Ahojky, jakýho máte psíka ke koním a jak se u nich chová? Nemá někdo border kolii, já o ni teď uvažuji
Na fotce moje´´trenérka´´ jessy
gabineska
napsal(a):
Ahojky, jakýho máte psíka ke koním a jak se u nich chová? Nemá někdo border kolii, já o ni teď uvažuji
Ahojky tak my mame doma 7 psů 3 borderky a 4 jacky. 2 borderky jsou vyuzivane spise ke skotu(no a ten 1 borderak nam bohuzel oslepnul , ale i kdyz nevidi tak lita s borderkama kdyz aportujem) a jaci pro radost- jsou to takove nase torpedka
Na fotce nás chovny pes Max- roztomily ale taky poradny hlidac
gabineska
napsal(a):
Ahoj já mám jednho borderáka . Nedám dopusti
gabineska
napsal(a):
Já mám bullzevčíka (pitbullXjezevčík) a lepšího psa bych nesehnala
tadik
napsal(a):
Já mám bullzevčíka (pitbullXjezevčík) a lepšího psa bych nesehnala
a takhle chodíme ven
tadik
napsal(a):
a takhle chodíme ven
Mi mame vlčákaka kříženýho s pitbulem. Je to takový naše pakinko
medi
napsal(a):
Mi mame vlčákaka kříženýho s pitbulem. Je to takový naše pakinko
Jde tam špatně vidět, tak ještě jednu.
medi
napsal(a):
Jde tam špatně vidět, tak ještě jednu.
mám pitbullku,zatím štěndo,trochu se koní bojí,ale od jara plánuju,že budu se mnou jezdit ven.
pedruna
napsal(a):
mám pitbullku,zatím štěndo,trochu se koní bojí,ale od jara plánuju,že budu se mnou jezdit ven.
ke koním byl přece speciálně šlechtěnej dalmatin už mám druhýho a jiný plemeno bych nechtěla,ale zas si myslim,že tu každej bude obhajovat to svý a každýho pes je přece ten nejlepší a rozhodnout se musíš sama
ferdice
napsal(a):
ke koním byl přece speciálně šlechtěnej dalmatin už mám druhýho a jiný plemeno bych nechtěla,ale zas si myslim,že tu každej bude obhajovat to svý a každýho pes je přece ten nejlepší a rozhodnout se musíš sama
Přesně tak!
bensia
napsal(a):
Přesně tak!
Ale druhého psa mám "nedalmatina" a taky to funguje.
gabineska
napsal(a):
pro Dannynka: Týjo, to máte skoro zoo Krásnej jack na ty fotce,taky jsem uvažovala o jackovi,ale teď jsem se zamilovala do borderek, jak jsou inteligentní a plný energie, prostě báječné!
pro anarwen: Je krásná, já o ní právě uvažuji, strašně se mi líbí jejich akčnost a inteligence jen nevím jak to dělat když jsem ve škole :-( Jak ho zabavíš, když jsi ve škole nebo práci?
gabineska
napsal(a):
pro anarwen: Je krásná, já o ní právě uvažuji, strašně se mi líbí jejich akčnost a inteligence jen nevím jak to dělat když jsem ve škole :-( Jak ho zabavíš, když jsi ve škole nebo práci?
Tadik: Tak ten vypadá výborně Jakou má povahu? neumím si přestavit smíchání povahy jezevčíka a pitta
Tady náš jezevčík, pěkný lenoch, koní se bojí a nidke dlouho nevydží
gabineska
napsal(a):
já jsem chtěla něco malého a skladného
Když byl malej, tak tomu odpovídal
molly
napsal(a):
já jsem chtěla něco malého a skladného
Když byl malej, tak tomu odpovídal
Jak rostl, rostly i jeho tlapky
a já se hrozila, kam až se potáhne
molly
napsal(a):
Jak rostl, rostly i jeho tlapky
a já se hrozila, kam až se potáhne
pracovně "finský ovčák"
molly
napsal(a):
pracovně "finský ovčák"
a velký je "jak hova.."
Ale úžasný charakter...
molly
napsal(a):
a velký je "jak hova.."
Ale úžasný charakter...
Jé Zuzi ten je ale kouzelne..a ten kukuč na 1. fotce, no báječenýj Ják koukám na tu poslední fotku, tak to by ten můj trubička asi strachy utekl (tentokrát myslím koníka)
Tady štěňátka rezavého kokršpaněla a parsona, který nemá ani chloupek černý, zajímavé ne?
gabineska
napsal(a):
Jé Zuzi ten je ale kouzelne..a ten kukuč na 1. fotce, no báječenýj Ják koukám na tu poslední fotku, tak to by ten můj trubička asi strachy utekl (tentokrát myslím koníka)
Tady štěňátka rezavého kokršpaněla a parsona, který nemá ani chloupek černý, zajímavé ne?
Já mám kříženečka Argentinské dogy a Autralského honáckého psa,je to velkej mazel,dobrý hlídač a u koní si zvykl hned.
gabineska
napsal(a):
Australský ovčák neměnila bych jsou obě super
gabineska
napsal(a):
Tak já sjem vždycky chtěla ke koním australského ovčáka..a skončila s ridgebackem kříženým se staffem...neutahatelný, koní se absolutně nebojí, výborně ovladatelný...dopoledne zvyklý doma, odpoledne se mnou tráví celý den venku u koní..budu ho brát i na vandry...
vypadá drsně, ale je to hrozné máslo:)
gabineska
napsal(a):
a ještě cvačka..:)
gabineska
napsal(a):
Já mám švýcarskou ovčandu a vyhovuje mi tak, že si budu pořizovat druhou Je to super parťák, koně si hlídá, ani jí nenapadne něco honit, ale přitom to není hyperaktivní blázen jako bordera (nic proti nim, ale já bych jí mít nemohla). Takže pokud chceš většího psa, jsou boží. Z těch menších bych si vybrala Jack russela, ale pořádnýho, ne nějakou zakrslinu na krátkých nohách. Je to jedno z nála plemen šlechtěných přímo ke koni. Kdybys chtěla, vím o super štěňatech..
lenocka
napsal(a):
Já mám švýcarskou ovčandu a vyhovuje mi tak, že si budu pořizovat druhou Je to super parťák, koně si hlídá, ani jí nenapadne něco honit, ale přitom to není hyperaktivní blázen jako bordera (nic proti nim, ale já bych jí mít nemohla). Takže pokud chceš většího psa, jsou boží. Z těch menších bych si vybrala Jack russela, ale pořádnýho, ne nějakou zakrslinu na krátkých nohách. Je to jedno z nála plemen šlechtěných přímo ke koni. Kdybys chtěla, vím o super štěňatech..
Taky mám BŠO, ale dlouhosrstou. Teď jí je 8 měsíců.
maty
napsal(a):
Taky mám BŠO, ale dlouhosrstou. Teď jí je 8 měsíců.
a ještě s koněm. Jen na tom sněhu není moc vidět
maty
napsal(a):
a ještě s koněm. Jen na tom sněhu není moc vidět
Jé...tak já mám zase psy co vidět jsou, ale kůň z dálky moc nee
Jinak dva NF, ale není na moc dlouhé vyjížďky....v pohodě 10 -15km, takže takovou klidnou vyjížďku zvládají dobře. Spíše mají ve zvyku se hned na začátku uhnat a pak domů lezou
. Ale zvládají tohle celkem OK.
lenocka
napsal(a):
Ahoj, mela jsem Blondaka taky, je to nej pes. Ma super charakter a u koni byl, jak opravdovy ovcak. Vyhanel kone na i z pastvy a byla jsem hrozna rada , ze ho mam.Ted mam toho Jak Russella a je to divoch divoky, ale taky kamos. Ale Blondaci jsou NEJ
gabineska
napsal(a):
No ze začátku s ním doma někdo pořád byl (staráme se o něho s přítelem) postupem času si zvykl, prvních pár měsíců byl v ,,ohrádce(cca 2x2m),, přes noc a když nikdo nebyl doma,kvůli kabelům, je hodnej, osvědčilo se nám že když mu rostly zuby tak jsem mu dali klacky z jabloní, kousal je a nábytek nechal napokoji... Ted je mu rok a pár měsíců je zlatej až na to že ho páneček naučil chodit do postele a ta je ted od chlupů...
gabineska
napsal(a):
Jednoznačně hlasuju pro borderky !! Pro velký úspěch jsem si pořídila vloni na jaře druhou k mému dnes čtyřletému psovi a nedám na ně dopustit
ravicek
napsal(a):
Jednoznačně hlasuju pro borderky !! Pro velký úspěch jsem si pořídila vloni na jaře druhou k mému dnes čtyřletému psovi a nedám na ně dopustit
A na sněhu :)
gabineska
napsal(a):
Tadik: Tak ten vypadá výborně Jakou má povahu? neumím si přestavit smíchání povahy jezevčíka a pitta
Tady náš jezevčík, pěkný lenoch, koní se bojí a nidke dlouho nevydží
Gabineska - děkujem , povahu má naprosto skvělou - milá, přátelská, poslušná, má ráda všechny zvířátka včetně lidí. ale hlavně hyperaktivní
. pracovně jí říkám HH - hyperaktivní hovado.
dnešní fotka
lenocka
napsal(a):
Ty jí bereš v 8měs. ke koni? To bych se teda bála.
A z jaké CHS je? Teda pokud má PP. Je mi totiž trochu povědomá..
Pro Léonečku: Ke koním chodí normálně a je na ně zvyklá. Jinak jestli se ti jedná o (klasické) vyjížďky, tak na ně nechodí. Chodí na procházky. Ten koník na fotce je 4 letý a taky chodí na procházko-vyjížďky. Prostě jdeme na procházku a já si na ní (samozřejmě myslím koně) na chvíli sednu a pak zase vedu. viz. http://very.rajce.idnes.cz/ Krasny_leden-kone_a_pes/ (jedna mezera) Byla to výcviková procházka pro koně i psa, aby se naučili se navzájem respektovat. Jinak fenka je bez PP a je z Vysočiny. Bohužel má světlý čumáček a tlapky, ale to se projevilo, až po 6 měs.
gabineska
napsal(a):
gábi, tohle je naše Bessinka
gabineska
napsal(a):
a ještě jednou ve svetýrku....jinak je to JRT
tak to já mám NO má zatím rok, na byjíždce se mnou nechybí, a když beru sebou mladého hřebečka tak se honí a dělají vylomeniny, když lonžuji koně tak běhá poctivě kolečka a když dostanou koně jíst tak si lehne kousek do slámy a hledí a hlídá jestli žerou
sajma
napsal(a):
tak to já mám NO má zatím rok, na byjíždce se mnou nechybí, a když beru sebou mladého hřebečka tak se honí a dělají vylomeniny, když lonžuji koně tak běhá poctivě kolečka a když dostanou koně jíst tak si lehne kousek do slámy a hledí a hlídá jestli žerou
sajma
napsal(a):
borderku ani jacka ani zadara...mám kolem sebe spoustu příkladů, kdy jack pes totální ignorace neposlušnost a agrese a borderka něco podobného, jacka nepovažuji za dobrého psa pro začátečníka když už tak fenu, u psů se často asetkávám s agresí vůdči dětem nebo jiným psům, a borderka je velice aktivní plemeno stejně jak jack, ale co se týče té její slavné inteligence jedná se spíš u práce...je vcelku jedno co si vybereš i kdyby t nakonec měla být nějaká křižovat, důležité je aby jste si sedli a pes tě poslouchal a následoval, co se týče psa u koně sice je to hezká představa ale hůř se to podniká, pes v lese na volno si říká o zastřelení myslivce, či uprk za zvěří, nemluvě o tom kolik lidí s jinými psi v lese potkáš...a taky né každý pes i sebe líp poslušný je ochotný tě nasledovat za koně...
my psi jsou spíš stájový na vyjíždku by to nedali max mě následujou na jízdárnu či do kruhovky...jedno absolutně chlupy nepraktická šlechtična a druhá vestaj jak vyšitej(vesnické tajemství), přišlo to ke mě ani nevím jak..jedno se narodilo druhé jsem našla na ulici...no na to že toužím po dvou vlkodavých slečnách je to trochu rozdíl...
klawdie
napsal(a):
borderku ani jacka ani zadara...mám kolem sebe spoustu příkladů, kdy jack pes totální ignorace neposlušnost a agrese a borderka něco podobného, jacka nepovažuji za dobrého psa pro začátečníka když už tak fenu, u psů se často asetkávám s agresí vůdči dětem nebo jiným psům, a borderka je velice aktivní plemeno stejně jak jack, ale co se týče té její slavné inteligence jedná se spíš u práce...je vcelku jedno co si vybereš i kdyby t nakonec měla být nějaká křižovat, důležité je aby jste si sedli a pes tě poslouchal a následoval, co se týče psa u koně sice je to hezká představa ale hůř se to podniká, pes v lese na volno si říká o zastřelení myslivce, či uprk za zvěří, nemluvě o tom kolik lidí s jinými psi v lese potkáš...a taky né každý pes i sebe líp poslušný je ochotný tě nasledovat za koně...
my psi jsou spíš stájový na vyjíždku by to nedali max mě následujou na jízdárnu či do kruhovky...jedno absolutně chlupy nepraktická šlechtična a druhá vestaj jak vyšitej(vesnické tajemství), přišlo to ke mě ani nevím jak..jedno se narodilo druhé jsem našla na ulici...no na to že toužím po dvou vlkodavých slečnách je to trochu rozdíl...
Mám taky fenku NO, půlroční, beru jí sebou jen na krátké procházky, max na hodinu, protože ovčáci jsou dost přešlechtění a mohou mít problémy s klouby, takže dokud roste, se snažím moc nezatěžovat, jinak s kobylkou jsou po pár měsících kamarádky, ale bylo to ze začátku děsné, hrozně na sebe žárlily, ale malá mi hodně pomáhá, chodím s nimi na volno, odběhnou, honí se a pak si dají závod kdo bude u mě dříve:-)
tadik
napsal(a):
Gabineska - děkujem , povahu má naprosto skvělou - milá, přátelská, poslušná, má ráda všechny zvířátka včetně lidí. ale hlavně hyperaktivní
. pracovně jí říkám HH - hyperaktivní hovado.
dnešní fotka
Tak jsem tu tak projížděla co se tu zajímavého probírá. A jak jsem uviděla tohoto jezevčíka a kříženečka jezevčíka vzpomněla jsem si na včerejší návštěvu u známejch, kde mají u koní fenku dlouhosrstýho jezevčíka. Děsně kamarádská a když jsme byly s jednou jejich kobylkou venku v zápřeži celou cestu s náma pádila, kaluže nekaluže bahno nebahno. No já čuměla jak s takovejma krátkejma packama stíhá, ale ona úplně v pohodě. A pak u známejch na zahradě uviděla zajíce(asi přeskočil plot, protože takto zahradu opustil) a dala se milého zajíce vyhánět ze zahrady pryč a chvilku to vypadalo, že zajíce bude mít k večeři, protože mu fakt funěla na kožich, ale zajíc zrychlil hupsl za plot a zmizel v polích. No já se úplně divila, jak je na těch krátkejch packách rychlá. No a s koníkama úplnej kámoš na život na smrt, někde mám doma i fotky jak kámoší s koníkama.
My máme doma u koní dva špice(bez PP). Starší ten koně respektuje nijak neporovokuje a radši jim jde z cesty, co kdyby ho náhodou neviděli. No a malej ten nedá ničemu, tedy jasně že ani koním, pokoj. Provokuje doráží a snaží se vyprovokovat hru a nebo se kobyly aspoň pokusí olíznout čumák, ve stylu bude kámoši a budem si hrát. Naposledy to skočilo tím, že mu šla po ocasu no a on jí to nezapomněl oplatit. Nebojte přežili oba.
No s pejskama jakéhokoliv plemene v kombinaci s koněm je určitě hodně srandy, ale i starostí.
jessyn
napsal(a):
Mám taky fenku NO, půlroční, beru jí sebou jen na krátké procházky, max na hodinu, protože ovčáci jsou dost přešlechtění a mohou mít problémy s klouby, takže dokud roste, se snažím moc nezatěžovat, jinak s kobylkou jsou po pár měsících kamarádky, ale bylo to ze začátku děsné, hrozně na sebe žárlily, ale malá mi hodně pomáhá, chodím s nimi na volno, odběhnou, honí se a pak si dají závod kdo bude u mě dříve:-)
Také se přidám k majitelům NO, mám fenku Jenny 7l. a u koní nesmí chybět
janamalik
napsal(a):
Také se přidám k majitelům NO, mám fenku Jenny 7l. a u koní nesmí chybět
gabineska
napsal(a):
U koní mám dva pesany a musím uznat, že vše v pohodě... Ta větší je tele, které vleze koni všude a ten menší se má rád, proto dodržuje bezpečnou vzdálenost.
gelnarka
napsal(a):
U koní mám dva pesany a musím uznat, že vše v pohodě... Ta větší je tele, které vleze koni všude a ten menší se má rád, proto dodržuje bezpečnou vzdálenost.
Já mám irčanku a musím říct, že je skvělá, koně miluje, vyjíždky taky a s přehledem zvládá naše aktivní tempo. Neměnila bych