Nemrznoucí povrch na jízdárnu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.4.2009 18:09
michaela z

XXX.XXX.21.230

Ráda bych se informovala o zkušenostech s nemrznoucím povrchem na jízdárnu. Taktéž mě zajímá cena a zda nevíte o dodavateli z Východních Čech. Pátrala jsem na vlnách internetu, ale VČ asi takového zástupce nemají.....případně bych byla ráda za odkaz na nějakou jízdárnu, kde tento povrch mají. Nebo uvítám jakékoliv postřehy ohledně nejlepšího povrchu pro zimní období.

2.4.2009 18:38
ferrarif50

XXX.XXX.80.221

michaela z napsal(a):
Ráda bych se informovala o zkušenostech s nemrznoucím povrchem na jízdárnu. Taktéž mě zajímá cena a zda nevíte o dodavateli z Východních Čech. Pátrala jsem na vlnách internetu, ale VČ asi takového zástupce nemají.....případně bych byla ráda za odkaz na nějakou jízdárnu, kde tento povrch mají. Nebo uvítám jakékoliv postřehy ohledně nejlepšího povrchu pro zimní období.

Gumová drť, je to v podstatě odpad a stojí to pakatel. Ani v nejkrutějších mrazech nezamrzá a dá se na tom tedy pracovat za jakéhokoliv počasí. I když není jízdárna odvoďněná, neudržuje se na ní voda a netvoří se kaluže. Je to díky větším rozměrům drti, díky čemuž voda proteče dospod a pryč.
Více informací najdeš určitě na netu, nebo někdo poradí.

2.4.2009 20:08
dannynka

XXX.XXX.210.66

ferrarif50 napsal(a):
Gumová drť, je to v podstatě odpad a stojí to pakatel. Ani v nejkrutějších mrazech nezamrzá a dá se na tom tedy pracovat za jakéhokoliv počasí. I když není jízdárna odvoďněná, neudržuje se na ní voda a netvoří se kaluže. Je to díky větším rozměrům drti, díky čemuž voda proteče dospod a pryč.
Více informací najdeš určitě na netu, nebo někdo poradí.

zdravím,tak tohle mne zajímá taky,máš nějaký kontak na firmu co produkuje gumovou drt jako odpad?a případnou cenu?dík za odpověd

2.4.2009 21:21
ferrarif50

XXX.XXX.80.221

dannynka napsal(a):
zdravím,tak tohle mne zajímá taky,máš nějaký kontak na firmu co produkuje gumovou drt jako odpad?a případnou cenu?dík za odpověd

Nemám, ale zítra můžu zjistit, akorát se u nás dělá nový povrch na jízdárně i v kruhovce. Ale co vím, tak vychází mnohem levněji, než písek. Zítra napíšu hned, jak to zjistím : )

2.4.2009 22:29
jenysimons

XXX.XXX.237.100

ferrarif50 napsal(a):
Nemám, ale zítra můžu zjistit, akorát se u nás dělá nový povrch na jízdárně i v kruhovce. Ale co vím, tak vychází mnohem levněji, než písek. Zítra napíšu hned, jak to zjistím : )

a mohla by jsi prosím naházet i nějaká fota povrchu? Jak to tedy je...vy nemáte jízdárnu drénažovanou a přesto se vám tam voda nedrží? Nebo máte udělanou drenáž a díky tomu tam ty kaluže nejsou? Napiš toho co nejvíce, dost mě to zajímá, protože jsme chtěli u koníků dělat pískovku a je to neřešitelný, páč u nás byli odborníci na zeminu a odhadem vše kolem jízdárný mimo písku (výkopy, drenáž atd) byly propočítány na 150 tisíc..

3.4.2009 07:31
jurasek

XXX.XXX.112.250

jenysimons napsal(a):
a mohla by jsi prosím naházet i nějaká fota povrchu? Jak to tedy je...vy nemáte jízdárnu drénažovanou a přesto se vám tam voda nedrží? Nebo máte udělanou drenáž a díky tomu tam ty kaluže nejsou? Napiš toho co nejvíce, dost mě to zajímá, protože jsme chtěli u koníků dělat pískovku a je to neřešitelný, páč u nás byli odborníci na zeminu a odhadem vše kolem jízdárný mimo písku (výkopy, drenáž atd) byly propočítány na 150 tisíc..

/www.ekotrend.com/

3.4.2009 08:40
brenton

XXX.XXX.72.48

jurasek napsal(a):
/www.ekotrend.com/

Já jsem slyšela, že ta drť je dost škodlivá co si o tom myslíte?

3.4.2009 08:43
michaela z

XXX.XXX.21.230

brenton napsal(a):
Já jsem slyšela, že ta drť je dost škodlivá co si o tom myslíte?

děkuju za typ, už jsem firmu kontaktovala. Škodlivá? V jakém směru?

3.4.2009 08:55
brenton

XXX.XXX.72.48

michaela z napsal(a):

No jako, že z ní jdou nějaký škodlivý látky. My máme jízdárnu rozdělanou už rok, protože nejsou peníze na písek, pokud je guma levnější nebylo by to špatný. Jenom nevím jak je to s tou škodlivostí.

3.4.2009 08:58
benett8

XXX.XXX.183.39

michaela z napsal(a):

Ahoj, me by docela zajimalo, jestli tedy nekdo takovy povrch na jizdarne mate, jak to vypada v lete, kdy teploty presahuji 20°C?

3.4.2009 09:39
ferrarif50

XXX.XXX.163.235

benett8 napsal(a):
Ahoj, me by docela zajimalo, jestli tedy nekdo takovy povrch na jizdarne mate, jak to vypada v lete, kdy teploty presahuji 20°C?

Ani při 30°C se povrch nemění, ani nezapáchá. O škodlivosti jsem nikdy neslyšela :)

3.4.2009 09:43
lesterka

XXX.XXX.87.188

ferrarif50 napsal(a):
Ani při 30°C se povrch nemění, ani nezapáchá. O škodlivosti jsem nikdy neslyšela :)

Jak velká vrstva se té drtě dává? nevěřím, že všechna voda proteče dolů a nejsou kaluže, pokud není kvalitně oddrenážovaná jízdárna. Ta voda prostě nemá kam vsáknout a odtéct, může se schvat jenom pod tu drť, pokud je jí dostatečná vrstva.

Přidejte reakci

Přidat smajlík