buggyna

XXX.XXX.110.113
koryda
napsal(a):
Zdravim, chci se zeptat jestli se dá ovlivnit směr růstu hřívy, na jedné straně má můj kůň asi dvě třetiny hřívy a zbytek na druhé, ted jsem mu začala plést copánky k jedné straně. Má to vůbec význam?Zkoušeli jste to někdy?
nedá!
Je to určeno podle párových vírů.
my je třeba máme hned za ušima,takže chtě nechtě,hřívu máme jen na levou stranu
rampelník

XXX.XXX.210.137
koryda
napsal(a):
Zdravim, chci se zeptat jestli se dá ovlivnit směr růstu hřívy, na jedné straně má můj kůň asi dvě třetiny hřívy a zbytek na druhé, ted jsem mu začala plést copánky k jedné straně. Má to vůbec význam?Zkoušeli jste to někdy?
Máš dvě možnosti,nechat to tak,nebo si koupit jiného koně...
koryda
napsal(a):
No užiješ si ale dá se to.
Vždycky jsme hříbata česali hned jak jim začla hříva lehat aby ji měli na jednu stranu. I když prý hříva na dvě strany prý je šťastným znamením. Já jsem svého koně koupila taky s tak podivně hřívou na obě strany. Hned bylo jasno, že to tak nepůjde buď se ostříhá a nebo prostě bude hříva na jedné straně. No protože jsem brzy poznala jak je na svou hřívu i ocas pyšný (dá li se to tak říct, je to skoro arab ) a nechtěl se zpočátku ani česat a ni nechat zaplétat (možná to bylo jen tím že to s ním nikdy nikdo neprováděl) tak bylo jasno že budeme teda česat.
Skoro půl roku jsem bojovala s hřívou, vždycky (skoro denně) namočit a přečesat na tu stranu kde ji chci aby byla taky občas ten kondicionér na hřívu. A hřívu má nyní krásně na jedné straně a je dlouhá a hustá takže ji prozměnu nečešu vůbec jen trochu přihladím kartáčem.
Jo a ještě pamatuju v oddíle za mých mladých let jsme kobyle dávali na krk na noc pytel aby jí hříva slehla na jednu stranu (dorůstala jí ostříhaná).
buggyna

XXX.XXX.110.113
koryda
napsal(a):
takovýhle problémy bych fakt chtěla mít...
buggyna

XXX.XXX.110.113
ziki
napsal(a):
To bylo na mě?
noo to bylo tak celkově...řešit,jak proč a jak udělat,aby hříva byla tak místo tak.
Prostě blbosti
koryda
napsal(a):
Zvláštní, moje kobyla měla ještě v roce a půl hřívu na obě strany.... ale tak od dvou let ji má jen na jednu. A nic spešl jsem s tím nedělala...
buggyna
napsal(a):
noo to bylo tak celkově...řešit,jak proč a jak udělat,aby hříva byla tak místo tak.
Prostě blbosti
No mě by taky nenapadlo o tom tady psát ale když jste jí chudinku postrašili že s tím nic nenadělá tak jsme chtěla napsat že jo že to jde. Jinak pro mě je čištění koně i po těch 15letech furt to hlavní :-) sice všude kde jsme byli ustájení se mi lidi divili, prostě přejedou koně rýžákem a hodí na to sedlo....no ale já kolikrát až při čištění objevila kde jakou oděrku a problém....no mám koně jednoho vlastního tak si můžu hrát s hřívou i když co je máme doma u baráku a jsou furt venku tak poslední dobou vidí akorát rýžák....
buggyna
napsal(a):
Prostě blbosti
Proč blbost?od toho tady je diskuze ne?když nevi,chce vědět,nebo znat nazor jinych ta a´t se pta ne?
S tou hřivou..no nevim možna někomu se to ovlivnit da a někomu ne,ale měla jsem kobylku a te od hříbátka rostla hříva na jednu stranu a pak ji hříva začla padat sama od sebe na druhou stranu.S těmi copánky to můžeš zkusit,ale bude to asi na dyl.Prostě zapletat a česat často na tu stranu jednu
jackie
napsal(a):
Zvláštní, moje kobyla měla ještě v roce a půl hřívu na obě strany.... ale tak od dvou let ji má jen na jednu. A nic spešl jsem s tím nedělala...
... nyní ji má jen na jednu stranu...
jackie
napsal(a):
Hehe snažila jsem se o to ale každé roční období si to přeskupí jinak, kupovala jsem ho jako maldého hřebce měl hřívu přesně na půl...
ziki
napsal(a):
No mě by taky nenapadlo o tom tady psát ale když jste jí chudinku postrašili že s tím nic nenadělá tak jsme chtěla napsat že jo že to jde. Jinak pro mě je čištění koně i po těch 15letech furt to hlavní :-) sice všude kde jsme byli ustájení se mi lidi divili, prostě přejedou koně rýžákem a hodí na to sedlo....no ale já kolikrát až při čištění objevila kde jakou oděrku a problém....no mám koně jednoho vlastního tak si můžu hrát s hřívou i když co je máme doma u baráku a jsou furt venku tak poslední dobou vidí akorát rýžák....
´to jsem to zmotala.....no prostě mě čistit a česat koníčka baví ale teď na koni vidím že co je furt venku tolik moc ho to nebere ta moje péče
No ale je pro mě taky důležité aby vypadal hezky že jo, takže chci aby měl hřívu na jednu stranu no
klawdie
napsal(a):
Hehe snažila jsem se o to ale každé roční období si to přeskupí jinak, kupovala jsem ho jako maldého hřebce měl hřívu přesně na půl...
pak to měl na jedný straně
klawdie
napsal(a):
Pak zas na druhé...
a ted už mu do toho nekeccám a nosí si jí jak se mu chce
koryda
napsal(a):
co opravdu funguje je tahle kapuca...mam vranku, kapucu cernou tak to nejak blbe nevypada. klisne se v ni asi libi, protoze do ni leze sama. akorat se deti ve staji smejou, ze je batman.
sandimura
napsal(a):
co opravdu funguje je tahle kapuca...mam vranku, kapucu cernou tak to nejak blbe nevypada. klisne se v ni asi libi, protoze do ni leze sama. akorat se deti ve staji smejou, ze je batman.
Ale místo takovýho flusaku, musí stačit když koník bude mít třeba půl roku copánky ne?
koryda
napsal(a):
Ale místo takovýho flusaku, musí stačit když koník bude mít třeba půl roku copánky ne?
já našim hřebčákům už dělám jen culíky, které to drží na jedné straně...doufám, že do výstavy je přeškolím. Ale musím říct, že s těma našema haflošskýma hárošema to není až tak hrozný, páč mají hřívu hustou a dnes již i dlouhou...tudíž i těžkou ...proto taky moc často nepletu copánky
, ta práce s tím je hrozná a na dlouho!!
sandimura
napsal(a):
z copanku vzdycky neco trci... ta kapucka to uplne luxusne uhladi. staci davat na noc... me u klisny staci vzdy jen treba 3-4 dny a mam pokoj dokud ji nezapletu nebo neostriham.
Mně to teda nějak moc nebere, ale občas mi to příde škoda- hříva nám totiž roste krásně na jednu stranu, ale...Asi 10cm od kohoutku se to kazí... Škoda no...Ale stejně až povyroste, bude asi na ježoura....
sandimura
napsal(a):
z copanku vzdycky neco trci... ta kapucka to uplne luxusne uhladi. staci davat na noc... me u klisny staci vzdy jen treba 3-4 dny a mam pokoj dokud ji nezapletu nebo neostriham.
A z druhé strany u kohoutku...:-((
sandimura
napsal(a):
je fakt, že kapuce nejspíš pomůže, ale už vidím jak do toho navlíknu jednoho z našich výše uvedených výrůstků a pak to z něj budou jeho kámoši s radostí sundávat
...to by byla škoda