Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.3.2009 20:56
nikousek

XXX.XXX.241.158

Ahojky, máte někdo doma nebo víte o někom kdo je chová? Pár foteček z hubertovky.Ten černý je islanďák.

1.3.2009 21:00
nikousek

XXX.XXX.241.158

nikousek napsal(a):
Ahojky, máte někdo doma nebo víte o někom kdo je chová? Pár foteček z hubertovky.Ten černý je islanďák.

Tady ty první dva.

1.3.2009 21:02
nikousek

XXX.XXX.241.158

nikousek napsal(a):
Tady ty první dva.

A ještě jednou Black. Je to moc šikovný hřebeček a hlavně je neúnavný a k neutahání.

2.3.2009 10:30
horallka

XXX.XXX.7.84

nikousek napsal(a):
A ještě jednou Black. Je to moc šikovný hřebeček a hlavně je neúnavný a k neutahání.

Taky mě to zajmá,už delší dobu se snažím sehnat nějaký chovatele v čr ale zatím marně Na Echuichanelu jsem našla fotky z nějaké akce v čr a tam vystupovalo nejmíň 6 islanďanů,pravděpodobně byli z čr Moc po takovým koníkovi toužím a myslím že kdybych si ho nechala dovízt ze zahraničí tak by mě přišel sakra draho.

2.3.2009 12:53
nikousek

XXX.XXX.241.158

horallka napsal(a):
Taky mě to zajmá,už delší dobu se snažím sehnat nějaký chovatele v čr ale zatím marně Na Echuichanelu jsem našla fotky z nějaké akce v čr a tam vystupovalo nejmíň 6 islanďanů,pravděpodobně byli z čr Moc po takovým koníkovi toužím a myslím že kdybych si ho nechala dovízt ze zahraničí tak by mě přišel sakra draho.

pro horalku: poslala jsem vám maila.

2.3.2009 12:59
janele

XXX.XXX.9.3

nikousek napsal(a):

Napiště to i sem, pokud to není tajné ;) Mně se islanďáci děsně líbí, ale nikdy jsem je neviděla na živo :( Ale pokud se to plemeno rozšíří a bude trochu rozumně cenově přístupné, tak třeba časem... (až budu mít těch 20 ha luk v horách a tak ... :))))

2.3.2009 14:43
nikousek

XXX.XXX.241.158

janele napsal(a):
Napiště to i sem, pokud to není tajné ;) Mně se islanďáci děsně líbí, ale nikdy jsem je neviděla na živo :( Ale pokud se to plemeno rozšíří a bude trochu rozumně cenově přístupné, tak třeba časem... (až budu mít těch 20 ha luk v horách a tak ... :))))

Tajné? To určitě ne. Jen z vyprávnění od kamarádů vím, že si je kupovali v Německu od chovatele, který jich má stovky na pastvinách. Teď v březnu s nimi budu mluvit, tak zjistím informace určitě budou vědět víc. Pak to dám sem na moderku.

2.3.2009 15:59
karolin

XXX.XXX.15.240

nikousek napsal(a):
Tajné? To určitě ne. Jen z vyprávnění od kamarádů vím, že si je kupovali v Německu od chovatele, který jich má stovky na pastvinách. Teď v březnu s nimi budu mluvit, tak zjistím informace určitě budou vědět víc. Pak to dám sem na moderku.

Je to sice trošku mimo téma, ale nedá mi to se nepochlubit. Toť má maličkost na Islanderovi

2.3.2009 16:02
karolin

XXX.XXX.15.240

karolin napsal(a):
Je to sice trošku mimo téma, ale nedá mi to se nepochlubit. Toť má maličkost na Islanderovi

a tady s kamarády na vyjížďce..

2.3.2009 17:21
jajaa

XXX.XXX.243.3

karolin napsal(a):
a tady s kamarády na vyjížďce..

Já se vám tady tak nenápadně vetřu...
karolin: Může se zeptat, kde jste jezdili na islanďanech? Island je moje vysněná dovolená a mooožná by to letos mohlo vyjít, tak se ptám. Přece, když už budu na Islandu, tak by bylo fajn najít tam nějakou stáj a taky se projet, ale vůbec nemám představu jak to tam chodí.

2.3.2009 17:38
karolin

XXX.XXX.15.240

jajaa napsal(a):
Já se vám tady tak nenápadně vetřu...
karolin: Může se zeptat, kde jste jezdili na islanďanech? Island je moje vysněná dovolená a mooožná by to letos mohlo vyjít, tak se ptám. Přece, když už budu na Islandu, tak by bylo fajn najít tam nějakou stáj a taky se projet, ale vůbec nemám představu jak to tam chodí.

Samozřejmě záleží na oblasti, ale asi největší turistická stáj se nachází zhruba 20 min od Reykjavíku viz. www.ishestar.is - když si zabookujete vyjížďku po internetu, stačí se potom jenom dostavit na jedno z určených míst ve městě a oni si vás vyzvednou. 2 hodinová vyjížďka vyjde asi na 100eur. Tato varianta je ale po vlastní zkušenosti vhodná spíše tak pro začátečníky . Pokud chcete víc akce, můžete na jejich stránkách zapátrat po někalikadeních výletech ( já letos se chystám prubnout těch 450 km za 9 dní), nebo se jednoduše u kterékoli stáje poptejte. Na Islandu se koně půjčují snáze než auta.

3.3.2009 10:19
horallka

XXX.XXX.7.84

nikousek napsal(a):

nikousek:díky za email,až budeš mít nějaký informace tak je sem určitě dej.Já spíš toužím když už tak po aspoň tříletým a obsedlím koníkovi.Jednoho ročního divočáka z pastvin mám teď doma(ne islanďana) takže dva divoši nevycválaný to už by na mně bylo moc

3.3.2009 10:42
stieberova

XXX.XXX.248.182

horallka napsal(a):

Nevím, jestli to ještě platí, ale tady nedaleko jeden pán rpodává dvě islandcké kobyly, dovezené z německa, jedna po 30tis, jsou obě po hříbatech s nelicent. islandským hřebcem(také dovezen) a jedno hříbě, roční kobylka je také ještě na prodej. je černá. Za asi 10tis.
Myslím, že je to od stejné osoby jako je tady uvedený Black. Řeknu kamarádce, která má tu kobylku doma, ať se sem mrkne, třeba se ozve.

3.3.2009 18:12
karolin

XXX.XXX.15.240

horallka napsal(a):
nikousek:díky za email,až budeš mít nějaký informace tak je sem určitě dej.Já spíš toužím když už tak po aspoň tříletým a obsedlím koníkovi.Jednoho ročního divočáka z pastvin mám teď doma(ne islanďana) takže dva divoši nevycválaný to už by na mně bylo moc

Nechci se Vás dotknout, ale běžně se s výcvikem islandských koní začíná až ve 3,5 letec a teprve až téměř v pěti letech nosí za zádech člověka. Pokud by Vám někdo nabízel takto mladého už obsedlého, NEBRAT. Bude mít dříve či později velké problémy s páteří. Kvůli mimochodu nosí tito koně sedlo, čili i zátěž více vzádu než "naše" plemena a při brzkém obsedání jim záda do pár let odejdou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík