Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.2.2009 21:29
kareina

XXX.XXX.46.203

Poohlížím se po hřebcích uchovněných pro ČSP, a zatím jsem bližší informace našla pouze o některých. Nevíte, jak mám najít informace i o těch dalších - zatím mám Tuesday, Ramba Watani, Mg Doc Joe Chex, Christy Haller, Gwenllan Ben a Vidara.. o těch dalších nemůži nic najít.. kolik stojí připuštění, jak připouští, jejich fotky, a hlavně jejich povaha..
Hledám ty nad 140KVH, takže Durango, Geryk, Grat, Jup, Lump, Mars Star, Rocky Navajo, Sahib, Senator, Syngold´s Lyncord, Tori Gepard, Wadden Hoek´s Colin, Wanton´s Anthony a Wicked Bubbling Brown Sugar.
Pokud o těchto hřebcích něco víte, nebo kde bych o nich mohla něco najít, prosím napište.
Díky

21.2.2009 21:56
microfon

XXX.XXX.182.201

kareina napsal(a):
Poohlížím se po hřebcích uchovněných pro ČSP, a zatím jsem bližší informace našla pouze o některých. Nevíte, jak mám najít informace i o těch dalších - zatím mám Tuesday, Ramba Watani, Mg Doc Joe Chex, Christy Haller, Gwenllan Ben a Vidara.. o těch dalších nemůži nic najít.. kolik stojí připuštění, jak připouští, jejich fotky, a hlavně jejich povaha..
Hledám ty nad 140KVH, takže Durango, Geryk, Grat, Jup, Lump, Mars Star, Rocky Navajo, Sahib, Senator, Syngold´s Lyncord, Tori Gepard, Wadden Hoek´s Colin, Wanton´s Anthony a Wicked Bubbling Brown Sugar.
Pokud o těchto hřebcích něco víte, nebo kde bych o nich mohla něco najít, prosím napište.
Díky

tak já mohu přispět jen 617 Hasan s.v http://www.volny.cz/tsladek/plemenhr.htm
->mám po něm ročního prďolu

21.2.2009 22:14
kareina

XXX.XXX.46.203

microfon napsal(a):
tak já mohu přispět jen 617 Hasan s.v http://www.volny.cz/tsladek/plemenhr.htm
->mám po něm ročního prďolu

Já právě hledám něco klidnějšího, tak jsem araby vyřadila jako první :).. Ale pěkný koník, že bych i o těch Arábkách začala uvažovat?

22.2.2009 08:11
lapata

XXX.XXX.227.2

kareina napsal(a):
Díky

čau. zkoušela jsi on-line plemenné knihy? podle mne jsou tam hřebci u čsp docela pěkně roztříděni podle své vlastní plemenné příslušnosti. navíc teď můžou majitelé ke svým koním přikládat i fotky, tak pár jich tam jistě svůj obrázek mít bude. www.aschk.cz
(plemenné knihy on-line sloupec vlevo) napiš jestli se ti to zamlouvalo a jestli jsi tam našla co jsi hledala :) )

22.2.2009 11:18
elisabeth

XXX.XXX.226.2

kareina napsal(a):
Já právě hledám něco klidnějšího, tak jsem araby vyřadila jako první :).. Ale pěkný koník, že bych i o těch Arábkách začala uvažovat?

Také mě tohle téma zajímá. Mám už ročenku Hřebci 2009 a ne všichni z webových stránek ASCHK jsou uvedeni jako plemeníci pro rok 2009. Kupř. Ramba Watani mezi nimi není... Zřejmě ještě nezaplatil poplatek za prodloužení licence. Nerada bych připustila hřebcem a pak zjistila, že hříbě bude bez PP. Nebo je to tisková chyba?

22.2.2009 11:46
kareina

XXX.XXX.46.203

lapata napsal(a):
čau. zkoušela jsi on-line plemenné knihy? podle mne jsou tam hřebci u čsp docela pěkně roztříděni podle své vlastní plemenné příslušnosti. navíc teď můžou majitelé ke svým koním přikládat i fotky, tak pár jich tam jistě svůj obrázek mít bude. www.aschk.cz
(plemenné knihy on-line sloupec vlevo) napiš jestli se ti to zamlouvalo a jestli jsi tam našla co jsi hledala :) )

Ahoj, plemenné knihy jsem zkoušela, roztřídění tam jsou, ale to je tak asi všechno. Informací jsem tam moc nenašla. Akorát jsem podle ní zjistila, že ČSP je docela směska .. a nebo v tom neumím tak hledat.
To je škoda, že tam Ramba Watani není, je to jeden z našich favoritů. Já jsem si ten seznam zatím nenechávala zasílat, spíš si potom kdyžtak na aschk zavolám.

22.2.2009 11:51
elisabeth

XXX.XXX.226.2

kareina napsal(a):
Díky

Wicked Bubbling Brown Sugar foto viz http://welshpony.cz/prodej_2.htm. Jako majitel je na ASCHK psán V. Opatrný, Hořovice. Asi bych se ptala přímo jeho.
Christy Haller má být letos ve středních Čechách? V Seznamu hřebců opět uveden není a podle webu ASCHK to vypadá, že je stále v Javorníku. Aktuální inzerci s místem připozštěcí stanice jsem bohužel nenašla. Jen tady někdy zaznělo, že je snad v Kochánkách.
Pěkný je také Golem, KVH 138 cm, http:// rohan.blazek. info/index.php?action=horses_golem. Znám ho osobně, příjemný a skokově nadaný koník, možná bych ho zařadila do výběru, i když mu chybí ty dva centimetry .
Asi bych si před připuštěním zavolala raději na ASCHK, když je v Seznamu hřebců jen třetina. Někteří majitelé žádají o prodloužení licence pozdě a pak se do ročenky nedostanou.

22.2.2009 11:55
elisabeth

XXX.XXX.226.2

kareina napsal(a):
Díky

Ještě ke Gratovi. O jeho majiteli (MVDr. Šmahel) se psalo v tisku, http:// neviditelnypes.lidovky.cz /tiskni.asp?r=p_ zviretnik&c=A070423_182120_p_zviretnik _dru, a to nic lichotivého (týrání koní hlady apod.). Takže Grata jsem rovnou vyškrtla jako možného otce.

22.2.2009 11:59
elisabeth

XXX.XXX.226.2

kareina napsal(a):
Ahoj, plemenné knihy jsem zkoušela, roztřídění tam jsou, ale to je tak asi všechno. Informací jsem tam moc nenašla. Akorát jsem podle ní zjistila, že ČSP je docela směska .. a nebo v tom neumím tak hledat.
To je škoda, že tam Ramba Watani není, je to jeden z našich favoritů. Já jsem si ten seznam zatím nenechávala zasílat, spíš si potom kdyžtak na aschk zavolám.

Majitelce Ramba jsem volala, také se mi líbil. Nevýhodou je, že pravděpodobně nebudou moct ustájit klisnu, tzn. je třeba přijet přímo na skok (zjistit říji sonem a dorazit v ten správný den). Mají plno a prioritou pro ně je výcvik (a připouštění) westernových koní, nikoli připouštění ČSP. Dokonce mi říkala, že uvažovala, že licenci pro pony Rambovi neprodlouží, takže mě ani nezaskočilo, že v Seznamu není... Opravdu lépe se zeptat přímo na ASCHK, než později litovat. Výrazně vstřícněji působil majitel Mg Doc Joe Chexe, ale kůň stojí ve východních Čechách.

22.2.2009 12:01
stalonek

XXX.XXX.163.66

elisabeth napsal(a):
Ještě ke Gratovi. O jeho majiteli (MVDr. Šmahel) se psalo v tisku, http:// neviditelnypes.lidovky.cz /tiskni.asp?r=p_ zviretnik&c=A070423_182120_p_zviretnik _dru, a to nic lichotivého (týrání koní hlady apod.). Takže Grata jsem rovnou vyškrtla jako možného otce.

MRKNI NA WWW.JKJAVOROVY.ESTRANKY.CZ - MAJÍ JEDNOHO ARABA A JEEDNOHO SPOLEVSKÉHO SPORTOVNÍHO PONYHO.

22.2.2009 12:02
stalonek

XXX.XXX.163.66

stalonek napsal(a):
MRKNI NA WWW.JKJAVOROVY.ESTRANKY.CZ - MAJÍ JEDNOHO ARABA A JEEDNOHO SPOLEVSKÉHO SPORTOVNÍHO PONYHO.

*** SLOVENSKÉHO,JÁ ZAS NESKA PÍŠU

22.2.2009 12:05
kareina

XXX.XXX.46.203

elisabeth napsal(a):

Jestli to je pravda o tom veterináři, tak to je hrůza..

Já mám právě zatím v nejužším výběru právě Mg Doc Joe Chexe, a potom Tuesdaye. rozhoduju se, jestli spíš zklidnit povahu, nebo mít hříbě se skokovým potenciálem. Kobča je temperamentnější, a bojím se, že když připustím taky něčím temperamentním, tak to pak nebudu zvládat, kdybych si malého náhodou nechala.

22.2.2009 12:13
elisabeth

XXX.XXX.226.2

kareina napsal(a):

Já mám právě zatím v nejužším výběru právě Mg Doc Joe Chexe, a potom Tuesdaye. rozhoduju se, jestli spíš zklidnit povahu, nebo mít hříbě se skokovým potenciálem. Kobča je temperamentnější, a bojím se, že když připustím taky něčím temperamentním, tak to pak nebudu zvládat, kdybych si malého náhodou nechala.

Neověřovala jsem to, ale obávám se, že je . Takže tam bych klisnu na připuštění nenechala ani náhodou.
U mě zatím vyhrává také Mg Doc Joe Chex, exteriérem mi připadá lepší než Ramba, ušlechtilejší. Barvu předává prý v 75 % a charakter vždy .
Kobylu mám podsaditější a velmi klidnou a ráda bych právě takového potomka. Ale pravda, ve sportu díru do světa neuděláme . Má to být rodinný mazel, zejména pro děti.
Slyšela jsem, že Christy Haller má supr charakter a předává potomkům sportovní potenciál spolu s dobrou jezditelností, ale typově se mi hodí spíš na jemnější kobči (velš apod.), než je ta moje. Také bych nerada šimla.
Je fakt, že ČSP je zatím nevyrovnaná směska všeho možného, plemeno se teprve šlechtí.

22.2.2009 12:55
kozoroh

XXX.XXX.106.20

kareina napsal(a):
Díky

Zdravím, tak kousek od nás má stát Tori Gepard, jezd.stáj Svébohov /okr.Šumperk
pí. Tošenovská asi. Ale v ple. knize je toto: Majitel: FENIX TRANS s.r.o., Krnov 794 01
Chovatel: Fencl Josef, Hlavečník 4 533 15

. tož asi tak

22.2.2009 13:03
scratchie

XXX.XXX.244.239

kareina napsal(a):
Díky

Zdravím, tady ten by se ti nelíbil? Slyšela jsem o jeho výborném charakteru.
http://www.equimarket.eu/index .php?action=detail&dbid=1198

22.2.2009 13:04
scratchie

XXX.XXX.244.239

scratchie napsal(a):

mezera za index

22.2.2009 13:05
scratchie

XXX.XXX.244.239

scratchie napsal(a):

Až teď koukám, že ho tam máš také napsaného. :-)

22.2.2009 13:47
annetka

XXX.XXX.163.66

scratchie napsal(a):
Až teď koukám, že ho tam máš také napsaného. :-)

elisabeth: Můžu vědět proč?

22.2.2009 13:55
elisabeth

XXX.XXX.226.2

annetka napsal(a):
elisabeth: Můžu vědět proč?

Annetka: Co proč? Ti šimlové? Mám radši tmavší koníky, to je celé, nemyslím si, že bělouši mají špatnou povahu nebo tak něco .

22.2.2009 14:00
annetka

XXX.XXX.163.66

elisabeth napsal(a):
Annetka: Co proč? Ti šimlové? Mám radši tmavší koníky, to je celé, nemyslím si, že bělouši mají špatnou povahu nebo tak něco .

Ja myslela to co jsi psala že tam bys koně nikdy nedala.

22.2.2009 15:16
elisabeth

XXX.XXX.226.2

annetka napsal(a):
Ja myslela to co jsi psala že tam bys koně nikdy nedala.

Aha, no, kvůli tomu řešenému týrání koní. Takového chovatele nebudu podporovat, ani mu nesvěřím svou kobylu .

22.2.2009 15:23
strelish

XXX.XXX.247.148

elisabeth napsal(a):
Wicked Bubbling Brown Sugar foto viz http://welshpony.cz/prodej_2.htm. Jako majitel je na ASCHK psán V. Opatrný, Hořovice. Asi bych se ptala přímo jeho.
Christy Haller má být letos ve středních Čechách? V Seznamu hřebců opět uveden není a podle webu ASCHK to vypadá, že je stále v Javorníku. Aktuální inzerci s místem připozštěcí stanice jsem bohužel nenašla. Jen tady někdy zaznělo, že je snad v Kochánkách.
Pěkný je také Golem, KVH 138 cm, http:// rohan.blazek. info/index.php?action=horses_golem. Znám ho osobně, příjemný a skokově nadaný koník, možná bych ho zařadila do výběru, i když mu chybí ty dva centimetry .
Asi bych si před připuštěním zavolala raději na ASCHK, když je v Seznamu hřebců jen třetina. Někteří majitelé žádají o prodloužení licence pozdě a pak se do ročenky nedostanou.

Christy Haller stojí už nějakou dobu u "megery" ve stáji Podkova v Kochánkách.

22.2.2009 15:26
strelish

XXX.XXX.247.148

kareina napsal(a):

Lucko, ale třeba s MVDr. Nevřivou byla snad předloňskou (loňskou? už nevím) zimu taky aférka, že se jí válejí mrtvoly koní po dvoře, bylo to i v televizi. Od té doby se po ní doslova slehla zem a až letos začala pořádat v Kochánkách krmivářské semináře a stojí tam i ten její hřebec. Si asi moc nevybereš, kdybys to měla brát takhle.

22.2.2009 15:28
strelish

XXX.XXX.247.148

kozoroh napsal(a):
Zdravím, tak kousek od nás má stát Tori Gepard, jezd.stáj Svébohov /okr.Šumperk
pí. Tošenovská asi. Ale v ple. knize je toto: Majitel: FENIX TRANS s.r.o., Krnov 794 01
Chovatel: Fencl Josef, Hlavečník 4 533 15

. tož asi tak

Tošenovští jsou už několik let z Krnova odstěhovaní. (škoda, Tori Gepard se mi docela líbil a má i sportovní výkonnost)

22.2.2009 18:16
annetka

XXX.XXX.48.155

strelish napsal(a):
Tošenovští jsou už několik let z Krnova odstěhovaní. (škoda, Tori Gepard se mi docela líbil a má i sportovní výkonnost)

Aha já myslela že mluvíš o těch dvou hrebcích od paní Škanderové z Gutů.

22.2.2009 19:24
mimik

XXX.XXX.144.252

elisabeth napsal(a):
Aha, no, kvůli tomu řešenému týrání koní. Takového chovatele nebudu podporovat, ani mu nesvěřím svou kobylu .

No jestli uvažujež o Arabech tak meme 2 (Amor,Rejk)
Nebo mam kontakt na Duranga teda jestli mysliš toho
http://www.ponyklubolesnice.unas.cz/
Na fotce je Rejk

22.2.2009 19:50
kozoroh

XXX.XXX.106.20

strelish napsal(a):

no to je možné, proto tam píšu kde paní tedˇ působí. Toriho jsem loni viděla na veřejnáku v Třeštině- Hájích okr. Šumperk
p.s. pokud se nejedná o dvě různé osoby s totožnýmu jmény
ale zadavatelka psala že šimlíci , nejsou to pravé ořechové

23.2.2009 13:29
benett8

XXX.XXX.183.39

mimik napsal(a):
No jestli uvažujež o Arabech tak meme 2 (Amor,Rejk)
Nebo mam kontakt na Duranga teda jestli mysliš toho
http://www.ponyklubolesnice.unas.cz/
Na fotce je Rejk

Ahoj, nize je foto meho valaska - je po Gerykovi, z mamy CT(pomerne hodne vysoke) - konik ma cca 155cm a milionovou povahu. Sam Geryk mi prijde docela fesak. Muj valasek je charakter, dalo by se na nem drivi stipat a zase naopak - kdyz clovek chce, je z nej zavodak ... .

23.2.2009 14:46
kareina

XXX.XXX.9.106

benett8 napsal(a):
Ahoj, nize je foto meho valaska - je po Gerykovi, z mamy CT(pomerne hodne vysoke) - konik ma cca 155cm a milionovou povahu. Sam Geryk mi prijde docela fesak. Muj valasek je charakter, dalo by se na nem drivi stipat a zase naopak - kdyz clovek chce, je z nej zavodak ... .

A kde bych o něm mohla něco najít, nevíš?

23.2.2009 15:30
benett8

XXX.XXX.183.39

kareina napsal(a):
A kde bych o něm mohla něco najít, nevíš?

Poslala sem Ti to do mailu, sem se neda psat bez mezer ...

30.3.2009 19:27
francoa

XXX.XXX.10.133

kareina napsal(a):
Díky

Chci vás informovat o hřebci MG DOC JOE CHEX, který je 155 cm vysoký, je čtyřnásobný vítěž v halteru na PAINT SHOW, vítěz středoevropského poháru a mnoha dalších závodů jak v Čechách, tak v Polsku. Otec velmi úspěšných koní. Jedna z jeho dcer vyhrála středoevropský pohár a mistrovství republiky v plesure, druhá dcera vyhrála adrenalin cap v Polsku o 200 tisíc v roce 2008, otec úspěšných plemeníků BLUE EYE JANE VALLEY a ARON JANE VALLEY. Další z jeho dcer úspěšně závodí v anglické drezuře a vím o dvou ponících, kteří výborně skáčí parkury. Všichni jeho potomci mají vyrovnanou klidnou povahu, výborně komunikují a spolupracují s lidmi. Nesetkal jsem se s nikým, kdo by s ním nebyl spokojený. Informace na tel. 603 962155.

30.3.2009 20:54
microfon

XXX.XXX.182.201

francoa napsal(a):
Chci vás informovat o hřebci MG DOC JOE CHEX, který je 155 cm vysoký, je čtyřnásobný vítěž v halteru na PAINT SHOW, vítěz středoevropského poháru a mnoha dalších závodů jak v Čechách, tak v Polsku. Otec velmi úspěšných koní. Jedna z jeho dcer vyhrála středoevropský pohár a mistrovství republiky v plesure, druhá dcera vyhrála adrenalin cap v Polsku o 200 tisíc v roce 2008, otec úspěšných plemeníků BLUE EYE JANE VALLEY a ARON JANE VALLEY. Další z jeho dcer úspěšně závodí v anglické drezuře a vím o dvou ponících, kteří výborně skáčí parkury. Všichni jeho potomci mají vyrovnanou klidnou povahu, výborně komunikují a spolupracují s lidmi. Nesetkal jsem se s nikým, kdo by s ním nebyl spokojený. Informace na tel. 603 962155.

MG Doc joe chex je vskutku super a také jsme o něm slyšela a viděla jen samé dobré. Akorát v kohoutku má jen 147cm.

Přidejte reakci

Přidat smajlík