bospor
napsal(a):
Tak Usa se dnes vyspí jako princezna!!!!
V tom vichru to bylo šílené! Třetina toho co hupslo ze zásobníku skončilo vedle v potoce, málěm mě odneslo i s pytly, z lopaty mi to zfoukávalo, hobliny jsem měla všude, hrůza
. Naložila jsem 8 pytlů, Darések mi to odtáhl domů, nemít ty psy , tak nevím kdo by to vozil..jsou dříči a Darés byl štěstím bez sebe, že může makat. Na pilu ně dovezl a zpátky jsem šla pěšky a on táhl vozík nabouchaný pytly s hoblinami. Navíc měli krááásné čisté žluťounké hoblinky, voní to ve stáji krááásně, Usa miluje se v nich rozvalit, má pak hobliny i na uších
.
Napráskala jsem ji tam 6 velkých pytlů, ta až to uvidí, tak sebou hned praští a bude hajat .
Zavedla jsem ji pak s Fabbym k Čipovi, lítali tam jako paka, fabby měl vánoce z koz a Usa řádila jak blázen v tom povichru ji to burcovalo .
No a teď tady máme úpný Apríl ..chvíli slunko, pak se zatáhne a vánice jak prase
saddlery
napsal(a):
vaše sedlo dnes rozešité
Tak to vám musím napsat...moje máti se zbláznila!!!!
Prý jsem necita! Pošuk a všechno možné!!!!
A proč???
Týýýrám Usinku!!!!
A jak???
Venku je tma, povichr a co chvíli tady valí sněhem, vánice, hrůza...teď přestalo, za chvíli zase začne.....
No a Usa je u Čipa venku ve výběhu a pasou se ..pohodička, klídeček, ne?
Však normál!
No a moje máti????
Jsem tyran, necita, týrám holčí..Kubišovou na mě!!!!
Holčí je Egyptská princezna!!!! Pouštní princezna a má být doma v teplíčku, kde má nastlánu postýlku!!! A bude chtít hajat...podotýkám, že moje máma byla kdysi tak proti pořízení koně, že tvrdila, že kůň jen přes její mrtvolu!!!!
No a abych přešla dál....
No takže mám se sebrat a valit pro holčičku do výběhu, protože ji chudince bude foukat pod ocásek a bude ji zimička, v takovém strašném nečase!!!
Našež já konstatovala, že nikam nejdu, vychrápe se večer, je kůň a má být venku, navíc neleje jako poslední dny, trochu sněží..no a co? Však má kožich, ne? Tam ať je jako normální kůň venku, s kámoši a pase se..jak ji foukne do zadku, aspoň se proběhne
.
No a moje máma mrvici a teď to příjede!!!
PRÝ MÁM ŠETŘIT CELÝ ROK PENÍZE A NA ZIMNÍ PRÁZDNINY VOZIT USINKU DO EGYPTA, ABY SE PODÍVALA DOMŮ ..hele my se tady s tátou váleli smíchy!!!!
jsem říkala, že ona je sice pouštní kůň,a le poušť nikdy neviděla... no a máma, že ona to má geneticky, tak si to pamatuje....no my chcípali smíchy
Naše máma by ji zavřela do stáje, ještě by ji tam topila a oblíkla nějaký slušný svetřík
takže moje máti se zbláznila už nadobro
lucky
napsal(a):
Tak to vám musím napsat...moje máti se zbláznila!!!!
Prý jsem necita! Pošuk a všechno možné!!!!
A proč???
Týýýrám Usinku!!!!
A jak???
Venku je tma, povichr a co chvíli tady valí sněhem, vánice, hrůza...teď přestalo, za chvíli zase začne.....
No a Usa je u Čipa venku ve výběhu a pasou se ..pohodička, klídeček, ne?
Však normál!
No a moje máti????
Jsem tyran, necita, týrám holčí..Kubišovou na mě!!!!
Holčí je Egyptská princezna!!!! Pouštní princezna a má být doma v teplíčku, kde má nastlánu postýlku!!! A bude chtít hajat...podotýkám, že moje máma byla kdysi tak proti pořízení koně, že tvrdila, že kůň jen přes její mrtvolu!!!!
No a abych přešla dál....
No takže mám se sebrat a valit pro holčičku do výběhu, protože ji chudince bude foukat pod ocásek a bude ji zimička, v takovém strašném nečase!!!
Našež já konstatovala, že nikam nejdu, vychrápe se večer, je kůň a má být venku, navíc neleje jako poslední dny, trochu sněží..no a co? Však má kožich, ne? Tam ať je jako normální kůň venku, s kámoši a pase se..jak ji foukne do zadku, aspoň se proběhne
.
No a moje máma mrvici a teď to příjede!!!
PRÝ MÁM ŠETŘIT CELÝ ROK PENÍZE A NA ZIMNÍ PRÁZDNINY VOZIT USINKU DO EGYPTA, ABY SE PODÍVALA DOMŮ ..hele my se tady s tátou váleli smíchy!!!!
jsem říkala, že ona je sice pouštní kůň,a le poušť nikdy neviděla... no a máma, že ona to má geneticky, tak si to pamatuje....no my chcípali smíchy
Naše máma by ji zavřela do stáje, ještě by ji tam topila a oblíkla nějaký slušný svetřík
takže moje máti se zbláznila už nadobro
a tak to je dobrý
bospor
napsal(a):
a sedýlko už vypadá jako sedýlko křesýlko
to je senzacéééééééé
No jo..a projdu po baráku a máma.."už jdeš pro tu holčičku?" říkám "né"
a ona "ty jsi macecha! nemáš ji ráda, určitě tam pláče a chce domů!" ..no co na to říct? O mě se tak nestarala jako se stará o mého koně
bospor
napsal(a):
a sedýlko už vypadá jako sedýlko křesýlko
to je senzacéééééééé
ahojte,hlásím že Maura pořád nic. Tady na Olomoucku je taky vítr a sněží,ale do teď svítilo sluníčko,tak alespoň tak
bednarik petr
napsal(a):
ahojte,hlásím že Maura pořád nic. Tady na Olomoucku je taky vítr a sněží,ale do teď svítilo sluníčko,tak alespoň tak
Jéé,no to jsem se nasmála,
no jo,lidi si fakt někteří myslej,že koně by byli radši někde v teple,
já bych taky radši bydlela někde blíže teplu,ale zase jsou tam hadi
,jau,
tak já to tady snad i přežiju.
Noo,s těma pilinama sis asi dala,to musel bejt pocuc,to je na pračku celýho těla.
Soní,to je ještě brzo,hřebečci se většinou přenášej,
Trávníčkovic už kobyla přenášela o víkendu 3 týdny.
Ale nevím,jestli už se rozpadla nebo ne.
jaruska
napsal(a):
Jéé,no to jsem se nasmála,
no jo,lidi si fakt někteří myslej,že koně by byli radši někde v teple,
já bych taky radši bydlela někde blíže teplu,ale zase jsou tam hadi
,jau,
tak já to tady snad i přežiju.
Noo,s těma pilinama sis asi dala,to musel bejt pocuc,to je na pračku celýho těla.
Soní,to je ještě brzo,hřebečci se většinou přenášej,
Trávníčkovic už kobyla přenášela o víkendu 3 týdny.
Ale nevím,jestli už se rozpadla nebo ne.
hele hele ,naše Herna měla hřebce na termín a kobylku o tři dny později,druhá naše kobyla měla hřebečka o deset dní dříve .....,ale je fakt,že santah měla hřebečka o 14dní později.
bednarik petr
napsal(a):
hele hele ,naše Herna měla hřebce na termín a kobylku o tři dny později,druhá naše kobyla měla hřebečka o deset dní dříve .....,ale je fakt,že santah měla hřebečka o 14dní později.
Jarčo ty mi teda přeješ.
bednarik petr
napsal(a):
Jarčo ty mi teda přeješ.
teda Maurínka už je pěkný tank. jsem fakt zvědává jaký Šaník z ní vypadne
.
Jinak já už se vyprala, okamžitě jsem lezla do vany!!!! Ale ta stáj!!! Hoblin tam má hromadu, vodí to tam, seníčko voňavé, vodičku čistou...to zvíře se má jak prase v žitě...
A máma pořád chodí, jestli už pro ni jdu, že zase fujá..a holčička bude zmrzinkat..no já se z ní zblázním!
Už pro ni jdu, protože bude za chvíli se stmívat...
ještě musím umýt žlab a nachystat hamí
lucky
napsal(a):
teda Maurínka už je pěkný tank. jsem fakt zvědává jaký Šaník z ní vypadne
.
Jinak já už se vyprala, okamžitě jsem lezla do vany!!!! Ale ta stáj!!! Hoblin tam má hromadu, vodí to tam, seníčko voňavé, vodičku čistou...to zvíře se má jak prase v žitě...
A máma pořád chodí, jestli už pro ni jdu, že zase fujá..a holčička bude zmrzinkat..no já se z ní zblázním!
Už pro ni jdu, protože bude za chvíli se stmívat...
ještě musím umýt žlab a nachystat hamí
Tak mi to nedalo a volala jsem Trávníčkům
,tak v pondělí se jim narodil prý krásný velký hřebeček
,já jela dneska s Moruš okolo,ale všicí koně byli zavření,takže jsem nic neviděla,
tak juknu a fotnu jindy.
Soní,však je to přece fuk,co to bude
,hlavně aby Maurínka to přestála v pohodě
a malej taky.
jaruska
napsal(a):
Tak mi to nedalo a volala jsem Trávníčkům
,tak v pondělí se jim narodil prý krásný velký hřebeček
,já jela dneska s Moruš okolo,ale všicí koně byli zavření,takže jsem nic neviděla,
tak juknu a fotnu jindy.
Soní,však je to přece fuk,co to bude
,hlavně aby Maurínka to přestála v pohodě
a malej taky.
To jo,tu vůni pilin taky miluju,to je krásná vůně
,má člověk aspoň kus lesa v maštali.
bednarik petr
napsal(a):
ty se o ni staráš jako o dítě
no jo... to starám.... ale kde se hrabu na máti...ta ji chodí ve dvě v noci než jde spát juknout, jestli holčí nemá někde bobeček, aby si do něj nehajala náhodou ..jako nekecám! Fakt! A jde ji dát dobrou noc a jukne, jestli má dost vodičky .... no o mě se tak nestarala, jak se stará o mého koně .... a to byl kůň jen přes její mrtvolu, že...
lucky
napsal(a):
no jo... to starám.... ale kde se hrabu na máti...ta ji chodí ve dvě v noci než jde spát juknout, jestli holčí nemá někde bobeček, aby si do něj nehajala náhodou ..jako nekecám! Fakt! A jde ji dát dobrou noc a jukne, jestli má dost vodičky .... no o mě se tak nestarala, jak se stará o mého koně .... a to byl kůň jen přes její mrtvolu, že...
aha tak tady je recept na bílého koně maminka!!!!
lucky
napsal(a):
neee..maminka nečistí...jen když jsem náhodou pryč na dva tři dny a někde se Usa ušpiní, tak jo..přejede ji kartáčem, ale jinak nee..ona fakt je pořád bílá sama o sobě
zrovna jsem byla za holčí..chrápe jak zabitá v hoblinkách a užívá si řádné postýlky. Jde vidět, jak je děsně spokojená
načeš moje máma konstatovala, že jsem ji měla přivést dřív, protože už dávno mohla spinkat
jaruska
napsal(a):
Usina se má,
pořád je lepší,když se někdo o koně stará,raději víc,než míň
,když to pak vidíte ty hubený,nemocný,nebo i nevychovaný koně,to je děs.
Teda ten sníh mě fakt naštval,sakryš,kde je to jaro pořáád???
No to jo. Jako víš co, já třeba nepochopím, jak Athosák měl například ohromnou bouli na břiše...respektive na pinďourovi zánět jak prase loni
, s Janou jsme na to koukali jak blázni, tak píšu SMS majiteli
, ať volá veterináře. Přijdu za dva dny a Athosák pořád fotbalový míč mezi nohama!
Tak se ptám co vet a ona proč?
Vždyť mu nic není?
Jsem říkala a co ta boule!
Jaká?
Mlátilo to do očí, kůň chodil jak posraný s balonem mezi nohama a on, že prý ráno to tam neměl, toho by si všimnul!
Ještě ten den přijel vet.... Takže tím chci říct, že někteří lidi si ničeho ani nevšimnou, dokud je někdo nepraští mezi oči
.
Já teda vždycky vím o každé škrábanci, koně pořád prohlížím, vyberu kopyta, jestli není zaklesnutý šutr či něco jiného, všimnu si všeho, protože prostě vidím.
U nás krásně zrovna svítí sluníčko, nevěřím sice tomu, že to bude celý den, ale teď je krásně. Mě to probudilo dřív, tak jdu do stáje a Usa zaparkovaná za stájí a opéká se na sluníčku, chytá každý paprsek..taky ji to bobkovi už chybí.
lucky
napsal(a):
No to jo. Jako víš co, já třeba nepochopím, jak Athosák měl například ohromnou bouli na břiše...respektive na pinďourovi zánět jak prase loni
, s Janou jsme na to koukali jak blázni, tak píšu SMS majiteli
, ať volá veterináře. Přijdu za dva dny a Athosák pořád fotbalový míč mezi nohama!
Tak se ptám co vet a ona proč?
Vždyť mu nic není?
Jsem říkala a co ta boule!
Jaká?
Mlátilo to do očí, kůň chodil jak posraný s balonem mezi nohama a on, že prý ráno to tam neměl, toho by si všimnul!
Ještě ten den přijel vet.... Takže tím chci říct, že někteří lidi si ničeho ani nevšimnou, dokud je někdo nepraští mezi oči
.
Já teda vždycky vím o každé škrábanci, koně pořád prohlížím, vyberu kopyta, jestli není zaklesnutý šutr či něco jiného, všimnu si všeho, protože prostě vidím.
U nás krásně zrovna svítí sluníčko, nevěřím sice tomu, že to bude celý den, ale teď je krásně. Mě to probudilo dřív, tak jdu do stáje a Usa zaparkovaná za stájí a opéká se na sluníčku, chytá každý paprsek..taky ji to bobkovi už chybí.
No,tak to je síla s tím Athoskem,
ten majitel by zasloužil udělat taky pořádnou bouli na pinďourovi a ať ho to taky bolí.
A taky bych ho hezky nechala trpět,a nesměl by řvát.
No joooo,jenomže lidi jsou přece lidi,že jo,ty trpět chudáci nemůžou,jemu kdyby se zadřela jenom tříska,tak by letěl k doktorovi jako bázen,že má bebíčko.
Týý bláho,tady chumelí o 106!!!!
jaruska
napsal(a):
No,tak to je síla s tím Athoskem,
ten majitel by zasloužil udělat taky pořádnou bouli na pinďourovi a ať ho to taky bolí.
A taky bych ho hezky nechala trpět,a nesměl by řvát.
No joooo,jenomže lidi jsou přece lidi,že jo,ty trpět chudáci nemůžou,jemu kdyby se zadřela jenom tříska,tak by letěl k doktorovi jako bázen,že má bebíčko.
Týý bláho,tady chumelí o 106!!!!
Chumelí? No nekecej! Oni hlásili, že má chumelit !
Tady už taky je po sluníčko a zatahuje se
jaruska
napsal(a):
No chumelí,opravdu,jako blázen,počkej minutku,fotnu to!
Sodoma Gomora.
lucky
napsal(a):
No fuj! To si tam nechej! Tady lezou sněženky a svítí sluníčko ..i když sem tam ..taky už nic moc...
No,co mi zbývá,nikam to poslat,bohužel,nejde,
zase vidím ty tuny toho bahna,když už to bylo skoro suchýýý.
Olda je dneska na veletrhu v Brně,jeli s kámošem a přes Vysočinu prý to bylo daleko horší,tak jsem byla ráda,když volal,že jsou v pohodě.Si uměj fakt vybrat počasí na takovej vejlet.
jaruska
napsal(a):
No,co mi zbývá,nikam to poslat,bohužel,nejde,
zase vidím ty tuny toho bahna,když už to bylo skoro suchýýý.
Olda je dneska na veletrhu v Brně,jeli s kámošem a přes Vysočinu prý to bylo daleko horší,tak jsem byla ráda,když volal,že jsou v pohodě.Si uměj fakt vybrat počasí na takovej vejlet.
no to umí.
Tady už taky byla vánice..ale jen chvilková.
saddlery
napsal(a):
Však pošta vám to doveze až domů fotka sedla snad bude zítra,dnes už do dílny nejdu s fotákem
ahoojte, Bospor gratuluju k sedýlku,taky už bych brala, ale zatím asi ten pán nemá čas šít no kdo si počká...zatím mám půjčené a dneska bez sedla,nechtělo se mi sedlat.jeden ožrala +socka mně nadal,že mu šlapu jakýsi plácek před jeho domem-zříceninou
měla jsem mu říct ať valí makat.my takovým dřeme na dávky
.tady pár foteček z kurzu, http:// hannah quarters.rajce. idnes.cz/Lucky_ Valley_ranc _-_Kurz_Karla_Barotka/. vynechte všechny mezery
westgirl
napsal(a):
ahoojte, Bospor gratuluju k sedýlku,taky už bych brala, ale zatím asi ten pán nemá čas šít no kdo si počká...zatím mám půjčené a dneska bez sedla,nechtělo se mi sedlat.jeden ožrala +socka mně nadal,že mu šlapu jakýsi plácek před jeho domem-zříceninou
měla jsem mu říct ať valí makat.my takovým dřeme na dávky
.tady pár foteček z kurzu, http:// hannah quarters.rajce. idnes.cz/Lucky_ Valley_ranc _-_Kurz_Karla_Barotka/. vynechte všechny mezery
...ještě hezčí fotečky najdete na http://galerie.albumfotek.cz/25183/ Ghajaryi,jak se Ti líbil kurzík???já tam byla na pár hod a zdál se mi fajn.jsem si říkala, jestli jsi to Ty,dívaly jsme se po sobě.jistá jsem si byla až když sis dovedla arabku.naučily jste se něco?
westgirl
napsal(a):
...ještě hezčí fotečky najdete na http://galerie.albumfotek.cz/25183/ Ghajaryi,jak se Ti líbil kurzík???já tam byla na pár hod a zdál se mi fajn.jsem si říkala, jestli jsi to Ty,dívaly jsme se po sobě.jistá jsem si byla až když sis dovedla arabku.naučily jste se něco?
co vás čeká za sedačku ?
westgirl
napsal(a):
mno reining standard od Zajace
hotové economy wade pro Ivanu Bospor trvalo 4 dny
jaruska
napsal(a):
Ivuli vidím, že máme podobný vkus, já tež moc ty serepetičky a zdobení nemusím..max. nějakou jemnou linku, nebo basket..ale jak vidím někde takové ty celoryté květinované sedla, tak to mě fakt nebere...
Jinak u nás je furt tak střídavo, koně si vyžadují denně pasení - včera jsem hodinu stála v chumelenici a nechumelenici a ty bestyje nezveldy hlavu od země..:)
navíc včera byl akční den, skokový trénink, pak večer squash se segrou, apak ještě hodina bembajzu..a o půl 11. jsme byla mrtvá, jak jsem dojela domů..:)
kukinatost
napsal(a):
Ivuli vidím, že máme podobný vkus, já tež moc ty serepetičky a zdobení nemusím..max. nějakou jemnou linku, nebo basket..ale jak vidím někde takové ty celoryté květinované sedla, tak to mě fakt nebere...
Jinak u nás je furt tak střídavo, koně si vyžadují denně pasení - včera jsem hodinu stála v chumelenici a nechumelenici a ty bestyje nezveldy hlavu od země..:)
navíc včera byl akční den, skokový trénink, pak večer squash se segrou, apak ještě hodina bembajzu..a o půl 11. jsme byla mrtvá, jak jsem dojela domů..:)
jj, já mám taky ráda jednoduché. Taky jsem chtěla jen aby mělo požadovanou barvu, lemování jen má ostnatý drát..nemám moc v lásce ani ten bascet a různé velké vzory taky nemusím. No a mě se na sedle líbí decentně stříbro. ne až moc přeplácané ala pleasure, ale sem tam něco..concha, rožek, hruška...mám ještě na límci plátek a stačí.
jaruska
napsal(a):
Jéé,Ivčí,super sedýlko,mě se taky líběj ty úplně obyčejný,se Ti ani nedivím,že jsi jela hned,
já bych se pro něj taky hned hnala,i kdybych si měla vzít taxíka!!!!
Tak Vás zase trochu zafotečkuju,ale fakt jenom trochu....
Haní,Zajíce Ti neskrývaně závidím,i když se to nemá,fuj,já jsem ale vostuda.
Tady se zase ti naši dva milenci milujou.
jaruska
napsal(a):
Jéé,Ivčí,super sedýlko,mě se taky líběj ty úplně obyčejný,se Ti ani nedivím,že jsi jela hned,
já bych se pro něj taky hned hnala,i kdybych si měla vzít taxíka!!!!
Tak Vás zase trochu zafotečkuju,ale fakt jenom trochu....
Haní,Zajíce Ti neskrývaně závidím,i když se to nemá,fuj,já jsem ale vostuda.
Tady se zase ti naši dva milenci milujou.
Jak on drrržíí...
jaruska
napsal(a):
Jaruška včéra kydala králíky a kozy a kůzlata v tom dělaly binec.
jaruska
napsal(a):
Jaruška včéra kydala králíky a kozy a kůzlata v tom dělaly binec.
Jo Karle,gratuluju k vlastnímu rekordu!!!!
Super!!!!!
jaruska
napsal(a):
Jo Karle,gratuluju k vlastnímu rekordu!!!!
Super!!!!!
Kocour zase čeká na autobus.
jaruska
napsal(a):
Kocour zase čeká na autobus.
A tady už je malej,ale spíš velkej,Rock and Roll.
Doufám,že mě nezbijete,páč nevím,jestli jsem to napsala dobře.
jaruska
napsal(a):
A tady už je malej,ale spíš velkej,Rock and Roll.
Doufám,že mě nezbijete,páč nevím,jestli jsem to napsala dobře.
To je ten Trávníčkovic hřebeček,je ho teda pořádnej kus!!!!
jaruska
napsal(a):
To je ten Trávníčkovic hřebeček,je ho teda pořádnej kus!!!!
Celá maminka.
jaruska
napsal(a):
Tady mu maminka hned ukázala,jak se má pooořádně válet.
jaruska
napsal(a):
Tady mu maminka hned ukázala,jak se má pooořádně válet.
Tady ještě zblízka,se mi líbí,jak je správně ušatej.
saddlery
napsal(a):
odzkoušeno ? Máte nějaký pěkný sedlo,kdepak jste ho asi koupila ?
jůůů..to mu sluší Teda strašně moc světlé na mě, ale na tmavém vypadá hezky
Přeji pěkné povození sedínky
Jinak Jarů, závidím Moruši, jak vychovaně stojí. Usa by dělala scény, řvala na celou dědinu , jak nikde nekadí, tak by vyhodila obr bobana a hlavně by tropila hysterickou scénu, abych na 100% věděla, že tam je a že ji tam teda nesmím zapomenout!!!
A prcek je mooc krásný ty nožky 4 bílé jako máma..to nemá chybu
saddlery
napsal(a):
odzkoušeno ? Máte nějaký pěkný sedlo,kdepak jste ho asi koupila ?
moooc pěkný sedlo
jasně že jsem ho hned zkusila je to jiný a příjemný
a honzovi se taky líbí chodil jinak a líp
takovej příjemnej uvolněnej
saddlery
napsal(a):
Je to uplně osekaný základ,ale líp už jsem tu charitu nezvládl no
mě se ale opravdu takhle líbí a ani bych nechtěla jiný
bospor
napsal(a):
mě se ale opravdu takhle líbí a ani bych nechtěla jiný
Supééér,
tak teď už můžu,Ivčí,gratulovat k novému sedýlku
,mooooooc gratuluju a přeju,ať ho nikdy neopustíš!!!!
Honzíčkovi fakt sluší a musí bejt pohodlný,jůů,že mě necháš hačnout na chvíli na sedýlko???
Nemusíš sedlat koníka,jen tak někde na nějákým pařezu bych si doň chtěla někdy na chviličku dřepnout
,abych posoudila,jak to chutná ve wade.
jaruska
napsal(a):
Supééér,
Honzíčkovi fakt sluší a musí bejt pohodlný,jůů,že mě necháš hačnout na chvíli na sedýlko???
Nemusíš sedlat koníka,jen tak někde na nějákým pařezu bych si doň chtěla někdy na chviličku dřepnout
Jojo,Lucí,no Usina by se bála,abys jí tam nezapoměla,
Moruš ví,že jí tam nenechám,a jak je uvázaná,tak je opravdu moc hodná
,ani se nerozvazuje jako třeba Pierot,tomu musíš ten bezpečnostní uzel protáhnout ještě tím okem zpátky,jinak by se odvázal.
jaruska
napsal(a):
Supééér,
Ve wade to chutná uplně stejně jako u stolu,stačí v něm sedět v dílně na stojanu,číst si noviny a snídat,trochu lepší než u stolu,ale chutná to stejně,akorát ty drobky na posedlí .........
saddlery
napsal(a):
Ve wade to chutná uplně stejně jako u stolu,stačí v něm sedět v dílně na stojanu,číst si noviny a snídat,trochu lepší než u stolu,ale chutná to stejně,akorát ty drobky na posedlí .........
No jo,Tobě se to povídá,když v něm sedíš,kdy si vzpomeneš,ale já v něm ještě neseděla!
Teda vlastně seděla,ale na výstavě v Lysý u Neplustila,jenže to byly všeko sedla na velký lidi a já měla pak pocit,když jsem z toho slezla,že jsem pašovala melony přes hranice.
Kdepák,jak to není přímo udělaný na tu kterou zadnici,tak to není vono.
jaruska
napsal(a):
No jo,Tobě se to povídá,když v něm sedíš,kdy si vzpomeneš,ale já v něm ještě neseděla!
Teda vlastně seděla,ale na výstavě v Lysý u Neplustila,jenže to byly všeko sedla na velký lidi a já měla pak pocit,když jsem z toho slezla,že jsem pašovala melony přes hranice.
Kdepák,jak to není přímo udělaný na tu kterou zadnici,tak to není vono.
ono je uplně jedno jaká zadnice v tom sedí,sedlo jak s délkou 15" či 16" posedlí má středový sed a člověka zkopne zadkem do kolmého sedu a kdo je zvyklý lít zadek nalepený v míse posedlí tak má pocit jak na houpačce a bojí se toho prostoru okolo sebe a sedlo se mu zdá velké,ale tento typ sedu nepřekoná ani sebelepší reiner
saddlery
napsal(a):
ono je uplně jedno jaká zadnice v tom sedí,sedlo jak s délkou 15" či 16" posedlí má středový sed a člověka zkopne zadkem do kolmého sedu a kdo je zvyklý lít zadek nalepený v míse posedlí tak má pocit jak na houpačce a bojí se toho prostoru okolo sebe a sedlo se mu zdá velké,ale tento typ sedu nepřekoná ani sebelepší reiner
Noo,ten prostor mi tam fakt vadil,hihi,nejsem na to zvyklá,jsem hned říkala,že bych mohla vozit i Jarušku,bylo by tam dost místa
,ale je fakt,že na koni to zas může být úplně něco jinýho.
jaruska
napsal(a):
Noo,ten prostor mi tam fakt vadil,hihi,nejsem na to zvyklá,jsem hned říkala,že bych mohla vozit i Jarušku,bylo by tam dost místa
,ale je fakt,že na koni to zas může být úplně něco jinýho.
pokud sedíš ve středu posedlí tak správně rozkládáš váhu na koni po celé délce sedlové kostry a netlačéš koně zadní částí sedla do zádě jako se to děje logicky u sedel se sedem v míse posedlí atd atd
westgirl
napsal(a):
gratuluju Bospor! to byl fofr.sebelepší reining? já chcu právě někdy i závodit, né v reiningu zrovna asi, ale wade by se mi na závody nehodil každý máme to svoje
ahojtéé..
No, ona by se bála. přitom ví, ale stejně je jak ocas no... Ona ví ve známém, ale jak je v cizím prostředí, tak má mrtvici. Posledně řvala i u kadeřnice, když jsem se šla domluvit na melír. Ona je trochu moje malá hysterka
Dneska jsem ji měla na lonži po hoodně dlouhé době. Ae byla šikovná. Sice ze začátku dělala kraviny, ale pak už chodila krásně, taky jsme si hrály. Ale to bláto se sněhem tady není nic moc..hnus . A ráno jedeme do toho Polska s Fabbym, v tom hnusu se mi fakt nechce.. do Katowic
.
Tak na nás myslete
lucky
napsal(a):
No, ona by se bála. přitom ví, ale stejně je jak ocas no... Ona ví ve známém, ale jak je v cizím prostředí, tak má mrtvici. Posledně řvala i u kadeřnice, když jsem se šla domluvit na melír. Ona je trochu moje malá hysterka
Dneska jsem ji měla na lonži po hoodně dlouhé době. Ae byla šikovná. Sice ze začátku dělala kraviny, ale pak už chodila krásně, taky jsme si hrály. Ale to bláto se sněhem tady není nic moc..hnus . A ráno jedeme do toho Polska s Fabbym, v tom hnusu se mi fakt nechce.. do Katowic
.
Tak na nás myslete
jaruska
napsal(a):
Tak my se dneska byli kochat,
suuuper počasí,sice ráno byl led na vodě,ale v půl devátý už bylo úžasně teplíčko a krásně,nádherná první jarní den,úžasný!!!!
jaruska
napsal(a):
Tak my se dneska byli kochat,
suuuper počasí,sice ráno byl led na vodě,ale v půl devátý už bylo úžasně teplíčko a krásně,nádherná první jarní den,úžasný!!!!
Jaruška s náma nebyla,páč zase chrchle.
jaruska
napsal(a):
Jaruška s náma nebyla,páč zase chrchle.
Pierot už byl tak votrávenej
,že zíval za pochodu.
jaruska
napsal(a):
Pierot už byl tak votrávenej
,že zíval za pochodu.
Když jsme přijeli,Buff chytal bronz.
jaruska
napsal(a):
Když jsme přijeli,Buff chytal bronz.
Ahoj, tak Toosie už měla uzdečku a deku. A byla i na procházce vedle koně na ruce... Byla moc šikovná. Teď se chystáme na sedlo už. Musím tedy shánět výstroj, zatím na ni mám jen čištění a ohlávku, ostatní si půjčuji. Má k nám přijet trenér, který mě pořád nutí ať ji předvedu. Tak až ji uvidí, už mě asi nutit nebude, pořád je jak záložka, i když se lepší...
canis lupus
napsal(a):
Ahoj, tak Toosie už měla uzdečku a deku. A byla i na procházce vedle koně na ruce... Byla moc šikovná. Teď se chystáme na sedlo už. Musím tedy shánět výstroj, zatím na ni mám jen čištění a ohlávku, ostatní si půjčuji. Má k nám přijet trenér, který mě pořád nutí ať ji předvedu. Tak až ji uvidí, už mě asi nutit nebude, pořád je jak záložka, i když se lepší...
čaute tak lupik je idedneška valach)))mam aj fota z operace
jaruska
napsal(a):
Jéé,Lupik už je taky valach,no jo,
tak snad jste to přestáli v pohodě,Janí.
no jaruš doufam že jo stojí tam chudak nohy ma cele od krve ....ale občas do sebe hustí seno...no jinak je to jen u mě nebo všude takove pěkne vstahy mezi zvířatama.....kofola si odskočila tak zaměstnala chůvu...
dakotka
napsal(a):
no jaruš doufam že jo stojí tam chudak nohy ma cele od krve ....ale občas do sebe hustí seno...no jinak je to jen u mě nebo všude takove pěkne vstahy mezi zvířatama.....kofola si odskočila tak zaměstnala chůvu...
po chvilce.....
jaruska
napsal(a):
Jéé,Lupik už je taky valach,no jo,
tak snad jste to přestáli v pohodě,Janí.
Hani, kurzík u Karla byl dobrý, sice tam ten první den Gajka nebyla na malou moc příjemná, ale i malá ji pořád otravovala, tak se to dalo čekat. Druhý den dostaly ode mne obě kázání a to bych ti přála vidět tu změnu. Tak já vííím, která jsi byla
, jj, civěly jsme na sebe... Jen vážně zůstanu věrná svému nejlepšímu trenérovi, Tondovi Solanskému. Karel jezdit umí výborně, o tom žádná, ale po pedagogické stránce trošku pokulhává. A jeho ,,drilovací" způsob mi taky není vlastní. Super, že máme alespoň pár fotek.
A dotaz na všechny. Neprodáváte někdo 14" sedlo? Buď Zajac klasik nebo tuto kostru měl i Hudeček a říkal jí Trailová. Sháníme ji na poničku. Hani, někde šlo, že snad o něčem víš...
Tak přidám fotku malé jezdkyně na Gaji z kurzu, ať má představu i zbytek osazenstva této diskuze
dakotka
napsal(a):
hádanka...kdo najde kočku
no a ted mám rodinku doma musela sem fenu okoupat bo asi po porodu měla šilene smradlava žmolky kolem zadku pod ocasem a jezdila po zadku a nalepola si na to bláto a už měla dočista červenou dupku takže sem ju vyprala a ostříhala....
dakotka
napsal(a):
no a ted mám rodinku doma musela sem fenu okoupat bo asi po porodu měla šilene smradlava žmolky kolem zadku pod ocasem a jezdila po zadku a nalepola si na to bláto a už měla dočista červenou dupku takže sem ju vyprala a ostříhala....
jeden detail ...
jaruska
napsal(a):
Janí,to je boží,jak je ta kočina u těch štěňátek!!!
No jo,Lupika lituju,je to vždycky blbý ta kastrace,ale zase na co mít hřebce ve stádě,když není plemennej,to je lepší ho vykulčit a je pokoj.
Tohle je cesta,kterou mladá naše absolvuje každý všední den,je to její cesta do školy.
jaruska
napsal(a):
Janí,to je boží,jak je ta kočina u těch štěňátek!!!
No jo,Lupika lituju,je to vždycky blbý ta kastrace,ale zase na co mít hřebce ve stádě,když není plemennej,to je lepší ho vykulčit a je pokoj.
Tohle je cesta,kterou mladá naše absolvuje každý všední den,je to její cesta do školy.
jaruska
napsal(a):
tomu říkám veget
......pravě to řikam na co hřebce sice bych byla borec ale odělovat ohrady hlídat ho na zavodech atd to by mě mohlo ohrát
dakotka
napsal(a):
tomu říkám veget
......pravě to řikam na co hřebce sice bych byla borec ale odělovat ohrady hlídat ho na zavodech atd to by mě mohlo ohrát
tato je taky boží ostatní na http://dakotka1.rajce.idnes.cz /kofolata_1tyden_a_po_14_dnech/
sou tam v albech i fota lupika ze dneška tak kdo ce juknout jmeno a heslo lupik
dakotka
napsal(a):
tato je taky boží ostatní na http://dakotka1.rajce.idnes.cz /kofolata_1tyden_a_po_14_dnech/
sou tam v albech i fota lupika ze dneška tak kdo ce juknout jmeno a heslo lupik
Štěnda jsou k sežrání!
Lupík už je valach..no to už budeme moci jezdit i s Usidlem
A Gaje to moc sluší, vypadá výborně
Jinak rádno tady svítilo sluníčko a až je to zase v háji..sakra...
Má přijet návštěva, asi vezmu psy a Usu a projdu se za Betty a Usamu vezmu maximálně do kruhovky otestovat, jestli se tam už nerozlácne a psiska se proběhnou . Pustím je s ovčákem a voříškem, tak je trochu zpucujou
..ovčoun to pořebuje, dovoluje si na prcka. A na naše kluky se neodváží ani škaredě podívat...na to faaakt nemá
.
Mě dneska pěkně bolí v krku, výstava byla včera děsná. Poláci mají fakt debilní systém, zabloudí se všude, jako dostat se vůbec do Katowic je děs a pak půl hodiny se bloudí po Katowicích. Známý zabloudil a vymotával se i s GPS, takže je to tam naprd. Nakonec jsme se vymotali, zeptali pár Poláků a navedli nás na stadion. Jenom my měli kruhy vzadu za stadionem v obřím stanu, před námi snad 60 leonbergerů, všichni jak sardinky a uvntř vedro na padnutí, venku kosa jak prase, takže jsme pendlovali tam a zpátky, a mě dnes bolí děsně v krku--.hnus
No, dopadli jsme ze 6 -výborní 4 ..teda dlouhá špagetka vychrtlá před námi..no nic..radši nekomentovat. Stejně to nemá smysl. Navíc tam Fabby se snad nejlépe hýbal..ale to je fuk. Každopádně Polsko jako obykle nezklamalo... celkově se vždy děsím když přejedeme hranice.... cesty příšerné, dezolátní stav..když jsme jeli předloni na světovku do Poznani, tak jsme odrovnali tlumiče, baráky jak na vesnicích, tak ve městech ve stavu, jako u nás v dobách hlubokého komunismu... vždycky to tam na mě působí hrozně depresivně a smutně...
lucky
napsal(a):
Štěnda jsou k sežrání!
Lupík už je valach..no to už budeme moci jezdit i s Usidlem
A Gaje to moc sluší, vypadá výborně
Jinak rádno tady svítilo sluníčko a až je to zase v háji..sakra...
Má přijet návštěva, asi vezmu psy a Usu a projdu se za Betty a Usamu vezmu maximálně do kruhovky otestovat, jestli se tam už nerozlácne a psiska se proběhnou . Pustím je s ovčákem a voříškem, tak je trochu zpucujou
..ovčoun to pořebuje, dovoluje si na prcka. A na naše kluky se neodváží ani škaredě podívat...na to faaakt nemá
.
Mě dneska pěkně bolí v krku, výstava byla včera děsná. Poláci mají fakt debilní systém, zabloudí se všude, jako dostat se vůbec do Katowic je děs a pak půl hodiny se bloudí po Katowicích. Známý zabloudil a vymotával se i s GPS, takže je to tam naprd. Nakonec jsme se vymotali, zeptali pár Poláků a navedli nás na stadion. Jenom my měli kruhy vzadu za stadionem v obřím stanu, před námi snad 60 leonbergerů, všichni jak sardinky a uvntř vedro na padnutí, venku kosa jak prase, takže jsme pendlovali tam a zpátky, a mě dnes bolí děsně v krku--.hnus
No, dopadli jsme ze 6 -výborní 4 ..teda dlouhá špagetka vychrtlá před námi..no nic..radši nekomentovat. Stejně to nemá smysl. Navíc tam Fabby se snad nejlépe hýbal..ale to je fuk. Každopádně Polsko jako obykle nezklamalo... celkově se vždy děsím když přejedeme hranice.... cesty příšerné, dezolátní stav..když jsme jeli předloni na světovku do Poznani, tak jsme odrovnali tlumiče, baráky jak na vesnicích, tak ve městech ve stavu, jako u nás v dobách hlubokého komunismu... vždycky to tam na mě působí hrozně depresivně a smutně...
Noo,to by mě taky štvalo na těch výstavách,všechno je jen o známostech a i když máš hezčího a typovějšího psa,tak máš prostě smůlu,protože nejsi známej rozhodčího,ale tak je to,bohužel,i s koňma a se vším.
Tady je dneska hnusně,vichr ledovej,ještě že jsme si to včéra krásně užili!!!
jaruska
napsal(a):
Noo,to by mě taky štvalo na těch výstavách,všechno je jen o známostech a i když máš hezčího a typovějšího psa,tak máš prostě smůlu,protože nejsi známej rozhodčího,ale tak je to,bohužel,i s koňma a se vším.
Tady je dneska hnusně,vichr ledovej,ještě že jsme si to včéra krásně užili!!!
Mě dneska taky bolí,ale jen škeble.
proxima
napsal(a):
Hoj jarů-máš mailík
Je fakt že mě je taky pořád zima-i doma u krbu mám omrzlé ruce na chodidla..Už ať je jaro!!!
Ahoj Evííí,jé,já mám taky pořád zmrzlý ruce a nohy,
akorát včéra bylo krásně!!!!
Teď tu byli kámoš s manželkou a vnučkou mrknout na kožu s kůzlatama,moc se jim líbili,donesli jim mrkev a tu jim koza ukradla z ruky,než se vzpamatovali,
a druhou ukradla Cleuška
,a jak s tím metelila pryč,panečku,jsem si chvilku i myslela,že je Cleuška vegetarián,hihi.
Ale nežrala to,jen to zanesla pryč a nechala to ležet.
jaruska
napsal(a):
tak samozřejmě dneska je hnusně a tak sme vyrazili ven
koním bylo ale fajn
bospor
napsal(a):
tak samozřejmě dneska je hnusně a tak sme vyrazili ven
koním bylo ale fajn
sedýlko je úžasnýýýýýý prostě perfektní
bospor
napsal(a):
povedlo se mi ztratit foťák a přišla na to až doma
tak jsme ho byli hledat a tady našlíííí
bospor
napsal(a):
no jo koukala jsem že je mám nějaký krátký jenže mě se takhle dobře a pohodlně sedí
ale zkusím to
takhle je to tak na bolest v kolenou a mrví vám to sed,nebojte se je povolit dolů a třmen po nejširší místo chodidla a patu od koně a cítit opěru ve třmenu ale ne tlak,sedlo si vás nakope do nejhlubšího místa na koni a z něj nespadnete
saddlery
napsal(a):
takhle je to tak na bolest v kolenou a mrví vám to sed,nebojte se je povolit dolů a třmen po nejširší místo chodidla a patu od koně a cítit opěru ve třmenu ale ne tlak,sedlo si vás nakope do nejhlubšího místa na koni a z něj nespadnete
ahoj Peťo - Ghajaryi, měla jsem trail Hudečka ale už si ho koupila Dakotka, teď mám pučené od kamoša Huďasa, ale to je nějaké velké na chlapa, a on by ho neprodal.jo to je možné Peti že Karel to neumí tak podat, te´d jsme tam byli v SO,ještě líp to uměla podat Romča ta už z tama odešla někam blíž bydlišti.ale stejně jsme s tím Karlem spokojení a dojdem tam po kopytě .musím Honey drtit obraty
jí moc nejde posunovat ty ramena
westgirl
napsal(a):
ahoj Peťo - Ghajaryi, měla jsem trail Hudečka ale už si ho koupila Dakotka, teď mám pučené od kamoša Huďasa, ale to je nějaké velké na chlapa, a on by ho neprodal.jo to je možné Peti že Karel to neumí tak podat, te´d jsme tam byli v SO,ještě líp to uměla podat Romča ta už z tama odešla někam blíž bydlišti.ale stejně jsme s tím Karlem spokojení a dojdem tam po kopytě .musím Honey drtit obraty
jí moc nejde posunovat ty ramena
Jéééžííš,Ivčí,já ztratit fotyho přístroj,tak zmatkuju a letím taky celou trasu zase hned zpátky,tý brďo,měla jsi štígro jako blázen,že ho nenašel někdo dřív.
jaruska
napsal(a):
Jéééžííš,Ivčí,já ztratit fotyho přístroj,tak zmatkuju a letím taky celou trasu zase hned zpátky,tý brďo,měla jsi štígro jako blázen,že ho nenašel někdo dřív.
no já ho neztratila poprvé ale poprvé jsem na to přišla až doma ale i tak to mám namakaný a vím že nesmím zmatkovat. loni jsme takhle hledali evky mobil, brašny a myslím že i další věci
bospor
napsal(a):
no já ho neztratila poprvé ale poprvé jsem na to přišla až doma ale i tak to mám namakaný a vím že nesmím zmatkovat. loni jsme takhle hledali evky mobil, brašny a myslím že i další věci
a navíc v tom počasí dneska v lese nikdo nebyl. když mám auto tak je to rychlejší a pohodlnější
bospor
napsal(a):
to je dílo dneska zrovna přešla pořádná bouřka
blesky, hromy, kroupy! fuj!!! to je teda jaro vypráskaný
Tady ta buřina řádila už v 10 večer,jsem nevěděla,jestli se mi to zdá nebo co,oobrovskej vichr,zhasly jako vždycky všechny pouliční světla a hromy a blesky do toho,fuj,takový šoky,taky to nesnáším.Ale dneska je krásně
a snad to 3 hodinky vydrží.
jaruska
napsal(a):
Tady ta buřina řádila už v 10 večer,jsem nevěděla,jestli se mi to zdá nebo co,oobrovskej vichr,zhasly jako vždycky všechny pouliční světla a hromy a blesky do toho,fuj,takový šoky,taky to nesnáším.Ale dneska je krásně
a snad to 3 hodinky vydrží.
ahoj!" Tak tady bylo sluišně když jsem šla krmit Usu, pak začala sem tam vločka, teď tma a valí sněhem..doháje..má být jaro a nikde nic
a chtěla jsem dát Usu k Čipovi
lucky
napsal(a):
ahoj!" Tak tady bylo sluišně když jsem šla krmit Usu, pak začala sem tam vločka, teď tma a valí sněhem..doháje..má být jaro a nikde nic
a chtěla jsem dát Usu k Čipovi
Já jsem to taky přehodnotila,docela dost fučelo,tak jsem si vzala Lorinu jen do stodoly,vyčistila a dala zpátky,no dobře jsem udělala
,před chvílí to tady bylo docela huuustý
,přijela bych bejvala mokrá durch,
Ách jo,jaro,kdepak jsi se nám zatoulaloo?????
jaruska
napsal(a):
Já jsem to taky přehodnotila,docela dost fučelo,tak jsem si vzala Lorinu jen do stodoly,vyčistila a dala zpátky,no dobře jsem udělala
,před chvílí to tady bylo docela huuustý
,přijela bych bejvala mokrá durch,
Ách jo,jaro,kdepak jsi se nám zatoulaloo?????
No ale při pohledu na smějícího se Fouse se musím taky smát.
To je včerejší úsměv.
jaruska
napsal(a):
No ale při pohledu na smějícího se Fouse se musím taky smát.
To je včerejší úsměv.
no pěkně se chechtá zato mě je špatně
bospor
napsal(a):
no pěkně se chechtá zato mě je špatně
do rána jsou tak každou čtvrthodinu takový přeháňky někdy sněhový někdy kroupový