happyhvezda

XXX.XXX.210.18
Zajimalo by mě, jaky máte názor na toto udidlo . Někteří se ho zastávají, že je vhodné pro mladého koně.Někteří si zas myslí, že v hubě mladého koně nemá co dělat . Jaký máte na toto názor vy ?
happyhvezda
napsal(a):
Zajimalo by mě, jaky máte názor na toto udidlo . Někteří se ho zastávají, že je vhodné pro mladého koně.Někteří si zas myslí, že v hubě mladého koně nemá co dělat . Jaký máte na toto názor vy ?
Já osobně s ním mám u mé bývalé klisny ty nejlepší zkušenosti...Byla na něm i lonžována, obsedána a nakonec ježděna- "neprojíždí" hubou a navíc vytváří tlak ze stran a "netahá" koně za koutky...Je to mé oblíbené udidlo...A myslím, že s ním člověk nic nezkazí...
mili
napsal(a):
Já osobně s ním mám u mé bývalé klisny ty nejlepší zkušenosti...Byla na něm i lonžována, obsedána a nakonec ježděna- "neprojíždí" hubou a navíc vytváří tlak ze stran a "netahá" koně za koutky...Je to mé oblíbené udidlo...A myslím, že s ním člověk nic nezkazí...
Souhlasim s "mili" - stejnym zpusobem se obsedal a nasledne cvicil i muj konik
happyhvezda

XXX.XXX.210.18
mili
napsal(a):
My jsme si ho taktéž pořídili na mladou haflingerku a nyní už budem navykat mladou na udidlo a bude chodit na lonž a právěže nevím zda pořídit radši stíhlo nebo to roubíkové . U haflošky se nam osvědčilo .
happyhvezda
napsal(a):
My jsme si ho taktéž pořídili na mladou haflingerku a nyní už budem navykat mladou na udidlo a bude chodit na lonž a právěže nevím zda pořídit radši stíhlo nebo to roubíkové . U haflošky se nam osvědčilo .
Mam dotaz - doufam, ze ne moc drzy - vy jezdite na haflosce s dekou? Ja jen, ze to je pomerne odolne plemeno, tedy jestli ji nemate klasicky v boxe ... . Urcite to neberte nijak spatne - jenom me to prekvapilo
benett8
napsal(a):
Mam dotaz - doufam, ze ne moc drzy - vy jezdite na haflosce s dekou? Ja jen, ze to je pomerne odolne plemeno, tedy jestli ji nemate klasicky v boxe ... . Urcite to neberte nijak spatne - jenom me to prekvapilo
nn s dekou nejezdíme jen jsme si ušily takove odpocovačky tak jsme je hodily jen tak na koně.. a šly se projít foto Kača
happyhvezda

XXX.XXX.210.18
benett8
napsal(a):
Tak kobylka ještě s dalšíma 2 pony kobylkama jsou téměř celoročně venku ( když sou velké mrazy tak jdou do boxu , jinak mají velky otevřený přistřešek na pastvě . Ani jednu kobylku nedekujeme . Deky máme na ně jen když sou promoklé a deku měla téhdy na procházko - vyjížďce na zkoušku jak sedí a aby sme ju vyfotili i s dekou . Foto s mladší spolubydlíci ( deky měli jen na foceni
)
happyhvezda
napsal(a):
Tak kobylka ještě s dalšíma 2 pony kobylkama jsou téměř celoročně venku ( když sou velké mrazy tak jdou do boxu , jinak mají velky otevřený přistřešek na pastvě . Ani jednu kobylku nedekujeme . Deky máme na ně jen když sou promoklé a deku měla téhdy na procházko - vyjížďce na zkoušku jak sedí a aby sme ju vyfotili i s dekou . Foto s mladší spolubydlíci ( deky měli jen na foceni
)
Tak to joooo - to je pochopitelne Deky maji dobre barvicky
happyhvezda

XXX.XXX.210.18
benett8
napsal(a):
Tak to joooo - to je pochopitelne Deky maji dobre barvicky
To byli take naše pochodujíci bompari
happyhvezda

XXX.XXX.210.18
happyhvezda
napsal(a):
To byli take naše pochodujíci bompari
Tak tadyk mladá ( udidlo pujčene od haflošky ,aby jsme mohli skusit zda ma dobrou tu uzdečku ) .
happyhvezda
napsal(a):
Tak tadyk mladá ( udidlo pujčene od haflošky ,aby jsme mohli skusit zda ma dobrou tu uzdečku ) .
Já jsem přešla ze stíhla na roubíkové u mlaďocha a přijde mi na něm lepší...účel už byl popsán výše...
lesterka
napsal(a):
Já jsem přešla ze stíhla na roubíkové u mlaďocha a přijde mi na něm lepší...účel už byl popsán výše...
Chtěla bych si taky pořídit roubík a nemůžu se rozhodnout jestli obyč jednou lomený chrom nebo si připlatit a koupit 2x lomený příp. plastový s příchutí "šťastná huba" apod. Poraďte.
lilka
napsal(a):
Chtěla bych si taky pořídit roubík a nemůžu se rozhodnout jestli obyč jednou lomený chrom nebo si připlatit a koupit 2x lomený příp. plastový s příchutí "šťastná huba" apod. Poraďte.
hele bacha na happy mouth, je to pekna svinarna, nevim jestli mame tri udidla odnich blby nebo co, ale tam kde jsou pak krouzky, tedy dira v plastu na krouzky jsou silene ostre hrany, do kterych se ti dostane konska huba skripne ji to a mas porad praskli koutky na svete, takze bacha na to, kouknout v obchode zajet tam prstem a presvedcit se jestli to neni ostre jak neco, nevim proc to uz ve vyrobe nemuzou zapilovat do oblych hran, ale maj je tam ostre jako neco
mili
napsal(a):
mili: co tím myslíš, že netahá za koutky? Taky nesouhlasím, že tímto udidlem člověk nic nezkazí. Každým udidlem se dá hodně zkazit - záleží hlavně na jezdci a až pak teprve na udidle
Samozřejmě tím nechci říct, že mám něco proti roubíku. Musíš to (zadavatelko) vyzkoušet. Některému koni vyhovuje, některému méně. Když už roubíka, tak bych mladému koni koupila 2x lomené se silnějším udítkem.
P.
amazonka78
napsal(a):
mili: co tím myslíš, že netahá za koutky? Taky nesouhlasím, že tímto udidlem člověk nic nezkazí. Každým udidlem se dá hodně zkazit - záleží hlavně na jezdci a až pak teprve na udidle
Samozřejmě tím nechci říct, že mám něco proti roubíku. Musíš to (zadavatelko) vyzkoušet. Některému koni vyhovuje, některému méně. Když už roubíka, tak bych mladému koni koupila 2x lomené se silnějším udítkem.
P.
No Peťo možná to neumím dobře vysvětlit, ale podle mého roubík vytváří tlak v jiném místě než např. klasické stihlo. Nevím jak to popsat, ale jeho "ramena" která má nevytvářejí tlak na koutky ale na ?líce? koně...Samozdřejmě že skazit se dá vše, ale co by roubík měl koni udělat? Ve všech stájích kde jsem zažila že používali roubík bylo to často buďto na mladé koně nebo hůře točitelné...Navíc nemůže prokluzovat v hubě koně, někdo kvůli prokluzování používá nánosník s podepnacím řemínkem, někdo roubík...Další má zkušenost byla s matkou a babičkou mé kobylky, které děcka zkazili a byly celkem neovladatelné...Matka byla hucul s arabem, babička hucul, elánu měly obě dost ale hubu úplně otupělou..Majitelka jim "strkala" páky apod Já je obě jezdila na roubíku a domluva s nima byla celkem dobrá...Svou kobču která měla též svou hlavu jsem od mlada učila i obsedala na roubíku..Žádné problémy neměla, ba naopak...Já s tím mám prostě jen dobré zkušenosti..Samozdřejmě každý má svůj názor a zkušenosti, že...