Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.3.2009 22:46
never

XXX.XXX.102.63

Ahoj chci se zeptat těch co je mají jak jsou s nimi spokojeni? Velmi se mi líbí černé plastové třmeny, ale většina stáje mi je neschvaluje, že jak jsou lehké tak jsou nebezpečné(při skocích zejména že při pádu vám z lehkosti nemusí vypadnout tak dobře z nohy).Ale přitom hodně se je jezdci používají při vysokém sportu.Tak bych se chtěla zeptat jak to s nimi vlastně je. Předem děkuji

16.3.2009 22:55
petas

XXX.XXX.156.34

never napsal(a):
Ahoj chci se zeptat těch co je mají jak jsou s nimi spokojeni? Velmi se mi líbí černé plastové třmeny, ale většina stáje mi je neschvaluje, že jak jsou lehké tak jsou nebezpečné(při skocích zejména že při pádu vám z lehkosti nemusí vypadnout tak dobře z nohy).Ale přitom hodně se je jezdci používají při vysokém sportu.Tak bych se chtěla zeptat jak to s nimi vlastně je. Předem děkuji

Jezdci je do vysokého sportu používají právě proto,že dobře drží a nevypadávají!Na skoky jsou super,ale na mě osobně na normální ježdění nevyhovují.Ale záleží na zvyku a stylu ježdění asi

17.3.2009 07:02
lesik

XXX.XXX.8.79

never napsal(a):

Jezdím s nimi a naprostá spokojenost. Je to hodně o zvyku, jinak se nakopávají (člověk je hledá jinde) oproti kovovým. Pěkně sedí na noze. Ale chce to "přetrpět" ten počátek.
Slyšela jsem, že mohou prasknout, ale tuto zkušenost prozatím naštěstí nemám.

17.3.2009 07:23
dominika

XXX.XXX.224.8

lesik napsal(a):
Jezdím s nimi a naprostá spokojenost. Je to hodně o zvyku, jinak se nakopávají (člověk je hledá jinde) oproti kovovým. Pěkně sedí na noze. Ale chce to "přetrpět" ten počátek.
Slyšela jsem, že mohou prasknout, ale tuto zkušenost prozatím naštěstí nemám.

Mě osobně se špatně nakopávali teda...Já bych volila do skoků asi raději bezpečnostní...

17.3.2009 07:49
sandimura

XXX.XXX.15.58

never napsal(a):

kdy to bylo... loni nebo predloni... jeden znamy jesdec se paradne projel po kolbisti hlavou dolu... s nohou v plastovem trmeni. je sice super, nesklouzavaji z nohy kdyz jezdis, ale oni nemusi sklouznot ani kdyz spadnes.
me se taky libi cerne trmeny. mam tyhle. kloubove, celocerne, ale normalni tezke kovove.

17.3.2009 08:09
klawdie

XXX.XXX.100.124

sandimura napsal(a):
kdy to bylo... loni nebo predloni... jeden znamy jesdec se paradne projel po kolbisti hlavou dolu... s nohou v plastovem trmeni. je sice super, nesklouzavaji z nohy kdyz jezdis, ale oni nemusi sklouznot ani kdyz spadnes.
me se taky libi cerne trmeny. mam tyhle. kloubove, celocerne, ale normalni tezke kovove.

mám je, jsem s nimi spokojená, zatím jsem je pádem netestovala a doufám že ani nebudu

17.3.2009 11:54
monca

XXX.XXX.210.3

klawdie napsal(a):
mám je, jsem s nimi spokojená, zatím jsem je pádem netestovala a doufám že ani nebudu

Taky mám plastové třmeny už tři roky(jde čvrtý) denního ježdění.Pády mám vyzkoušené a žáden problém nebyl tak ťukam o dřevo ať to nepřivolám.S tím vyklouzáváním problém nemám.Říkali mi,že praskají a že jsem udělala chybu-já nelituji a jsem moc spokojena,ale do skákání mám v plánu si pořídit bezpečnostní,né že by špatná zkušenost se třemeny ale rokama začínám byt drobet poserka

17.3.2009 15:01
stieberova

XXX.XXX.248.182

monca napsal(a):
Taky mám plastové třmeny už tři roky(jde čvrtý) denního ježdění.Pády mám vyzkoušené a žáden problém nebyl tak ťukam o dřevo ať to nepřivolám.S tím vyklouzáváním problém nemám.Říkali mi,že praskají a že jsem udělala chybu-já nelituji a jsem moc spokojena,ale do skákání mám v plánu si pořídit bezpečnostní,né že by špatná zkušenost se třemeny ale rokama začínám byt drobet poserka

Já měla jednu dobu starší dostihové třmeny z hliníku, tudíž také velmi lehké. Strašně se mě nelíbily, ale velmi dobře se mi v nich jezdilo, tím jak mají nízkou váhu, tak nemají takovou setrvačnost a nemají tendenci z nohy sklouzávat, prostě nelítají. Tím pádem se i trochu hůř nakopávají, protože do těžších kopnete, ony vyletí a vy se do nich napíchnete, tyhle si musíte jakoby nohou najít, ale opravdu je toho potřeba jen po nasednutí, pak už sedí, že o nich nevíte. To říkám z pozice člověka, který ty třmeny nechtěl, ale pak mě chyběly, jak jsem si na ně zvykla, jenže se mě nelíbily a ty plastové se mi také nelíbí. A dnes už jsou k mání i třmeny hliníkové, klasické a ještě s ozdobným rytím.

17.3.2009 17:24
jeannej

XXX.XXX.136.161

never napsal(a):

Taky mám plastové, necelý půlrok a jen rekre na couračku po lese a lehounkou jízdárnovou práci. Nemůžu vynachválit V kombinaci se syntetickým sedlem sedlo dohromady váží tak kilo Ještě sem z koňa nepadala, tak nemůžu posoudit, nakolik se zasekávají.

17.3.2009 19:24
hattatitla

XXX.XXX.147.17

jeannej napsal(a):
Taky mám plastové, necelý půlrok a jen rekre na couračku po lese a lehounkou jízdárnovou práci. Nemůžu vynachválit V kombinaci se syntetickým sedlem sedlo dohromady váží tak kilo Ještě sem z koňa nepadala, tak nemůžu posoudit, nakolik se zasekávají.

no ja jsem s nimi byla spokojena do te doby, dokud mi nepraskly

17.3.2009 21:02
jeannej

XXX.XXX.136.161

hattatitla napsal(a):
no ja jsem s nimi byla spokojena do te doby, dokud mi nepraskly

Po jak dlouhé době ježdění ti ruply?

17.3.2009 21:44
never

XXX.XXX.102.63

jeannej napsal(a):

jéé.tak teď jste mě trochu nakopli k mému rozhodnutí si je pořídit...ještě se po nich porozhlídmu a uvidim.

17.3.2009 22:50
mari

XXX.XXX.208.152

never napsal(a):
jéé.tak teď jste mě trochu nakopli k mému rozhodnutí si je pořídit...ještě se po nich porozhlídmu a uvidim.

Kamoška si je pořídila a cca za 1/2 roku jí jeden praskl - v zimě. Já je měla ale vrátila jsem se ke klasice.

17.3.2009 23:44
mokasin

XXX.XXX.93.146

mari napsal(a):
Kamoška si je pořídila a cca za 1/2 roku jí jeden praskl - v zimě. Já je měla ale vrátila jsem se ke klasice.

Plastove trmeny jsem si poridila cca pred ctyrmi lety. A to na doporuceni,ze v zime od nich tolik nemrznou nohy..Je to pravda a ma to i svou logiku Take mi chvili trvalo si zvyknout,rikala jsem si,po zime si je vymenim za klasicke kovove,ale uz k tomu nedoslo,proste jsem si zvykla.mam porad jedny a ty same,ani me nenapadlo,ze by mohly prasknout,jako nekterym z Vas,...A mamdobry pocit,ze konikovi ulevim alespon o to pulkilo,o co jsou klasicke trmeny tezsi.A.

18.3.2009 07:18
stieberova

XXX.XXX.248.182

jeannej napsal(a):

Taky je asi rozhodující, jestly ty třemeny stojí kolem 300Kč nebo 700Kč nebo dokonce i víc.. Doporučila bych si koupiot třeba nejdřív ty levné a vyzkoušet a pak jít radši do dražších.

19.3.2009 16:18
baruu

XXX.XXX.48.154

never napsal(a):

mám taky ty plastové a nemůžu si stěžovat mám je asi 2 a půl roku a nekřuply jsou ůžasně lehké a kdyby vám náhodou vykluzla noha třeba ve cvalu koně to tak nebolí když je to práskné jako ty kovové;) jinak pjekně drží nohu nekloužou jo a když sem spadla a že už těch pádů bylo,nožka pěkně vyklouzla.

PS.ale první dva týden ježdění to bude nzvyk ale pak si zvykneš...vlastní skušenost;)

10.5.2012 20:37
kájíčekk

XXX.XXX.42.239

ahoj!nedávno jsem jela na kobylce,která měla sedlo s těmito třmeny.třmeny jsou úplně pžasné,jezdí se v nich skvěle,ale akorát se špatně nakopávají.jinak jsou suprový.:-)

11.5.2012 08:43
lesterka

XXX.XXX.146.52

Kamarádka je měla a vrátila se ke kovovým. Plastovky právě drží na noze a většině lidí slušně zkazí sed. nemusíš sedět hluboko v koni, nic tě nenutí mít patu co nejníž, špičku u koně. Tudíž si sedneš pohodně pro tebe a ne korektně.

Když se podíváte na foto kousek výš s plastovkami, přesně to potvrzuje tuto hypotézu. Nic proti slečně, která foto vložila, komentuji to pouze pro ilustraci :-)

15.5.2012 13:28
bonzelka

XXX.XXX.87.72

lesterka napsal(a):
Kamarádka je měla a vrátila se ke kovovým. Plastovky právě drží na noze a většině lidí slušně zkazí sed. nemusíš sedět hluboko v koni, nic tě nenutí mít patu co nejníž, špičku u koně. Tudíž si sedneš pohodně pro tebe a ne korektně.

Když se podíváte na foto kousek výš s plastovkami, přesně to potvrzuje tuto hypotézu. Nic proti slečně, která foto vložila, komentuji to pouze pro ilustraci :-)

Tak s tím teda vůbec nesouhlasím,sed vůbec nezávisí na třmenech,ale na tom jak se člověk drží kolenama a jakou má stabilitu v sedle...Každej si svojí rovnováhu musí najít...

15.5.2012 13:30
bonzelka

XXX.XXX.87.72

A jinak jsem tako PRO plastové třmeny.Měla jsem drahé bezpečnostní a stejně mi v nich zůstala noha a zlomila jsem si jí,takže sem je okamžitě prodala a plastové mají širší náslapnou plochu,takže vás nebolí ze spodu otlačené záprstí jako od kovových třmenu a nebojím se toho,že by mi z nich nevypadla noha nebo,že by měly prasknout...

15.5.2012 14:17
lesterka

XXX.XXX.146.52

Káťo, nesouhlas, já si za tím pořád stojím :)) Viděla jsem rozdíl před a po...byla jsem s ní nějaký ten pátek v maštali a jediný rozíl, který se udál, byly třmeny :)

15.5.2012 16:09
bonzelka

XXX.XXX.87.72

Tak nevim,ale u mě se nic na sedu nezměnilo...
Po rozbití huby sem se začla držet jak klíště a ty plastový třmeny mi v tom bordel nedělaji...
Spíš mi pomáhaji i s tou zlomenou nohou,že mě to tolik nebolí,ty kovový to sem pak hodinu nemohla chodit...
Takže asi jak komu kazí sed.. :-D

15.5.2012 16:16
bonzelka

XXX.XXX.87.72

Až na to že čumim furt dolu si myslim,že s nohama v plastovkách problem nemam a tohle je zrovna ta zlomený noha u který mám většinou problém patu prošlápnout...

18.5.2012 09:25
petas

XXX.XXX.5.142

Já jezdím už 5 let s plastovýma a spokojenost největší :) nyní mám tyhle, jsou těžší a dá se nastavit náklon pro plochu boty. Suprove jsou a nemam problem při padání - tenhle víkend jsem letěla hezky při štycu a to mne třmen opustil velmi rychle smajlík

18.5.2012 09:50
strip

XXX.XXX.144.229

petas napsal(a):
Já jezdím už 5 let s plastovýma a spokojenost největší :) nyní mám tyhle, jsou těžší a dá se nastavit náklon pro plochu boty. Suprove jsou a nemam problem při padání - tenhle víkend jsem letěla hezky při štycu a to mne třmen opustil velmi rychle smajlík

Prosím, byl by odkaz na obchod, kde jsi je koupila?

18.5.2012 13:08
petas

XXX.XXX.5.142

Koupila jsem je přes jeden kamenný obchod, kde je objednávali. Jsou to třmeny C.S.O. a já je koupila za 2.750,-

Ted sem je nasla na tehle strankach v akci se slevoou :)

http://www.jezdeckepotreby-pegas.cz/trmeny/972-trmeny-c-s-o-nastavitelne-siroke.html

Přidejte reakci

Přidat smajlík