Takhle vypadá kobylka v 25-ti letech? je to normální?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.3.2009 16:55
kat

XXX.XXX.239.170

Ahojky, chtěla jsem se zeptat, jestli je normální, aby takhle vypadala kobyla v 25- ti letech? Kobča má zajištěné krmivo- seno, oves, šrot, nic jí nechybí. Akorát je problém s výběhem, přístup k trávě má pouze max. na pět hodin, ale ne denně. Chodí se vodit, napást. Odčervená byla, bohužel se však ztrácí před očima. Měli byjste radu? předem díky

31.3.2009 16:57
bonita

XXX.XXX.7.156

kat napsal(a):
Ahojky, chtěla jsem se zeptat, jestli je normální, aby takhle vypadala kobyla v 25- ti letech? Kobča má zajištěné krmivo- seno, oves, šrot, nic jí nechybí. Akorát je problém s výběhem, přístup k trávě má pouze max. na pět hodin, ale ne denně. Chodí se vodit, napást. Odčervená byla, bohužel se však ztrácí před očima. Měli byjste radu? předem díky

a co zuby? krmivo sa urcite dostane do nej, alebo ho pri zrani rozhadzuje vsade okolo?

31.3.2009 17:17
viginka1

XXX.XXX.147.5

bonita napsal(a):
a co zuby? krmivo sa urcite dostane do nej, alebo ho pri zrani rozhadzuje vsade okolo?

takhle vypadala kobylka které bylo 30 let. Nechcete zkusit veterináře skrz t zuby? stojí v boxe jen tak? nebo je ještě vitální? jak pije? pije často, nebo jen občas.. ? co bobky? kolik jich denně ráno mívá? všechno to s tim souvisí

31.3.2009 17:23
sally

XXX.XXX.70.138

kat napsal(a):

Chce to veterináře, udělat jaterní testy - ukážou, co není v pořádku.
Řešili jsme podobný (ale zdaleka ne tak extrémní) problém hubené starší kobyly - zuby zbrousili ( nestačilo to k přibrání), jaterní testy vyšly v některých hodnotách špatně. Rada veta byla pošetřit játra, přidával se jí do krmení cukr + B komplex a spravila se nádherně. Je jí 19 ( pod sebou 12 hříbě) a kdo nezná, hádá jí do 10 let věku.
Volej dobrého veta, poradí nejlíp; koník není ve stavu, aby se na něm daly páchat nějaké pokusy ve stylu "co kdo poradí".
I přes tu hubenost - když si domyslím osvalení, musel to být krásný kůň.

31.3.2009 20:26
kessi

XXX.XXX.22.24

sally napsal(a):
Chce to veterináře, udělat jaterní testy - ukážou, co není v pořádku.
Řešili jsme podobný (ale zdaleka ne tak extrémní) problém hubené starší kobyly - zuby zbrousili ( nestačilo to k přibrání), jaterní testy vyšly v některých hodnotách špatně. Rada veta byla pošetřit játra, přidával se jí do krmení cukr + B komplex a spravila se nádherně. Je jí 19 ( pod sebou 12 hříbě) a kdo nezná, hádá jí do 10 let věku.
Volej dobrého veta, poradí nejlíp; koník není ve stavu, aby se na něm daly páchat nějaké pokusy ve stylu "co kdo poradí".
I přes tu hubenost - když si domyslím osvalení, musel to být krásný kůň.

Rozhodně kouknout na zuby a pak ty jaterky,kmit bych místo ovsa zkusila otruby a řepné řízky začít pomalu přidávat a klidně krmit celej kýbl na 2-3 dávky přidat rostliný olej cca 1 deci denně aglukopur tak 1 lžíci.držím palce

buggyna

31.3.2009 21:09
buggyna

XXX.XXX.81.124

kat napsal(a):

koním nad 20 let je bhodné přidávat lněné semínko,kvalitní mladou píci,pivovarské kvasnice, dostatek fosforu a až dvojnásobek zinku selenu a vitamínů - mikroprvků

Otuby nedávat ani mladýmu ani starýmu a vůbec žádnýmu koni kromě kojících klisenmají dietický význam a velké množství mykotoxinů.

31.3.2009 21:15
ukulemba

XXX.XXX.23.239

kessi napsal(a):
Rozhodně kouknout na zuby a pak ty jaterky,kmit bych místo ovsa zkusila otruby a řepné řízky začít pomalu přidávat a klidně krmit celej kýbl na 2-3 dávky přidat rostliný olej cca 1 deci denně aglukopur tak 1 lžíci.držím palce

Musim teda rict,ze chudak vypada dost hrozne..Hned mi to pripomelo obdobi,moc nerada na to vzpominam protoze sme si dost uzili,kdy muj mladej tehdy 3 letej konik zhubnul celkem podobne jak tahle kobylka.
Zacal se ztracet,bylo to fakt desne rychly.Nechali sme udelat zuby,vet to delal raspli..No vysolila sem litr za nic,protoze to absolutne nepomohlo a muj konik nakonec behem opravdu par tydnu kdy jsem cekala ze zase zacne nabirat zhubl skoro takhle jak kobca na obrazku..Nakonec sme volali jinyho veta,ten naklusal s el. bruskou a svete div se,kun zacal nabirat a dneska je z nej koule.. :-)Zaplat panbuh za to,uz vim ze raspli svymu konovi nenecham do huby nikdy strcit.
Takze z me zkusenosti bych urcite nechala udelat zuby,kazdopadne at se celkove podiva vet na ni..Ty jaterni testy a nevim co jeste,zase tolik o tom nevim..Ale zuby dokazou fakt z kone behem par tydnu udelat kostru..zvlast kdyz ten konik uz pred tim byl jen nasvalenej z dostihu napriklad jak ten muj a ani gram tuku na sobe nemel..Byl drobecek a fakt to slo desne rychle..mam z toho obdobi jednu fotku,radsi ji sem nebudu ani davat.Je to fakt hruza.Obdobi hrozny,byla sem z toho zoufala..
Ted sem poucena,co a jak mam okamzite delat a koho volat...

31.3.2009 21:48
klawdie

XXX.XXX.159.239

NA tohle určitě veta ani 25 letá kobyla by neměla vypadat takto...opravdu sní vše co tu píšete? co odčevení..no raději veta než diskuzi na ifauně...
Jinak buGGY s těma otrubama to není až tak pravda naše kobyla má třeba nařízený příjem otrub, právě na srovná špatného poměru...dle anřízení veta...
A kessi tvá poznámka je pěkné ukázkové rýpnutí, takže je mi líto...

31.3.2009 21:51
monikami

XXX.XXX.29.39

Na každou věc,může říct každý svůj názor,ať je jakýkoliv.Už je to tady fakt hrůza,jak se všichni navzájem osočují.Nešlo by prostě jen říct,bez urážek,že mám jiný názor?Kde se poděla slušnost?

31.3.2009 21:53
monikami

XXX.XXX.29.39

monikami napsal(a):
Na každou věc,může říct každý svůj názor,ať je jakýkoliv.Už je to tady fakt hrůza,jak se všichni navzájem osočují.Nešlo by prostě jen říct,bez urážek,že mám jiný názor?Kde se poděla slušnost?

To bylo pro kessi

1.4.2009 07:23
kessi

XXX.XXX.22.24

klawdie napsal(a):
NA tohle určitě veta ani 25 letá kobyla by neměla vypadat takto...opravdu sní vše co tu píšete? co odčevení..no raději veta než diskuzi na ifauně...
Jinak buGGY s těma otrubama to není až tak pravda naše kobyla má třeba nařízený příjem otrub, právě na srovná špatného poměru...dle anřízení veta...

1.4.2009 07:35
kessi

XXX.XXX.22.24

klawdie napsal(a):

Omlouvám se,ale at napíše téměř každý co che tak zmíněná slečna ví vše lépé,tak jsem trochu ulítla ještě jednou sory.
Ohledně tech otrub pokud jsou skladovány v uchu není problém,jen se musí dřidávat při dlouhodobém krmení nejaká minerálka vapník a snad fosfor ted si nejsem jistá ale to ti vet určite řekne,musí se podávat máčené.Jestli bydlíš někde okolo Prahy tak si na zuby zavolej Michala Šindeláře je sice trochu nepříjemný ale na zuby machr.Držím palce

1.4.2009 08:09
klawdie

XXX.XXX.100.124

kessi napsal(a):
Omlouvám se,ale at napíše téměř každý co che tak zmíněná slečna ví vše lépé,tak jsem trochu ulítla ještě jednou sory.
Ohledně tech otrub pokud jsou skladovány v uchu není problém,jen se musí dřidávat při dlouhodobém krmení nejaká minerálka vapník a snad fosfor ted si nejsem jistá ale to ti vet určite řekne,musí se podávat máčené.Jestli bydlíš někde okolo Prahy tak si na zuby zavolej Michala Šindeláře je sice trochu nepříjemný ale na zuby machr.Držím palce

budiž ti odpuštěno...je lepší si odpočítat od jedné do deseti, dělám to tu poměrně často

1.4.2009 08:19
kessi

XXX.XXX.22.24

klawdie napsal(a):
budiž ti odpuštěno...je lepší si odpočítat od jedné do deseti, dělám to tu poměrně často

Děkuji budu se snažit,ještě se zeptám pomáhá to?

1.4.2009 08:22
klawdie

XXX.XXX.100.124

kessi napsal(a):
Děkuji budu se snažit,ještě se zeptám pomáhá to?

Prostě musí jsem přeci jen ten správce a musí jít příkladem....kdyžtak přidat dalších deset...fakt to funguje, člověk musí schladnout a až pak reagovat

1.4.2009 09:22
kessi

XXX.XXX.22.24

kessi napsal(a):

ježis, oprava ,skladovány v suchu, né v uchu ach ta čeština

buggyna

1.4.2009 10:52
buggyna

XXX.XXX.81.124

kessi napsal(a):

nevím co tam bylo,ale nespíš na mě
kessi, ale ty si ohledně otrub chytřejší než krmivář viď? asi jo,když píšeš že otruby nejsou v suchém prostředí problém.
Já vše co píšu mám podložené,nemám důvod si vymýšlet

Klawdy,otruby se dají nahradit i jinou surovinou která doplní poměr P : Ca

buggyna

1.4.2009 10:55
buggyna

XXX.XXX.81.124

buggyna napsal(a):
nevím co tam bylo,ale nespíš na mě
kessi, ale ty si ohledně otrub chytřejší než krmivář viď? asi jo,když píšeš že otruby nejsou v suchém prostředí problém.
Já vše co píšu mám podložené,nemám důvod si vymýšlet

Klawdy,otruby se dají nahradit i jinou surovinou která doplní poměr P : Ca

ale nemám zapotřebí se dohadovat s někým kdo si příjde ublíženej,jen sem poradila zadavatelce.
A já sem jen ráda,že mám kolem sebe 2 úžasný človíčky,co se krmivářství dost vyznají

1.4.2009 15:01
olga visňakova

XXX.XXX.79.90

monikami napsal(a):
To bylo pro kessi

Tři věci-Zuby, odčervení, krve a rozhodně veta, zde se toho mnoho nevyřeší. Ale s věkem..................ještě mě napadají žalude.vředy. Ale od toho je opravdu spíše veterinář...........
Medly-krom úrazu také žaludeční vředy.........

1.4.2009 19:07
bonbonka

XXX.XXX.40.213

olga visňakova napsal(a):
Tři věci-Zuby, odčervení, krve a rozhodně veta, zde se toho mnoho nevyřeší. Ale s věkem..................ještě mě napadají žalude.vředy. Ale od toho je opravdu spíše veterinář...........
Medly-krom úrazu také žaludeční vředy.........

Nie, nie je to normálne. Starý kôň už napríklad tie zuby ani nemusí mať a to je väčšinou väčší problém, ako by boli ostré.
Pozrieť zuby, vyšetriť krv.
na foto 25 ročný kôň

1.4.2009 19:08
bonbonka

XXX.XXX.40.213

bonbonka napsal(a):
Nie, nie je to normálne. Starý kôň už napríklad tie zuby ani nemusí mať a to je väčšinou väčší problém, ako by boli ostré.
Pozrieť zuby, vyšetriť krv.
na foto 25 ročný kôň

Nemá kobyla nejaký bolestivý chronický problém ? Artroza, atd ?

1.4.2009 20:26
bonita

XXX.XXX.39.136

kat napsal(a):

niekto tu spominal vredy, ano, to moze byt pripad aj tohto konika, ja som si teraz spomenula na jedneho starsieho shirskeho zrebca plemenika, a ten sa doslova stracal pred ocami, stalo sa to v Nemecku, tak ho dali kompletne vysetrit a vysledok-vredy(ulcers), cize on sa tvaril, ze zerie, ale Bohuzial, v skutocnosti nezral a zakratku dobu bolo po nom

1.4.2009 20:28
bonbonka

XXX.XXX.40.213

bonita napsal(a):
niekto tu spominal vredy, ano, to moze byt pripad aj tohto konika, ja som si teraz spomenula na jedneho starsieho shirskeho zrebca plemenika, a ten sa doslova stracal pred ocami, stalo sa to v Nemecku, tak ho dali kompletne vysetrit a vysledok-vredy(ulcers), cize on sa tvaril, ze zerie, ale Bohuzial, v skutocnosti nezral a zakratku dobu bolo po nom

čo to znamená, že v skutočnosti nežral ?

1.4.2009 21:22
kessi

XXX.XXX.22.24

bonbonka napsal(a):

jen mě ještě zajímá jak dlouho to trvalo než se ti tak zhubla.A ještě kde paseš tady není ještě nic.nic ve zlém mi jsme dost vysoko tak 3 týdny pozadu s květem tak i s trávou

1.4.2009 21:34
bonita

XXX.XXX.39.136

bonbonka napsal(a):

ze aj ked do papule veselo tlacil, tak smutne to z nej aj nenapadne padalo...a vredy mu zistili uz hned pri vchode do zaludka, ci ako mi to kamoska vtedy pisala, ze by mu to uz ani cez krk nepreslo, ci co, nasla by som aj fotky, pre nazorny priklad, ale urcite sa vsetci tu zlaknu, ze niekto utyral kona hladom

1.4.2009 21:37
bonbonka

XXX.XXX.40.213

bonita napsal(a):
ze aj ked do papule veselo tlacil, tak smutne to z nej aj nenapadne padalo...a vredy mu zistili uz hned pri vchode do zaludka, ci ako mi to kamoska vtedy pisala, ze by mu to uz ani cez krk nepreslo, ci co, nasla by som aj fotky, pre nazorny priklad, ale urcite sa vsetci tu zlaknu, ze niekto utyral kona hladom

Ako by mu to neprešlo cez krk ? Cez pažerák ? Prečo, ked mal vredy v žalúdku ?

1.4.2009 21:39
bonita

XXX.XXX.39.136

bonbonka napsal(a):
Ako by mu to neprešlo cez krk ? Cez pažerák ? Prečo, ked mal vredy v žalúdku ?

no praveze on tusim mal vredy aj na pazeraku(ak je to mozne, potom mal vredy tam-nestudovala som to)

1.4.2009 21:45
bonbonka

XXX.XXX.40.213

bonita napsal(a):
no praveze on tusim mal vredy aj na pazeraku(ak je to mozne, potom mal vredy tam-nestudovala som to)

jj,je to možné, no, to už dáva zmysel..chudák kôň :(

1.4.2009 21:49
bonita

XXX.XXX.39.136

kat napsal(a):

tu este vyzeral aj ked hrozne, ale ku koncu to bolo nenormalne...

Přidejte reakci

Přidat smajlík