Bezkostrové sedlo - sed???

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.5.2009 16:00
chomda

XXX.XXX.161.21

ahoj vespolek, včera sem se svym koníkem vyrazila na zkoušku ven v bezkostrovém sedle, jinak nedám dopustit na anglii (mám wintec 250 a 2000), neskutečně jsem postrádala kolenní opěrky, nohy mi pořád lezly dopředu... lidičky, jakpak na tomhle vynálezu jezdíte? chci to zatím jen na krokovky s prckem před sebou (klasická anglie je nám přeci jen trošku malá ;o), ale stejnak si myslim, že nemusím sedět jak na záchodě. takže jak to bylo u vás, od začátku v pohodě nebo je třeba seď někde nějak pozměnit? díky za rady :o) jinak je sedýlko je pěkný křesílko

16.5.2009 16:04
petapeta

XXX.XXX.8.42

chomda napsal(a):
ahoj vespolek, včera sem se svym koníkem vyrazila na zkoušku ven v bezkostrovém sedle, jinak nedám dopustit na anglii (mám wintec 250 a 2000), neskutečně jsem postrádala kolenní opěrky, nohy mi pořád lezly dopředu... lidičky, jakpak na tomhle vynálezu jezdíte? chci to zatím jen na krokovky s prckem před sebou (klasická anglie je nám přeci jen trošku malá ;o), ale stejnak si myslim, že nemusím sedět jak na záchodě. takže jak to bylo u vás, od začátku v pohodě nebo je třeba seď někde nějak pozměnit? díky za rady :o) jinak je sedýlko je pěkný křesílko

Ahoj, taky jsem se v tom nemohla usadit, nohy mi lezly....vyřešili to westernové třmeny - s nimi je jízda úplně jiná! Fakt je to super, hned jsem se s nimi usadila a už nikam nekloužu. Sice se mi do toho zpočátku nechtělo - jsem aglický jezdec, s westernem zkušennosti žádné, ale ted bych neměnila!

16.5.2009 16:23
jurinek

XXX.XXX.155.189

petapeta napsal(a):
Ahoj, taky jsem se v tom nemohla usadit, nohy mi lezly....vyřešili to westernové třmeny - s nimi je jízda úplně jiná! Fakt je to super, hned jsem se s nimi usadila a už nikam nekloužu. Sice se mi do toho zpočátku nechtělo - jsem aglický jezdec, s westernem zkušennosti žádné, ale ted bych neměnila!

Ahojky asi každý má ze začátku problém se sedem, pokud přesednete do jiného a hlavně nového sedla. Ale věř mi je to pouze o zvyk. Nejprve jsem si toto sedlo jak říkáš koupila jen na jednoho koníka a teď bych neměnila .Dokonce jsem si je dokoupila na všechny koníky a zákazníci i členi z našeho klubu si libují. Vydrž a už nebudeš nikdy měnitPa pa Ivana

16.5.2009 19:54
makki

XXX.XXX.131.102

chomda napsal(a):

Asi záleží na tom, jaké to sedlo máš. Já mám už léta Arizonu, jezdila jsem v ní sama. Pak potřebovala dcera zpravit anglické sedlo a vyvstala potřeba ho něčím nahradit po dobu, než bude sedlo docpané. Je také vyloženě anglický jezdec, v ničem jiném nikdy neseděla. Měla jsem trošku obavu, že sedlo odmítne, ona se totiž hůře přizpůsobuje změnám. Ale zatla zuby, nasedlala, sedla do něj, vyhodila úsměv na tvář, už v něm jezdí více jak měsíc a mám dojem, že už ho nedá. Docpané sedlo po návratu od pana Hauzra poputuje pravděpodobně do skříně. Takže záleží na tipu sedla a na vlastní schopnosti přizpůsobit se jinému druhu sedu. Přikláním se k názoru, že westernové třmeny s flendry holeně stabilizují lépe, než tenké anglické řemeny.

16.5.2009 21:26
chomda

XXX.XXX.161.21

chomda napsal(a):

ty třmeny jsou dobrá připomínka, dala sem si tam z anglie bezpečnostní kloubkový, protože na tom mém sedle (zítra kdyžtak kouknu na značku) je třmen.řemen napevno v kroužku. takže díky, já to zkusim s těmi originálními a uvidíme jak to bude dál

Přidejte reakci

Přidat smajlík