoby trmenovy remen

Záleží na tom v čem jste seděla a jaký jste jezdec,váha,výška,typ posedlí a záda koně,ne každý typ westernového sedla je vhodný na všechnu jezdeckou činnost.

8.6.2009 01:08
cibi

XXX.XXX.81.149

saddlery napsal(a):
Záleží na tom v čem jste seděla a jaký jste jezdec,váha,výška,typ posedlí a záda koně,ne každý typ westernového sedla je vhodný na všechnu jezdeckou činnost.

slo o byvaleho westernaka ja jsem si pak s nim delala anglii a az na pocatecni seznamovani jsem nemela problem ze bychom se nedomluvili. Napad zkusit si westernove sedlo (nejsem z tech co neuznavaji nic co sami nedelaji-clovek ma zkusit vsechno) prisel asi po roce tak jsem si od majitele pujcila to co nosil predtim. Ale komunikace nulova. Ale asi to fakt jen neumim- myslela jsem ze pobidky jsou stejne jen se tam jinak sedi (tak jako treba u skocky a drezurky- sedim jinak ale delam to same)

8.6.2009 06:43
saddlery

XXX.XXX.2.142

cibi napsal(a):
slo o byvaleho westernaka ja jsem si pak s nim delala anglii a az na pocatecni seznamovani jsem nemela problem ze bychom se nedomluvili. Napad zkusit si westernove sedlo (nejsem z tech co neuznavaji nic co sami nedelaji-clovek ma zkusit vsechno) prisel asi po roce tak jsem si od majitele pujcila to co nosil predtim. Ale komunikace nulova. Ale asi to fakt jen neumim- myslela jsem ze pobidky jsou stejne jen se tam jinak sedi (tak jako treba u skocky a drezurky- sedim jinak ale delam to same)

každé westernové sedlo má jinou sedlovou kostru a každé sedlo si vás jinam jejím tvarem posedlí posadí,pak hraje roli i kontaktnost sedlových třmenů a sukní s vybráním pod stehnem,čím méně materiálu mezi stehnem jezdce a koněm,tak tím větší kontakt a čím níž sedíte ve středu délky posedlí tak tím větší kontakt sedem,pokud máte sedlo třeba Ropingové které moc kontaktní není,tak smůla-ty jsou na lasování a závodní roping,ale pokud máte reiner se sukněmi closs contact,center sed a ůzké fendry už u závěsu v kostře nebo lehký wade tak není co řešit.

8.6.2009 09:59
cibi

XXX.XXX.31.251

saddlery napsal(a):
každé westernové sedlo má jinou sedlovou kostru a každé sedlo si vás jinam jejím tvarem posedlí posadí,pak hraje roli i kontaktnost sedlových třmenů a sukní s vybráním pod stehnem,čím méně materiálu mezi stehnem jezdce a koněm,tak tím větší kontakt a čím níž sedíte ve středu délky posedlí tak tím větší kontakt sedem,pokud máte sedlo třeba Ropingové které moc kontaktní není,tak smůla-ty jsou na lasování a závodní roping,ale pokud máte reiner se sukněmi closs contact,center sed a ůzké fendry už u závěsu v kostře nebo lehký wade tak není co řešit.

Hm, tak to asi nezjistim, jednak uz konika nejezdim a jednak temer netusim, co za nazvy jste mi tu popsal= sukne closs contakt, center sed,...takze zjistit jaky bylo bych stejne nezvladla. Ale dekuji za vysvetleni

8.6.2009 15:14
saddlery

XXX.XXX.2.142

cibi napsal(a):
Hm, tak to asi nezjistim, jednak uz konika nejezdim a jednak temer netusim, co za nazvy jste mi tu popsal= sukne closs contakt, center sed,...takze zjistit jaky bylo bych stejne nezvladla. Ale dekuji za vysvetleni

Sukně jsou spodní díly sedla ve ketrých je nasunutá kostra sedla a clos contavt znamená vybrání dílu pod třmenovou bočnicí aby jezdec měl co nejméně materiálu mezi stehnem a koněm, center seat - sed je správný tvar posedlí u westernových koster,sed ve středu délky posedlí,správně pak rozkládáte váhu jezdce po celé délce sedla a sedíte nejtěsněji na koni.

8.6.2009 15:21
microfon

XXX.XXX.182.201

saddlery napsal(a):

Dotaz:
chtěla bych se zeptat, jaký máte názor na na sedlo Klasik od Zajace?

8.6.2009 15:33
saddlery

XXX.XXX.2.142

microfon napsal(a):
Dotaz:
chtěla bych se zeptat, jaký máte názor na na sedlo Klasik od Zajace?

Levnější verze s typem forku- přední rozsochy " Porter " ani tam nemusí být kontaktní vybrání pod fendrem pač nemají center sed a tak nohy nemáte stejně uplně pod sebou,ale jinak řemeslné zpracování dobré.Měl jsem je v ruce i pod zadkem,ale není to na uplné kulaté koně. a že jích po čr běhá,ale jinak řemeslně good,záleží co od sedla člověk chce..

8.6.2009 15:44
microfon

XXX.XXX.182.201

saddlery napsal(a):
Levnější verze s typem forku- přední rozsochy " Porter " ani tam nemusí být kontaktní vybrání pod fendrem pač nemají center sed a tak nohy nemáte stejně uplně pod sebou,ale jinak řemeslné zpracování dobré.Měl jsem je v ruce i pod zadkem,ale není to na uplné kulaté koně. a že jích po čr běhá,ale jinak řemeslně good,záleží co od sedla člověk chce..

já bych řekla že to není ani na kulaté zadky
jsem toto sedlo právě koupila na tu rezatou klisnu na začátku tohoto tématu:-) Sedí jí asi zatím nejlépe ze všech těch sedel ikdyž ještě i tak má maličké nepocené flíčky.
přijde mi velmi zajímavé že při nasedání jsem musela všechna sedla mít na ní na fest dotažená a i tak se přetáčela a s tímto sedlem se dá nasednout i s celkem ledabyle dotaženým podbřišákem.
Naznačuje to něco?

8.6.2009 18:18
saddlery

XXX.XXX.2.142

microfon napsal(a):
jsem toto sedlo právě koupila na tu rezatou klisnu na začátku tohoto tématu:-) Sedí jí asi zatím nejlépe ze všech těch sedel ikdyž ještě i tak má maličké nepocené flíčky.
přijde mi velmi zajímavé že při nasedání jsem musela všechna sedla mít na ní na fest dotažená a i tak se přetáčela a s tímto sedlem se dá nasednout i s celkem ledabyle dotaženým podbřišákem.
Naznačuje to něco?

neviděl jsem to na ní,jen kobča má zřejmě strmější lopatky a tak by mělo mít bars dopředu ven zaůhlené aby jí nešel předek sedla zezadu do lopatek. Ono i záleží jak sedí s různým typem dek

8.6.2009 18:31
saddlery

XXX.XXX.2.142

microfon napsal(a):
Naznačuje to něco?

Však ta vaše kobča uplně kulatá není,znám dost koní kterým je gullet o šíři 6,5 " ůzký a to je standartní míra pro rámec qh,dosvalená je pěkně,pár klasiků už jsem v ruce měl

Přidejte reakci

Přidat smajlík