Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.5.2009 17:32
barunka188

XXX.XXX.207.1

Ahoj,máte někdo zkušenosti s vozením (dětí,dospělých)na koni za nějakou určitou finanční částku?
Ať už na táborech,dětských dnů,doma nebo na různých akcích?
Díky :)

11.5.2009 20:53
kerry

XXX.XXX.224.4

barunka188 napsal(a):
Ahoj,máte někdo zkušenosti s vozením (dětí,dospělých)na koni za nějakou určitou finanční částku?

vodila jsem asi 2 roky poníky a koně na poutích apod. měli jsme 1 kolečko 35 a 2 za 50 pony,1 kolečko 40 a 2 za 50 koně .nebyl to žádný hipodrom naštěstí

11.5.2009 21:23
aimy

XXX.XXX.48.214

barunka188 napsal(a):

Ahoj,
my vozili na veřejném tréningu a občas i děti u stáje... Lidem se to moc líbilo, brali jsme si snad 10 nebo 20Kč za kolečko na poníkovi, záleželo, jak moc se chtělo dítko projet :) vozili jsme po louce... dále na různých "radovánkách" apod. Ale na cena už určitě záleží na každém, individuálně... Na kolik je člověk ochoten a rád povozit děti :) Dospělé jsme nevozili, většinou jsme měli jen poníky.

11.5.2009 23:11
klawdie

XXX.XXX.159.239

aimy napsal(a):
Ahoj,
my vozili na veřejném tréningu a občas i děti u stáje... Lidem se to moc líbilo, brali jsme si snad 10 nebo 20Kč za kolečko na poníkovi, záleželo, jak moc se chtělo dítko projet :) vozili jsme po louce... dále na různých "radovánkách" apod. Ale na cena už určitě záleží na každém, individuálně... Na kolik je člověk ochoten a rád povozit děti :) Dospělé jsme nevozili, většinou jsme měli jen poníky.

Na pobírání peněz je třeba mít povolení , nepletu-li se...

11.5.2009 23:22
jurasek

XXX.XXX.112.250

klawdie napsal(a):

Klawdie povolení sem povolení tam nesmíš bejt tak pečlivá,já bych se taky po něm nescháněla

12.5.2009 07:47
klawdie

XXX.XXX.100.124

jurasek napsal(a):
Klawdie povolení sem povolení tam nesmíš bejt tak pečlivá,já bych se taky po něm nescháněla

no je to jako by sis otevřela stánek s párkama, jak vybíráš prachy jednou tě někdo práskne...nejsem pečlivá, ale poctivá.

12.5.2009 07:58
jurasek

XXX.XXX.112.250

klawdie napsal(a):
no je to jako by sis otevřela stánek s párkama, jak vybíráš prachy jednou tě někdo práskne...nejsem pečlivá, ale poctivá.

s poctivostí nejdál dojdeš,ale v dnešní době?Párky bych nesrovnávala protože ty stojí tam kde se cosi koná ve velkém ,ale když to mám pro pár svození dětiček a ještě doma neřešila bych to

12.5.2009 08:02
madow

XXX.XXX.121.112

jurasek napsal(a):
s poctivostí nejdál dojdeš,ale v dnešní době?Párky bych nesrovnávala protože ty stojí tam kde se cosi koná ve velkém ,ale když to mám pro pár svození dětiček a ještě doma neřešila bych to

my jsme vždy vozili a pak jsme se zeptali zda by nám nepřispěli na koníky třeba na papkání a tak....někdo dal třeba 10,- a nešli se i tací rodiče co nám dali 100,-
jedna paní nám jednou dala 100,-a pak nám ještě přinesla něco k jídlu.
jetšinou se děti vozili tak 5-10minut a koníci byli tři

12.5.2009 09:58
microfon

XXX.XXX.182.201

barunka188 napsal(a):

každý člověk si smí bez odvedení daně za rok přivydělat určitou částku. Už si nevzpomenu kolik,ale tohle je přesně ten případ nebo prodej pár krát do roka na místním trhu apod.
Spíš bych se starala o povolení od města, kde budeš vozit.
Vozili jsme na pouti u nás ve městě taky pár let...

12.5.2009 10:07
sabina

XXX.XXX.64.178

microfon napsal(a):
každý člověk si smí bez odvedení daně za rok přivydělat určitou částku. Už si nevzpomenu kolik,ale tohle je přesně ten případ nebo prodej pár krát do roka na místním trhu apod.

když sem měla jako malá poníka...tak sem s ním vydělala dost
Dnes nechápu kde vzali rodiče tu odvahu posadit mi na něj dítě...Hřebec shetlanda byl sice mílius....ale já měla asi 10 let

Za barákem sem spolu s bratrancama postavila kůly, potáhle je praporkama...jakoby udělala takovej kruh...ve kterým sme chodily kolečka...před vstupem byl stoleček s pokladničkou...a kdo chtěl tak přispěl..myslím sme vidělali víc, než kdyby byla každá jízda placená....támhle ti nám dali 50korun, támhle ti 5 atd...denně sme 250korun udělali

Že mě zato rodiče nezmlátily.... Ale všechno bylo v pohodě...divný, no

12.5.2009 10:12
klawdie

XXX.XXX.100.124

microfon napsal(a):

Jasné je něco jiného povozit doma na dvorečku a někde na nějaké akci...

12.5.2009 10:17
sabina

XXX.XXX.64.178

klawdie napsal(a):
Jasné je něco jiného povozit doma na dvorečku a někde na nějaké akci...

Kláry..to je jasné...ale i tak...dnes mi to nějak dochází..já být tím rodičem..asi těm děckám svoje dítě na poníka nedám...

Jestli ste někdo někdy byl o letních dnech na brněnské přehradě, určitě jste u hlavního přístavu potkali norika + poniáka, kteří vozí...nevim jak to tam mají...ale poncl stojí v kruhu, který není snad ani 2x2 metry...otáčí se prakticky okolo své osy...a norik...ten chodí po hlavním tahu...po silnici 15 metrů tam... a 15 zpět...denně tam od rána stojí, bez vody, bez jídla...znudění životem....

krása, co...a rodiče dětí jsou úplně nadšení, že se jim dětičky vozí chce se mi vždy blít...a vyfotit to, a někam poslat. - policie tama jezdí..a nějak to neřeší

12.5.2009 11:51
aimy

XXX.XXX.48.214

klawdie napsal(a):

Neboj, povolení jsme měli :) zařizoval to majitel stáje. A kromě toho, každý má myslím podle zákona nárok na určitý nezdaněný výdělek ročně - jak už to tady někdo zmínil.. Ještě se to liší, jestli jsi student nebo pracující.. ale studenti to mají většinou do 6000Kč...

Pokud se pletu, nezlobte se :)

12.5.2009 13:36
redbla

XXX.XXX.169.27

barunka188 napsal(a):

Prachy jsme teda nikdy přímo nevybírali, ale když jsme se s koňma dostavili na nějakou dětskou akci (myslím i neohlášeně, čistě s úmyslem se kouknout), tak nás pořadatelé vítali s otevřenou náručí a naší ochotu někoho svézt nikdy nenechali bez odměny (někdy se nejednalo o peníze, ale o balíček sladkostí pro každého z nás atp.)
Na jednom dětském dnu nám dokonce přidělili pořadatele a ten velmi pečlivě dbal o bezpečnost (byl laik, ale poradil se a vzorně vše plnil). Mě bylo více jak 18 a sebou jsem si brala hodné koně a schopné větší děti, nikdy nebyl problém, jen když některý kůň řekl ne, tak se odebral do bezpečné vzdálenosti a už nic nemusel.
Dodnes nemám problém povozit děti houbaře atp, ale vybírám si.

12.5.2009 13:51
ladys

XXX.XXX.45.106

redbla napsal(a):
Prachy jsme teda nikdy přímo nevybírali, ale když jsme se s koňma dostavili na nějakou dětskou akci (myslím i neohlášeně, čistě s úmyslem se kouknout), tak nás pořadatelé vítali s otevřenou náručí a naší ochotu někoho svézt nikdy nenechali bez odměny (někdy se nejednalo o peníze, ale o balíček sladkostí pro každého z nás atp.)
Na jednom dětském dnu nám dokonce přidělili pořadatele a ten velmi pečlivě dbal o bezpečnost (byl laik, ale poradil se a vzorně vše plnil). Mě bylo více jak 18 a sebou jsem si brala hodné koně a schopné větší děti, nikdy nebyl problém, jen když některý kůň řekl ne, tak se odebral do bezpečné vzdálenosti a už nic nemusel.

Jéééé tpo mi připomělo, jak jsem jednou s kamarádkou uklízely pokojíčky... Pak jsme si před panelák postavily stoleček a jako že to, co už nepotřebujeme prodáme... Tak jsme prodávaly a prodávalay až k nám přišli 2 policajti a řekli, že se to nesmí (bylo nám asi 10 ), tak nám vysvětlili proč a nakonec si každý vzal po 50ti céčkách , he (taková ta umělohmotná malá písmenka, se kterými se hrála čára) aby mladší, kdo céčka nezná pochopil .

A s koníkama jsme taky trochu vydělali, asi v 15ti jsme s kamarádkou udělaly plakáty na počítači a pár lidí se ozvalo. když se to dozvěděl majitel koní, dělal, že o ničm neví, kdyby přišel někdo na kontrolu .

12.5.2009 13:58
redbla

XXX.XXX.169.27

ladys napsal(a):
Jéééé tpo mi připomělo, jak jsem jednou s kamarádkou uklízely pokojíčky... Pak jsme si před panelák postavily stoleček a jako že to, co už nepotřebujeme prodáme... Tak jsme prodávaly a prodávalay až k nám přišli 2 policajti a řekli, že se to nesmí (bylo nám asi 10 ), tak nám vysvětlili proč a nakonec si každý vzal po 50ti céčkách , he (taková ta umělohmotná malá písmenka, se kterými se hrála čára) aby mladší, kdo céčka nezná pochopil .

A s koníkama jsme taky trochu vydělali, asi v 15ti jsme s kamarádkou udělaly plakáty na počítači a pár lidí se ozvalo. když se to dozvěděl majitel koní, dělal, že o ničm neví, kdyby přišel někdo na kontrolu .

Ty céčka byly pokuta nebo úplatek jinak jste fakt podnikavci, chudák majitel koní

12.5.2009 14:00
redbla

XXX.XXX.169.27

redbla napsal(a):
Ty céčka byly pokuta nebo úplatek jinak jste fakt podnikavci, chudák majitel koní

Jo ještě dotaz, to jako kdo zná céčka už je starej, nebo co jako

12.5.2009 16:34
silivren

XXX.XXX.71.30

redbla napsal(a):

My jezdíme s koníkama do hospody už asi třetí týden po sobě. První dva jsme vozili pár koleček asi dvě děti zdarma, abychom udělali radost, ale tenhle týden jsme za to brali i peníze (ono když si chcete skočit na pivko a tři čtvrtě hodiny někdo otravuje, zdarma se jich nezbavíte =op).
Ale i tak jsme to původně chtěli vzít zdarma, ale první paní, která si to chtěla zkusit, mi něco vtlačila do ruky, a pak jsme už peníze brali, ale stylem dejte, kolik chcete, žádná taxe. Přesto se "příspěvky" pohybovaly v rozmezí od 15 - 70 Kč.

12.5.2009 20:23
ladys

XXX.XXX.45.106

silivren napsal(a):
My jezdíme s koníkama do hospody už asi třetí týden po sobě. První dva jsme vozili pár koleček asi dvě děti zdarma, abychom udělali radost, ale tenhle týden jsme za to brali i peníze (ono když si chcete skočit na pivko a tři čtvrtě hodiny někdo otravuje, zdarma se jich nezbavíte =op).
Ale i tak jsme to původně chtěli vzít zdarma, ale první paní, která si to chtěla zkusit, mi něco vtlačila do ruky, a pak jsme už peníze brali, ale stylem dejte, kolik chcete, žádná taxe. Přesto se "příspěvky" pohybovaly v rozmezí od 15 - 70 Kč.

redbla: Tak jsem to nemyslela, taky nejsem ještě žádná rachejtle, ale v týhle době už možná tak virtuální céčka, víš jak .

12.5.2009 21:26
red and white

XXX.XXX.125.26

barunka188 napsal(a):

Pracuji na agroturistickém ranči, takže zkušeností s voděním za úplatek je dostatečně

Přidejte reakci

Přidat smajlík