Chtěla jsem se zeptata, zda máte někdo zkušenosti s bezkostrovými sedly-jak se v tom jezdí, jaké jsou na údržbu, jaké podsedlovky jsou pod ně vhodné. Na stránkách www.barefoot.cz jsem totiž četla, že pod tato sedla musíte mít spešl dečky s našitým neoprenem a nejlépe s výplní tzv. líná pěna, ale stojí kolem 4000.- což je teda dost. Tato sedla jsem viděla i na enduracích a na zmiňovaných stránkách je i drezurní varianta. Máte jej někdo a můžete se podělit o zkušenosti?
michaela z
napsal(a):
Chtěla jsem se zeptata, zda máte někdo zkušenosti s bezkostrovými sedly-jak se v tom jezdí, jaké jsou na údržbu, jaké podsedlovky jsou pod ně vhodné. Na stránkách www.barefoot.cz jsem totiž četla, že pod tato sedla musíte mít spešl dečky s našitým neoprenem a nejlépe s výplní tzv. líná pěna, ale stojí kolem 4000.- což je teda dost. Tato sedla jsem viděla i na enduracích a na zmiňovaných stránkách je i drezurní varianta. Máte jej někdo a můžete se podělit o zkušenosti?
Ahoj, já mám doma dvě. Jedno už dva roky (vypadá pořád jako nové), druhé jsem ted pořizovala nové - měla jsem problém na oba koně sehnat padnoucí sedlo a tohle to vyřešilo. Jezdíme rekreačně, terény, i delší vyjíždky a sedlo je super, vyhovuje mě i koni!! Ty spešl drahé dečky mám - sedlo s nimi lépe sedí, ta líná pěna lépe rozkládá váhu - a myslím si, že jezdec nad 60 kg by ji mít měl ( i když na stránkách je psáno myslím od 70 kg - to já nemám, ale stejně jsem bez této dečky koně tlačila - s dečkou ok). Udržba minimální - mažu řemeny na podbřišník a třmeny, zbytek sedla se jen stříká impregnací - párkrát do roka, většinou když víc zmoknu, tak to pak stříknu. Já osobně jezdím s westernovými třmeny - s anglickými jsem se v sedle nějak nemohla usadit...Tak snad jsem ti trochu poradila
michaela z
napsal(a):
Ahojky,mě se tyto sedla moc zamlouvali-dokud jsem si o nich nepřečetla vše.Třeba že je na ně záruka jen 24 měsíců .Já ráda jezdím bez sedla a chtěla bych jen něco lehkýho co sem tam když budu mít chuť tak hodím na koníka a bude mu v tom fajn i mě.Proto přemýšlím spíš o podložce pro ježdění bez sedla(viz obrázek)viděla jsem víc provedení a stojí vždy okolo tisícovky
horallka
napsal(a):
Ahojky,mě se tyto sedla moc zamlouvali-dokud jsem si o nich nepřečetla vše.Třeba že je na ně záruka jen 24 měsíců .Já ráda jezdím bez sedla a chtěla bych jen něco lehkýho co sem tam když budu mít chuť tak hodím na koníka a bude mu v tom fajn i mě.Proto přemýšlím spíš o podložce pro ježdění bez sedla(viz obrázek)viděla jsem víc provedení a stojí vždy okolo tisícovky
Horallka: rada bych se zeptala, jestli tu vyobrazenou podlozku mas a pouzivas? Ja ji mam doma a dost mi vadi to nekvalitni provedeni trmenu - ty popruhy jsou podle me desne slabe ... . Nepredelaval ste si to nekdo k obrazu svemu? Uvitam jakykoliv typ, nebot bych ji rada vice vyuzila. Diky
benett8
napsal(a):
Horallka: rada bych se zeptala, jestli tu vyobrazenou podlozku mas a pouzivas? Ja ji mam doma a dost mi vadi to nekvalitni provedeni trmenu - ty popruhy jsou podle me desne slabe ... . Nepredelaval ste si to nekdo k obrazu svemu? Uvitam jakykoliv typ, nebot bych ji rada vice vyuzila. Diky
Ještě ji nemám,ta na té fotce je taková nic moc.Asi před rokem jsem viděla na internetu v nějakým obchodě lepší-tlusčí a řemeny byly kožený a třmeny u toho byly westernový ale vyměnitelný.Jak naschvál ji teď nikde nemůžu najít už jsem prohlídla snad všechny obchody a nic
A v nějakým časopise byl jednou článek o přirozených metodách i s fotkama a jedna holčina tam měla takovou podložku v anglickým stylu,pěknou koženou,podšitou beránkem.Takovou jak jsou třeba ,,placky,, na poníky.Zkusím hledat v potřebách pro parelisty,myslím ale že šikovný sedlář by to taky ušil na přání.
benett8
napsal(a):
Aoj,tak já mám obojí.
Bezkostrové sedlo,byla jsem sním spokojená,dokud jsem nezačala jezdit kolem 20 a více km,na dlouhé a v tempu vyjížďky to není ale na courání po lese atd je super,velice kontaktní.Mám ho cca 2 roky,.
prodávám ho,kdyby někdo měl zájem(cena 6000tis. holé.)
luda
napsal(a):
Aoj,tak já mám obojí.
Bezkostrové sedlo,byla jsem sním spokojená,dokud jsem nezačala jezdit kolem 20 a více km,na dlouhé a v tempu vyjížďky to není ale na courání po lese atd je super,velice kontaktní.Mám ho cca 2 roky,.
prodávám ho,kdyby někdo měl zájem(cena 6000tis. holé.)
A deku mám asi také 2 roky,byla zezačátku supr,pak mě začaly vadit třmeny,pak podbřišníková šňura,která nedržela a odřela koně.Tak jsem se naštvala,udělala jsem si sama pásky na dotahování podbřišníku ,koupila jsem si podbřišník 5M cm(mám poníka¨)
deka drží,je super,ale pod dekou je dobrá nějaká dečka,tlustá,A jezdím bez přmenu,ale dají se tam třmeny přidělat,
Podle mě když to dáte k sdláři tak to za pár korum budete mít supr....
na fotce Lady s Dekou,je to špatně vidět a ještě jsem zapoměla,do zadní části jsem všila molitan a je to hooodně pohodlné.
tak a jeto
luda
napsal(a):
A deku mám asi také 2 roky,byla zezačátku supr,pak mě začaly vadit třmeny,pak podbřišníková šňura,která nedržela a odřela koně.Tak jsem se naštvala,udělala jsem si sama pásky na dotahování podbřišníku ,koupila jsem si podbřišník 5M cm(mám poníka¨)
deka drží,je super,ale pod dekou je dobrá nějaká dečka,tlustá,A jezdím bez přmenu,ale dají se tam třmeny přidělat,
Podle mě když to dáte k sdláři tak to za pár korum budete mít supr....
na fotce Lady s Dekou,je to špatně vidět a ještě jsem zapoměla,do zadní části jsem všila molitan a je to hooodně pohodlné.
tak a jeto
Máš maila. :-)
scratchie
napsal(a):
Máš maila. :-)
ahojky, dečku na ježdění bez sedla mám taky. Původní řemen místo podbřišníku byl docela šílený, mám tam přidělané kožené řemínky na westernový podbřišník. bez sedla i tak jezdím docela málo, takže když už si dečku beru, většinou bez třmenů a někdy ji podkládám i westernovou tlustou dekou.