Westernové plemena a jezdci - kochači 36

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.3.2009 14:25
bospor

XXX.XXX.193.16

luci nemáme jen mi dlouho trvalo než jsem dostala fotky z mobilu do PC

1.3.2009 14:27
saddlery

XXX.XXX.2.142

bospor napsal(a):

tak makám na sedle co je před vámi a pak jdete narychlo vy na řadu.

1.3.2009 14:46
lucky

XXX.XXX.230.77

saddlery napsal(a):
tak makám na sedle co je před vámi a pak jdete narychlo vy na řadu.

Jů! To má teda pěkné pláty stříbra! Je to S.Montana? Já za to nemůžu, ale mě se vždycky stříbro na sedle moc líbilo..taky ho mám

1.3.2009 14:51
saddlery

XXX.XXX.2.142

lucky napsal(a):
Jů! To má teda pěkné pláty stříbra! Je to S.Montana? Já za to nemůžu, ale mě se vždycky stříbro na sedle moc líbilo..taky ho mám

Je to jen rozešité,bude k tomu komplet výbavy,uždění,show chapsy,poprsák,show navajo blanket,ostruhové řemínky,poprsák a vše v jedné lajně na Ranč Kamenný Dvůr,vím od Pana Hudečka. Jojo kování dávám Terezce USA

1.3.2009 14:59
lucky

XXX.XXX.230.77

saddlery napsal(a):
Je to jen rozešité,bude k tomu komplet výbavy,uždění,show chapsy,poprsák,show navajo blanket,ostruhové řemínky,poprsák a vše v jedné lajně na Ranč Kamenný Dvůr,vím od Pana Hudečka. Jojo kování dávám Terezce USA

No to bude nádhera. No jo, já si tenrkát nechávala šít na Usamu to sedlo a byl v plánu i komplet uzdečka, poprsák a otěže v stejné vínové se stříbrem..bohužel už k realizaci nedošlo. Tak snad někdy se dokopu k tomu, že to spácháme s jiným sedlářem

Ale nedávno jsem se dívala na selda tak různě a fakt je, že nevím proč, ale vínových je hoodně po skrovnu. Všechno hnědé, světlé nebo tmavé. Sem tam nějaké černé. Ale vínové jestli jsem viděla dvě tři nějaké...tož jedno mám já, že

1.3.2009 17:55
saddlery

XXX.XXX.2.142

lucky napsal(a):
No to bude nádhera. No jo, já si tenrkát nechávala šít na Usamu to sedlo a byl v plánu i komplet uzdečka, poprsák a otěže v stejné vínové se stříbrem..bohužel už k realizaci nedošlo. Tak snad někdy se dokopu k tomu, že to spácháme s jiným sedlářem

Ale nedávno jsem se dívala na selda tak různě a fakt je, že nevím proč, ale vínových je hoodně po skrovnu. Všechno hnědé, světlé nebo tmavé. Sem tam nějaké černé. Ale vínové jestli jsem viděla dvě tři nějaké...tož jedno mám já, že

pořád je zajtý trend odstínů hnědých a mahagonu ale uplně vínové se dá taky ušít,pokud se dobře namíchá mořidla a kůže je dobře vyčiněná aby dobře rovnoměrně držela odstín.

1.3.2009 18:58
jaruska

XXX.XXX.38.124

saddlery napsal(a):
pořád je zajtý trend odstínů hnědých a mahagonu ale uplně vínové se dá taky ušít,pokud se dobře namíchá mořidla a kůže je dobře vyčiněná aby dobře rovnoměrně držela odstín.

Já se přiznám,mám ráda taky jednoduchost,ale to stříbro na těch sedlech se mi taky moc líbí,nemuší ho tam bejt tolik,ale ta trocha stačí na to,aby to chytlo takový hezký design,že se mi to líbí.
Kočka asi čekala,až jí přejedem.

1.3.2009 18:59
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Já se přiznám,mám ráda taky jednoduchost,ale to stříbro na těch sedlech se mi taky moc líbí,nemuší ho tam bejt tolik,ale ta trocha stačí na to,aby to chytlo takový hezký design,že se mi to líbí.
Kočka asi čekala,až jí přejedem.

1.3.2009 19:30
bospor

XXX.XXX.193.16

jaruska napsal(a):

na podzim takhle na nás čekalo kotě a pak přijelo auto a kotě bylo na placku
škoda ho. já mám ráda kočky

1.3.2009 19:35
jaruska

XXX.XXX.38.124

bospor napsal(a):

My jsme tu kočku taky vyhnali,aby tam neseděla vejpůl silnice,já měla podezření,že je to kočka od nás,darovaná známým,tedy my jsme jim původně darovali kocoura,něják jsme to nezkoumali,ale paní pak ,když jsme tudy projížděli s koňma,na nás volala,že ten náš kocour nedávno porodil koťata!
Jarušce se dneska narodili zase pidikrálíci,ale už tam měla dvě vyhozený z hnízda,mrtvý....

1.3.2009 19:36
bospor

XXX.XXX.193.16

bospor napsal(a):

bude sedýlko, bude sedýlko huráááá
už sme na suchu

1.3.2009 19:38
jaruska

XXX.XXX.38.124

bospor napsal(a):

Nooo,těším se s Tebou,juchůůůůůůůůůů!!!!

1.3.2009 19:38
bospor

XXX.XXX.193.16

jaruska napsal(a):
My jsme tu kočku taky vyhnali,aby tam neseděla vejpůl silnice,já měla podezření,že je to kočka od nás,darovaná známým,tedy my jsme jim původně darovali kocoura,něják jsme to nezkoumali,ale paní pak ,když jsme tudy projížděli s koňma,na nás volala,že ten náš kocour nedávno porodil koťata!
Jarušce se dneska narodili zase pidikrálíci,ale už tam měla dvě vyhozený z hnízda,mrtvý....

škoda králíčat
tak kocour měl koťata jo? no jo to se stává

1.3.2009 19:40
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Nooo,těším se s Tebou,juchůůůůůůůůůů!!!!

No,jedno králíče bylo strakatý a jedno takový hezky šedivý,no jo,stane se,třeba jich má moc,poprvé měla tři,tak si myslíme,že jich tam teď bude víc,ale radši jí tam nelezeme,aby to nenechala dočista.

1.3.2009 19:42
proxima

XXX.XXX.104.193

bospor napsal(a):

Ahojky kecalky!!!

Iví vy se máte-to tady je tak půlmetr eněhu..mokrého..ale taje.. a ptáci řvou-jaro je tu!!!

Jarů malá prďola byla s váma koukám.Hledá myšky,že??

1.3.2009 19:43
lucky

XXX.XXX.230.77

jaruska napsal(a):

JJ, mě se právě strašně líbí to moje vínové sedlo. On si s tím fakt dal záležet to sedlo mám 4 roky a je stáje krásně vínové, ta barva je úžasná. Viděla jsem vínové sedlo na paintovi...sakriš, jak on se jmenuje..takový ten hnědobílý paint po Dastíkovi (Skips Diablo Bar) ... ..jooo..už vím Poláčková Petra a Smiling Duckle ..ta jezdila na vínovém sedle, ale to bylo až do červena, ta barva už byla moc nepřirozená. Já mám takovou fakt krásně tmavě vínovou. Kdysi mě varovali, že to zhnědne, ale Pepovi jsem fakt dávala na srdce, aby ta barva byla super a povedla se mu výborně. A fakt to sedlo za celé 4 roky má pořád tu šťávu a vínová je vínová. Já nechtěla moc zdobení nějaké květy atd..mám jen dvojitý lem z otnatého drátu a lehce stříbro. Fakt je, že to se mi hrozně líbí. Nemám ráda taková ta přeplácaná sedla stříbrem až moc..musí to být akorát, že

bospor

XXX.XXX.193.16

jaruska napsal(a):
No,jedno králíče bylo strakatý a jedno takový hezky šedivý,no jo,stane se,třeba jich má moc,poprvé měla tři,tak si myslíme,že jich tam teď bude víc,ale radši jí tam nelezeme,aby to nenechala dočista.

jo to se nedivím. já měla králíky když sem byla tak v jaruščině věku a pak vychcípali na mixu 2x a pak sem se na ně vybodla teď mám ty kočky

jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):

Zase mi včéra vyšel tip,tipovala jsem Miss č.7 a vyšlo to,akorát jsem zase nevyhrála těch 100 tácůůů!!!

1.3.2009 19:47
jaruska

XXX.XXX.38.124

proxima napsal(a):
Ahojky kecalky!!!

Iví vy se máte-to tady je tak půlmetr eněhu..mokrého..ale taje.. a ptáci řvou-jaro je tu!!!

Jarů malá prďola byla s váma koukám.Hledá myšky,že??

Ahoj Eví,né,nebyla,my jeli velkej okruh a představ si,jak jsem děkovala pánubohu,že jsme tentokrát žádného psa sebou neměli,páč u toho pitomce budlikiho běhal volně jeho staford,na koně se neodvážil,ale po psovi by nám šel tutově a nevím,jak bych psa bránila,hrůza pomyslet.

1.3.2009 19:52
proxima

XXX.XXX.104.193

jaruska napsal(a):
Ahoj Eví,né,nebyla,my jeli velkej okruh a představ si,jak jsem děkovala pánubohu,že jsme tentokrát žádného psa sebou neměli,páč u toho pitomce budlikiho běhal volně jeho staford,na koně se neodvážil,ale po psovi by nám šel tutově a nevím,jak bych psa bránila,hrůza pomyslet.

Tak to jo,takový lidi jsou nejlepší..To jako minule jsme šli se psema z vycházky,u jednoho domku si hrálo malé děcko a vedle něj dospělí a obrovský rotwajler..brána dokořán..No chtěla bych vidělat kdyby si nás pes všiml a vyjel nám na psi jak by stíhali ho chytat..

1.3.2009 19:53
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):

Joo,ta vínová by se mi taky moc líbila,je to opravdu takový příjemný,krásný odstín.Ale moje sedýlka se mi taky líběj a hezky se v nich hačinká,i když teda dneska jsem utahaná jako kůůůň.
My jsme pak ještě ve čtyři odpoledne se svezly s oldou do Slanýho se psema a dom jsme došly takovou krásnou cestou,psi se vylítali,nic nehonili,ale my se jim furt schováváme a nebo je necháme předběhnout a pak zdrháme na druhou stranu,a psi,když to zjistěj,tak to jsou takový dostihy,že by nás pak porazili.No a je to nějáký 3 km,a to já nejsem zvyklá takhle chodit,tak jsem dočista dobitá.

1.3.2009 19:57
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Joo,ta vínová by se mi taky moc líbila,je to opravdu takový příjemný,krásný odstín.Ale moje sedýlka se mi taky líběj a hezky se v nich hačinká,i když teda dneska jsem utahaná jako kůůůň.
My jsme pak ještě ve čtyři odpoledne se svezly s oldou do Slanýho se psema a dom jsme došly takovou krásnou cestou,psi se vylítali,nic nehonili,ale my se jim furt schováváme a nebo je necháme předběhnout a pak zdrháme na druhou stranu,a psi,když to zjistěj,tak to jsou takový dostihy,že by nás pak porazili.No a je to nějáký 3 km,a to já nejsem zvyklá takhle chodit,tak jsem dočista dobitá.

Ivčí,kočkám se u Tebe daří,to je vidět.A ty jsou fajn,viď,člověk se s nima pomazlí a nejsou tak náchylný jako králíci.

1.3.2009 19:58
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Ivčí,kočkám se u Tebe daří,to je vidět.A ty jsou fajn,viď,člověk se s nima pomazlí a nejsou tak náchylný jako králíci.

Eví,to by bylo hrozný s tím rotvíkem,to jsou bestie na cizí psy,brr.
A malá nehledá myšky,ale objevila díru v plotě a chtěla emigrovat.

1.3.2009 20:02
proxima

XXX.XXX.104.193

jaruska napsal(a):
Eví,to by bylo hrozný s tím rotvíkem,to jsou bestie na cizí psy,brr.
A malá nehledá myšky,ale objevila díru v plotě a chtěla emigrovat.

Jarů už trénuješ na Beskydy,jo???
Tak to musíš ty tři kilometry-ale kolmo do kopce
To děláme taky se psama-jak nás předeběhnou,tak se schováme...to jsou mety pak...

1.3.2009 20:03
lucky

XXX.XXX.230.77

proxima napsal(a):
Jarů už trénuješ na Beskydy,jo???
Tak to musíš ty tři kilometry-ale kolmo do kopce
To děláme taky se psama-jak nás předeběhnou,tak se schováme...to jsou mety pak...

Jo to dělám taky. Darés má panickou hrůzu, že se ztratí. Drží s ejak klíště. Fabby se občas někde zapomene, to jsou pak mety

1.3.2009 20:07
jaruska

XXX.XXX.38.124

lucky napsal(a):
Jo to dělám taky. Darés má panickou hrůzu, že se ztratí. Drží s ejak klíště. Fabby se občas někde zapomene, to jsou pak mety

Jéžíšmarjá,Eví,nestráááááááš, to já opravdu nepřežiju,takový krpály,kde já mám trénovat???

1.3.2009 20:11
lucky

XXX.XXX.230.77

jaruska napsal(a):
Jéžíšmarjá,Eví,nestráááááááš, to já opravdu nepřežiju,takový krpály,kde já mám trénovat???

no jo...u Evy budeš šplhat kopce! to se těš! jen jak vyšplaháš nad její barák!!!

1.3.2009 20:34
termit

XXX.XXX.183.68

bospor napsal(a):

Hodím vám se westerňačku Ivču (Bospor), moc jim to s Honzíkem sluší

1.3.2009 20:35
termit

XXX.XXX.183.68

termit napsal(a):
Hodím vám se westerňačku Ivču (Bospor), moc jim to s Honzíkem sluší

A ještě jedna víc detailní

1.3.2009 20:52
jaruska

XXX.XXX.38.124

termit napsal(a):
A ještě jedna víc detailní

Terí,díky,Ivče to moc sluší,je to šikulka a hlavně je to lidská ženská,kterých opravdu po světě moc neběhá,a já jsem opravdu moc ráda,že jí znám!!!!
koukám na výmněny manželek,to je někdy hrůza.

1.3.2009 20:54
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Terí,díky,Ivče to moc sluší,je to šikulka a hlavně je to lidská ženská,kterých opravdu po světě moc neběhá,a já jsem opravdu moc ráda,že jí znám!!!!

Jé,Lucí,no ještě Ty začínej,hele,já radši budu vařit,jo,a počkám,až přijdou z výletu,já tam nemožu zdochnúť,mám rodinu!!!!

1.3.2009 21:05
termit

XXX.XXX.183.68

jaruska napsal(a):

Jarůůůůůůůů, však doufáme, že se zase uvidíme s tebou na živo
Kouakal jsem na fotky malé Jarušky, je to šikula, já chci být taky trohu šikovná

1.3.2009 21:19
jaruska

XXX.XXX.38.124

termit napsal(a):
Jarůůůůůůůů, však doufáme, že se zase uvidíme s tebou na živo
Kouakal jsem na fotky malé Jarušky, je to šikula, já chci být taky trohu šikovná

Taky doufám a moooc se těšííím!!!!
Co blbneš,Terí,vždyť Ty jsi taky šikovnááá!!!!!A máš obrovskej smysl pro humor,to je super!!!!

1.3.2009 22:48
lucky

XXX.XXX.230.77

jaruska napsal(a):
Taky doufám a moooc se těšííím!!!!
Co blbneš,Terí,vždyť Ty jsi taky šikovnááá!!!!!A máš obrovskej smysl pro humor,to je super!!!!

Jarů neboj! to přežiješ
Já se těším až Tě poznám konečně osobně

1.3.2009 23:58
bospor

XXX.XXX.193.16

lucky napsal(a):
Jarů neboj! to přežiješ
Já se těším až Tě poznám konečně osobně

kuba už taky umí cválat

1.3.2009 23:59
bospor

XXX.XXX.193.16

bospor napsal(a):
kuba už taky umí cválat

jen je ještě trochu zrychlenej

2.3.2009 07:28
jaruska

XXX.XXX.38.124

bospor napsal(a):
jen je ještě trochu zrychlenej

Jasně,Lucí,já ty krpály zvládnu,ale jen s Tvojí a Usinčinou pomocí,hihi,Ty pojedeš na Usině a já se chytnu za ocásek,jooo?????
Jinak se fakt z toho nevidím,určitě mě nemůžou vyhnat na nějákých 20 km!!!!To bych nepřežila.
Jo Ivčí,s tím podocasníkem,né,Kačenka má malý bříško,ale právě jí už moc nedotahujeme a ono tím pádem by to sedlo rádo běželo dopředu,tak ten podocasník to jistí.

2.3.2009 08:04
lucky

XXX.XXX.230.77

jaruska napsal(a):
Jasně,Lucí,já ty krpály zvládnu,ale jen s Tvojí a Usinčinou pomocí,hihi,Ty pojedeš na Usině a já se chytnu za ocásek,jooo?????
Jinak se fakt z toho nevidím,určitě mě nemůžou vyhnat na nějákých 20 km!!!!To bych nepřežila.
Jo Ivčí,s tím podocasníkem,né,Kačenka má malý bříško,ale právě jí už moc nedotahujeme a ono tím pádem by to sedlo rádo běželo dopředu,tak ten podocasník to jistí.

Heh..za ocásek? A umíš hoodně rychle běhat? My jsme občas taky zrychlení To víš, arabáš má občas tryskový motorek v zadku

20km? To neznáš Evču s Jurou!

2.3.2009 08:06
lucky

XXX.XXX.230.77

lucky napsal(a):
Heh..za ocásek? A umíš hoodně rychle běhat? My jsme občas taky zrychlení To víš, arabáš má občas tryskový motorek v zadku

20km? To neznáš Evču s Jurou!

Ivči, zrychlení známe . Někdy to moje bílé cválá hezky, ale když si myslí, že ji uteče večeře, tak bych ji zabila, to pak půl hodiny vysvětluji na louce, že fakt bude chodit jako westerňák a ne jako dostihák!

2.3.2009 08:07
jaruska

XXX.XXX.38.124

bospor napsal(a):

Hihi,no,uznávám,že to asi nebyl dobrý nápad,no ale když já nevím,jak to udělat,abych to přežila,noo,to je mi jasný,že Jurka s Evikem choděj nějákejch 40,dobře,přivezu si s sebou rakev,aby s tím neměli pak starosti.

2.3.2009 08:12
lucky

XXX.XXX.230.77

jaruska napsal(a):
Hihi,no,uznávám,že to asi nebyl dobrý nápad,no ale když já nevím,jak to udělat,abych to přežila,noo,to je mi jasný,že Jurka s Evikem choděj nějákejch 40,dobře,přivezu si s sebou rakev,aby s tím neměli pak starosti.

nemusíš vozit! V lese je dřeva dost .
A kdyžtak Eva zapřáhne Wičáka a odveze tě jako kládu po zemi, ne?

2.3.2009 08:14
jaruska

XXX.XXX.38.124

lucky napsal(a):
nemusíš vozit! V lese je dřeva dost .
A kdyžtak Eva zapřáhne Wičáka a odveze tě jako kládu po zemi, ne?

Jo,no jo,vidíš,vydlabou díru v nějákým pořádným dubu a pošlou mě dom,to mě nenapadlo.
Ale drncat na kládě se teda nechci,to snad radši půjdu pěšky,to by moje pozadí asi nepřežilo bez pemprsek.

2.3.2009 08:17
lucky

XXX.XXX.230.77

jaruska napsal(a):
Jo,no jo,vidíš,vydlabou díru v nějákým pořádným dubu a pošlou mě dom,to mě nenapadlo.
Ale drncat na kládě se teda nechci,to snad radši půjdu pěšky,to by moje pozadí asi nepřežilo bez pemprsek.

A na kdy to plánuješ?

2.3.2009 08:20
jaruska

XXX.XXX.38.124

lucky napsal(a):

A na kdy to plánuješ?

No plánuju,plánuju,ale nevím,na kdy,hihi,já si tady muším všecko poctivě doslova vybojovat,když někam chci jet,takže prostě až se zadaří,tak vyrazím,už jsem to zase včéra nadnesla,a to bylo zase keců....

2.3.2009 08:27
lucky

XXX.XXX.230.77

jaruska napsal(a):
No plánuju,plánuju,ale nevím,na kdy,hihi,já si tady muším všecko poctivě doslova vybojovat,když někam chci jet,takže prostě až se zadaří,tak vyrazím,už jsem to zase včéra nadnesla,a to bylo zase keců....

tož tak to se budeš muset prostě zbalit a vyrazit

2.3.2009 08:37
jaruska

XXX.XXX.38.124

lucky napsal(a):

tož tak to se budeš muset prostě zbalit a vyrazit

Né,to není tak jednoduchý,já jsem ve všem pro vzájemnou dohodu,ono to vyjde,neboj,muší bejt dobrá konstelace hvězd!!!

2.3.2009 08:39
lucky

XXX.XXX.230.77

jaruska napsal(a):
Né,to není tak jednoduchý,já jsem ve všem pro vzájemnou dohodu,ono to vyjde,neboj,muší bejt dobrá konstelace hvězd!!!

NO nic..já vypila kafčo a mušim jit pračovat, jinak nic nestihnu.
V 11 musím jít sedlata jet s Usou ke koním, přijede vet na tu schvácenou Betty, tak jsem slíbila, že přijedu případně pomoci.

2.3.2009 08:48
jaruska

XXX.XXX.38.124

lucky napsal(a):

NO nic..já vypila kafčo a mušim jit pračovat, jinak nic nestihnu.
V 11 musím jít sedlata jet s Usou ke koním, přijede vet na tu schvácenou Betty, tak jsem slíbila, že přijedu případně pomoci.

Tak jo,pozdravuj Usidlo a Betce moooc držím palečky,ať je to dobrýýý!!!!

2.3.2009 09:51
lucky

XXX.XXX.230.77

jaruska napsal(a):
Tak jo,pozdravuj Usidlo a Betce moooc držím palečky,ať je to dobrýýý!!!!

Tak jsem vybrousila kšilt od přilby, byla za holčí pomazlinkovat..už je nasnídaná, stojí ve stáji a odpočívá s břichem napráskaným,. Jak můžou ti koně být tak nafukovací. Ven do té břečky se ji moc nechce, tak dělá že spí..ona sebou stejně praští a půjde ještě na chvíli chrnět..po snídaní si hází šlofíka. ..

No nic, já jdu ještě malovat

2.3.2009 11:54
jaruska

XXX.XXX.38.124

lucky napsal(a):
Tak jsem vybrousila kšilt od přilby, byla za holčí pomazlinkovat..už je nasnídaná, stojí ve stáji a odpočívá s břichem napráskaným,. Jak můžou ti koně být tak nafukovací. Ven do té břečky se ji moc nechce, tak dělá že spí..ona sebou stejně praští a půjde ještě na chvíli chrnět..po snídaní si hází šlofíka. ..

Já přijela z města,byli jsme nakoupit a pořát babičce,má dneska svátek.
Naše koně chrápou popadaný ve výběhu až teď,ani jsem je nefotila,jsou špinavý jako čuňátka.

2.3.2009 18:07
jaruska

XXX.XXX.38.124

bospor napsal(a):

Kobylky se zase hádaly.

2.3.2009 18:08
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Kobylky se zase hádaly.

2.3.2009 18:10
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):

Hrůza,ale včera teda vypadala,že jsem myslela,že mě trefí.Táákový koule bahna ve hřívě jsem ještě neviděla,co ona si tam nažmoulala.

2.3.2009 18:11
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Hrůza,ale včera teda vypadala,že jsem myslela,že mě trefí.Táákový koule bahna ve hřívě jsem ještě neviděla,co ona si tam nažmoulala.

Mě nepůjdeš bábo počistit trochu????

2.3.2009 18:13
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Mě nepůjdeš bábo počistit trochu????

Spokojená Kačule.

2.3.2009 18:40
saddlery

XXX.XXX.2.142

lucky napsal(a):

A já jsem pohnul se sedlem pro Terku a kostra pro Bospor- IVu už mi leží v regále.

2.3.2009 18:45
bospor

XXX.XXX.193.16

saddlery napsal(a):
A já jsem pohnul se sedlem pro Terku a kostra pro Bospor- IVu už mi leží v regále.

parádááááá mohla bych dostat foto? prosíííím!!!

2.3.2009 18:50
saddlery

XXX.XXX.2.142

bospor napsal(a):
parádááááá mohla bych dostat foto? prosíííím!!!

Ta kostra mi leží v dílně,nejdřív zítra

2.3.2009 18:53
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Spokojená Kačule.

Fíha,teda,to bude nááádhera!!!!!

2.3.2009 18:54
saddlery

XXX.XXX.2.142

jaruska napsal(a):
Fíha,teda,to bude nááádhera!!!!!

To není pro Ivu,ta si ještě počká.

2.3.2009 18:55
bospor

XXX.XXX.193.16

saddlery napsal(a):
Ta kostra mi leží v dílně,nejdřív zítra

to vůbec nevadí

2.3.2009 18:57
jaruska

XXX.XXX.38.124

saddlery napsal(a):
To není pro Ivu,ta si ještě počká.

Chudák Ivča,jak dlouuuuhoooo????

2.3.2009 19:00
saddlery

XXX.XXX.2.142

jaruska napsal(a):
Chudák Ivča,jak dlouuuuhoooo????

Nevím,termín má konec března myslím,ale možná se to 14dní protáhne,ještě nevím,totálně nestíhám,a bolí mě zas ruka

2.3.2009 19:12
jaruska

XXX.XXX.38.124

saddlery napsal(a):
Nevím,termín má konec března myslím,ale možná se to 14dní protáhne,ještě nevím,totálně nestíhám,a bolí mě zas ruka

Joo,tak to je dobrý,já myslela,že to bude nějákýho půl roku.

2.3.2009 19:17
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Joo,tak to je dobrý,já myslela,že to bude nějákýho půl roku.

Já jsem tenkrát čekala na sedlo asi 3 měsíce,to byl děs to čekání.

2.3.2009 19:22
saddlery

XXX.XXX.2.142

jaruska napsal(a):
Já jsem tenkrát čekala na sedlo asi 3 měsíce,to byl děs to čekání.

aktuálně píšu zakázky na rok 2011 a tak jsem Ivě nabídl jedinečnou nabídku ,že jí to ušiju ve volném čase mezi sedlama a toho moc není.Není to lehký,její koník je krátký mezi akčním prostorem lopatky a pánevní oblastí a Ivča má větší zadek a tak jí bude 15" posedlí hodně těsné,ale pro jejího koně nelze větší sedlo tak aby splnovalo proporce a funkci.

2.3.2009 19:28
bospor

XXX.XXX.193.16

saddlery napsal(a):
aktuálně píšu zakázky na rok 2011 a tak jsem Ivě nabídl jedinečnou nabídku ,že jí to ušiju ve volném čase mezi sedlama a toho moc není.Není to lehký,její koník je krátký mezi akčním prostorem lopatky a pánevní oblastí a Ivča má větší zadek a tak jí bude 15" posedlí hodně těsné,ale pro jejího koně nelze větší sedlo tak aby splnovalo proporce a funkci.

já jsem taky patřičně vděčná a budu muset aspoň trošku zhubnout
to musím tak nebo tak není to snadný

2.3.2009 19:32
saddlery

XXX.XXX.2.142

bospor napsal(a):
já jsem taky patřičně vděčná a budu muset aspoň trošku zhubnout
to musím tak nebo tak není to snadný

posedlí máte centrový a tak budete sedět s nohama pod sebou v korektním sedu a nízko nad koněm,ale koně do toho mají víc co mluvit.Bude to něco podobnýho

2.3.2009 19:44
bospor

XXX.XXX.193.16

saddlery napsal(a):
posedlí máte centrový a tak budete sedět s nohama pod sebou v korektním sedu a nízko nad koněm,ale koně do toho mají víc co mluvit.Bude to něco podobnýho

jsem moc zvědavá a těším se na ten můj "korektní sed"
ne! opravdu se těším. honza od loňska buď ztloustnul nebo nasvalil a to sedlo co mám mu sedí čim dál hůř viděls to

2.3.2009 19:45
saddlery

XXX.XXX.2.142

bospor napsal(a):
jsem moc zvědavá a těším se na ten můj "korektní sed"
ne! opravdu se těším. honza od loňska buď ztloustnul nebo nasvalil a to sedlo co mám mu sedí čim dál hůř viděls to

jo bylo to zajímavé ale co taky čekat od zázraků z jezdeckých potřeb

2.3.2009 20:05
bospor

XXX.XXX.193.16

saddlery napsal(a):
jo bylo to zajímavé ale co taky čekat od zázraků z jezdeckých potřeb

njn

2.3.2009 20:16
saddlery

XXX.XXX.2.142

bospor napsal(a):
njn

takhle pohled zezadu na typ co budeš mít ty

2.3.2009 20:19
jaruska

XXX.XXX.38.124

saddlery napsal(a):
takhle pohled zezadu na typ co budeš mít ty

Křesíííílkoooo!!!!!Akorát bych chtěla měkčený posedlí,jen samotná kůže je na mě už moc tvrdá,mívala jsem takový prošívaný něco,to bylo dobrý.

2.3.2009 20:21
jaruska

XXX.XXX.38.124

bospor napsal(a):

Už jsem si vzpoměla,semiš to byl.A hlavně to v zimě nestudilo do prdízny.

2.3.2009 20:28
saddlery

XXX.XXX.2.142

jaruska napsal(a):
Už jsem si vzpoměla,semiš to byl.A hlavně to v zimě nestudilo do prdízny.

Ivča bude mít měkčený pod sedací kosti s černým semišem.

2.3.2009 20:32
saddlery

XXX.XXX.2.142

saddlery napsal(a):
Ivča bude mít měkčený pod sedací kosti s černým semišem.

tady je detail středového posedlí wade sedla,má to spád do středu těžiště sedla a jezdce to kopne do kolmého sedu s nohama pod sebou

3.3.2009 13:38
lucky

XXX.XXX.230.77

saddlery napsal(a):
tady je detail středového posedlí wade sedla,má to spád do středu těžiště sedla a jezdce to kopne do kolmého sedu s nohama pod sebou

Ahoj!!!

Lidi! Koupila jsem konečně zrovna dneska Koně a hříbata! Jsem byla natěšená na plakátek s Usou, myslela jsem , že bude jen pidi A4 a on je to celý vnitřní A3 plakát! Holčí jak běží! Ta kukadla a chlupatá jak tuleň! No úžasné!!!!! Je tam jak tryskající tuleň

3.3.2009 17:23
jaruska

XXX.XXX.38.124

lucky napsal(a):
Ahoj!!!

Lidi! Koupila jsem konečně zrovna dneska Koně a hříbata! Jsem byla natěšená na plakátek s Usou, myslela jsem , že bude jen pidi A4 a on je to celý vnitřní A3 plakát! Holčí jak běží! Ta kukadla a chlupatá jak tuleň! No úžasné!!!!! Je tam jak tryskající tuleň

Jůůů,Lucí,téééda,tak to se fakt těšíím,jen se dostat do toho města.
Jaruška vždycky ty plakáty z jezdectví mění ve škole s holkama za samolepky,ale tenhle jí nedáááám!!!!!

3.3.2009 17:24
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Jůůů,Lucí,téééda,tak to se fakt těšíím,jen se dostat do toho města.
Jaruška vždycky ty plakáty z jezdectví mění ve škole s holkama za samolepky,ale tenhle jí nedáááám!!!!!

3.3.2009 17:25
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):

Zívající Kačulda mě vždycky rozveselí,páč dneska tady zase pršelo,už mě to fakt štve.

3.3.2009 17:27
jaruska

XXX.XXX.38.124

bospor napsal(a):

Buffíno je dneska prostě neodolatelnej.
Jo a o králíčátka jsme přišli,asi zmrzli,byli tam čtyři studený.

3.3.2009 18:20
saddlery

XXX.XXX.2.142

bospor napsal(a):
to vůbec nevadí

Tak vaši kostru jsem nafotil a jdu to dát do pc a snad to tu brzy bude.

3.3.2009 19:40
saddlery

XXX.XXX.2.142

jaruska napsal(a):

Tady je sedlová kostra na sedlo wade pro IVU.

3.3.2009 19:45
lucky

XXX.XXX.230.77

jaruska napsal(a):

Božatka kvávíčci!!!! Chdinky maličkaté! Ach jo..to je hrůza.

Dneska jsme s Usou měly krásnou vyjížďku, jela jsem sama, pak mi volala Kristýna, že by jela s Čipem, tak jsem se vracela a jely jsme spolu. Krásně jsme se projely..dokonce si ti dva mamlasi udělali dostih , ale bylo to super

3.3.2009 19:53
saddlery

XXX.XXX.2.142

saddlery napsal(a):
Tady je sedlová kostra na sedlo wade pro IVU.

a zepředu

3.3.2009 19:59
bospor

XXX.XXX.193.16

saddlery napsal(a):
a zepředu

jééé supéééér konečně vidím něco takovýho a vím že je to pro mě

3.3.2009 20:07
saddlery

XXX.XXX.2.142

bospor napsal(a):
jééé supéééér konečně vidím něco takovýho a vím že je to pro mě

jojo,makám na tom pro Terezku a tak se snad dostanu i na to k vám

3.3.2009 20:19
jaruska

XXX.XXX.38.124

lucky napsal(a):
Božatka kvávíčci!!!! Chdinky maličkaté! Ach jo..to je hrůza.

Dneska jsme s Usou měly krásnou vyjížďku, jela jsem sama, pak mi volala Kristýna, že by jela s Čipem, tak jsem se vracela a jely jsme spolu. Krásně jsme se projely..dokonce si ti dva mamlasi udělali dostih , ale bylo to super

No jo,na kvávíky byla hold asi ještě zima,mě už to taky štve,raději ještě počkáme s dalším připouštěním.Ta druhá velká samice se chystá,tak budu jen doufat,že nedopadnou taky tak.
Jé,tak u Vás nepršelo?Tady celý dopoledne popršávalo,sice jemňounce,ale popršávalo,chtěla jsem jednu chvíli odchlupatit trochu koně a jak je to mokrý,tak to nejde.A fotičky néémáááš?????
Jéééje,ta kostra je hezká,to už vypadá jako pořádně bytelný sedýlko!!!!

3.3.2009 20:44
lucky

XXX.XXX.230.77

jaruska napsal(a):
No jo,na kvávíky byla hold asi ještě zima,mě už to taky štve,raději ještě počkáme s dalším připouštěním.Ta druhá velká samice se chystá,tak budu jen doufat,že nedopadnou taky tak.
Jé,tak u Vás nepršelo?Tady celý dopoledne popršávalo,sice jemňounce,ale popršávalo,chtěla jsem jednu chvíli odchlupatit trochu koně a jak je to mokrý,tak to nejde.A fotičky néémáááš?????
Jéééje,ta kostra je hezká,to už vypadá jako pořádně bytelný sedýlko!!!!

Tady dopoledne bylo hnusně, ale odpoledne už pohoda.

3.3.2009 20:57
jaruska

XXX.XXX.38.124

lucky napsal(a):
Tady dopoledne bylo hnusně, ale odpoledne už pohoda.

Tak to jo,tady už to pak odpoledne taky šlo,ale když ono nesvítí sluníčko a výběh pořád nevysychá....Sviť,slunííčko ,sviiť!!!!!

3.3.2009 21:47
lucky

XXX.XXX.230.77

jaruska napsal(a):
Tak to jo,tady už to pak odpoledne taky šlo,ale když ono nesvítí sluníčko a výběh pořád nevysychá....Sviť,slunííčko ,sviiť!!!!!

Dej pokoj..tady je břečka, sněhu trochu..asi 4cm a všude voda, bláto, sajrajt..no něco na Usu. Ta by nejraději lítala. nesnáší to, jak ji cáká bláto kolem, tak má nfarkt, čučí na každou louži..ona ji přejde, když musí, ale s takovým znechucením...kdyby měla sukni, tak ji zvedne nad hlavu

4.3.2009 07:34
jaruska

XXX.XXX.38.124

lucky napsal(a):
Dej pokoj..tady je břečka, sněhu trochu..asi 4cm a všude voda, bláto, sajrajt..no něco na Usu. Ta by nejraději lítala. nesnáší to, jak ji cáká bláto kolem, tak má nfarkt, čučí na každou louži..ona ji přejde, když musí, ale s takovým znechucením...kdyby měla sukni, tak ji zvedne nad hlavu

Jé,to já neznám takovou dámičku koně,ti naši vlezou do všeho,ale pak se v tom taky pěkně vyválej.
Dneska nepééééršííííí!!!!!!

4.3.2009 08:12
lucky

XXX.XXX.230.77

jaruska napsal(a):
Jé,to já neznám takovou dámičku koně,ti naši vlezou do všeho,ale pak se v tom taky pěkně vyválej.
Dneska nepééééršííííí!!!!!!

JJ, dnes to ujde.
No Usa je děsná fajnovka. Ona ve výběhu louže a bláto obchází. Jak je mokro tak chodí opatrně. Jako mladinká řádila ve výběhu a práskla sebou na největším blátě, byla celá z jedné poloviny od bláta jako čuně. Zhnuseně šla do stáje se stydět a nechtěla už vylézt, dokud jsem ji nevyčistila jak to uschlo

Ona sebou kdysi práskla všude možně..jednou i na asfaltce..no, vlastně ne jednou, ale byla to sranda. Jsem ji vedla na vodítku..měla cca rok a půl. A u souseda mají poťapanou ovčačku, ta vylítla nečekaně jako obvykle k vrátkům a začala ječet a Usinka se lekla, vyskočila do vzduchu a prásk . Jsem měla koně na vodítku nad hlavou a najednou na zemi . Se mnou šli naši a koukali jak puci, Usa najednou na zemi . Jak vyskočila, tak cesta byla mokrá a jak dopadla, tak se ji prostě rozjely všechny nožičky a kůň vyvalený na asfaltě..naštěstí měla jen někde stržené chlupy.

To my měli zááážitků . Ale bláto ona nesnáší, pokud může, tak se mu dost vyhýbá, pokud pod sedlem je donucená to přejít, tak se tváří hooodně znechuceně. Navíc ona se děsně od mala bojí o nohy, když jsme vjeli třeba do oranice a museli přejet kousek, tak se celá zoklepapa strachy, že se propadá. Dnes to už zvládá v klidu, ale kdysi normálně panikařila a klepala se jako osika .

Letos se pod námi propadl na jednom místě led. Kolem lesíka běžně jezdíme, v tom místě i cváláme, ale jako bych něco tušila jsme před tím místem přešly do kroku. Vedle je potok, trochu se vylil a ta voda zamrzla a zasněžila, takže nebylo vůbec nic vidět.
A Usa šla a najednou se začaly lámat kusy ledu a my byly uprostřed jezírka, všechno se to prolamovalo a Usa co krok to rupla do ledu..měla jsem strach aby si zase nepořezala nohy, ale nebylo to hluboké, jen nepříjemné. čekala jsem, že začne panikařit a klepat se, ale snažila se moc zachovat klid, hladila jsem ji a opatrně to celé přešla a čumákem málem u země . Je šikovná.
To i Karla říkala, že ona se děsně bojí o nohy, že to jde na ni vidět jak chodí přes kavalety. Že by z ní byl ale slušný trailový kůň, protože je hodně opatrná, ví přesně kde ty nohy dává a nešmatlá , joo se snaží do břevna ani necinknout kopýtkem. Je dost citlivá, ale Usa když zjistí, že ji něco nespapá..tak se vejde všude a přejde všechno. U ní je to hodně o tréninku těch situací.
Chci nyní na jaře udělat nějakou překážkovou dráhu a budeme trénovat trailové cviky.

tady foto z mbilu z vyjížďky

4.3.2009 08:57
jaruska

XXX.XXX.38.124

lucky napsal(a):
JJ, dnes to ujde.
No Usa je děsná fajnovka. Ona ve výběhu louže a bláto obchází. Jak je mokro tak chodí opatrně. Jako mladinká řádila ve výběhu a práskla sebou na největším blátě, byla celá z jedné poloviny od bláta jako čuně. Zhnuseně šla do stáje se stydět a nechtěla už vylézt, dokud jsem ji nevyčistila jak to uschlo

Ona sebou kdysi práskla všude možně..jednou i na asfaltce..no, vlastně ne jednou, ale byla to sranda. Jsem ji vedla na vodítku..měla cca rok a půl. A u souseda mají poťapanou ovčačku, ta vylítla nečekaně jako obvykle k vrátkům a začala ječet a Usinka se lekla, vyskočila do vzduchu a prásk . Jsem měla koně na vodítku nad hlavou a najednou na zemi . Se mnou šli naši a koukali jak puci, Usa najednou na zemi . Jak vyskočila, tak cesta byla mokrá a jak dopadla, tak se ji prostě rozjely všechny nožičky a kůň vyvalený na asfaltě..naštěstí měla jen někde stržené chlupy.

To my měli zááážitků . Ale bláto ona nesnáší, pokud může, tak se mu dost vyhýbá, pokud pod sedlem je donucená to přejít, tak se tváří hooodně znechuceně. Navíc ona se děsně od mala bojí o nohy, když jsme vjeli třeba do oranice a museli přejet kousek, tak se celá zoklepapa strachy, že se propadá. Dnes to už zvládá v klidu, ale kdysi normálně panikařila a klepala se jako osika .

Letos se pod námi propadl na jednom místě led. Kolem lesíka běžně jezdíme, v tom místě i cváláme, ale jako bych něco tušila jsme před tím místem přešly do kroku. Vedle je potok, trochu se vylil a ta voda zamrzla a zasněžila, takže nebylo vůbec nic vidět.
A Usa šla a najednou se začaly lámat kusy ledu a my byly uprostřed jezírka, všechno se to prolamovalo a Usa co krok to rupla do ledu..měla jsem strach aby si zase nepořezala nohy, ale nebylo to hluboké, jen nepříjemné. čekala jsem, že začne panikařit a klepat se, ale snažila se moc zachovat klid, hladila jsem ji a opatrně to celé přešla a čumákem málem u země . Je šikovná.
To i Karla říkala, že ona se děsně bojí o nohy, že to jde na ni vidět jak chodí přes kavalety. Že by z ní byl ale slušný trailový kůň, protože je hodně opatrná, ví přesně kde ty nohy dává a nešmatlá , joo se snaží do břevna ani necinknout kopýtkem. Je dost citlivá, ale Usa když zjistí, že ji něco nespapá..tak se vejde všude a přejde všechno. U ní je to hodně o tréninku těch situací.
Chci nyní na jaře udělat nějakou překážkovou dráhu a budeme trénovat trailové cviky.

tady foto z mbilu z vyjížďky

Tož to je dobře,že je takhle šikovná,ono je to o hodně lepší,než když se ten koník slepě žene do všeho.
Kačenka se taky jednou rozplácla na asfaltu,ale i s Jaruškou,bylo bahno,my vyjížděli z pole,tudíž kopýtka plný toho mazlavýho sajrajtu a ještě ten asfalt byl hladkej jak mejdlo,tak stačilo málo a šup,holky byly na zemi,a já na to koukala,páč chodím přes silnici vždycky poslední,hrozný to bylo,naštěstí se holky obě hned zvedly,to se mi hooodně ulevilo,Jaruška stačila i vyhodit nohy ze třmenů,Kačenka jí vůbec nepovalchovala,akorát byla holka otřesená,páč velkou částí spadla na rameno a bok.Tyhle pády na těch asfaltech bývají hrozný,je to strašně tvrdý a ještě tam jezděj auta jako šílený,nikdy nevíš,kdy si jakej pitomec píše za jízdy zprávu SMS a nevěnuje se řízení,no děěěs.

4.3.2009 08:59
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Tož to je dobře,že je takhle šikovná,ono je to o hodně lepší,než když se ten koník slepě žene do všeho.
Kačenka se taky jednou rozplácla na asfaltu,ale i s Jaruškou,bylo bahno,my vyjížděli z pole,tudíž kopýtka plný toho mazlavýho sajrajtu a ještě ten asfalt byl hladkej jak mejdlo,tak stačilo málo a šup,holky byly na zemi,a já na to koukala,páč chodím přes silnici vždycky poslední,hrozný to bylo,naštěstí se holky obě hned zvedly,to se mi hooodně ulevilo,Jaruška stačila i vyhodit nohy ze třmenů,Kačenka jí vůbec nepovalchovala,akorát byla holka otřesená,páč velkou částí spadla na rameno a bok.Tyhle pády na těch asfaltech bývají hrozný,je to strašně tvrdý a ještě tam jezděj auta jako šílený,nikdy nevíš,kdy si jakej pitomec píše za jízdy zprávu SMS a nevěnuje se řízení,no děěěs.

Až budeš dělat tu překážkoucvou dráhu,tak mi sem pár fotek šupni,ať mám nějákou inspiraci.

4.3.2009 09:11
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Až budeš dělat tu překážkoucvou dráhu,tak mi sem pár fotek šupni,ať mám nějákou inspiraci.

Olda tady dává dohromady cedule,ještě,že neslyšíte,jak nadává,páč mu zase nějáký cedule chyběj,lidi je nedodali a jsou tam potřeba.

4.3.2009 09:12
jaruska

XXX.XXX.38.124

bospor napsal(a):

I takovéhle cedule,bohužel,mušíme vyrábět.

lucky

XXX.XXX.230.77

jaruska napsal(a):

JJ, to já pak musím vymyslet kde. Asi u pana Dvořáka..i kdyby koně šli pryč, tak to tam zůstane a můžu tam chodit do kruhovky, takže kdy si tam hodím nějaké kavaletky atd, tak to bude OK..Usa zvládá igelit, mostek uděláme, přes paletu přeleze , ale musí se u ní naučit na zmeny a barvičky.
Na tom asfaltě to bývá hnusné.

jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
I takovéhle cedule,bohužel,mušíme vyrábět.

4.3.2009 14:24
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):

Dneska mám radost z vyjížďky,že se asi pomátnu,né kvůli Moruš,teda taky,ale ta už to umí,ale oldovi se konečně rozsvítilo,když viděl,že nám s Pierem ujíždí a Moruš to absolutně neřeší,protože ví,že dříve jsem taky mívala problémy,když jí utíkali koně,a vidí,že dneska je nám to fuk,né že by nechtěla za ním letět,ale ví,že si může vybrat,tak si prostě vybere.Kdežto Moruš Pierota předkluše a ten se hodlá urvat,Olda ho má plný ruce,tak dneska kooonečně poslechl.Domů odcházeli naprosto spokojený,Pierot pak už ani náznakem nechtěl klusat,když ho Moruš předběhla,úplná nádhera!!!!

4.3.2009 14:26
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Dneska mám radost z vyjížďky,že se asi pomátnu,né kvůli Moruš,teda taky,ale ta už to umí,ale oldovi se konečně rozsvítilo,když viděl,že nám s Pierem ujíždí a Moruš to absolutně neřeší,protože ví,že dříve jsem taky mívala problémy,když jí utíkali koně,a vidí,že dneska je nám to fuk,né že by nechtěla za ním letět,ale ví,že si může vybrat,tak si prostě vybere.Kdežto Moruš Pierota předkluše a ten se hodlá urvat,Olda ho má plný ruce,tak dneska kooonečně poslechl.Domů odcházeli naprosto spokojený,Pierot pak už ani náznakem nechtěl klusat,když ho Moruš předběhla,úplná nádhera!!!!

Zajeli jsme k našemu dodavateli jablek,super lidičky,tohle je vnučka Lůca.

4.3.2009 14:27
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Zajeli jsme k našemu dodavateli jablek,super lidičky,tohle je vnučka Lůca.

Počkej,Moruš,oblíknu se a hned jsem venku,joo?

4.3.2009 14:28
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Počkej,Moruš,oblíknu se a hned jsem venku,joo?

Moruš dostala jabko a pak jim za to kráásně umyla okno.

4.3.2009 14:29
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Moruš dostala jabko a pak jim za to kráásně umyla okno.

To je ale divná kačenka!!!!

4.3.2009 14:29
jaruska

XXX.XXX.38.124

bospor napsal(a):

Kuk,vyletí ftáček!!!!

4.3.2009 14:31
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Kuk,vyletí ftáček!!!!

Ježourek.

5.3.2009 19:17
bospor

XXX.XXX.193.16

bospor napsal(a):

kam jsme se to propadli
jaruško to jsou cedule na koňostezky??
už bylo skoro sucho a zase prší a my máme zas v sobotu kurz
o co že zmoknem?!!!

5.3.2009 19:42
lucky

XXX.XXX.230.77

bospor napsal(a):
kam jsme se to propadli
jaruško to jsou cedule na koňostezky??
už bylo skoro sucho a zase prší a my máme zas v sobotu kurz
o co že zmoknem?!!!

Moruš je úžasná..vůbec všichni jsou úžasní!
Ivi, co máš za kurzík???

Jinak my byli na super vyjížďce s Čipem, fakt super, koně byli skvělí, sem tam pozlobil Čipo vyhazováním, ale je prcek a Krista ho usedí bez problémů a Usa zase dělala hysterické scény, když jsme museli padlý strom objet před pooorané pole.....no to je hysterka!
Jak viděla, že má skočit do oranice rozbředlé ještě se zbytky sněhu, metrový sráz nahoru a pod ním zurčela voda z kopců. Se zdálo, že si nohy vykloubí, aby nahoru nemusela, nakonec jsem na ni fakt bafla, tak sklapla a vylezla teda do toho pole a tam se propadla v té oranici a bahně skoro po kolena...no Usa mrtvici, to je něco na ni! Bojím bojím o nožičky, bláto, no fuj! Dokonce měla úmysly, že by to vzala třeba i tryskem přes celé pole..skočila dva skoky hystericky a pak zjistila, že by to byl fakt blbý nápad a vrátila se ke kmenu a objeli jsme ho. Čipo za ní byl taky na prášky, ale ta moje koza je fakt případ. Jak se začne propadat do nějakého bláta..fuuuj!
Pak jsme najeli na dloouhatánský svah a vycválávali ho nahoru. Už tam sníh skoro nebyl, jen mokro, cválali jsme nahoru, koním se v půlce teda už moc nechtělo, Usa ne že by neměla síly, ale všude fujík, mokro, blééé..tak jsem ji zase pobídla, naskočila několik metrů cválala a zase vypleštěná čučela na ty louže a bláto. A pak jsme normálně cválali s Kristýnou vedle sebe a ta moje koza bílá šla cvalem a byl jeden asi metrový pruh sněhu..asi mezera na dva cvalové a další pruh asi metr. Nevím co si myslela, že pod tím sněhem je, ale ta koza to normálně skákala jak na pardubické! Prostě jsem jela jak na dostihákovi..cváláme a hups, cval a hups..no prostě blázen! Ona skáče přes sníh!

Takže fakt super..Kristýna koukala, najednou vedle ní já na Use ve vzduchu. Pak jsme jeli kolem jízdárny v Bašce na kopci a koukali jsme na frísanku a jednoho koníka, koně spocení, tak jsme seslezli a fotla jsem něco mobilem.
Domů šli koně v pohodě, yla to krásná vyjížďka..až na to mokro a bláto a místy ácvaty mojeho šíleného araba, který si nerad špiní nožičky

5.3.2009 19:43
lucky

XXX.XXX.230.77

lucky napsal(a):
Moruš je úžasná..vůbec všichni jsou úžasní!
Ivi, co máš za kurzík???

Jinak my byli na super vyjížďce s Čipem, fakt super, koně byli skvělí, sem tam pozlobil Čipo vyhazováním, ale je prcek a Krista ho usedí bez problémů a Usa zase dělala hysterické scény, když jsme museli padlý strom objet před pooorané pole.....no to je hysterka!
Jak viděla, že má skočit do oranice rozbředlé ještě se zbytky sněhu, metrový sráz nahoru a pod ním zurčela voda z kopců. Se zdálo, že si nohy vykloubí, aby nahoru nemusela, nakonec jsem na ni fakt bafla, tak sklapla a vylezla teda do toho pole a tam se propadla v té oranici a bahně skoro po kolena...no Usa mrtvici, to je něco na ni! Bojím bojím o nožičky, bláto, no fuj! Dokonce měla úmysly, že by to vzala třeba i tryskem přes celé pole..skočila dva skoky hystericky a pak zjistila, že by to byl fakt blbý nápad a vrátila se ke kmenu a objeli jsme ho. Čipo za ní byl taky na prášky, ale ta moje koza je fakt případ. Jak se začne propadat do nějakého bláta..fuuuj!
Pak jsme najeli na dloouhatánský svah a vycválávali ho nahoru. Už tam sníh skoro nebyl, jen mokro, cválali jsme nahoru, koním se v půlce teda už moc nechtělo, Usa ne že by neměla síly, ale všude fujík, mokro, blééé..tak jsem ji zase pobídla, naskočila několik metrů cválala a zase vypleštěná čučela na ty louže a bláto. A pak jsme normálně cválali s Kristýnou vedle sebe a ta moje koza bílá šla cvalem a byl jeden asi metrový pruh sněhu..asi mezera na dva cvalové a další pruh asi metr. Nevím co si myslela, že pod tím sněhem je, ale ta koza to normálně skákala jak na pardubické! Prostě jsem jela jak na dostihákovi..cváláme a hups, cval a hups..no prostě blázen! Ona skáče přes sníh!

Takže fakt super..Kristýna koukala, najednou vedle ní já na Use ve vzduchu. Pak jsme jeli kolem jízdárny v Bašce na kopci a koukali jsme na frísanku a jednoho koníka, koně spocení, tak jsme seslezli a fotla jsem něco mobilem.
Domů šli koně v pohodě, yla to krásná vyjížďka..až na to mokro a bláto a místy ácvaty mojeho šíleného araba, který si nerad špiní nožičky

5.3.2009 19:52
bospor

XXX.XXX.193.16

lucky napsal(a):

máme kurz přirozené komunikace a westernového ježdění

5.3.2009 20:00
jaruska

XXX.XXX.38.124

bospor napsal(a):
máme kurz přirozené komunikace a westernového ježdění

Jojo,Ivčí,to jsou značky na jezdecký stezky,dneska jsme byli značit,ale to byl teda doopravdy očistec,se divím,že nemám ještě angínu,hrozný počasí,a když jsme jeli zpátky,tak jsme jeli přímo vedle dost ošklivý bouračky,brrr,a vůbec to dneska stojí za prd,tady taky zase prší,ale proti tý bouračce je to prkotina.

5.3.2009 20:02
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Jojo,Ivčí,to jsou značky na jezdecký stezky,dneska jsme byli značit,ale to byl teda doopravdy očistec,se divím,že nemám ještě angínu,hrozný počasí,a když jsme jeli zpátky,tak jsme jeli přímo vedle dost ošklivý bouračky,brrr,a vůbec to dneska stojí za prd,tady taky zase prší,ale proti tý bouračce je to prkotina.

Viděla jsem poprvé v životě takhle oooobrovskýho bernardýna,a jak byl zlej,tý brďo,já malovala značku na sloup vedle jeho plotu a normálně jsem se bála,co ten tam dělal.Ale byl fat úúúúúžasnej!!!!

5.3.2009 20:03
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Viděla jsem poprvé v životě takhle oooobrovskýho bernardýna,a jak byl zlej,tý brďo,já malovala značku na sloup vedle jeho plotu a normálně jsem se bála,co ten tam dělal.Ale byl fat úúúúúžasnej!!!!

Měl hlavu jak medicimbal,a to ještě ten pán říkal,že je malej,že ten,kterýho měl před tímhle,byl daleko věěětší,hele ty tlapiska!!!!!

5.3.2009 20:08
jaruska

XXX.XXX.38.124

bospor napsal(a):

Takovýhle jsou tam kráásný pískový cesty,a dlooouhý,klasika cvalovka,náádhera!!!!No,ale jak jsme tam zajeli,tak za chviličku tam bylo auto,chlápek,jestli nekrademe dříví,my se bojíme si vzít z lesa i kousíček nějákýho špalíčku pro koně,aby měli co kousat,a on se přihnal,jako kdybychom mu kradli les.Ale lidi opravdu kradou,tak se mu nedivím,každý si hlídá to své.

5.3.2009 20:11
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Takovýhle jsou tam kráásný pískový cesty,a dlooouhý,klasika cvalovka,náádhera!!!!No,ale jak jsme tam zajeli,tak za chviličku tam bylo auto,chlápek,jestli nekrademe dříví,my se bojíme si vzít z lesa i kousíček nějákýho špalíčku pro koně,aby měli co kousat,a on se přihnal,jako kdybychom mu kradli les.Ale lidi opravdu kradou,tak se mu nedivím,každý si hlídá to své.

Ivčí,to jdeš na kurz v těch Poběžovicích nebo je něco u Tebe?A neboj,budu se modlit za hezký počasí.
Jé,Lucí,krásný fotky,Usině by to seklo po boku s tou frísulí,a koukám,že tam moc proudu do tý pásky nepouštěj,co?Naše koně se na pásku takhle nenalepěj,ani když jim něco dáváš,tak se bojej.

5.3.2009 20:14
lucky

XXX.XXX.230.77

jaruska napsal(a):

Bernardýnek rozkošný. Prosímtě..zlý...
Já vím jak naši kluci vždycky dělají důležitě bubu bu a jak na ně ťuťu ňuňu uděláš, tak by se počůrali radostí...jsou děsně hodní. Ale lidi to neví a jinak dělají důležitě baf baf, hlas jak zvon a vypadají jak medvědi grizzly, tak se jich lidi bojí. Přitom jsou zlatíčka
To je krásná cvalovka..takové pískové my tady nemáme..aspoň o nich nevím

5.3.2009 20:15
lucky

XXX.XXX.230.77

lucky napsal(a):
Bernardýnek rozkošný. Prosímtě..zlý...
Já vím jak naši kluci vždycky dělají důležitě bubu bu a jak na ně ťuťu ňuňu uděláš, tak by se počůrali radostí...jsou děsně hodní. Ale lidi to neví a jinak dělají důležitě baf baf, hlas jak zvon a vypadají jak medvědi grizzly, tak se jich lidi bojí. Přitom jsou zlatíčka
To je krásná cvalovka..takové pískové my tady nemáme..aspoň o nich nevím

ono to vypadalo, že proud v tom není. Ale Usa se pásky bojí jak čert kříže, takže by ani nepokoušela se ji dotknout

5.3.2009 20:16
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Ivčí,to jdeš na kurz v těch Poběžovicích nebo je něco u Tebe?A neboj,budu se modlit za hezký počasí.
Jé,Lucí,krásný fotky,Usině by to seklo po boku s tou frísulí,a koukám,že tam moc proudu do tý pásky nepouštěj,co?Naše koně se na pásku takhle nenalepěj,ani když jim něco dáváš,tak se bojej.

Jéé,Lucí,no jo,tos mi připoměla s tím skákáním toho sněhu,hihi,taky to byl arab,jednou koukám v zimě,u výběhu okolo koní lítá bílej kůň,naštěstí pásku znal,tak mi k nim neproběhl,ale lítal tam s ocasem na zádech bez jezdce.za chvíli koukám a přes pole jde jakási osoba,kterážto,když přišla blíž,jala se loviti nezbedného oře,který jí shodil prááávě při téhle příležitosti,jak někde byl sníh a někde né,tak on to skákal a pak ještě začal vyhazovat,tak osoba schrastla,a koník se přišel pokamarádit s našima.Osoba ale mušela ujít asi kilák po svých,než oře našla,a nebýt tam ti naši koně,tak by šla pěšky až do Tmáně,to je nějákých 5 km!!!!!!

5.3.2009 20:19
jaruska

XXX.XXX.38.124

lucky napsal(a):
ono to vypadalo, že proud v tom není. Ale Usa se pásky bojí jak čert kříže, takže by ani nepokoušela se ji dotknout

No,já se snažila na něj to ťuťu,i ňuňu jsem přidala,ale hele,ani nááááhodou,byl opravdu dost ostrej,právě na bernardýna bych řekla teda hooodně zlej,dobře hlídal.Tam bych nevlezla ani s klobásou,hihi!!!!

5.3.2009 20:23
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
No,já se snažila na něj to ťuťu,i ňuňu jsem přidala,ale hele,ani nááááhodou,byl opravdu dost ostrej,právě na bernardýna bych řekla teda hooodně zlej,dobře hlídal.Tam bych nevlezla ani s klobásou,hihi!!!!

My tady jednu cvalovku pískovou máme,asi kilometrovou,ale jedeme k ní hodinu a půl.Ale je to hezká vyjížďka,s hospůdkou na trase,ale tam se stavíváme,když jedeme zpátky.

5.3.2009 20:29
bospor

XXX.XXX.193.16

jaruska napsal(a):

máme to doma s irčou plačkovou zase. teď v sobotu

5.3.2009 20:32
jaruska

XXX.XXX.38.124

bospor napsal(a):
máme to doma s irčou plačkovou zase. teď v sobotu

Aháááá,tak to je super,že nemusíš nikam jezdit,tak si to užijte!!!!

5.3.2009 21:38
lucky

XXX.XXX.230.77

jaruska napsal(a):
Aháááá,tak to je super,že nemusíš nikam jezdit,tak si to užijte!!!!

no to závidím ..fakt jo.....

Tak já jen doufám, že brzy bude sucho..došly mi hobliny a potřebuji napytlovat na pile a odvozit se psy zase...ale v blátě se mi fakt nechce...

no nic..já jdu do postele malovat...pá

6.3.2009 00:08
bospor

XXX.XXX.193.16

bospor napsal(a):

helďte neměli by jsme se jmenovat jen kochači? zdá se mi dost zavádějící to "westernová plemena..." zvlášť když většinou tu píšou jen lidi co nemaj westernový plemena
jaruška huculu s buh ví čím, lucka arabku a já klusáka a ostatní? prostě kochači
honza 2005

6.3.2009 07:30
jaruska

XXX.XXX.38.124

bospor napsal(a):
helďte neměli by jsme se jmenovat jen kochači? zdá se mi dost zavádějící to "westernová plemena..." zvlášť když většinou tu píšou jen lidi co nemaj westernový plemena
jaruška huculu s buh ví čím, lucka arabku a já klusáka a ostatní? prostě kochači
honza 2005

Hihi,Ivčí,asi jooo,ale tohle téma založila Evička,která má westernový plemena,a mě se třeba painti i povedený appy strašně moc líběj,takže já,jestli se bude hlasovat,bych zůstala u toho tak,jak to je,vždyť je to přeci jedno,já mám moc ráda všechny vaše koníky i tak,i když to nejsou přímo westernový koně,ale o tom to přece není......

6.3.2009 08:04
jaruska

XXX.XXX.38.124

jaruska napsal(a):
Hihi,Ivčí,asi jooo,ale tohle téma založila Evička,která má westernový plemena,a mě se třeba painti i povedený appy strašně moc líběj,takže já,jestli se bude hlasovat,bych zůstala u toho tak,jak to je,vždyť je to přeci jedno,já mám moc ráda všechny vaše koníky i tak,i když to nejsou přímo westernový koně,ale o tom to přece není......

Lucí,Ty maluješ v posteli?Já malovala včéra v terénu a když jsem se pak na sebe podívala,tak jsem byla jako chodící značka,céélá zelená,já bych v posteli malovat nemohla,hihi.
Teda dneska je tak hnusně,že se nikam kochat nepojedu,ách jooo.

6.3.2009 08:47
lucky

XXX.XXX.230.77

jaruska napsal(a):
Lucí,Ty maluješ v posteli?Já malovala včéra v terénu a když jsem se pak na sebe podívala,tak jsem byla jako chodící značka,céélá zelená,já bych v posteli malovat nemohla,hihi.
Teda dneska je tak hnusně,že se nikam kochat nepojedu,ách jooo.

No jo...lépe s emi to vydrží se zády. když to není velké..ale tak formát A4 nebo A3 jako maluji nyní, tak jo...si lehnu na břicho, podložím polštářem a maluji ...už mám véélký kus koně. Dělám tužkovou kresbu nyní
Jinak nevím, proč by se westernovým plemenem měli nazývat jen ta dotyčná tři plemena??? Jezdí western i huculáci? jezdí..i mustang, nebo morgan, či Tenesee walker atd ... proč se tomu u nás tak blbě začalo říkat s myšlenkou jen tyto tři plemena nevím. Arabi třeba taky hodně jezdí westernové disciplíny, problém je, že u nás na to lidi nejsou zvyklí, jelikož je tady arabů v ČR dost málo a na soutěžích se objevují po skrovnu. Ale stačí přejet hranice do Německa či Rakouska ...příklad : http://www.gawa-online.de/

Tady bych tááák ráda jela se podívat! http://www.em-araber.org/ ...projděte si photos

a tady je westernových arabů až až .... hřebce Baikala totálně žeru

http://www.arabianhorses-austria.com /index.php?page=1

6.3.2009 11:39
jaruska

XXX.XXX.38.124

lucky napsal(a):
No jo...lépe s emi to vydrží se zády. když to není velké..ale tak formát A4 nebo A3 jako maluji nyní, tak jo...si lehnu na břicho, podložím polštářem a maluji ...už mám véélký kus koně. Dělám tužkovou kresbu nyní
Jinak nevím, proč by se westernovým plemenem měli nazývat jen ta dotyčná tři plemena??? Jezdí western i huculáci? jezdí..i mustang, nebo morgan, či Tenesee walker atd ... proč se tomu u nás tak blbě začalo říkat s myšlenkou jen tyto tři plemena nevím. Arabi třeba taky hodně jezdí westernové disciplíny, problém je, že u nás na to lidi nejsou zvyklí, jelikož je tady arabů v ČR dost málo a na soutěžích se objevují po skrovnu. Ale stačí přejet hranice do Německa či Rakouska ...příklad : http://www.gawa-online.de/

Tady bych tááák ráda jela se podívat! http://www.em-araber.org/ ...projděte si photos

a tady je westernových arabů až až .... hřebce Baikala totálně žeru

http://www.arabianhorses-austria.com /index.php?page=1

No,nevím,jestli to napíšu správně,ale westernová plemena slouží celý den na farmách a nahánějí dobytek,já si myslím,že jen oni k tomu mají ty nejlepší tělesné,rychlostní a pracovní předpoklady,nedá se soudit,že huculové jezdí western,tak že jsou to taky westernová plemena.
Tak jsem dneska zjistila,že jsem nenabarvila jen sebe,ale i auto zevnitř,šmarjá,to bylo řečííí!!!!Muším to něják z toho potahu dostat,asi ředidlem to bude nejlepší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík