Sedlo na koně - kouli?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.5.2009 09:27
kokinka

XXX.XXX.45.125

Jaké máte anglická sedla na koně typu hucul, hafling a vlastně všechny bezkohoutkaté koule? Budu shánět sedlo na naši obézu, tak abych věděla, po čem se poohlížet. Zatím mám v merku sedlo haflinger, v nabídce jej má Piruch a Obluk. Je skutečně tak široké, jak píšou?

6.5.2009 09:43
leennyy

XXX.XXX.55.66

kokinka napsal(a):
Jaké máte anglická sedla na koně typu hucul, hafling a vlastně všechny bezkohoutkaté koule? Budu shánět sedlo na naši obézu, tak abych věděla, po čem se poohlížet. Zatím mám v merku sedlo haflinger, v nabídce jej má Piruch a Obluk. Je skutečně tak široké, jak píšou?

Ahoj. taky mam většího ponclíka obézu a mam na něj sedlo haflinger. je opravdu široké, nám sedí dobře, je pohodlé a myslím, že i kvalitní. kupovala jsem již starší, mam ho asi 4roky a sedlo pořád drží, takže já můžu doporučit

6.5.2009 09:48
vendulka2066

XXX.XXX.88.50

leennyy napsal(a):
Ahoj. taky mam většího ponclíka obézu a mam na něj sedlo haflinger. je opravdu široké, nám sedí dobře, je pohodlé a myslím, že i kvalitní. kupovala jsem již starší, mam ho asi 4roky a sedlo pořád drží, takže já můžu doporučit

jéé Jano, ty máš snad ségru mý Vendulky... !!! Vypadá úplně stejně jako ta moje.... Taky má černý podkolenky, černou hřívu i ocásek a na čumáčku u nosder je světlejší... Jinak taky takový hnědák... moje je kříženka hucula a araba... ty máš čistokrevnou kobylku nebo taky něčím šmrnclou???
Joo a my jsme ze středočeskýho západního kraje... co vy? By byla sranda je někdy seznámit... by to bylo jako zrcadlo... hehe

6.5.2009 09:55
kokinka

XXX.XXX.45.125

vendulka2066 napsal(a):
jéé Jano, ty máš snad ségru mý Vendulky... !!! Vypadá úplně stejně jako ta moje.... Taky má černý podkolenky, černou hřívu i ocásek a na čumáčku u nosder je světlejší... Jinak taky takový hnědák... moje je kříženka hucula a araba... ty máš čistokrevnou kobylku nebo taky něčím šmrnclou???
Joo a my jsme ze středočeskýho západního kraje... co vy? By byla sranda je někdy seznámit... by to bylo jako zrcadlo... hehe

Kobylka je huculka, maminku má čistou a tatínek je sice taky hucul, ale není uznaný plemeník ...aspoň dědeček s tátovy strany je čistý..Oušor Míša.
No a na seznámení to nevidím, bydlím kousek od Ostravy

6.5.2009 09:56
klawdie

XXX.XXX.100.124

vendulka2066 napsal(a):

no já opět dpoporučím Daslo, má výměné komory a vedou extra širokou...http://www.zooprodukt.com/ index.php?zbozi_detail=39811
mezera

6.5.2009 09:59
kokinka

XXX.XXX.45.125

klawdie napsal(a):
no já opět dpoporučím Daslo, má výměné komory a vedou extra širokou...http://www.zooprodukt.com/ index.php?zbozi_detail=39811
mezera

O tom jsem taky uvažovala....jen bude třeba vyzkoušet, jestli je široká komora skutečně široká...kobyla je nejen kulatá, ale i pořádně špekatá. Ale počítám, že jakmile obsedneme a začne něco dělat, kila půjdou aspoň lehce dolů.

6.5.2009 10:02
vendulka2066

XXX.XXX.88.50

kokinka napsal(a):
O tom jsem taky uvažovala....jen bude třeba vyzkoušet, jestli je široká komora skutečně široká...kobyla je nejen kulatá, ale i pořádně špekatá. Ale počítám, že jakmile obsedneme a začne něco dělat, kila půjdou aspoň lehce dolů.

To je sice škoda, ale nedá se nic dělat... Moc jí pozdravuj... je to fešanda... ta moje je taky taková kulička

6.5.2009 10:05
klawdie

XXX.XXX.100.124

kokinka napsal(a):

tož by i nějaké to sedlo s výměnýma komora bylo vhod....až přesvalí koupíš jen za dvě kila jinou komoru a je to...

6.5.2009 10:18
kokinka

XXX.XXX.45.125

klawdie napsal(a):
tož by i nějaké to sedlo s výměnýma komora bylo vhod....až přesvalí koupíš jen za dvě kila jinou komoru a je to...

No...vyzkoušíme a uvidíme, co obéze sedne

6.5.2009 10:49
hattatitla

XXX.XXX.160.2

kokinka napsal(a):
No...vyzkoušíme a uvidíme, co obéze sedne

já mám taky bezkohoutkovou kouli a sedlo haflinger nam sedelo dobre, nyní máme nortona klasickeho s komorou cislo tri a maximalni spokojenost

6.5.2009 13:08
teryneczka

XXX.XXX.224.34

kokinka napsal(a):

Já mám skokovýho Kentaura a ikdyž kobylka po zimě trochu nabrala, sedí pořád vcelku hezky

6.5.2009 18:08
jajaa

XXX.XXX.146.243

kokinka napsal(a):

Ahoj holky, tak mě ta vaše diskuze docela zaujala. Já jezdím koby haflinga, takže kulička bez kohoutku a to je docela ve formě. Původně jsme měli nortona, ale koby se nedopocovala kolem kohoutku, fleky o průměru cca 10 cm, tak jsme koupili winteca 500 s nejširší komorou, sedýlko teda úžasný, posezeníčko jak v křesle, v zimě jsme nejezdili nic moc, takže fleky jsme neobjevili a teď z jara, když se zapotí, tak se opět nedopocuje ...
Tak mě zaujalo to sedlo haflinger na www.piruch.cz nebo www.obluk.cz, má někdo z vás přímo toto sedýlko? Trochu mě zaráží ta \"extrémě\" nízká cena, winteca se mi moc zbavovat nechce, protože je to opravdu moooc pohodlné sedýlko, ale teď v něm stejně nejezdím, páč se bojím, že koby otlačí, takže nakonec asi zamáčknu slzu a půjde z domu ...
Tak by mě zajímal váš názor na to sedlo haflinger, popř. zda ho nemáte někdo kousek od Ostravy a nemohla bych ho vyzkoušet na koby ...

a takto vypadá hřbet po odsedlání ... to měla ještě zimní srst, takže má krásně vytlačené kostičky z deky

buggyna

6.5.2009 19:51
buggyna

XXX.XXX.81.124

jajaa napsal(a):
Ahoj holky, tak mě ta vaše diskuze docela zaujala. Já jezdím koby haflinga, takže kulička bez kohoutku a to je docela ve formě. Původně jsme měli nortona, ale koby se nedopocovala kolem kohoutku, fleky o průměru cca 10 cm, tak jsme koupili winteca 500 s nejširší komorou, sedýlko teda úžasný, posezeníčko jak v křesle, v zimě jsme nejezdili nic moc, takže fleky jsme neobjevili a teď z jara, když se zapotí, tak se opět nedopocuje ...
Tak mě zaujalo to sedlo haflinger na www.piruch.cz nebo www.obluk.cz, má někdo z vás přímo toto sedýlko? Trochu mě zaráží ta \"extrémě\" nízká cena, winteca se mi moc zbavovat nechce, protože je to opravdu moooc pohodlné sedýlko, ale teď v něm stejně nejezdím, páč se bojím, že koby otlačí, takže nakonec asi zamáčknu slzu a půjde z domu ...
Tak by mě zajímal váš názor na to sedlo haflinger, popř. zda ho nemáte někdo kousek od Ostravy a nemohla bych ho vyzkoušet na koby ...

a takto vypadá hřbet po odsedlání ... to měla ještě zimní srst, takže má krásně vytlačené kostičky z deky

bože proč sedláte na krk???
kůň má mít volnou lopatku sedlo šoupnout o kus dál a Winteka vyměnit za Wintec wide.
Do "hafliger" a Daslo nejít

buggyna

6.5.2009 19:53
buggyna

XXX.XXX.81.124

klawdie napsal(a):
mezera

Proč Daslo?- nekvalitní syntetika jako Norton
Buď Wintec nebo kůži. Na kulaté koně(hafling) dobře sedí Stubbeni

6.5.2009 21:07
sabina

XXX.XXX.64.178

buggyna napsal(a):
kůň má mít volnou lopatku sedlo šoupnout o kus dál a Winteka vyměnit za Wintec wide.

Jajaa sedlo je fakt moc na lopatce...
Akčí místo pro lopatku, by mělo být volné...zkus to posunout dozadu..tak aby jsi pod boční stranu sedla dala ruku a zkontrolovala, kde končí lopatka...a byla volná!!!

Pak zkus jet a kouknout znova

6.5.2009 21:07
stalonek

XXX.XXX.163.66

buggyna napsal(a):

já sem měla sedlo Miláno, nespokojenost totální,koně otlačilo, ale jezdit sem musela rok,protože na nové nebyly peníze :( ale potom se blížily narozky tak sem si skoro polovinu doplatila z prodeje starých dvou sedel co mi ležely doma a koupil se starří kentaur charon, komora 2,koníkovi otlaky zmizely,sice ho mám jen 4 měsíce,takže všechny bílé chlupy ještě nezmizly ale je vidět opravdu výrazné zlepšení, už tam je jenom trošička protože ještě nejsou vylínané, jinak mě se v něm jezdí pěkně :)

7.5.2009 14:21
scratchie

XXX.XXX.248.97

kokinka napsal(a):

Já mám sedlo Wintec WIDE na haflošku. Je super. Jen se mi natáčí vzadu na levou stranu, ale to bude asi tím, že je kobyla na tu stranu méně nasvalená. Za 14 dní mi na to přijede mrknout sedlář a možná pořešíme sedlo na míru. Uvidím. Každopádně pro Jájču - to sedlo je opravdu moc vepředu. Lopatka musí být volná. Zkus koníka spotit až nasedláš opravdu pořádně - víc dozadu a aby byla lopatka volná. A pak uvidíš, jestli tam taky budou ty fleky. Jestli jo, tak opravdu sedlo tlačí. Já jsem si kobču otlačila právě úzkou komorou - také měla nedopocené fleky a později se jí udělali bílé fleky - právě na těch nedopocených místech. Ten Wintec Wide je fakt výborný. Kobča přes zimu většinou zhubne trochu, tak musím dát užší komoru a když nabere na jaře, tak zase dám širší. Má speciální komory - růžovou, lila a fialovou.

7.5.2009 14:43
bubo

XXX.XXX.245.191

scratchie napsal(a):
Já mám sedlo Wintec WIDE na haflošku. Je super. Jen se mi natáčí vzadu na levou stranu, ale to bude asi tím, že je kobyla na tu stranu méně nasvalená. Za 14 dní mi na to přijede mrknout sedlář a možná pořešíme sedlo na míru. Uvidím. Každopádně pro Jájču - to sedlo je opravdu moc vepředu. Lopatka musí být volná. Zkus koníka spotit až nasedláš opravdu pořádně - víc dozadu a aby byla lopatka volná. A pak uvidíš, jestli tam taky budou ty fleky. Jestli jo, tak opravdu sedlo tlačí. Já jsem si kobču otlačila právě úzkou komorou - také měla nedopocené fleky a později se jí udělali bílé fleky - právě na těch nedopocených místech. Ten Wintec Wide je fakt výborný. Kobča přes zimu většinou zhubne trochu, tak musím dát užší komoru a když nabere na jaře, tak zase dám širší. Má speciální komory - růžovou, lila a fialovou.

Mám taky Wintec WIDE na norika a spokojenost největší

7.5.2009 15:01
jajaa

XXX.XXX.146.243

buggyna napsal(a):

trocha slušnosti by možná nezaškodila
neříkám, že jsem vševěd, ráda své chyby napravím.
Jen mě udivuje, že kolem mě je plno dalších jezdců, trenérů, chovatelů, majitelů, často i na koby jezdí a nikdo mě na to, že sedlám moc dopředu neupozornil, dám sem ještě jednu fotku, kde je koby nasedlaná, snad tam půjde vidět, kolik má prostoru. Upřímně mi nikdy nepřišlo, že bych sedlala moc dopředu, ale jestli ano, tak s radostí budu sedlat více vzad.

7.5.2009 15:04
jajaa

XXX.XXX.146.243

jajaa napsal(a):
Jen mě udivuje, že kolem mě je plno dalších jezdců, trenérů, chovatelů, majitelů, často i na koby jezdí a nikdo mě na to, že sedlám moc dopředu neupozornil, dám sem ještě jednu fotku, kde je koby nasedlaná, snad tam půjde vidět, kolik má prostoru. Upřímně mi nikdy nepřišlo, že bych sedlala moc dopředu, ale jestli ano, tak s radostí budu sedlat více vzad.

no moc na té fotce vidět nejde, tak snad detail bude lepší.

A jestli tedy sedlám opravdu špatně, tak mi to klidně řekněte, od toho ta diskuse je . Jenom diskutujícím by občas trošku slušného chování navrch neuškodilo, nikdo není dokonalý a když má někdo odvahu prezentovat svůj problém, tak ho málem ukamenují.

7.5.2009 15:09
jajaa

XXX.XXX.146.243

scratchie napsal(a):

Určitě zkusím nasedlat více vzad, uvidime, za zkoušku nic nedám, ale podle těch fleků pochybuji, že mi pomůžu pouze sedlání víc dozadu, koby má hřbet jak letiště.
Jinak mám wintec 500 s tou nejširší komorou, myslím, že je bílá, zkoukli jsme to sedlo při koupi i s majitelkou jezdeckých potřeb a vypadalo dobře, že dobře padne, no a když jsme se pořádně zapotili, tak se objevili fleky a i docela v zadní části, kde už šířku moc komora podle men neovlivní ... Můžou být koby úzké i polštáře? ... Kdybys náhodou řešila to sedlo na míru a uvažovala o predeji winteca, tak mi dej prosím vědět

7.5.2009 18:53
scratchie

XXX.XXX.248.97

jajaa napsal(a):
Určitě zkusím nasedlat více vzad, uvidime, za zkoušku nic nedám, ale podle těch fleků pochybuji, že mi pomůžu pouze sedlání víc dozadu, koby má hřbet jak letiště.
Jinak mám wintec 500 s tou nejširší komorou, myslím, že je bílá, zkoukli jsme to sedlo při koupi i s majitelkou jezdeckých potřeb a vypadalo dobře, že dobře padne, no a když jsme se pořádně zapotili, tak se objevili fleky a i docela v zadní části, kde už šířku moc komora podle men neovlivní ... Můžou být koby úzké i polštáře? ... Kdybys náhodou řešila to sedlo na míru a uvažovala o predeji winteca, tak mi dej prosím vědět

Právě ty výměnný komory jsou super věc, ale u Wintec jsou bezva sedýlka pro koně co mají úzký, normální nebo střední kohoutek, ale u koníků, co nemají žádný a hlavně mají záda jak stůl nebo letiště, tak jsou polštáře úzké. Nebo jak bych to vysvětlila. :-) Právě ten WIDE je super, že má ty polštáře uzpůsobené právě těm širokým zádům - tam se prostě počítá, že to je na haflošky atd. co nemají nejen kohoutek, ale mají i stoloizní záda. :-) Jestli budu to svoje sedlo prodávat, tak asi holý za 8tis. a komplet 9tis. (třmeny kentaur, třmeny Wintec zešikmené, podřišník Wintec 80cm) Ale zatím opravdu nevím, jak to všecko bude. :-) Kamarádka teďka prodává Wintec Wide Cair za myslím 10tis se třmeny wintec, myslím, že je skoro nové. Má inzerát na equichannelu.

buggyna

7.5.2009 20:31
buggyna

XXX.XXX.81.124

jajaa napsal(a):

nevím co ti na tom příjde neslušné

U mě "slušnost" vymizela v době,kdy si začali pořizovat koně laici jen proto, že se jim koníci líbí. Tím nemyslím konkrétně tebe, ale "jak nasedlat" je 3-4 poznávací hodina u koní

Jinak z těhle fotek toho moc poznat není, já moralizovat nebudu.Každý svého štěstí strůjcem.... jen jak sem já i Sabina psala... lopatka musí být celá volná

Přidejte reakci

Přidat smajlík