Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.3.2009 15:53
gabineska

XXX.XXX.158.34

Ahojky, jakýho máte psíka ke koním a jak se u nich chová? Nemá někdo border kolii, já o ni teď uvažuji

Na fotce moje´´trenérka´´ jessy

13.3.2009 16:03
dannynka

XXX.XXX.210.66

gabineska napsal(a):
Ahojky, jakýho máte psíka ke koním a jak se u nich chová? Nemá někdo border kolii, já o ni teď uvažuji

Ahojky tak my mame doma 7 psů 3 borderky a 4 jacky. 2 borderky jsou vyuzivane spise ke skotu(no a ten 1 borderak nam bohuzel oslepnul , ale i kdyz nevidi tak lita s borderkama kdyz aportujem) a jaci pro radost- jsou to takove nase torpedka

Na fotce nás chovny pes Max- roztomily ale taky poradny hlidac

13.3.2009 16:23
anarwen

XXX.XXX.72.117

gabineska napsal(a):

Ahoj já mám jednho borderáka . Nedám dopusti

13.3.2009 19:50
tadik

XXX.XXX.70.52

gabineska napsal(a):

Já mám bullzevčíka (pitbullXjezevčík) a lepšího psa bych nesehnala

13.3.2009 19:51
tadik

XXX.XXX.70.52

tadik napsal(a):
Já mám bullzevčíka (pitbullXjezevčík) a lepšího psa bych nesehnala

a takhle chodíme ven

13.3.2009 20:12
medi

XXX.XXX.149.26

tadik napsal(a):
a takhle chodíme ven

Mi mame vlčákaka kříženýho s pitbulem. Je to takový naše pakinko

13.3.2009 20:15
medi

XXX.XXX.149.26

medi napsal(a):
Mi mame vlčákaka kříženýho s pitbulem. Je to takový naše pakinko

Jde tam špatně vidět, tak ještě jednu.

13.3.2009 21:30
pedruna

XXX.XXX.104.91

medi napsal(a):
Jde tam špatně vidět, tak ještě jednu.

mám pitbullku,zatím štěndo,trochu se koní bojí,ale od jara plánuju,že budu se mnou jezdit ven.

13.3.2009 21:43
ferdice

XXX.XXX.106.163

pedruna napsal(a):
mám pitbullku,zatím štěndo,trochu se koní bojí,ale od jara plánuju,že budu se mnou jezdit ven.

ke koním byl přece speciálně šlechtěnej dalmatin už mám druhýho a jiný plemeno bych nechtěla,ale zas si myslim,že tu každej bude obhajovat to svý a každýho pes je přece ten nejlepší a rozhodnout se musíš sama

13.3.2009 22:19
bensia

XXX.XXX.211.116

ferdice napsal(a):
ke koním byl přece speciálně šlechtěnej dalmatin už mám druhýho a jiný plemeno bych nechtěla,ale zas si myslim,že tu každej bude obhajovat to svý a každýho pes je přece ten nejlepší a rozhodnout se musíš sama

Přesně tak!

13.3.2009 22:21
bensia

XXX.XXX.211.116

bensia napsal(a):
Přesně tak!

Ale druhého psa mám "nedalmatina" a taky to funguje.

13.3.2009 23:29
gabineska

XXX.XXX.158.34

bensia napsal(a):
Ale druhého psa mám "nedalmatina" a taky to funguje.

pro Dannynka: Týjo, to máte skoro zoo Krásnej jack na ty fotce,taky jsem uvažovala o jackovi,ale teď jsem se zamilovala do borderek, jak jsou inteligentní a plný energie, prostě báječné!

13.3.2009 23:31
gabineska

XXX.XXX.158.34

gabineska napsal(a):
pro Dannynka: Týjo, to máte skoro zoo Krásnej jack na ty fotce,taky jsem uvažovala o jackovi,ale teď jsem se zamilovala do borderek, jak jsou inteligentní a plný energie, prostě báječné!

pro anarwen: Je krásná, já o ní právě uvažuji, strašně se mi líbí jejich akčnost a inteligence jen nevím jak to dělat když jsem ve škole :-( Jak ho zabavíš, když jsi ve škole nebo práci?

13.3.2009 23:33
gabineska

XXX.XXX.158.34

gabineska napsal(a):
pro anarwen: Je krásná, já o ní právě uvažuji, strašně se mi líbí jejich akčnost a inteligence jen nevím jak to dělat když jsem ve škole :-( Jak ho zabavíš, když jsi ve škole nebo práci?

Tadik: Tak ten vypadá výborně Jakou má povahu? neumím si přestavit smíchání povahy jezevčíka a pittaTady náš jezevčík, pěkný lenoch, koní se bojí a nidke dlouho nevydží

14.3.2009 07:07
molly

XXX.XXX.144.88

gabineska napsal(a):

já jsem chtěla něco malého a skladného
Když byl malej, tak tomu odpovídal

14.3.2009 07:09
molly

XXX.XXX.144.88

molly napsal(a):
já jsem chtěla něco malého a skladného
Když byl malej, tak tomu odpovídal

Jak rostl, rostly i jeho tlapky a já se hrozila, kam až se potáhne

14.3.2009 07:11
molly

XXX.XXX.144.88

molly napsal(a):
Jak rostl, rostly i jeho tlapky a já se hrozila, kam až se potáhne

pracovně "finský ovčák"

14.3.2009 07:13
molly

XXX.XXX.144.88

molly napsal(a):
pracovně "finský ovčák"

a velký je "jak hova.."
Ale úžasný charakter...

14.3.2009 10:41
gabineska

XXX.XXX.158.34

molly napsal(a):
a velký je "jak hova.."
Ale úžasný charakter...

Jé Zuzi ten je ale kouzelne..a ten kukuč na 1. fotce, no báječenýj Ják koukám na tu poslední fotku, tak to by ten můj trubička asi strachy utekl (tentokrát myslím koníka)

Tady štěňátka rezavého kokršpaněla a parsona, který nemá ani chloupek černý, zajímavé ne?

14.3.2009 11:07
anushka

XXX.XXX.120.4

gabineska napsal(a):
Jé Zuzi ten je ale kouzelne..a ten kukuč na 1. fotce, no báječenýj Ják koukám na tu poslední fotku, tak to by ten můj trubička asi strachy utekl (tentokrát myslím koníka)

Tady štěňátka rezavého kokršpaněla a parsona, který nemá ani chloupek černý, zajímavé ne?

Já mám kříženečka Argentinské dogy a Autralského honáckého psa,je to velkej mazel,dobrý hlídač a u koní si zvykl hned.

14.3.2009 11:17
gil

XXX.XXX.10.206

gabineska napsal(a):

Australský ovčák neměnila bych jsou obě super

14.3.2009 12:02
kukinatost

XXX.XXX.29.59

gabineska napsal(a):

Tak já sjem vždycky chtěla ke koním australského ovčáka..a skončila s ridgebackem kříženým se staffem...neutahatelný, koní se absolutně nebojí, výborně ovladatelný...dopoledne zvyklý doma, odpoledne se mnou tráví celý den venku u koní..budu ho brát i na vandry...
vypadá drsně, ale je to hrozné máslo:)

14.3.2009 12:03
kukinatost

XXX.XXX.29.59

gabineska napsal(a):

a ještě cvačka..:)

14.3.2009 14:42
lenocka

XXX.XXX.109.4

gabineska napsal(a):

Já mám švýcarskou ovčandu a vyhovuje mi tak, že si budu pořizovat druhou Je to super parťák, koně si hlídá, ani jí nenapadne něco honit, ale přitom to není hyperaktivní blázen jako bordera (nic proti nim, ale já bych jí mít nemohla). Takže pokud chceš většího psa, jsou boží. Z těch menších bych si vybrala Jack russela, ale pořádnýho, ne nějakou zakrslinu na krátkých nohách. Je to jedno z nála plemen šlechtěných přímo ke koni. Kdybys chtěla, vím o super štěňatech..

14.3.2009 15:01
maty

XXX.XXX.191.39

lenocka napsal(a):
Já mám švýcarskou ovčandu a vyhovuje mi tak, že si budu pořizovat druhou Je to super parťák, koně si hlídá, ani jí nenapadne něco honit, ale přitom to není hyperaktivní blázen jako bordera (nic proti nim, ale já bych jí mít nemohla). Takže pokud chceš většího psa, jsou boží. Z těch menších bych si vybrala Jack russela, ale pořádnýho, ne nějakou zakrslinu na krátkých nohách. Je to jedno z nála plemen šlechtěných přímo ke koni. Kdybys chtěla, vím o super štěňatech..

Taky mám BŠO, ale dlouhosrstou. Teď jí je 8 měsíců.

14.3.2009 15:04
maty

XXX.XXX.191.39

maty napsal(a):

a ještě s koněm. Jen na tom sněhu není moc vidět

14.3.2009 15:22
lucky

XXX.XXX.230.77

maty napsal(a):
a ještě s koněm. Jen na tom sněhu není moc vidět

Jé...tak já mám zase psy co vidět jsou, ale kůň z dálky moc nee
Jinak dva NF, ale není na moc dlouhé vyjížďky....v pohodě 10 -15km, takže takovou klidnou vyjížďku zvládají dobře. Spíše mají ve zvyku se hned na začátku uhnat a pak domů lezou. Ale zvládají tohle celkem OK.

14.3.2009 16:00
lenocka

XXX.XXX.109.4

maty napsal(a):

Ty jí bereš v 8měs. ke koni? To bych se teda bála.
A z jaké CHS je? Teda pokud má PP. Je mi totiž trochu povědomá..

14.3.2009 16:07
axl

XXX.XXX.109.194

lenocka napsal(a):

Ahoj, mela jsem Blondaka taky, je to nej pes. Ma super charakter a u koni byl, jak opravdovy ovcak. Vyhanel kone na i z pastvy a byla jsem hrozna rada , ze ho mam.Ted mam toho Jak Russella a je to divoch divoky, ale taky kamos. Ale Blondaci jsou NEJ

14.3.2009 16:22
anarwen

XXX.XXX.72.117

gabineska napsal(a):

No ze začátku s ním doma někdo pořád byl (staráme se o něho s přítelem) postupem času si zvykl, prvních pár měsíců byl v ,,ohrádce(cca 2x2m),, přes noc a když nikdo nebyl doma,kvůli kabelům, je hodnej, osvědčilo se nám že když mu rostly zuby tak jsem mu dali klacky z jabloní, kousal je a nábytek nechal napokoji... Ted je mu rok a pár měsíců je zlatej až na to že ho páneček naučil chodit do postele a ta je ted od chlupů...

14.3.2009 16:38
ravicek

XXX.XXX.106.253

gabineska napsal(a):

Jednoznačně hlasuju pro borderky !! Pro velký úspěch jsem si pořídila vloni na jaře druhou k mému dnes čtyřletému psovi a nedám na ně dopustit

14.3.2009 16:39
ravicek

XXX.XXX.106.253

ravicek napsal(a):
Jednoznačně hlasuju pro borderky !! Pro velký úspěch jsem si pořídila vloni na jaře druhou k mému dnes čtyřletému psovi a nedám na ně dopustit

A na sněhu :)

14.3.2009 16:40
ravicek

XXX.XXX.106.253

ravicek napsal(a):
A na sněhu :)

A pasení koníků v ohradě :-)

14.3.2009 19:42
tadik

XXX.XXX.70.52

gabineska napsal(a):
Tadik: Tak ten vypadá výborně Jakou má povahu? neumím si přestavit smíchání povahy jezevčíka a pittaTady náš jezevčík, pěkný lenoch, koní se bojí a nidke dlouho nevydží

Gabineska - děkujem , povahu má naprosto skvělou - milá, přátelská, poslušná, má ráda všechny zvířátka včetně lidí. ale hlavně hyperaktivní. pracovně jí říkám HH - hyperaktivní hovado.

dnešní fotka

14.3.2009 20:33
red and white

XXX.XXX.125.26

My máme německého ovčáka 100% spokojenost,

14.3.2009 20:44
maty

XXX.XXX.191.39

lenocka napsal(a):
Ty jí bereš v 8měs. ke koni? To bych se teda bála.
A z jaké CHS je? Teda pokud má PP. Je mi totiž trochu povědomá..

Pro Léonečku: Ke koním chodí normálně a je na ně zvyklá. Jinak jestli se ti jedná o (klasické) vyjížďky, tak na ně nechodí. Chodí na procházky. Ten koník na fotce je 4 letý a taky chodí na procházko-vyjížďky. Prostě jdeme na procházku a já si na ní (samozřejmě myslím koně) na chvíli sednu a pak zase vedu. viz. http://very.rajce.idnes.cz/ Krasny_leden-kone_a_pes/ (jedna mezera) Byla to výcviková procházka pro koně i psa, aby se naučili se navzájem respektovat. Jinak fenka je bez PP a je z Vysočiny. Bohužel má světlý čumáček a tlapky, ale to se projevilo, až po 6 měs.

14.3.2009 20:48
coriska

XXX.XXX.46.234

gabineska napsal(a):

gábi, tohle je naše Bessinka

14.3.2009 20:51
coriska

XXX.XXX.46.234

gabineska napsal(a):

a ještě jednou ve svetýrku....jinak je to JRT

15.3.2009 18:01
gabineska

XXX.XXX.158.34

coriska napsal(a):
a ještě jednou ve svetýrku....jinak je to JRT

Jéé Lucí já ani nevěděla, že máte tak krásnýho jacka Je uplně dokonaláááá!!!

15.3.2009 22:10
sajma

XXX.XXX.144.98

tak to já mám NO má zatím rok, na byjíždce se mnou nechybí, a když beru sebou mladého hřebečka tak se honí a dělají vylomeniny, když lonžuji koně tak běhá poctivě kolečka a když dostanou koně jíst tak si lehne kousek do slámy a hledí a hlídá jestli žerou

15.3.2009 22:11
sajma

XXX.XXX.144.98

sajma napsal(a):
tak to já mám NO má zatím rok, na byjíždce se mnou nechybí, a když beru sebou mladého hřebečka tak se honí a dělají vylomeniny, když lonžuji koně tak běhá poctivě kolečka a když dostanou koně jíst tak si lehne kousek do slámy a hledí a hlídá jestli žerou

16.3.2009 07:54
klawdie

XXX.XXX.100.124

sajma napsal(a):

borderku ani jacka ani zadara...mám kolem sebe spoustu příkladů, kdy jack pes totální ignorace neposlušnost a agrese a borderka něco podobného, jacka nepovažuji za dobrého psa pro začátečníka když už tak fenu, u psů se často asetkávám s agresí vůdči dětem nebo jiným psům, a borderka je velice aktivní plemeno stejně jak jack, ale co se týče té její slavné inteligence jedná se spíš u práce...je vcelku jedno co si vybereš i kdyby t nakonec měla být nějaká křižovat, důležité je aby jste si sedli a pes tě poslouchal a následoval, co se týče psa u koně sice je to hezká představa ale hůř se to podniká, pes v lese na volno si říká o zastřelení myslivce, či uprk za zvěří, nemluvě o tom kolik lidí s jinými psi v lese potkáš...a taky né každý pes i sebe líp poslušný je ochotný tě nasledovat za koně...
my psi jsou spíš stájový na vyjíždku by to nedali max mě následujou na jízdárnu či do kruhovky...jedno absolutně chlupy nepraktická šlechtična a druhá vestaj jak vyšitej(vesnické tajemství), přišlo to ke mě ani nevím jak..jedno se narodilo druhé jsem našla na ulici...no na to že toužím po dvou vlkodavých slečnách je to trochu rozdíl...

23.3.2009 14:53
jessyn

XXX.XXX.0.7

klawdie napsal(a):
borderku ani jacka ani zadara...mám kolem sebe spoustu příkladů, kdy jack pes totální ignorace neposlušnost a agrese a borderka něco podobného, jacka nepovažuji za dobrého psa pro začátečníka když už tak fenu, u psů se často asetkávám s agresí vůdči dětem nebo jiným psům, a borderka je velice aktivní plemeno stejně jak jack, ale co se týče té její slavné inteligence jedná se spíš u práce...je vcelku jedno co si vybereš i kdyby t nakonec měla být nějaká křižovat, důležité je aby jste si sedli a pes tě poslouchal a následoval, co se týče psa u koně sice je to hezká představa ale hůř se to podniká, pes v lese na volno si říká o zastřelení myslivce, či uprk za zvěří, nemluvě o tom kolik lidí s jinými psi v lese potkáš...a taky né každý pes i sebe líp poslušný je ochotný tě nasledovat za koně...
my psi jsou spíš stájový na vyjíždku by to nedali max mě následujou na jízdárnu či do kruhovky...jedno absolutně chlupy nepraktická šlechtična a druhá vestaj jak vyšitej(vesnické tajemství), přišlo to ke mě ani nevím jak..jedno se narodilo druhé jsem našla na ulici...no na to že toužím po dvou vlkodavých slečnách je to trochu rozdíl...

Mám taky fenku NO, půlroční, beru jí sebou jen na krátké procházky, max na hodinu, protože ovčáci jsou dost přešlechtění a mohou mít problémy s klouby, takže dokud roste, se snažím moc nezatěžovat, jinak s kobylkou jsou po pár měsících kamarádky, ale bylo to ze začátku děsné, hrozně na sebe žárlily, ale malá mi hodně pomáhá, chodím s nimi na volno, odběhnou, honí se a pak si dají závod kdo bude u mě dříve:-)

23.3.2009 15:06
ambra

XXX.XXX.23.1

tadik napsal(a):
Gabineska - děkujem , povahu má naprosto skvělou - milá, přátelská, poslušná, má ráda všechny zvířátka včetně lidí. ale hlavně hyperaktivní. pracovně jí říkám HH - hyperaktivní hovado.

dnešní fotka

Tak jsem tu tak projížděla co se tu zajímavého probírá. A jak jsem uviděla tohoto jezevčíka a kříženečka jezevčíka vzpomněla jsem si na včerejší návštěvu u známejch, kde mají u koní fenku dlouhosrstýho jezevčíka. Děsně kamarádská a když jsme byly s jednou jejich kobylkou venku v zápřeži celou cestu s náma pádila, kaluže nekaluže bahno nebahno. No já čuměla jak s takovejma krátkejma packama stíhá, ale ona úplně v pohodě. A pak u známejch na zahradě uviděla zajíce(asi přeskočil plot, protože takto zahradu opustil) a dala se milého zajíce vyhánět ze zahrady pryč a chvilku to vypadalo, že zajíce bude mít k večeři, protože mu fakt funěla na kožich, ale zajíc zrychlil hupsl za plot a zmizel v polích. No já se úplně divila, jak je na těch krátkejch packách rychlá. No a s koníkama úplnej kámoš na život na smrt, někde mám doma i fotky jak kámoší s koníkama.
My máme doma u koní dva špice(bez PP). Starší ten koně respektuje nijak neporovokuje a radši jim jde z cesty, co kdyby ho náhodou neviděli. No a malej ten nedá ničemu, tedy jasně že ani koním, pokoj. Provokuje doráží a snaží se vyprovokovat hru a nebo se kobyly aspoň pokusí olíznout čumák, ve stylu bude kámoši a budem si hrát. Naposledy to skočilo tím, že mu šla po ocasu no a on jí to nezapomněl oplatit. Nebojte přežili oba.
No s pejskama jakéhokoliv plemene v kombinaci s koněm je určitě hodně srandy, ale i starostí.

23.3.2009 15:13
janamalik

XXX.XXX.14.206

jessyn napsal(a):
Mám taky fenku NO, půlroční, beru jí sebou jen na krátké procházky, max na hodinu, protože ovčáci jsou dost přešlechtění a mohou mít problémy s klouby, takže dokud roste, se snažím moc nezatěžovat, jinak s kobylkou jsou po pár měsících kamarádky, ale bylo to ze začátku děsné, hrozně na sebe žárlily, ale malá mi hodně pomáhá, chodím s nimi na volno, odběhnou, honí se a pak si dají závod kdo bude u mě dříve:-)

Také se přidám k majitelům NO, mám fenku Jenny 7l. a u koní nesmí chybět

23.3.2009 15:15
janamalik

XXX.XXX.14.206

janamalik napsal(a):
Také se přidám k majitelům NO, mám fenku Jenny 7l. a u koní nesmí chybět

23.3.2009 18:48
gelnarka

XXX.XXX.160.231

gabineska napsal(a):

U koní mám dva pesany a musím uznat, že vše v pohodě... Ta větší je tele, které vleze koni všude a ten menší se má rád, proto dodržuje bezpečnou vzdálenost.

23.3.2009 19:12
skippy

XXX.XXX.88.145

gelnarka napsal(a):
U koní mám dva pesany a musím uznat, že vše v pohodě... Ta větší je tele, které vleze koni všude a ten menší se má rád, proto dodržuje bezpečnou vzdálenost.

Já mám irčanku a musím říct, že je skvělá, koně miluje, vyjíždky taky a s přehledem zvládá naše aktivní tempo. Neměnila bych

Přidejte reakci

Přidat smajlík