Omlouvám se, že tady píšu jak do deníku, ale asi to musím dostat ven....
Od února mám novou práci, takže vůbec nestíhám koníka.... Vždycky jsem se v tuto dobu už těšila s tím, že se chystáme na závody nebo jen makáme a trénujem. Začíná skoro duben a koník mi pořád jenom stojí a nic nedělá... Jako ne že by nic nedělal, chodí ven pravidelně, ale o nějakém přiježďování není ani řeč..Byli jsme sice párkrát v hale,ale když to není pravidelný pohyb, je to zbytečné. Teď je protivný, začal kousat a už nemůže být ani s ostatníma koňama puštěný aniž by je ohryzal...Nová práce mě baví,ale je náročná, jsem pořád někde v terénu, takže koníka opravdu zanedbávám. Mám ho naštěstí v super stáji, kde vím, že se mi o něho 100% postarají, ale vidím, že to není to pravé. O víkendu to jakž takž stíhám, ale z práce bývám většinou tak zbitá, že hodinová vyjížďka mě naprosto vyčerpá...Je mi to líto a stýská se mi po dobách, kdy jsme jezdili po akcích, trénovali a pořádali celodenní vyjíždky..a teď? teď si o tom můžu tak leda jenom zdát.....
tauria
napsal(a):
Od února mám novou práci, takže vůbec nestíhám koníka.... Vždycky jsem se v tuto dobu už těšila s tím, že se chystáme na závody nebo jen makáme a trénujem. Začíná skoro duben a koník mi pořád jenom stojí a nic nedělá... Jako ne že by nic nedělal, chodí ven pravidelně, ale o nějakém přiježďování není ani řeč..Byli jsme sice párkrát v hale,ale když to není pravidelný pohyb, je to zbytečné. Teď je protivný, začal kousat a už nemůže být ani s ostatníma koňama puštěný aniž by je ohryzal...Nová práce mě baví,ale je náročná, jsem pořád někde v terénu, takže koníka opravdu zanedbávám. Mám ho naštěstí v super stáji, kde vím, že se mi o něho 100% postarají, ale vidím, že to není to pravé. O víkendu to jakž takž stíhám, ale z práce bývám většinou tak zbitá, že hodinová vyjížďka mě naprosto vyčerpá...Je mi to líto a stýská se mi po dobách, kdy jsme jezdili po akcích, trénovali a pořádali celodenní vyjíždky..a teď? teď si o tom můžu tak leda jenom zdát.....
Nezoufej..
Hele,ja u koni pracuju,kazdy den tam jsem,ale presto na svyho cas nezbyva. Clovek je tak odrovnanej z ty prace ze uz pak neni ani chut neco s konem delat..
Ted jsem dala vypoved,hledam praci jinou,mene narocnou ale zase se obavam ze konika nebudu vidat tak jak bych chtela i kdyz zas asi bude cas jezdit..
Takhle ho aspon vidim,ponuchnam vycistim..No uvidime..
Kazdopadne lidi v situaci jako jsi ty je spousta,hold kun je kun,narocnej konicek a skloubit to s praci a osobnim zivotem je nekdy velice tezke..ale sakrys sme konaci,vsak to zvladneme :-)
tauria
napsal(a):
Ahoj Lucko
Ani nevíš, jak moc tě chápu. Jsem v trošku podobné situaci, a cítím se stejně... takže až moc dobře rozumím tomu, co píšeš. Ale sama jsem zatím nepřišla na to, jak to vyřešit, nebo alespoň ulevit mému svědomí... Pro tebe je teť asi priorita práce, takže holt koník je takový "náklad obětovaný příležitosti". Vše má své světlé i stinné stránky.. a člověk musí najít způsob, jak zkloubit koně i práci alespoň v rámci možností.. A nesmutni
tauria
napsal(a):
Hoj Lucko - tak si nás tu posmutní víc - též mě to potkalo, ale s VŠ - povýšila sem na PVS v laboratoři odkud celej tejden nevystrčím takřka od rána do večera čumák, k tomu před sebou diplomka....taky si nestěžuju, moc mě ta práce baví a přeju si aby mě to jednou i živilo, leč kolikrát mi nezbyde čas skáknout za koníkem ani o víkendu, protože dolaďuju ostatní resty. Koník chodí pravidelně, lidi se taky postarají takže krom toho že hodně spadnul z kondice se to na jeho charakteru nepodepsalo - ale právě taky - loni bych touhle dobou trénovala s ostatníma na závody, letos si o nich asi můžu nechat jenom zdát. Do toho jsem si nechala ušít dámské sedlo na míru - příští týden mi ho dovezou a já se bojím že ho nebudu mít ani kdy využít
Pořád doufám že si v tom časem udělám nějaký pravidelný systém abych se ke koni dostala častěji, ale pořád to nějak nevychází....no ale hold musíme věřit v lepší zítřky a vírá nás třeba vyléčí
janda
napsal(a):
Hoj Lucko - tak si nás tu posmutní víc - též mě to potkalo, ale s VŠ - povýšila sem na PVS v laboratoři odkud celej tejden nevystrčím takřka od rána do večera čumák, k tomu před sebou diplomka....taky si nestěžuju, moc mě ta práce baví a přeju si aby mě to jednou i živilo, leč kolikrát mi nezbyde čas skáknout za koníkem ani o víkendu, protože dolaďuju ostatní resty. Koník chodí pravidelně, lidi se taky postarají takže krom toho že hodně spadnul z kondice se to na jeho charakteru nepodepsalo - ale právě taky - loni bych touhle dobou trénovala s ostatníma na závody, letos si o nich asi můžu nechat jenom zdát. Do toho jsem si nechala ušít dámské sedlo na míru - příští týden mi ho dovezou a já se bojím že ho nebudu mít ani kdy využít
Pořád doufám že si v tom časem udělám nějaký pravidelný systém abych se ke koni dostala častěji, ale pořád to nějak nevychází....no ale hold musíme věřit v lepší zítřky a vírá nás třeba vyléčí
Nesmutni te holky.... Jsem natom dost podobně...a ještě k tomu když jedu ráno do práce...nikdy nevím v kolik hodin zkončím...nojo, job, je job.
Koník je naštěstí mlaďoch, takže ježdění se nás netýká.......ještě Jinak i o víkendu se stane, že taky nemůžu, jelikož i víkendy bývají občas pracovní...a člověk je tak zničenej...že nemá sílu...(nebo když má čas...tak tak kvalitně prší, sněží,....že nemá zato, toho koně otravovat)
ale našla jsem řešení...práce mě baví, děsně moc....dělám v reklamce...lepim auta, děláme bilbodardy...takže denní výjezdy jsou na místě....atd.
Ale a't mě to baví jak mě to baví.....jsou tři řešení
A - změnit práci
B - doufat v lepší zítřky
C - prodat koně, dát na pastvu, dát někam do výcviku,
Přiklonila jsem se ke změně práce...a¨t mě to baví jak chce...ale dělat od 6-7 do 18- 20 hodin mě přestává bavit... takže radšu si odbudu od 6 do půl 3 někde jinde...a pak budu mít čas na ostatní věci....koupila jsem si koně s tím, že se to nějak zkloubí...ale za rok to zatím moc nešlo...stane se, že pracujem každý den....a z toho ho nevidím celý týden včetně víkendu....nojo, život je boj...ale takhle to má miliarda lidí...dle mého názoru.....
a nevěšet hlavu...nějak se to zmákne