charliebob
napsal(a):
Nádherný prcek Blahopřeji a přeji dlouhý zdravý život se super majitelema.
Díky. Kdyby někdo měl zájem bude na prodej
happyhvezda

XXX.XXX.210.18
ambra
napsal(a):
bonita no tak to je zrada techniky. No chtěla jsem proč mi nic nepřišlo myslím ten článek, jestli byl odeslán?
Ahojte holky , tak ja se du po dlouhe době na vas tadyk podívat snad nevadí .
m i s i c k a (Míša) : Taktež gratuluji k narozenému hříbkovi , je kouzelné
ambra
napsal(a):
Tak to určitě nepřišlo, akorát fotečky textík nikde. Říkám to technika zradila pokud by to nešlo tak ještě možnost zkusit přes icq.
ja sa na to doma pozriem a nejak ti to preposlem. Vsak ale fota tam mozes dat, nie? aj s farbami a text by sa dolozil dodatocne.
bonita
napsal(a):
ja sa na to doma pozriem a nejak ti to preposlem. Vsak ale fota tam mozes dat, nie? aj s farbami a text by sa dolozil dodatocne.
No text tam jede v pohodě vložit, horší je to s těma fotkama, takže když do toho chcu vložit i fotky tak to musím poslat celé PetřeŠ . Takže je jednodušší poslat celej text a k tomu zvlášť fotky. No je to komplikované.. no prostě technika.
bonita
napsal(a):
aha, vidis, ja sama teraz ani nemam cas moc obnovovat moje vlastne stranky a pri tom sa mi material iba kopi a kopi...ake tam mate pocasie? Tu som rano skoro odletela aj s balikom sena, odletel nam taky kusisko vlnovkoveho eternitu a kobyla sa skoro pos.ala
Obnovovat stránky nechtěla bys toho po mě už moc? Já jsem ráda, že jsem včera nahrála fotky oveček na rajče a pak se mi zaklapla kuklad a mazala jsem směr postel skoro po slepu. A že bych tam taky měla co přidávat, ale jaksi to nestíhám když usnu před devátou hodinou a to do osmi pobíhám okolo zvířeny.No to mi ještě přibude v pátek nejspíš jedno štěně... takže buď to bude všechno okej a nebo mě klepne pepka a budu mít klid já.
No počasí větrno, chvilku svítí sluníčko a chyvilku se to tváří že budou padat tragače.
m i s i c k a
napsal(a):
to snad nie
ale ja teraz browsujem inzeraty a akosik ma chyta mania, ze chcem bruselskeho grifonika do postele, moj si uz tuka na celo a hovori, ze nech si ho teda kupim, ale ked ja som taky blazon,ze by som chcela mat tych psov viac a este aj nejakeho utulkaca
m i s i c k a
napsal(a):
este toho nasho blazna sem hodim, aby sa nepovedalo
bonita
napsal(a):
to snad nie
ale ja teraz browsujem inzeraty a akosik ma chyta mania, ze chcem bruselskeho grifonika do postele, moj si uz tuka na celo a hovori, ze nech si ho teda kupim, ale ked ja som taky blazon,ze by som chcela mat tych psov viac a este aj nejakeho utulkaca
no bonita to snad ano, protože u Dudlínek je takovej malej adrenalin na packách no a když k tomu přidám druhýho takovýho akorát v černé, tak z toho mám celkově depresi a smíšené pocity. Ale říkám si že jestli živým dva nebo tři už je to stejně jedno.
bonita
napsal(a):
este toho nasho blazna sem hodim, aby sa nepovedalo
No a tady zvířena z víkendu http://jizerra.rajce.idnes.cz/21032009/
m i s i c k a
napsal(a):
inak som pozerala Blankine fotky na rajce a ten brabant, to je hora masa, ty brdo, aj ked je na kratkych nohach, podla mna je mohutnejsi ako shirsky kon, strasne je mohutny
bonita
napsal(a):
vidim, ze tvoj kohut sa len tak lahko nezlakne a chudinka Dudlisek bol pekne zmateny
a ovecky sa maju teda k svetu
potom ako dlho ich nechavate, nez idu na maso(teda predpokladam, ze su na maso)?
No kouhout je stejná hvězda jako Dudla, takže tam není co řešit. Tam můžu akorát čekat kdo koho dřív zblajzne. No Dudlínek není zmatený Dudlínek si chce hrát a kohout (mimochodem se jmenuje Zobák, ten po kom jednou vystartoval ví proč)nechce tak dotírá.
Ovečky necháváme tak dlouho až je místo v mrazáku, ale letos budou muset jít pod nůž nejpozději v 6ti měsících, protože si za dva měsíce jedu pro mladého beránka na chov a stádečko rozšiřovat nechcu to by byl už moc velkejch hukot 6oveček a beran.
m i s i c k a
napsal(a):
taze do 6 mesiacov, pocuj potrebujem poradit, svagor si zaobstaral dve kozlata, ze tiez na maso, kedy sa zabijaju oni? Ako jahnata? Teda ja pri tom urcite nebudem, mne by to bolo luto, ale kedze on to tak chce, tak nech ich tak ma...ale ja som taketo zvery nikdy nemala a ani nebudem mat-nemam cas a ani chuttakze by som sa ta chcela spytat na to
bonita
napsal(a):
taze do 6 mesiacov, pocuj potrebujem poradit, svagor si zaobstaral dve kozlata, ze tiez na maso, kedy sa zabijaju oni? Ako jahnata? Teda ja pri tom urcite nebudem, mne by to bolo luto, ale kedze on to tak chce, tak nech ich tak ma...ale ja som taketo zvery nikdy nemala a ani nebudem mat-nemam cas a ani chuttakze by som sa ta chcela spytat na to
No kůzlata může stejně ale může nechat i dýl nebo zabít hnedka v pěti měsících, ale na kůzlatech je obecně méně masa. A pokud by byla kůzlat kozlíci tak doporučuju zabít tak do září, pak by mohlo být maso víc cítit. Protože kozlíci kolem 8-9 měsíce začínaj dospívat stejně jako berani, ale my vloni zabily berana co připouštěl a maso nebylo vůbec cítit. Ale těch 6 měsíců je takovej standard.
A jenom tkaovou radu do kuchyně neboj se na skopový maso použít česnek.
happyhvezda

XXX.XXX.210.18
bonita
napsal(a):
jj dik za info, ako som povedala, ja v chove tychto zvierat nemam ziadne skusenosti...
bonita : Jo , ja ještě žiju no nové fotky bohužel nejsou
happyhvezda

XXX.XXX.210.18
bonita
napsal(a):
no teda, a preco nemas nove fotky?
Koně jak se pasou , to mě nebaví fotit a s chlaďaskama jsem teď nebyla v praci je pofotit .
m i s i c k a
napsal(a):
je to je fotka ako na vianocny pozdrav no pasuce sa kone...treba ich trosku rozpohybovat
ambra
napsal(a):
bonita posílám ti mail s mým icq, tak snad dorazí. Na icq bejvám po osmé večer většinou tak do půl desáté.
Spíme ?
happyhvezda

XXX.XXX.210.18
m i s i c k a
napsal(a):
Spíme ?
bonita : Tak jakmile sleze u nás v kopcích sních tak jsem už domluvená s přítelem, že pojedu sněma zas něco nafotit Takže jakmile budou fotky tak sem nějaké hodím
happyhvezda

XXX.XXX.210.18
happyhvezda
napsal(a):
bonita : Tak jakmile sleze u nás v kopcích sních tak jsem už domluvená s přítelem, že pojedu sněma zas něco nafotit Takže jakmile budou fotky tak sem nějaké hodím
bonita : A jak se daří tvým Shirum ? Jak tak koukám tak určitě skvěle Ještě jedna fotka z práce v zimě
m i s i c k a
napsal(a):
Oj, tak abychom nezapadli...
V sobotu u nás přibyli do stáda dva noví členi - ve 4 ráno hřebeček po Navar:
sally
napsal(a):
Oj, tak abychom nezapadli...
V sobotu u nás přibyli do stáda dva noví členi - ve 4 ráno hřebeček po Navar:
... a o hodinu později kobylka po Neguš:
m i s i c k a
napsal(a):
inak ake u vas pocasie? U nas v sobotu prenadherne, tak som opaskovala novy vybeh a supla kone tam-jaaaj to bolo radosti a kozlikov a prdikovna seno sa mi ani nepozreli, lebo ja ako spravna panicka som tym nasim "chudinkam" pridala na stlpiky aj dve plne sietky sena, to aby nahodou nehladovali
no a v nedelu to zacalo...potopa sveta...
na dvore mame do pol lytok vody, a to je uz co povedat, ani ked sa sneh topil sme tolko vody nemali
m i s i c k a
napsal(a):
Lído, gratuluju :-) Ta kobylka je nádherná, A hřebeček taky - ikdyž já až tak moc flekaté koně nemusím
Sally gratuluji též, my jsme v pátek taky krapátko rozrostli http://jizerra.rajce.idnes.cz/28032009/
m i s i c k a
napsal(a):
Děkuji za gratulace.
Ke chvále zrzavců přidám i to, že to jsou bezproblémoví samostatní tvorové, kdežto oba vlastní sourozenci flekatí ( Sága a ten letošní) mě trápili téměř 2 dny dojením kobyly a krmením z flašky, pač na ní nemohli najít ony konce, z nichž to mléko teče .
Vzhledem tomu, že jsou z kobyly, která má teď už 12 potomka a všech těch 10 ostatních ( ryzáci, hnědáci) si na matce našli mlíko sami, je to věc k zamyšlení .
Aspoň že už dalmatin konečně pije sám, ale dal mi co proto.
Zbyly mi 2 litry zamraženého kobylího mléka ( z druhého dne po porodu) - tak kdyby někomu chybělo, je k mání.
Na obrázku - kde struky pořád ten trouba hledal - hlavu snížit dolů ani za nic:
m i s i c k a

XXX.XXX.221.39
sally
napsal(a):
Děkuji za gratulace.
Ke chvále zrzavců přidám i to, že to jsou bezproblémoví samostatní tvorové, kdežto oba vlastní sourozenci flekatí ( Sága a ten letošní) mě trápili téměř 2 dny dojením kobyly a krmením z flašky, pač na ní nemohli najít ony konce, z nichž to mléko teče .
Vzhledem tomu, že jsou z kobyly, která má teď už 12 potomka a všech těch 10 ostatních ( ryzáci, hnědáci) si na matce našli mlíko sami, je to věc k zamyšlení .
Aspoň že už dalmatin konečně pije sám, ale dal mi co proto.
Zbyly mi 2 litry zamraženého kobylího mléka ( z druhého dne po porodu) - tak kdyby někomu chybělo, je k mání.
Na obrázku - kde struky pořád ten trouba hledal - hlavu snížit dolů ani za nic:
Lído, ta moje taky měla velkou žízeň a nevěděla jak na to.. Tak jsme taky vzali flašku, kobylu oddojili, a hříběti jsme flašku dali k vemínku, aby věděla, kde proto mléko má chodit. Bylo to už přes 2 hodiny po porodu.. A po cca hodině a půl pila sama. Ale taky jsem už viděla to nejhorší.. Kdyby nepila sama, tak by mě teda sakra utahala...
m i s i c k a
napsal(a):
Lído, ta moje taky měla velkou žízeň a nevěděla jak na to.. Tak jsme taky vzali flašku, kobylu oddojili, a hříběti jsme flašku dali k vemínku, aby věděla, kde proto mléko má chodit. Bylo to už přes 2 hodiny po porodu.. A po cca hodině a půl pila sama. Ale taky jsem už viděla to nejhorší.. Kdyby nepila sama, tak by mě teda sakra utahala...
Dvě hodiny je běžné, 6 hodin snesitelné ( s nervama), dva dny jsou naprostá pakárna.
Jak říká moje teta: všecko dobré - až na tu hlavu .
Ale přežili jsme.
Nejhorší byl moment, kdy hřebec začal ignorovat hledání; ječel, kdykoliv mě slyšel a domáhal se flašky ( matka = vzduch). Neustále mě za zadkem.
Takže bylo jasné, že tudy (napájením z flašky, kdy si mazánek usmyslí) cesta nevede: kobylu jsem dojila, co to šlo a mlíko schovávala - aby měla vemeno co nejvíc splasklé, struky co nejvíc vystupovaly ( mívá otok) a malý lenoch měl pořádný hlad.
Tak jsem ho nakonec přes jeho protesty nacpala kobyle k téměř prázdnému vemeni a přes prsty od mléka mu konečně vpašovala do papuly struk. Dareba neměl vůbec trpělivost v hledání, ale hlad byl dobrý lék. Pochopil velmi rychle a už se krmí bez asistence.
m i s i c k a
napsal(a):
teraz som klikla na jeden stary priecinok a hla co som tam objavilaco se v mladi naucis, v stari jak bys nasel
bonita
napsal(a):
tak este jednu
Svatá pravda - "co se v mládí naučíš..."
Jako třeba naučit hříbata dávat nohy do 2-3 týdnů věku. Co si tím člověk ušetří dřiny, když to zvládne s co nejmenšíma maloškama .
Stejně jako vodění - co pamatuju, v Napajedlích se vzala (denně) kobyla za ohlávku do levé ruky, hříbě (několikadenní) do pravé ruky a už se vedli do výběhu. 14 denní hříbata capala na ruce už jako mazáci . Jistě, mohly by běžet za matkou, ale takto se to naučily jaksi samosebou, nebylo třeba tomu věnovat zvlášť čas a práci.
ambra
napsal(a):
Bonita co že to mám zítra s tím mailem? A nešlo by to poslat přes nějakou uschovnu na netu? Jinak pokud máš icq tak zkus večer k 21hod. toto icq 309570008 a uvidíme, ty maily nějak zloběj
praveze ICQ nemamnemam moc casu, ale ked to nepojde ce moj, poslem cez muzickov pracovny
m i s i c k a

XXX.XXX.221.39
m i s i c k a

XXX.XXX.221.39
m i s i c k a

XXX.XXX.221.39
m i s i c k a

XXX.XXX.221.39
m i s i c k a

XXX.XXX.221.39
m i s i c k a
napsal(a):
tak i ja dam z dneska, aby ste vedeli, ake krasne pocasicko sme tu mali
sally
napsal(a):
Míšo, Unima už je ohřebená taky? Su osoba zvědavá
Pro sally - jo, má kobylku, hnědku s velkou hvězdou a LP bílou spěnkou.. Na fotce je to blbě vidět, je to hned po narození ( 27.3)
bonita
napsal(a):
jeee ja cem taky hribjatkoooo... oni su taki sladki
Zdravím všechny :) a zrovna gratuluju ke všem hříbátkům.. jsou krásná. Lído, takže konečně hřebec puntík? :) paráda.. nádherný.
bonita
napsal(a):
tak co chladsci, aj vy mate taky krasny den? ettelwen, dlho si nehodila fesaka sem, a pozeram, ze mas dobreho chameleona
máme krásný den, je tu nádherně a teplo :) konečně.. No, Tristan je dobrý chameleon..už jde zase do bíla, tak jsem opravdu zvědavá. Přidám takovou..trošku srandovní fotečku :)
ettelwen
napsal(a):
máme krásný den, je tu nádherně a teplo :) konečně.. No, Tristan je dobrý chameleon..už jde zase do bíla, tak jsem opravdu zvědavá. Přidám takovou..trošku srandovní fotečku :)
Dík, Baruš ... jo, no hřebec puntík, ale doufala jsem v kobylku. Byla bych radši i za hnědku, třeba jen s jedním flekem na zadku... no, co nadělám. Aspoň že není ryzák
.
bonita
napsal(a):
zasa nieco z dnesnej slnecnej sobotky
Tak se pochlubím u příznivců chlaďasů:5 denní hřebeček,že je to ale kus koně?
juhaj
napsal(a):
Tak se pochlubím u příznivců chlaďasů:5 denní hřebeček,že je to ale kus koně?
A abych všude necpala stejnou fotku,i když se mi na ní kluk moc líbí,tak ještě s mamčou(na Pepu oslavila 17let).
juhaj
napsal(a):
A abych všude necpala stejnou fotku,i když se mi na ní kluk moc líbí,tak ještě s mamčou(na Pepu oslavila 17let).
A jestli se nebudete zlobit,tak do třetice a mizím...
juhaj
napsal(a):
A jestli se nebudete zlobit,tak do třetice a mizím...
tady leje jak s konve.mam dobrej den vzala jsem lavinu pod sedlo teda jen jsem ji dala sedlo asli jsme se projit delal ajk prastena.a jeste jsem ji usula ohlávku docela ma sni velkou radost.pak nafotim aposlu foto
bonita
napsal(a):
to ano, tam mame taky problemik, moj muz ma 187 cm a potom ten shirak vyzera ako normalny kon
a kazi to dojem...
Tož Bonitka, bacha na děti - ségra 162cm+její muž 198cm = dvě děti a obě císařem.
Sranda je, že synovec 11 let a neteř 9 let pomalu dorůstají a předrůstají matku
ambra
napsal(a):
No nesměj se okamžitě fu bestii zlikviduj fuj!
Ambra, nebuď fajnovka. Na kravíně je jich mraky a ješštěě větššíích.
Možu ti nachytat a poslat v dopisu, kdybys chtěla
Teď se právě pavouci budí.
Mnohem větší zábava je ale s žabama, v koňské ohradě v nádrži se každoročně množí a cestujou směrem východ - západ. To pak jdeš večer po dvoře, vidíš šutry co tam předtím nebyly a ty dělají před tebou hop - hop -hop ...
bonita
napsal(a):
co keby len hop hop hop...ale ten hluk po vecerochako radio na plne pecky!
Přesné - máš tu žabí estrádu taky doma? Ještě nezačali vrzat, teprv putují první rozmrzlí návštěvníci. Mám ráda ten jarní zvuk, to už zima svůj konec neokecá .
A ty spousty pulců potom. Hříbatům pod nohama pak dělají malé ropušky taky hop -hop. Dokonce i několik vzácných rosniček jsem našla.
m i s i c k a
napsal(a):
jj uz teraz vrzugaju, aked nastane vecer a tma, no hotovo, to ako keby pri dialnici clovek spal...aj my mavame rosnicky, ked ju zbadam, radujem sa ako male decko
inak tu dnes hrozila burka, ale asi hory to stiahli, iba hrmelo a mracnisko sa prevalilo prec, snad dve kvapky spadli
bonita
napsal(a):
jj uz teraz vrzugaju, aked nastane vecer a tma, no hotovo, to ako keby pri dialnici clovek spal...aj my mavame rosnicky, ked ju zbadam, radujem sa ako male decko
inak tu dnes hrozila burka, ale asi hory to stiahli, iba hrmelo a mracnisko sa prevalilo prec, snad dve kvapky spadli
a este nieco, vcera nam doleteli lastovickysranda na kvetnu nedelu
bonita
napsal(a):
a este nieco, vcera nam doleteli lastovickysranda na kvetnu nedelu
bonita sally : Dámy na pavouky zásadně zašlapu nebo je pobíjím lepačkou na mouchy, tyto bestie nesnáším. Sally obálku si šetři po ministerstvo apod. učely, děkuji pavoučky nechcu vystačím si s vlastními. Žabičky máme za barákem plnej ohromnej rybník+užovky (taky nesnáším) a ondatry též. Žáby mi nevadijou, užovky to dostávám histerické záchvaty a ondatry lovijou pejci miláčci.
PS: na dvoře jsou slepice a ty rády žabičky.
ambra
napsal(a):
bonita sally : Dámy na pavouky zásadně zašlapu nebo je pobíjím lepačkou na mouchy, tyto bestie nesnáším. Sally obálku si šetři po ministerstvo apod. učely, děkuji pavoučky nechcu vystačím si s vlastními. Žabičky máme za barákem plnej ohromnej rybník+užovky (taky nesnáším) a ondatry též. Žáby mi nevadijou, užovky to dostávám histerické záchvaty a ondatry lovijou pejci miláčci.
PS: na dvoře jsou slepice a ty rády žabičky.
sally - třeba konečně vyjde i ta kobylka :) Ale je nádherný... já bych takového brala hned a všema deseti :) kým budeš připouštět letos?
bonita - děkuju, mám z něho hroznou radost.. je to opravdu takový můj vysněný koník. přidávám foto dneska z procházky
ettelwen
napsal(a):
sally - třeba konečně vyjde i ta kobylka :) Ale je nádherný... já bych takového brala hned a všema deseti :) kým budeš připouštět letos?
bonita - děkuju, mám z něho hroznou radost.. je to opravdu takový můj vysněný koník. přidávám foto dneska z procházky
Letos Situ a Sandru doma Nefritem, babku Sylvu bych ráda Ryem ( když to půjde) a Saxanu Nonetem. Sally konečně zdá se psychicky dospěla, takže tu plánuju obsednout a přijezdit - má naplánovánu po hříběti tuhle zábavu , ne další připouštění.
Taky ti Tristan hodně bělá - nám Saron přelínává úplně do bíla, tak světlý ještě nebyl. Uvidíme, až shodí i podsadu. Doufám, že aspoň hříva a ocas zůstanou černé.
m i s i c k a
napsal(a):
ettelwen, takze tristanek ostava doma? a tych dvoch este mas? teda predpokladam, ze tristankovu maminku mas...
bonita
napsal(a):
halo halo, spime?
bonita koukám, že pilně sháníš hřebcovi nevěsty http://zvirata.bazos.cz/inzerat/ 3341558/SHIRE-Horse-Hrebec.php
ambra
napsal(a):
bonita zkusím večer nakenovat a pošlu přes mail, je to takový spíš článeček plný dojmu pisatele a zároveň shrnuté informace, které mu poskytl majitel těchto koní (klisny a hřebce brabantského koně).
jj to budes milaposli, posli
ja som dnes rano vyhnala tie hnusoby von, travy maju dost a este cakaju na pridel jednej sietky, nenazranci jedni
este suseda mi hovori, vsak im uz seno nedavaj, travy je dost, no ale oni na mna hulakaju, ked im tu sietku nedonesiem...
bonita
napsal(a):
nebavime sa...
Přidávám nové foto mojeho palomino huntera