gilden
napsal(a):
byla jsem se v neděli podívat na závodech, a na jednom koni jsem viděla kombinaci stihla a hackamore a pořád mi to neleze na mozek.. setkali jste se s tím někdo? mohl by mi to někdo vysvětlit??
Já ti to nevysvětlím, ale o víkendu na VT jsem viděla kombinaci parelky a udidla. otěže zaplé do parelky, udidlo jenom v hubě, bez otěží...taky zajímavá kombinace...
gilden
napsal(a):
byla jsem se v neděli podívat na závodech, a na jednom koni jsem viděla kombinaci stihla a hackamore a pořád mi to neleze na mozek.. setkali jste se s tím někdo? mohl by mi to někdo vysvětlit??
Já jsem jednou potkala na hobby tohle. Nevím co to je, ale moc se mi to nezamlouvalo...
Jinak my jezdíme na hobby i na BB (Bitles bridle) ...
klawdie
napsal(a):
no to je hustý, by mě zajímalo který koumáci tyhle mučidla vyrábí...
Leni a co se týče parelky a stihla, řekla bych že si někdo chtěla zajet VT na parelce a to holt aspon bez udidla v hubě neprošlo...
ahoj v parkurovych spickovych stajich to je bezna pomucka.... je to na kone tupe v hube, rozklada to tlak jak na udidlo tak na nos. je nekolik druhu. nemelo by to byt v hube zas tak az ostre, teda v rukou profika. je nekolik druhu uzdeni ze ktereho jde tlak z udidla jeste nekam jinam, tady v otmhle to je na nos a pak jeste mi to nazivame anglicka fuga, kdy tlak jde na zatylek kone, pak je jeste specialni uzdecka ktera se zapina jako mexicky nanosnik ale pod zuchvama a ma strasne sirokou celenku a zatylnik..nevim jestli je dostani v cr
klarusa
napsal(a):
ahoj v parkurovych spickovych stajich to je bezna pomucka.... je to na kone tupe v hube, rozklada to tlak jak na udidlo tak na nos. je nekolik druhu. nemelo by to byt v hube zas tak az ostre, teda v rukou profika. je nekolik druhu uzdeni ze ktereho jde tlak z udidla jeste nekam jinam, tady v otmhle to je na nos a pak jeste mi to nazivame anglicka fuga, kdy tlak jde na zatylek kone, pak je jeste specialni uzdecka ktera se zapina jako mexicky nanosnik ale pod zuchvama a ma strasne sirokou celenku a zatylnik..nevim jestli je dostani v cr
podle mne kun, kterej je "tupej v hube" (potazmo jezdec tupej v hlave), tak, ze neni schopny bez takovehle silenosti v hube parkur odjet, nema na parkuru co delat, ale to uz je jina diskuze
kathey
napsal(a):
podle mne kun, kterej je "tupej v hube" (potazmo jezdec tupej v hlave), tak, ze neni schopny bez takovehle silenosti v hube parkur odjet, nema na parkuru co delat, ale to uz je jina diskuze
no to uz je druha stranka veci...
ale ono verejnak a pak grandprix je trosku neco jineho, jine kone jini jezdci.... a hlavne jinak slozitej parkur, tam to uz neni no jedu a bud se trefim nebo shodim... tam si clovek muze dobre rozbit papulu kdyz spatne najede (dost takovych sjem videla kdy to kone odnesli zlomeninama)
klarusa
napsal(a):
no to uz je druha stranka veci...
ale ono verejnak a pak grandprix je trosku neco jineho, jine kone jini jezdci.... a hlavne jinak slozitej parkur, tam to uz neni no jedu a bud se trefim nebo shodim... tam si clovek muze dobre rozbit papulu kdyz spatne najede (dost takovych sjem videla kdy to kone odnesli zlomeninama)
koně se s tupou hubou nerodí, to je práce člověka...
klawdie
napsal(a):
koně se s tupou hubou nerodí, to je práce člověka...
koně s tupou hubou se nerodí, ale tupých koní zejména německých sportovních plemen je bohužel docela dost . Tím samozřejmě nechci říct, že se mi tohle líbí, jenom chci říct, že zatímco vnímavější kůň reaguje na sebemenší tlak udidla nebo holeně a ochotně spolupracuje s jezdcem, tak některej "němec" si ani nevšimne, že má v hubě dynamit ...
strelish
napsal(a):
Klári bohužel někteří se s tupou hubou fakt už narodí, taky jsem se s tím setkala.
nevim jestli s tupou hubou, ale s tupou hlavou urcite... a taky to je pristup ke koni... bohuzel kone co natakovychlech vecech jezdeji nejcasteji hodne strida staj, jsou to proste kone do sportu a jsou kdykoliv naprodej a tocej se ve stajich... a bohuzel neni cas kone "prijezdovat" kone se lamou a dostavaj ruzna udelatka na kterych je to rychlejsi nez na jemnem udidle... bohuzel to tak bylo a bude ve vysokem sportu
a jak ti nekdo rika, tupi nemci...jojo ty kone jsou fakt tupy, jak se musim knim chovat aby ten kun ustoupil a neumackal me na pockani bych si ke svemu arabkovi fakt dovolit nemohla, ta by mi proskocila u toho zdi...