Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.5.2009 20:04
lucinuska

XXX.XXX.147.30

Prosím pomocte mi.
Můj koník má už asi 1 měsíc a půl ušní povlak, jsou to takové bílé skvrny v uchu.
Vůbec se to nezlepšuje a navíc to má sežraný od much, nenechá si to ani namazat nic.
Nevíte prosím někdo co s tím?

Foto je starší...

11.5.2009 20:23
stalonek

XXX.XXX.163.66

lucinuska napsal(a):
Prosím pomocte mi.
Můj koník má už asi 1 měsíc a půl ušní povlak, jsou to takové bílé skvrny v uchu.
Vůbec se to nezlepšuje a navíc to má sežraný od much, nenechá si to ani namazat nic.

Foto je starší...

neska sme se hrabaly s kámoškou v knížkách a byl tam podobný obrázek, a bylo tam psáno cosi o roztočích,příišnou pozornost jsem tomu ale nevěnovala..

11.5.2009 20:30
skippka

XXX.XXX.46.19

lucinuska napsal(a):
Prosím pomocte mi.

Foto je starší...

Nevím, jestli je to to co jsme měli my( my to neměli jako povlak, ale vysloveně fleky bílý, který ho svěděli), ale mě doktor říkal ať to mažu kalciovkou, ta nepomohla, tak jsem si na to v lékárně koupila mastičku z konopí a ustoupilo to. (Nevím jak se přesně ta mastička jmenovala, ale byla na ekzémy... stála kolem 250 korun, ale vyplatilo se to)
Skippouš si na to nejdříve taky nechtěl nechat šáhnout, protože ho to asi bolelo,ale postupně se ošahal a je ok. Teď drbání v uších miluje...
Lepší fotku kde by to bylo vidět jsem nenašla (nefotila jsem to...)

12.5.2009 10:27
rebeks

XXX.XXX.21.181

lucinuska napsal(a):
Prosím pomocte mi.

Foto je starší...

My to máme taky. Zatím jsem to ještě moc neřešila, koníka to nesvědí. Veterinář, co to viděl, mi proradil vytírat mokrou houbičkou a když to nepomůže, tak to mazat olejovými psími kapkami do uší.

buggyna

12.5.2009 10:32
buggyna

XXX.XXX.81.124

lucinuska napsal(a):
Prosím pomocte mi.

Foto je starší...

nedávno se to řešilo na EQCH. měla by to být plíseň. My jí mame taky prý na to nic nezabírá,a člověk to má nechat být. Ničemu to nevadí a neškodí.
Snad prý by se to mohlo i zhoršovat pokud se v tom člověk "šťourá".

Tak sem to nechala být a neřeším to. KObyle to nijak nepřekáží ani nevadí

12.5.2009 18:47
darsey

XXX.XXX.180.22

buggyna napsal(a):
nedávno se to řešilo na EQCH. měla by to být plíseň. My jí mame taky prý na to nic nezabírá,a člověk to má nechat být. Ničemu to nevadí a neškodí.
Snad prý by se to mohlo i zhoršovat pokud se v tom člověk "šťourá".

Tak sem to nechala být a neřeším to. KObyle to nijak nepřekáží ani nevadí

Tak presne na to sem se ptala nedavno veterinare...Nahodou sem totiz v usich objevila pri kastraci skoro to same a tak mi to nedalo a zeptala sem se na to protoze sem to uz u nekolika koni videla.Zacina to pry jako plisen-spis ze se to jeste loupe-proste to vypada jak svrab v uchu a kdyz se s tim nic v ty pocatecni fazi nedela tak tam vzniknou takovyhle jakoby strupy a s tim uz se nic delat neda...Ten hrebec to mel prave v ty pocatecni fazi a bylo nam doporuceno to vymyvat octovou vodou(ale muselo se nejdriv ucho ucpat aby to nenateklo do sluchovodu. Tak sme mu to hned za uspani udelali protoze sme predpokladali ze uz by se mu to pak moc nelibilo a to byste neverili jak rychle se pritom probral!Od te doby uz sem mu to nezkoumala pac to nebyl muj kun a tak nemuzu rict jestli to zabralo nebo ne...

Přidejte reakci

Přidat smajlík