xpetrax
napsal(a):
Nevím, jak u ostatních, ale v našem kraji je buď divný vzduch nebo nevím, mě i kámošce kobylky přenáší!! Mě teda už 16 dní a už su po loňské zkušenosti dosti nervní. Jak je to u vás? Taky jste čekaly? A jak probíhaly porody?
Petííí...
jak jistě víš, tak i nám Gitka přenáší již od 19.března. Vetka nás ujistila, že hříbě je zdravé, srdce mu tluče jako zvon...
Každopádně je opravdu rok divnej...
laydýýýs měla vždy v den porodu vemeno jak belik, mlíko jí cákalo metr daleko a leztos? Vemínko do jedné dlaně, břucho vysoko, pipinka splasklá a fik...hříbouše na světě.
Ale jak sjem nyní psala do hříbátek...dneska má Gitka vemeno jak meloun...mléko je husté, lepí jak salko..takže dneska jdu na věc a budu se modlit...
haisovad
napsal(a):
Petííí...
jak jistě víš, tak i nám Gitka přenáší již od 19.března. Vetka nás ujistila, že hříbě je zdravé, srdce mu tluče jako zvon...
Každopádně je opravdu rok divnej...
laydýýýs měla vždy v den porodu vemeno jak belik, mlíko jí cákalo metr daleko a leztos? Vemínko do jedné dlaně, břucho vysoko, pipinka splasklá a fik...hříbouše na světě.
Ale jak sjem nyní psala do hříbátek...dneska má Gitka vemeno jak meloun...mléko je husté, lepí jak salko..takže dneska jdu na věc a budu se modlit...
Ahojky, taky přispěju. Kámošce se taky narodila kobža taky až víc než měsíc po termínu a takových případů je tento rok okolo hodně. S vetem jsme se o tom bavili a došli na to, že spíš minulý rok byl divný. Kobylky, jak známo, pokud jsou při připouštění ve stresu (stres jak z převozu, změny, tak i z počasí-klimatu), dokáže zůstat až 3 týdny po připouštění jalová až potom (klid, návrat k normálu apod.) se vajíčko usadí a kobža je gravidní. Prý minulý rok bylo něco ,,ve vzduchu´´ a kobyly na to takto reagovaly... Mám to od veta, jen lépe podané než ode mne dnes, tak sorry. Ale myslim, ze neco na tom bude...