Hezký den všem, dneska jsem courala na Bazosi a objevila jsem altány:
Materiál: smrkové dřevo, rozměry altánu: 2,7 x 2,7 m, konstrukce je tvořena se čtyř stojin vysokých 2m. Rozměry prvků jsou po vysušení, ohoblování a vybroušení. Trámy jsou provedeny z mimo středového řeziva, proto dřevo již dále nepracuje. Střešní konstrukce a střešní záklop (střecha) jsou tvořeny z palubek. Na střechu je položená asfaltová lepenka sloužící k dočasné ochraně před povětrnostními vlivy. V kompletu jsou tři plotové díly. Altán je bez jakéhokoli nátěru nebo impregnace. Akční cena pro rok 2008 je 13 500 Kč Ještě musím došetřit a bude z toho pastevní přístřešek . Nedalo mi to sem nedat
kontakt na dodavatele je lajka69@seznam.cz a tel. 777207330. Vyloupila jsem jim obrázek a přikládám.
krizovatka
napsal(a):
Hezký den všem, dneska jsem courala na Bazosi a objevila jsem altány:
Materiál: smrkové dřevo, rozměry altánu: 2,7 x 2,7 m, konstrukce je tvořena se čtyř stojin vysokých 2m. Rozměry prvků jsou po vysušení, ohoblování a vybroušení. Trámy jsou provedeny z mimo středového řeziva, proto dřevo již dále nepracuje. Střešní konstrukce a střešní záklop (střecha) jsou tvořeny z palubek. Na střechu je položená asfaltová lepenka sloužící k dočasné ochraně před povětrnostními vlivy. V kompletu jsou tři plotové díly. Altán je bez jakéhokoli nátěru nebo impregnace. Akční cena pro rok 2008 je 13 500 Kč Ještě musím došetřit a bude z toho pastevní přístřešek . Nedalo mi to sem nedat
kontakt na dodavatele je lajka69@seznam.cz a tel. 777207330. Vyloupila jsem jim obrázek a přikládám.
Vypadá to rozkošně....ale pochybuju že to vydrží aby to koníci nespapkali, ty sladký latě
Ale cena je bomba
krizovatka
napsal(a):
Kdepak? Sem s tím
http://stavebnictvi-naradi.sbazar.cz/carport- pristresek-pro-auto-kryte- garazove-stani-cr-o2450870.html
klawdie
napsal(a):
ještě by mě zajímalo, našla jsem na netu i nějakou tu starou stavební bunku za odvoz? nepřevážel jste někdo zajímala by mě cen aza přepravu? dík
Ahojky tak můj koňou bydlí ve stavební buňce ale je to docela práce sehnat takovou co k nečemu vypadá a za rok se nerozpadne. My máme buňku s kovovym rámem za 8tis. a doprava nás stála 2 tis. a to 2x jeřáb naložení vyložení a odvoz.
krizovatka
napsal(a):
Ten je taky super, díky za odkaz
A to bys koním postavila v tomto stavu?No nevím nevím.Je to pěkný ale jsem si jistá že koním vadí 1000x víc ledový vítr než déšť!A todle asi větru ze stran nezabrání!Pozor taky na mezery mezi šprušlama!Jednou jsem viděla kobylu která měla v něčem podobným zaseklí kopýtko a nebyl to pěknej pohled.Podle mě by přístřešek měl být plně krytý ze třech stran aby splňoval hlavní ůčel.
horallka
napsal(a):
A to bys koním postavila v tomto stavu?No nevím nevím.Je to pěkný ale jsem si jistá že koním vadí 1000x víc ledový vítr než déšť!A todle asi větru ze stran nezabrání!Pozor taky na mezery mezi šprušlama!Jednou jsem viděla kobylu která měla v něčem podobným zaseklí kopýtko a nebyl to pěknej pohled.Podle mě by přístřešek měl být plně krytý ze třech stran aby splňoval hlavní ůčel.
Je to v plánu více méně jako sluneční clona, přístřešek mám další velký, ale na jiné pastvině. Zaujala mě cena, na zimu by tam byla protiprůvanová síť. Mezery by řešila dřevoštěpková deska.
krizovatka
napsal(a):
Je to v plánu více méně jako sluneční clona, přístřešek mám další velký, ale na jiné pastvině. Zaujala mě cena, na zimu by tam byla protiprůvanová síť. Mezery by řešila dřevoštěpková deska.
Ono řešit mezery...to by se musely řešit i u vnitřních boxů
jako jasné....je to blbé, když je to v nohách...já bych dělala celej zadělanej....ale i můj kůň expert v boxe nohu nechal v šprušlách
sabina
napsal(a):
Ono řešit mezery...to by se musely řešit i u vnitřních boxů
jako jasné....je to blbé, když je to v nohách...já bych dělala celej zadělanej....ale i můj kůň expert v boxe nohu nechal v šprušlách
Bude to opravdu více méně slunečník , ale dala jsem to sem kdyby měl někdo další třeba zájem. Cena : výkon mi přijde na současný poměry více než přijatelná. Jako ideální mi přijde od našeho výrobce (www.equiboxes.eu) přístřešek tohoto typu. Ale to jsem jinde. Pastvina je pouze zapůjčená, takže žádné velké stavění se konat ani nemůže. Přesto jsem ráda, že si všímáte detailů. Člověk v návalu radosti ledacos přehlédne.
krizovatka
napsal(a):
Bude to opravdu více méně slunečník , ale dala jsem to sem kdyby měl někdo další třeba zájem. Cena : výkon mi přijde na současný poměry více než přijatelná. Jako ideální mi přijde od našeho výrobce (www.equiboxes.eu) přístřešek tohoto typu. Ale to jsem jinde. Pastvina je pouze zapůjčená, takže žádné velké stavění se konat ani nemůže. Přesto jsem ráda, že si všímáte detailů. Člověk v návalu radosti ledacos přehlédne.
Tak to jo Já si detailů všímám protože vím co koně dokážou-někam strkat nohy a prolízat atd..Někdy mi vyráží dech když vidím trčící hřebíky z ohrad nebo otevřené neohraničené hluboké šachty u prostřed pastvy!Když to jde tak se vždycky snažím upozornit na nebezpečí ůrazu
Mirule

XXX.XXX.27.159
Dobrý alternativa k zastřešení typu altánku jako je výše anebo klasickému robustnímu přístřešku ze dřeva je třeba mobilní přístřešek pro koně viz třeba http://pristreskyprokone.cz/
Zajímavé je to hlavně cenově - ceny už pod nbo lehce přes deset tisíc. Taky odpadá komplikované stavění...
My máme plachtový přístřešek 6x3,5m na výběhu.
Je to pronajatý pozemek a majitel pevnou stavbu nechce povolit...
Zatím drží a vydržel i velmi silný vítr. Ale udělali jsme nějaká vylepšení - výrobce dodává ukotvení pro 4 nohy a my jsme pomocí roxorových tyčí ukotvili i ostatní nohy/ celkem jich má 10 /.
Bohužel se kluci minulý týden v domku nepohodli a fatálně ohnuli jednu tyč, byla nutná výměna, nová tyč stala pár korun, a natrhli plachtu, takže se musela zalepit... Snad to bude držet..:)
Asi to není úplně ideální, ale pro nás to byla jediná možnost jak dopřát koním na výběhu stín...
Co se strachu z plachty týká, dědek bez problémů obsadil domek ihned, intenzivně dohlížel i na samotnou montáž :), mlaďoch do cca týdne...
Vlastní zkušenost s http://pristreskyprokone.cz/
Koně se toho nebáli, celkem je využívali proti dešti i slunci. Montovali jsme je myslím někdy v červnu. Koupili jsme tři, vydrželi sem tam nějaké podrbání i celkem silný vítr. Bohužel nevydrželi nedělní vichřici, ukotvení povolilo plachta se roztrhala a přístřešek nešel chytit. Celý kolos v jednom klubu lítal po výběhu a přiblížit se k tomu nedalo. Neopravitelné, zbylo pár celých tyčí...škoda, měli jsme z nich radost:) Ale větru neodolala ani eternitová střecha, která byla na svém místě přes 50 let, bobrovky a hřebenáče ze stodoly lítaly vzduchem, velká, těžká brána opustila panty a posunula se o 1 5 m dál, z plotů nám to rvalo latě... takže to těm přístřeškům vlastně ani nemůžeme mít za zlé...byl by zázrak, kdyby vydrželi...
Oťásek
napsal(a):
Vlastní zkušenost s http://pristreskyprokone.cz/
Koně se toho nebáli, celkem je využívali proti dešti i slunci. Montovali jsme je myslím někdy v červnu. Koupili jsme tři, vydrželi sem tam nějaké podrbání i celkem silný vítr. Bohužel nevydrželi nedělní vichřici, ukotvení povolilo plachta se roztrhala a přístřešek nešel chytit. Celý kolos v jednom klubu lítal po výběhu a přiblížit se k tomu nedalo. Neopravitelné, zbylo pár celých tyčí...škoda, měli jsme z nich radost:) Ale větru neodolala ani eternitová střecha, která byla na svém místě přes 50 let, bobrovky a hřebenáče ze stodoly lítaly vzduchem, velká, těžká brána opustila panty a posunula se o 1 5 m dál, z plotů nám to rvalo latě... takže to těm přístřeškům vlastně ani nemůžeme mít za zlé...byl by zázrak, kdyby vydrželi...
Možná, kdyby se preventivně sundala plachta. Jenže kdo by věřil rosničkám, že to bude taková hrůza, když se netrefí ani u normálního počasí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Sisi: Napadlo mě úplně totéž...doslova. Vůbec jsem nevěděla, že se sem něco řítí. Právě protože jim nevycházejí předpovědi ani na půlden dopředu, už se tím vůbec nezabývám. Ale samozřejmě takovéhle hrůzy je jasné, že část z nich vyjde, takže jsem byla ráda, že mi kamarádka řekla, že má přijít "Kiril", abych si stihla den předem odjezdit ještě za normálního počasí...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Nám nepomůže ani ta předpověď. Asi holt poryv síly tornáda na 20ti metrech čtverečních předpovědět nelze
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nám nepomůže ani ta předpověď. Asi holt poryv síly tornáda na 20ti metrech čtverečních předpovědět nelze
Nelze. Ovšem u někoho fouká, jak na větrné hůrce a o 100m dál, jen vánek.
My to máme v rámci pastviny. Louka, která je zařízlá do lesa a ještě v dolíku, byla v pohodě, v údolí fičelo, že i velcí koně šli šišatě.
Po vlastní žkušenosti PLACHTOVÉ PŘÍSTŘEŠKY NEDOPORUČUJI !... a taky nedoporučuji firmu MALL.cz, kde sem jeden takový koupil. Konkrétně tento :
https://www.mall.cz/platene-pristresky-garaze/shelterlogic-plachtova-garaz-shelterlogic-3-9-x-6-1-m-62730eu-100000571902
Při prvním jenom trochu silnějším větru se rozlámal, trubky se zohýbaly... a MALL.cz reklamaci zamítl jako"živelnou událost"... pozor, nejednalo se o vichřici HEWART ( tu by to ovšem samosebou taky nepřežilo ). Nicméně MALL mě nas* do té míry, že jsem udělal speciální stránky, kde mojí zkušenost s přístřeškem dokumentuji, k vidění zde : http://www.mojidodavatele.cz/mall-cz.php
...místo toho jsem postavil klasický prkenný-dřevěný, ten přečkal i Hewarta. Hlavně sem rád, že sem do toho plachtového přístřešku nestihnul nastěhovat koně. Takhle jsou sice prachy za přístřešek v čudu, ale koníkům neni nic.
Naši koně mají tento z Vizovic. Pan domácí ještě patky zabetonoval. A plachtové čelo je zpevněné lanky, proti prohýbání. Trubky jsou pozink a tlusté. Stejný materiál, jaký bývá na paddocky pro koně ( druhá fotka )
Tak doufám, že to vydrží.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
To je ten 6x6?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
A jak se to montovalo? Myslím "jednoduchost". Díky.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A jak se to montovalo? Myslím "jednoduchost". Díky.
Koukala jsem na ně, jak to dávali dohromady a pokud vím, žádný problém. Dělali to 2-3 lidi. Jen plachtu jich natahovalo šest.Asi kvůli plynulosti. Jedni tahali, druzí nadzvedávali. Jediná věc, co mi přijde nedomyšlená, je, že rohy nemají plachtu! To fakt nechápu. Dali jsme tam plastové plakáty z reklamy. A je to ok.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Mohla bych vás otravovat o detail připevnění na zábranu (hrazení)?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Jsem na FB. Myslela jsem připevnění oblouků (konstrukce), ale jak koukám, ony i ty zábrany budou asi jiný, než klasický.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Ne ne, jen to. Děkuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Skvělé, moc děkuji!